Picasso gör inte narr av andra människor

Marie Picasso har lagt upp några bilder på sig själv. Lite läpp-plut. Mycket långt blont hår. Stor pälsmössa. Och genast är ryktet ute - Picasso driver nog med Gynning. Det kanske till och med är stort bråk på gång mellan Picasso (och Anna Book) och Gynning. Bloggkommentatorerna skriver om det.

Picasso själv kommenterar (hos sig själv och Bloggkommentatorerna) och säger att hon inte gillar att göra narr av folk - och konstaterar att just detta med läpp-plut knappast är originellt för just en person bara.  Även fast ingen (varken Bloggkommentatorerna eller någon annan) faktisk gjort annat än spekulerat lite så är det lätt hänt att saker och ting blir sanningar. Som Trasdockan skriver, ryktet är redan igång.

Picasso har ju en poäng - att puta med läpparna är ju inte särskilt ovanligt. Att sen Picasso råkas ha "Gynning-liknande" hår och en stor pälsmössa på sig när hon putar gör väl att det blir lätt att associera till henne. Men just i detta fallet var nog liknelsen en slump. Eller...? Bildena som sådana är ju på något sätt av "Gynning-typ"...

Oavsett vilket, Picassos besöksstatistik lär iallafall ha åkt upp några steg idag.

Var femte sekund dör ett barn någonstans i världen av hunger

Vi borde inte behöva leva i en värld där det dör ett barn var femte sekund av brist på en kopp välling

skriver Carl Bildt på sin blogg. Han konstaterar att det inte är humanitära utmaningar som att ge barn mat så de orkar gå till skolan som får de största rubrikerna. Uppmärksamheten ligger mer på att rädda banker än på att rädda barn.

(Det gripande fotot på ett svältande barn i Sudan är taget av Pulitzer-belönade fotografen Kevin Carter.)

Blondinbella på IKEA

Idag ska Blondinbella och Storstadspojken besöka IKEA för att köpa prylar till sin nya lägenhet. Och det visar sig att även om man tjänar 130 000 kr på några timmars arbete så upptäcker man, som alla andra, när man kommer till kassan - det blev dyrare än man trott.

Känner ni inte igen det där? Allt är så billigt så det kastas ner det ena doftljuset efter det andra, några lågenergilampor, lite ramar osv. Utöver det man kom för finns det till slut 15 andra varor i vagen, i och för sig billiga varor - men "många bäckar små".

Bloggtips: Sally Bazar

sally bazar
är en modern lanthandel med dansk känsla i orientalisk anda. Om ni bor i Göteborg eller har vägarna förbi så missa inte att hälsa på i butiken, det måste vara en riktig upplevelse! Vi har endast besökt bloggen som är full med bilder som får en att sucka "åhh" och "ahh" för det finns så mycket fint!

Och inte bara fina heminrednings prylar, utan även lite udda godsaker som ekologisk fläderdricka från England, lemonad från Frankrike, jordgubbsbiscotti från Italien, eller som på bilden badflickechips från England - allt i de ljuvligaste förpackningar.

Det enda vi saknar är en webbutik. Man kan visserligen ringa in och beställa om man hittar något fint, men man vill ju gärna se och läsa mer om produkterna och se priser på allt. Hoppas att det kommer!

Idag gläds vi med Vimmelmamman

Vimmelmamman har fått nya besked om "metastaserna" i levern idag. Kanske är det inga meastaser. Kanske har hon en kropp fri från spridning överhuvudtaget.

Vi håller alla våra tummar för att det ska vara så.

Ljuvlig trippelskål


Den här trippelskålen i pressglas hittade vi hos Ljuvligt hemma. Jättesöt i all sin enkelhet, för gammeldags karameller, blomblad eller kanske värmeljus. Den finns att köpa hos Nordljus för 99 kr.

Merals fula metoder

Det verkar som att Merals påstående om att Blondinbella var på Linda Rosings fest är s.k. skitsnack. Bilden som Meral lagt upp i sin blogg kommer från ett annat tillfälle.

Vår första tanke, dvs. att Meral skämtade, var alltså rätt.

Varför bemödar sig människan på detta sätt med att försöka göra sig lustig över Blondinbella? Effekten blev ju dessutom snarare att hon gjorde sig lustig över sin väninna Linda - som att Linda är en sån person som det är så självklart att folk inte vill synas tillsammans med så att det ämnet är värt att skämta om?

SUCK


Pressens fula metoder

Hannah Graaf skriver på bloggen om de metoder kvällspressen använt sig av för att få fram information om systerns tillstånd. Daniel da Silva pratade med en journalist, som han trodde han pratade med i egenskap av vän. En halvtimme senare låg hans uttalande som Magdalenas citat i tidningen.

Dessutom tog de bilden som Hannah hade i sin blogg, utan att fråga om lov. "Så gör vi alltid". Hoppas att Hannah skickar en saftig räkning då de använt bilden olovandes.

Nu verkar det i alla fall som att tidningen ringt upp och bett om ursäkt. De tycker de säkert räcker. Vi vet inte om Hannah riktar sig både till Aftonbladet och Expressen, eller om det bara är Expressens bevakning det gäller. Hur som helst så bör nog båda tidningarna tänka över sina etiska och moraliska riktlinjer ett varv till. Det skadar nog inte.

Blondinbella skäms över Linda Rosing?

Igår skrev Meral om att Blondinbella (och även Storstadspojken) minsann var på Linda Rosings 35-årsfest - utan att ens nämna det i sin blogg. Dålig stil tyckte Meral.

Vi tänkte faktiskt först att Meral kanske skämtade om det hela. Men några timmar senare publicerade Meral bilder från festen och vem finns på en av dem om inte Blondinbella.

Skäms Blondinbella över att hon var där? Passade det inte in i hennes image? Och hur kunde hon i så fall tro att besöket skulle förbli en hemlighet bara genom att hon och Storstadspojken låter bli att skriva om det?

Blondinbella ger ju annars intrycket av att nämna det mesta som händer i hennes liv i bloggen så självklart är det lite konstigt att det är helt tyst om just denna festen? Eller så är förklaringen så enkel som att hon faktiskt brukar gå på fester utan att skriva om det - men att det vanligtvis inte blir skriverier hos andra bloggare bara för att hon varit på fest?

Eller har Meral gjort en "fuling" som hämnd för Blondinbellas prat om Baren? Kommer bilden från någon helt annan kväll? Bilden är, till skillnad från övriga av de som Meral publicerat, från finest.se - den finns dock inte med i finest.se´s galleri från 35-årsfesten. Eller - har den funnits där men Blondinbella bett dem plocka ner den?!?

Vi förstår ingenting...


Meral gillar inte Blondinbella?

I båda Merals senaste inlägg lyser det igenom ett visst ogillande av Blondinbella. Först en antydan om att Blondinbella är en dålig kompis som inte skrivit något om Linda Rosings fest i sin blogg och i nästa inlägg skrev hon att Blondinbella är avundsjuk på henne.

Vi kan förstå att Blondinbella inte är Merals favorit - iallafall om det är sant att hon sagt det som Meral påstår, nämligen:
"suck, hur länge ska den där avdankade turrebruden förknippas med Baren egentligen? Vad är hon aktuell med nu lixommmm? Hello!". Enligt Meral har Blondinbella sagt detta till Miss Inga - som sedan skvallrat för Meral.

Om det är sant är gissningsvis Blondinbella lite irriterad på Miss Inga nu. Och Miss Inga kanske lite missnöjd med att Meral skrev om "skvallrandet" i sin blogg?

Många konflikter i bloggvärlden...("som vanligt" får man kanske säga)


Nu händer det saker hos Rosing

Efter några dagars stiltje är det återigen liv i Linda Rosings blogg. Bland annat visar hon sina presenter från onsdagens fest. Huvudtemat verkar "oväntat" nog vara skönhetsprodukter. Vad hon menar med detta förstår vi däremot inte:
"Jag vet från vem jag har fått alla presenter ifrån, så i mitt hjärta tackar jag Dig! Alla förutom en present men det förblir min hemlighet vilken!"

