När är det dags att sluta med blöja?

Hos Vimmelmamman är vi vana att se uteslutande snälla, fina och uppmuntrande kommentarer. Så har det varit länge. Fram till när hon omedvetet råkade snudda vid ett ämne som alla har åsikter om, som många anser sig ha rätt att alltid tycka till om, som det finns väldigt många starka åsikter om. Vad tror ni det var för ämne?

Främlingsfientlighet? Genmanipulerade grödor? Dödsstraffets vara eller icke vara? Tortyr av fångar? Pedofili?

Nej, nej... inget sånt. Något nästan ännu viktigare och "hetare", nämligen barnuppfostran. I Vimmelmammans fall - när bör ett barn sluta med blöja och napp?

Häromdagen publicerade Vimmelmamman ett inlägg innehållande en bild på hennes söta son. Sovandes. MED BLÖJA OCH NAPP! Kan ni tänka er?!?

Ramaskriet var snabbt igång bland kommentarerna och Vimmelmamman har nu förklarat varför det ser ut på detta vis i just deras familj.

Ska det vara så? Varför är det så otroligt ok att tycka till och ha starka (ofta fördömande) åsikter just när det gäller hur andra väljer att uppfostra sina barn? 

Måtta med allt och lite sunt förnuft så blir det nog folk även av ungar som har blöja lite längre tid än snittet. Liksom det blir det av de ungar vars föräldrar ser till att allt sker i rätt ordning och på rätt tid.

Social kontroll är bra. Inga barn ska till exempel behöva misshandlas i sina hem framför en blundande omvärld. Men någonstans går gränsen för när det blir frågan om ett överdrivet tyckande i frågor som inte rör andra än barnets familj. Vissa frågor passar bättre under kategorin "Familjens eget fria val" än andra...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jsg håller med er, det är juhelt sjukt att det ska bli ett ramaskri om en sån skitsak. Man skulle kunna tro att hon kom med en kontroversiell åsikt om dödsstraff eller något annat

2009-07-07 @ 21:22:58
Postat av: Veronica

Fy så löjligt att gnälla på nåt sånt, precis samma som om någon visar en bild på sitt barn som tex äter en varmkorv till lunch så blir folk upprörda över det. Sköt er själv liksom... =)

2009-07-08 @ 07:09:40
Postat av: Anonym

Men det är ju faktiskt BARNET som blir lidande av sånt här. Hur kul är det att vara 4 år och ha blöja dygnet runt? Det är föräldrarnas ANSVAR att hjälpa barnet att bli blöjfri i rimlig tid. Om vissa föräldrar inte klarar det förstår jag faktiskt att omvärlden reagerar.

2009-07-08 @ 08:05:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0