Blondinbellas pälsargument

Blondinbella försvarar sin rätt att bära päls. Både på bloggen och i en artikel i Aftonbladet. Säga vad man vill om den saken, men det är ganska korkat av henne att låtsas oförstående inför att det upprör folk.

"Jag kan inte förstå att den här debatten ens är i liv. Bryr man sig om djurens rättigheter börjar man i fel ände, att gå på mig som individ är förstås lättare än att gå på ett slakteri som behandlar djuren fel men det är väl där man ska kämpa?"

Men sa inte Blondinbella i sin frågestund för någon dag sedan att det är individen som har störst makt.
"Den enskilda individen såklart! Såklart att Gud påverkar människor, även Obama men det är en enskilda individen som måste övertalas. Därmed har individen mest makt."

Det är alltså inte så konstigt Blondinbella, folk försöker övertala dig, den enskilda individen. Du har ju mest makt i det fallet. Endast du själv kan ta av dig pälsen, ingen annan kan göra det åt dig.

Bär päls om du vill, det är ju ditt val, men det vore så mycket ärligare och rakare om du kunde säga att du bär päls för att du vill och för att du tycker det är snyggt, och att du skiter i vad alla andra säger. För det är ju så det är? Göm dig inte bakom låtsasargument som att det är ett varmt plagg (sluta gå i strumpbyxor och kjol så fryser du mindre), eller att människor historiskt sett alltid burit päls. (Kvinnor har också historiskt sett varit mindre värda än männen, det är ju inte allt för länge sen som kvinnor ens fick rösträtt eller kom ut i arbetslivet och historiskt sett har vi "alltid" agat våra barn - argument som hänvisar till historia och tradition och "så har vi alltid gjort" är de dummaste av alla.).

Linda Rosings hemliga nyårsresa

Linda Rosing firar nyår i någon europeisk stad som hon inte vill avslöja förrän ikväll. Hon har skrivit runt åtta inlägg de senaste dygnen om sin resa, som i princip handlar om "nu åker jag snart, men jag säger inte vart".

Vad tror hon? Tror hon att resmålet översvämmas av Rosing-fans om hon avslöjar vart hon ska åka? Eller är det för att hon inte vet? Hennes vänner har bestämt vart de ska åka, och hon hänger bara på utan att veta åt vilket håll de styr henne?

Läser grekiska tatuerare Kenzas blogg?

Vi gissar att Kenza själv hoppas att så inte är fallet. Hon drog nämligenen lögn om sin ålder idag för att få sin nya tatuering på plats. Tatueringen är en julklapp från Teo och kl 14.30 kommer den, iallafall än så länge, intet ont anande tatueraren att sätta nålen i henne.

Hoppas för Kenzas skull att det det inte är ett motiv med namnet "Teo" i. Sådana tatueringar brukar ha en tendens att kosta mer än de smakar - laserborttagning är dyrt. Kenza själv har tidigare skrivit att motivet "relaterar till Tokio Hotel och mycket annat", så det kan ju vara nästan vad som helst egentligen.

Grattis Tyskungen

Vi får gratulera Tyskungen som idag sannolikt har ökat besökarantalet rejält - alt tack vare ett "litet" misstag.

Nu har iallafall Alex Schulman länkat till honom och Tyskungen välkomnar de nya läsarna.  Likt en flygvärdinna informerar han om var de nypåstigna kan hitta flytvä...hoppsan...de mest intressanta inläggen. Han kör dessutom en riktad informationskampanj, anpassad för de nytillkomna från just Alex, och nämner särskilt sin recension av Alex blogg.

Eller man kanske istället kan säga att han är blogghoran inom sig trogen. Han ler inbjudande mot besökarna som knackar på porten..."kom in, kom in och se vad mer jag kan erbjuda"...

Oavsett vilket - han kör hårt, så kanske den vikande statististiken snart är ett minne blott?


Idolbilder på Kissie

Kissie har ju uppmanat sina läsare att maila egentillverkade idolbilder - föreställande Kissie - till henne. Och gensvaret verkar vara stort. Det finns alltså en hel del människor som har Kissie som någon sorts "idol" alternativt har lite att göra...eller vill få en länk hos en "storblogg". :)

Blondinbella ratar svärföräldraras mat

Det är inte alltid lätt att ha svärdottern på besök - speciellt inte om man bor i Norrland och svärdottern verkar ha ett djupt inneboende "agg" mot det mesta som förknippas med just norrland.

Blondinbella är ju som ni vet på besök i Örnsköldsvik hos Storstadspojkens föräldrar. Det vanliga i sådana situationer är ju att man äter det som bjuds hos värdfamiljen - men detta gäller inte Blondinbella. När det serveras rätter som denna anser hon att gränsen är nådd och tackar nej. Vi hoppas att hennes svärföräldrar inte tvingades stå och laga alternativ mat till sin gäst - men det behövdes nog knappast, hennes pojkvän är ju en feeder så det löste sig nog med ätandet iallafall.

(Ska vi vara ärliga så känner vi nog ändå en liten förståelse för att man i vissa lägen inte är så sugen på just det som bjuds) :)

Fotoskola

Den relativt nystartade bloggen "Omdigitalkameror" verkar bli väldigt intressant för oss som vill lära oss lite mer om användandet av digitalkameror. Särskilt ser vi fram emot fotoskolan som nu dragit igång. Där kommer man att få lära sig om sådant som val av kamera, filformat, fotografering (slutarhastighet osv) och bildbehandling.

Bloggen är som sagt ny men vi tror den kommer att bli användbar.

Avskräckande bilder

Johanna Trenck har gjort sin andra bröstoperation, den första som hon gjorde när hon var 17 år var hon missnöjd med så nu, 8 år senare, har hon gjort sin andra. Implantaten har flyttats från framför muskeln till bakom muskeln, brösten har flyttats högre upp och bröstvårtorna har placerats symmetriskt.

Det är en ganska läskig bild Johanna visar upp i bloggen, som ju borde avskräcka de flesta som funderar på att operera brösten, men själv verkar hon nöjd. Det är ju huvudsaken, men vi kan inte låta bli att undra om det är värt det?

En femplussare till nyårsskålen

Messi tipsar om en champagne som fått högsta betyg i Aftonbladets lista över bubbel till 12-slaget. Franck Bonville Grand Cru Seléction heter drycken och den kostar 269 kr flaskan.

Drycken kommer för övrigt att serveras på Messis nyårsfest på Victoria, där bland annat Storstadspojken och Blondinbella skall tillbringa kvällen.


För den som inte vill dricka samma som Messi och hans polare så finns fler dryckesförslag här.


Juletid = "Speletid"

Det är inte bara hemma hos "Spiderchick" som det har spelats spel de senaste dagarna, även "Liten Frö" har sysselsatt sig med detta. Hon har spelat "ett Pictionary-liknande spel" och i bloggen finns en bild från spelomgången. Det känns ju som en solklar graviditetsgrej - men är visst inte det, så iallafall vi står handfallna. Finns det någon annan som har en gissning?!?

Svårgissat tycker vi. :)

Nyårsmiddag - receptförslag

Snart är den här - årets sista dag - nyårsaftonen!

En kväll då mycket ska stämma. Man ska hitta den perfekta klänningen. Skumpan ska vara god. Man ska ha trevliga vänner att vara på en rolig fest med. Och man ska käka gott.

Till alla er (som liksom vi själva) går och funderar på vad som ska stå på nyårskvällens meny har vi sammanställt tips på recept från olika bloggar.

Vi börjar med ett par förrätter:
"Silli" tipsar om en laxmousse med vitvinssås. Låter perfekt som nyårsmiddagsförrätt - speciellt eftersom den kan förberedas dagen innan.
Hos "Smultron på strå" hittar vi ett recept på dillräkor med parmesantoast. Låter hur gott som helst.

Och varmrätter:
"Mollan om ditt och datt" tipsar om en fläskfile med smak av lime. Låter spännande.
Ännu ett fläskfilérecept finns hos "Pumpkins värld". Filé fylld med fetaost, soltorkade tomater och basilika. Det vattnas i munnen...
För den som vill ha en lite mindre "tung" middag tipsar "Receptfavoriter" om en citronmarinerad lax som låter väldigt god. Hos "Receptfavoriter" finns även ett recept på "nyårsklassikern", helstekt oxfile med gorgonzola, samt en hel del andra nyårsrecept.

Och så efterrätter:
Hos "attisblogg" hittar vi ett recept på en mandarin- och chokladcheescake. Den verkar fräsch och god och ser dessutom vacker ut på bilden.
Hos "Nu eller aldrig" finns ett recept på de gamla klassiska, men goda, päronhalvorna med mintchoklad.
Ett tips för den som vill äta gott, men har ont om tid till matlagning, är den snabblagade chokladmoussen som "En mammas dag"  tipsar om.

Det finns även bloggare som har lagt upp förslag på hela trerättersmenyer (ibland även med drinktilltugg). Även här finns mycket inspiration att hämta:
"Skrotboken" presenterar en meny med löjromstoast, fläskfilé och frusen cheesecake. Här finns även förslag på drinktilltugg och "nattmat".
"Matplatsen" har sammanställt en hel del recept som pasar till nyår. Flera goda tilltugg. Varmrätter av fisk, fågel och nöt. Och efterrätter som verkar hur goda som helst.

Vad kommer det då att ätas på nyårsfesterna runt om i landet? Även utan recept kan ju dessa menyer vara en inspirationskälla.
Elita Löfblads nyårsfest (på Anglais) kommer gästerna att få avnjuta denna meny:
Bruchetta - Italienskt lantbröd & marinerade tomater som serveras med färsk basilika och olivolja
Tournedos med hummer - Oxfilé med hummerkött, spräckt tryffelsky & höstsvamp
Choklad och sorbet - Hasselnöt och chokladmousse i bit. Balsamvinäger samt chokladflarn & hallonsorbet. 
Emilia, med bloggen "Bright and shiny" är bjuden på nyårsmiddag hos en kompis. Där kommer följande mat att förgylla kvällen:
Laxsnurror med paprika och chili 
Smördegsinbakad fläskfilé med kantarellsås, persikohalvor och svartvinbärsgelé 
Hemmagjord cheesecake med hallon
Hos "Absolutlinan" hittar vi denna meny med rätter som kommer att ätas av blogginnehavaren och hennes vänner:
Liten västerbottenpaj på en bädd av torkad skinka och ruccolasallad
Dubbelmarinerad fläskfilé tillsammans med krämig potatisgratäng och valfri sås
Hemmagjord dajmglass

Tre minst sagt frestande menyer. Synd att vi inte är bjudna på någon av de festerna. :)

Avslutningsvis, några dryckestips:
"Lina likes mat" tipsar om det rosa bubblet "Rotari Rosé". Mousserande vin med fruktig smak och inslag av bland annat röda vinbär och smultron.
"Casiassecrets" tipsar både om  spanska mousserande viner (dvs. cava) och den bästa och mest prisvärda champagnen.

Ombytta roller

Michanek är en bloggare som vi gillar, det enda vi inte gillar är att hon (ja vi tror i alla fall att det är en hon) bloggar alldeles för sällan. Men när hon väl gör det så brukar det vara något bra. Idag skriver hon om Colin Nutleys film "Under solen", och vänder på steken. Hur skulle det vara om manuset handlade om en okysst, överviktig kvinna i 40-årsåldern som lever ensam i ett snuskigt hus på landet. Hon har inte städat sedan modern dog för 8 år sedan och annonserar efter en gårdskarl. Han ska vara ung och svara med foto... Tänk vad spännande och framförallt nyskapande filmen skulle bli med det scenariot. Det är ju en helt underbar idé Michanek kommer med.


Vinn Goldwell Color Glow

Tävla och vinn Goldwell Color Glow Be Blonde Leave-In Fluid som är en fuktgivande och färgförbättrande produkt för dig med gyllenblont hår.

En leave-in-lotion som tillför fukt och ger en klar, glänsande färg. Speciella färgförbättrande ämnen förstärker lystern i skimrande gyllenblont hår. Speciell formula som ger håret en naturlig volym och gör håret lättarbetat utan att tynga det.

För att vara med och tävla behöver ni ha en blogg och länka till det här inlägget. Sen gör ni en kommentar till vårt inlägg så vi vet att ni är med. Länka till ert inlägg i kommentaren.

Tävlingen pågår till den 16 januari kl 18.00. Lycka till!

UPPDATERING 090116 - Tävlingen är avslutad. Vinnaren är utsedd. Grattis Helena!

Äldre män tänker bara på en sak(?)

En uppmaning till alla som känner att ni platsar i kategorin "ensamma gamla gubbar" - upphör genast med att besöka offentliga badinrättningar. Blondinbella har nu avslöjat sanningen, dvs. att det bara finns en anledning till att ni sitter där i bubbelpoolen. Och det hela "är äckligt"!!

Vi som i vår enfald trodde att även ensamma äldre män ibland kunde tänkas åka till badhuset för att motionera och efter det kanske njuta en stund av ett bubbelbad? Av samma skäl som vi själva badar bubbelbad? Det var naivt av oss...

(OBS! Om du är en äldre man men har den goda smaken att besöka "Sturebadet" eller "Yasuragi" undantas du antagligen från ovanstående uppmaning. Klientelet på dessa anrättningar är rent generellt renligare än de som besöker allmänna, kommunala badhus och liknande. Vi törs därför dra slutsatsen att även de äldre män som söker "Sturebadet" och "Yasuragi" är mindre äckliga än de äldre män som sitter i andra bubbelbad.)

Ännu ett tips på hur man får fler besökare

Vi skrev nyligen om det , under senaste tiden, "populära" sättet att snabbt få in nya besökare till sin blogg. En kanske inte helt ok metod.

Här kommer ett annat, ännu bättre sätt: se till att brorsan blir ihop med exv. Blondinbella. En länk hos henne ger nog en skaplig topp i besöksstatistiken. Men, som med lögnkommentarerna, det gäller ju forfarande att ha ett sånt innehåll i bloggen så att besökarna vill återkomma...

Är otrohet ok?

Meral har ett långt utlägg om otrohet idag, att det är bra och att det stärker ett förhållande.

"Det jag vill ta upp med detta inlägg är att otrohet är big Ok. Jag tror att ett förhållande kan stärkas av otrohet. Sen tror jag att dem flesta är, har varit, eller kommer att vara otrogna."

Varför i hela friden ska man ha ett förhållande för om man måste vara otrogen? Otrohet är det svinigaste som finns. Det är ju en sak om man lever i ett öppet förhållande där båda parter är överens om att träffa andra, men då kallas det inte otrohet. Otrohet är att gå bakom ryggen på sin partner, att ljuga, att smussla, att bedra, hur kan det någonsin vara okej? Hur kan en sån respektlös handling stärka relationen?

Sen verkar Meral också tycka att männen har större anledning att vara otrogna än kvinnorna? "Han är man, dem gör sånt. Deras kropp behöver mer underhållning än vår."  Vänta nu. Vi tar det en gång till: "Han är man, dem gör sånt. Deras kropp behöver mer underhållning än vår."  Det där är ju så mycket bullshit så man tappar hakan. Vad är det för inställning? Vilket århundrade lever du i Meral? Vad är det för sorgliga män du har träffat i ditt liv?

"Vill bara avsluta med att även om killar är otrogna, är det med flickvännen vid sin sida dem sover och vaknar. Det är ju alltid nåt!"

Jo tjena... det är ju nåt för oss kvinnor att vara tacksamma över.

Snälla Meral, säg att du bara skämtar. Du vill bara provocera för att få läsare? Du kan inte mena det du skriver på allvar? Att otrohet är okej men extra mycket okej för män?


Vad är grejen med arkitektritade hus?

Varför är det så fint att bo i ett "arkitektritat" hus? När alla hus väl är ritade av just - arkitekter.

Den frågan och många andra "Vad är grejen?" får sina svar i bloggen som heter just "Vad är grejen".

Bloggen uppdateras inte särskilt ofta och vi förstår varför. Det kan inte vara lätt att komma på en ny "Vad är grejen" varje dag... Men de inlägg som finns är ofta rätt tänkvärda och roliga. En blogg som passar perfekt en tråkig kväll då man vill "slöläsa lite blogginlägg".


Coola tavlor till barnrummet

 

De här roliga tavlorna från Mique hittade vi hos Bambi. De kostar endast 10 kr styck, och det är ju löjligt billigt. Dessutom stödjer de drottning Silvias barnsjukhus, så då finns det två anledningar att köpa dem. De finns att köpa hos Mycards.se. (Titta under Erbjudanden så hittar ni tavlorna där).

Drick champagne från Claudia Schiffers bröst

Om du har en sisådär 25.000 kr över så kan du lägga dem på en champagneskål formad efter toppmodellen Claudia Schiffers bröst, det skriver Vin&Gastronomi.

Det sägs att Marie Antoinettes bröst gett form till det klassiska vida champagneglaset, och nu har designern Karl Lagerfeld valt att göra en ny variant när lyxchampagnen Dom Pérignon Oenothèque 1995 lanseras. Skapelsen är utformad som tre flaskor som håller uppe själva kupan, och det är alltså Claudia Schiffer som stått modell. Eller hennes bröst rättare sagt.


Bloggare med makt

Johanne Hildebrandt skriver idag ett träffsäkert och tänkvärt inlägg om den lista över Sveriges mäktigaste personer som Aftonbladet sammanställt. 

Två bloggare återfinns på den listan, Blondinbella (plats 81) och Alex Schulman (plats 55). 

Johanne skriver att detta är bara början: 

"Alla kan göra sin röst hörd, alla är lika mycket värda och snart kommer fler bloggare vara med på listan över Sveriges mäktigaste.

Det är demokrati på riktigt. Inte undra på att så många är nervösa."

 

Vad tror ni? Tror ni bloggare blir mer och mer inflytelserika? Och vem skulle ni vilja se som vår nästa maktfaktor i bloggvärlden?


Hello Kitty i profil

  

Foki bloggar om det nya Hello Kitty märket "Hello Kitty Side View" som lanserades i Japan i oktober. Det har ännu inte kommit till Sverige. Yumo Yamaguchi, skaparen av Hello Kitty, har nu gjort en variant som är en svart silhuett sedd i profil. Den sägs vara inspirerad av Audrey Hepburn.

Vad tycker ni om den här nya varianten? Bättre eller sämre?

Pepparkaksgröt

AnnaCornelia har gjort pepparkaksgröt till frukost, och det låter ju lite roligare än vanlig tråkig havregrynsgröt. Kika in på hennes blogg för att se receptet.

Att ljuga för att få besökare

Att kommentera hos andra för att få en chans att visa upp sin egen blogg är ju ett minst sagt vanligt fenomen i bloggvärlden. Och det behöver ju faktiskt inte alltid vara "fel" att göra så. När det börjar likna ren spamming har det ju däremot gått för långt enligt de flesta. Detsamma när man, i hopp om att ha den mest uppseendeväckande kommentaren - den kommentaren som alla andra "bara måste" klicka sig vidare på, ljuger.

Något som vi sett mycket av de senaste dagarna är att det bland storbloggarnas kommentarer finns personer som skrivit "Tack för att du tittade in hos mig. Kul att du gillade min blogg" och liknande. Vi håller med Stina-Lee om fenomenet - lögnarnas "ditlurade" läsare lär inte bli långvariga.

Uppenbarligen har lögnarna många gånger en så ointressant blogg så att de måste hitta på saker för att dra dit folk - så chansen är nog inte så stor att dessa besökare återvänder en enda gång. Vi säger som Stina-Lee; "Good luck".

Självförsvarsbloggen finns en del tips på hur man får fler besökare till bloggen, och även länkar vidare till andra bloggar som också ger tips om detta.


Kissies drömkille

Kissie har listat vilka egenskaper hon söker hos en kille. Hon vill ha en pålitlig, trogen och trevlig kille som har eget boende, bil, stora muskler, är ekonomiskt stabil, luktar gott och har stil. Det är bra Kissie, man ska sikta högt. Men vi ställer oss nog tveksamma till om en sån kille har en Kissie som sin drömtjej?

Veckans guldstjärna v 52

Veckans guldstjärna går till en blogg som får den för att den, när den är på topp, är en av Sveriges bästa.

Den vinnande bloggen är - Tyskungen - en blogg skriven av en man som faktiskt bara vill ha en kram.

"Tyskungen" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Det var inte länge sedan våra läsare utsåg Tyskungen till "årets bloggstjärngosse". Vi tycker att han är en värdig vinnare av den ärofyllda titeln och självklart ska ju årets stjärngosse få denna, julveckans, guldstjärna. Tyskungen får den för att bloggen, när den har sina höjdpunkter, är något av det bästa vi läst. Tyskungen skriver intelligent. Han är humoristisk, knivskarp och bitsk . Och ibland skriver han så känslosamt och vackert att det gör ont längst in i hjärtat när man läser honom. Kort sagt - Tyskungen har förmågan skriva på ett sätt som berör. 

Tyskungen får även guldstjärnan som en liten uppmuntran. Han verkar just nu uppleva att bloggen är i en mindre svacka. Men efter regn kommer solsken - och vi tror att det snart kommer strålande vinterdagar med klarblå himmel för bloggen Tyskungen.

Alla är glada och spelar spel tillsammans

Julledigheten innebär för många att det blir en hel del fester. En annan sak som "hör till" i många familjer är att det ska spelas spel. I någon låda ligger ett par glömda sällskapsspel och när det är julledighet och alla samlas - då ska hela släkten/familjen/kompisgänget ha spelkväll. Fär så "ska det vara". Det kvittar om flera i sällskapet nog hellre hade kollat på en film, för är det jul så ska man ha roligt och umgås "på riktigt" - och spela spel.

En av dem som verkar leva i en familj där det "ska" spelas spel för att det är jul är Spiderchick. I hennes familj spelades "Med andra ord". Om ni vill veta vilka vita kulor som är ätbara och ligger i en ask så klicka er vidare till hennes blogg.

Hur är det hos er? Ska spelen fram för att det är jul?