Vi antar att hon menar att hon vet vem hon fått alla presenter från utom en? Så om ni gett en prseent till Linda och vill var säker på att få ett tackkort är det bäst att ni för säkerhets skull berättar vad ni gett. Men vem är denna "Dig" som hon tackar i sitt hjärta? Menar hon "Er"? Eller är det en speciell present från en speciell person som hon menar?

Festen som sådan verkar Linda vara väldigt nöjd med. Strippan föll dock inte i smaken.

Linda skriver även ett inlägg om att hon ska vara ledig från TV-produktionen några dagar - och ha en myshelg med sonen Kevin. Välförtjänt för Linda och roligt för honom - de kan inte ha hunnit ses och vara lediga tillsammans så mycket under den sista tiden gissar vi.

Akta er för papaya

Natacha skriver att papaya dödar sexlusten. Så hon passar på att äta massor nu när Dhani är borta. 

I och för sig verkar ju deras förhållande inte vara kantat av de svartsjukeproblem som nog är ganska vanliga då man lever långt ifrån varandra under vissa perioder. Men det känns kanske ändå lite extratryggt för Dhani att hans söta flickvän äter bort sin sexlust.

Äta eller dö

Vi har skrivit en hel del om vikthets och kvinnoideal i den här bloggen, och här kommer ännu ett inlägg i den debatten. Den här gången har Stina med Stina's world of everything författat ett mycket välskrivet inlägg. Läs det!

"Fler och fler småkända förebilder ringlar i dyngan av en vikthets som heter duga och som oftast förtäljer ett yttre krav som inte faller sig naturligt. Som kräver en obotlig hunger, minimala måltider där man ofta glömmer att äta men samtidgt klappar sig själv på axeln och låtsas tycka att man är småcharmig som råkade utstå ytterligare en timme med skrikande magsäck."

Towa och Kenza gillar vänster

Det sägs att alla har en ansiktshalva som är mer symetrisk/vacker än den andra. En som tror på de teorierna är Kenza. Hennes nya profilbild föreställer halva ansiktet - den vänstra halvan, som hon själv tycker ser bättre ut än den högra. Oavsett vilket - som vanligt ser Kenza strålande ut.

En annan som gillar sin vänstra sida (även om hon själv inledningsvis kallade den för högra) är Towa.

Vi själva har ännu inte upptäckt vilken av våra ansiktshalvor som är bäst - om nu någon är bättre än den andra.

Linda Rosing 35 år

Förra veckan fyllde Linda Rosing 35 år och idag är det dags för festligheter med anledning av detta. Linda verkar verkligen se fram emot festen så vi hoppas den blir lyckad. Klart är iallafall att festdeltagarna kommer att bjudas på en tårta av det lite ovanligare slaget - den är formad som två bröst. Linda tycker att just bröst är ett passande val, "det var ju ändå med hjälp av dom som min karriär en gång startade."  (Hon som annars brukar beskyllas för att ha brist på självinsikt)

Festen är på White Room dit Linda själv redan har anlänt i en vit limo. För säkerhets skull fanns texten "Linda Rosing 35 år" över hela bilens sidor. Ifall någon nu inte skulle känna igen henne kanske? Bilder finns i Alex blogg.

Om någon väldigt gärna vill uppvakta Linda - men inte blivit bjuden - så går det bra efter kl 01, då släpps även icke-bjudna in. Risken är ju dock att den omtalade brösttårtan är uppäten vid det laget...

Fem bilder från Fulhetens Nanna

Det här är vår nya favoritblogg! Nanna Johansson är serietecknare och illustratör och i sin blogg "Fem bilder" lägger hon varje vecka upp fem nya bilder på olika teman. Teman som Fem saker som saknas inom populärkulturen eller Fem dysfunktionella familjer eller Fem stereotyper.

Hysteriskt roliga och träffsäkra teckningar, ofta med ett stänk av allvar. Kolla in dom! Hon har även en hemsida - fulheten.com - som är värd ett besök.

Tapeten med stort T

"Tankebubblor" tipsar idag om de helt underbara tapeterna från "Your Wallpaper". Och vi är sålda. Sällan har någon tapet väckt så stort habegär hos oss som dessa. Det är svårt att välja en favorit, förutom de här två så finns det hur många andra snygga motiv som helst. Naturbilder, snygga mönster, djur, spektakulära showbilder, fashion... Allt finns.

Bonde söker fru - det som inte syntes på TV

Emma som nyligen gifte sig med "Bonde-Magnus" har sedan en tid tillbaka en blogg. För den som följt TV-programmet kan det nog vara rolig läsning. I bloggen finns redan massor med bilder från bröllopet och idag skriver Emma att hon med start imorgon kommer att börja blogga om "hur "sagan" började:) Ni kommer få mina tankar och saker som hänt bakom kamerorna info;)".

Kenzas ex = ett ärkesvin

Det verkar som att Kenzas ex  är ett s.k. svin av värsta sorten. Inte nog med att han dumpade henne på ett ganska trist sätt nu har han dessutom försökt "sälja" info om Kenza...till Blondinbella.

Blondinbella gjorde det enda rätta och kontakta Kenza (eller rättare sagt - det skötte ju assistenten).

Vilken kille. Om det verkligen är han som kontaktat Blondinbella så är det bara att gratulera Kenza till att hon förhoppningsvis aldrig mer behöver se honom.

Magdalena Graaf akutopererad

Ännu ett avhopp i Let's Dance på grund av allvarliga grejer, nu är det Magdalena Graaf som tvingas lämna programmet på grund av en blödning i hjärnan. Hon har opererats och mår efter omständigheterna bra, och det låter ju skönt att höra.
Vi sänder varma tankar till henne, hennes barn, syster Hannah, hela familjen och alla runt omkring, och håller tummarna för att allt går bra för henne!


Meral hjälper syrran

Det finns flera sätt att försöka dra upp sina kompisars/syskons/pojkvänners besöksstatistik om man själv har en lite större blogg - att länka är väl kanske vanligast.

Meral tar länkandet till en högre (alt lägre) nivå. Hon påbörjar ett inlägg om "populäre" Linda Rosing i sin egen blogg. För att läsa de sista raderna av inlägget måste man däremot klicka sig vidare till hennes syster "Bloggpolisens" blogg.

Uppfinningsrikt Meral!


Får man skaffa åtta barn?

Det tycker inte Alex Shulman.

"Jag tycker det är konstigt. Nej, förresten. Jag tycker att det är direkt ansvarslöst att skaffa åtta barn."

Alex (som själv inte fött och fostrat ett enda barn än) ifrågasätter vilken förälder som kan ge ÅTTA barn den uppmärksamhet och den kärlek de förtjänar?

Det finns gott om enbarns- och tvåbarnsfamiljer som inte klarar av att ge sina barn den uppmärksamhet och kärlek de förtjänar. Likväl som det finns större familjer med fem, sex, sju eller åtta barn som klarar av den biten mycket bättre. Allt handlar ju också om vilket liv man väljer och vad man prioriterar. Visst kan man ju som utomstående tycka det är lite märkligt med åtta barn eller fler, men ansvarlöst behöver det ju inte vara. Ansvarslöst är det först om man inte kan försörja sina barn känslomässigt och/eller ekonomiskt.

Du har säkert hört det förut Alex, i andra sammanhang. Storleken spelar ingen roll. Det är en sanning som gäller i detta fallet.

Storstadspojkens vantproblem

Storstadspojken frågar om vi missat hans glasögonband. (Nej just det, ingen har väl undgått hans senaste fashion statement senilsnöret).

