Linda avslöjar snutt

Nu bekräftar Linda Rosing själv det som alla andra redan tisslat och tasslat om i ett halvår - hennes älskling och snutt är Peter Thelenius.

"Efter alla spekulationer och romansrykten kring mitt privatliv som jag hoppades på att få ha för mig själv, har jag nu efter noga övervägande bestämt mig för att berätta hur det ligger till."

Två nyheter på en gång - Linda dejtar Peter och Linda vill ha sitt privatliv ifred.
(Fast det första var väl knappast en nyhet..)


En blogg om virkning

Det finns mängder av helt otroligt duktiga hantverkare/pysslare som bloggar. Hur många gånger har man inte surfat runt bland alla de bloggar som innehåller väskor, tavlor, kläder och allt möjligt annat som blogginnehavaren gjort själv och förundrats. Ingen av oss är särskilt duktig på sånt så vi blir ofta riktigt imponerade. Och kanske även lite avundsjuka...vi vill ju också kunna. Men det dessa bloggar i första hand väcker är ju som tur är en skaparlust - de är så otroligt inspirerande.  

En av dessa härliga bloggar är "Virkaholic" - en blogg som nästan uteslutande handlar om virkning. Det som är roligt med bloggen är att blogginnehavaren lärde sig att virka förra sommaren. Den inger alltså hopp åt sådana som oss. Dessutom gillar vi bloggen för att det finns mönster till de flesta av skapelserna som visas upp. Det är roligt för då kan man ju faktiskt ta fram virknålen och försöka sig på att göra likadant själv.

Bye bye Bödén

Karolina Lassbo kallar sig numera återigen för Karolina Lassbo. Charlotte Bödén blev ganska kortvarig och lika bra är väl det? Hela bytet kändes faktiskt aningen poänglöst...

Tatuering nr 3 för Kenza

Idag har Kenza gjort sin tredje tatuering, ett ord lodrätt bakom örat. Vad tror ni det står?

En eskimå för Hannah

Hannah Graafs dotter har nu anlänt, hon ser ut som en liten eskimå säger Hannah. Vill man titta på underverket så gör man det på Bloggfamiljens startsida, sajten har varit hårt belastad och just nu kommer man inte alls åt bloggarna.

Stort grattis från oss!

Sanna Lundell bloggar

Sanna Lundell har börjat blogga på Mama. Spännande tycker vi, eftersom hon är lite av en doldis. Trots sina kända relationer - pappa Ulf Lundell och barn med både Wille Crafoord och Micke Persbrandt - så är hon själv inte särskilt exponerad. Det kan bli en intressant bekantskap i bloggvärlden.

Blondinbella om generationsklyftorna

Blondinbella tycker inte oväntat att 90-talisterna är en entreprenörs-generation.

"Det är okej för oss att vilja tjäna pengar, att vilja bli framgångsrika och välja att få barn senare i livet. Vi har ett självförtroende som aldrig tidigare och mantrat lyder; allt är möjligt!"

Det låter som att hon beskriver 90-talisterna som en riktig ego-generation. Vi får hoppas att den bilden inte stämmer utan att 90-talisterna växer upp till en generös generation som sätter andras behov före sina egna.

Hon passar också på att hamra in den missvisande bilden av 80-talister som den lata generationen som får allt serverat och inte vill kämpa. Sanningen är väl istället den att 80-talisterna inte fått så mycket serverat, utan allt har snarare tagits ifrån dem. 80-talisterna växte upp under krisåren på 90-talet med nedskärningar och besparingar i skolan, för att komma ut i ett arbetsliv med en ungdomsarbetslöshet som legat runt 20% de senaste åren. (Danmark har som jämförelse haft runt 8%). Inte alldeles lätt att få ett jobb och kunna flytta hemifrån eller bilda familj. Har man haft turen att få ett jobb så har man gått med på dåliga anställningsvillkor, och hattar man runt på arbetsmarknaden och jobbar lite här och lite där så beror det kanske inte på att man vill ha omväxling utan på att man inte kan få annat än tillfälliga jobb.

En generation blir inte på ett visst sätt av sig själv heller, det handlar om generationerna före, föräldrarna och de som styr i samhället. Det vi sår idag får vi skörda senare, så det är väl egentligen upp till alla oss "äldre" att bestämma vad vi vill att våra yngre generationer ska växa upp till.

Snutt

Har Linda Rosing två killar nu? Förut pratade hon bara om älskling, men nu skriver hon också om någon som heter min snutt. Eller har hon kanske skaffat en kaninunge?

Gå med i Svenska KarmaArmén

Mayamama med bloggen Maya, vingar och dammråttor har startat SKA - Svenska KarmaArmén för att ta fasta på goda handlingar. Hon vill som Tage Danielsson skriver "sprida små tomtebloss av glädje" genom att göra något fint för någon annan helt utan egen vinning.

På bloggen finns exempel på olika goda akter (SAGA - Slumpvis Agera God Akt)  man kan göra, och sedan rapportera in vad man gjort. Mayamama själv har till exempel lämnat en pocketbok i ett väntrum på sjukhuset, och lämnat pengar i en varuautomat för drickor och godis. Ett visitkort från Svenska KarmaArmén läggs också med.

Kul idé och ett gott initiativ från en tjej med hjärtat på rätta stället!

Förlossning för Hannah

Idag har Hannah Graaf blivit igångsatt, hon bloggar från sjukhuset mellan vattenavgång och värkar. Vi får se om Bloggfamiljen blir en person fler redan under kvällen.

Spotlife och Hjärnfonden

Har ni märkt det? Att det de senaste dagarna har dykt upp annonser för Hjärnfonden i Spotlifes bloggar. Inte? Det är inte så konstigt för reklamen är verkligen integrerad med bloggens övriga inlägg. Den ser faktiskt ut exakt som övriga inlägg - skriven som ett inlägg, med bild på respektive blogginnehavare - men går inte att länka till och inte heller att kommentera. För det är ju inget inlägg utan en annons.

Annonsen finns i fler varianter, exv. har Mumari, Blondinbella,  och Calvin samma upplägg: "Visste du att de som röker har en hjärnsjukdom? Jag har inte tänkt i de banorna förens jag surfade in på Röda Fjäderns hemsida och läste om beroendesjukdomar. ... osv"

Storstadspojken, Mogi och Alexandra (Shopaholicbloggen) är mer bekymrade över den dolda sjukdomen shoppingberoende. "Shoppingberoende liknar faktiskt många andra beroenden. Men det är fortfarande en dold sjukdom så få vill tala om. På www.hjärnfonden.se finns mer information om beroende och andra hjärnsjukdomar. Den skam som är kopplad till beroendes är stor hos dem som är drabbade och deras anhöriga. Det medför att många inte får sin diagnos i tid. Gör som jag! Våga tala öppet om beroende, så kanske vi kan hjälpa andra en bit på vägen"

Iallafall vi blev lurade när vi läste den första av dessa annonserna. Under annonsen står det (precis som det ska göra) att den är en kampanj från Hjärnfonden men det missade vi till en början, när inlägget är skrivet på det sätt det är och har exakt samma layout som ett vanligt inlägg så tänkte vi nog inte ens tanken att det kunde vara reklam så vi var inte alls observanta på den finstila raden. Och missar man den så är det nog väldigt lätt att ta det hela för ett vanligt inlägg. Det som gjorde att vi överhuvudtaget reagerade var att vi sedan såg samma, eller liknande, texter i nästan alla Spotlifebloggar.

Just den här gången gäller det ju ett gott ändamål och dessutom blir det ju väldigt tydligt (iallafall för den som läser många bloggar) att det handlar om reklam när samma inlägg pubiceras hos flera samtidigt. Men är det rent generellt ok att försöka smyga in reklam på det här sättet tycker ni? Om det istället hade handlat om kläder? Eller skönhetsoperationer eller något annat? Och om det bara hade varit i en blogg och alltså blivit ännu lättare att ta för ett vanligt, individuellt skapat, inlägg?

Ännu ett järn i elden för Blondinbella

Blondinbella verkar alltid ha många järn i elden. Nu gar de utökats ytterligare. Med start idag kommer hennes läsare i trettio dagar att få olika tips som syftar till att ge bättre självkänsla. "Bättre självkänsla på 30 dagar" heter projektet passande nog.

Det är väl ett bra initiativ av henne. Speciellt som hon är ganska ödmjuk inför uppgiften och införstådd med att hon bara är en lekman på ämnet. "Och visst, jag är inte utbildad, jag kan inga mirakelmetoder. Men jag en ung tjej som själv har lärt mig mycket om mig själv genom att alltid få ta kritik/påhopp genom bloggen. Dagligen får jag även mail från er läsare där ni skriver att ni vill ha tips om hur man blir starkare och vågar tro mer på sig själv, ni vet som Grynet säger "Ta ingen skit" Men hur lätt är det egentligen? Jag kommer att blanda tips, övningar och pepp-texter i bloggen varje dag och ibland dyker det upp samma övning och det är för att självkänsla är som kondition; det måste övas och upprepas hela tiden."

Vi vet inte om just Blondinbella är den förste vi skulle vända oss till om vi ville ha en 30-dagars "kurs" för att få bättre självkänsla. Men vi hör nog inte heller till den främsta målgruppen. Oavsett vilket så tycker vi att det är ett bra initiativ av henne och förhoppningsvis kan hon under dessa 30 dagar hjälpa någon att ta ett steg mot bättre självkänsla.

Marie Plosjös konst

Marie Plosjö öppnar sin hemsida i veckan, The ART of Marie Plosjö. Så kolla in den om ni, liksom vi, gillar hennes färgsprakande konst.

Hem och trädgård

Nu när våren kommit på riktigt är det många som ägnar allt mer tid åt olika trädgårdssysslor - rabatter rensas, blommor planteras, olika små byggprojekt sätts igång, uteplatser dekoreras och en ny grill inhandlas då fjolårets rostat söner. Då kan det vara roligt med lite inredningsinspiration även för trädgården.

Henrick Erikssons blogg "Henricks tankegångar" fokuserar på inredning - för både hem och trädgård. Bloggen är ganska nystartad men redan nu kan man dra slutsatsen att killen är bra på att leta fram snygga inredningsprylar. Även om allt inte är sådant som vi har råd med så är det härligt med inspiration. Som stolen från  Kilian schindler - är den inte underbar? Skulle gärna byta ut våra plastiga hopfällbara "standardstolar" mot några sådana...  För att inte tala om den här bokhyllan och lampan...

Förutom snygga prylar innehåller bloggen även planteringstips, recept på godsaker tillagade av ogräs(!), snyggt porslin och mycket annat. En härlig blandning som vi kommer att besöka fler gånger.

Hedvig är i stan

Om ni ser någon susa förbi på en gul cykel med ett strålande leende och näsan i vädret så är det allas vår Blondinbella som äntligen blivit stolt cykelägare.

Vi såg genast likheterna med Hedvig i "Från A till Ö". Frågan är då bara vem som är den kloke 
ugglan Helge? Storstadspojken får nog odla både hår och skägg och använda sina glasögon för att bli lik. Men kanske en Messi med skägg vore på pricken? ;)

Kommentera för Min stora dag

Mogi, Lily, Fotbollsfrun och Michaela är med i en tävling till förmån för organisationen Min Stora Dag i sina bloggar.

Det innebär i korthet att varje kommentar de får till sitt inlägg om detta ger en krona i bidrag till Min Stora Dag. (Dock max 10.000 kr). Det är Comwiq som sponsrar detta. Gå in på deras bloggar, läs mer om tävlingen och kommentera!

Det finns ytterligare två en bloggare som är med i denna kommentarstävling, men den har vi inte koll på. Någon som vet?

En nyförlovad Erwik

Alex Erwik förlovade sig med sin Andreas i helgen, snabbt marscherat kan man kanske tycka men är det rätt så är det, då spelar det ingen större roll hur länge man varit tillsammans innan man tar de stora stegen.