En av Sveriges största "mammabloggar"

Eller "pappablogg" är väl kategorins namn om man ska vara korrekt.

Vem då undrar ni?
Tyskungen

Ja just den Tyskungen. Han som för bara en vecka sedan skrev dessa ord i sin blogg:
"Ja, nu är hon kanske inte tre år gammal med 17 barn men ändå. Dagens bloggtips är en blogg som jag normalt inte skulle tipsa om. Nämligen en mammablogg, och det finns inget som jag tycker är så ointressant som mammabloggar. Dessa brukar vara ändlösa beskrivningar av hur den infernalist tråkiga "mammatillvaron" ter sig. Ofta in i minsta detalj och beståndsdel. Dessa mammabloggar är nästan lika smärtsamma att läsa som de så förhatliga så kallade skönhets- och modebloggarna."

Sedan dess har hans egen blogg alltmer börjat likna just en mammablogg. Han beskriver barnfamiljsvardagens alla vedermödor och illustrerar med många bilder på barnen. Han visar upp de inslagna julklapparna, han beskriver med text och bild familjens matlagning inför jul, han kryddar sina inlägg med filmer på sina och andras barn,  han skriver om nappavvänjning, han beskriver självklart ljudnivån i ett hem där två småbarn är bosatta och som varje mammablogg med självaktning har han ett inlägg med många bilder på de söta små barnens förehavanden på julafton.

Tyskungen har ett bättre språk än många andra (inte just mammabloggare utan rent allmänt), men inte ens detta faktum kan ändra på att innehållet i hans inlägg numera dragit mot "mammablogg"-hållet.

Vi har ingenting emot mammabloggar så vi läser Tyskungens blogg trots att den ändrat inriktning. Men kanske det kan vara detta som är skälet till att dina läsare blivit färre, Tyskungen? Kanske du måste marknadsföra dig i din nya målgrupp så att de hittar till dig? För det är säkert så att iallafall endel av de som för några veckor sedan höjde dina besökssiffror är så pass lika dig att de tycker att mammabloggar är "smärtsamma" och "tråkiga" att läsa?

Moster Marie

Dagens roligaste citat kommer från Marie Plosjö som har blivit moster till en söt liten flicka, och skriver:

"Jag var så stolt när jag fick hjälpa Monia att amma henne. Vilken vacker syn." 

Den meningen kan ju onekligen tolkas på mer än ett sätt... :)

Linda Rosings kall

Okej att man kan bli lite snurrig av vinterkräksjukan men nu har det snurrat till lite extra hos fröken Rosing. Hon har nu börjat tro att hon fått ett kall, att hon kan läsa av folks framtid och vad som kommer att hända med dem. (Samtidigt som hon läser veckotidningshoroskopen och tycker att dom stämmer.)

Tänk om Linda Rosing då kunde titta sig själv i spegeln och se hur hennes egen framtid gestaltar sig? Förresten så behöver man nog inte ha någon särskild gåva eller kristallkula för att kunna sia om hennes framtid - om hon fortsätter i samma spår. Hur som helst så känns det som att Rosing är ett lätt byte för vilken sektledare som helst som slår klorna i henne. Undrar vem som hinner först?

Bra för håret


Petra har hittat det bästa schampot och balsamet någonsin, och det är av märket Aussie som snart lanseras i Sverige. Det låter som väldigt bra produkter när man läser Petras hyllning, och eftersom vi vet att hon har bra smak sedan tidigare så kan det helt klart vara värt att testa.

Pinsamt Blondinbella

Blondinbella var ju ute och festade igår. Festandet visade sig dra ut på tiden. Dra ut på tiden rejät mycket. Plötsligt upptäckte hon att klockan var sju på morgonen och att hon var sen till sitt flyg upp till Storstadspojken i Örnsköldsvik. Blondinbella tvingades resa upp till svärföräldrarna i sin partyoutfit och gårdagens smink.

"Efteråt kom min killkompis Alex och hämtade mig och så åkte vi hem till honom, där vi åt mat och diskuterade livet. Dock upptäckte jag att klockan var sju på morgonen och jag hade helt glömt bort tiden till när planet åkte. Jag hade världens otur och missade både det ena och det andra .. Men till slut kom jag till arlanda och hann med ett flyg ..  Dock i samma kläder och smink som jag hade haft under natten. Snacka om att jag skämdes när Nils hämtade upp mig på flygplatsen och körde hem oss till hans föräldrar .."

Självförvållat...men ändå...stackars Blondinbella. Så pinsamt att komma hem till svärföräldrarna på det sättet. Speciellt svärföräldrar som hon säkert inte har träffat alltför många gånger...
Ännu mer pinsamt att skälet till det senare flyget och partyoutfiten var att hon satt hemma hos en annan kille hela natten...

I begynnelsen mjölkade människan kor för att mata sina bebisar

Eller inte...

Detta inlägg är någon dag gammalt, men får ett omnämnade ändå. Bara för att det var så komiskt.
Finns det så korkade människor - eller är det ett så kallat troll som är i farten på FL?

I sin blogg har Lady Dahmer en hel kategori tillägnad just FL. Rätt underhållande... :)

Mellandagsrea

Istället för att springa omkring svettig och trängas på stan så går det ju bra att reafynda hemma vid datorn också. Petite d'Lish har länkar till en massa olika butiker och fynd man kan göra på nätet, både kläder, smink, väskor och skor.

Hur blev det med Faddes tomtande?

Fadde gick ju ut både i bloggen och på Expressen och erbjöd sina tjänster som tomte, alldeles gratis, på julafton. Men vad hände med det, blev det någonsin något tomtande? Eller var det bara en grej för att få lite rubriker.....? Tomteinlägget finns inte längre kvar på Faddes blogg heller. Han har gjort för vana att radera vissa "obekväma" inlägg ett tag efter han publicerat dem har vi noterat....

Gör ett stiltest


Eleonores Modette-blogg hittade vi ett stiltest där du kan kolla vilket årtionde din stil hör hemma. Själva blev vi 50-tal och 70-tal och är så här tjusiga!

Party!

Om igår var dagen då de flesta valde att fira en lugn jul med familjen så är idag en dag som präglas av partyoutfits, champagne och utgång.

En av de, som viker juldagskvällen åt utgång är Kissie. Hon har klätt sig enkelt men snyggt och är dessutom väldigt nöjd med sitt "barbiehår". Många som kommenterat hos Kissie har reagerat på hur stora bröst hon ser ut att ha på bilden. Någon misstänker till och med att hon photoshopat dem. Vi håller med om att de ser onaturligt stora ut, men kan inte förstå hur någon kan tycka att hon, bland annat på grund av brösten, ser ut att vara mullig. Kissie är väl ändå en smal tjej?!?

En annan blondin som satsar på utgång ikväll är Blondinbella. Hon har laddat upp med solarium och bad. I sann "Blondinbellaanda" inleddes hennes kväll sedan med champagne. Vill ni träffa på henne ute ikväll/natt så bege er till Grodan eller White Room. Snygg är hon ikväll iallafall (åtminstone från midjan och uppåt, nederdelen på klänningen(?) syns inte), men vi håller med de som kommenterat och skrivit att hon kanske borde ha minskat ner lite på det vita i ögonvrårna.

Även "sex- och kärleksbloggaren" Towa Lindberg tillbringar denna kväll ute. Klädd i en röd outfit, inklusive röd rosett på huvudet. Det syns inte så mycket av kläderna på bilderna, men man kan iallafall dra slutsatsen att det är en ganska lättklädd Towa som går ut.

Mogi inleder med bio men ska sedan fortsätta ut i Stockholms nattliv. Om Towa är den "lättklädda" av dessa bloggare så kan man säga att Mogi är den "påklädda". Men kanske är det så att något plagg åker av efter bion?

Självklart är det inte bara "kändisbloggarna" som går ut en kväll som denna. För den som vill kolla in hur andra tänkt klä sig ikväll kommer här även outfits från några andra "mindre" bloggare.
Ida, med bloggen "I en 4:a på 103 kvm" klär sig i helsvart.
Sofie, med bloggen hotstuffs.blogg.se har på sig en outfit inspirerad av skådespelerskan Becki Newton.
"Linnsssan" bär svart men med färg på skorna.
Jennie med bloggen "Skattkistan" klär sig i blått och svart.

Vi hoppas alla får en riktigt lyckad kväll! Skål!

En som är känd för sina skandaler och fester, men som ni inte lär springa på ute ikväll är Linda Rosing, Hon tillbringar juldagen med att ta det lugnt och vila upp sig så att hon ska vara pigg imorgon när hon ska fira jul med sina barn. Det låter ju rätt klokt...

Nyttigt julgodis

Känner ni redan nu att all julmat och godis står er upp i halsen så kan ni kika in på Rebeccas matblogg, där hon har ett recept på lite nyttigare julgodis. Mörk choklad blandat med lite nötter och torkad frukt, superenkelt att göra och samtidigt ett lite nyttigare alternativ än Aladdin-asken.

Manual för 2009

Kattis Ahlströms blogg hittar vi en manual för vad som gäller om man vill tänka rätt och vara rätt 2009.

Där kan man läsa bland annat:

"Jobb: man ska vara kvinna och chef och vägen till de tyngsta maktpositionerna i samhället ligger öppen, pass´e är arbetsnarkomaner med sina almanackor, inne de som väljer att göra något gott

Samhällsengagemang: "ge är större än att få", dags för en svensk Dalai Lama, engagemang knappast partipolitiskt men kring sakfrågor

Inne: kollektivism, gruppterapi, bo kollektivt, rösta mera åt vänster, färgglädje rött gult orange, naturlighet, lugnet, sund mat, få tid att tänka, eftertänksamhet, närhet, igenkänning

Ute: individualismen, shoppinghetsen, modebloggen, överdriven konsumtion av upplevelser nöjen och varor, tidshysteri, stress, flashiga arbeten, Stureplan"

Om det stämmer ser det ut som ett tungt 2009 för Blondinbella, modebloggarna, arbetsnarkomanerna, alla de som konsumerar och shoppar i överflöd och hänger på Stureplan.

Vem går ut på julafton?

Egoina skriver att hon brukat berätta för sin kille (som gillar att gå ut på julafton) att det enbart är losers, alkisar som inte har någonstans att ta vägen, som går ut på julafton.

Igår ändrade hon uppenbarligen åsikt om det hela, för när det började bli kväll var hon själv på väg ut. Fast hon till och med skulle jobba idag.

Ett beslut som hon alldeles uppenbart ångrar nu. Den där tanken som Egoina skriver om, att det borde vara olagligt att jobba när man själv är i dålig form för sånt, har väl slagit oss också några gånger...

Men vad tycker ni? Är det "ok" att gå ut på julafton - eller är det något för losers?

Vi kan avslöja så mycket som att vi tillbringade gårdagskvällen hemma. Men vissa andra år har den tillbringats med glada vänner och något glas god dryck...ute bland losers och alkisar... ;)

Båda varianterna har varit helt ok.

Stackars Blondinbella

Inte nog med att hon fått genomlida en krävande julafton med många presenter, mycket god mat och markservice, hon blev dessutom varse om att SVT envisas med att sända kommunistskiten Karl-Bertil Jonssons julafton. Hon hotar med att göra sin egna tecknade kapitalistserie om sig själv - " Blondinbella spending cash" ska den heta.

Nu har hon ju redan en tv-dagbok som redan skulle kunna ha den titeln, även om den inte är tecknad så är hon ju faktiskt som en seriefigur, med dubbad röst och allt. (För det är väl inte hennes riktiga?)

Allt Linda Rosing gör blir fel

Det kan man ju konstatera när man läser hennes blogg, och de kommentarer hon får. Nu gäller det hennes julfirande, hon firar med vänner utan sina barn och det är ju förstås jättehemskt. Att barnen firar med sina pappor tycks inte vara relevant i sammanhanget.

Sen är det också fel att hennes vänner inte syns på bild, existerar ens hennes vänner spekuleras det i. (Förmodligen är det samma människor som brukar klaga på att hennes andra vänner Jannike, Alex Erwik och Bobby endast är hennes vänner för att få synas på bild.) Men tror ni inte att det är just såna vänner Linda behöver? Vänner som inte söker strålkastarljuset utan är hennes vänner och stöttar henne utan att själva synas och vara med på bild?

Det är också fel att hon köpt en dyr klocka åt sig själv i julklapp, lägg pengarna på barnen istället, och var har hon förresten fått sina pengar ifrån? Och så har hon den fräckheten att avsluta julafton med en drink. (En 35-årig kvinna som firar julen barnfri kan väl gott få dricka lite drinkar?) Hon har inte heller skrivit "God Jul" till sina bloggläsare. Ni hör ju vilken hemsk människa hon är.

Det verkar som att det inte spelar någon roll vad Linda Rosing gör, allt blir fel ändå. Vi önskar i alla fall henne ett riktigt skönt julfirande, och att hon mår bra i det hon gör. Vi hoppas också att alla som inte gör annat än skriver elaka hatkommentarer får något annat än bittermandel i gröten framöver.

"Blondinbellas julgodis"



Vi kan nu intyga att Blondinbella har rätt - detta är årets godaste julgodis (eller åtminstone ett av de godaste). Vi har testat det (men det blev utan kakao) och åtgången var stor!

Någonting att sysselsätta sig med att tillverka i inväntan på tomten kanske?

Julfirande i bloggvärlden

Idag är det julafton - god jul på er allihopa! Av förklarliga skäl så är inte aktiviteten så hög bland bloggare idag, och inte för oss heller. Så här ser julfirandet ut för en del av våra kända bloggare:

Kissie firar hemma hos sin mamma. Storstadspojken firar med familjen i Övik.  Sandra Dahlberg firar hemma i Klimpfjäll med familjen. Meral firar själv, hemma, då hon är osams med sin familj på grund av hennes bloggande. De tycker att hon borde sluta. Linda Rosing tillbringar julafton med nära vänner (dock inte med Alex Erwik som tydligen firar i Uppsala) och på annandagen åker hon till Västerås för att fira med familjen. Marie Picasso firar med familj och syskon, de firar alltid tillsammans på julafton trots att föräldrarna är skilda.

Generöst Kenza

Kenza har ikväll haft "mini-julafton" med sina kompisar, Nadia och Mika. Hon hade ordnat en lång "skattjakt", där de två andra skulle följa ett system av lappar för att hitta hennes julklapp till dem. Det hela slutade i Kenzas lägenhet där det visade sig att julklappen var en Tokio-hotelresa. Någon gång till våren åker dom alla tre - och helst till Kanda ska det vara.

Det var inte illa. Vi gissar att Nadia och Mika är rätt nöjda över sina julklappar.

Storstadspojken är nyfiken

Messi har köpt honom en julklapp, och rimmat på sin blogg, och nu är Storstadspojken så nyfiken eftersom han inte kan knäcka rimmet. Det var ju hur lätt som helst? Vi trodde du var klurigare än så Nils....

Spontan-botox för Katrin

Katrin Zytomierskas pappa är i stan för att fira jul, och de bestämmer sig för att göra en spontan botox-behandling. Som avslutning på en helt vanlig(?) far-dotter dag på stan. Hon verkar ha en färgstark och annorlunda pappa i alla fall, det är ju det minsta man kan säga.

Lego USB


De här roliga små usb-minnena utformade som Legobitar hittade vi på Prylfeber.se. De kommer från Zip Zip och rymmer upp till 4GB.

Vem vill uppmärksamma sin blogg?

Sverige vimlar av bloggar. Mer eller mindre välskrivna. Allvarstyngda och humoristiska. Bloggar som handlar om allt mellan himmel och jord.

En sak har ganska många av dessa bloggars upphovsmän gemensamt - de försöker få fler läsare till just sin blogg.

Nu finns en chans till uppmärksamhet för den som har en bra blogg. Tyskungen sitter nämligen med i den bloggpanel som ska nominera bloggar till "Stora Bloggpriset", och även om han redan är i stort sett klar med sina val så skriver han att han är beredd att ändra sig om han får in något förslag på en riktigt bra blogg som han missat.

Så sitter just du med ett sånt guldkorn - skynda in till Tyskungen och lämna en kommentar. Vem vet, kanske det hela slutar med att du vinner "Stora Bloggpriset"?

Lycka till!

Carolina Gynning, 17 år

Carolina Gynning har lagt upp bilder på sig själv som 17-åring, en mycket söt tjej, men inte skulle vi ha känt igen Carolina från dom bilderna om hon inte själv skrivit att det var hon. Möjligen ögonen, men inte på så mycket annat. Vad tycker ni?

"Natacha is the shit!" och "Bingo är grym"

Natacha och Bingo. Från kärlekspar till ovänner. Och nu vänner. Stridsyxan är begravd och de verkar gilla varandra igen - och när det kommer till yrkesrelationen så kan man nog kalla det hylla varandra. Man får hoppas att Dhani inte är en svartsjuk person - det finns säkert de som inte skulle gilla att se sin flickvän posera i underkläder bredvid sitt ex.

Bingo skriver dessutom att han ska gå ut i Östersund på juldagen. Tjejer i Östersund som gillar att hänga med "skruttiga kändisfotografer" ombeds kontakta honom.  Iallafall de som är mellan 18 och 39 år och som inte väger mer än 100 kg. Den som har tur (eller otur) kanske kan få vakna tillsammans med Bingo på en björnfäll framför spisen... 


Blondinbella ändrar åsikt

Blondinbella hyllar Stina-Lee och tycker att hon har den bästa bloggen (förutom hennes egen då). Det var inte så värst länge sen som Blondinbella tyckte att hon var tråkig och mellanmjölk och hade pinsamma videobloggar. Man undrar ju varför hon ändrat åsikt helt plötsligt? Finns det någon baktanke?

(För övrigt tycker vi det är mycket bättre att ha pinsamma videobloggar än pinsam tv-dagbok)

Livet sett genom rosa glasögon

Livet sett genom rosa glasögon är en läsvärd blogg som tar upp både stora och små saker. Den är välskriven och dessutom är det snygg design. Den uppdateras också flitigt, och det är ju alltid ett plus. Det här var en blogg som vi gillar och kommer att återvända till. Kolla in den ni också!

Blondinbellas lögn

Blondinbella håller på med ett hemligt projekt och skriver att hon ska "avslöja den största lögnen som hon någonsin haft". Undrar vad det kan vara?

Bland hennes kommentar verkar de flesta tro att det handlar om att hon ska vara med i "Let´s dance". Men om det är det hon ska berätta borde hon väl inte kalla det att avslöja en stor lögn? Andra tror att lögnen är att hon egentligen är brunett. Ytterligare en teori är att "Nils är en bluff".

Vi vet inte om vi tror så mycket på något alls av dessa tre alternativ... Inte för att vi har någon bättre gissning att komma med.

Vad tror ni?

En riktigt bra ansiktskräm

Vanishing Cream från Lush verkar vara en riktigt bra kräm för ansiktet. Vi läste en recension av den på Beauty Place - Lyx i vardagen, där den fick betyget 5 av 5. Den är en fuktgivande kräm för fet- och problemhy och ska råda bot på en klassisk T-Zon. Den absorberas lätt av huden och känns inte kletig, innehåller sheasmör och mjukgörande linfrö samt oljor från jojoba, vindruvskärnor, lavendel och neroli.

Även Bjooti.net gillar Vanishing Cream och kallar den "helt jävla magnifik".

Mogis hemliga jobb

Mogi skriver att hennes blogg är selektivt utvald för en ännu så länge hemlig satsning till våren, som bloggläsarna kommer att få nytta av. Vi undrar spänt vad det kan vara? Kanske man den här gången kan få Ellos-katalogen gratis "endast genom Mogi"....? Ni minns väl LaRedoute samarbetet tidigare...

Vegansk julmat

Hos Veganvrak finns det samlat massor med recept på mat som passar på julbordet för den som är vegan. Länken leder till ett inlägg med flera recept, men om ni läser igenom de senaste inläggen i bloggen så finns det många, många fler. Ett rent paradis för den som är ute efter vegansk julmat.

Även vi ickeveganer blir frestade av recepten - gott verkar det mesta vara!

Veckans guldstjärna v 51

Veckans guldstjärna går till en blogg som får den för att den är en sån härlig färgklick i bloggvärlden.

Den vinnande bloggen är - WoopsieDaisy.

"WoopsieDaisy" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Alla behöver vi färg och ljus - särskilt nu i vintermörkret. Och just färg och ljus finns det mycket av hos WoopsieDaisy. Bloggen är späckad med färggranna fotografier. Vackra fotografier. Underbara mosaiker av fotografier som bara måste ses. Detta är en blogg där man kan ägna timmar åt att bara njuta av alla synintryck som den ger. Utöver de vackra fotografierna så innehåller bloggen dessutom massor med inspirerande scrapbooking. Veckans stjärna går alltså till en njuningsblogg - njutning för ögat.

Uppförsbacke för Blondinbella

...iallafall när det gäller projektet "göra om Storstadspojken".

Blondinbella som uppenbarligen gärna vill radera hans norrländska drag blir nog uppretad när hon ser detta. Snus liksom.

Försöker han medvetet provocera just henne?
Kanske har vi en poäng i att hon borde tillåta lite mer av "ursprungs Nils", även i deras Stockholmsliv.

Det finns ju ett känt fenomen - att kväva kärleken.

Kissie - vadå dubbelmoral...

Det var inte länge sedan Kissie beklagade sig över hur folk fotograferar henne i smyg. Hon var rätt arg på fenomenet...
Men numera "älskar" hon själv att smygfotografera andra. Som till exempel denna kissande(?) kille.

Ja vad ska man säga... :)
Kanske "suck"...

Är Nilsabella på upphällningen??

Det har senaste tiden ryktats om att förhållandet mellan Blondinbella och Storstadspojken är på väg att ta slut.
Vi har inte riktigt velat tro på ryktena, för paret är ju på något sätt så söta tillsammans, med alla sina olikheter... Men visst har det iallafall i Blondinbellas blogg gått att läsa in att allt inte är rosaskimrande i deras förhållande.

