Farbröder med åsikter om kvinnors kroppar finns det många av

I bloggen apg29 skrivs det ofta och mycket. Och med starka åsikter om både det ena och det andra. Säkert både kloka saker och saker som är mindre kloka, som på de flesta bloggar.

Saken är den att blogginnehavaren skriver långa inlägg utan att ha gåvan att trollbinda eller ens skapa intresse. Vi har faktiskt inte orkat läsa ett enda av hans inlägg till slutet, utom detta - som handlar om aborträtten (angående Aftonbladets artikel om abortmotståndare i USA).

Blogginnehavaren är emot fri abort. Mycket mer än så orkar vi inte ta till oss av texten, men det handlar i alla fall om de gamla vanliga standardargumeneten. Vi håller inte med honom, även om vi tycker att det är en väldigt svår gränsdragningsfråga när aborträtten faktiskt tangerar den tidpunkt då liv går att rädda om barnet föds för tidigt. Men att helt förbjuda tidiga aborter, aborter som det i vissa fall ligger en exempelvis en våldtäkt eller sjukdom bakom, det är inte rätt. Och ingen gammal farbror ska få ta det beslutet åt alla de kvinnor som berörs.

Vi drar en lättnadens suck över att denne blogginnehavare inte är en lika bra skribent som exempelvis Tyskungen är. För om han hade varit det skulle han kanske ha fått med sig någon på sina dumheter...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns alldeles för många bra skribenter världen över mot abort. Som om det inte är något problem att 200 kvinnor dör varje dag pga av abortförbuden som existerar i två tredjedelar av världens länder.

Postat av: Linda

Jag hoppas att ni kanske även gillar min krönika om just aborter och "gamla farbröder". :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0