Grattis säger vi!

För varenda unge

Som vi tidigare nämnt är Kenza världsförälder genom UNICEF. Det är det många andra som också är. Men det är nog få av dem som har samma möjlighet att påverka andra och sprida vidare budskapet som Kenza har. Det är ju inte alla som har hundratusentals personer som varje vecka läser det man skriver.

Vi tycker att det är bra att Kenza nyttjar sin position till att marknadsföra UNICEF:s kampanj "För varenda unge". I Kenzas blogg kan ni läsa mer om hur ni kan göra något för bland annat de 300 000 barn som just nu tvingas vara soldater.
 


Daisy med touch av äpple

Carro tipsar om parfymen Daisy från Marc Jacobs. Den doftar väldigt somrigt med en touch av äpple. Det låter som en härlig sommarparfym, och vi skulle kunna köpa den utan att ens ha provluktat på den eftersom flaskan var så söt.

"Tyskungen-Klaus" har en ny blogg

Vi hör till dom som hade bloggen Tyskungen som en av våra favoritbloggar när det begav sig. Inte för att den jämt var bra (för det var den inte) - utan för att den hade några riktiga toppar. Och för att det var uppenbart att Klaus vet hur man gör när man skriver bra.

Nu har det gått ett tag sedan Klaus avvecklade Tyskungen och istället startade upp recensionsbloggen "The Critics". Han har uppenbarligen saknat att ha "vanlig" blogg för nu är han tillbaka. Som Klaus den här gången.

Bloggen har namnet "Jag heter Klaus" men eftersom den ännu inte funnits så länge är inläggen än så länge få. Vi har därför inte så mycket att säga om den annat än att iallafall vi tänker följa den och se vad det blir av den när den fått vara igång ett tag. För vi tror det kan bli läsvärt.

Imponerande av Blondinbella

Idag har Blondinbella först besökt Gröna Lund och sedan suttit i paneldebatt på Veckorevyns EGO-dag.

Det är inte vad vi menar med imponerade, utan det imponerande är att hon har samma kläder på sig. Samma vita klänning som hon hade på sig då hon åkte karuseller och åt sockervadd och glass är fortfarande vit och ren senare på eftermiddagen. Det är imponerande.

(Eller är det bara vi som har en tendens att bli smutsiga, fläckiga, kladdiga eller åtminstone lite svettiga efter en solig dag på Grönan?)

Towa blir ingen Fröken Sverige

Towa har dragit sig ur Fröken Sverigetävlingen. Skälet till avhoppet är att hon inte vill vara stel som en pinne och utan åsikter. Vi som nästan trodde att en fröken Sverige numera kunde få vara en stark och självständig tjej som står för sina åsikter. Men tydligen inte. Tävlingens slogan är iallafall "Smart Självständig Stark".

Älskling

Det är ju kul för Linda Rosing att hon träffat en kille att vara kär i, men det verkar gränsa till besatthet. I alla fall av ordet älskling. Vi ska väl i och för sig inte lägga oss i vad hon kallar sin man, men det blir allt en lite besk eftersmak när hon nämner älskling hit och dit, hur kär hon är, hur mycket hon saknar och längtar och inte kan vara ifrån honom och sen "idag kommer Kevin".


Säkert saknar hon sin son också, men det blir lite konstigt när hon maniskt berättar om känslorna för nya killen i inlägg efter inlägg. Det vore kanske klokare att tona ner lite.


Ärtiga smycken

De här underbara halsbanden väckte ett enormt ha-begär! Give peas a chance - helt oemotståndligt! Det finns även armband och örhängen i liknande modeller (och flera andra modeller men minst lika fina!).

Det är Merry Go Round som tipsar om dem på sin blogg, och de är designade av Rachel Sudlow.

Skönhetstips från Ellengirl

Ellengirl har sammanställt en bra lista på enkla skönhetsknep. Vår favorit på listan är nog att passa på att göra hårinpackning i bastun - det är verkligen fenomenalt bra. Men även flera andra av tipsen är sånt som vi gillar och brukar göra då och då - medan andra tips är sådant som vi inte testat men nu blivit nyfikna på.

Det enda vi är lite tveksamma är det där med citron i håret. Vi använde det många gånger förr när vi båda var blonda - men är det inte så att det egentligen är ganska skadligt för håret. Vi vet inte... men vad säger ni som kan något om hår?

Inbrott hos Perrelli

Charlotte Perrelli har knappt ens hunnit flytta in i sin nya spanska lägenhet, och igår fick hon påhälsning av tjuvar. De bröt sig in medan Charlotte och familjen var ute och shoppade, och stal allt av värde. Datorer, psp, videokameror, resväskor etc.

Trist! Men kanske tur i oturen att de inte var hemma när inbrottet skedde.


Apropå Kissie...

Så är hon ju söt!

Tänk vad hennes dagliga procedur för att dölja detta ska förbruka mycket tid och pengar... Men hon lyckas ju bra iallafall. Åtminstone oss har hon lurat.


Dags att hålla tummarna för Kissie

Nyblivna 18-årigen Kissie har passat på att festa en del sedan sin födelsedag men ikväll blir det inget sånt. Imogon ska hon nämligen göra något speciellt.

Antagligen är det Idolaudition på Hovet kl 10.00 som är skälet till den vita fredagskvällen. Så håll nu tummarna alla ni som skulle tycka att det vore roligt om Kissie är en av deltagarna i höstens Idol.

En naken Bingo

Bingo Rimér har busat med Magdalena Graaf och skickat hemliga sms på hennes telefon. Magdalena hämnas genom att visa upp en tjusig bild på honom i sin blogg. Eller tjusig och tjusig. Nja.
Bedöm själva.

En berest älskling

För ungefär en vecka sedan kom Linda Rosing ut med den "stora nyheten" att hon har ett förhållande med en man. Eftersom hon för bara några veckor sedan hade dejtingförbud borde man ju kunna utgå från att förhållandet är väldigt nytt.

Men idag skriver Linda om att hennes kille ska resa bort i sitt arbete under helgen och att hon lider av separationsångest. "Det är alltid lika jobbit när min älskling ska resa bort". Förvisso skriver Linda att han reser mycket men ordet "alltid" tyder ju på att han redan hunnit resa en hel del under tiden de varit ihop. Men om man ska tro rykktena är han ju musiker så det stämmer kanske ganska bra? För det kan väl inte vara så att de varit ett par under längre tid än vad Linda vill få det att verka som...?

Donera bröstmjölk

Engla tar idag upp en viktig fråga - bröstmjölksdonation. Alla känner till att man kan donera blod men att även bröstmjölk är efterfrågat vet nog inte lika många. Men bröstmjölken är viktig för svårt sjuka och prematura barn. Neonatalavdelningarna är helt beroende av donerad mjölk då det ofta tar ett tag innan de prematura barnens mammors egen mjölkproduktion sätts igång.

Engla citerar i son blogg Maja, en tjej som den 16 februari födde en son 9 v för tidigt. och vi gör likadant.

"För svårt sjuka och för tidigt födda barn (prematurer) är bröstmjölk väldigt viktigt (ersättning fungerar utmärkt senare) och neonatalavdelningarna är helt beroende av donatorer då det oftast tar ett tag innan mammornas egna mjölk kommit igång (om den gör det). Det är stor brist på bankmjölk i hela landet vilket har lett till att det är väldigt dyrt för sjukhusen att köpa in.


Som donator så får du betalt för mjölken.
Det är olika mycket beroende på vilket landsting man tillhör, här i Uppsala är det 125kr skattefritt per liter mjölk. Utrustning lånas.


Dock krävs det att du uppfyller vissa krav som tex att du är rökfri och lämnar HIV-prov. Ditt barn får dessutom vara högst 3 månader gammalt när du börjar donera.


Då jag äter medicin regelbundet får jag själv inte göra detta och det gör mig väldigt ledsen. Jag är ju en av alla de mammor som med hjälp av okända underbara personer där ute idag sitter med en frisk och pigg liten son. Att försöka sprida detta genom min blogg och andras är mitt sätt att försöka bidra till att även andra spädbarn kan få den bankmjölk dom behöver, utan att personalen på sjukhusen ska behöva ransonera som idag.


Jag ber er att föra detta vidare. Antingen genom att kopiera detta inlägg (och givetvis ta bort det personliga om ni vill), länka till det eller på annat vis skriva om ämnet. Kopierar ni inlägget behöver ni inte länka till mig, självklart får man göra det men jag gör inte detta för att få läsare.


För mer information ring till förlossningen/BB i er kommun. Man kan också kontakta barnsjukhusets dietistavd, Akademiska sjukhuset på 018-6115878 eller 6115877"

Vi har inte barn under tre månader. Men om någon av oss får fler barn så kommer vi att kolla upp hur behovet ser ut. Det känns självklart nu när vi vet hur viktigt det är. När man själv sitter med den största skatten av alla i sin famn - och har möjlighet att kanske hjälpa någon annan att få behålla sin skatt, finns det då något att ens tveka över?


Värkar i biltvätten för Hannah Graaf

Hannah är verkligen en hängiven bloggare. Med fem dagar kvar till beräknad förlossning bloggar hon från biltvätten med misstänkta värkar eller förvärkar. Riktigt ont var tionde minut i två timmar. Det var sex timmar sen hon skrev det inlägget, så vem vet, kanske hon håller på att föda just nu? Spännande!

Bedårande cupcakes

Hello Sugar är en relativt nystartad blogg men redan ett paradis för den som vill ha inspiration till vacker dekorering av cupcakes. I bloggen finns massor med bilder på med cupcakes med otroligt fina dekorationer. Där finns även en del annat på temat cupcakes - tips på var man kan köpa roliga produkter, steg för stegbeskrivningar på hur man gör rosor till sina cupcakes och så vidare.

Bloggen är absolut värd ett besök för den som gillar at göra cupcakes.

Alfapetisk kakeldekor

Room and Serve tipsar om det här roliga bokstavskaklet som man fäster på sina vanliga kakelplattor. En box med 44 bokstäver (hela alfabetet + två eller tre av vissa bokstäver) kostar 249 kr om man beställer från Bokstavskakel.se. De finns också att köpa på DesignTorget.

Blondinbellas timpenning och strategi

När Blondinbella föreläste i Luleå igår fick hon 10.000 kr (+ reskostnader) enligt lokaltidningen NSD. Inte så dålig timpenning med tanke på att hon föreläste i 45 minuter plus en frågestund.

Hon delade med sig av sin bloggstrategi:

Varje dag skriver hon fyra till fem inlägg.
En dag kan se ut så här:

Första inlägget: dagens outfit, ska tilltala unga tjejers intresse för kläder. 
Andra inlägget: dagens intervjuer, möten och så vidare, hm, hon kanske är duktig ändå,
Tredje inlägget: hon shoppar och har städhjälp, nä, hon är bortskämd och dum.
Fjärde inlägget: skolarbetet går bra, jag fick mvg på provet, smart tjej det här.
Femte inlägget: kärleksgnabb med pojkvännen, lite personligt.

Den här tekniken har jag använt de senaste två åren och den funkar, säger hon.

Blondinbella - årest chicaste?

Blondinbella har blivit nominerad till Årets chicaste karriärista av tidningen Chic.

"Känner mig lite stolt också över att bevisa att bara för att man satsar på karriären, älskar kavajer och skjortor så behöver man inte se ut som en stel typ."

Hur många i Sverige finns det inte som lyckas kombinera sin karriär med en trendig klädstil? Många, många, många... Det är knappast något unikt som Blondinbella "bevisar". Däremot tycker vi hon är väl värd sin nomering, hon har en snygg och chic stil. Förutom pälsprylarna.