Just nu är ju Storstadspojken "hemma" i Örnsköldsvik och Blondinbella ensam kvar i Stockholm. Och så läser vi detta. Och på något sätt är det så fyllt med (en lite udda beskriven) kärlek att vi tror de grejar det. Trots späckade schema, olikheter och andra hinder på vägen.

Men en gissning är att fröken Blondinbella nog är den osäkra av dom - trots att hon är den med mest lyckad karriär och vackrast yttre. Innerst inne är hon nog ändå en tjej som är rädd att förlora sin kille, som känner ett behov av att göra om honom, få honom att bli mer "som henne". Och som gärna vill berätta hur bra hon klarar sig ensam och hur trevligt hon har det just nu.

Och hon har säkert rätt i att han behövde få lite tid utan henne i Örnsköldsvik. Och kanske han även i sitt Stockholmsliv med Blondinbella behöver få vara den han är i Örnsköldsvik - den "ursprunglige Nils"? Iallafall någon gång ibland?

Ja vad vet vi. Och inte är det vårt bekymmer heller egentligen. :)


Det bästa för läpparna

Det bästa för vinternariga läppar är Rosebud Salve enligt Julia med Beauty by Julia-bloggen. Den skapar inte ett beroende som Lypsyl och andra cerat kan göra, och dessutom får läpparna en fin hallonröd nyans. Amerikanska InStyle har utsett den till bästa skönhetsprodukt tre år i rad, och det är ju ett gott betyg. Den finns att köpa bland annat på blush.se och kostar där 88 kr.

Marie Picasso visar upp sig

Marie Picasso får ständigt gliringar om sin vikt, och det senaste är tydligen att hon blivit kallad för strandad val. Hon reagerar på det med att lägga ut en bild på sig själv så alla får se hur en strandad val ser ut.

Vi tycker det ser ut som en ganska normal och vanlig kropp som är slankare än genomsnittet, och med större byst än genomsnittet, till och med vackrare än genomsnittet, men vi ser ingenstans något som ens påminner om en strandad val. Man kan inte låta bli att undra vilka referenser (eller mediciner) folk går efter som kallar henne för fet?

Kanske är det så att det som provocerar folk mest är att Marie verkar må bra i sin kropp och att hon är nöjd med sitt utseende? Det verkar vara något av det värsta man kan göra, att säga att man är lycklig, mår bra och är snygg, samtidigt som man inte är en "size 0"? De som verkar må sämst är de smala som ständigt strävar efter att bli smalare.

"Är det inte dax nu att man skriker, att man säger att nu fan får det vara nog??"

Törstsläckande vitaminer

Hos Kryddburken får vi tipset om Vitamin Wells vitaminer på flaska. Dryckerna är okolsyrade och innehåller vitaminer, mineraler och ämnen som ingår i kroppens naturliga ämnesomsättning.  De har dessutom en låg sockerhalt (mindre än mjölk och de flesta läsker och juicer).  

Flaskorna finns att köpa bland annat på Apoteket och Pressbyrån och finns i fyra smaker:

Röd Grapefrukt
Vitamin Care : Hår, hud & naglar.

Citrus Fläder
Vitamin Defence : För kroppens immunförsvar.
 
Grönt äpple
Vitamin Everyday : Dagligt tillskott av vitaminer & mineraler.
 
Citron Grönt te
Vitamin Recovery : Återhämtning efter sport & ansträngning.

Dryckerna är tänkta att fungera som alternativ till läsk, juice och liknande och är helt klart värda att desta tycker vi. Vem är inte lite slutkörd nu när julklappar ska köpas och det ska städas och fixas en massa?


Smart Egoina!

Egoina och pojkvännen har ingen låt, så nu har dom bestämt sig för att alla låtar är deras låt. Det är ju supersmart, varför gör inte alla så? Då slipper man ju komma ihåg med vilken pojkvän man hade vilken låt också. Och man slipper bli irriterad på en kille som inte kommer ihåg "vår" låt. Mycket lättare - alla låtar är våra låtar.

Klockrent!

Claudia slutar blogga

Kissies polare Claudia, som nyligen "flyttade"(?) till Polen har nu skrivit i sin blogg att hon tänker sluta blogga, att dagens inlägg förmodligen blir det sista.

Om det är någon som vill läsa hennes gamla inlägg så får ni skynda er, det verkar som att hon överväger att radera hela bloggen. Annars meddelar hon att det ALLTID går bra att maila henne. Hon svarar på allt - utom varför hon "numera bor i Polen."

Det verkar nästan som att hon inte kommer tillbaka i januari som hon tidigare hoppades på - utan att detta är en riktig flytt?

Rocky på jakt

Rocky, en av våra favorit-blogg-killar, har börjat spana på tjejer säger han. Hör ni det alla lediga tjejer, nu har ni chansen, men ni får nog skynda er på att anmäla ert intresse. Vi misstänker att det inte dröjer alltför länge innan han är fast.

Galna men underbara


Galet kitschiga men helt underbara är dessa hjortkandelabrar som vi hittade på Modettes inredningsblogg. Dessa på spiselkransen skulle verkligen göra julen fulländad. De finns hos Neiman Marcus. Man kan ju alltid drömma om att tomten haft vägarna där förbi...


Hur tänkte du Kissie?

Hur kunde allt bli så fel? I och för sig var det ju ingen överraskning för oss andra, men det borde ju ha varit en riktig besvikelsens afton för Kissie när även hon fick upp ögonen för vilken flopp festen blev. Hon som hade stora planer för limousinfärder med storbloggare, att göra en "faaaaab" entre och sen ha trevligt i viprummet. Vi tycker nästan synd om henne.

Hur tänkte hon när hon klädde på sig? I vilket universum är det snyggt när hela bh:n syns under klänningen? 
Varför sticker man från sin egen fest för att ens vänner under 18 inte får komma in, när det är man själv som bestämt att det ska vara så?
Varför tycker man det är jobbigt med en vakt, när man själv bestämt det?
Varför tycker man det är jobbigt att få ta hand om alla "problem", det är ju hon som var arrangör?

Vi gissar att det nog dröjer ett tag innan Kissie ger sig på att vara festfixare igen.

Flopp eller?

Kissie hade nog kunnat haft sin fest i en förortsvilla som vi skrev tidigare. Om man ska tro denna festrecension i alla fall.


Stina-Lee om livet och döden

Stina-Lee har skrivit ett kanonbra inlägg idag som faktiskt är så bra att man får tårar i ögonen och rysningar efter ryggraden. Det har vi nog aldrig upplevt av att läsa hennes inlägg tidigare.

Livet är ändligt, livet är oändligt skriver hon, och berättar om sorgen efter sin pappa och de känslor som programmet "Himlen kan vänta" väcker hos henne. Har ni inte sett den serien, så borde ni kolla in den, den är för bra för att missa. Man inser verkligen att det gäller att ta vara på livet och leva i nuet. Börja med att läsa Stina-Lee's inlägg.

Ät inte jordgubbarna

Till alla som tänker besöka Kissies fest kommer här en varning. Jordgubbar inköpta för två dagar sedan, mjölkchokladdoppade igår samt uttappade i tunnelbanan idag (igen), är inte de fräschaste och bör förtäras på egen risk.

Det känns onekligen som att Kissie tagit sig vatten över huvudet med den här festen. Hon skulle nog ha satsat på något i mindre skala, hemma i någon förortsvilla istället. Vi hoppas hon får roligt i alla fall och att festen blir lyckad. Trots de misslyckade jordgubbarna....


Är utvik=girl power?

Freja Kjellberg tycker till om utvikstrenden och förstår inte varför vissa lättklädda bilder kallas för utvik medans andra lättklädda får passera. Vi trodde ju att Freja var modell och kanske hade lite koll på det, men så verkar inte fallet vara. Det finns en skillnad i hur man framställer sig, i hur man poserar på bilderna. Blicken i ögonen. Ut med brösten eller ut med ryggen. Äppelkäckt leende eller sensuellt plutande mun. Ut med rumpan eller in med rumpan. Sportigt och fräscht eller high fashion eller sexigt och snuskigt. En helt naken kropp kan vara totalt osexig medans en halvnaken kropp kan utstråla så mycket mer. Mode eller porr. Listan kan göras lång. Det är stor skillnad på lättklädd och lättklädd.

Visst är det upp till var och en om man vill kasta av sig sina kläder och plåtas, men att kalla det för girl power som Freja gör tycker vi är helt fel. Det är ju minst av allt girl power? Vad tycker ni?

Årets sötaste julpynt


Årets sötaste julpynt hittar vi på Hus&Hem:s Trendblogg. Vi föll pladask direkt! Den lilla tomterenen kommer från UrbanOutfitters, och där kan ni också hitta julpynt i form av Hello Kitty, South Park-figurerna och eh... bajs. För den som gillar sånt.

Natacha varnar Linda

Natacha Peyre går nu ut med en varning till LInda Rosing. En av deltagarna i TV-programet där Linda söker en man utger sig, enligt Natacha, för att vara något han inte är.

Deltagagaren i fråga utger sig för att vara fastighetsmogul - men är i själva verket strippa, med paradnumret "en officer och en gentleman".

Natacha tycker uppenbarligen synd om Linda som haft sådan otur med män, så nu vill hon hjälpa till lite.

Vad menar hon med otur? Inte enbart otur kan det vl vara iallafall? Linda har ju haft drömmannen Fadde.

Roligare matlagning


Det blir roligare i köket om man har roliga redskap, och de här knivarna som vi hittade på Chokladmammans blogg passar in i den kategorin.

Knivarna kommer från KAI och finns att köpa hos Bagaren & Kocken. De är av god stålkvalitet och täckt av ett färgat lager, liknande teflon.

Karolina vill vara viktig

Karolina Lassbo anklagar Gert Fylking för att ha stulit en dikt från hennes blogg, och läst upp den i radio. Karolina publicerade en juldikt 2005, som hon inte själv skrivit men frågat författaren om lov, och nu tror hon alltså att Gert hittat den på just hennes blogg av alla andra tusen bloggar och hemsidor som även de publicerat samma dikt under årens lopp? Det är knappast en unik, exklusiv publicering som Karolina gjort där.

Vi tror ju nu att Karolina bara driver med sina läsare, hon kan ju inte på allvar anklaga honom för stöld. Hon är förstås intelligentare än så. Vi tror att hon bara är hemskt angelägen om att få länka till sin gamla blogg, och visa på att hon faktiskt upptäckte den dikten redan för några år sen.

Roliga speglar

 

Linas Fina blogg hittade vi den här annorlunda hallspegeln. Den har utskurna horn för att skapa en roligare spegelbild. Den finns hos UrbanOutfitters, och där finns också en variant med mustasch.

Amatörfestfixaren Kissie

Vi har skrivit tidigare om Kissies fest, och påpekat att det verkar som att hon behöver hjälp. Först var det inbjudningskorten som såg väldigt amatörmässiga ut. Och nu är det hennes chokladdoppade jordgubbar som ser riktigt fula och oaptitliga ut. 

Vi hoppas att det inte är just dom jordgubbarna som Kissie tänker servera på festen imorgon? Det finns ju en risk att dom inte är dom allra fräschaste då...? Det var förresten något nytt för oss att doppa dem i Marabou mjölkchoklad? Vi brukar köra med en mörk choklad istället. Men barn tycker nog bättre om ljus choklad.

En machotomte på julafton?

Fadde är inte bara en machoman. Han är en tomte också. En jultomte alltså.

Helt gratis kan han komma hem till just dig om du har tur.

Det här är som med Kinderägg - tre bra saker i en (om än inte just överraskningar).
Fadde får publicitet.
Någon får en tomte som ungarna inte känner igen som sin pappa.
Rädda Barnen får förhoppningsvis en slant.

Borsta tänderna med stil

Rocketqueen
tipsar om Pepsodents nya tandborste. Designen är framtagen i samarbete med Pininfarina och förutom att vara snygg så utlovas även att den tar bort 15% mer plack än en ordinär borste. Och det är ju ändå huvudsaken - det viktigaste detaljen på en tandborste är nog för de flesta inte just utseendet.

Generösa Kissie

Kissie hävdar att folk har helt fel bild av henne.

"Jag tror att ni tror jag är: elak, sjävisk, dryg, egocentrerad, har en dålig attityd, mobbar/hänger ut folk osv osv. Medans några av er verkar tycka jag har: humor, självdistans, lätt syn på livet osv osv."

Hon fortsätter med att berätta hur generös hon är genom att hon lottar ut presentkort på flera tusen till sina läsare. Presentkort som hon då fått via gratissidor tack vare att hennes läsare blivit medlemmar där, fast det låter hon bli att nämna. Presentkorten som hon så generöst lottar ut har alltså hennes läsare gett henne. Samma läsare som hon titt som tätt kallar för dumma.

Kissie borde inte vara förvånad över att folk har den bild dom har av henne. Det är som "elak, sjävisk, dryg, egocentrerad, har en dålig attityd, mobbar/hänger ut folk" hon framställer sig själv i bloggen. De andra sidorna kommer tyvärr i skymundan.

Skräckadvokaten Blondinbella

Efter att ha sett ytterligare ett avsnitt av Blondinbella-TV så kan man inte låta bli att fundera hur i all världen Blondinbella ska kunna bli advokat. Är det inte en fördel att som advokat ha talets gåva? Det är ju en sak att kunna prata och följa ett manus, men att kunna improvisera och tala fritt verkar inte vara en styrka hos Blondinbella. Men, hon är ännu ung, det går säkert att träna upp.

Värre är då kanske hennes minst sagt jobbiga röst. Hur ska en hel rättsal orka sitta och lyssna på hennes stämma under timslånga förhandlingar? Det kan inte vara bra för nerverna.

Men å andra sidan kanske Blondinbella blir en lysande advokat just därför? Det torde knappast finnas någon människa som kan somna när hennes stämma sprutar fram ord i samma rum. Så problem med sovande nämndemän lär hon inte få.

Att plocka ögonbrynen är värre än en ögonoperation

Det konstaterar Sandra Dahlberg som precis gjort en LASIK-operation. Hon berättar om hur ingreppet går till och hur det känns, och det kan nog vara lugnande och peppande läsning för den som själv funderar på en operation men känner sig lite feg.

Sandra har förresten en av de roligaste kändisbloggarna, så den tycker vi är väl värd ett besök, om ni inte redan upptäckt den.

Ska Alex Schulman åka i Kissies limousin?

Vi har ju tidigare frågat oss vilka som egentligen ska åka i Kissies limousiner till julfesten som äger rum nu på fredag. Detta eftersom dessa skulle innehålla just storbloggare - och i den kategorin människor verkar Kissie ha gjort sig endel ovänner.

Nu läste vi i Ebbas blogg att "blondinkriget fortsätter" och klickade oss vidare och vad fann vi - om inte en färsk intervju med Kissie. Där nämns att bloggare som Alex Schulman, Linda Rosing och Kenza är bjudna. Vi antar att det är bland annat dessa personer som ska dela limousin med Kissie, om de nu väljer att komma. Blandad kompott...

En person som med säkerhet inte kommer att sätta sin fot i limousinerna är Blondinbella för hon är inte bjuden. Kissie dissar dessutom Blondinella och hennes blogg.. Enligt Kissie börjar Blondinbella bli uttjatad och folk är trötta på henne. Kissie tror dessutom att Blondinbella avsiktligt låter bli att nämna Kissie i sin blogg - för att hon är rädd för konkurrensen och inte vill ge Kissie gratis-PR.

Vem vet? Men vi tror nog ändå att hon inte känner sig så fruktansvärt rädd...

Däremot kan nog Kissie ha en poäng när hon trcor att Blondinbella inte kan växa särskilt mycket mer som bloggare. Så kan det ju mycket väl vara. Hon har ju så otroligt många läsare och någonstans måste väl gränsen gå för hur många som är "möjligt" att få? Lite till kan hon säkert växa, men samma ökningstakt som hon haft under det senaste året känns rätt svårt att uppnå igen.

Årets julklapp - "att bli av med hår på muffen"

Vi trodde att årets julklapp i år är en minidator (kanske med en länk som litet tillägg?).

Men åtminstone Katrin är av en annan uppfattning.

"Årets julklapp är inte en upplevelse. Det är att bli av med hår på muffen! Och blygdisarna ta man på köpet. När man ändå ligger där!" 

Så där har ni ett förslag, ni som kanske sitter och grubblar på vad ni ska ge till syrran, mamma och svärmor. Kanske gamla farmor och mormor också vill ha? Mängdrabatt på julklappsinköpen är ju trevligt.

Om ni samtidigt ger en behandling av armhålorna får ni hoppas att det inte går som för personen som kommenterat hos Katrin och berättat att hon efter en sådan behandlig ständigt går runt och stinker svett. Det blir ju inte så trevliga julmiddagar under kommande år om hela den kvinnliga delen av släkten får sådana problem.

Bloggvärldens "heliga ko"

Tyskungen sticker ut näsan och tycker till om bloggvärldens heliga ko - är det stöld eller inte att ladda hem filmer, musik osv på internet. Och är det isåfall ok eller inte att "stjäla"?

Tyskungen själv verkar anse att handlandet ligger i moralens skuggsida. Och inte helt oväntat har han fått kraftigt mothugg i kommentarerna. Finns det någon annan fråga som väcker lika starka känslor i "bloggosfären" som denna? Vi betvivlar det. Att uttycka sig positivt om IPRED, eller för den delen negativt om fri fildelning som sådan, är som att ställa sig på ett torg fullt av Djurgårdare och skrika ut sin kärlek till AIK.

Vad tycker ni om det hela?

En blogg om loppisfynd och annat

Storstadspojken tipsar nu om att hans syster, Sara, börjat blogga. Bloggen heter "Bättre begagnat" och handlar om...just det, begagnade saker.

Bloggen känns "trevlig", vi gillar särskilt alla bilder på vackra fat och annat porslin från bland annat Rörstrand. De väcker definitivt ett "ha begär". Förutom inspiration från Saras egna inköp så bjuder bloggen även på tips på saker som faktiskt är till salu. Här kan man ibland kolla in butikernas hyllor utan att ens besöka dem - för Sara har fotograferat. 

Vi kommer säkerligen att besöka Saras blogg igen, och kan rekommendera den till alla som gillar begagnade föremål.

Acne + Lanvin

Frida Fahrman påminner om att det är idag som kollektionen ur samarbetet mellan Acne och Lanvin kommer ut i butik. Av de bilder som i sett så drar vi slutsatsen att den innehåller en hel del fina saker.

Får vi se Fadde med ny flamma i kvällstidningarna imorgon?

Det var inte länge sedan Fadde berättade om sin nya stora kärlek, Sigrid Åhs. Vi undrar om det redan är över?
Formuleringen "klart intressant person av det motsatta könet" tyder ju kanske på det?

Nåväl, om det inte är Sigrid som han träffar ikväll, utan istället en ny kärlek, så lär det inte var en hemlighet särskilt länge för som vanligt lär det väl gå att läsa om det hela i kvällstidningarna imorgon isåfall.

Tröjor till småttingarna

 
Barnshoppingbloggen tipsar om fina tröjor från Linus & Lotta. De kostar från 49:- styck nu på deras vinterrea, och det är ju riktigt bra priser.

Robert Collin, köp Volvo!!

Våran stjärngosse Tyskungen är som vanligt en klarsynt man (även om just det han skriver om idag kanske inte kräver något större mått av klarsynthet för att inse). Iallafall, han har så rätt när han skriver:
"Om Volvo skulle lansera en bajskorv med fyra hjul, ratt och en motor så skulle Collin ge skiten en femma. Det enda han skulle invända mot skulle vara att komforten kan upplevas som en smula svampig, men långt ifrån störande."

För även för oss icke-bilfrälsta är det ett välkänt faktum att Robert Collin älskar Volvo, verkligen Älskar. Volvo är sannolikt det vackraste ordet han vet. Det krävs inte mycket bläddrande i Aftonbladet för att inse detta. Så har det varit länge, det är inte frågan om någon tillfällig förälskelse.

Robert Collin verkar ha anammat det tankesätt som även Tyskungen marknadsför - dvs. att det är dags att vi själva tar tag i de problem vi står inför. Så han kanske skulle göra slag i saken och köpa Volvo?

Tänk vilken bra lösning det hade varit om Collin himself kunde få äga Volvo. Ford får en köpare och slipper Volvo. Jobben tryggas, Collin får äga sin stora kärlek. Enda problemet är väl då möjligen finansieringen antar vi, för hade den varit ordnad så skulle nog Volvo sedan länge tillbaka varit helägt av Volvos störste beundrare, Robert Collin.

Vi vill ju gärna ha kvar Volvo, för även om vi inte hyser riktikt samma kärlek till denna "svennecontainer" som Collin gör - så är det en bil vi gillar. Uppenbarligen till skillnad från Tyskungen(?).

Dålig stil av Kissie att inte skriva om jordbävningen!!!

Vi skriver ju egentligen om blogginlägg - men kommentarerna hör ju på något sätt till dem så en sån kan ju få slinka med, bara för att den var så kul:

Förlåt, men jag tycker att det är jävligt dåligt att du inte ens nämner något om jordbävningen imorse i din blogg. Bara för att det händer utanför ditt perfekta liv i stockholm, jävligt dåligt!!

Skrivet i Kissies blogg. Är personen som kommenterat på detta sätt allvarlig, eller??

Varför skulle Kissie skriva om jordbävningen? Brukar hon rapportera om nyheter? Är det syftet med hennes blogg?
Eller är jordbävniningen en så otroligt stor nyhet att hon ska rapportera om just den, även om hon annars inte driver en nyhetsblogg?

Suck :)

Towa gillar inte Mogis(?) kommentarer

Towa Lindberg skriver att Mogi varit inne och gjort en kommentar i Towas blogg.

Kommentaren som Mogi ska ha gjort är denna:
"Jag fläktar inte ut mitt privatliv med min pojkvän på internet, det är det finaste och mest privata man har, speciellt som tjej och du kämpar med mer och mer osmakliga inlägg om hur du stoppar in grönsaker i dig, hur lågt kan man sjunka?"

