En blogg om arbetslöshet?

Charlotte Bödén (formely known as Karolina Lassbo) blir arbetslös i övermorgon. Hon har varit klok och i god tid börjat göra nedskärningar i sin konsumtion. Idag bloggar hon om ytterligare saker som framöver kommer att vara bannlysta, bland annat "all fom av ost, cashewnötter, ruccola, grapefrukt, avokado, dyr vegetarisk mat som t.ex. quorn och alla former av godis, inklusive choklad, och juice". Kanske Charlotte kan göra "en grej" av sin arbetslöshet i bloggen? Det lyckades ju väldigt bra för "Fattigbloggen" att skriva om hur det är att leva på socialbidrag - så Charlotte kan kanske bli den som bloggar just om hur det är att leva på a-kassa.

Vi håller tummarna för att det i så fall blir en kortvarig blogg om arbetslöshet. Att Charlotte snart hittar ett nytt arbete.

Kommentarer
Postat av: Andie

Hon är långt ifrån den första som bloggar om arbetslöshet. Det finns vi som faktiskt har gjort det en längre tid redan och att göra "en grej" av arbetslöshet är bara pinsamt. Lika pinsamt som det där exprimentet med fattigbloggen.

2009-03-30 @ 22:11:43
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: Bloggtipsarna

Andie - Vi håller till viss del med om att det är pinsamt att "göra en grej" av arbetslöshet eller socialbidragstagande och blogga om det. Åtminstone när det som i "Fattigbloggen" inte är på riktigt. Men en viss poäng kan sådana bloggar ha - de kan kanske öppna ögonen och öka förståelsen/kunskapen hos andra.



Men att påstå att "Fattigbloggen" har något att göra med verkligheten kan man ju kanske inte. Vem som helst kan nog leva på sociabidrag en månad. Det är när det gått månad efter månad som det blir svårt. När jeansen börjar spricka, strumporna är söndernötta och stekpannanss teflonlager bara består av giftiga(?) lösa flagor. När bidraget måste användas till annat än mat. Och när allt som går att sälja redan är sålt - när det inte längre finns en stor mängd kokböcker eller något annat kvar att sälja.



Eftersom Charlotte "är på riktigt" så tycker vi en eventuell "arbetslöshetsblogg" från henne (eller någon av de andra som bloggar om ämnet) tillför mer än den så populära "Fattigbloggen".



/Bloggtipsarna

2009-03-30 @ 22:34:47
URL: http://bloggtipsarna.blogg.se/
Postat av: Nattis

ANDIE: Fattigbloggen är en sån bra idé så det finns inte, det är en journalist som gör det hela, hon får nu möta respeklösheten, förnedringen etc etc och kan sedan skriva om det som en journalist! Visst hade det kunnat vara mer ultimat att göra det under en längre period för jag tror att alla kan klara sig under en månad men man kan inte få allt.

Jag läser inläggen hos fattigbloggen och blir mörkrädd av alla inskränkta idiotiska människor!

Vilken erfarenhet hon sitter inne med. Vilken journalist eller politiker har den?



Gôrbra, tycker jag! :)

2009-03-31 @ 20:59:46
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0