En inte alls hemsk mamma

Att upprätthålla en fin och bra fasad är något som många sysslar ofta och mycket. Lady Dahmer är inte en av dem. I hennes blogg får vi läsa det ena nakna inlägget efter det andra om hennes liv.

Ett som det säkert finns ganska många som känner igen sig i är detta. Lady Dahmer beskriver öppet en dag då hennes dotter varit gnällig, hon själv varit trött och arg och orken tagit slut. Och känslan efteråt. Då dottern sover sött och hon själv känner sig otacksam och elak.

Lady Dahmer. Vi tycker inte alls att du verkar otacksam och elak. Alla kan bli trötta ibland. Sånt är livet.


Saker som inspirerar

"Ur det stora bruset samlar jag pärlor. Saker som berör och blir kvar. Jag avsäger mig kartor till förmån för hjärta. Det är den enda kompass vi behöver."

Saker som inspirerar är en riktig guldgruva. Johan Miderberg som driver bloggen är retuschör, formgivare och filmskapare, och bloggen är fylld med inspirerande inlägg och vackra bilder. Det handlar om mode, konst, musik, design med flera kreativa processer. En liten varning är dock på sin plats, besöker ni bloggen så riskerar ni att bli fast. Det finns hur mycket som helst att inspireras av - bloggen har funnits sedan 2005.

Veckans raket

En blogg som inte ens funnits en månad men under senare tid fått relativt många läsare är "Shelley och Joacim". Igår och idag har bloggen till och med legat högst på Bloglovins lista över dagens mest populära blogar (dvs. de bloggar som fått flest nya prenumeranter). En annan sak som hände igår var att bloggen var på bästa plats på blogg.se´s startsida.

Där ser man vilket genomlag det kan ha att få synas några timmar på bra plats. Och det är då det gäller att ha ett blogginnehåll som gör att alla de nya besökare som exponeringen genererar blir intresserade på riktigt och vill ha mer. Uppenbarligen har "Shelley och Joacim" lyckats med just det. Besökarna vill ha mer - så gärna att de börjar prenumerera. Och nu är snöbollen i rullning och besökarna verkar fortsätta strömma till.

Att synas på Blogg.se är alltså ett hett tips för den som vill ha många läsare. Det gäller ju då bara att ha en nog tilltalande blogg för att läsarna ska vilja återkomma oxå...

Fadde - aromat eller salvia?

Vill man ha en extra krydda på festen går det bra att hyra Fadde som gästvakt. Vilken krydda tror ni han kommer som?

Storstadspojkens kalendertips

Storstadspojken levererar dagens skönaste inlägg när han visar upp sin kalender. Han har skrivit upp alla sina viktiga undervisningstillfällen så att han inte ska missa dem. Dessutom har han lagt in andra viktiga händelser av mer privat karaktär som "Måndag: Otrogen... Tisdag 19.10: Kissa".....  Störtskönt!!

Kvällens singeltjej

Såg ni Färjan2 ikväll? I så fall missade ni knappast  Emma och Marianne - de två singeltjejerna från Luleå. Iallafall Marianne har en blogg där hon ganska flitigt uppdaterar om sin vardag. Den som vill läsa ännu mer av Marianne (och samtidigt få se mer av henne också) kan dessutom göra det hos Fadde där hon gästbloggade för någon månad sedan.

Med risk för att göra några av våra läsare besvikna så kan vi meddela att hon inte längre är singel.

Emelie är nr 1

Det finns väl knappast någon fotograf som kan mäta sig med Emelie Ohlsson när det gäller "bloggfotografering"?
 
Idag har Sveriges största bloggerska bytt bild i sin header och vem har återigen "fått äran" att vara bildens upphovsman om inte Emelie. Som bekant är det inte bara Blondinbella som valt att fotografera sig hos Emelie utan även många andra bloggerskor. Tänk vad roligt ändå att det går att slå sig fram tack vare bloggandet - även som fotograf.

Bilden på Blondinbella var förresten riktigt snygg.

Färgen tog slut

Färgen räckte inte hela vägen för Kissie. Hon är brun som en pepparkaka överallt, men händerna? Händerna lyser vita från handlederna och ner. Ett tips kan ju vara att lugna sig med färgen i ansiktet så räcker den säkert till händerna med.

Towa - Fröken Sverige?

Towa Lindberg är en av fem finalister i årets Fröken Sverige-tävling. Smart, självständig och stark är ledorden för den nya Fröken Sverige. Vad tror ni, är Towa en inspirationskälla och vår nästa fröken?


Blondinbella blir miljömedveten

Nu har Blondinbella (äntligen) vett att skämmas för att hon åker så mycket taxi. Hon åker till och med taxi till gymmet avslöjar hon. Nu blir det cykel som gäller istället.

Hoppas att hon verkligen kommer att använda cykeln också, så det inte bara är ett inköp för syns skull.


Kärleken spirar hos Linda och Fadde

Både Linda och Fadde är nykära och lyckliga, på var sitt håll, och det verkar nästan som att de försöker bräcka varandra med kärleksspäckade inlägg om hur lyckliga de är.

Linda: "Jag är såå lyckligtlottad! Både han och jag känner oss som två tonåringar. Man kan inte vara ifrån varandra. Jag kan inte sluta titta in i hans vackra ögon. Jag skulle vilja sitta fastklistrad på den här mannen jämnt om det gick,hahaha! "

Fadde: "Känner mig som en 15 åring som ska på första dejten. Det enda som gäller är denna dag. För jag får träffa den person jag går och tänker på hela tiden. En fantastisk känsla som inte går att beskriva med ord."

Linda: "Jag och min älskling har legat och bara myst i sängen framtills nu. Det är så mysigt att vakna upp med den man älskar tätt omslingrandes om en,eller hur?Bara känna hans varm trygga famn som håller en så hårt och tryggt att man bara kan slappna av och sova djupt vidare. Fan vad jag älskar att mysa."

Fortsättning följer i morgon bitti när Fadde vaknat upp i sin älskades armar.


"Hjälp, jag är med i en japansk TV-show" - Humor, eller?

Den nya familje/humorsatsningen "Hjälp, jag är med i en japansk TV-show" med Gynning som programledare har pågått ett par veckor nu. Hör ni till dem som viker er av skratt i soffan när Anna Book, Marie Picasso, Sandra Dahlberg, Kjell Eriksson och resten av gänget glider omkring iförda säldräkter? Eller kanske till dem som inte riktigt kan se det roliga i det hela?

En som inte gillar programtypen är Marcus Birro. Han skriver nu i sin blogg om den kritik han fått efter det att han för ett tag sedan skrev om programmet. Att han får höra att han tar livet för allvarligt. Marcus skriver att det verkar finnas en tro att man är en "humorlös, en poetiskt grubblande dysterkvist, ett pretto helt enkelt, om man tycker illa om värdelösa skitprogram där människor som man faktiskt respekterat en gång nu kanar runt utklädda till djur medan alla japaner runt omkring skrattar hysteriskt."

Så är det inte enligt Marcus. I själva verket är det tvärtom tycker han."Det är för att man HAR humor som man inte tycker det är roligt när människor görs till pinsamma åtlöjen inför publik, inför oss, och inte minst inför sig själva. Det är inte humor att skratta åt människor som förnedras, det är bara plumpt, pinsamt och billigt."

Deltagarna själva verkar ju dock, vad vi förstått, inte anse sig förnedrade utan tycker snarare att de fått chansen att vara med på ett roligt äventyr. Vad tycker ni? Är det förnedrings TV eller bästa sortens humor?

Vi har inte sett särskilt mycket av programmet - men är inte så imponerade. Särskilt skrattframkallande tycker vi iallafall inte att det är. Men det säger ju inget annat än att det inte tilltalar just vår humor - det finns ju uppenbarligen många som tycker det är precis vad det är menat att vara, dvs. roligt.  Men förnedring? När de vuxna deltagarna själva inte anser sig vara förnedrade... Svårt, men lite tveksamt känns det.

Marimekko 2009

I Barnshoppingbloggen kan man spana in några av de plagg som finns i Marimekkos sommarkollektion för barn. Som vanligt när det gäller Marimekko verkar det bli både färglatt och härligt mönstrat. Till exempel kjolen på bilden är ju alldeles underbar.

Fettsugningsbloggen

Towa konstaterar klarsynt att hennes sexblogg just nu snarare är en operationsblogg. Vi kan inte annat än hålla med.

Den som har funderingar på fettsugningar och vill veta något om priser, kliniker, operationer utomlands och annat kan lämpligen kolla in de inlägg som producerats i bloggen under senare tid. Där hittas nog en del matnyttigt.

Robinson-Mika i bikini

Mika har plåtats i bikini och baddräkt, och bilderna finns till beskådning på Aftonbladet. Bilderna får mycket kritik för att hon ser alldeles för mager ut, och det största felet tycks vara att hon har för lite former för att kunna modella underkläder och bikini.

Men hon ser ju ut så? (Och hon är till och med "rundare" än vi är vana att se henne i bikini i tv-rutan på lördagkvällarna.) Det är väl på något sätt positivt med en baddräktsmodell som inte ser ut som alla andra - dvs trådsmal men med byst och rumpa. Det borde finnas utrymme för alla sorter - både benigare och tjockare.

Dumletårta

Hos Annes Mat hittar vi detta recept på dumletårta. En tårta som kanske inte är det nyttigate man kan äta - men iallafall på Annes bild verkar den vara något av det godaste.

Hur har ni det med fördomarna?

Fredrik med bloggen En äkta man skriver dagens (egentligen gårdagens) roligaste inlägg. Läs det! :)

Om nu någon har missat det...

...så fyller Kissie 18 år idag, och igår kväll firade hon in födelsedagen i Stockholms nattliv. Egentligen var det nog som vilken annan fredagkväll som helst för henne, med den skillnaden att nu får hon vistas där lagligen också.

Lite skillnad var det däremot mot Blondinbellas 18-års dag, med fest på Café Opera, inbjudna kändisgäster och kvällstidningar på plats. Men det är förståeligt om Kissie är trött på festfixande, med tanke på julfestfiaskot. Ni minns väl de chokladdoppade jordgubbarna...

Dagens observation

På sista tiden har det allt oftare varit tydligt att Kissie håller på att bli mer och mer lik den hon kallar för sin "copycat", dvs. Dessie.

Ombytta roller?

Uppdatering: Kissies inlägg verkar vara borttaget. Kanske hon själv också såg likheten?

Bloggtips: Alicia Botilda

"Jag är 23 år gammal och djupt deprimerad över att inte ha någon att dela tandkräm med. Här skriver jag om mitt liv 2009. Detta året ska jag bli smal som en fotomodell, sluta bita på naglarna, tatuera mig, läsa Nya Testamentet och hitta kärleken. Det kommer gå åt helvete."

Svårt att inte falla för en blogg som har den inledningstexten, eller hur? Och hela bloggen är skriven i samma anda. Det är underhållande och kul läsning och man blir riktigt engagerad och intresserad i Alicia Botildas liv och hennes jakt på kärleken. Den här bloggen åker in bland våra favoriter!

Katrin klampar på

Igår morse i radion pratade Katrin vidare om Blondinbellas påstådda otrohet, och tyckte det var så roligt att kanske få bli stämd och få sitta i en rättssal. Och det räckte tydligen inte med det utan hon kände sig tvingad att fortsätta med sin ryktesspridning. Nu gällde det Charlotte Perrelli och något som Katrin tyckte var hejdlöst roligt, "om det är sant är det så roligt", och det gällde då vissa saker som Nicola gjort. Man kan ju tänka sig att det är något som Charlotte inte tyckte var så roligt då när det hände, och säkert var det inte heller roligt att långt senare höra någon gotta sig åt det i radion och skratta sig fördärvad.