Och vi håller med Towa - orden "speciellt som tjej" är ju minst sagt märkliga, oavsett om det är Mogi eller någon annan som skrivit dem. VARFÖR skulle privatliv/sexliv vara mer fint och privat för tjejer än för killar??

Däremot delar vi inte det synsätt som på något sätt verkar finnas hos Towa - att alla som inte är som hon är tråkiga och har ett dålig sexliv. Vi har sagt det förut och säger det igen, valet att inte fläka ut sitt sexliv/dela med sig av sitt sexliv (välj alternativ själva) på nätet innebär inte automatiskt att man är sexhatare.

Och något som nästan gränsar till att vara lika märkligt som "Mogis" åsikter om tjejer - det är Towas ofta återkommande skriverier om att den ena efter den andra behöver ha mer sex.
Som detta: "Den här kommentarern kom in för 32 minuter sedan och jag skrattar, jag stoppar inte in grönsaker i min själv men Du om någon borde göra det."
Tidigare var det Bloggkommentatorerna som skulle "köra upp en dildo i röven så de kanske börjar slappna av lite". Och dessutom kunde Towa konstatera att Bloggkommentatorerna längtade efter ett skjut: "Visst förstår jag att dom med sin gråa stela blogg ramlar av stolen när dom ser min, kanske har dom inte fått sig något på länge och deras kroppar skakar av avund då jag nämner ordet sex. Deras längtan efter ett skjut går ut över mig men det kan jag ta, hoppas att dom fortsätter att läsa min blogg så kanske dom får några heta sextips."

Vad säger detta om tjejer och sexualitet? Att alla tjejer som är på ett visst sätt går och längtar efter "att få sig något"? Eller kanske till och med "behöver" få sig något?
På något sätt närmar sig Towa här de män som inte kan acceptera ett "nej". Som sätter sig över "nejet" och förklarar det med att det är något fel på tjejen, att hon skulle behöva få sig "ett skjut" så hon slappnar av lite. Eller?


Julklappsbekymmer?

Lily tipsar idag om en webbbutik som "har mycket roliga presenter som helst". Vi kan inte annat än hålla med - här finns ALLT (nästan iallafall).

Av egen erfarenhet kan vi dessutom rekommendera paketinslagningstjänsten. Man få de allra underbaraste paketen. Jättefina!

Bluebox är ett hett tips för den som inte har tid eller lust att jaga julklappar på stan. De har dessutom en speciell avdelning med just julklappstips.

Två av julklappstipsen är läppbalsam i söta förpackningar och formar för tillverkning av snapsglas av is.

                      

Den "lilla svarta" till nyårsfesten



Fanny
har beställt hem en läcker klänning från Asos. Riktigt snygg tycker vi!

För den som inte gillar just den här klänningen så har ju Asos (som vanligt) många andra "vill ha"-klänningar i webbshopen.

Stina-Lee antagligen ledbruten efter en natt på en bänk

Stina-Lee är tillbaka i kalla Sverige efter sin ifrågasatta Thailandsresa. Hon skriver i sin blogg att hon skulle tillbringa natten till idag på en av Arlandas bänkar. Stackars henne. Alla som testat den varianten vet hur hårda bänkarna är. Och hur mycket man saknar "riktig sömn"  - man är ju oftast trött efter resan och vill inget annat än få krypa ner i sin egen varma säng.

Stina-Lee verkar iallafall var nöjd nöjd resan och det är ju bra. Nu utlovar hon fortsatt bloggande i vanlig ordning.

Storstadspojken vinner över Blondinbella

Nu när vi har sett ett avsnitt av Blondinbella-TV, och ett klipp av Storstadspojkens "100 största djurögonblick på YouTube" kan vi konstatera att Storstadspojken vinner med hästlängder. Både när det gäller filmkvalité och innehåll.

Vi gillar Blondinbella, tycker att hennes blogg blivit riktigt bra på sista tiden, men VEM lurade henne att göra tv? Snacka om att förstöra sitt varumärke. Blondinbella vill visa upp en annan bild av sig än hon gör i bloggen, och det kan man ju lugnt konstatera att hon gör. Men det är inte till det bättre.

Meral har hittat grejen

Tidigare idag annonserade hon sin uppsägning, men nu visar det sig att det bara var ett practical joke. Vi misstänkte att det kanske kunde vara ett utslag av hennes humor, men lutade mer åt att hon kommit ihop sig med någon på Finest. Oavsett så har hon hittat ett vinnande koncept, aldrig har hon fått så många kommentarer till ett inlägg som när hon säger upp sig. I alla fall inte på lika kort tid. Fortsätt med det Meral så kanske du snart nafsar Blondinbella i hasorna. Nåja Hanna Fridén i alla fall.


Dagens ledare eller dagens machotöntar?

Man kan ju undra vilken målgrupp tidningen "Dagens ledare" vänder sig till när dom har ett sånt stereotypt omslag som det Fadde poserar på. Vi hoppas att det inte på något sätt symboliserar en ledarstil man som chef ska eftersträva?

Här har vi en Fadde med något som ser ut att vara en M16, palestinasjal och en "bad boy"- uppsyn. Macho så det förslår. Töntigt och stereotypt. Men vi förstår varför Fadde ställer upp och poserar så på omslaget. Han gillar ju stereotyper.

Meral säger upp sig

Meral slutar blogga på Finest, meddelar hon utan att lämna någon närmare förklaring. Dock verkar hon inte trött på själva bloggandet eftersom hon frågar efter någon annan som vill anställa henne. Är det på riktigt eller ett utslag av hennes humor?

Storstadspojkens största projekt hittills

Samtidigt som flickvännen Blondinbella får ett eget tv-program så startar Storstadspojken sitt största projekt hittills. (Ja det är hans egna ord för det hela.) Han ska lista "De 100 största djurögonblicken på YouTube". Är det inte lite rörande?

På en gång blev skillnaderna dem emellan väldigt... tydliga. Men vid närmare eftertanke - kanske ändå inte?

Choklad, choklad, choklad


Vi snubblade över en alldeles underbar liten pralin, nämligen Chokladbloggen. Den handlar förstås om - choklad. Produktrecensioner, recept, chokladfakta, historik, ja allt möjligt som har med choklad att göra. Visste ni förresten att det finns en Trivial Pursuit Chocolate Edition, där frågorna står på omslagspappret till chokladbitar?

Det är dock inte att rekommendera att klicka in på den här bloggen såhär vid 16.30 på eftermiddagen... nu känns det nästan som att man skulle kunna döda för en bit choklad...

Blingigaste nyårsskumpan

I bloggen VIN! hittar vi ett tips på en champagne för den som vill glittra på nyår - och förmodligen dessutom vara rätt ensam om sin flaska, den måste nämligen privatimporteras.

Runt 300 kr per flaska verkar det som att det skulle kosta att dricka QV Discobitch på nyårsafton.

Hur den smakar?
Tyvärr, den detaljen vet vi ingenting om.

Männen som vill dejta Rosing

Det har varit casting för Linda Rosings dejtingprogram i helgen. I Metro kan man läsa om två av kandidaterna, varav en är bekant för oss som följde Frusna män söker. Nämligen Per-Arne Ylipää, 41 årig hotellägare från Pajala som har läst Lindas blogg och fascinerats av hur trevlig och jordnära hon är. Vi kan inte låta bli att undra om han läst rätt blogg, för jordnära är väl inte direkt ett ord man skulle använda för att beskriva Rosings blogg.

Till sin hjälp att sålla bland männen har Linda vännen Alexander Erwik och hennes soul meet Jannike Nordström.

- Jag har hittills sett 15 stycken, och mer än hälften åker ner i soptunnan direkt. Vissa får en att undra hur många öl de hade druckit när de skrev ansökan, säger Jannike.

Det låter ju som ett lovande program.

Blondinbella i TV-rutan, varje kväll

Det var ingen statskupp på gång. Det var "bara" ett eget TV-program.

Blondinbellas TV-dagbok. Ett program som enligt Expressen inte ska visa en lika förskönad bild av Blondinbella som bloggen gör. Här ska det bli både hemmakvällar i soffan och bråk med Storstadspojken...

Om hon verkligen vill blotta sitt privatliv så här mycket så är det ju verkligen kul för henne med en sådan här storsatning. Vi hoppas programmet går bra och säger GRATTIS!


Vi hoppas hon klarar av att även fortsättningsvis hålla på någon sorts gräns för vad som är privat. Sådana som blottar precis allt finns det redan för många av. Men så starkt som Blondinbella varit emot program som "Sanningens ögonblick" så borde hon ju nu både kunna och vilja behålla lite privatliv. Och hon tänker väl fortfarande på hur hon vill bli ihågkommen när hon är 40 år och advokat?

(Och nu blev Blondinbella den första och enda att "få" fyra inlägg i rad hos oss. Men att Sveriges största bloggerska startar en egen TV-dagbok är ju nästan för stort för att utelämna)


Måste man ha varit i ett land för att vilja hjälpa dess svältande barn?

Tre inlägg i rad om samma person. Vi lovar att inte göra det till en vana. Men efter att ha läst Blondinbellas resonemang om fadderbarn så blir det så den här gången.

Blondinbella, som vi faktiskt annars ofta tycker har en hel del vettigt att säga, tror att man måste ha varit i landet i fråga för att vilja skänka pengar till ett fadderbarn. Detta för att man lättare kan relatera till det hela om det är ett land man besökt.

Blondinbella, om du någon gång får egna barn så kommer du att upptäcka att åtmistone då (om inte förr) så räcker det med ett fotografi eller en berättelse, vetskapen att andra barn exv svälter för att man ska vilja hjälpa. Upplev ditt nyfödda barns utsatthet och beroende av omvärldens välvilja och upptäck hur det skär i hjärtat att ens föreställa sig de fasor som andra, lika värnlösa små personer, upplever på andra håll. Då spelar det mindre roll om de utsatta barnen bor i Australien, ett land vi lätt kan relatera till, eller om de bor i Sudan.

Men till viss del har nog Blondinbella rätt - skulle det inträffa en stor svältkatastrof i Norge så blir nog svenskarnas vilja att hjälpa större än någonsin. Att kunna relatera till landet ökar säkert viljan att ge. Men bara att kunna relatera till hur det måste kännas att inte kunna ge sitt barn mat eller vatten, att höra det skrika av hunger för att tillslut tystna, det räcker långt det med.


Vad händer imorgon kl 20.00?

Ja då "startar Blondinbella sitt Blondinbella-imperium".

Vad menar hon?


För att visa nivån på det hela; några synonymer till ordet imperium:

stormaktsvälde, världsvälde, världsmakt; kejsarrike, kejsardöme.

Imorgon vet vi. Även om Storstadspojken i och för sig skulle passa in rätt bra som Daniel så  hoppas vi att hon iallafall inte tänker genomföra en statskupp...




Blondinbellas "dygnetruntassistent"

Blondinbellas assistent Emelie verkar bli allt mer en hovdam av den typen som fanns förr. Någon som levde med sitt "herrskapsfolk" och tillbringade större delen av den vakna tiden med dem.

Numera verkar Emelie vara en i det närmaste ständig följeslagare till Blondinbella. Det känns som att det blir alltmer sällsynt att Blondinbella går ut på galej utan Emelie. Långa arbetsdagar - så vi hoppas Blondinbella har koll på arbetstidslagstiftningen. ;)

Hur som helst, en dygnet-runt-tillvaro med Blondinbella är nog ett riktigt drömjobb för väldigt många skulle vi tro. Sannolikt en mardröm för en del andra.

Vad blir nästa steg? Kommer Emelie att ta över Blondinbellas liv? Ta över bloggen? Påbörja studier på juristlinjen? Ta över Storstadspojken?

Med tanke på hur mycket Blondinbella verkar ha på schemat nu igen så skulle hon ju verkligen behöva en "Blondinbella nr 2".

Förträffligt, Förtjusande & Förskräckligt

Jezz har en blogg som är både förträfflig och förtjusande, och förskräckligt rolig. Hon skriver rappt om sitt liv som singel, partybrud och karriärkvinna, och vi tycker att hon förtjänar många läsare. Det ska bli spännande att följa den här bloggen och se hur den utvecklar sig, då den inte funnits allt för länge. Men än så länge verkar den mycket lovande!

Veckans guldstjärna v 50

Veckans guldstjärna går till en bloggare som i veckan har skrivit ett väldigt självutlämnande inlägg, som säkerligen kommer att påverka många läsare på ett positivt sätt.

Den vinnande bloggen är - Duracellmamman, med inlägget "The true story"

"Duracellmamman" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Duracellmamman har denna vecka skrivit ett långt och självutlämnande inlägg i sin blogg. Ett inlägg som på ett öppet sätt beskriver hennes uppbrott från ett destruktivt förhållande, livet som ensamstående mamma, och hur hon numera funnit äkta kärlek. Hon skriver om viktiga saker - att aldrig tappa hoppet, tappa gnistan. Att inte stanna i förhållanden som man mår dåligt av. Och att vi alla klarar så mycket mer än vi själva tror. Ett inlägg som, trots sin mörka inledning, sprudlar av glädje, hopp och styrka. Ett inlägg som sannolikt kommer att sprida tröst, hopp och framtidstro till andra som just idag befinner sig i den situation där Duracellmamman var för några år sedan. Personer som en vacker dag kanske till viss del har Duracellmamman att tacka för att de tagit sig vidare och lämnat destruktivitet bakom sig.

Höna av en fjäder?

Det är ju ganska välbekant att Bloggkommentatorerna är förtjusta i Alex Schulman, och därför gärna ser till att vara extra elaka mot Katrin när dom får chansen. Idag skriver de ett långt försvarstal till gårdagens Katrin-attack, ett iofs bra och klokt resonemang som vi håller med om.

Men, vi håller fortfarande inte med om den kopplingen dom gjorde till Katrins inlägg. Här har dom minst sagt gjort en höna av en fjäder. Dom gjorde en höna av en fjäder redan igår, och istället för att erkänna att man överreagerade så växer nu hönan till enorma proportioner.

"För har man historien i bakhuvudet så kopplar man automatiskt det Katrin skrev med just den och kolonialismen. För att dra en parallell för er som tycker att det är okej av Katrin, så tycker ni förmodligen också att alla minoritetsspråk vi har i Sverige, till förmån för folkgrupper som hetsats, skall tas bort för att inte diskriminera folk"

Eh.. hallå hoppsan... vänta lite nu? Vad är det för konstig slutsats?

Vi drar en annan parallell för er: Blondinbella har mer än en gång drivit med sin pojkvän Storstadspojken. Skrattat åt hans små krumma ben och hans sneda norrländska ögon. Helt uppenbart drivit med ett minoritetsfolk, och inte ett ord eller en historisk föreläsning från Bloggkommentatorerna i det fallet. Kanske för att deras "kärlekshistoria" ännu pågick då? Det gick inte an att bli hur arg som helst. Bit inte den hand som föder dig, heter det ju.

"Det är ju inte samma sak" tänker någon kanske då, men i Bloggkommentatorernas ögon, om man följer deras resonemang borde detta också ha varit något att uppröra och förfasa sig över? Vi tycker inte att någon av "händelserna" är så stora att man måste slå på stora trumman. Vi tror inte att Katrin - eller Blondinbella - menar något illa. Men om Bloggkommentatorerna reagerar på Katrin, borde de väl ha reagerat även på detta?

Ett måste för Hello Kitty-fantasten?



Vita rosetter
tipsar om något som är rosa, gnistrande av kristaller och dessutom användbart - en Hello Kitty dator! Vilken Hello Kitty-fantast vill inte ha en sån under granen?

Datorn är en jubileumsutgåva och tillverkas i 300 ex. Finns att köpa i denna Traderaauktion. Sluttid: kl 17.35 den 16 december.

11 kommentarstyper

Underbaraclara har gjort en sammanställning över de vanligaste kommentarstyperna man stöter på här ute i bloggvärlden. En lista som innehåller beskrivningar över olika typer som "Den vrickade", "Den nitiska" och "Den egennyttiga". En rolig och träffsäker lista - gå in och läs den!

Är det Alex som är ett halvfabrikat?

Katrin på krigsstigen?

Igår träffade Katrin Marie Picasso. Idag skriver hon i sin blogg att Marie inte har alla hästar hemma. Hon skriver dessutom om hur irriterande Marie är som pratar bebisspråk.

Nästa som får en känga är Katrins ex. När hon i ett annat inlägg skriver om att träffa en kille står det: "Och den här gången ska jag inte nöja mig med nåt jävla halvfabrikat. Den här gången ska jag bli ihop med en riktig man. Som vet hur man behandlar en kvinna."

Om det varit lite isigt mellan Katrin och Marie sista tiden så är det nog ingenting mot den istd som inleds när Marie får låsa sina "bebisspråk"-samtal citerade i Katrins blogg. Och har Katrin haft en dålig relation till sitt ex så lär den ju inte bli så mycket bättre nu heller...

Men det skiter hon nog i gissar vi.


Catyas fadderuppmaning

Catya har fest, förfest med faddergalan på tv, men smyger iväg för att göra ett blogginlägg där hon uppmanar sina läsare att bli faddrar själva.

"Och jag skiter i att folk gnäller, "men jag har inte råd" "jag studerar och klarar mig knappt"
Kom inte med sånt SKITSNACK!
jag har varit en fattig fattig student också och ja jag var fadder även under den tiden!
Och så som vissa av er shoppar så har ni VERKLIGEN råd.
Skit i era jäkla "vill-ha" trasor som ändå används ett par gånger och sedan glöms bort eller hamnar på tradera!"

Visst finns det många som har ont om pengar och får vända på slantarna, men det finns ännu fler som har gott om pengar och slösar upp dem på skit istället för att göra något vettigt med dem.

En som redan tidigare lovat att bli fadder ikväll är BlondinbellaKissie har haft ett fadderbarn tillsammans med sin mamma förut, men kan inte tänka sig det igen.

Smycken av vintage-porslin

   

Whatalmawears är en inspirerande blogg som vi tycker jättemycket om. Hon har ofta fina bilder och annorlunda tips, och det finns ett miljötänk/second hand-tänk hos henne som vi önskar fler skulle anamma. På hennes blogg hittade vi de här fina smyckena som är tillverkade av återvunnet vintage-porslin. Ni känner kanske igen mönstren? Ringen till vänster är tillverkad av porslinet Salix av Stig Lindberg, och broschen till höger är tillverkad av Gustavsbergs Berså-porslin.

Smyckena kommer från Wilma & friends. Det är en webbutik som bland annat säljer ekologiska, Fair Trade och miljövänliga produkter. Förutom smyckena av vintage-porslin finns det en hel del andra återvunna prylar, tillverkade av exempelvis bildäck, kretskort och säkerhetsbälten.

Bloggkommentatorerna överanalyserar?

Bloggkommentatorerna reagerar på ett inlägg som Katrin gjorde idag och kopplar ihop det med Alex blivande föräldraskap. "Är det verkligen okej att skriva att man skall köpa ett barn och ett mörkhyat barn också för den delen?"

Och hur man ifrån den enda rad som Katrin skrev: "Denna är det enda som jag vill köpa här. Hon heter mimmi." kunna läsa in att det dels är en rasistisk kommentar, dels att det är en reaktion på att Alex ska bli pappa, övergår vårt förstånd. Vi ser inte alls den kopplingen, det är väl en sak som vem som helst kan säga när man ser en söt liten unge - oavsett vilken hudfärg ungen ifråga har, och utan att för den skull mena att man faktiskt vill köpa ungen på riktigt även om man kunde.  

Man ser ju det man vill se heter det, och vi tror att Bloggkommentatorerna väldigt gärna vill att Katrin ska vara lite störd över att Alex ska få barn med en annan kvinna. Kanske hon är det, kanske hon inte är det, men oavsett så måste man ha väldigt livlig fantasi (eller lite att skriva om) för att koppla ihop det där inlägget med svartsjuka och rasism. Men det kanske är vi som har fel....?

Årets bloggstjärngosse 2008 - tyskungen


Rocky och Tobias var de som inledde starkast. Men ganska snart blev de omsprungna av Storstadspojken, som sedan genom större delen av tävlingen behöll en tätposition. Bakom honom har det främsta hotet varit Rocky.

Men under gårdagen hände något. Rösterna fortsatte att komma in på både Rocky och Storstadspojken - men plötsligt ökade rösterna på en kandidat som tidigare hade legat strax bakom mittstreckat - Tyskungen. Sakta men säkert knappade han in och under kvällen passerade han dem båda.

Och nu står det klart :Tyskungen tog hem segern!  Rösterna fördelade sig på detta vis:
 Tyskungen 26,2% 
 Storstadspojken      24%
 Rocky 21,1%
 Amir 14,7%
 Tobias 7%
 Fadde 7%


Vår motivering till varför just han blev en av de nominerade var:
Tyskungen har under senare tid stridit hårt och öppet för att alla andra ska bidra till välgörenhet - och även själv gett ett stort bidrag. I sann stjärngosseanda. Stjärngossar har ju som bekant en position som minoritet i ett tåg fullt av kvinnor. Som stjärngosse skadar det alltså inte att ha en stor portion intelligens och förmåga att sprida sina åsikter och viljor - och dessa egenskaper tror vi Tyskungen har.

Bland kommentarerna finns inte så särskilt många motiveringar till varför man valt just Tyskungen, de som röstat på honom verkar oftast helt enkelt tycka: "Tyskungen såklart", rakt av.

Hur som helst, ett stort grattis till vinnaren av denna ärofyllda titel. Det åligger nu Tyskungen att, de dagar som är kvar till jul, visa att han är en värdig vinnare - en sann ljusspridare i bloggvärlden.

Förutom den enorma äran vinner stjärngossen inte så särskilt mycket mer - ingenting alls faktiskt. Men han kan självklart räkna med att vi kommer att vara lite extrasnälla mot honom fram till jul. Det går ju inte att vara elak mot en man med stjärnbeströdd strut på huvudet.

