Yoga och gym för bebisar

I bloggen "Mad World" läser vi ett inlägg om den nya "trenden" med anordnade aktiviteter för bebisar. Tydligen anser vissa föräldrar att deras bebisar bör gå på gym - så att de inte riskerar att halka efter i utvecklingen.

Bitten som driver bloggen är kritisk till företeelsen och skriver att "vem har kommit att barn blir näst intill efterblivna om de inte stimuleras hela tiden med en massa aktiviteter som de ändå inte förstår innebörden av? Jag skulle tro att dessa barn får magsår innan de ens fyllt två, för att deras föräldrar hela tiden jagar aktiviteter så barnen inte får tråkigt. Jag tror snarare att det är föräldrarna som är oroliga och hyperaktiva och blir galna om det inte händer något, hela tiden. Och vart har glädjen att bara finnas till med sina barn tagit vägen?"

Kloka ord tycker vi. Det är i ju i och för sig inget fel på att gå på någon aktivitet eller två om man nu känner för det. Men att stressa runt på sådant och inbilla sig att man måste göra det för att ens barn inte ska halka efter...det tror vi inte på. Och risken är nog större att det stressiga livet slår tillbaka efter några år än att det främjar barnet. Som Bitten skriver:

"Jag vet att det är många föräldrar som försvarar sitt superstressade bebisaktivetsliv med att barnen tycker att det är så roligt. Det är väl klart att de tycker det. Ett tag i alla fall. Tills de inte orkar mer och stupar när de är fem år för att deras liv är för aktivt. De barnen kommer inte heller att klara av att bara göra ingenting, de kommer att bli helt hysteriska om de får en timme "över" på dagen som inte är uppbokad. Precis som sina föräldrar. Och i tusentals år har faktiskt bebisar lärt sig allt de behöver kunna ändå, utan att ens ha tagit en enda teaterlektion."

Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: SaraH

Alltså det är så sjukt med den stressen, många föräldrar bara stressar och stressar. Låt ungarna bara vara och upptäcka sin kreativitet och fantasi i lugn och ro.

2009-03-16 @ 10:30:47
URL: http://barasarah.blogg.se/
Postat av: L

Asså jag och min 2-åring har gått på babysim och minisim och hon tycker det är superkul! Tror inte det är skadligt! Det är ju utvecklande! Både fysiskt och psykiskt.

Ibland var vi på barnbio när hon var bejbis och det är så roligt öfr både mamma och barn att få komma ut och träffa andra.

Det är bara överdrivet att det ska vara skadligt.



Fin blogg för övrigt.

2009-03-16 @ 10:35:24
Postat av: Anonym

Fast det är väl ingen som påstått att det är skadligt med lite babysim? Det där handlade väl om att stressa runt på många grejer?



2009-03-16 @ 10:41:17
Postat av: Jennie

Men alltså! På vilket sätt tar ungarna skada av att följa med ut på aktiviteter? Måste man sitta hemma och glo på 4 väggar bara för att man får barn? Man ska väl samtidigt glida in i mjukisbyxor oxå? Och börja prenumerera på föräldratidningar? Och bara prata barnbajs? Och sluta med allt man tycker om?



Jag har levt precis som vanligt efter det att jag fick barn. Min lille son är nu 4 månader och en glad och lycklig kille som får följa med på både resor och fester. Dessutom går vi på babysång och tänker snart söka upp fler aktiviteter (antingen sim eller gym tror jag). Han behöver stimulans. Alla barn behöver det!

2009-03-16 @ 10:46:55
Postat av: Stefan

Hej!



På Babyvärlden diskuterar vi just nu det här med bebisgym, bebisyoga, bebisteater etc. Behöver våra minsta verkligen organiserade aktiviteter?



Gå gärna in och kommentera samt länka till era bloggar:



http://www.babyvarlden.se/Nyhetsartiklar/MinStory-Vara-barn-klarade-sig-utan-bebisaktiviteter/

2010-04-30 @ 13:39:51
URL: http://www.babyvarlden.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0