Han köpte dem efter att ha slarvat bort sina handskar, och ville inte riskera att även slarva bort sina glasögon. Det var ju bra tänkt, att förebygga olyckan så att säga. Men det löser ju inte problemet med handskarna. Han hittade handskarna den här gången, men nästa gång kanske han inte har lika tur. Lyckligtvis finns det en lösning. Vanthållare.

Denna käcka produkt finns hos Pippilotta i flera färger och matchar lätt outfitten för dagen. Det finns även en variant från Lundmyr med trycket "Älskling". Tips till Blondinbella som alla hjärtans dag present kanske? Klassiska vanthållare som håller vantar på plats ger lilla älsklingen varma sköna händer i alla väder.

Badkläder som skyddar mot solen

Sagolikt by Perla tipsar om de här badkläderna med UV-skydd 40 som hjälper till att skydda småttingarna från solen. De finns att köpa på Lindex för 199 kr, ett riktigt bra pris, sådana här kläder med inbyggt solskydd brukar vara rätt så dyra. Finns även i grått.

Blondinbella vill toppa Kenza

Kenza visade igår ett utdrag på hur mycket pengar hon tjänar i månaden. Blondinbella vill inte vara sämre och slänger idag ur sig, sådär i förbifarten att:

Jag känner mig mer och mer rutinerad för varje dag som går så när jag väl sitter där och de erbjuder mig 80 000 kr för ett jobb som tar några timmar, säger jag på en gång att jag inte gör det för mindre än 130 000 kr. Det är alltid lika roligt att se deras miner när jag är så tuff!

En liten känga så att Kenza och alla andra ska veta att det faktiskt är hon som är bloggdrottningen och det Kenza drar in på en månad kan Blondinbella tjäna på några timmar.

För övrigt är det konstigt att Sverige befinner sig i kris när så många företag kan hosta upp såna summor som dom uppenbarligen gör på bloggannonsering. Eller kanske det inte alls är konstigt förresten.

Aah hon glömde koden....

Vi gissade imorse att Linda Rosing haft problem med sin nya mobil då hon inte kunnat blogga från Turkiet. Nu har hon kommit hem, skrivit ett inlägg och förklarat att hon glömde koden till telefonen hemma... Så förargligt. Tänk om man kunde komma med lika dåliga ursäkter som henne när man inte orkar/vill/kan göra saker och komma undan med det?

Vad har hänt med Rosing?

Det är nu fyra dygn sedan Linda Rosing uppdaterade sin blogg. Det är ett ganska långt uppehåll - inte särskilt bra om man vill behålla sina läsare.

I Alex blogg kan man läsa att sällskapet åt en sista middag i Turkiet igårkväll så om Linda inte är hemma nu så är hon nog det väldigt snart iallafall. Vi antar att bloggen i kommer igång igen då om inte annat. Troligen kan man då läsa att hon har haft problem med mobilen...gissar vi.


Kenza tjänar pengar

Kenza har haft frågestund och svarat på frågor, en hel del om Tokio Hotel, lite om smink och skönhet, vad hon tycker om Teo och sin hjärtetatuering... och så visade hon upp en faktura hon fått utbetalt till sig, och det var inga små slantar direkt. Det var antagligen en ganska bra månad för henne, alla ser nog inte riktigt lika bra ut, men det är hur som helst en stor summa fickpengar för en som går på gymnasiet. Lägg därtill hennes MTV-jobb också så har hon nog sitt på det torra ett bra tag framöver.


Mogis matblogg

Mogis blogg får mer och mer karaktären av matblogg. Det finns nog ingen som bloggar så mycket om mat som hon gör, undantaget de renodlade matbloggarna förstås.

Vart och vartannat inlägg handlar om hennes middagar eller fika eller mellanmål eller nattmat, och utan att ha räknat så tror vi det är mer dagens mat än dagens outfit nu för tiden. Snart kanske hon tar steget längre och börjar lägga ut sina egenkomponerade recept också. Videoblogg från köket. Gourmettips förstås, ingen vanlig blaha-blaha husmanskost. Professor i mat-konst som Carl-Jan kanske vore något att sikta på.

Snygg t-shirt


Shopaholicmamman tipsar om bland annat denna snygga t-shirt med Heidi Klum-tryck. Den finns att beställa hos Colorez.se där den kostar 200 kr.  Den verkar tyvärr vara slut i lager just nu men fler ska komma in - så det gäller att beställa snabbt sen, så de inte tar slut igen.

Haremsbyxa, någon?

 
Spanbloggen har spanat in haremsbyxan som liksom cykelbyxan vi skrev om härom veckan har gjort comeback i butikerna. Det var inte ens snyggt förra gången det var trendigt, vi har vaga minnen av något som mest liknade ett par urtvättade, sladdriga, två nummer för stora långkalsonger med hänggren ner till knäna. 

Haremsbyxan på bilden ovan har ju nu inte den värsta varianten av häng i grenen. Det finns värre exempel. Vi spår att denna trend kommer att bli ytterst kortlivad. När sommaren är slut kommer även haremsbyxan att vara det.

Slutar Blondinbella blogga?

Blondinbella har haft frågestund och på frågan om hur hon ska hinna med bloggen när hon börjar läsa juridik till hösten svarar hon "Jag kommer att sluta blogg då."

Det var lite oväntat faktiskt, och det återstår ju att se om det verkligen blir så. En gång bloggare - alltid bloggare sägs det, det är svårt att lägga av när man en gång börjat tänka blogg. Som det är nu klarar hon inte ens att låta helgerna vara bloggfria, går det då att lägga av med bloggen helt?

Vissa som pluggar juridik klarar av att blogga samtidigt. Men alla har ju olika förutsättningar. Blondinbella kanske kan be Storstadspojken att ge henne några tips på hur man klarar av att kombinera pluggandet med bloggandet...

Kopplerskan Katrin

Katrin lottar ut en dejt med sin kusin David i bloggen. Är du mellan 18-26 år och inte rädd för att bli omnämnd i Katrins blogg (för det lär du nog bli), så är det fritt fram att ta chansen. Har du bästa idén på hur du ska uppvakta honom så vinner du dejten.

Det står förresten ingenstans om han söker en man eller kvinna att dejta. Det kanske inte spelar någon roll heller. Det är ju trots allt 2009.

Bloggriset viner - Bloggvärlden bävar

Vi läser hos Tyskungen att han instiftat ett nytt årligen återkommande pris - Stora Bloggriset. Och vi vet inte riktigt vad vi ska tycka om det hela.

I grund och botten försöker vi satsa på att lyfta fram det positiva - att leta upp de bra bloggarna - och inte främst driva med de dåliga. Men även vi ironiserar över andra. En "grundregel" för oss är dock att vi ironiserar bara över dem som själva "öppnat upp" för det. Vi skulle exempelvis aldrig driva med "okända Anna från Malmö" som skriver om sitt liv - oavsett hur dåligt hon än skriver - istället skulle vi låta bli att nämna hennes blogg.

Men sedan finns det ju de stora "kommersiella" bloggarna - som i viss mån "lever" på publicitet, även negativ sådan. Som säkerligen skriver vissa konstigheter fullt medvetna om att de kommer att få höra negativa saker efteråt. Bloggar som i mångas ögon är "dåliga" - men som har enormt många läsare just för att de är vad de är. Bloggar som i flera fall säkerligen drivs av personer som är fullt medvetna om hur de uppfattas - och som skulle klar av att skriva annorlunda om de ville - men har gjort valet att istället underhålla på det sätt de gör. Att  ironisera över denna typ av bloggar (och i viss mån över de stora kommersiella bloggarna överlag) kan enligt oss vara ok - det är på något sätt en del av spelets regler. Men inte ens då är det ok med vad som helst... Towes ord känns i dessa sammanhang både aktuella och kloka.

Vi gissar dock att flera av de som slutligen hamnar bland Tyskungens tio nominerade bloggar är personer som gärna vill ha den recension som utlovas till topp tre. Som struntar i att orden kommer att vara hårda - som tacksamt tar emot chansen att synas.