Natten går tunga fjät

Såhär på luciamorgon kan man ju fundera ett slag över den där luciasången. Vad sjunger dom egentligen, och var kommer orden egentligen från?

Annas vardag hittade vi en genomgång av luciasången, rad för rad, som Språkrådet sammanställt. Det framkommer att sången "med sin stolliga blandning av religiösa ålderdomligheter och fågelmetaforik (ruva, fjät och vingesus), uppvisar ändå ett spel med vokalkvaliteter av viss poetiskt värde: i de första raderna dominerar de bakre vokalerna u och o, i andra hälften ljusnar det med det främre i som dominerande vokalljud."

Vi har nog aldrig tänkt närmre på ordens betydelse eller på vokalerna, men visst stämmer det ju, ganska intressant och läsvärt faktiskt!

Blondinbella är en upptagen dam

Under senare tid har Blondinbella varit upptagen med ett "hemligt projekt". Det har spekulerats i att det hemliga är att hon ska delta i "Let´s dance". Vi tror i och för sig att det är troligt att hon ska delta där. Men kanske är det något mer också? Eller?

Blondinbellas planer för idag var i allafall att fortsätta med detta hemliga projekt och sen bjuda den försummade Storstadspojken på middag. Hon hoppas nog att det kan kompensera lite av hennes utevaro. Och det är ju känt att vägen till mannens hjärta går via magen så det går säkert bra.

Tyskungen vs. Storstadspojken 111-111

Här

Tyskungen skrämmer Storstadspojken

Är det möjligen så att Storstadspojken är synsk och det han såg framför sig när han skrev detta mail är det som håller på att hända just nu. Tyskungen håller på att snuva honom på ledningen i den prestigefyllda kampen om vem som ska bli årets bloggstjärngosse.

Storstadspojkens stora försprång är nu reducerad till endast  fyra röster. Det är jämt kan man säga.


Att sälja ex:ets gamla skor på loppis

Det finns nog många som tänk tanken att sälja sitt ex gamla kvarlämnade saker när en relation avslutats. Eller kanske bränna grejerna?

En som tänker göra slag i saken är Katrin. Den som vill ha Alex gamla skor kan under morgondagen gå på loppis i Vårberg.

Vad Alex själv tycker om tilltaget förtäljer inte Katrins inlägg. Men vi gissar att han är rätt obrydd. Han har ju ganska nyligen fått veta att han ska bli pappa - så skitsaker som gamla skor är nog inte så högt upp på intresselistan i hans "lyckobubbla". Om Katrins mål med det hela är att reta honom så tror vi alltså inte att hon lyckas särskilt bra.


Hård kamp om struten

Med snart bara ett halvt dygn kvar hårdnar kampen om den ärofyllda titeln årets bloggstjärngosse.

De senaste dagarna har Storstadspojken haft en relativt stor ledning, men under eftermiddagen har både Rocky och Tyskungen knappat in.

Just nu skiljer det bara 11 röster från Storstadspojken till tvåan, Tyskungen. Och en röst därefter ligger trean, Rocky.

Det ser ut att bli en spännande slutstrid.


Glädjebesked från Vimmelmamman

Efter hennes läkarbesök idag står det klart att cellgifterna gjort sitt jobb.

"...de fýra metastaserna i levern blivit så små att de inte syns!!!!! Och att två av dem är ofarliga kranskärl. Och att övriga organ är cancerfria och att han är glad att cellgifterna bitit och gjort sitt jobb"

Vi kan inte ens föreställa oss den glädje hon och hennes familj måste känna nu, vilken enorm lättnad det måste vara. Vi är så glada för Vimmelmammans skull och och vi önskar henne all lycka i den fortsatta kampen mot de två små metastaserma som finns kvar.

Det här fixar du!

"Sola säkert" à la Kissie

17 åriga Kissie har som tradition att på fredagarna tillbringa 20 minuter i solariet. Hon vet om att solarium inte alltid är riskfritt och ger därför läsarna en del tips på hur solandet ska göras:
" Börja förskitigt! Börja med 5 minuter om det är din första gång!
Gå upp stegvis. Andra gången kan du öka till 7 minuter tex, ingen idé att stressa!
Använd solkräm om du är ny, tänk på ansiktet!
Sola inte mer än 2 gånger i veckan."

Vi tycker att det är bra att hon informerar om riskerna och ger ut tips om hur dessa kan minskas. Men tipsen som börjar bra - slutar ganska kontroversiellt. Två gånger i veckan! Var den rekommendationen "ok" ens under solariernas glansdagar, dvs. åren innan Kissie föddes?

Eftersom vi inte vill Kissie så illa som detta så utökar vi hennes tips med några från Apoteket.se:

1. Sola inte om du är under 18 år.
2. Begränsa antalet gånger per år. Håller du dig inom tio gånger per år är risken att få cellskador i huden mycket liten - förutsatt att du har normalt soltålig hud.

De tio gångerna kanske kan ökas lite utan större risker. Vad vet vi? Men 104 gånger låter som en lite väl stor ökning - speciellt för en 17-åring.

Bra gjort av Kelly och Engla

Det har varit mycket diskussioner om de olika gratissidorna, och vem som tjänar och inte tjänar på dem. Nu börjar bloggare ta åt sig av den kritik de fått från olika håll och beslutat sig för att sluta använda gratissidorna.

Kelly
har tagit bort alla länkar hon haft till gratissidor.

"Har fått mig en riktig tankeställare och det är ju faktiskt rena rama pyramidspel som dessa är och gynnar ju endast oss bloggare med mest läsare."

Engla är kanske den som fått allra mest kritik, och även hon har nu följt Kellys exempel och slutar med sina gratisside-länkar.

"Jag har tipsat om Gratisbio enbart för att jag tycker det är den gratissidan som fungerar och jag tycker det vore kul om flera kunde tjäna ihop presentkort, medan de tex. handlar på nätet. Men jag gillar inte att folk tar det fel och jag förstår er faktiskt. För jag är själv lika skeptiskt till de gratissidor jag själv inte är insatta i. Så tack och hej till alla gratissidor säger jag nu här i bloggen."

Vi tycker det är bra gjort att ta åt sig av kritiken och lyssna till sina läsare, det vinner ni på i längden!

Jakten på skönhet

Både Katrin Zytomierska och Linda Rosing försöker bli snygga. Katrin inför kvällens Idol-final och Linda inför sin plåtning till Kanal 5:s tidning idag.

Katrin har jagat klänning i butikerna, solat solarium och somnade med hemorrojdsalva under ögonen igår.

Linda har spenderat veckan med olika behandlingar, färgat sina bryn och fransar, solat solarium och gjort hårförlängning bland annat. Det bästa är ändå när hon i onsdags kväll sa: "så dom här dagarna ska jag ägna mig åt att vila ut så jag blir snygg på bilderna." 

Tänk om hon verkligen skulle lyda sitt eget råd, det tror vi skulle gett större effekt än diverse yttre påverkan.

Fadde har hemligheter för mamma

Fadde hoppas att hans mamma inte ska läsa senaste Hänt Extra (där det står att han byter tjej en gång i veckan). Ett bra sätt att försöka dölja Hänt Extras skriverier så mycket som möjligt är att fotografera artikeln och lägga upp den på sin blogg...verkar Fadde tycka.

Suck


Izza har fått nytt jobb

Isabella med bloggen Izza - en skön lirare är nästa bloggare i raden att berätta att hon fått nytt jobb. Hon ska börja jobba på hos Devote.se (där hon redan sedan tidigare har sin blogg) med att ta sig an deras startsida.

Kul för Izza. Och kul för oss andra att hon även tänker fortsätta med bloggen.


En skrivande fröken Caroline

Vi fick ett tips om att kolla in på Fröken Caroline Blomqvists blogg. och vi har tillbringat en stund av eftermiddagen där och hunnit läsa igenom det mesta som hon skrivit där. Hon går en reportageutbildning och frilansar som journalist, om vi förstått rätt, och det märks eftersom hon är duktig på att skriva.

Vi tycker inte att allt hon skriver är bra eller håller med om allt hon tycker, men det märks att hon lägger ner mycket tid på sitt skrivande, och att det är viktigt för henne att nå ut. Så nu ger vi henne lite "reklamplats" här hos oss, och hoppas att det genererar några fler besökare till hennes blogg!

Oksana och julgranspolisen

Oksana har varit på julgransjakt. Men eftersom mutawa (den religiösa polisen) åker runt och klipper sönder de julgranar de ser så vill hon inte berätta om hon fick tag på en julgran eller inte. Vi skulle ha gissat att det är specialregler för  utlänningarnas bostadsområden, men så är det kanske inte?

Nobelfestens alla festblåsor

Dagen efter nobelfesten är det tradition att de kvinnliga gästernas klädsel ska betygsättas. Så även detta år. Och som vanligt - åsikterna går isär.

Veckorevyns modebloggare Li skriver att "SvD delar ut sämsta modebetyget". Själv tycker hon ganska exakt tvärtom mot SvD (iallafall om Viktorias och Madeleines klänningar)

Vi håller med Li om att Viktorias klänning var trist. Däremot tycker vi att SvD har en poäng när det gäller Madeleine - vi tycker att även hennes kreation var lite...blek. Var är den Madeleine som brukar gnistra? I egenskap av lillasyster har hon ju faktiskt lite större möjlighet att få vara "vågad" och färgstark än vad Viktoria har.

Bland kungligheterna utser vi drottninge till årets vinnare i kategorin "Snyggaste klädsel". En kanske inte så utstickande eller minnesvärd klänning. Men ganska tidlös och vacker, och med en "drottningvärdighet" över sig.

Men året 2008 är iallafall inte ett år som kommer att bli hågkommet för kungligheternas nobelklänningar - utom möjligen för att de allihopa (mer eller mindre) var lite blekare eller tråkigare än vanligt.

Fler bilder finns hos Expressen och Aftonbladet.

Towa Lindbergs nya header

Towa Lindberg har en ny header. Vi gissar att Bloggkommentatorerna tycker att det känns bra. De verkar ju ha varit lite bekymrade över Towas nakenhet.

Nu blev det ingen filt som skylde henne utan istället kläder. Och även vi tycker att den nya headern är ett lyft. Dessutom är Towa mycket vackrare på den nya än vad hon var på den gamla. Det är ju inte så att det automatiskt blir vackrare (eller för den delen sexigare) ju mer kläder någon tar av sig.

Vintermys framför brasan

En ny eldstad är ju inget man köper särskilt ofta. Men om någon nu tänkt göra en sån investering så måste ni kolla in alla de läckra varianterna som Snusans inredningsblogg tipsar om. Vi andra, som inte ska köpa, kan ju i allfall titta på bilderna och drömma. De är verkligen så annorlunda fina!

Focus säljer eldstäderna.

Det är på riktigt

Nu har även Aftonbladet skrivit om "bytaren" - Stefan Kits. Och han försäkrar för tidningsreporter att det inte är frågan om ett skämt.

Vi vidhåller det vi tidigare skrivit - detta udda projekts utgång måste följas.

Karolina Lassbo tråkig?

Karolina Lassbo har ju gjort comeback som bloggare, och med sådana meriter som hon har hoppades man på något riktigt bra. Hon utsågs bland annat till årets bloggare 2006 av både Plaza Kvinna och Computer Sweden. Det skapar ju en del förväntningar.

Kanske har bloggvärlden förändrats så mycket på två år, så den som var bra och bäst på den tiden inte är mer än en medelmåtta idag? Eller behöver Karolina kanske bara bli varm i kläderna? För som bloggen är nu är den faktiskt ganska.... tråkig. Vi hoppas den tar sig.

Julanda idag

Eftersom vi inlett dagen med att i sann julanda på nytt länka till Janina så avslutar(?) vi på samma bana.

Vi följer Beckas (hon som har bloggen "18 år och trebarnsmamma") exempel och förtydligar, för de som eventuellt har missat det, att Tyskungen har bytt adress. Han finns numera på www.tyskungen.se.

Vi har alltså en hel del gamla inlägg här i bloggen som tyvärr innehåller länkar till honom som inte länge fungerar. 

Kolla in detta udda projekt

Hemfeber skriver idag om en rätt kul grej - swopaholicen Stefan som har bestämt sig för att byta ut allt han äger på en månad. Vi blev självklart nyfikna och klickade oss vidare till "Stefan the swopper" och läser att killen faktiskt har tänkt försöka byta ut ALLT han äger på en månad, detta utan att sälja eller kasta bort något.

"If I got something you want and vice versa, we Swop! Upload your offer and let the swopping begin"

Det finns massor med föremål upplagda på bild hos Stefan the swopper - så det är bara att gå in och påbörja bytandet.

Detta udda projekt måste vi bara kolla hur det gått med när månaden löpt ut.

Störst sökt på Google

Vi har stulit rubriken från Linda Rosing, för vi tyckte den var så bra. En blivande klassiker. Linda Rosing är näst störst sökt på Google, Blondinbella är störst sökt. Detta enligt en lista som Aftonbladet publicerar idag. Trea på listan är Zlatan.

Vi skulle vilja höra vad någon statsvetare eller samhällsanalytiker drar för slutsatser av detta resultat? Vad säger det om oss svenskar egentligen?

Mogi goes entrepreneur

Mogi har en hemlig affärsidé berättar hon idag, men hon vill inte avslöja riktigt vad det rör sig om. Vi gissar att det handlar om fabuluos kläder eller en boutique eller något åt det hållet, det har hon ju pratat om tidigare. Men vi HOPPAS att det är något helt annat, tänk om Mogi skulle börja idka välgörenhet?

Hon har ju haft några små infall på senaste tiden då hon börjat få upp ögonen för pengars värde, så det vore ju otroligt roligt om hon kunde omsätta tanken till handling också. Mogi utan gränser vore väl nåt, istället för Läkare utan gränser så kommer Mogi och till exempel delar ut designerplagg till behövande? Välgörenhet på hennes nivå?

Vart ska mössan med Blondinbella?

Det är tur att hon har assistent-Emelie med sig som visar vart dom ska. För vi misstänker att annars hade mössan kunnat ta kommando och styrt Blondinbella på villospår. Det ser onekligen ut som att Blondinbella är mössans accessoar och inte tvärtom. Det måste ha gått åt en hel rävfarm vid tillverkningen.


Katrin har fått kärleksbrev

Katrin har fått ett kärleksbrev från en av sina läsare. Hon beundrar brevskrivarens mod men konstaterar att de nog inte skulle passa ihop - hon själv klarar inte ens att få iiväg sin deklaration i tid.

Beundrarens brev (ett långt avsnitt av det i allafall) finns på bild i Katrins blogg.  Vi undrar om hennes beundrare uppskattar att hans "muffpussar" hängs ut? Det lär inte vara så svårt att identifiera vem han är för de som känner honom - både yrke, hobby och utseende finns beskrivet. Att Katrin kluddat över hans namn försvårar nog inte det hela så mycket.

Hoppas han var förutseende nog att räkna ut att det kunde bli så här. Så han inte är en person som vill vara privat och trodde att hans ömhetsbetygelse skulle stanna mellan fyra ögon.

Kenza får jobb på MTV

MTV tyckte uppenbarligen om att ha Kenza med sig på EMA i Liverpool, för nu har de erbjudit henne jobb. Kenza är förstås jätteglad, och kallar det sitt drömjobb. Inte illa att få drömjobbet när man är bara 17 år. Kul för henne!

Undersökning av bajs

Det är inte bara Claudia som är i Polen, även Knivlisa befinner sig där. Hon rapporterar i sin blogg om de Polska toaletterna. De ser väldigt speciella ut, med en "stor platåavsats där allt landar och stannar alternativt spritter upp igen." Knivlisa och hennes resesällskap har ägnat mycket energi på att fundera över varför man kan vilja ha toaletter som är konstruerade på det sättet och efter lite googling fick de veta svaret:

"De härstammar från Tyskland och har en platåavsats för att man lätt ska kunna undersöka sitt eget bajs."

Knivlisa tycker att detta "makes no sense". Vad Claudia anser om de polska toaletterna har hon ännu(?) inte redogjort för.

Vi säger som Knivlisa - det hela verkar rätt knasigt.

Detaljerad bilddokumentation av de polska toaletterna finns att beskåda hos Knivlisa för den som är intresserad.

Bara för att det är jul...

...så är vi extra snälla och tipsar om Janinas bilder en gång till, det blev visst något fel i länken från hennes blogg till fotografens försäljningssida i det förra inlägget. Så om ni klickar in er här får ni se ännu fler bilder samt länkar till sidan där de går att köpa.


Vackert i vardagsrummet

Vad säger ni om det här soffbordet? Superläckert blickfång i ett i övrigt blekt och färglöst vardagsrum. Hemmariket tipsar om det på sin blogg och det finns att köpa på Baazar.  Det är tibetansk målning, och precis som Hemmariket tycker vi att det påminner en del om vår svenska kurbitsmålning. 

Just det här bordet kostar 3.300 kr, men det finns flera olika varianter - även mer diskreta - att välja bland. Alla möbler är dessutom handtillverkade enligt traditionella metoder och därför unika. Arbetarna har bra förhållande och en skälig lön, och färgerna är godkända ur arbetsmiljö och miljösynpunkt. Man renoverar även antika möbler och exporterar, och all export är godkänd av de kinesiska myndigheterna. Det låter som ett bra och seriöst företag, och sånt gillar vi!

Livstecken från Claudia

Vi skrev tidigare om Claudia som i all hast fått packa o bege sig till Polen, och nu har Claudia själv skrivit om flytten på sin blogg. Det blev "komplikationer" hemma hos hennes mamma, som hon uttrycker det, och hon hoppas vara tillbaka i Sverige i januari.

Då hoppas vi att allt löser sig och att Claudia snart är tillbaka.

En blogg för den som vill ha tips på snygg make-up



Bloggen "Linda H - Hår & make-up artist" är en guldgruva för den som vill ha inspiration till snygg make-up.

I bloggen finns bilder på både ögon, naglar och hår. men speciellt hennes ögon make-uper är otroliga. Snygga fotografier på snyggt lagd make-up. Ofta festligt och färgstarkt. Och alltid med bra förklaring av vilka produkter hon har använt och hur hon lagt make-upen.

Så kolla in hennes kategori "Make-up och styling". Vi kunde kunde knappt slita oss därifrån.


Marie Picasso ryter till

Marie Picasso skriver ett långt försvarstal i sin blogg, hon är trött på alla elaka kommentarer hon får, att hon inte jobbar, att hon är slut, att hon är tjock etc. Carolina Gynning som säger att hon äter rulltårta till frukost, och Katrin Zytomierska som som säger att hon jobbat på ett café. (I bloggen skriver Katrin att hon menar för 7 år sedan medans frågan i teve handlade om det senaste året, enligt Marie).

"Har inte tackat ja till några sk kändispartaj, eller dyl då jag helt enkelt inte varit hemma, eller haft orken, inget jag prioriterat ! Och det känns nästan som man får be om ursäkt för att man inte syns överallt med champagne i handen, att man valt en annan väg att gå !  "  Hon har ju lixom totalt försvunnen lixom..."  Haha...JA, ( Tack å lov för det , om det innebär att finnas till om man är i tidningarna så mycket som möjligt) jag har tackat nej till tidnings artiklar, till festerna...till expressens omslag,  i deras bilagor..till lets dance, till wipe out..till andra tv-produktioner..., Jag har spelat in sång program som kommer till våren, jag har skrivit låtar, spelat in låtar..ja..listan kan göras lång... Och jag kommer fortsätta med det. Jag gör det som känns viktigt för mig, och för mig är det inte att synas så fort man får chansen, ganska tragiskt att människor verkar tycka att det är det som är meningen, och står man inte där i skvallerblaskorna så finns man lixom inte, Sorgligt !!... "

Vi tycker det är trist att Marie tar åt sig, men samtidigt är hon ju inte mer än människa så det är ju förståeligt om hon blir ledsen. Vi tycker hon är både vacker, ödmjuk och duktig på att sjunga, och det är mer än man kan säga om många.

Snygg i stickat

JennyK tipsar om denna snygga tröja från Lindex. Den ser både varm och skön ut, och den får gärna finnas i ett av paketen under granen. Den kostar 299 199 kr och finns även i vitt.

Överklagan avvisas

SP har inkommit med en överklagan av bloggrättens dom i mål nr B 6537-08 (publicerad i NBA s 285)

SP:s överklagan har inte inkommit inom föreskriven tid varför den avvisas.



(Inte så lätt att hinna i rätt tid, men nu var domen publicerad i NBA och måste därför ha vunnit laga kraft.

Om SP lyckas med sin föresats att hitta ny bevisning som inte tidigare har förebragts i målet och dess förebringande sannolikt skulle leda till en annan utgång så här han välkommen att ansöka om resning.)

Glöm inte att rösta på årets stjärngosse

Ni glömmer väl inte bort att rösta på Årets bloggstjärngosse 2008?  Rocky har haft en knapp ledning före Storstadspojken sen starten, men nu har Storstadspojken dragit ifrån. Men det är fortfarande en öppen historia, vem som helst av våra kandidater kan ta hem titeln.

Sara är nog nöjd nu

Vi skrev tidigare om hennes gliringar mot Marie Serneholt, och nu har även Aftonbladet hittat inlägget och gjort en story på det. Det var väl det Sara hoppades få, lite mediautrymme. Nu har hon fått massor med besökare till bloggen och lite uppmärksamhet. Kan ju vara bra så hon inte hunnit bli helt bortglömd innan det är dags för skivsläpp...

Bloggtips: Äkta och rolig!

Här har vi en blogg som är riktigt rolig på sina ställen. Lady Dahmer - confessions of a neurotic attentionwhore. Kolla särskilt in hennes Dagens outfit som är en fräsch - nåja nyskapande i alla fall -fläkt som borde få hela modeindustrin att darra i knävecken.

Vi har skrattat en del och nickat igenkännande när vi läst igenom delar av bloggen, hit kommer vi att återvända fler gånger, var så säker!

