Design som förbättrar världen


Kurbits skriver om världens största designpris som delas ut av den danska organisation Index tillsammans med danska staten. Med mottot "Design that improves life" delar man vartannat år ut den imponerande summan av 500 000 euro till produkter som räddar liv, räddar planeten och förbättrar levnadsstandarden för människor i u-länder eller i-länder.

De nominerade bidragen är kreativa och nytänkande, och det är svårt att välja ut någon favorit. Vad sägs om en "Bambulance", en cykeldragen sjuktransport tillverkad av bambu som är tänkt att användas i svårframkomliga områden i Kenya. En "Showerminder" som installeras i duschen och varnar när vi duschar för länge. "The $700 house" som är tänkt att användas vid naturkatastrofdrabbade områden i Latinamerika. "Alzheimer 100", ett projekt som är tänkt att underlätta och förbättra för personer med Alzheimers. "Lunar-resonant streetlights" som påverkar gatubelysningens styrka efter månskenet.

Ja ni hör, vitt skilda användningsområden men med det gemensamt att göra livet och världen lite bättre. Kolla in alla de 72 final-bidragen och fascineras av idérikedomen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0