Hur schysst är det att skvallra när personerna ifråga har barn? Katrin rättfärdigade på något sätt sitt Blondinbella-uttalande med att hon inte har barn, då spelar det ingen roll vad som skriks ut på löpsedlar. Men Charlotte har barn. Vad säger Katrin då? Tycker hon att det är okej så länge man är känd? Ska man behöva stå ut med vad som helst för att man är en offentlig person?

Vi vet inte vad som är värst, uppmärksamhetskåta Katrins uttalanden eller dom som hejar på henne och tycker att hon är cool... Återstår att se om det är slutpratat i radion nu, eller om det kommer ursäkt från Katrin.

Häftiga matbilder

Kolla in de vackra bilderna som finns upplagda i bloggen "One cup of...recept". Vid en första titt ser de inte ut att vara annat än sedvanliga landskap och interiörer. Men titta noga. Studera detaljrikedomen. Visst är de ganska häftiga?

Rosings dejtingförbud upphävt

Nu har det gått ett par veckor sedan det sista avsnittet av "Den rätte för Rosing" sändes på TV och idag tyckte uppenbarligen Linda att den rätta tidpunkten för avslöjandet att hon är kär var inne.

Hon har hittat killen "alldeles själv" och han fanns dessutom närmare henne än hon trodde.

Någon fler än vi som nog skulle våga sätta en slant på att killen är hennes "vän" Peter  från Basic Elements? Redan i höstas ryktades det om att de var ett par. Detta trots att Linda då, på grund av TV-inspelningen, var förbjuden att dejta. Numera är ju läget på förbudsfronten antagligen annorlunda...

Otänkt Storstadspojken

Storstadspojken brände sig rejält för någon dag sen och visade upp sin rödbrända bringa på bloggen. Tror ni han lärde sig sin läxa? Nja... inte riktigt. Nu poserar han i solstolen, med heltäckande skjorta på sig. Men de stackars benen sticker ut och nu är det istället deras tur att bli sönderbrända. Att lära sig av sina misstag är tydligen inte något för Nils...

Tråkiga besked

Tyvärr fick Vimmelmamman inte det positiva besked igår som hon och många andra hade hoppats på - förändringarna i hennes lever visade sig vara metastaser. Men dessa är ju iallafall borta nu och som hennes läkare sa "Det kan ju faktisk vara så att du är botad nu".

Vi gör som Vimmelmamman och tar fasta på de orden.

Bröllopsinspiration

Snart är det dags för den stora "bröllopshelgen" - pingsten. Ni som ska gifta er den dagen i år har antagligen redan planerat det mesta inför festligheterna men någon liten detalj kanske saknas? Kanske ni i så fall kan hitta inspiration i bloggen "Bröllopsplanering". Där finns allt från dekorationstips, information om s.k kinaklänningar, snygga klänningar, valsskola, bordsplaceringsinspiration...och mycket mer.

Och självklart är bloggen något för er som har en tid kvar fram till bröllopet också. Liksom för oss som inte ens har något bröllop inplanerat. Det är ju så roligt att klicka runt bland vackra klänningar och fina dekorationer. :)

Ny design hos Kissie

Även Kissie fräschar upp designen, och helhetsintrycket blev väl bättre än den förra i alla fall. Däremot hade hon gott kunnat byta ut bilden på sig själv, den har ju hängt med ett tag, och särskilt snyggt inklippt i designen var den inte. En del småfel ser vi också här och var, kanske hade behövt testas lite innan den lanserades... 

Dessutom kan vem som helst köpa en likadan design, varför har hon inte en mer unik när hon är så pass stor?

Bingo Rimér - ett omtänksamt ex

Tänk vad många ex-par det finns som lever i ständig fejd med varandra. Som inte ens klarar av att höra den andres röst även om det gäller de gemensamma barnen.

Dessa par skulle nog definitivt inte uppvakta varandra med blommor på bemärkelsedagar. Men en som gör det (vi vet - det finns fler också) är uppenbarligen Bingo Rimér som kommit ihåg att skicka en blomma till Erika (mamman till hans dotter Nova) på hennes födelsedag - som förvisso sammanfaller med dottern födelsedag. Den 16 april för sex år sedan gick vattnet för Erika och den 17 april föddes Nova.

I sin blogg berättar han på ett känslosam och fint sätt om sin upplevelse av Novas födelse och avslutar inlägget med orden:

" Erika är en enastående Mamma. Jag är otroligt tacksam och lycklig över att vi har Nova tillsammans. Grattis Erika.

KRAM BINGO

Så fint! Det  är som bekant inte alla som klarar av att fortsätta att se sitt ex på det sättet efter separationen - som alltjämt kan se varför de en gång valde att älska den personen och kanske skaffa barn med honom eller henne. (Självklart i vissa fall väldigt befogat).


En undersökning att undersöka

Linda Rosing berättar att hon är Sveriges näst mest intressanta person.

"Metro Student har gjort en tävling "Vem är sveriges mest intressanta person". Med kända ansikten,allt från Ingvar Kampard,Zlatan,Kungen,Annika Sörenstam,Linda Rosing osv. Och tro det eller ej ,men jag kom på 2:a plats. Första platsen tog Ingvar Kampard."

Det här väcker fler frågor. (Vi antar att Linda Rosing menar undersökning och inte tävling). HUR ser hela undersökningen ut? Hur ställdes frågan? Till vilka människor ställdes den? Hur många har svarat? Var dom onyktra?

Visst finns det ju ett intresse runt Rosing, men att hon hamnar på andra plats i en studenttidnings undersökning känns nästan lite... konstigt?

Biktstund hos Stina-Lee

I eftermiddag kan man bikta sig hos Stina-Lee, och det väller in bekännelser i hennes kommentarer. En del lättsamma saker, men många riktigt rysliga och sorgliga saker som man blir ledsen av att läsa. Vi vet inte hur hon tänkt tackla alla dessa bekännelser, vissa saker är ganska allvarliga.


Katrin ringer upp ikväll

Mellan 20-22 ikväll kan man låta Katrin och Felix Herngren ringa upp någon man känner. Det är ett reklamjippo som Comviq står bakom.  På deras sajt går det också att kolla in samtalen. Varför inte passa på att be om löneförhöjning eller fria eller skälla ut någon med hjälp av dem?

Halsband med berlocker


Fyra nyanser av rosa
tipsar om ett snyggt halsband. Vi kan hålla med om att många mamma-barn halsband kan bli lite för mycket, speciellt om man har många barn och en berlock per namn... Men det här var en stilren variant, och man behöver inte skylta så mycket med namnen på den stora berlocken heller, om man inte vill det, då den lilla hänger framför och döljer.

Halsbandet finns att köpa hos My Retro Baby och kostar där $76. Finns det även att köpa i Sverige månntro?

Kenza i New York

Nu har Kenza åkt till New York för att leva "The City"-liv några dagar. Vill man följa det hon gör så kan man göra det på hennes MTV-blogg. Det låter inte helt fel med lite glassigt New York liv ett tag, men å andra sidan har vi i alla fall vårsol och fint väder här hemma.... ;)

Snygg streetsko

Caroline med bloggen "I rock my world" tipsar om denna snygga sko från Diesel. Finns att köpa i vissa Scorettbutiker för 699 kr.

Det ska vara husvagn i år

I alla fall om man får tro Ahlgrens bilar. Petra tipsar om det nya tillbehöret från Ahlgrens, små godishusvagnar. Kommer i begränsad utgåva.

Storstadspojken missuppfattar

Storstadspojken har missuppfattat, det är kräftpremiär först i augusti.

(Hur var det förresten med solskydd och knapsu?)

Att lämna sina nära och kära

Ingen av oss vet hur lång tid vi kommer att få här på jorden. Vissa kommer att bli gråhåriga små tanter och farbröder som kanske får chansen att förgylla sin ålders höst med både barnbarn och barnbarnsbarn. Som kan blicka tillbaka på ett långt liv, kanske delat med en livspartner, ett liv där man fått se sina barn utvecklas och bli vuxna.

Andra har inte den turen. Sjukdomar och olyckshändelser tvingar mammor och pappor att lämna sina små barn att växa upp utan dem. Äkta makar tvingas se den gemensamma dröm de haft om "de sista ljuva åren" obönhörligen krossas till grus. Barn tvingas se en älskad förälder tyna bort och försvinna från dem.

Livet är inte rättvist.

Vimmelmamman sätter på ett innerligt och vackert sätt ord på de tankar vi alla nog kan drabbas av ibland - oavsett om vi är friska eller sjuka. Tankarna om vad som händer sen. När vi själva inte längre finns kvar. Hur kommer det att bli då för våra älskade? Och hur kommer det att bli med vår egen roll - kommer de som finns kvar att komma ihåg oss?

För Vimmelmamman har dessa tankar antagligen en aktualitet som vi som är friska är förskonade från. Det är ju absolut ingen självklarhet att just Vimmelmamman kommer att lämna in före någon av oss andra. Men att gå igenom den sjukdomsperiod som hon har gjort gör nog att funderingar som dessa blir så oerhört mycket starkare hos henne, liksom hos andra som drabbats av allvarlig sjukdom, än hos oss som ännu inte har "haft närkontakt med döden".

Imorgon får Vimmelmamman ett viktigt besked angående de sin sjukdom och framtid. Vi hoppas av hela våra hjärtan att beskedet blir positivt. Att det inte fanns några cancerceller i levern. Att hon får ett långt liv och att hon en vacker dag sitter med sin Threst på en solig veranda och håller ett litet barnbarn i sin famn. Och att hon under det liv som hon lever fram till dess sakta men säkert alltmer kan släppa tankarna på det otänkbara, dvs. att lämna livet innan man har levt det färdigt. Även om vi gissar att livet aldrig någonsin mer blir lika självklart som det varit för den som tvingats skåda döden på så pass nära håll som henne. På gott och ont. Men kanske just den bieffekten mest är "på gott"? Kanske de som upplevt svår sjukom efteråt tar tillvara sina dagar på jorden på ett annat sätt än än de gjorde före sjukdomen. Kanske på ett sätt som vi alla i viss mån borde anamma om vi kan. Som en annan cancerdrabbad kvinna skrivit i en kommentar hos Vimmelmamman:
 
"Konstigt att man ska nudda döden en smula för att kunna uppleva livet. Men fatta mig rätt, livet får en ny dimension..."


Kaxiga Katrin

Några timmar hann Katrins inlägg om Sveriges största bloggerskas otrohet vara uppe - sedan plockades det ner. Kort därefter publicerade Katrin istället ett inlägg om censur. Det var tydligen chefen (Erwik) som hade den goda smaken att beordra borttagandet.

Katrin synes ju vara en sådan tuff och cool person som tycker att det är viktigt att alltid säga vad man tycker och att stå för sina åsikter. Vilken tur då för henne att hon ju har en egen sajt, Katrinsgoodiebag, som hon kan blogga på. Där riskerar ju inte hennes modiga och kloka uttalanden att censureras av någon trist chef.

Men just det - där har hon ingen blogg. Konstigt.

Eller är det kanske lite skönt även för såna härligt kaxiga och frispråkiga tjejer som Katrin att ha någon att gömma sig bakom?


Kenza lottar ut en unge

Kenza har kontaktats av UNICEF som vill "göra en grej" med henne eftersom hon är världsförälder. Kenzas kompis undrade om grejen var att lotta ut en unge varpå både Kenza och kompisen "brast ut i garv". Om detta skriver Kenza sedan ett inlägg i sin blogg.

När man läser de kommentarer som Kenza fått till inlägghet blir det så tydligt att det verkligen är skillnad på folk och folk i bloggvärlden. Hos Kenza är kommentarerna nästan uteslutande positiva - men föreställ er att det istället hade varit exv. Linda Rosing som hade skrattat då någon skämtat om att lotta ut barn. Vilket ramaskri det hade blivit. De arga kommentarerna skulle ha vällt in i bloggen (om hon nu inte redan hade tvingats stänga av kommentarsfunktionen på grund av alla påhopp). Det ganska harmlösa beteendet - att skratta åt en kompis ganska låga skämt - skulle snabbt  få orimliga proportioner. Troligen skulle det ha slutat med att Linda, som vanligt, hade konstaterats vara en dålig mamma

Kenzas nya header

De nya designerna duggar tätt - nu är det Kenzas blogg som stått på tur. Helt nytt har det ju inte blivit men iallafall en ny header.