Så länge topp tio blir befriad från "okända Anna från Malmö" som skriver om sitt liv och gör sitt bästa men ändå är "dålig", så tycker vi nog att Tyskungens idé är riktigt rolig.

Den som vill nominera bloggar kan göra det i Tyskungens blogg.

Stackars Kissie

Vilka läsare hon har. Hon ställde frågan "Om du vaknade upp som mig, Kissie, en dag, vad skulle du göra då?" Vanligaste svaret från hennes läsare är att dom skulle ta livet av sig. Andra drömmer om att förföra Amir. Någon skulle titta sig mellan benen.

Håhåjaja.


Veckans guldstjärna v 4

Denna vecka går guldstjärnan till en blogg som förtjänat den för att den är så fylld av härlig matinspiration.

Den vinnande bloggen är "Linneas Skafferi".

Linneas Skafferi tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Linneas Skafferi är precis den bloggen man behöver när dagens middag ska planeras - och inspiration/idéer är en bristvara. Här finns mängder med recept. Festliga recept. Vardagsrecept. Recept på nyttigheter...och på onyttigheter. En aldrig sinande inspirationskälla - oavsett om det gäller söta små cupcakes eller en traditionell husmansmiddag. För den som har svårt att komma på något att laga till vardags är dessutom Linneas matplaneringar, som hon gör inför varje vecka, nästan oumbärliga. Att all denna inspiration dessutom är så trevligt förpackad som i Linneas snygga blogg är ännu ett plus. Liksom att inläggen innehåller både många och fina bilder. En trevlig och inspirerande blogg kort sagt.

Förtrollade dockor

De här underbara dockorna, "Enchanted dolls" hittade vi på Modettes inredningsblogg. Hon som tillverkat dockorna heter Marina Bychkova, född i Sibirien men flyttade till Canada vid 14 års ålder. Kolla in hennes galleri för fler dockor, de är fantastiskt välgjorda och uttrycksfylla med sina stora, sorgsna ögon. En dröm att få äga dem!

Kissies och Lily - vilken är originalet?

Kissie och Lily har ett konfliktkantat förlutet och inte heller nu verkar stämningen dem emellan vara särskilt vänskaplig.

Idag skriver Kissie  att Lily lägger upp exakt samma material i sin blogg som det Kissie använder - men fem minuter senare. Detta skriver Kissie inte för att vara elak - är hon noga med att poängtera.

Lily kontrar med att det bara är att titta på tidpunkterna för publicering av inläggen så ser man vem av dem som är den verkliga copycaten.

Vi har faktiskt aldrig tyckt att någon av bloggarna är en kopia av den andre - och tycker nog att det finns utrymme för dem båda. Vi har dessutom inte bemödat oss att jämföra tider i damernas bloggar så vem som är "originalet" vet vi inte. Finns det någon annan som gjort det och kan berätta vem av dom som har rätt? :)

En nystartad musikblogg

Seductive Sounds är en musikblogg som startade i december 2008. Killen som driver den heter Daniel och är själv musiker. I bloggen tycker Daniel till om nyheter från nöjesvärlden, såsom nya singlar, album och musikvideos. Han nosar även upp, och tipsar om, guldkorn som man inte "får" missa. Utöver detta lägger han även upp en del eget material.

Daniel verkar var insatt i musikvärlden och bloggen uppdateras ofta. Kanske har han faktiskt rätt när han lite skämtsamt skriver att hans egen blogg är den enda musikblogg man behöver? Vi tror att bloggen har stor potential att bli populär bland de som är intresserade av musik och av vad som händer i musikbranchen (och då inte främst saker som vem som ligger med vem eller vem som senast smygfotograferades i ett för berusat tillstånd). Här handlar det om musik

Vikten - ett ämne av vikt?

Det här med vikt har varit ett hett ämne i bloggvärlden den senaste tiden. Det har varit en svältdebatt kring DennisM och det har varit viktbråk mellan Blondinbella och Katrin Zytomierska/Carolina Gynning. Bland annat.

Och viktskriverierna fortsätter.

Nu överväger DennisM en ny diet som går ut på att bara äta frukt i en månad. Det låter ju väldigt sunt. Eller inte. (Men kanske hälsosammare än att de flesta dagarna helt låta bli att äta?) Konstigt nog hyllas han i sina kommentarer. Den ena efter den andra tjejen utropar saker som "Jättebra tips Dennis!! Jag älskar dina tips!! SKa börja me den här imorgon. Kram". Om det är en eller flera personer som står bakom hyllningarna är ju däremot svårt att veta - klart står iallafall att ingen av hyllarna verkar ha en egen blogg.

Johanna Trenk är inne på lite mindre kontroversiella sätt att hålla sig smal på. Hon tipsar i sin blogg om olika sätt att förändra sin livsstil och på så sätt gå ner i vikt och hålla vikten. Det mesta verkar ganska sunt - typ att man ska röra på sig (exv ta trapporna istället för hissen), att man ska undvika lightprodukter - och främst: att man faktiskt ska äta. ;)

Towa Lindberg reflekterar kring det faktumet att "alla" vill vara smala och konstaterar att "Det får inte gå till överdrift men det är precis vad det gör, världen är sjuk - är jag också sjuk?".

Vi gissar att det som får mest utrymme och kommer att märkas mest av dessa tre inlägg är DennisM. Värst "vinner". Tyvärr.

Håller ni med Towe?

Towe, cpmamman, har skrivit ett tänkvärt inlägg om humorn av idag där så mycket går ut på att håna andra, och då speciellt att håna de som är svagare.

"Jag anser att man får skämta om mycket och även om det värsta så länge det finns ett budskap eller en värme i stunden. Humor är ett perfekt redskap att använda för sina åsikter. Men komiken har mer blivit ett forum för att håna till höger och vänster nuförtiden och jag blir äcklad. Folk sväljer detta och skrattar rått medan någon annan gråter."

Vi håller helt med Towe, visst kan man skämta om nästan vad som helst, men man måste göra det på rätt sätt. Med värme och hjärta. Annars fastnar skrattet i halsen. Men vi tror också att många inte tänker sig för, många skämt uppkommer inte av elakhet utan av tanklöshet. Därför är det så viktigt att såna som Towe står upp och säger ifrån när något inte är okej. Att vi andra lyssnar på henne och för hennes budskap vidare. Vi ställer oss på hennes sida, och hoppas att alla andra också gör det.

Vi har sagt det förut, och vi säger det igen, Towe kan mycket väl ha en av landets viktigaste bloggar, läs den!

Tyskungen forsätter blogga

Tyskungen slutar inte. Det blir en fortsättning för hans blogg.

Men "från och med nu ska jag bara skriva något när jag har något att säga".

Det låter klokt. Och vi är glada att han blir kvar.

En mamma med två små änglaflickor

Melissa skriver i sin blogg "Mamma Melissa" om tiden efter det att hon förlorade sina tvillingflickor  som föddes för tidigt i september 2008. Melissa skriver mycket om sorgen, om sorgearbetet. Men det är ingen nattsvart blogg. Här finns även ljus.

Efter att man läst de senaste inläggen - och upptäckt att Melissa, utöver att ha något att berätta, är en av de bloggare som verkligen kan skriva - var det omöjligt att låta bli att läsa bloggen från starten. Från förlossningen som Melissa in i det sista försökte förhindra genom att göra det som alla nog vet är omöjligt - stå emot krystvärkar.

"Melissa, du måste trycka på!" De upprepade detta och jag höll. Jag höll emot för allt vad jag var värd. Genom varje värk. I magen lever de. I magen lever de."

För att till slut ändra sig.

