Rädda mammorna

Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. De våldtagna kvinnorna och flickorna riskerar förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring även att förskjutas från sin familj och sin by.  Under maj månad driver Röda Korset kampanjen "Rädda mammorna", en kampanj som kommer att inbringa pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer. 

 I Aftonbladet kan man idag läsa en debattartikel skriven av några av våra främsta bloggare. De vill visa vilken maktfaktor bloggosfären är och nyttja sina ställningar till ett bra ändamål. Därför gör de nu gemensam sak och startar ett blogguppror för att stödja Röda korsets kampanj.

I artikeln kan man läsa att "Via våra bloggar går det att donera pengar till förmån för mammor världen över. Vi gör det för att vi själva är mammor. För att visa att vi kan göra skillnad. För att vi bryr oss om långt fler saker än de som syns via våra bloggar. Vi uppmanar alla våra läsare att starta sina egna insamlingar för att rädda mammor i som befinner sig i en utsatt situation. De svenska bloggarna är en folkrörelse att räkna med. Och om vårt sätt att dela med oss av vår vardag kan hjälpa en våldtagen kvinna i krigets Kongo, så delar vi gärna med oss. Hjälp oss att rädda mammorna!"

Ett viktigt upprop som vi gärna vill stödja, och vi hoppas att fler vill vara med att sprida budskapet.

De bloggare som undertecknat debattartikeln är Vimmelmamman, Hannah Graaf Karyd, Engla, Sanna Lundell, HannaSthlm, Fotbollsfrun, Johanna Toftby och Tonårsmorsa. I samtliga deras bloggar går det att skänka pengar till kampanjen.

Den som vill starta en egen insamling och lägga upp på sin blogg kan enkelt göra det på kampanjsajten.

Kommentarer
Postat av: Tonårsmorsa

Vad roligt att ni också stödjer en så viktig sak! Jag är väldigt glad över den här insamlingen och den ligger extra varmt om mitt hjärta!!

2009-05-10 @ 20:57:13
URL: http://tonarsmorsa.se
Postat av: HannahSthlm/Johanna Törnqvist

Vad glad jag blir att ni också engagerar er! Tack söta!:)

2009-05-11 @ 10:49:23
URL: http://www.hannahsthlm.se
Postat av: Sandra

Va synd att man inte kan skänka med sms, det hadde jag velat göra :/

2009-05-11 @ 19:51:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0