Roligt med förnying och dessutom snyggt. Men - hade det inte sett bättre ut om hela Kenzas huvud hade funnits med?

Skvaller-Katrin är i farten

Katrin "avslöjar" att Blondinbella varit otrogen mot sin Storstadspojke. Om det är sant vet ju ingen annan än Blondinbella själv, inte ens Katrin kan veta det säkert trots att hon fått veta det "direkt från källan".

Tycker ni det är okej att skvallra som Katrin gör eller ska hon helt enkelt strunta i vem folk ligger med, så länge ingen blir sårad? Ryktena om Blondinbellas otrohet har florerat en längre tid, så det är ju inga färska nyheter hon kommer med. Vad vet hon om kanske Nils och Bella rett ut hela saken, han har förlåtit och dom har gått vidare? Det är ju inget som säger att Nils är ovetande om hela historien. (Om det nu ens är en historia).

Dessutom outar hon bara Blondinbella, hon skriver inget om vem killen är. Varför skyddar hon honom? Hans flickvän vill nog också väldigt gärna veta.

Linda Rosing ber om ursäkt

Linda Rosing har inte bloggat på ett dygn, hon har blivit sjuk igen. (Så går det när man ligger ute i Vasaparken i tunna kläder på en filt och tror att det är sommar fast det bara är vår, då blir man förkyld, som våra mammor skulle ha sagt.)

Hon hoppas att läsarna har förståelse för att hennes blogg inte blir mer intressant idag. Inte för att vara såna, men vi tycker nästan den blir mer intressant när hon inte skriver något alls.

Kissie och politiken

Kissie har noterat att ingen vill läsa politikernas bloggar, och menar att det är för att svenskarna vill läsa om ytligheter. Politik och blogging går inte ihop. På sätt och vis har hon rätt, den svenska bloggvärlden är mycket ytligare än exempelvis den amerikanska. I USA bloggar 8 av 10 stora bolagschefer. Så ser det inte ut i Sverige.

Kissie har i och för sig flera gånger bloggat om viktiga politiska frågor, på sitt ytliga sätt. Om Ipred och rätten att kritisera religioner och nya utseendet på Facebook. Även hälsofrågor som rökning och bröstoperationer avhandlas.

Vi tror absolut att bloggning och politik går att kombinera på ett bra sätt, politiska åsikter hittar man ganska ofta runt om i bloggarna, även i "ytlighetsbloggarna". Problemet brukar vara att de som är mest politiskt insatta inte är så duktiga på att föra fram sina budskap som de skulle kunna vara.

Det är klart att ungdomar ser politik som något tråkigt eftersom de ser att de inte har någon möjlighet att påverka. Det finns endast 3st mellan 18-24 år som sitter i riksdagen exempelvis. Det är inte särskilt enkelt att få sin vilja igenom om ingen lyssnar. Men politik är inte något som bara händer i riksdagshuset. Politiken finns överallt i vardagen även om man kanske inte använder begreppet "politik" när man diskuterar med sina kompisar.

Sminkad som en gudinna

I bloggen "Sminkan" har det varit "gudinnevecka" under påsken. Detta har inneburit att blogginnehavaren varje dag har presenterat en egen tolkning av en gudinna - genom olika sminkningar. Dessa är både genomtänka och snyggt gjorda och väl värda en titt. En sammanfattning av alla de sminkningar som ingått i temat finns här, men klicka er in på de enskilda sminkningarna också - då missar ni varken steg för steg beskrivningarna eller de läsvärda textstyckena om gudinnorna.

Det är svårt att välja en favorit - men det lutar nog åt Freja/Vanadis för vår del.

Vägen mot OS 2012

Matilda är en 17-årig elitcyklist som satsar mot OS i London 2012. Hennes dröm är att ta guld. Hon tränar 13 gånger i veckan, 2-3 timmar varje pass, samtidigt som hon pluggar på gymnasiet och försöker ha ett vanligt tonårsliv med vänner och allt vad det innebär. I sin blogg Matilda - elite cyclist berättar hon om sin träning och sina mål.

Hennes idrottande blir ofta ifrågasatt, hur kan hon utsätta sin kropp för sådan extrem träning utan att veta om hon ens får tävla i OS, och vad händer om hon misslyckas? Men Matilda älskar sin träning, och att testa sina gränser. Hon verkar också ha en ganska sund inställning, hon inser att idrotten inte är allt och att hon mycket väl kan misslyckas. Men det är där i som en del av tjusningen finns, menar hon.

Oavsett om man tränar mycket eller lite, eller är en soffpotatis, så är hennes blogg ganska fascinerande. Hennes målmedvetenhet och inställning är inspirerande och kan appliceras på annat än träning.

Odd Mollys höstkollektion

Hos Bambi kan man nu tjuvkika på lite bilder från Odd Mollys höstkollektion 2009. Av bilderna att döma blir den riktigt lyckad. Vi ser båda två fram emot den.

Favoritglassen sommaren 2009?

Millan med bloggen "Salt & Peppar" har fått provsmaka Häägen-Dazs ny produkt ice cream smoothie. Den består av fruktsorbet kombinerat med gräddglass och finns i smakerna Raspberry & Summerberries och Mango & Apricot.

Millans betyg? Det blev så här:
"Wow vilken glass säger jag! Raspberry & Summerberries är en av de godaste glassarna jag testat (ja, bortsett från de hemmagjorda). Den kommer att köpas hem måånga gånger i sommar kan jag lova. Och nu är jag riktigt nyfiken på den andra smaken med Mango."

Det verkar som att den kanske är en riktig höjdare!

Att bemötas med respekt

Anders som bloggar på Hemlös - med egen blogg skrev ett inlägg som gör en både förbannad och ledsen när man läser. Han berättar om hur han och hans flickvän ibland blir behandlade när de står och säljer Situation Stockholm.

Han har lärt sig att inte lyssna till alla (främst yngre brats) som skrattar bakom ryggen på honom, men hans flickvän tar det hårdare. För ett år sedan hade hon jobb, bostad och bil, mår till och från ganska dåligt psykiskt, och försöker nu komma på benen igen.

"Men att skratta åt någon bakom ryggen på denne är enligt mej att sjunka väldigt lågt som ett exempel frågade jag en person för ett par veckor sedan om han ville köpa en tidning svaret blev att han inte behövde dewn eftersom han hade en fin bostad och dessutom ett bra jobb. Hade detta varit för tio år sedan hade jag fått sissta skratytet när jag gick därifrån med deras pengar telefoner efter att ha lärt dom en läxa.

Vad är det som gör dessa människor bättre en oss. Att deras pappor har ett fett bankkonto eller? Alla kan vi hamna i narkotika missbruk gammal som ung rik som fattig. jag är trött på att tonåringer från finare områden flinar bakom ryggen på mej och påpekar att dom inte har kontanter utan bara pappas kontokort ibland får jag tillåmed frågan om jag tar kort följt av ett asgarv från den som uttalat sej och hans vänner. Som tur är inte alla på detta vis många äår trevliga och byter gärna ett par ord och önskar mej lycka till med ett löeende eller lite dricks tack för att ni gjorde min dag lyckad igår glad påsk till er alla."

Varför beter sig folk på det sättet? Det är så lågt, så tarvligt, att håna den som är svagare. Det är fan sjukt! Vill man inte köpa en tidning, låt då bli, men håll inne med de hånfulla orden. Behandla andra som du själv vill bli behandlad är en sanning som alla borde leva efter.

Alla vill ha en kram


Husligheter skriver att kudden Famnig Hjärta är den bäst säljande produkten i IKEAs sortiment någonsin. Lite otippat eller hur? Vi trodde nog, liksom Husligheter, att bokhyllan Billy eller hyllan Lack skulle vara större succéer men tydligen inte.

Alex Erwik gör en Blondinbella

Alex Erwik gör en Blondinbella, det vill säga han slår ett slag för tönten. Det är coolt att vara töntig, säger han, och berättar om sin nya hobby att lösa korsord. Visst blir det lite lustigt när de som anses vara "trendiga" och "coola" hyllar sånt som vanliga Svenssons (som förmodligen inte alls känner sig särskilt töntiga utan helt vanliga) gör.

Just korsord anses väl vara något av en folkrörelse, och med tanke på den uppsjö av olika krysstidningar det finns plus att alla veckotidningar och dagstidningar har minst ett korsord, och dessutom ofta kryssbilagor, kan man ju anta att det är väldigt många svenskar som löser dem.

Den stora resan

Martin ska ut på en lång resa. I september drar han iväg till sydostasien, med Thailand som första stopp. Hans blogg Den stora resan handlar om just det, om förberedelserna inför resan och vi antar att det så småningom även blir en del bloggande under själva resan.

Säkert en kul blogg för den som själv tänker ge sig ut på långresa, här kan man få lite tips och tankar och hjälp under förberedelserna. För oss andra som inte ska ut och resa fyller bloggen andra syften, vi får drömma oss bort och längta....

Vårsol

Det har varit en solig och fin vårdag på många håll idag. Och det märks bland bloggarna. Det känns som att ALLA bara har passat på att njuta i solen idag.

Blondinbella ser somrigast ut av dem. Barfota och i shorts och linne har hon njutit av solen på balkongen. Före solandet unnade hon sig en "lyxa till mig själv dag". Något hon tydligen alltid brukar göra dagen innan hon reser bort. Låter härligt tycker vi. Kanske rent av något att ta efter - men det får nog bli utan det där schampot för 1 895 kr som Blondinbella använt. Vi vill ju ha kvar lite pengar att spendera på resan också. :)

En annan bloggare som även hon tillbringat dagen i solen är Elita. Promenad blev det för hennes del. Liksom för Linda Rosing. Inget ovanligt med det. Hon har promenerat mycket de senaste dagarna. Det verkar vara en sån period i hennes liv just nu. Alltså en period då fokus ligger på hemmakvällar, motion och att träffa barnen. Vi hoppas den håller i sig länge  den här gången.

Även Kissie har passat på att njuta av det fina vädret. Hon åkte iväg till sin mamma för att umgås med sitt lilla bebissyskon på mammans tomt. Eller inte. Vi glömde att bebisen inte är Kissies syskon utan bara hennes mammas barn. Självklart var det hunden som Kissie lekte med på tomten.

Tyvärr hör vi själva till de stackare som varit för uppbokade med annat just idag för att kunna vara ute och njuta av solen. Men det kommer ju fler soliga dagar hopas vi. :)

Frestande smörgåstårta

Hos "Mimmis mat" finns ett recept på en smörgåstårta gjord på polarkaka. Tårtan är dekorerad med bland annat kräftstjärtar och räkor och ser verkligen läcker ut. Men det som gör oss mest nyfikna på den är att den är täckt med en avokadocreme istället för de klassiska majonäs/mjukost/creme fraichealternativen. Låter både spännande och gott!


Katrin är sexig

Katrin är stolt och glad över att ha hamnat på en lista som "17:e sexigaste bruttan i Sverige".  Vad hon inte nämner i sammanhanget är att det är en lista över singeltjejer, hon är alltså 17:e hetaste singeltjejen i Sverige, inte 17:e hetaste tjejen. Viss skillnad.

Innan vi tycker till om det är en placering att skryta över skulle vi vilja veta var Linda Rosing (som är officiellt singel i alla fall) placerade sig på listan, om hon ens var med.

Vi saknar smak

Eller?

Antingen det - eller också har The Critics missförstått Storstadspojken å det grövsta.

