Magnus Uggla är glad att han slapp föräldraledighet

I dag är herr Uggla "kontroversiell" i sin blogg. I dagar av jämnställdhetshets, kvoteringar och minuträttvisa när det gäller fördelning av föräldraledighet sticker han ut näsan. Han konstaterar att pappaledighet blivit stort, men tycker sig se att papporna inte är helt nöjda med situationen. Om sin egen tid som småbarnsfar säger han: "Annat var det på min tid. Lolo hade förmodligen tagit till nävarna om någon feministkärring tvingat henne att lämna ifrån sig en endaste mammadag. Tack och lov."

Vad ska man säga? Vad ska man tycka?

Har kanske Magnus Uggla rätt? Är vi genetiskt förprogramerade på ett sånt sätt att männen vill "ut och jaga familjens försörjning" och kvinnorna vill vara hemma och sköta sin avkomma? Är dagens moderna samhälle och dess uppluckring av dessa roller något vi alla innerst inne mår lite dåligt över att "tvingas" in i? Skulle papporna vara lyckligare på jobbet och mammorna lyckligare om de fick vara hemma alla föräldradagar?

Eller sysslar han med kvalificerat skitsnack? Är det självklart att båda föräldrarna har lika stor glädje av tid med barnet när det är litet? Och att båda njuter lika mycket av att få komma ut i arbetslivet också? Är pappornas ringa uttag av föräldraledighet något som bör fås bort, med lagstiftning om så krävs, då det bevisligen innebär ett karriärhinder för kvinnorna?  

Och var finns barnen i debatten?

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: emma

det bästa är nog om mnan individuellt ihop bestämmer det.

Alla kan ju inte tycka och känna lika, så de två som har ungen får väl kompromissa lite.

fy vad dumt det lät med ugnen men ja, vissa kanske vill ha det så att mamman är hemma medans vissa pappor kanske skulle vilja sittahemma hela tiden osv :P

2008-11-13 @ 16:34:27
URL: http://emmariah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0