Bloggande hemmafru - framtidens yrke?

Nyligen skrev Blondinbella om hur inne hon själv är - eftersom hon är sambo. Hon konstaterade dessutom att äppelpajer, perfekta hem och parmiddagar i 20 årsåldern har blivit coolt igen - vilket hon är glad för. Nu är det Mogi som hyllar hemmafrulivet. Hon planerar själv att bli en hemmafru. Iallafall en variant av det - hon kommer även att satsa på en liten boutique eller något annat "kreativt". Egentligen verkar det inte främst vara just hemmafrulivet som Mogi hyllar utan snarare livet som icke-singel. "Men det är just det här singel livet som jag tycker är härligt suddas bort, trenden att tjejer ska ligga runt och leva rövare mer eller mindre, dricka som män och skräna och brötas."  Om det fortfarande är inne för män att dricka och skräna förtäljer inte inlägget...men det verkar nästan så? Mogi avslutar med att konstatera att hemmafruarna kommer starkt och att hon "välkomnar i alla fall den här nya eran och hoppas den ankrar sina rötter djupt ner i samhället och stannar länge. Amen."

Det verkar alltså som att media åtminstone till viss del har rätt när det under senare tid har skrivits om att hemmafrun är på väg tillbaka.

Frågan är bara hur spridd/långvarig trenden blir. Om inte annat så lär ju ekonomin sätta stop för många hugade hemmafruar - det är ju inte alla om har råd att leva på en inkomst. En inkomstbringande blogg vid sidan om hemmafrulivet är kanske det optimala - pengar och sysselsättning på samma gång. Så det kanske är bland just storbloggarna som vi ser framtidens hemmafruar - en ny typ av "hemmafruar" som driver en bloggbusiness med ena handen och projektet "Familjen" med den andra?

Kommentarer
Postat av: Emma

Fast visst är det väl lite roligt att dom i princip säger att dom var lite slampiga när dom var singlar? Inte?

2009-03-17 @ 09:52:22
URL: http://lackert.webblogg.se/
Postat av: Andie

Man kan ju verkligen hoppas att hemmafru-livet är på väg tillbaka. För det vore ju inte så dumt. Men som ni skriver så finns det ingen som har råd att leva på en inkomst i dagens konsumtions samhälle.

2009-03-17 @ 11:54:01
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: KARIN

men varför är det så bra med hemmafruar? det är det jag inte kan förstå!!

skaffa en bra utbildning, sen ett jobb och skaffa till sist barn, gå hemma med dem tills de är gamla nog att gå på dagis! dagis är bra! att vara hemma med sin mamma hela dagarna kan ju inte vara bra för barnet rent socialt.

2009-03-17 @ 13:05:58
Postat av: Anonym

Jag arbetar som pedagog och hör ofta dina ord Karin från föräldrar som dövar sitt dåliga samvete med att barnet har så roligt på förskolan och BEHÖVER förskola. Men alla vet nog innerst inne sanningen att små barn mår bäst i lugn hemmiljö. Om familjen har möjlighet till det skulle jag rekommendera att en förälder är hemma i 4 år och att familjen efter det naturligtvis försöker se till att hålla förskoledagarna korta. Lagom långa dagar i barngrupp med pedagogisk ledning är ett mycket bra komplement till familjemiljön för barn i den åldern

2009-03-17 @ 13:31:04
Postat av: Emms

Jag skulle faktiskt gärna bli hemmafru om jag får barn. Kanske inte för evigt iofs. Men vem vill egentligen jobba heltid hela livet?



Oavsett barn eller inte så skulle jag då inte tacka nej till en rik man så jag kan jobba halvtid =)

2009-03-17 @ 13:34:49
Postat av: Anonym

Är det bara jag som längtar till sommaren nu? =)

2009-03-17 @ 15:30:06
URL: http://click.double.net/?25669;188;10613

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0