The Critics totalsågar nämligen honom. De tycker till och med att han är så usel att deras läsare bör varnas. Hans blogg saknar innehåll och mening. Den är rent av ett stort vacuum.

Recensionen av Storstadspojken är grym. Riktigt roligt skriven. I våra ögon brister det bara i en liten detalj och det är att vi uppfattar Storstadspojken på ett helt annat sätt än recensenten uppenbarligen gör. Visst - vi håller med om att bloggen inte handlar om så mycket annat än Storstadspojkens rätt alldagliga vardag. Men vi har tolkat det som att stora delar av bloggen är skriven av en kille med enorm självdistans. En kille som driver med sig själv och med det liv som han till viss del numera lever (galapremiärer och stureplansmingel). Som på ett ganska utelämnande sätt, med glimten i ögat, gör sig själv till "killen från landet med ryggsäck på fina festen".

Har vi fel? Är bloggen skriven utan självdistans och ironi? Stackars Storstadspojken isåfall. Då kan vi bara hoppas att The Critics hjälpsamme recensent verkligen håller det han lovat och tar med sig killen ut i vildmarken.

Men faktiskt. Vi tror inte vi har fel. Vi tror att Storstadspojkens, måhända i viss mån innehållslösa blogg, är en ganska ironisk skapelse. En skapelse som i sin vardagsbloggsörja innehåller en hel del guldkorn.

Men oavsett vilket så är väl ändå betyget lågt? 3,5 poäng och en varning när exv. Sabina fick 7,6 poäng och en rekommendation. Storstadspojken innehåller inga litterära mästerverk. Inte heller några revolutionerande åsikter eller banbrytande teorier. Men det finns det oändligt många andra bloggar som inte heller gör. Bloggar som läses av många. Och som kanske uppfyller sitt syfte trots en viss brist på djup? Som många kanske läser just på grund av ytan? Lättsam underhållning helt enkelt. Inget som någon kommer att minnas om 10 år - men helt ok för stunden.

Vad tycker ni? Är vi ute och cyklar? Läser vi in en ironi och självdistans i Storstadspojkens blogg som i själva verket inte finns?

Och måste en blogg innehålla något annat än vardagsbetraktelser för att vara intressant för den stora allmänheten?

Succé för Gynning

Det går bra för Carolina Gynning nu. Hon är kär i "världens underbaraste man", hennes tv-program fick höga tittarsiffror (även om Aftonbladets läsare tycker programmet var ett fiasko), och hon sålde alla sina tavlor på en timme under vernissagen. Vi är inte så hemma i konstnärsvärlden, men det måste ju ändå vara ovanligt att alla tavlor blir sålda, och på så kort tid?

Kul för henne att hon är lycklig och mår bra, hoppas att känslan håller i sig!

Kemisten Natacha

Natacha har gjort ett experiment. Hon har hört att om man stoppar en penny i cocacola över natten så försvinner den, så hon testade. Men myntet försvann inte. Det enda som hände var att det blev rent. Så då vet ni.

Påskmiddag från en svunnen tid

I "Matblogg - Äventyr i matens värld" hittar vi ett recept på en trerättersmiddag tänkt till påsk. Påsk på 40-talet. Ett roligt initiativ av blogginnehavaren att leta upp dessa gamla recept tycker vi.

Den som vill veta vad som kanske stod på bordet hos just era släktingar en påskafton för sisådär 60 år sedan kan läsa det här. Och eftersom recepten är kompletta så kanske någon till och med blir sugen att testa? Precis som blogginnehavaren konstaterar vi att rätterna känns mer moderna än vi kanske skulle ha trott att de skulle göra.

Vetekatten då?

Mogi är kär och lycklig och fantiserar om vad hennes framtida barn ska heta. Om de blir tjejer och två stycken ska de heta Mathilde och Monroe, efter hennes favoritbutiker. Varför inte Vetekatten då? Det är ju också en favorit?

Det är förresten tur att det är just Mathilde och Monroe som är hennes favoritbutiker och inte KappAhl och Lindex. Eller Tjallamalla.

Fadde och Hugo

Fadde och Hugo har flera gemensamma nämnare än Linda Rosing, det märker man när man läser deras bloggar.

Båda besöker gymet flitigt och visar upp bilder på sin träning i bloggen. Men skillnaden mellan Hugos bilder och Faddes bilder är den att det ser mer ut som att Hugo besöker ett lekland och hänger och slänger och drar lite, medans det ser ut som att Fadde tränar på riktigt.

Dessutom skriver båda om hur jobbigt det är med städningen. Fadde ska snart lära sig hantera dammsugaren skriver han, något som Hugo faktiskt verkar klara av. Hans största problem verkar vara disken. Skillnaden dem emellan är den att Hugo är en 19-årig pojke som nyss flyttat hemifrån. Fadde är en 40-årig pojke som..... ja just det. Han flyttade ju också nyss hemifrån.

Modette-bloggarna flyttar till nytt

Foto: Kjell B Persson
Redaktionen på Modette, Eleonore Nygårds, Maria Soxbo och Lina Borgenbring lämnar nu Modette och startar tillsammans bloggnätverket  Personligheter. De har varsin egen blogg under det taket; Nymodigheter,  Husligheter, och Ytligheter.

Vi tror att det kommer att bli ett lyft, det är fräschare och luftigare design nu, och bloggarna på Modette var i alla fall för oss otroligt sega. Speciellt inredningsbloggen som varit en av våra favoriter men som tagit en oändlig tid att nå fram till. Nu verkar det mycket bättre på den fronten så vi lär besöka den (och de andra) betydligt oftare framöver.

Vill du bli modell?

Linda och Marie är två professionellt diplomerade makeupartister som driver bloggen maskara.se där man får sminktips och koll på make up trenderna. De har regelbundet plåtningar med fokus på hår och make up, och söker nya modeller till det. Nu är det även en filminspelning på gång, så kolla in det om ni tycker det låter lockande.

Att komma i form efter en graviditet

Linda födde en bedårande liten bebis för ett par veckor sedan. Men, som de flesta andra, så är Linda inte "bara" mamma. Bakom sig har hon en flerårig karriär inom Body Fitness med flera medaljer både från SM och VM.

I Lindas blogg "Life of a Fitnesstar" kan man nu följa hennes resa tillbaka till den kropp som hon hade innan graviditeten. Hon skriver om livet som småbarnsmamma, barnvagnspromenader, tankar och känslor kring sitt "nya liv", träning (även om den just nu i första hand sträcker sig till promenader), mat och rena vardagsreflektioner. Linda framstår som kunnig inom sitt område och kan nog vara en härlig inspirationskälla för alla som vill bli av med de där extrakilona efter en graviditet - även om de flesta av oss nog inte har som mål att bli en fitnessmästarinna.

Även för den som inte varit gravid men kanske satsar på hårdare träning är bloggen en guldgruva - kanske främst då de äldre inläggen. Där finns mängder med matnyttig kunskap och information om både träning, kost och hälsa.


Kärlekstrubbel för Kissie

Det verkar som att Kissie antingen dumpar eller har blivit dumpad av sin kille. Återstår att se om hon verkligen raderat honom för gott ur sitt liv eller om det är ännu ett av deras bråk, det verkar ju ha varit mycket sådant på sista tiden. Även om Kissie är ledsen just nu så har vi en känsla av att hon snart repar sig. Om en 10? 9? (hur många dar är det nu kvar?) fyller hon 18 och då är hon gissningsvis tillbaka i högform...

Så kan det vara

Trettioplus har kommit på nåt angående Ipred vs. Blondinbella.... :)

Tjejslagsmål hos Magdalena Graaf

"Lotta är ljuv och lite smått efterbliven men på ett gulligt sätt. Nina gillade inte Lotta utan bet henne i rumpan så att dom små anal-säckarna sprack."

Magdalena bloggar om sina två franska bulldoggs, inte om sina väninnor ifall nu någon trodde det. Hon har nu börjat blogga "på riktigt" på Bloggfamiljen.se. Hon började som krönikör med ett inlägg i veckan men blev bloggfrälst direkt och är sen några dagar tillbaka en heltidsbloggare där.

Hon har redan hunnit med att berätta om sin stora kärlek Ubbe, att hon är utbjuden på middag ikväll och att en "tant med två pudlar" bor hemma hos hennes ex Magnus, så det här med bloggandet verkar hon ta på allvar.


KappAhl goes vintage


KappAhl har lanserat sin nya kollektion, Vintage Stories. De finns i begränsad upplaga och för tankarna till 1920-talets Hollywood-filmer. Urtjusiga kläder, det här har KappAhl verkligen lyckats med. Ett smakprov ur kollektionen ser ni ovan, och hos Nergårds-Emma kan ni kolla in hur snygg hon blev i de plagg hon köpte.

Koncentrationstest

Idiwinihealth tipsar om ett koncentrationstest som man kan göra på Toppforms hemsida.

Vi har testat en gång var och förutom stirrig blick av alla siffror fick vi även varsitt resultat - 6.52 och 6.22. Vi lyckades alltså inte slå Idiwinihealth...

En ny Towa

Det är inte små förändringar Towa ska göra när hon är i Polen. Förutom fettsugningen av höfter, mage och lår som det handlade om från början så har följande tillkommit:

"• Jag förstorar brösten, bara en liten storlek större

• Jag tatuerar mig, trots att jag är lite emot tatueringar

• Jag tänker fettsuga rumpan, lika bra när jag är sövd"

Det är ju inte utan att man börjar undra om hon är ironisk och försöker driva med läsarna?

Dessa inplanerade förändringar är dock inte den hemlighet som hon tidigare skrev om. Våra två gissningar på vad hemligheten är - graviditet eller ytterligare operationer - känns dock alltmer osannolika.

En sak som inte är någon hemlighet är däremot att Towa lär ha ganska ont i sin kropp den närmaste tiden efter sin lilla "påskresa". Iallafall om det är sant att hon ska genomföra allt detta...


T9-uppmaning!

Pezster har en blogg där det  bland inläggen finns både ironi, starka åsikter och annat. Många gånger riktigt bra. Det är svårt att peka ut något enskilt inlägg men gå in och ge bloggen några minuter. Det kan mycket väl hända att den är något för just dig . :)

Just idag har Pezster en uppmaning till sina läsare. Han har reflekterat över de märkligheter som kan uppkomma om man låter T9 styra sitt SMS:ande och det är det uppmaningen handlar om. Mer om den kan ni läsa hos Pezster.

Våldtäktstrosan?

Babiantuttar skriver idag om den nyutvecklade våldtäktstrosan som ska skydda kvinnor från att bli våldtagna. Kanske anti-våldtäktstrosa vore ett mer passande namn i sammanhanget?

Vi tycker som Babiantuttar att tanken är god, men det blir ju inte riktigt rätt ändå. Trosan hindrar inte kvinnan från att bli överfallen och nästan våldtagen, och man kan nog misstänka att en frustrerad våldtäktsman som inte lyckas ta sig genom trosorna tar ut sina aggressioner på andra sätt. Det kanske funkar om trosorna kommer ihop med en uppsättning blinkande neonlampor som signalerar på lång väg att här är det stopp.... ;)

Något har uppkommit hos Towa

Snart är det dags för Towas resa till Polen för fettsugning av mage, höfter och lår. Det är ingen hemlighet.

Men Towa har en annan hemlighet. Något som inte var planerat har uppkommit.

Vad kan det vara? Har hon fått ett "en operation på köpet"-erbjudande? Kanske hon tänker fettsuga någon fler kroppsdel? Eller förstora någon?

Eller menar hon att det tillkommit något i hennes kropp - en bebis i magen? Det vore väl ett hinder för opererandet överhuvudtaget?

Vi gissar nog på att det som uppkommit är att hon ska operera mer än vad som var tänkt från början. Vad tror ni hemligheten är?

Vill alla vara sexobjekt?