"Och här ändrade jag tankesätt. Ok, tänkte jag, barnen är på väg ut. Ju fortare förlossningen går desto mindre påfrestning blir det på deras små kroppar och då har läkarna bättre chans att hjälpa dem. För hjälp skall de ha. Jag krystade och jag skrek "nej" för varje värk. För det här, det var emot naturens lagar -att föda sina barn in i döden."

Ja. Det är emot naturens lagar.

Upp som en sol ner som en pannkaka?

I höstas sken solen på Tyskungens blogg. Besöksantalet var högt, han hyllades av läsarna, han vann blogg-SM och (inte minst) han blev årets bloggstjärngosse.

Sedan hände något. Han skriver själv att bloggen är i en svacka. Och det är väl sant. Men nu verkar det som att han allvarligt funderar på att lägga ned bloggandet. Om bloggen blivit en belastning, en plåga - så bör han ju självklart lägga ned den. Men vi tycker det är tråkigt.

Tyskungen när han är som bäst, det är ju kanske synonymt med den svenska bloggvärlden när den är som bäst.

Klaus, vi hoppas därför att du blir kvar. Om du för en tid struntar i statistiken och bara skriver när du känner för det - och om vad du vill. Om du glömmer allas våran väntan på de "stora ögonblicken". Kanske skrivglädjen och inspirationen återvänder då?

Eller - kanske du borde ge efter och låta din blogg bli en "riktig "pappablogg. Din vardag är ju fylld av inspiration till detta - och dina inlägg som redan är av den typen är ofta både roliga och berörande. Vi har sagt det förut och säger det igen - att skriva en pappablogg (eller mammablogg) är inte synonymt med att ha en dålig eller intetsägande blogg. Vi tror du skulle kunna göra det riktigt bra. Liksom - du blir en Ninni istället för en Alex.

För som det är nu blir det en blogg som försöker vara något annat än den är. Känns det som. Vi gissar dessutom att "pappa-blogg-läsarna" inte riktigt hittat till dig - och att många av dina läsare från i höstas (då bloggen såg lite annorlunda ut)  tycker att det stora antalet inlägg om det som utgör störe delen av din vardag- dina barn - inte är det mest intressanta att läsa om.

Om inte annat...det blir väl en bok iallafall?


Linda Rosing i Turkiet - med trasig mobiltelefon?

Efter den senaste resan med TV-produktionen (till Prag) fick Linda en ny mobil så att hon skulle kunna mobilblogga och på så sätt uppdatera bloggen oftare (uppdateringarna från Prag var minst sagt sparsamma).

Nu är Linda återigen på resande fot med produktionen, denna gång i Turkiet, och som vanligt är det i Alex Erwiks blogg som man kan följa resan (bland annat fina bilder på den vackra utsikten från hotellet). Linda själv har inte bloggat sedan igårmorse innan resan påbörjades.

Vad hände med mobilen? Har den gått sönder? För annars var det väl just vid sådana här hektiska inspelningsperioder som den skulle komma till nytta?

På Kanal 5´s sida kan man läsa om Lindas blogg: "Sist men inte minst så kommer jag att blogga om mitt nya tv-program som ska spelas in snart här på Kanal 5. Det är här ni kommer att få se allt först och jag kommer att var generös med bilder".

Börjar det inte vara dags att ändra den texten? Eller förbjuda Alex att blogga före Linda? Eller ge Linda mer bloggtid? Eller en fungerande mobiltelefon? Eller något?


Mmmm morotskaka

Jennie med bloggen Kalasgott har bakat morotskaka, och bjuder på ett recept som låter riktigt smaskigt. Tjusig garnering har hon också fått till. Lime i frostingen gör kakan extra god, det kan vi intyga! Kolla in hennes blogg för receptet.

Med passion för rosa


Det finns ungefär hundra miljarders inredningsbloggar som går i vitt, de bloggar om vita saker, de heter något med vitt i namnet och visar upp miljarders med foton från sina hem som är stylade i vitt och ser nästan likadana ut allihopa. (Det är inget fel med det. Vi gillar vitt. Men vi gillar också färg.) Därför är det så uppfriskande med en blogg som Rosa Hemmet.

Nu sedan hon blivit sambo är det inte enbart rosa prylar hemma hos henne, men det är fortfarande galet, kitschigt och framför allt härligt inspirerande att klicka runt i hennes blogg. Missa inte hennes nyinköpta glittriga kronhjort. Underbar!

Polarn O. Pyret på nätet

Hos Miashopping läser vi att Polarn O. Pyret ska öppna nätbutik i mars. Det blir säkerligen en succé. Polarn och Pyret är ett av de tre mest sökta varumärkena på Tradera, att köpa begagnat är ju just nu det enda alternativet för den som inte har nära till en butik men ändå vill ha Polarn O.Pyretkläder.  

Karolina och Google

Karolina Lassbo är förtjust över att hon blir första valet i Googles rullgardinsmeny om man skriver in Karolina. Vi tycker att listan blir mycket mer intressant när man läser den lite mer noggrant. 

Man får 33.100 resultat på Karolina Lassbo. Hon slår därmed Karolina Kurkovas navel som endast får 32.100 träffar. DET är stort!

Bye bye Bella

Nu är det färdigdansat för Blondinbella i Let's Dance, något som hon själv var lite chockad över. Där fick hon kanske en insikt i att framgång i bloggvärlden inte automatiskt innebär samma framgång på andra arenor. Hon hade räknat med att stanna kvar ett tag till, kanske ända till slutet, men så blev det alltså inte.

En positiv sak med detta är ju att nu har hon helt plötsligt en massa fritid. Tid att bara göra ingenting, hänga med sin familj, vänner och pojkvän - något hon haft svårt att passa in i schemat. Hoppas hon tar vara på den nyvunna fritiden nu! Men, om vi känner Blondinbella rätt så har hon nog snart hittat något nytt projekt att fokusera på...

Linda Bengtzing ska bli mamma

Linda Bengtzing avslöjar på Diggiloo-bloggen att hon inte kommer att vara med på turnén i sommar eftersom hon väntar barn. Vi hade ingen riktig koll på hur pojkvännen och blivande pappan Peter Ståhlgren ser ut, men Aftonbladet har bild på dem båda. Lite äktenskapstycke eller hur?

Grattis från oss!

Lär dig fläta hår

Vi hittade några riktigt bra inlägg hos Lily [Linda Blom] där man får lära sig olika flättekniker. Vanlig fläta, inbakad fläta och utbakad fläta, med instruktionsfilmer och allt. 

Den här lilla flätskolan har vi helt missat trots att vi brukar kolla in hennes blogg, men bättre sent än aldrig. Vi tycker det är en helt suverän grej, nu ska vi fläta hår tills våra fingrar glöder, och ser fram emot att få lära oss luggflätan snart!

Författare som bokstöd

Linas fina blogg tipsar om de här läckra bokstöden i pulverlackerad plåt med bilder av svenska författare. Astrid Lindgren, August Strindberg, Dan Andersson, Karin Boye och Nils Ferlin finns det att välja bland hos Cosas. Visst är de jättevackra!

Katrin har klivit ur sandlådan

Katrin har äntligen lämnat sandlådan och skrivit ett inlägg i "viktdebatten" som inte innehåller barnsligheter som att kalla andra för "skitunge" eller andra "dagisnivåargument". Och när hon skippar barnsligheterna blev det i det stora hela riktigt bra. Så bra att Katrin knappar in ganska rejält på Blondinbellas 18-0 tycker vi.

Läs Katrins debattartikel här.


Rosing förorsakar "Kanal 5"-kris?

Enligt Expressen har Linda Rosings påstådda romans med Peter från Basic Elemen förorsakat en mindre kris på Kanal 5. Det hela har enligt tidningen varit uppe i produktionsledningen och ett krismöte ska ha hållits. Linda har nämligen dejtingförbud med män utanför inspelningen av kärleksprogrammet "Den rätte för Rosing". (Kanal 5 förnekar däremot att det varit frågan om något krismöte.)

