Den typiske hemvändarens historia

Stockholm befolkas ju som alla vet av många, många norrlänningar. De flesta av de som väljer att flytta söderut gör det ganska snart efter att de klivit av lastbilsflaket med sin vita studentmössa på huvudet. "Här i hålan går det ju inte att bo kvar".

Sen jobbar dom i Stockholm, kanske pluggar några år, gör lite karriär. Blir en del av storstaden och tycker att tunnelbana är det naturliga och bästa transportmedlet.

Men efter några år så händer något - då vill dom ha familj. Och barnen ska inte behöva växa upp i storstadsdjungeln och fortare än kvickt blir hemnet.se deras absoluta favoritsite. Där sitter de och tittar på villorna i hemorten - bara 500 000 kr för 140 kvm Älvsbyhus och en tomt på 1 000 kvm. Barndomsminnena bara bubblar upp - barn ska ha snö, de ska ha nära till skogen och de ska inte åka tunnelbana.

Och sen - flyttlass norrut. Till hålan som man aldrig ville återse - annat än som idylliskt semestermål. Och efter bara några månader sitter de i köket hos grannarna och diskuterar hur någon överhuvudtaget kan vilja hetsa runt i Stockholm.

Lyckliga över sin spännande och roliga tid i storstaden blir de, trots alla nya intryck, efter ett tag en avbild av allt de tidigare flydde från och ville vara annorlunda än. Och till sin förvåning - de är lyckliga ändå. Lyckliga över att de en gång lämnade "hålan", och lika lyckliga över att ha återvänt.

Så går det i allafall ofta för de norrlänningar som bildar familj med en annan nedflyttad norrlänning. Storstadspojken har ju träffat en äkta storstadstjej så vi får se hur det går? Var dom en vacker dag låter sina barn växa upp...

Han verkar ju i allafall redan ha drabbats av syndromet att tycka synd om alla barn i storstäder.


Kommentarer
Postat av: Peter

Skönt att dom sticker härifrån

2008-12-03 @ 20:28:08
Postat av: Lady Dahmer

hahaha det låter som mig och maken. Flyttade hit för 5 år sen... trivs som fan, men nu när vi har fått barn så vill vi tillbaka till Nörrland!

2008-12-03 @ 21:28:07
URL: http://ladydahmer.blogg.se/
Postat av: donnasandra

Hihi det där verkar vara ett fenomen i alla småstäder, även de som är nära Stockholm. Är från en Sörmländsk stad som alla vill flytta ifrån för att sedan återvända när de skaffar familj...

2008-12-07 @ 00:04:36
URL: http://www.donnasandra.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0