Lisa Magnusson skriver i sin krönika att "alla vill väl vara sexobjekt", och kritiserar Tuva Novotny för hennes manifest. Det är stor humor och tragiskt tycker Lisa, och spårar iväg och blir uppenbarligen rejält provocerad av Tuvas ord. Lisa kallar Tuva för korkad och ogenomtänkt och tycker inte att hon är en bra förebild för unga tjejer.

Det Tuva gör är att hon tar ställning mot de rådande skönhetsidealen och visar på att det är okej att vara som man är. Det är okej att vara naturlig. Hur kan det någonsin vara en dålig förebild? Det betyder inte att alla måste vara som Tuva och att allt annat är fel. Det är ju det som är grejen.

Lisa menar att kvinnor använder sig av plutmun och sugande blick för att de vill bli åtrådda. Alla vill vara sexobjekt. Jaha? Är det så? Vill verkligen alla det? Vi hoppas för övrigt att Lisa menar att även män strävar efter att bli åtrådda så hon inte tillskriver det som ett kvinnligt mål i livet. 

Godis är gott

Godis är gott. Men allt godis är inte gott. Olle Hallberg skriver om den stora godislögnen, och hans favorit-hat-godis är de s.k knattarna från Karamellkungen. De finns alltid med i alla lösgodispåsar som folk plockar, och de blir alltid sist kvar. Det kan vi hålla med om, de brukar ligga där och skräpa längst ned i påsen. Man äter bara dem om det är kris.

Men så jätteäckliga är dom väl inte? Vi plockar också dem i våra påsar, men i syftet att bjuda bort till våra barn. Det är bra, lagom små godisar till de små, så kan mammorna frossa i de stora chokladiga och skummiga sakerna.

Om man ska prata om äckligt godis så är detta vårt favorit-hat-godis. Förlåt Fazer.
(I alla fall jag som skriver tycker det här är äckel-päckel, men jag kan inte tänka mig att min tipsarkollega tycker om dem heller. Gör någon det? Förutom min mormor?)

Mogi har ny design

Nu har Mogi bytt design på sin blogg. Det blev nog en viss förbättring tycker vi. Särskilt att presentationsbilden är utbytt - den förra tyckte vi faktiskt inte var någon höjdare. Hon har däremot inte ändrat sin längd utan är fortfarande 1.77 cm lång. Eller kort. Hon som ser så lång ut på alla bilder. Vi trodde hon var minst 177 cm.

Mammablogg Galan

Tjejerna bakom Mammablogg Galan verkar verkligen göra ett bra jobb med planerandet. Det vi har sett och läst hittills talar för att det kommer att bli ett väldigt välorganiserat och lyckat arrangemang.

Hos Duracellmamman läser vi nu att de nu dessutom har ordnat ett samarbete med www.naglar.com. Ett samarbete som ger deltagarna på galan kostnadsfria nagelbehandlingar. Bra jobbat!

Om det finns någon som missat denna begivenhet så kan ni gå in på galans fina hemsida och läsa mer om arrangemanget.


Snygg i håret

Beauty by Julia tipsar om hur man fixar Gossip Girl-Blairs snygga frisyr. Enligt Elle som intervjuat Gossip Girls hårstylist sätter de in den såkallade bumpitskammen i håret som bilderna visar, och toppar sedan med ett stort hårband. Kolla in Julias blogg för mer bilder. Supersnyggt - och enkelt ser det ut.

Den här kammen låter spännande! En verklig måste-ha pryl känns det som nu när man sett de där bilderna. Någon som vet var man kan inhandla den?

En borderlines bekännelser

Lina - confessions of a borderline skiljer sig en del från många andra bloggar - här handlar det om invik istället för utvik. Lina har diagnosen borderline och berättar öppet om sin sjukdom. Hon vägrar att skämmas för sin psykiska sjukdom och kan nog med sin blogg hjälpa till att slå hål på en hel del fördomar och förmedla kunskap om vad borderline är.

Det behöver inte betyda att man är en mördare (likt Anna Lindhs mördare) eller att man inte kan sköta sitt jobb, eller plugga till socionom som Lina gör. Trots att hon skriver om ganska tunga och jobbiga saker så gör hon det med en stor portion självdistans och humor, och det är både roande och intressant att läsa.

Tyra byter blogg

Tyra Sjöstedt har en ny blogg. Hos Veckorevyn. Och inte nog med det - hon har även börjat jobba på Veckorevyn. Bloggandet kommer att vara den huvudsakliga arbetsuppgiften men hon kommer även att jobba som reporter och vara med på events och liknande.  

Tyra själv verkar vara minst sagt nöjd över flytten. "Jag kommer att kunna jobba mycket hemifrån, jag kommer att kunna "ta hand" om er mer nu- lyssna på allt ni har att säga och önskar- jag kommer att få göra massor av roliga saker, gå på roliga events och träffa trevliga människor! Det är skönt att slippa pressen av att hela tiden vara stressad över annonser, få läsare till min gamla blogg- nu kan jag lägga min energi på helt andra saker!!! Min blogg kommer förhoppningsvis bli större- det är svårt att nå ut till fler läsare och VR kommer att hjälpa mig att marknadsföra mig som bloggare här, och det är så himla roligt!! Jag älskar att kunna jobba som bloggare!!! Sedan att hamna på Veckorevyn och vara med i det underbara gänget som jobbar här- det är sjukt kul!"

Ja det låter ju inte helt fel. :)

Stort grattis Tyra!

Engla uppgraderar

Imorgon inleder Engla ett samarbete med nyheter24.se. Bloggadressen är fortfarande densamma, men hon kommer att få möjlighet att satsa lite mer på modedelen, tillgång till mer material och bilder. Man kommer fortfarande att känna igen sig - allt kommer vara som vanligt, fast bättre

Till dig

Iamfine bjuder på ett bra inlägg. Till just dig.

Katrin har tappat hjärnan

Idag har Katrin upptäckt att hon tappat sin hjärna. Hon har letat och letat men inte hittat den.

Hade vi varit fans av Alex Schulman hade vi nog skojat till det och hävdat att den tappade hon redan för sisådär 8 månader sen. Vid skilsmässan alltså.

Tänkvärt om autism och annat

Elisabeth är en 25 årig tjej med tre barn varav ett har autism. Hon bloggar välskrivet och tänkvärt på "Livet med pojken i glaskulan (och han syskon)". Många av inläggen handlar på ett eller annat sätt om autism - om olika behandligsmetoder, tankar och känslor kring diagnosen och det faktum att Sverige absolut inte hör till de ledande länderna när det gäller att hjälpa dessa patienter - snarare tvärtom.

Men bloggen innehåller även mycket annat - vardagsreflektioner och tänkvärdheter. Ett inlägg som vi fastnade för är "Spillror från en mammas råd". Elisabeth förlorade sin mamma när hon var gravid med sitt första barn - något som självklart måste vara en stor sorg. När mammans ägodelar skulle delas upp lade Elisabeth beslag på Anna Wahlgrens "Barnaboken". Boken visade sig vara välläst och hade flitigt med anteckningar i marginalerna.

"Jag blev överlycklig. Jag var gravid med mitt första barn, och visste inte ett jota om varken bebisar eller småbarn över huvud taget, jag hade verkligen behövt min mamma som bollplank. Nu fanns hon inte längre, och det enda som fanns kvar av hennes åsikter var dessa anteckningar och understrykningar. Om jag läste dem så kunde jag få veta vad hon tyckte!"

Elisabeth avslutar med några kloka ord:
"Det handlar om att alla ni, som har era mammor kvar i livet och fortfarande har kontakt med dem, ska veta hur mycket jag avundas er. För att ha en mamma med åsikter som inte stämmer överrens med ens egna, som gnetar och tjatar och tränger sig på, är bättre än att inte ha någon alls. Ni bör ta vara på det. Jag gjorde aldrig det. Jag tog alltid mamma för givet, och en dag så fanns hon inte längre. Det finns ingenting som jag har gjort, som jag ångrar mer än det. Man ska alltid visa människorna som man älskar, att man älskar dem, för en dag är det försent. Ingen är odödlig, och helt plötsligt, när man minst anar det, så kommer den bittra verkligheten slå dig i huvudet.

Ta vara på det ni har, för det kommer inte att vara för evigt."

Omstart för Alex Erwik

Alex Erwik saknar sin gamla blogg, inte till utseendet men till innehållet. Han har förvandlat sig själv till en person han inte känner igen, en uppblåst låtsasfigur, och bloggat därefter. Nu kommer han att sluta med sitt effektsökeri och återgå till sitt gamla jag.

"Men varje gång jag postar ett inlägg så ska det finnas ett budskap. Annars får det vara tyst i några timmar. Ibland är det så. Ibland har man helt enkelt ingenting att säga. Nu tänker jag inte krysta något mer."

Kloka ord som kanske fler borde anamma.

Inget ont som inte för något gott med sig

Hackningen av Spotlife innebar att många inte kunde blogga på ett tag (nu fungerar det dock), och fick tid över att göra andra saker. Det kan säkert ha varit en nyttig om än ovälkommen brejk, om man nu vill få fram något positivt ur det hela. Fortfarande saknas en hel del inlägg hos bloggarna, men vi hoppas att de också går att återskapa.

I alla fall så har Mogi haft tid att laga mat. För första gången i sitt 19-åriga liv har hon lyckats laga en hel måltid. Och inte vilken måltid som helst, utan som det anstår en sann gourmet. "det fick bli smörstekta skogschampinjoner med charlottenlök, mandelklyftpotatiser i olivolja och rosmarin, oxfilé som jag fick riktigt mört och bearnaisesås med persilja och lite harrykuverts och körsbärstomater"

Kan man få receptet? Det där harrykuverts lät riktigt spännande.


Tipsa oss gärna

Vi har skrivit det förr - men det är värt att nämna igen: Tipsa oss gärna om ni vet om någon blogg som förtjänar att uppmärksammas. Er egen - eller någon annans.

Vi försöker ständigt lyfta fram mindre bloggar, men det är inte alltid så lätt att hitta dem. Så vet ni av någon riktigt bra blogg, eller kanske något enskilt blogginlägg som är tänkvärt, roligt, klokt eller sorgligt - meddela oss!

Tyvärr kan vi inte skriva om alla tips vi får in. Det behöver dock inte betyda att vi inte gillar bloggen. Ibland kan det dessutom vara så att vi tänker skriva om ett tips, men att det inte passar in just den dagen - och då dyker det upp lite senare istället.

Tipsen kan ni lämna i en kommentar eller maila till: bloggtipsarna@gmail.com

Om livet, sonen och den heliga vardagen

Vi fick tips om en blogg som visade sig vara ett riktigt guldkorn, Conversation - Livet, sonen och den heliga vardagen. Det är Kalle som bloggar om allt och inget, tankar, funderingar och livet med tvåårige sonen Allan. Det är egentligen små kåserier i vartenda inlägg, och det är riktigt bra skrivet. Vill ni läsa något som är bättre än riktigt bra, så scrolla lite nedåt och läs Empati, det är lysande.

Stackars Tyra

Tyra har två innekatter. Men just nu är en av dem borta. Försvunnen. Inga fönster har varit öppna - men Tyra hittar inte katten.

Usch vad jobbigt det måste vara. Om alla fönster osv varit ordentligt stängda så måste ju katten finnas i lägenheten. Hoppas hon hittar den snabbt. Och allra helst levande.

Falkman tar bloggpaus

Under senare tid har alla våra Kissieinlägg fått en speciell kommentar. Så lär det inte bli med det föregående inlägget. Upphovsmannen till kommentarerna har nämligen tagit en bloggpaus.

Vi hoppas att han snart är tillbaka. Inte främst för kommentarerna. Även om de självklart också är ett trevligt inslag i vardagen.