Kris eller inte - Linda själv tar iallafall lätt på det hela och skriver i sin blogg att "Expressen skriver idag att jag dejtar andra män! Jag dejtar ju massor av män! Hahaha. Nu ska jag åka iväg på ny resa och dejta ännu mer, haha....."

Om det nu ligger någon sanning bakom romansryktena så är det väl ganska typiskt så som det brukar vara - det är när man inte vill/kan som man träffar någon. Inte dyker det upp någon kärlek när man söker det, utan de dyker upp när man precis bokat en jorden runt resa på ett år, eller då man bestämt sig för att man ska "passa på att vara singel ett tag"... eller  kanske då man är med i en dejtingsåpa?

Inblick i fängelselivet

Sedan några dagar tillbaka sitter Sanna Bråding bakom "lås och bom". I hennes blogg kan man nu läsa om hur fängelselivet är (Sanna har skrivit ett brev till bloggläsarna som en kompis till henne hjälpt till att publicera).

På det stora hela verkar hon ha det bra - trots viss brist på mat. "Jag har kommit in i gänget och mår faktiskt riktigt bra. jag gillar tillochmed inlåsningen... Lugnt och skönt på nåt vis!"

Kenza är dumpad

Kenza må ha flyt på jobbfronten men samma tur verkar inte just nu råda på när det gäller kärleken. Stackarn har blivit dumpad - med ett "Aloha - as in goodbye". Alla som någon gång varit i den situationen kan lätt sätta sig in i hur hon mår just nu. Med "hjärtat på golvet krossat i 1000 bitar".

Vi gissar att Kenza inte kommer att behöva sakna pojkvänskandidater den dag hon känner för att träffa en ny...


Bloppis med Blondinbella & co

Den 7:e februari har Blondinbella och ett gäng andra bloggtjejer loppis på Bubbleroom.

Blondinbella "kommer att passa på att sälja nästan alla klänningar hon har, alla kjolar, pumps, kuvertväskor, vanliga väskor, pälsar etc." Redan Blondinbellas del i det hela lär ju alltså bli som en mindre ordinär loppis - tänk er då att det dessutom kommer att säljas grejer från sex andra personer också. Fyndläge.

Och tänk vad bra för Sverige. Detta kan bli det som behövs för att vi ska stoppa lågkonjukturen. Efter att Blondinbella rensat ut typ hela sin garerob vill hon nämligen köpa nytt. Det lär betyda en rätt lång shoppingrunda. Eller flera snarare.

Storstadspojkens inköpsplan

Storstadspojken gillar kvalitetsföremål. Som student har han inte råd att bara köpa sånt så han har kommit på ett riktigt bra sätt att sköta sina inköp så att han kan unna sig iallafall vissa kvalitetsgrejer. Han köper antingen eller - vissa saker, exv skor, köper han i riktigt bra kvalite. Allt som han inte kan unna sig att köpa av bra kvalite köper han istället väldigt billigt. Saker han anser passar bra att köpa billigt är exv skjortor och t-shirtar. Han tror att detta kommer att leda till att han kommer att kunna få äga kvalitetssaker, ha råd att göra roliga saker men samtidigt vara sparsam.

Det måste kännas lite tungt för Storstadspojken att leva med så annorlunda ekonomiska förutsättningar än sin sambo. Det blir lite som i mellanstadiet då alla barn skulle äta mat från olika delar av världen. Några var rika europeer som fick en "lyxig" köttbit...andra fick titta på och peta i sig några riskorn - för de drog lappen där det stod "Sudan".

Kenza träffar kändisar

Nu är Kenzas MTV-blogg igång igen. Kenza har ju börjat jobba åt MTV och kommer att vara med på olika events, konserter, premiärer, backstage… Och från allt detta kommer hon att rapportera i bloggen.
Först ut är Chris Brown imorgon.

Vilket drömjobb! Vi gissar att det finns många, många 17-åringar som gärna skulle vilja ta över om Kenza vill sluta.

Topp-fem listor i massor

På bloggen Topptusen kan man varannan dag hitta en ny topp-fem lista. Här finns vitt skilda ämnen som "Topp 5 finska livsmedel", "Topp 5 text på t-shirt" och "Topp 5 snygga diktatorer".

Perfekt blogg för en stunds underhållning!

Upp ur sandlådan, Katrin

Katrin kan ännu inte släppa viktbråket med Blondinbella. Men det lustiga i hela bråket är att även om Katrin har sina poänger så försvinner dom i hennes dåliga argumentation på dagisnivå. Hennes senaste inlägg avslutar hon till exempel med: "Hon skryter om att hon har två bolag. Jag har tre."

Det känns som att bråket har blivit ett envägsbråk från Katrins sida, och nu handlar det egentligen inte om vikt och bantning längre, utan det handlar om Katrin. En Katrin som vill hävda sig. En Katrin som kanske känner sig hotad av en 18-åring och därför tar till sandlådeargument som ska visa på hur pass mycket bättre hon är.

Vi tycker det är synd, Katrin verkar ju vara en skärpt och slipad kvinna som säkert skulle kunna föra den här debatten på en helt annan nivå, och ställa Blondinbella mot väggen. Det hade kunnat bli en intressant tv-debatt.

Bloggtips: Hygienkonsult

En blogg med namnet "Hygienkonsult", kan den vara humoristisk och kul? Eller borde frågan vara, kan den vara annat än humoristisk och kul?

Den här bloggen står på flera ben. Den handlar dels om seriösa saker, företrädesvis kopplade till blogginnehavarens yrke, hygienkonsult (Ja det finns ett sånt yrke). Dels är killen humoristisk. Ofta en sorts lite torr eller kanske aningen underfundig humor. Ibland vet man inte riktigt om killen skämtar eller är allvarlig, om han driver med läsaren eller är sanningsenlig. Och mitt i all humor och hygien smyger det sig in en hel del tänkvärdheter om livet i stort.

Så svaret på de inledande frågorna är "ja" och "ja".

Vad gör då en hygienkonsult?
Hygienkonsult är nog inte lika okänt/ovanligt som sumprunkaren Tyskungen skakade fram igår - men alla vet nog ändå inte vad en sådan gör. Därför är det tur att hygienkonsulten själv beskriver sitt yrke i bloggen. Kortfattat: Han är den som kanske räddar just dig från att drabbas av matförgiftning nästa gång du käkar en räksallad på närmaste lunchrestaurang.

Det är svårt att sätta finget på exakt vad det är - men något är det med hygienkonsultens blogg som gör att vi fastnar.

Även kändisbarn skäms för sina föräldrar

Magnus Uggla skriver om när han skulle handla bland annat taco-ingredienser tillsammans med sin dotter. Plötsligt var hon försvunnen och det visade sig att hon gått för att vänta på honom utanför kassorna. Varför då? Jo hon ville inte stå bredvid honom när han köpte tacos eftersom det var så "svennigt".

Det kanske är en naturlag att man ska skämmas för sina föräldrar i en viss fas av livet - även om föräldern är "coole" Magnus Uggla eller någon annan kändis? Eller kanske fasen till och med blir allra värst just för dom som har "kändisföräldrar"?


New York Blueberry Cheescake

En riktigt god cheesecake tipsar matplatsen om idag. Receptet kommer ursprungligen från Leilas kokbok och den ser verkligen smarrig ut. Blandningen vit choklad - blåbär känns lockande.

DennisM vill provocera(?)

Det börjar bli lite mycket i DennisM´s blogg nu. Idag ondgör han sig över pizzaätande och att svenska folket har ohälsosamma matvanor (som kontrast till hans egna "hälsosamma" livsstil så att säga). Det luktar mer och mer PR om det hela.

Det är ju bra om det är så. Bättre med en ung kille som vill marknadsföra sin blogg än en ung kille som svälter sig själv till döds.

