Livet på Island

Den ekonomiska situationen i Island känner nog de flesta till, men de flesta kanske inte känner till hur bankkrisen faktiskt påverkar människorna som lever där. Hur deras lånekostnader ökat med upp till 100%. Hur de förlorar sina jobb. Hur många, särskilt unga, flyr landet. Hur matkostnaderna blivit 25% dyrare, och barn får gå hungriga i skolan för att föräldrarna inte har råd att skicka med ordentlig matsäck.

"Staten behöver spara 170 miljarder kronor de närmaste tre åren. Det är pengar det med.. Slaktkniven är slipad och skriken från vårdsektorn, grundskolor, högskolor som ska läggas ned o.sv. hörs högt och tydligt. Jag bekymrar mig naturligtvis för mina barns framtid: vilken kvalitet kommer utbildningen att hålla? Kan vi hålla oss lika friska som nu är det väl ok men om inte? Och de som inte har sån tur att vara friska, vad med dem? Hur många kommer att dö och få ett sämre liv för att De Rika Männen sög blodet ur Island och vi blir sittande med skalet?


Vi som familj sjunker sakta i skuldträsket och inget kommer att göras för att underlätta. Regeringen säger bara "betala så länge ni kan och så får vi se om vi kan hjälpa när ni drunknar i era skulder". Det enda befolkningen erbjuds är att skaffa ett längre rep att hänga sig i."


Om det, om livet på Island, berättar Islandsmamman om i sin blogg Livet på en isbit. Läsvärt och lärorikt! 

Kommentarer
Postat av: Bloggsatt

Hej! :)



Nu är våra första topplistor klara!



Hör av dig om du vill bli bloggsatt.



/ Bloggsatt.se - Betygsätter bloggar

2009-06-14 @ 17:55:22
URL: http://www.bloggsatt.se
Postat av: Färjan-Ruth

FÄRJAN-RUTHS HETA BLOGGTIPS. TVÅ BLOGGAR OM SCOTTS. Se: http://www.scotts.nu/blogg/ och vidare. http://scottsfarzone.blogg.se/. På min blogg står också mycket om Scotts, mina vänner. Skriv om oss alla. Kram. Färjan-Ruth

2009-06-15 @ 16:09:35
URL: http://boatpastor.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0