Kissie som fjortis

Kissie ska på fest ikväll. Temat är fjortis. Antagligen en mycket stor utmaning för Kissie att lyckas uppfylla temat. Eller också inte. :)

Cool klocka

Den här coola klockan tipsar Felicia Vilumson om och vi håller med henne om att den är sagolik! Den kommer från Betsey Johnson och det går att klicka hem den - och en massa andra läckra saker - från webbutiken.

Spotlife hackat

Det är säkert många som märkt att det inte går att komma in på Spotlife-bloggarna idag - och som även läst ryktena om att Spotlife är hackat.

Enligt Mats Hagberg verkar det som att någon har raderat ALLA inlägg på bland annat Blondinbellas blogg och att man just nu försöker återställa filerna men att hackarna, enligt visa källor, även har kommit åt back-upen.

Varför gör man något sådant?? Så otroligt trist för alla de bloggare som lägger tid och själ i sina bloggar...

Protestäta kyckling?

Nattis går till motangrepp mot de som placerat glas i olika köttråvaror. Hon kommer framöver att äta mycket kyckling, hon tänker "strimla den fint och känna efter med fingrarna innan hon tillagar och äter den, äta långsamt och tugga riktigt noga" - men äta. 

I sin blogg uppmanar hon andra att följa hennes exempel: "låt oss äta kyckling tills det sprutar ur öronen, låt oss mumsa i oss falukorv istället för chips på fedagskvällen och visa att det här jävla terroristtramset inte funkar längre!  Jag ska vara extra försiktig men jag ska äta."

Vi kan inte annat än känna att hon har rätt. Om vi alla nu undviker kyckling av rädsla för glasbitar så låter vi våldsverkare vinna. Vad blir nästa matvara som de då ger sig på? Köttfärs? Fläskfilé?

Alla har rätt till sin egen åsikt. Och även rätt att försöka sprida denna eller försöka få andra att anamma ens livsstil. Men inte medelst sabotage och våld. De som vill förändra livet för kycklingar eller ändra människors matvanor bör väl istälet söka sig andra - kanske mer civiliserade - kanaler för att uppnå sitt mål?

Heja Tuva!

Linus på Resumé skriver ett mycket bra inlägg om Tuva Novotny och den intervju hon gjort i senaste numret av Filter. Hon har satt ner foten och vägrar bidra till den utseendefixering som finns i samhället. Varje gång hon ska plåtas i något sammanhang så skickar hon ut ett brev till redaktören och fotografen och talar om vad som gäller.

"Efter tretton år som skådespelare har jag tagit ställning mot att medverka till att unga flickor strävar efter film- och modebranschens glamouriserande och ytliga utseendeideal. Konkret innebär det att jag aldrig gör förstasidor, att jag vid fotograferingar inte använder mer smink än normalt och bara använder kläder som jag skulle kunna ha på mig privat. Jag ville att ni skulle veta det, så att er stylist inte blir frustrerad över att jag vägrar ta på mig den superfunky pinke galla-kjolen och för att sminkösen ska slippa bära med sig den stora väskan. Det kan verka naivt att tro att man kan göra skillnad, men detta är något jag uppriktigt ser som mitt ansvar. Kära hälsningar Tuva"

Det här är det bästa vi läst på länge. Vilken förebild Tuva är! Tänk om fler skulle anamma Tuvas tänkande och våga vägra vara så utseendefixerade. Ge plats för den vanliga kvinnan, inte bara den där stylade, glamourösa kvinnan med sug i blicken. Det tror vi skulle bidra till att många unga tjejer skulle må mycket bättre. Tuvas blogg hittar ni på Djungeltrumman.se, men tyvärr är hon inte särskilt flitig på att uppdatera.

Storstadspojken ger miljötips

Storstadspojken ger idag ett bra tips för dem som gärna vill göra något för miljön men kanske inte riktigt har tid eller ork.

"Använd sökmotorn Growyn, det är en sökmotor likt google men den skänker bort allt överskott till miljöprojekt..."

Ett enkelt och bra tips som kan användas av alla.


Herr Wollin bloggar

Fotbollsfruns sambo Joachim Lantz har börjat blogga. (Dock inte som herr Wollin även om vi hade tyckt det vore lite lustigt då hon är den större kändisen av de två i bloggsammanhang.) Hans blogg är en fotbollsblogg, om allsvenskan. Det vill säga en ganska ointressant blogg.... ;)

Towa ger sig in i kycklingdebatten

Och det med buller och bång. "Jag skulle vilja spy och spotta på er - äckliga och självupptagna jävlar. Jag skiter faktiskt i om ni får glas i er kyckling, det förtjänar ni nästan eftersom ni äter djuren."

Ord och inga visor alltså. Vi kan inte påstå att vi på något sätt håller med om att de som äter kyckling nästan förtjänar att få glas i sig. Däremot tycker vi att Towa har rätt i att djur ska behandlas bra och inte som slit och slängvaror.

Frågan är om de senaste tidens sabotage (för det är väl sannolikt just sabotage) mot Kronfågeln verkligen kan leda till förbättrade förhållanden för Sveriges kycklingar?  Eller om det bara leder till förluster för Kronfågeln - och om oturen är framme, även skadade människor. Vad tror ni?

Kissies nya klänning

Kissie har en ny klänning, ett rött fodral från Elise. Snygg, men har inte Blondinbella exakt samma klänning? Eller minns vi fel? Det vore ju lustigt om det är en likadan. Kissie tycker ju inte om när folk kopierar henne, och så kopierar hon själv.

En seriestrip om dagen

Seriestrip.se serveras man varje dag en ny tecknad serie, baserad på aktuella eller inaktuella händelser. Alla kattägare känner förmodligen igen sig i strippen ovan. På bloggen finns gott om roliga och ofta lite finurliga teckningar som är väl värda att kolla in.

Bloggtips för vintageälskaren

Nu finns det ännu en blogg som handlar om vintage - "Vintage-portalen". Eller som bloginnehavaren själv skriver: "En blogg om prickiga strumpbyxor, loppisfynd, 40-/50-tal, sju sorters kakor, retroprylar, blommigt porslin och söta vintageklänningar". Låter lockande tycker vi.

Bloggen är ju än så länge rätt ny - men helt klart värd att besöka. Det blir spännande att se hur den utvecklas. Blogginehavaren är ju inte helt ny på området - hon har tidigare bloggat på "Vintage Darling".

Snygga pumps

De här snygga pumpsen kommer från Skopunkten, och det är Confessions of a Blonde som tipsar om dem. De högra var riktigt läckra!

Fadde kör 1:a aprilskämt redan i mars

Den 30 mars "vann" Fadde 250 000 kr på en trisslott. Ganska snabbt efter tillkännagivandet började ryktena gå om att det inte var sant. En starkt bidragande orsak till att historien ifrågasattes var sannolikt den att det inte går att skrapa fram 250 000 kr på en trisslott.

Idag kommer inlägget som ger svar på alla frågor. Fadde körde ett aprilskämt. Så klart.

Uppdrag granskning

Nu har KO inlett sin granskning av den eventuella smygreklamen på Blondinbellas blogg. Det är produkter från Autowåx, Black In, Elizabeth Arden och Naglar på Fridas som alla har omnämnts positivt. 

"Vid en närmare och mer kritisk granskning av textens utformning framstår det dock som att budskapet i själva verket är kommersiell reklam. Texten beskriver nämligen Bolagets produkter på ett tämligen överdrivet positivt och informativt sätt dock utan att särskilja sig nämnvärt från formspråket i övrigt på internetsidan."

Vi kan inte låta bli att undra hur man särskiljer det ena positiva från det andra? Blondinbella har ju en tendens att beskriva precis allt hon skriver om på ett överdrivet positivt sätt.

Farbror Nils

Storstadspojken berättar hur han sparar plastskyddet på sin mobiltelefon så länge som möjligt, för att skydda telefonen. Är det inte lite gubb (eller tant) varning på det? Som att spara plastöverdragen på bilsätena när man köper ny bil. Eller låter plasten vara kvar på den nyinköpta soffan så den ska hållas fin längre.

Tur att han har Blondinbella som snabbt och skoningslöst rycker bort skyddsplatsen. Ingen barmhärtighet här inte.

Anna Hibbs försöker sig på ett aprilskämt

Enligt Anna skall hennes silikonimplantat ut den 25:e april. Vi gissar på att det är ett aprilskämt. Inte bara på grund av att den 25:e april är en lördag...

(I och för sig kanske plastikkirurgerna har lördagsöppet???)

När Alzheimers flyttar in

Elisabeth har en blogg med namnet "Carpe Diem", hon har även den påtvingade erfarenheten av hur det är att vara nära anhörig till någon som drabbas av Alzheimers sjukdom. I november 2005 fick hennes make diagnosen - under några år var Elisabeth hemma med honom men sedan en tid tilbaka bor han nu på ett särskilt boende.

Elisabeth, som inte ens fyllt 50 år ännu, lever alltså ett sådant liv som många av oss föreställer sig kanske kan inträffa när man själv och ens partner är i åttioårsåldern ungefär. Men sådan är alltså inte verkligheten - även personer "mitt i livet" kan drabbas.

I bloggen skriver Elisabeth öppet, varmt och vackert om sitt liv och om makens sjukdom. Om glädje - men även om ilska, sorg och frustration. Om hur det är att leva som ensam - men ändå ha någon. En tänkvärd och viktig blogg - kanska allra främst för den som just nu står i början av den resa som Elisabeth har varit med på de senaste åren.

Inte den rätte för Rosing

Finalavsnittet igår var så rysligt så det kröp i kroppen. Det var ju inte direkt någon överraskning att Linda skulle välja Hugo, det har man kunnat läsa på många ställen en längre tid, men vi fattar inte varför. Det är inte heller någon överraskning att de inte längre är ett par.

Även om hela programserien har varit usel, så nådde det här avsnittet höjden av pinsamhet. Hemmafesten hos Linda med de tre som kröp upp i sängen och åt popcorn och sa "åh vilken bra låt" och grannen som knackade på och inte kunde sova var på samma nivå som de fester vi hade hemma när vi var 15 år och mamma och pappa var bortresta. Samtidigt glassade Bobby och Alex runt och minglade med lite Finest-folk som fick visa upp sig i teve. 

Varför vill en 35-årig kvinna dejta en pojke på 19 år som bor hemma i pojkrummet hos mamma och pappa? För att han har så len hud och luktar så gott, som Linda själv sa  i programmet. (Så brukar vi för övrigt prata om små bebisar och inte om våra män, men det är ju vi det..) Är det på de kriterierna hon valt sina tidigare partners är det ju inte så konstigt att hon haft svårt i sina relationer.

Det känns som att programmet medvetet gjorts pinsamt. Alltifrån originalen till killar och den hånfulla speakerrösten har handlat om pinsamhet och förnedring, och vi fattar inte hur Bobby och Alex kan vara stolta och nöjda med programmet och sina val när samma program har framställt deras vän Linda på ett så ofördelaktigt sätt? De enda som framställts på ett positivt sätt är just Bobby och Alex.

Att man inte ens skyller ifrån sig på produktionen, eller att kanal 5 styrde, eller att det är vinklat gör oss riktigt förbryllade. Vi tycker ju ändå att både Bobby och Alex har verkat vara fina människor som månar om sin vän Linda, men det går inte ihop med att samtidigt vara stolta över programmet?


Premiär för Bloggfamiljen

Idag är det alltså premiär för Bloggfamiljen, där man dagligen kommer att kunna följa Hannah Graaf och Birger Jones i deras bloggar. Dessutom har dom fasta krönikörer som kommer att blogga en dag i veckan - Regina Lund, Hanna Hedlund, Magdalena Graaf, Rickard Engfors, Peter Karyd och Killpanelen. Plus en gästkrönikör varje söndag.

Det låter som ett kul koncept och vi hoppas att det blir en lyckad satsning.Bloggtoppen.se
RSS 2.0