Lösningen på alla julklappsgrubblerier

Vita villa vila har köpt ett tvålfat och en väldoftande tvål i webbbutiken russinnet. Bra idé tycker vi - vem vill inte ha härliga dofter kring sig nu kring jul?

Vi fastnade dessutom för russinnet. Sortimentet består verkligen av urplockade russin. Butiken har inte hur många produkter som helst, men de allra flesta är speciella och väldigt fina. Dessutom finns det saker i alla prisklasser i butiken. En perfekt butik att beställa julklappar från tycker vi. 

Ett exempel är den härliga virkade kudden, En sån vore inte fel  i soffan. Vi fastnade även för de roliga bakformarna som finns att köpa.

Ge bort Janina i julklapp

Nu kan man köpa Janina och ge bort henne i julklapp. Ja, inte själva henne då, men jättefina bilder som fotografen Andreas Stridsberg tagit. Kolla in på hennes blogg så får du se bilderna.

Blondinbella är Merals sömnpiller

Meral tycker att Blondinbellas blogg är så tråkig så hon använder den som sömnpiller. Vi undrar, Meral, har du aldrig läst Kenza?

Kissies kompis Claudia bor i Polen

Hos Kissie läser vi att hennes kompis Claudia tvingats lämna landet under mycket konstiga förhållanden. Enligt Kissies inlägg fick Claudia en timme på  sig att packa och flyttade sedan till Polen. Mobiltelefonen har hon dessutom blivit fråntagen.

Hela händelsen låter minst sagt konstig. Vi håller liksom Kissie tummarna för att Claudia snart är tillbaka här i Sverige om det är det Claudia själv vill.

Miss Inga söker praktikant

Miss Inga söker en ny praktikant och efterlyser en lämplig kandidat via bloggen. Till arbetsuppgifterna hör bland annat att bli utlottad som dejt i hans blogg, hämta hans kemtvätt och mat, göra pinsamma kändisintervjuer samt vara tillräckligt snygg för att ställa upp på modejobb.

Vi funderar också på att anställa en praktikant, till bloggen. Hämta mat åt oss och springa ärenden. Enkla men ganska tråkiga arbetsuppgifter. Du behöver inte ens vara snygg. Gärna ha en förmögenhet vid sidan av då vi ej kan betala någon lön. Intresserade ombeds maila sin ansökan till [email protected]

NBA 2008 s 285

Storstadspojken har önskat ett klargörande i frågan om Stina-Lee är i Thailand eller inte - och här kommer svaret. Som tur var för honom har vi haft en innehållslös kväll. Så innehållslös att vi roat oss med att utreda frågan grundligt och skriva ned svaret på ett för honom bekant sätt. 

Så Storstadspojken - vi antar att suget efter NJA är stort så här på kvällskvisten...så varsågod! 

Och ni som inte känner NJA-abstinens - läs, somna av uttråkning...och skänk en tanke till sådana som dagligen läser denna typ av "upplyftande" litteratur - frivilligt!

NBA 2008 s 285

En bloggare (SL) hade i sin blogg beskrivit en påstådd resa till Thailand. Hon hade därvid underlåtit att i godtagbar tid innan den påstådda resans inledande omnämna denna. SL:s handlande uppmärksammades av en annan bloggare, SP, som mot bakgrund av ett antal faktorer ifrågasatte resans riktighet. Domstolen fann dock att SL har genomfört den påstådda resan.

ST väckte vid Lidköpings BR  talan med yrkande om att bloggrätten skulle fastställa att SL inte genomfört en påstådd resa till Thailand. SL har inte varit möjlig att delge stämning. Bloggrätten har på grund härav förordnat "Mr X" att företräda henne i målet enär Bloggrätten inte kände för att meddela tredskodom.


Till utvecklande av sin talan anförde käranden: 

Han har stor vana av att läsa bloggar. Han läser bloggar på ett lite annorlunda sätt en de flesta andra och har möjligen en förmåga att genomskåda vissa saker lite lättare än andra. Han har mot bakgrund härav en känsla av att SL egentligen inte är i Thailand. SL har inte publicerat godtagbar fotografering från sin resa. Hon har publicerat för få bilder och de bilder som har publicerats har hon erhållit medelst googlande. Hon har vidare inte omnämnt resan på sätt som sedvänjan inom bloggvärlden föreskriver. Att SL, som är en ängsligt lagd person, skulle resa till det oroliga Thaland förefaller vidare orimligt. Särskilt anmärkningsvärt är att SL inte ens omnämnt oroligheterna.

SL har genom sitt ombud Mr X bestritt SP:s yrkande. Hon har för egen del yrkat att Bloggrätten skall fastställa att hon genomför den påstådda resan till Thailand.
Till utvecklande av SL:s talan har Mr X anfört följande:
SL reste den 30 november till Thailand. Flygresan påbörjades i Stockholm och avslutades i Krabi. Det ringa antalet fotografier beror på tekniska problem. Mr X medger att SL inte omnämnt resan på sätt som sedvänjan inom branchen gör gällande. Skälet till detta underlåtande är att SL fram till avresedagen var osäker på om resan skulle bli av eller inte. Påståendet att SL skulle vara en ängslig person tillbakavisas.

På SP:s begäran har vittnesförhör hållits med ett antal bloggare.
Julia har uppgett att SL är en ängslig person. Hon tycker just därför att det låter konstigt att SL skulle åka till Thailand. Julia tycker ändock att det låter lite väl extremt att hon skulle ljuga om resan.
Ella har uppgett att hon inte tror att SL är i Thailand. Det vore osannolikt att en så hispig person som SL valde att åka dit. Speciellt inte utan att skriva om oro och liknande.

Även på SL:s (genom Mr X) begäran ha vittnesförhör hållits med ett antal bloggare.
Mini har uppgett att hon har personlig kontakt med SL och vet om att denna är i Thailand.
Louise har uppgett att hon är tämligen säker på att SL är i Thailand. En person nämnd Jonna har lånat ut sin minidator till SL för det ändamålet.
Fashion har uppgett att hon var med när SL bokade resan och att hon därför är säker på att SL är i Thailand.
Stina har uppgett att hon själv befinner sig i Bangkok och att några oroligheter inte märks i staden.
Madeleine har uppgett att hon har kännedom om att de skor av typen gladiatorsandal som SL har på sig på en av de bilder som påstås vara fotograferade under den påstådda resan köptes in i höstas.

Enär denna rätt är en bloggrätt har även Mr X har tillåtits att vittna i målet. Han har uppgett följande:
Han har uppmärksammat att Fashion i sin blogg uppger sig vara hundvakt åt två hundar, genom jämförelser av fotografier har han fastställt att hundarna är SL:s . Han har vidare konstaterat att den i SL: s inlägg påstådda tidsskillnaden mellan Thailand och Sverige är korrekt. Dessutom har han konstaterat att SL haft mycket goda möjligheter att följa uppgiven resrutt enär linjen Arlanda - Krabi trafikeras med flera avgångar per dygn.

Bloggrätten gör följande bedömning.
Genom vittnesförhören med Julia och Ella anser bloggrätten det styrkt att SL är en något ängslig person. Detta faktum ensamt kan dock inte vederlägga SL: s historia. Det har dessutom framgått i vittnesförhör med Stina att några oroligheter inte är märkbara i Bangkok. Att SL inte omnämnde resan kan mycket väl bero på att hon var osäker på hurivida resan skulle komma att genomföras eller inte. Att hon helt valde att utelämna resplanerna i sin blogg förklarar även utelämnandet av eventuell ångest inför resan. Att inga oroligheter omnämns under resans pågående synes få sin förklaring i att det inte märks av något sådant i Bangkok.

Den av Mr X lämnade förklaringen till det uteblivna publicerandet av fotografier har inte vederlagts och bloggrätten fäster tilltro till den. Dessutom kan det, vid studier av SL:s utseende på de få semesterfotografier som hon har publicerat konstateras att dessa omöjligen härrör från hennes tidigare resa till Thailand. Bloggrätten anser det vidare styrkt att SL på vissa av bilderna bär ett par skor som hon inhandlat under hösten. Allt detta, sammantaget med uppgifterna om att  att SL: s hundar är placerade hos hundvakt och att SL har  inhandlat biljetter samt lånat en dator till resan talar för att hon faktiskt har rest bort.

Enär den uppgivna resrutten varit fullt genomförbar, SL: s bekanta omvittnar att hon befinner sig i just Thailand, de fotografier som finns talar för att hon är på något varmt ställe och skäl att ifrågasätta SL:s egna uppgifter om resans mål saknas finner bloggrätten det fastställt att SL befinner sig på den av henne påstådda resan till Thailand.

Domslut
Bloggrätten fastställer att SL genomför påstådd resa till Thailand.



Mot bakgrund av att vi hoppas på att någon av våra besökare vill återvända även efter detta utelämnar vi resterande instanser. 

En faktura á 2 500 kr för en timmes hårt arbete av den, till skillnad från de allmänna domstolarna, icke statligt finansierade bloggrätten har tillsänts Storstadspojken.

Klockrent kitschigt


De här fantastiska klockorna hittade vi på Modettes inredningsblogg. De ser ut som takrosetter men är en klocka man hänger på väggen. Vill man vara extra kitschig väljer man den cerisa förstås!

De finns i flera olika färger, och även med olika färger på visarna. Helt underbara! De går att beställa från Mr Kaliski, men tyvärr kostar dom £75 + frakt, och det är i saftigaste laget. Men idén är gratis, borde inte vara så svårt att tillverka en själv, eller vad säger ni?

Favoritdockor

Josefin Craaford listar sina favoritdockor, där hennes favorit är Jemdockan. Hon gillar även Bratz, Cindy och Monchichi, för att nämna några. Det finns också mer udda dockor på hennes lista som Living Dead Dolls. Läskiga tycker vi. 

Den absolut finaste dockan av alla, Blythedockan, (se bild) finns också med på listan. Den började tillverkas redan 1972 och de gamla dockorna är hett eftertraktade som samlarobjekt och säljs för ganska dyra pengar på Tradera och Ebay. Det finns hur många coola varianter som helst. De ändrar dessutom färg på ögonen när de blinkar.

I Aftonbladet kan man förresten läsa att Bratz slutar tillverkas. Dom kommer vi inte att sörja.

Chaibiscotti med mörk choklad och rostad mandel


Det här ser väl smarrigt ut! Jennie med bloggen Kalasgott har komponerat ihop detta recept som låter gudomligt gott. Kolla in receptet på hennes blogg. Detta måste vi provbaka. Receptet är också med i en tävling på matboken.se, för den som vill rösta.

Ett humoristiskt och bitskt guldkorn

Åh vilken kul blogg Kommandomamman tipsat oss om. Lite i "Kommandomammastil" är den faktiskt dessutom.

Bloggen heter "Flygvärdinna - så glamouröst" och den är bitsk och humoristisk i en härlig blandning. Skriven av en trebarnsmamme-flygvärdinna på 30+. Bloggen är relativt nystartad så skynda in och läs ikapp - detta är en blogg som i allafall vi kommer att följa.

Här hade vi tänkt oss ett litet utdrag ur bloggen. Men efter att ha läst och grubblat en stund så blir det inget sånt, för nästan alla inlägg är lika bra, dvs. omöjligt att välja "det bästa".  Så ni får helt enkelt klicka er vidare till denna sköna blogg om livet som trebarnsmamma - en trebarnsmamma som föredrar roligt istället för duktigt.


Populäre Johan Palm

Snubblade in på Johan Palms idol-blogg och det man direkt slås av är den stora mängd kommentarer han får. Trots att han skriver inlägg som endast består av en rad text:


"Jag har inget att blogga om. Det enda jag gör om dagarna nu är ju att sova, äta och spela xbox."

Så ramlar kommentarerna in. Flera hundra kommentarer på de flesta av hans inlägg. Det är Linda Rosing-nivå.


Tipsa oss om bloggar

Vi har fått frågan var man lämpligen kan lämna tips om bra bloggar till oss. Vi tar tacksamt emot sådana tips men har ingen speciell "tipsruta". Däremot går det bra att tipsa i en kommentar, eller maila oss på [email protected].

Så vet ni av någon blogg som förtjänar att uppmärksammas - meddela oss!

Tyvärr kan vi självklart inte skriva om alla tips vi får in. Det behöver dock inte betyda att vi inte gillar bloggen. Ibland kan det dessutom vara så att vi tänker skriva om ett tips, men att det inte görs på en gång - så även om du inte ser ditt tips samma dag så behöver det inte betyda att det inte kommer med.

Nilsabella - engångsgrej eller förhållande?

Paret Blondinbella och Storstadspojken firar årsdag om en månad och Blondinbella berättar nu på sin blogg om hur de träffades.

Storstadspojken insisterade på att de skulle umgås en del innan de sov med varandra. Pryda Blondinbella, som annars varnar för att ens tänka på sex, hade mest bara lust att följa med honom hem, som en engångsgrej. 

Towa Lindberg får ännu en gång äta upp saker hon sagt. För det är ju faktiskt så att valet att inte blotta sitt sexliv på nätet inte innebär att man är pryd och överhuvudtaget inte tänker på sex. Man kan faktiskt ha ett helt ok sexliv ändå - liksom i det privata - utanför rampljuset.

Kissie har rea ikväll

Om man anmäler sig till Kissies julfest ikväll så får man komma in för halva priset. Vi hoppas att det bara är ett utslag av Kissies generositet, och inte att det är biljettförsäljningen som går dåligt.

Veckans guldstjärna v 49

Veckans guldstjärna går till en blogg som får den för att vi tycker att blogginnehavaren, Becka, förtjänar lite uppmuntran - inte för att hon verkar behöva uppmuntras, utan för att hon är värd det.

Den vinnande bloggen är - 18 år och trebarnsmamma - till världens finaste prinsessor, inte illa pinkat va?

"18 år och trebarnsmamma" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Hon har tre barn hemma. Tre barn som alla är under två år gamla. Alla som har det så borde få en guldstjärna. Hur underbart det än måste vara så kan vi tänka oss att det sliter lite, lite på nerverna och orken ibland. Dessutom måste hon försvara sig mot folk som anser att hon (just för att hon är ung och har tre barn) är någon sorts white trash. Vi tror i och för sig inte att hon lider särskilt mycket av det, Becka har skrivandets gåva och kan ge svar på tal. Hennes blogg är välskriven och innehållsrik. Becka verkar stå på egna ben och hantera livet utmärkt på egen hand, hon behöver nog ingen uppmuntrande stjärna för att klara det. Men hon är värd den. Så hon får den.

Kissie gör en fuling

Idag gör Kissie en länk till sin påstått "gamla blogg", som hon hade innan Kissie-tiden. Klickar man sig in på den finns det ett inlägg men länken Nakenbilder, förstås för att folk ska luras att klicka.

Men länken går inte till några nakenbilder inte... utan till reklam för tandblekning. Kissie försöker på ett fult sätt tjäna ihop till en gratis tandblekning (eller något annat) genom att lura folk att ge henne några klick.

Dessutom - DESSUTOM - har hon mage att i sina kommentarer försvara sig genom att säga att det inte är hennes blogg utan någon som tagit över den. Något som är så uppenbart fel av två anledningar - 1) varför skulle Kissie i så fall länka till den? 2) Varför går länken till exakt samma kampanj med samma id som Kissies egna?

Fröken Nilsson verkar vara väldigt desperat efter att få sig en tandblekning, men hon gör ett stort fel som dumförklarar sina egna läsare. Det lär hon inte tjäna på. Vi gissar att det senare under dagen kommer ett inlägg med "Haha jag skämtade ju bara fattar ni väl!" Men det är inte trovärdigt Kissie, inte alls...

Storstadspojken härmar Mogi som härmar Storstadspojken

Storstadspojken kör som bekant sin (mycket roliga och träffsäkra) Gissa videobloggaren-tävling. Nu sist härmade han Mogi. Och det var ju fabulous för att använda ett av Mogis favoritord.

Mogi vill inte vara sämre
. Hon kör en egen tävling på sin blogg. Det var ju inte så svårt att lista ut vem hon försökte härma, men dialekten förvirrade oss totalt. Först var det ganska vanlig svenska, med några inslängda norrländska "schuu-ljud" här och var... men ju mer hon pratade, ju mer och mer övergick hennes dialekt till ett värmländskt klingande uttal, så vi tvekade en aning.... var det kanske trots allt gamle Hajklegenden Bengt Alsterlind hon försökte efterlikna? Men bah non som Mogi själv skulle uttryckt det, he var ju förstås Storstadspojken.

Gran uppåt väggarna


Hos Proforma hittar man alltid spännande inredningstips och nyheter. Där har vi också hittat denna gran i form av en ryamatta som man hänger på väggen. (Egentligen är det nog en björk eftersom den har namnet "Julbjörk", men den passar ju ändå bra så här i juletider.

Ryagranen (eller björken) är designad av Anna Jennerfors, läs mer om den på Za.Form.

Champagne i vinterjacka


Sophies mat berättar om en riktigt läcker champagne, Siberian Dream. Den kommer iklädd en liten täckjacka som håller champagnen kyld upp till två timmar. Den börjar säljas i mitten av december och kommer från vinhuset Nicolas Feuillatte. Kanske ett tips till nyårsfesten?

Elita vet vad kärlek är

Elita Löfblad vet vad kärlek är. Hon älskar sin Daniel "mer än all potatisgratäng i hela världen". Är inte det äkta kärlek säg?

Linda Rosing på partyresa

Linda Rosing visar idag upp bilder från en tripp till Göteborg som hon gjort för att "se" på Ministry of Sound. Resan verkar ha varit lyckad på så sätt att Linda verkar ha haft riktigt kul.

Men hennes bilder gör onekligen att man börjar undra om det är på väg utför för henne igen. På något sätt kan vi ändå tycka att hon haft en period då det vart lite lugnare kring henne. Under senare tid så verkar det tyvärr ha börjat spåra ut igen. Hon fyller kroppen med mer nya ämnen än vad som finns i dom mest tillsatsberikade livsmedlena. Hon har börjat feströka (lite ovanligt att börja i hennes ålder - men vi vet ju inte, hon kanske har feströkt förut?). Tränandet har allt mer bytts ut mot festande. Hon leker fjortis med sin nya "soulmate". Och publicerar festbilder  som andra vuxna människor skulle ha valt att inte visa för någon. Dessutom verkar dotterns plötsliga inhopp i Lindas liv varit kortvarigt, henne ser man inte till i bloggen numera...hon kanske ledsnade på sin mammas hysterisk liv?

Den som vill se bilder på när Linda med halvslutna ögon blåser ut rök i kameran kan kolla in det här. Som bonus får ni även se en väldigt sexig bild på hennes ben (med en nedhasad stay-up). Den bilden är tydligen smygfotograferad. Som Linda själv skriver: "Typisk killar dom tar förtsta bästa chansen när dom ser något sexigt,hahaha!"

Vi tycker det är roligt att Linda har haft en kul natt, men på något sätt grusas känslan eftersom det inte går att låta bli att tycka synd om henne. Men vi hoppas hon verkligen är så lycklig som hon utger sig för att vara.

(Och förresten Linda, Ministry of Sound är inte en DJ.)


Sara Lumholdt är inte bitter

Sara Lumholdt, ni vet "hon den där andra" från A-teens, har mer än en gång gett gliringar och pikar till Marie Serneholt. Att hon själv minsann är lika talangfull, snygg, och bra på att sjunga som Marie. (Eller kanske till och med ännu mer talangfull och ännu snyggare och sjunger mycket bättre.)

Idag är hon återigen på det humöret och skriver att hon inte ska vara med i Let's dance - för ingen har frågat henne och hon skulle ändå vinna, eller komma topp tre, och Melodifestival blev hon faktiskt tillfrågad men tackade nej. Angående Maries medverkan i Melodifestivalen säger hon:

"det ska bli väldigt spännande och se hur det går för henne. det tur att dem ändrat reglerna ang. backing track i år...."

En smula bitterhet kan vi nog ana mellan raderna, trots att hon försöker vara ironisk...

Katrin + Robin = SANT?

Katrin bloggar idag om gårdagens Idoltävling. Enligt henne kommer det att gå bra för Robin i framtiden.

Visst, det kommer säkert att gå bättre för honom nu än vad det hade gjort om han hade vunnit - att det INTE är bra att vinna Idol är ju ingen större hemlighet. (Stackars Kevin)

Förutom att förutspå Robin en bra karriär så verkar hon dessutom ha blivit smått förälskad i den lille "läckerbiten(?)". "Näe, fast Robin har skinn på näsan. Det har han. Igår när han åkte ut så var det svårt för honom att hålla tillbaka tårarna. Det var sexigt tycker jag. Hela hans kropp ville bara storböla, men han tillät sig inte. För han är en man. Och va fan kom igen. Vem bölar över Idol...? Men samtidigt visade han på svaghet och det är vackert. Det kommer att gå bra för Robin. Kanske att han flyttar in hos mig.Jag erbjöd honom det. Jag sa det att jag är en nyskild kvinna i mina bästa år som bor i en flådig våning på Öfvre. Han är så välkommen att flytta in om han behöver någonstans att krascha som man säger. He he."

Vad romantiskt!

Sexy by Sweden - Sexig mysdress?


Det låter ju onekligen som en svår kombination - mjukbyxor brukar inte likställas med just sexighet i första hand. Men Bingo Rimer har gett sig i kast med att lösa ekvationen. Hans egen bedömning av plagget är - "WOW". Vad tycker ni?

Man kan ju tycka vad man vill om herr Rimer, men trosorna som just nu finns på startsidan till hans webb-butik ser ju både sköna och snygga ut. Något av paren utan text på rumpan skulle vi gärna ha i garderoben.

Om någon döper sitt barn till Tindra så vet man att det är en whitetrashfamilj!

Eller?

