Den snäva modebloggen

Underbaraclara har skrivit ett insiktsfullt inlägg om modebloggarna - som hon ju själv tillhör. Det är en uppfriskande sanning hon levererar.

"På bloggtoppens lista över de 20 största modebloggarna (där bland annat jag finns med) är bara en enda mörkhyad. Inte någon är överviktig. Faktum är att ca hälften av dessa tjugo bloggar skrivs  av modeller eller ex modeller. Nästan alla bor i Stockholm, alla ha god ekonomi och kommer från överklass eller övre medelklass.

Ändå betraktas dessa tjejer av många som "helt vanliga tjejer". Och därigenom bättre förebilder än till exempel Kate Moss.  Och det är här det blir fel. För modebloggarna representerar på inget sätt vanliga tjejer. I så fall skulle det betyda att hälften av alla Sveriges unga kvinnor jobbar som modeller. Nästan alla skulle vara så petit att de kunde handla på barnavdelningen. Och samtliga skulle ha tusenlappar över att festa och shoppa för. De skulle inte finnas några lokalvårdare, arbetslösa eller invandrare, och nio av tio skulle bo i hufvudstaden."

Hon berättar vidare att hon får kommentarer i stil med att hon är så härligt sund och kurvig, och kurvig är något hon inte är. Hon är en slank 38:a. Vad säger det om den kroppsbild läsarna har och den kroppsbild som exponeras? En ensidig bild. Trots att klädstilarna varierar är storlekarna detsamma.

Alla tjejer med dålig självbild eller skev kroppsuppfattning borde läsa Claras inlägg, och förhoppningsvis må lite bättre efteråt.

Kommentarer
Postat av: Nattis

Hon har ju helt rätt!

2009-03-16 @ 01:03:53
URL: http://www.metrobloggen.e/Natthemligheter
Postat av: Anonym

SÅ KLOKT!

2009-03-16 @ 11:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0