Ett PR-tips i all enkelhet: Om man vill få uppmärksamhet genom att chockera, så gäller det att "komma med något nytt ibland". Hur chockerande en sak än är så vänjer sig alla tillslut - och det behövs något "ännu värre" för att få önskad effekt. Som i den kända sagan "Vargen kommer"...

Oh la la

Förälskad direkt! Visst är det den känslan man får när man ser denna skönhet, HP Mini 1000 Vivienne Tam Limited Edition, resultatet av HPs samarbete med den amerikanska modedesignern Vivienne Tam. Det är Smidigt som tipsar om denna "digitala handväska".

Datorn hämtar inspiration från Viviennes vårkollektion "China Chic" med ett pionmönster i rosa, rött och lila och utgör den ultimata accessoaren för både mode- och teknikintresserade kvinnor.


I slutet av mars finns den i svenska butiker, i begränsad upplaga, och priset ligger runt 5 990 kronor inklusive moms.

Mogi fyller 2 år

Idag för 2 år sen började Mogi blogga. Nu har hon 5000 läsare om dagen men nästa år siktar hon på att ha "40-50 tusen per dag".

Det är ju bra med höga målsättningar, men vad tror ni? Tror ni Mogi lyckas? Eller börjar "marknaden" vara mättad?

Blondinbella tackar nej

Det blir ingen debatt mellan Katrin Zytomierska och Blondinbella ikväll som Katrin hade hoppats på. Vi trodde nog att Blondinbella skulle tacka nej - och hänvisa till späckat schema. Det hade ju varit ett skäl som de flesta nog hade haft full förståelse för - men samtidigt hade Katrin nog fått vissa att hålla med henne om att Blondinbella "fegar ut". Katrin själv har ju även hon ett späckat schema men tar sig tid - för ämnet är så viktigt. En poäng till Katrin hade det blivit.

Nu har alltså Blondinbella tackat nej - men inte skyllt på tidsbrist. Istället har hon öppet förklarat att hon inte vill delta i pajkastnings-tv, bli kallad gris i direktsändning - eller för den delen bli avbruten efter 10 minuter - för ämnet är så viktigt.

Och denna ronden slutade 0-0 istället för att Katrin plockade hem en lätt poäng för Blondinbellas förväntade nej. Blondinbella är fortfarande i ledning.

Obama - bara en människa

Obama, USA´s nye president, hade inte lite press på sig inför gårdagens installationstal - förväntningarna var höga. Att talet skulle gå till historien som ett retorikens mästerverk var nästan förutbestämt.

Hur lever man upp till sådana förväntningar som de kring Obama? Kan det bli något annat än lite misslyckat - just för att förväntlingarna är för högt ställda? (Inte bara när det gäller talet - utan även när det gäller vad han kommer att kunna uträtta som president).

Obamas retoriska förmåga är ju hyllad av många, men detta hans mest lyckade framträdande? Åsikterna är delade. Aftonbladets läsare ger fem plus, medan retorikexperten Göran Hägg ger fyra - "imponerad men inte hänförd". En bloggare som verkar ha upplevt detta med att förväntningarna kanske var orimligt höga är Birgitta, som tycker att talet var ganska alldagligt. Piedestalen är nu borta anser hon - Obama är en "vanlig människa med ett ofattbart tungt uppdrag". Även i bloggen "Utsikt från höjden" kan man se dessa tankar - att Obama gjort bättre förr. Och att han nog gjorde klokt i att i talet försöka sänka de enorma förväntningarna. Även Matilda med bloggen "Livet och politiken" skriver om just detta med att Obama i viss mån försöker sänka förväntningarna.

Oavsett om talet var Obamas mest lyckade eller inte så var det, som Stina-Lee skriver, ett historiskt ögonblick. Och vi håller med Göran Hägg om att det som nog kommer att bli mest hågkommet är "när han berättade om sin far, som för 60 år sedan inte blev serverad på restauranger, men att hans son, Barack, nu är vald till president." Det är stort. Hudfärgen ska ju självklart inte ha något alls att göra med möjligheterna att få bli president - men de orden ger en tankeställare om att detta för inte länge sedan inte bara skulle ha varit en stor händelse - utan även en omöjlig händelse.

En tung börda vilar nu på Obamas axlar. Han är ju trots allt ingen överjordisk frälsare - utan bara en människa som oss andra. Vi hoppas att han lyckas bra med det uppdrag som ligger framför honom. 


Sex med Towa

Towa Lindberg har fått ett nytt extrajobb - hon är numera sexexpert på finest.se. Varje fredag från och med den 23 januari svarar hon på läsarnas sexfrågor.

Ett extraknäck som säkert passar henne bra (även om ordet "expert" kanske indikerar någon ytterligare kunskap än den självlärda?). Vi tror iallafall att samarbetet kommer att bli lyckat och gratulerar både Towa och finest.se!

Armani är sjuk?

Kenzas lilla söta hund Armani har kanske gått och blivit sjuk. Stackars liten. Och stackars Kenza - en hund är ju som en familjemedlem - och att se hunden vara sjuk (eller plågas av fastnade saker i halsen) skär i hjärat. För att inte tala om oron - tänk om det är något allvarligt?

Eftersom alla Kenzas inlägg med bilder på Armani brukar ha många många kommentarer av typen "Åh så söt" - även om inlägget saknar innehåll. Så gissar vi att detta inlägg om Armani kommer att ha extremt många kommentarer. Armani verkar vara poppis bland Kenzas läsare.

Vi håller tummarna för att det går bra för Armani hos veterinären imorgon.

Tävlingar för föräldrar

Ni som har barn och gillar att tävla - kolla in bloggen "Barnens Tävlingar". I den nystartade bloggen finns bloggtävlingar för de som har barn - samlade på ett och samma ställe. Praktiskt och tidsbesparande!

Ett extraplus till bloggen för att den har så söt design.


Kort och bra svar på tal hos Fotbollsfrun

Fotbollsfrun har ingen uppmärksamhetskåt kärring som hon brukar amma.

Näthatet

Ingen har väl kunnat undgå att det varit en del tråkigheter i bloggvärlden senaste tiden?
Kenza fick nyligen nattligt besök av två personer som var otrevliga mot henne utanför hennes fönster, desutom har en av hennes kompisar attackerats. Och det var inte länge sedan även en av Kissies kompisar råkade illa ut, just för att hon är vän med Kissie. Förra veckan var det DennisM´s tur att råka ut för otrevligheter,  som dessutom någon av hans hans läsare sedan kommenterade med: "Synd att han inte hann ikapp dig och lät sin hund göra jobbet. Du är välförtjänt av ett ordentligt kokstryk, det där var ingenting. Kanske skulle du behöva bli rövknullad också, det skulle göra dig lite mer ödmjuk i framtiden". I somras fick Blondinbella en flaska kastad efter sig. Listan över tråkigheter är lång.

Länge har detta "hat" flödat bland storbloggarnas kommentarer (hos vissa mer än hos andra). Vilket redan det är fel. Men nu verkar det dessutom ha tagit steget ut i "verkliga livet". Det är verkligen inte ok.

Ingen kan känna sig säker på att vara förskonad. Babiantuttar tänkte, som vi nog också skulle ha tänkt, att exv. hon själv - en mammabloggare - inte riskerar att råka illa ut. "Kan liksom inte se framför mig hur någon förföljer mig och skriker på mig för att de tycker vi kör med fel vällingsort". Men blev i kommentarerna varse att det nog är så att ALLA kan råka illa ut - oavsett bloggtyp. Självklart är ju risken större för vissa typer av bloggar - men det spelar ingen roll. Oavsett bloggtyp så ska man kunna gå säker på stan. Man ska kunna ha vänner. Man ska inte bli väckt på nätterna av fönsterknackare. Allt annat är fel. Väldigt fel!

DennisM tipsar

Nu kommer DennisM med ännu ett "hett" tips (ingen har väl glömt hans förra "fenomenala" tips på hur man ska få den perfekta kroppen?).