Det här med whitetrash (WT) eller inte är ett väldigt diskuterat ämne, speciellt på vissa internetforum. Främst verkar det vara barnens namn som kan ge tydliga signaler på om familjen som sådan är WT eller inte, heter barnen namn som Nova, Kevin och Tindra, då kan man vara ganska säker på att det är en riktig genuin WT-familj. Andra saker som, enligt många skribenter i dessa forum, indikerar på WT är:
- att skaffa barn när man är ung
- att sakna högre utbildning
- att ha en takfläkt med lampor i
- att ha en hörnsoffa i skinn
- att sätta ketchup eller grillkrydda på "all" mat
- att hellre köpa flera billiga leksaker än en fin kvalitetsleksak
- att sakna intresse för politik, kultur och liknande
- att ha barn med flera olika pappor
- att vara rökare
- att vara överviktig alternativt åtminstone inte ta hand om sin kropp
- att titta på amerikanska "skitprogram" på TV hela dagarna
- att vara ointelligent och skriva dålig svenska
- att svära mycket
- att vara arbetslös

Artonåriga Becka (med bloggen "17 är & trebarnsmamma") hade som framgår av bloggnamnet tre barn redan när hon var 17 år gammal. Hon valde dessutom att döpa barnen till Tindra, Enya och Tuva. Och hon saknar högre utbildning (vad konstigt? De flesta 18 åringar har väl en fil mag minst??) Och dessutom är hon hemma på dagarna (det är verkligen anmärkningsvärt - yngsta barnet har ju passerat 5 månader!). Och hör och häpna - hon tänker medvetet försöka få vara hemma med sina barn så länge hon kan!!

På grund av dessa faktorer anser vissa av hennes läsare att hennes familj är en så kallad whitetrashfamilj. I sitt senaste inlägg ger Becka svar på tal.

Inlägget är så bra så det får tala för sig själv. Men vi vill i allafall säga att vi tycker att hon verkar vara en ovanligt välformulerad person och dessutom så har hon definitivt rätt i att "dum är hon inte". Den dagen Becka ger sig ut i arbetslivet så kommer  det säkerligen att gå alldeles strålande för henne - oavsett om hon  utbildar sig till hjärtläkare eller väljer att städa på en skola (två av många viktiga yrken i vårt samhälle).

Fram till den dagen är det ju bara att gratulera henne till förmånen att ha en sådan ekonomisk situation att hon kan stanna hemma länge med sina barn. Vem vill inte kunna det?

Gratisbio

För att få delta i Kenzas kalenderutlottning idag så måste man vara medlem hos Gratisbio. Det kommer nog inte att begränsa antalet tävlande - för alla är väl med där? Eller?

Överallt ser man inlägg där någon vill värva medlemmar, men finns det någon kvar att värva? Är inte alla redan värvade? Alla som vill värvas iallafall? Och tjänar någon någonting på att vara med? Vi förstår ju att storbloggarna gör det, för de har säkert lyckats värva rätt många medlemmar bland sina läsare - men de som värvar 3-4 st och får några hundra poäng för det, tjänar de sen mer?

Att till exempel få en stor dagstidning att skriva en artikel om Gratisbio (och på så sätt få en Iphone) känns ju inte så lätt. Men det finns ju andra sätt också...

En som i allafall kommer att dra in några fler värvningspoäng under dagen är Kenza (OM det nu finns en endaste person kvar att värva). Den som inte redan är medlem kan nämligen enkelt bli det via hennes tävlingsinlägg. Och inget fel med det. Kul för henne med fler poäng. Och kul för någon lycklig vinnare av dagens vinst (presentkort på 800 kr) i hennes kalender.

Men vi är nyfikna. Finns det någon som lyckats få en dagstidning att skriva en artikel om Gratisbio??

Bloggstjärngosse 2008

DET ÄR AVGJORT! SE HÄR

I jämställdhetens namn har vi beslutat oss för att genomföra en omröstning om årets stjärngosse. Det vimlar av luciaomröstningar - men ingen tänker på de stackars stjärngosseaspiranterna...

Vi har valt ut sex kandidater som alla, av olika anledningar, passar utmärkt som Sveriges bloggstjärngosse 2008. Rösta på din favorit, det går bra att rösta flera gånger men högst en gång per dag. Röstningen pågår fram till lucia! Lämna gärna kommentarer om varför just den stjärngosse du röstat på borde vinna.

« RÖSTA I VÄNSTERSPALTEN!


   
Fadde - Julen och lucia är kärlekens tid, och vi tror att det bankar ett varmt hjärta innanför den muskulösa bringan. Ett hjärta så fullt av kärlek att det ibland får Fadde att bete sig på ett sådant sätt att en strut på huvudet skulle vara en passande klädnad. Vana av att umgås med damer har han ju definitivt - risken är bara att han blir kär i lucian och att de rymmer tillsammans.Nils (Storstadspojken) - En stjärngosse bör kunna bjuda på sig själv - och ha glimten i ögat. Storstadspojken är ju en humoristisk kille som inte är rädd för att spexa lite. Men trots hans spexiga sida så tror vi ett tåg med honom som stjärngosse skulle ha ordning i leden, Storstadspojken är ju "nästan jurist" och viktigast av allt, han har stor erfarenhet av att styra över bestämda blondiner (en i allafall). Dessutom vore det kanske kul för honom att få en egen titel - och inte bara vara Blondinbellas kille.
  
 Rocky (Itsrocky) - En kille med det vackraste och varmaste av hjärtan. En ljusspridare bland sina vänner. Egentligen borde han kanske få vara lucia - men av den senaste tidens debatt har vi ju förstått att sånt inte går för sig - så därför nominerar vi honom som stjärngosse istället. Kanske kan han ge ett ytterligare djup till de traditionella luciasångerna - han skriver ju så vackert... Risken är att luciatåget aldrig kommer i tid - Rocky verkar ju vara en funderare av stora mått... Amir (Gaybloggen) - Lucia är av tradition en mörk skönhet så en stjärngosse med vackra, bruna sammetsögon borde väl passa bra? Dessutom kanske de nyfixade fylliga läpparna kan framföra "Staffan var en stalledräng" på ett extra distinkt vis, vem vet? Ett extraplus är det ju kanske också att han är van att hänga med blondiner.

  
 Klaus (Tyskungen) - Tyskungen har under senare tid stridit hårt och öppet för att alla andra ska bidra till välgörenhet - och även själv gett ett stort bidrag. I sann stjärngosseanda. Stjärngossar har ju som bekant en position som minoritet i ett tåg fullt av kvinnor. Som stjärngosse skadar det alltså inte att ha en stor portion intelligens och förmåga att sprida sina åsikter och viljor - och dessa egenskaper tror vi Tyskungen har.Tobias (Grymt rolig person) - En sån snygg och modemedveten kille har ju en given plats bland stjärngossekandidaterna. Tänk er honom med en strut på huvudet. Maken till trendiga och välsittande stjärngosseskjortor lär man ju aldrig ha sett tidigare. Men kanske tågets djupare mening drunknar i all yta?

Bilderna är lånade från deras respektive bloggar och är förstås montage.

Marie Picasso - ny bloggare

Marie Picasso har börjat blogga på improveme.se. Hon har än så länge bara hunnit med tre inlägg, varav endast ett hade något innehåll, så det börjar ju inte särskilt lovande. Men det kanske inte är Maries fel då hon skyller på tekniska problem.

Hon utlovar i alla fall:
"Detta kommer inte vara en "plutmunsblogg". Inte heller en " jag vill klanka ner på andra för att jag själv är ynklig och tom i själen blogg". Och faktiskt inte heller en så mycket " detta är mina outfits blogg". Utan mera... funderingar... själen... styrka... tankar...kärlek...jobb..musik och allmänt struntprat."

Blogg om och för(?) kvinnor i karriären

Vi läser alltid våra kommentarer och kollar oftast in era bloggar också - det kan ju vara just er blogg som är ett av de guldkorn att tipsa om som vi söker. Bland de senaste kommentarerna har det nu kommit en om ett sånt bloggguldkorn -  Networkingblogg.

NetWorking drivs av 16 kvinnor i karriären. De delar ett intresse för frågor som rör arbetsliv, karriär, föräldraskap, jämställdhet och visioner men har olika erfarenheter och ibland olika åsikter. Vi har ännu inte hunnit läsa allt som finns i bloggen - men vill ändå dela med oss av den, för den är mycket läsvärd.

I bloggen finns det tankar och funderingar kring de välkända problem som dyker upp när två i en familj gör karriär. Det finns reflektioner kring att återkomma efter en föräldraledighet, arbeta heltid eller deltid? Det finns tips om hur det är att kliva uppåt i stegen på arbetsplatsen.

En sida med hög igenkänningsfaktor för många. Den är så bra så att delar av helgen nog kommer att gå åt till att läsa det vi missat (bloggen är ganska nystartad så än så länge är det inte så mycket).

Läs! Du som är kvinna i karriären, men även ni som finns runt omkring dessa kvinnor - dvs. chefer, makar och andra.

Bloggningens höjdpunkter

Izzy är en tjej som ofta serverar både roliga och träffsäkra inlägg i sin blogg. Idag skriver hon om att det är kul att ha en blogg - och att det absolut roligaste och bästa är läsarna.

Precis så känner nog de flesta bloggare det. Det enorma blogghoreri som sprider sig som en löpeld tyder ju om inte annat på det - alla vill ha läsare! Och helst vill man även att läsarna ska kommentera det som skrivits i bloggen.

Att blogghora är ju numera ett vedertaget begrepp - iallafall i bloggvärlden. Har ordet kommit in i SAOL ännu?

Stina-Lees semesterbilder

Stina-Lee är ju just nu i Thailand. Och det är ju inte alls så att vi blir lite avundsjuka då vi ser hennes bilder från resan. Kolla in den översta bilden!
Kan inte ni oxå nästan känna sanden under fötterna? Och känslan av den härlig kvällsluften? Höra havets brus...

Passa på att njuta Stina!

Blogg-Lucia 2008

Nyheter24 har en tävling där man ska rösta fram årets Blogg-Lucia.

Åtta kandidater är utvalda:

Petra Tungården som är som Carrie i Sex & the City.
Meral som har en väldigt rolig blogg.
Almah som är en av bloggosfärens små pärlor.
Tommie X som är en riktig klubbkid.
CandiBaux som visar att hon är mänsklig.
Den där Manuela som är en skarp krönikör.
AmErika som är en bikinidrottning.
Rebecca som förfaller på vintrarna.
Arvida som är en talangfull fotograf.

Men - vem har valt ut kandidaterna? Och varför? Vad händer med den som blir Lucia? Kommer det att bli ett blogg-Luciatåg sen och hur går det i så fall till? Var är stjärngossarna? Den här tävlingen väcker många funderingar...

Tips! En underbar historieblogg

Donnasandra har som många andra en blogg som till stor del handlar om mode. Donnasandra har dessutom något mer, något som inte alls är särskilt vanligt i bloggvärlden - en alldeles underbar blogg om historia.

Även hennes historieblogg handlar mycket om mode - historiskt mode. Men därutöver så skriver hon även om bland annat litteratur, konst och musik. Bloggen innehåller mycket fakta men är så välfylld med vackra bilder att den aldrig känns för "tung och tråkig". Där finns bilder på otaliga konstverk, vackra gamla klänningar och andra föremål. Och där finns även blogginnehavarens egna fotografier från besök på olika utställningar och slott eller andra historiska platser.

Vi rekommenderar alla att göra ett besök hos "Historia" och varnrar samtidigt - det är lätt att fastna!

Utmaning till Barncancerfonden

Vi fick en utmaning från Jomari som vi gärna antar. Utmaningen kan du läsa mer om på "Den jävla idioten". Var med du också och skänk (minst) 20 kronor till Barncancerfonden och Madeleines minne.

Kommentera detta inlägg när ni har gjort utmaningen.

Kopiera denna text och lägg till ytterligare minst en person som du utmanar i Länk till Lucia!

Är du inte utmanad, känn dig ändå fri att delta i Länk till Lucia!

enbart-skugga_22518743 Utmaning (Barncancerfonden)


Tanken är att vi i bloggvärlden skall skapa en lång länk med bloggare som antagit Enbarts utmaning att länka till insamling mot cancer. Vi som länkar har också givit minst 20 kr till insamlingen "Den jävla idioten" tillägnad Madeleine Deckert. Länken skall hålla minst till Lucia. Vi vill sprida ljus över alla som drabbats av cancer och bidrar på detta sätt genom att länka och att skänka.

Madeleine har lämnat världen men Tim 11 år kämpar. Det är inte mycket jag kan göra mer än att skänka pengar till insamlingen "Den jävla idioten" och att sända en tanke till Madde som lämnat och Tim som kämpar (och ALLA ANDRA som kämpar mot "Den jävla idioten").


Vi utmanar följande bloggar:

http://bloggkommentar.blogg.se/

http://blogganalys.blogg.se


Kom i julstämning med Julhuset

Med 19 dagar kvar till julafton är det dags att börja pynta och pyssla på allvar. För den som känner att inspirationen tryter kan vi rekommendera ett besök på Julhuset, där man kan hitta alla möjliga tips, länkar, recept och pyssel som hör julen till.


Kissie har så rätt

Hennes överkropp och underkropp passar inte ihop med varandra på dessa bilder.

Och vad har hänt med hennes bröst??


Äntligen kanske det blir lättare att fixa sotade ögon

I Asseccoras blogg kan man läsa att GloMinerals lanserar ett Smokey Eye Kit som med fyra nyanser och en instruktion som underlättar när man ska lägga en sotad sminkning.

Perfekt tycker vi! Det är ju så svårt att lyckas med just sotning.

Krig i bloggvärlden - igen

Detta långa inlägg börjar med något så mörkt och dystert som "krig", men avslutas ljust - med kärlek, hopp om bättre liv för andra och om givandets glädje. Det är ju faktiskt snart jul.

Men vi börjar som sagt med kriget. På ena sidan - Tyskungen. På andra sidan ett dussin "storbloggare", eller kanske egentligen bara en av dem - Kissie. Övriga elva kan nog anses vara för passiva för att "räknas" - de har nog snarare valt den svenska fegvägen - neutralitet (inte menat som att vi anser det vara ett dåligt val).

När vi gick in på Kissies blogg i morse läste vi förvånat ett läsarmail som hon fått - från någon som hette Klaus. Ett väldigt otrevligt mail. Kunde det vara från Klaus - Tyskungen? Var mannen som skriver så vackert så man vill gråta en sådan elak person??

Efter en titt hos Tyskungen så visade det sig att svaret var ja. I allafall svaret på den första frågan, brevet var från honom.

Kort sammanfattning av kriget:
Hos Kissie finns Tyskngens mail att läsa - ett inte så trevligt mail (där han bland annat kallar henne för särskrivande och självupptagen liten barnrumpa och skriver att hon äcklar honom). Hon skriver sedan att Tyskungen tidigare har skickat ut ett massmail och bett henne och andra storbloggar att länka till honom "det är inte för hans skull utan hans läsare eller vad han sa". Kissie svarade med ett "Bite me" varpå Tyskungen frågar vad hon menar. Det hann hon inte svara på och sen fick hon det otrevliga mailet från Tyskungen.

När man läser detta får man ju onekligen intrycket att Tyskungen är en rejält konstig prick. Men sen måste man ju självklart gå in hos honom och läsa hans version av det hela också.

Hos honom finns det en lite mer detaljerad bakgrundsbeskrivning. Han skriver att han mailat till ett dussin storbloggare och bett dem hjälpa till med den insamlingskampanj som han haft senaste tiden. Eller, om de inte ville länka till honom, istället uppmärksamma kampanjen The give hope moment (Barncancerfonden).
 
Endast en av dem svarade - och det var Kissie med sitt uttömmande - "Bite me". Tyskungen svarade då och undrade om detta skulle tolkas som en förolämpning? Svaret uteblev. Då gick han istället på attack och sa vad han "innerst inne tycker om henne."  Och det är det som hon publicerat idag. Och som kanske ändå var att överreagera lite - "Bite me" är ju i och för sig ganska omoget - men Kissie är ju trots allt bara en tonåring...

Men efter att ha läst bådas versioner av saken så får ju hela kriget hur som helst ett nytt sken. (Det vi fortfarande har osett är ju i och för sig hur Tyskungens inledande "massmail" såg ut - en anonym kommentar hos Tyskungen antyder att de kanske - trots sitt behjärtansvärda ändamål - inte inleddes särskilt trevligt)

Det är ju klart att Tyskungen skulle vinna läsare på att alla dessa tolv storbloggare länkar till hans egen insamling. Och självklart vet han om det. Men, främst, länkarna hade sannolikt gjort att fler kronor kom in till Barncancerfonden och Hjärt- och Lungfonden - kanske just de kronor som gör en avgörande betydelse för någon som befinner sig i den värsta av situationer? Kan man då inte bjuda på att Tyskungen samtidigt får en och annan besökare extra?

Och vill man absolut inte ge Tyskungen läsare, eller kanske hellre vill se att pengarna kommer direkt till organisationerna - så kan man väl i allafall länka till The give hope moment? Och om man nu inte tycker att just barncancer är så särskilt behjärtansvärt, kanske man kan länka till något annat - Amnesty, Rädda Barnen eller vad man nu har varmt om hjärtat? Det är snart jul - och en länk kostar så lite - den är ju årets bästa julklapp, så Tyskungens initiativ att länka för välgörandeändamål borde ju vara något "för alla"? Speciellt storbloggarna kan ju verkligen påverka...

Sen är det ju så att alla inte vill - och det får man ju respektera - men i allafall svara på mailet, eller svara någorlunda hövligt...kan vi tycka att de borde ha gjort. Vissa av de tolv "storbloggarna" har dock säkerligen inte ens läst Tyskungens mail - de får nog för mycket mail för att hinna läsa allt - därför kan vi tycka att dessa rader hos Tyskungen kanske är att ta i lite för mycket:

"Så här kommer en julhälsning från mig till er. Från botten av mitt hjärta:

NI KAN DRA ÅT HELVETE!

ALLIHOP!"

Arg på Kissie - visst. Men de andra kanske inte gjort honom så mycket...? Och är välgörenhet ens något som ska ges på uppmaning? Har man i så fall rätt att bli arg på dem som inte vill följa uppmaningen?

Vi hör väl antagligen också till de rätt meningslösa bloggarna enligt Tyskungen. Och det må väl vara så. Vi skriver inte om samma djupa saker som honom - men livet är ju även yta och lättsammhet (och för den delen även dagens outfitar och annat "meningslöst"). Inget fel med det tycker vi. Bara man för den skull inte helt glömmer bort att det finns allvar också. Därför har vi länkat till Tyskungen och hans insamling. För den var viktig. Vårt länkande har nog tyvärr inte gett honom samma gensvar som en endaste länk hos en "storbloggare" hade gjort.

Men många bäckar små är inte heller att förakta. Därför vill vi avsluta detta inlägg med att återigen uppmana alla att ge en länk i julklapp. En länk kostar ingenting - men har på något sätt blivit något stort och eftertraktansvärt i bloggvärlden. Förra gången länkade vi till någon som personifierar kärleken - Vimmelmamman. Nu passar vi på att länka till barncancerfondens insamling The give hope moment. Sjäva tänker vi redan idag beställa några "Give hope-boxar" att förgylla julklappsgivandet med.

Nu är julen snart här här. Ta tillfället i akt. Gräv ned stridsyxor - och en skänk en tanke, en slant eller länk till någon som behöver det eller som förtjänar det! Vi lovar dock att inte skälla ut den som låter bli. ;)

Och Tyskungen - han är fortfarande bland det bästa vi läst ;)
Och även om han inte fick sina länkar så har han med sitt bloggande och mailande nu lyckats väcka lite debatt - och den vägen synliggjort välgörenheten ändå...

Tyskungen gör sig en slant

Det var inte oväntat att Tyskungen som ju snabbt gjort sig ett namn i bloggvärlden - och nu dessutom har vunnit Blogg-SM, skulle "sälja sig" till en av de "stora". Vem vill inte tjäna en slant på det man gör?
 
I alla fall - han hör numera hemma på Spotlife.

Han gör det för pengarna skriver han - och inget fel med det tycker vi.
10% av annonsintäkterna kommer dessutom att gå till välgörenhet - resten tänker han slösa upp, bland annat på presenter till sin fru. Bra val - alla fruar (och män också för den delen) förtjänar presenter. :)  (I allafall nästan alla)
Just Tyskungens fru kanske förtjänar det extramycket - han måste ju rimligen ha tvingats avsätta en hel del tid på sitt skrivande sista tiden...

Grattis från oss! Både till Tyskungen, hans fru och till de organisationer som får ta del av välgörenheten.

Nytt larm om stora mängder tillsatser, denna gång är det inte i maten utan i Linda Rosing

Det är ju nästan så att en tidningsrubrik snart kan se ut på det sättet. Hur mycket tillsatser går att att få plats med i en kropp? Silikon (eller vad hon nu har) i brösten, botox i panna, någoning i läpparna och nu har Linda Rosing hittat ännu en tillsats som hon tycker är bra att sätta in i kroppen. Idag har hon sprutat in SubQ i kinderna och i hakan.

Det är ju hennes kropp och hon får ju självklart göra vad hon vill med den. Men varför? Har (hade) inte Linda ganska höga, fina kindben redan utan SubQ?

Vi skulle i allafall inte vilja var i Lindas kläder om det någon gång visar sig att nuvarande forskning har fel - och att användande av exv. SubQ eller något annat av allt hon har i kroppen gör att man i framtiden ökar risken att drabbas av demens, eller cancer eller vad som helst. Fatta vilka mardrömmar stackaren lär drömma då - medveten om vilka enorma mängder av allt möjligt som hon sprutat i sig.

Ibland känns det som att det i vissa situationer är bättre att vara lite tråkigt, svenskt, - lagom. 

Kan man adoptera en syster?


På bloggen Ljuvligt Hemma hittar vi något som gör oss riktigt avundsjuka. (Vi har helt fräckt snott bilden därifrån, för att vi blev så tokavundsjuka och imponerade).

Den kreativa människan Isa, som driver bloggen, har tillsammans med sin syster en tradition att göra en julkalender till varandra. Och det är inga blaha-blaha paket minsann. Utan att veta vad dom innehåller så är ju paketen i sig så otroligt vackra - och så får man hela 24 stycken såna!

