"Hjälp, jag är med i en japansk TV-show" - Humor, eller?

Den nya familje/humorsatsningen "Hjälp, jag är med i en japansk TV-show" med Gynning som programledare har pågått ett par veckor nu. Hör ni till dem som viker er av skratt i soffan när Anna Book, Marie Picasso, Sandra Dahlberg, Kjell Eriksson och resten av gänget glider omkring iförda säldräkter? Eller kanske till dem som inte riktigt kan se det roliga i det hela?

En som inte gillar programtypen är Marcus Birro. Han skriver nu i sin blogg om den kritik han fått efter det att han för ett tag sedan skrev om programmet. Att han får höra att han tar livet för allvarligt. Marcus skriver att det verkar finnas en tro att man är en "humorlös, en poetiskt grubblande dysterkvist, ett pretto helt enkelt, om man tycker illa om värdelösa skitprogram där människor som man faktiskt respekterat en gång nu kanar runt utklädda till djur medan alla japaner runt omkring skrattar hysteriskt."

Så är det inte enligt Marcus. I själva verket är det tvärtom tycker han."Det är för att man HAR humor som man inte tycker det är roligt när människor görs till pinsamma åtlöjen inför publik, inför oss, och inte minst inför sig själva. Det är inte humor att skratta åt människor som förnedras, det är bara plumpt, pinsamt och billigt."

Deltagarna själva verkar ju dock, vad vi förstått, inte anse sig förnedrade utan tycker snarare att de fått chansen att vara med på ett roligt äventyr. Vad tycker ni? Är det förnedrings TV eller bästa sortens humor?

Vi har inte sett särskilt mycket av programmet - men är inte så imponerade. Särskilt skrattframkallande tycker vi iallafall inte att det är. Men det säger ju inget annat än att det inte tilltalar just vår humor - det finns ju uppenbarligen många som tycker det är precis vad det är menat att vara, dvs. roligt.  Men förnedring? När de vuxna deltagarna själva inte anser sig vara förnedrade... Svårt, men lite tveksamt känns det.

Kommentarer
Postat av: Janina - Modellen som skiter i alla måsten

Jag tillhör nog dom som tycker att det är förnedringstv mera än humor. Men håller karriären på att gå åt skogen så kanske man tycker det är roligt också =/

2009-04-19 @ 09:18:10
URL: http://janinanaslund.blogg.se/
Postat av: Anonym

KOMIK PÅ HÖG NIVÅ. LYTESKMIK FÖRVISSO MEN VEM BRYR SIG???



DE ÄR JU MED FRIVILLIGT

2009-04-19 @ 09:26:23
Postat av: Karin Jonsson

Jag tycker det är hellöjligt, men min son som går på dagis tycker det är roligt.

2009-04-19 @ 18:13:56
Postat av: Nattis

Men han har ju faktiskt en poäng där. Att skratta åt folk som snubblar, hoppar, slår sig etc är ju inte alls roligt. Det ska vara så man måste jobba med hjärnan för att det ska vara roligt och gärna utan att vara elakt :)

Förnedring är det väl dock inte, mer än att det kan tyckas förndrande att folk ställer upp i skiten? :)

2009-04-21 @ 10:53:14
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter
Postat av: airaM

Jag fattar inte alls grejen med att folk tycker att det är förnedrings-tv. Förnedring för vem då? Deltagarna är ju där frivilligt. De vet ju om vad de ställer upp på. Jag hör till skaran som tycker att det är svinkul. Faktiskt. Skönt att de bjuder på sej själva.



Sen måste jag få påpeka en sak till - Marcus Birro har INTE humor. Jag har nog aldrig ens sett honom le. Han är tråkig och bitter.

2009-04-22 @ 03:22:19
URL: http://metrobloggen.se/somenoppenblogg
Postat av: Michael Cronier

Hej,

På frågan: Varför sända förnedringsprogram av typen "Hjälp jag är med..." har framför allt två svar: 1) En del människor vill ha lättsamt och meningslöst skräp. 2) En del människor tycker det är roligt/trevligt att se andra bli förnedrade. Den sista frågan, att man tycker det är roligt, vill man i allmänhet inte erkänna för sej själv. Istället skyller man ifrån sej: De är ju med frivilligt! Och därmed slipper man inse att man tycker det är lite kul att se på förnedringar av olika slag. När deltagarna tillfrågades om de kände sej förnedrade har de tydligen svarat: Nej, inte alls! Och då frågar man sej: Vem f-n hade velat erkänna DET?

2009-05-29 @ 08:41:11
Postat av: Humoristen

http://humoristerna.blogg.se/

2009-10-29 @ 12:43:34
URL: http://www.hassjo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0