Blogg + kärlek = SANT

Imorgon är det alla hjärtans dag och frågan är - inverkar bloggning negativt på kärlekslivet? Är det så att de som bloggar väljer datorn före partnern så ofta att förhållandet havererar? Är bloggen en kärleksdödare?

Eller är det kanske så att en blogg rent utav kan vara vägen till kärlek? Att man kan hitta sin livspartner just genom sin blogg?

Dessa frågor och många andra finns det svar på i bloggen på mjukvara.se. De har gjort en undersökning om bloggande och kärlek och publicerar resultatet i ett inlägg.

Positivt för de bloggare som redan lever i ett förhållande är att 95 % av de som svarade på frågorna svarade "nej" på frågan om din partner bloggar för mycket. Och hela 98 % svarade "nej" på frågan "Är du svartsjuk på din partners blogg?". Dessutom verkar det av svaren att döma som att bloggare är något mer trogna än gemene man.

Är bloggare mer otrogna eller trogna?
Mer trogna: 8%
Mer otrogna: 6%
Vet ej: 86%

Många tror även att bloggen kan vara vägen till kärlek. 84% av de som svarade på frågorna tror att det är möjligt att träffa sin partner via bloggande.

Vi förstår dock inte riktigt hur det går till? Är första steget en kommentar? Som sen växer till en flirt i varandras kommentarsfält? Vi har aldrig sett något sådant. Har ni?
Eller sker flirten i det fördolda, via mail? Eller träffas man på bloggfester?

Uppenbarligen finns det personer som lyckats. 4 % av de som svarat på frågorna uppger att de träffat sin partner via sin blogg. Hur just de har gjort framgår tyvärr inte.

Har någon av er träffat er kärlek via bloggen?


Kommentarer
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Nej, inte via bloggen men via IRC för över 10 år sen... vi är gamla datanördar båda två!

2009-02-13 @ 09:18:13
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: H C Barregren

Kanske inte kärlek, men jag har återupptäckt gamla vänner som försvunnit... eller blivit återupptäckt av dem, ska jag väl säga. Plus att jag fått nya vänner, som har blivit vänner även utanför bloggen... så varför skulle inte kärlek kunna fungera?

2009-02-13 @ 09:49:23
URL: http://blogg.bums.nu
Postat av: Christian Rudolf

Jag fick kontakt med ett par som träffats via sitt bloggande när jag undersökte detta. Dock ville de inte gå ut offentligt med det.



Men jag tror det funkar på samma sätt som andra relationer. man läser varandras bloggar och tankar, sedan träffas man och sedan rullar det på. Ibland har man ingen fortsatt kontakt, ibland blir man bekanta, ibland blir man vänner, ibland sammarbetar man, ibland blir det hångel



Utan att ha upplevt blogghångel själv skulle jag gissa att det är så det funkar.

2009-02-13 @ 10:00:53
URL: http://www.mjukvara.se
Postat av: Sabine

Det vore spännande, vilken grej att säga till kompisarna "Vi träffades genom bloggen", höhö! :D

2009-02-13 @ 10:57:03
URL: http://blogg.vetauriel.se
Postat av: Annie

Hehe...nä jag har inte heller sett några raggningsrepliker i någons kommentarer =)

2009-02-13 @ 11:56:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0