Ambitiöst, imponerande och beundransvärt. Vill ni utöka syskonskaran så hör av er...

Den typiske hemvändarens historia

Stockholm befolkas ju som alla vet av många, många norrlänningar. De flesta av de som väljer att flytta söderut gör det ganska snart efter att de klivit av lastbilsflaket med sin vita studentmössa på huvudet. "Här i hålan går det ju inte att bo kvar".

Sen jobbar dom i Stockholm, kanske pluggar några år, gör lite karriär. Blir en del av storstaden och tycker att tunnelbana är det naturliga och bästa transportmedlet.

Men efter några år så händer något - då vill dom ha familj. Och barnen ska inte behöva växa upp i storstadsdjungeln och fortare än kvickt blir hemnet.se deras absoluta favoritsite. Där sitter de och tittar på villorna i hemorten - bara 500 000 kr för 140 kvm Älvsbyhus och en tomt på 1 000 kvm. Barndomsminnena bara bubblar upp - barn ska ha snö, de ska ha nära till skogen och de ska inte åka tunnelbana.

Och sen - flyttlass norrut. Till hålan som man aldrig ville återse - annat än som idylliskt semestermål. Och efter bara några månader sitter de i köket hos grannarna och diskuterar hur någon överhuvudtaget kan vilja hetsa runt i Stockholm.

Lyckliga över sin spännande och roliga tid i storstaden blir de, trots alla nya intryck, efter ett tag en avbild av allt de tidigare flydde från och ville vara annorlunda än. Och till sin förvåning - de är lyckliga ändå. Lyckliga över att de en gång lämnade "hålan", och lika lyckliga över att ha återvänt.

Så går det i allafall ofta för de norrlänningar som bildar familj med en annan nedflyttad norrlänning. Storstadspojken har ju träffat en äkta storstadstjej så vi får se hur det går? Var dom en vacker dag låter sina barn växa upp...

Han verkar ju i allafall redan ha drabbats av syndromet att tycka synd om alla barn i storstäder.


Kissie videobloggar

Kissie videobloggar och visar upp sina nya läppar. Ja vad ska man säga?  Vi tycker dom läpparna passar fint på henne om man säger så.

Julkalendersöversvämning

Man kan nog ganska lätt konstatera att månadens stora trend i bloggvärlden är att ha sin egen julkalender i bloggen.
Två dagar av månaden har gått - och vissa av er kanske redan ledsnat på att läsa om lucköppningar överallt?
För er finns det en bloggkalender som "går över snabbt" - Kommandommammans Adventskalender.
Där läser man om kalendern EN dag - och vinner innehållet i alla luckorn på en gång.

För er andra som gillar att tävla ofta och mycket. Eller läsa tips och annat bakom luckor VARJE dag finns det ju också några kalendrar.

Rosings brev till Gynning

I måndags var Linda Rosing gäst hos RixMorgonzoo. Där skrev hon ett brev till Carolina Gynning som hon skulle få imorse när hon gästade samma program.

Alex Erwik väntade spänt hemma framför teven för att få se hennes reaktioner och minspel när hon läste brevet, men Gynning öppnade det inte ens. Något som Alex blev besviken över.

Vi tycker det var klokt gjort av henne att inte öppna, av vilken anledning skulle hon göra det i direktsänd radio/tv? Hon ville inte heller prata om "bloggkriget", utan ansåg det överspelat. Gynning verkar ha gått vidare, det vore nog bra för både  Rosing och Erwik om de också kunde göra det. Att gå omkring och älta mår ingen bra av.

Om Rosing har saker att säga till Gynning är det ett alldeles utmärkt sätt att skriva brev, brev som Gynning kan läsa i lugn och ro hemma på sin kammare - om hon själv vill, istället för att köra en sorts öppen brevväxling i offentlighetens ljus.

Monster som tvingat sig upp i sängen

Tyskungen. Fint och sorgligt och gripande. Och viktigt. Läs. Och BJUD PÅ DATORN, idag är sista chansen till det.

Piffa upp dina tändsticksaskar inför julen

På bloggen In my house finns bilder på blogginnehavarens jättefina tändsticksaskar som hon enkelt piffat upp inför julen. Lite tapet eller presentpapper, klister, sax och penna är allt som behövs. Kul med snygga askar, speciellt nu under julen då de ofta ligger framme.

Ännu fler fina askar finns att titta på hos TurqoiseInspiration.

Fadde och Linda - vem är hönan och vem är ägget?

Hos Ann Söderlund läser vi att Fadde anser sig vara den som skapade fenomenet Linda.

Så var det ju knappast. Linda medverkade i Big Brother år 2003, och blev ganska omedelbart ett "fenomen" (på den tiden var det fortfarande lite ovanligt med människor som hade sex i TV när de medverade i dokusåpor). Detta helt utan Faddes medverkan.

Däremot kan man ju kanske anse att Linda skapat fenomenet Fadde - som den han är nu. Före Linda var han väl fortfarande en ganska respekterad man. En vaktchef med inflytande i Sveriges nöjesdistrikt nummer ett. I juli 2004 började Fadde dejta Linda. Och det började ganska fort gå utför. Numera är det inte mycket kvar av det han var - han har istället blivit ett likadant fenomen som Linda. En människa som verkar vara i desperat behov av medias uppmärlksamhet - till vilket pris som helst.

Så det var väl snarare Linda som skapade Fadde?

Kissie suktar efter mer

Kissie har ju nästan precis bara hunnit ut genom skönhetssalongens dörr efter sin utfyllnad av läpparna. Men om vi tolkar hennes inlägg rätt så vill hon ha ännu mer. En till spruta med samma mängd som sist (eller åtminstone nästan samma) är vad Kissie tror behövs för att ge det resultat hon vill ha. Som det är nu tycker hon nämligen inte att det syns något alls.

Vi tycker det syns en hel del, men bilden är i och för sig från i morse och Kissie skriver ju att det gått ner sedan dess.

Känns hur som helst som att Kalle Anka-risken ökar nu...

En riktigt snygg klänning

Linn Thu Blanck
letar efter nyårsklänning  och har bland annat hittat denna skönhet, Finns att beställa hos Nelly för 699 kr.

En novell om självmord

Micksy är en ung tjej som skrivit en novell om självmord. Hon vill gärna att folk läser den och kanske får upp ögonen för hur vissas liv ser ut och kan förhindra sådana tragiska saker att hända.

En fin tanke tycker vi, så vi länkar gärna till dig!

Otrolig kreativitet - vernissage i Juniforms utställning

Ojojoj vad det finns många kreativa bloggare i Sverige! Den utställning som Juniform anordnat har nu vernissage och vi blir så imponerade. Det finns många, många föremål som vi gärna hade prytt våra hem med. Vilka tavlor! Och vilka underbara små mjukdjur! Och allt annat!

In på sidan alla och låt er inspireras!

Kissies julfest närmar sig

Och damen själv tipsar nu alla gäster om att tänka på att vara på plats kl 21, så de inte missar vip-sällskapets entré.

Man skulle nästan kunna tro att det är Madonna, eller någon kunglighet, eller kanske åtminstone någon B-kändis som ska göra entré. Men inte det. Folk ska stå utanför Victoria och hylla och beskåda Kissie, Claudia, Amir och några andra "vip-gäster" vandra upp längs röda mattan.

En annan bra sak med festen - förutom att man får se Kissies faaaaaab entré alltså - är att i stort sett hela entreavgiften går till välgörenhet. Oklart dock vad "i stort sett" innebär.

Modetips för den med skralt i kassan

Johanna with a taste of fashion ger några goda råd när man vill förnya garderoben fast inte riktigt har ekonomi för det. Testa nya kombinationer av dina befintliga kläder, sälj på tradera eller starta en bloppis, sy något själv, eller ordna en byteskväll med dina kompisar för att nämna några exempel.

Många bra tips som kanske ger nya idéer och inspiration, utan att du blir ruinerad på kuppen.

Kändisarnas Barbieklänningar

Ett antal kändisar, bl.a Blondinbella, RosingMiss Inga, Dominika och Engla, har designat Barbieklänningar till förmån för Barncancerfonden. Med start imorgon och två veckor framåt kommer klänningarna att visas upp på gallerian SOUK. De kommer också att auktioneras ut på Tradera så vem som helst kan gå in och lägga sina bud.

Metro kan du se alla klänningar och även rösta på den du tycker är finast. Vi tycker nog Miss Li har gjort den snyggaste. Vilken är din favorit?

13.500 tävlande

13.500 tävlande i Kenzas julkalender första dagen. 13.500!! Trettontusenfemhundra stycken! Sjukt många. Det är lika många tävlande som det finns invånare i Sunne. Eller Arboga.

Skulle vi också få 13.500 tävlande om vi lottade ut presentkort 1000 kr på H&M? Eller blir presenkortet extra åtråvärt för att Kenza hållt det i sina händer?

Vad tror folk om juristutbidningen?

Man upphör aldrig att förvånas. 

Häromdagen visade Storstadspojken upp en bild från en föreläsning. Bilden föreställde hur olika utseenden kan indikera att man är en viss sorts förbrytare. Gamla kvarlevor från en tid då man ansåg att rasgenetik var ett viktigt forskningsområde (vi menar med detta inte Hitlertiden- rasgenetik förekom långt före att Hitler började lägga enorm vikt vid just den kunskapen. Lombroso själv levde på 1800-talet).

I allafall, här visar Storstadspojken upp denna bild. Och får sedan kommentarer som:

"Sjukt att de lär ut så förlegade åsikter. Känns väldigt likt nazisternas åsikter om skallmått etc, som tillräckliga bevis för utrensning. Det är inte intressant och det är jävligt dumt av dig att säga att man kan se på folk att de är brottslingar. Man blir ju mörkrädd. sjukt att du så lätt blir duperad av föreläsningar, skaffa dig en egen - vettig - åsikt!"

Tror någon på riktigt att man på en svensk juristutbildning år 2008 lär ut Lombrosos rasgenetiska teorier som en sorts kunskap som gäller? Så är nämligen inte fallet. Vilket väl borde vara självklart för alla.

Men, liksom andra dicipliner så har även juridiken en historia. Och det är genom historien man förstår sin samtid. Att lära sig lite bakgrund till vad som gäller idag är nästan lika viktigt som att lära sig aktuell rätt. Bara för att man visar bilder på hur slavar fraktades förr och hur fartygen då konstruerades för sitt ändamål för exv. en person som utbildar sig till fartygskonstruktör, så betyder det ju knappast att den personen senare kommer att konstruera fartyg med utrymmen för slavar??

Suck

Sen kan man ju tycka vad man vill om Storstadspojkens humor - men det är ju en annan fråga...

Skålen Smiley

Jessica's inspiration tipsar om denna läckra Eva Solo skål. Den heter Smiley och finns i flera färger. Perfekt med en liten urgröpning ovanpå där man kan samla nötskal eller godispapper. Skålen kostar 669 kr och finns att köpa på handladesign.se

Blondinbella pratar sex

Det är inte särskilt mycket sexprat i Blondinbellas blogg. Men idag avslöjar hon att hon tycker "det är konstigt att vänta tills man gifter sig med att ha sex Och onödigt. Sex är en del av livet, njutning."
Hon avslutar sen sitt inlägg med "Ut och njut".

Inget av det Blondinbella skriver är ju några konstigheter, eller särskilt annorlunda och vågade åsikter. Och det handlar ju egentligen inte ens om henne personligen.

Men en som borde bli förvånad,av att läsa det, och kanske ta tillbaka lite av det hon skrivit om Blondinbella, är Towa. Hennes påhittade lista, med "Blondinbella varnar: Tänk inte på sex", känns ju inte särskilt trovärdig. Sorry Towa, men Blondinbella tänker säkert på sex ungefär lika mycket som andra - skillnaden mot i allafall en del andra är bara att hon uppenbarligen inte är intresserad av att hänga ut sitt sexliv i sin blogg.

När det äller rent allmänna åsikter om sex så verkar ju Towa och Blondinbella stå närmare varandra än vad den så "kaxiga" och "öppensinnade" Towa vill tro. "Ut och njut" hade vi nog lika gärna hittat hos Towa som hos Blondinbella, eller för den delen hos en stor del av resten av sveriges befolkning.

Det är inte alltid den som berättar mest och hörs mest som är kaxigast eller har mest sex eller är mest öppensinnad och fritänkande. Bara så du vet Towa...

Kissie åldersförvirrad - igen

Kissie berättar att man måste vara 18 för läppförstoringen. Som bekant är hon ju bara 17.

Förra gången åldersfrågan kom upp på tapeten var i samband med julfestplaneringen, där alla utom Kissie måste ha fyllt 18 för att få komma. Än en gång är det annorlunda regler som gäller för Kissie än för andra. 

Vi ser fram emot kommande inlägg från Kissie när hon kör bil, handlar på systemet och lyfter ålderspension, allt utan att ha åldern inne.

Årets alla julkalendrar - finns din med?



Äntligen är det december och snart är julen här. Bara 24 dagar kvar. Nedräkningen har börjat.
En riktig nedräkning kräver en adventskalender - och just adventskalendrar i stora mängder serverar vi er här på ett silverfat.

Husmusen

Vinn inredningsprylar genom att svara på frågor i bloggen. Produkter från Svira finns bakom första luckan.

Veckorevyn
Vinn kläder från Haléns genom att motivera varför du ska vinna.

MissInga
Hos MissInga kan man vinna det han själv önskar sig i julklapp, idag startar han med en tröja från RedCollarProject, som man kan vinna om man mailar den bästa motiveringen till varför man vill vinna.

Modefeber
Tävla och vinn smycken från KyssJohanna genom att kommentera och motivera på bloggen.

Chic
Här kan du vinna genom att rimma och svara på en fråga. Ett kit från Elizabeth Arden finns bakom lucka 1.

a shopping girl in a fashion world 
Här kan man vinna genom att kommentera och länka i sin egen blogg.

Lily
Hos Lily kan du vinna genom att lista ut vad som döljer sig bakom dagens lucka.

Kenza
Du tävlar genom att skriva en kommentar, presentkort på H&M för 1000 kr ligger bakom första luckan.

Stureplans prylkalender
Vinn genom att maila in namn  och adress. Kalenderns första pris är en Aviator Hat från Canada Goose.

Modette
Svara på en fråga och var med i dagliga utlottningar av prylar - värdet på priserna ökar ju närmare julafton vi kommer.

Glamour
En adventskalender med dagliga utlottningar av underkläder, makeup, dofter och teknikprylar.

+46fashion
Dagligen släpps en hemlig kod på en av +46´s favoritbloggar. Den som först anger koden i julkalendern vinner dagens pris.

Hennes
Dagliga vinster. Under lucka ett döljer sig ett ABBA Singstar.

En mammas dag - Helena
Här kan du vinna olika prylar genom att svara rätt på en fråga och maila in ditt svar.

Signerat.se
Vinn olika prylar från designmarknaden på nätet. Tävlar gör du genom att svara på en fråga.

Mahoyo
Här finns inga vinster bakom luckorna, men istället olika erbjudanden hos Mahoyo.com.

Staffars seriers blogg
En till kalender som innehåller olika erbjudanden - denna med temat serier.

PS3bloggen
Dagliga tävlingar - bakom första luckan döljer sig spelet och soundtracket "Alone in the dark"

Engla
Utlottningar i samarbete med Nelly.com

Det var ett antal tävlingskalendrar. Men det finns en del annat också:

Stjärnfall & Vinterkyssar
Ett underbart namn på en söt kalender som ska bli spännande att följa. Inga vinster finns i denna kalender, utan det är en decembersaga i 24 delar. Vi tror att det blir vackra bilder då det är illustratörer som ligger bakom denna.

Winterbarn
Kalendern "Kristallnätter" - ännu en "berättelsekalender". Denna är "en magisk berättelse om två vänner som önskar att få göra änglar i snön, dansa i snöfall och upptäcka att livet ibland är fyllt av magiska upplevelser. och om vänskap med stora rötter och om saknad & kalla tårar."  Blir nog spännande att följa.

The Lock and the Bells
Konstnären Sofia Karlström har gjort en adventskalender av ett lite annorlunda slag, en illustrerad berättelse med udda figurer och händelser.

Julkalendertvålaxåtta
"Den här julkalendern handlar om människorna som bor i höghuset bakom kiosken. Det där gråa och lite trista Du vet. Precis där bredvid busshållplatsen. Just det huset!" Utöver berättelsen utlovas en och annan tävling m.m.
 
Pickipicki:s Chokladkalender
Varje dag hela december kommer ett härligt chokladigt recept. Varm choklad med kardemumma bakom lucka 1. Mmmmm....

Veckans middag
Ayla bjuder varje dag på dagens tips, dagens recept, dagens länkttips och även en veckans utmaning.

Petramedaoche
En kalender som varje dag innehåller någon form av tips - bloggtips, boktips, pryltips m.m.

Badanka
Varje dag ända fram till jul bjuds det på pyssligt, tips, bra länkar och glädje.

Ina
En julkalender där det varje dag fram tills den 20:e, läggs ut 1/24 bitar av en bild med en text. Bitarna bildar ett pussel och de som lämnar en kommentar med den rätta texten, har chansen att vinna ett halsband

Sist men inte minst:
Egoina
Egoina har kommit på idén att avslöja en sak om sig själv varje dag fram till julafton. Och dessutom länka till en blogg hon gillar.

Vi tror att det kommer att vara ett antal bloggare som följer Egoina modell. De som vill ha en kalender, men inte har tillgång till fina prylar via sponsorer och annat. Först hittade vi Lantlollan. Och nu har vi sett att även SM-vinnaren Tyskungen har en kalender a la Egoina. Dessutom kör Frazit med en egen variant av Egoinas kalender, där görs nedräkningen med videobloggande. Finns det fler så hojta till i en kommentar så lägger vi till er också.

Det gäller dessutom hela listan. Alla kalendrar som vill vara med, hör av er så lägger vi in er!

Kissies nya läppar

Nu är dom klara. Se före och efter bilder här.

Vad ska man säga? Att man sett hennes läppar förut kanske. De ser väl ungefär likadana ut som de flesta andra fyllda läppar nu? En klon helt enkelt.

Som tur var för henne blev det ju ingen riktig Kalle Anka-näbb iallafall.


Mys från Maria Westerlind


Denna ursnygga och mysiga kofta hittade vi hos Therez Garderob. Den är design Maria Westerlind och finns att köpa på Mint & Vintage för 999kr. Den ser verkligen jättehärlig ut.

Fadde skänker bort ett av sina konstverk...

...vi som trodde att alla redan var sålda. Utgick kallt från att de rök i samma sekund som han tryckte på "publicera" för det inlägg där han skrev att de var till salu. Vem vill inte ha sådana...hmmm...vackra...äuhhmm...artistiska...äh....färgglada tavlor?

Men Caroline Jungsand är uppenbarligen en person med riktigt flyt i livet och med en stor portion tur. :)

Men allvarligt talat, så tycker vi faktiskt att det var snällt av Fadde att ge henne tavlan. Det är ju faktiskt tanken som räknas.


En milstolpe i Kissies liv är snart avklarad

Så att ingen riskerar att missa den stora händelsen påminner nu Kissie för femtioelfte gången om att hon och Amir ska förstora läpparna idag.

Det är nog ganska osannolikt att ,i allafall de som ser Kissie de närmaste dagarna, skulle missa denna viktiga milstolpe i hennes liv. Även om hon inte påminnde om det riktigt lika ofta som hon gör.

Den här typen av ingrepp brukar ju faktiskt synas - det är väl en del av poängen?
Och första dagen syns det ju dessutom lite mer än vad läppinnehavaren kanske vill till och med?

Vi önskar Kissie och Amir lycka till. Må ni icke bli två nya Kalle Ankor. :)


Ännu en ny blogg - Karolina Lassbo

De nya "kändisbloggarna" (och de nygamla) duggar tätt i höst. Nu har Karolina Lassbo återupptagit bloggandet.
För några år sedan stod hon för en av sveriges största bloggar - En glamourprinsessas dagbok. Hon lade av förra hösten, för att istället syssla med affärsjuridik. Men saknaden efter bloggandet blev för stor - och nu är hon altså tillbaka.

Vi får se om hennes nya blogg blir lika framgångsrik som den gamla. Konkurrensen i bloggvärlden har ju ökat en del under det senaste året... Vi tror dock att hon kommer att lyckas rätt bra!

Kombinationen jurist och glamour borde ju om inte annat locka paret Nilsabella - juriststudenten Storstadspojken och juristwannaben Blondinbella.

Rosings resebilder - och språktalang(?)

Nu har bilderna från Lindas resa börjat dyka upp i hennes blogg. På bild finns bland annat hennes omtalade "soulmeet".

Vi blir lite besvikna när vi läser att hon trodde att en norrman var dansk - och inbillade sig att hon själv alltså kunde förstå vad danskar säger, när det faktiskt var en norrman hon förstod. Tänk om hon mot förmodan inte är ett språkgeni? Hon kanske bara inbillade sig att hon lärde sig spanska snabbt? I själva verket kanske det var så att hon inte alls talade bättre och bättre spanska utan istället träffade fler och fler engelsmän under resan?

Vem ska vi då ha som alternativ drottningkandidat här i landet??


1 december - julkalendersdax!

Idag öppnas den första luckan i årets alla julkalendrar. I Kenzas "tävlingskalender" låg det ett presentkort på H&M bakom dagens lucka. Hela 1 000 kr så hon får ganska många kommentarer i sitt inlägg (man tävlar genom att kommentera). Kenza som får flera hundra kommentarer bara genom att skriva att hon ska ha filmkväll md Nadja... :)

En annan spännande julkalender hittar vi hos Modefeber. Kalendern är ett samarbete med KyssJohanna så vi gissar att det kommer att finnas en hel del läckra smycken bakom de 24 luckorna.

Lycka till!




Bloggtoppen.se
RSS 2.0