Våga anmäla

Marie Plosjö har berättat både i en artikel på Newsmill och nu även i Aftonbladet Klick om att hon som 18-åring blev våldtagen, men varken orkade eller vågade anmäla. Flera år senare anmälde hon ett annat sexuellt övergrepp, och även fast det aldrig ledde till åtal, så ledde det till att hon kunde förlåta sig själv och inse att det som hände inte var hennes fel.

Med sin berättelse vill hon uppmana andra tjejer som hamnar i liknande situationer att våga anmäla. Hon har fått många uppskattande mail och kommentarer från folk som tackar för att hon berättar sin historia, men hon får också en del både negativ respons från sådana som inte tror på henne.

Marie publicerar ett av de mailen på sin blogg, från en tjej som skriver att hon själv blivit våldtagen och ifrågasätter Maries berättelse. Hon menar på att Marie är en lögnare, att man inte viker ut sig som hon gör om man blivit våldtagen, att man springer ifrån en våldtäktsman, att man inte går och ältar sin historia i 12 år innan man vågar berätta, att man håller det inom familjen och att det är hon som våldtar killens liv genom att berätta först nu.

Tyvärr är sådana åsikter inget unikt, och det är nog en bidragande orsak till att tjejer lägger skulden på sig själva och skäms, hittar på ursäkter för det som hände, och försöker förtränga. Orkar inte berätta, och vågar inte anmäla av rädsla för att inte bli trodda. Våga berätta. Håll det inte inom dig, du har inget att skämmas för, för det är inte ditt fel.

Kommentarer
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly bloggen på nätet ♥ ♥ ♥

bloggar från Mammablogg Galan

2009-07-04 @ 18:46:10
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Kicki

Helt rätt! Finns inget att skämmas för!

2009-07-05 @ 21:23:19
Postat av: Carl1980

Här kan ni få hjälp om ni har vart med om våldtäkt eller incest

2009-07-06 @ 01:22:27
URL: http://www.sinsu.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0