Det nya tipset handlar om hur man ska få huden att bli vacker. Det är väldigt enkelt: ""Äppeldagar" kallas det när man bara äter äpplen i tre dagar. Man får äta hur många äpplen som helst och dricka mycket vatten men ingenting annat får slinka ner."

Synd för DennisM att han sjäv knappast kan använda sig av tipset - de flesta dagarna får han ju inte äta något alls...

Natacha i obalans

Natacha Peyre är en "antigen eller person". En sån som aldrig riktigt upplever balans i livet. Hon har alltid känt att det är något annorlunda med henne och funderar nu på om hon borde gå till en spågumma.

Vi tror att det är ganska vanligt att man känner sig som en "antingen eller person"? Utan att det för den skull är något "fel". Men om man nu har en så stark sådan känsla eller om det kanske inverkar negativt på livet i övrigt - är det då en spågumma som man i första hand bör uppsöka?

16 år och en tumör i hjärnan

Tänk dig att vara 16 år med hela livet framför dig, och så drabbas du av en sjukdom som innebär medicinering för resten av ditt liv. Det beskedet har Prolactinchic fått.

Hon har en tumör vid hypofysen. Tumören i sig är "ofarlig", men den gör så att hon har ett för högt prolactinvärde i kroppen, som bland annat gjort att hon inte fått någon mens. Nu har hon fått medicin som gör henne illamående och gör att hon genomgår en "speed-pubertet" med allt vad det innebär. Läser man hennes blogg så får man sig en tankeställare i hur det är att leva med en kronisk sjukdom.

På semester i Thailand

Thailand har ju blivit något av svenskarnas "nya Mallorca". Det känns som att alla - både kändisar och icke-kändisar - nyligen har varit där eller också är på väg dit.

En som är där just nu är Camilla som har bloggen "Vardagen med Camilla". Hon befinner sig i Karon med sin man och sina två döttrar på 4 år och 6 år.

Vi gissar att det finns en och annan som just nu väntar på att resa iväg. För er kanske Camillas reseuppdaterigar kan vara härlig inspiration (även om det av naturliga skäl säkerligen är de anhöriga hemma i Sverige som har allra störst glädje av dem - iallafall av familjefotografierna) - och källa till längtan. Det ser väldigt härligt ut på de fotografier som Camilla lagt upp i bloggen, man blir sugen på att åka bort från kylan. Hon skriver en del om de restauranger och butiker som familjen besöker - chans till lite "förhandstips" alltså för er som ska åka till Karon. Restaurangen "Red Onion" verkar till exempel vara ett hett tips. :)

Till vardags, när Camilla inte är i Thailand, är bloggen en trevlig "vardagsblogg" - innehållande allt från familjeliv och pyssel till hälso- och träningstips samt recept. En relativt flitigt uppdaterad kategori är den med shoppingtips till barn.

Storstadspojkens dåliga diciplin

Hela hösten har man kunnat läsa i Storstadspojkens blogg om hur han ska försöka diciplinera sig och plugga mer. Det hela verkar nog inte ha gått riktigt så bra som han önskade vid terminens start - utan istället slutat med att han suttit 12 timmar per dygn veckan innan tentan.

För att råda bot på detta har Storstadspojken nu köpt en bok - "Få det gjort!". 

Vi hoppas han lyckas den här gången - men tvivlar på det. En gång "skjuta upp"-personlighetstyp, alltid "skjuta upp"-personlighetstyp är vår, genom egen erfarenhet, bittert förvärvade kunskap. Men det låter ju iallafall klokt att inte sätta nivån under terminen så högt som han verkar ha gjort - alldeles för ambitiösa projekt brukar ju ha en tendens att haverera.

Vi hoppas han slipper dygnet runt plugg inför tentan nu med nya boken. Det är inte roligt när tentan närmar sig och alla "jag gör det sen, det är gott om tid"-dagarna gör sig påminda. En vecka före tentan kommer tanken "Jag skulle vara beredd att betala 500 kr om det blev det betyg jag vill ha bara av sig själv". Några dagar senare "Jag skulle kunna ta en riktig magsjuka hela helgen - bara det blir det resultat jag vill ha". Kvällen innan tentan har fantasierna skenat iväg - då är ångesten stor, "varför pluggade jag inte mer i november" och man skulle kunna offra en lilltå för att klara det. Men alla dessa tankarna - som dessutom tar tid från akutpluggandet - är ju meningslösa. Vem skulle på riktigt offra sin tå? Och vilken lärare skulle ge ett bättre betyg till någon för att detta. Ingen. 

Men alla löften om att NU ska det bli annorlunda som man hinner lova vid tiden runt tentan försvinner tyvärr fort. Två veckor senare är våndorna förträngda och "jag gör det sen" är tillbaka. Tentan känns inte så viktig och är dessutom så avlägsen. Och allt börjar om igen.

Någon som känner igen sig? 
 

Fynda Kanebo

Dolce Delinda tipsar om att man kan fynda Kanebo produkter pga byte av förpackning. Erbjudandet finns bla hos Åhlens City, Kicks och Söderfin.

Tyskungen ger sig in i världspolitiken

Tyskungen har idag skrivit ett långt inlägg om Gazakonflikten. Ett inlägg om att FN sviker palestinierna. En annan "känd" bloggare som har framfört liknande tankar är Fadde. Vi själva låter bli att ge oss in i politiken i denna blogg - men hoppas iallafall på att den (bräckliga) "freden" håller i sig.

Det som gör att vi nämner Tyskungens inlägg (förutom att det som vanligt är välskrivet) är hans inledande ord om sin farfar - krigshjälten. Och den kollektiva nedärvda skuld som hans landsmän (och även adra europeer) lever med - och hur den kanske påverkar än idag. Läsvärda och viktiga ord - som får en plats även i denna i huvudsak icke-politiska blogg.


Linda Rosing säger förlåt

Linda är nu tillbaka från Prag och säger förlåt till sina "älskade bloggläsare". Hon har inte kunnat blogga på resan för hon har haft så fullt upp hela tiden.  Inför framtiden utlovar hon tätare uppdateringar, hon ska nämligen få en mobil som hon kan mobilblogga från.

Den som vill kan nu se bilder på Linda och hennes vänner, en obäddad hotellsäng och detaljstudie av Lindas partyoutfit (lårbild).

Även om Lindas egna outfit-bilder inte visar så mycket "helhet" så verkar hon ha varit jättefin på middagen. (Och ännu finare hade det varit om läpparna var lite mer naturliga kan vi tycka).

Fadde - jourhavande barnmorska

Under gårdagskvällen var Fadde jourhavande barnmorska vid en förlossning - den lyckliga mamman är en Ragdoll, dvs en katt. Ungarna är väldigt söta.

Mode för plus size

Nostalchic - fashion beyond sizes är en härligt inspirerande blogg. Nostalchic är en tjej som är stöpt i en större form, men hon skäms inte för det utan visar stolt upp sig som den hon är. Och varför ska hon inte göra det? Hon har en skön stil och ser jätteläcker ut.

Jag vill slå ett slag för alla osynliga plussizetjejer där ute för visst finns vi. Här bjuds det på outfits, lite shoppingtips och min personliga syn på mode och på hur det faktiskt är att vara en tjockis. 

Världen består ju trots allt av många andra storlekar än size zero.

En äldre herres råd till unga bloggare

H C Barregren med Bums.nu har listat 20 goda råd till "de unga bloggarne". Hans råd vänder sig till den som vill bygga en blogg att vara stolt över, och som på sikt kan få en trogen skara besökare, inte om man vill ha uppståndelse och en kortsiktig läsarkrets.

En mycket bra lista (i en för övrigt mycket bra blogg) med många tänkvärda saker, så kolla in den om du behöver "boosta" din blogg.

Blondinbella segrande ur striden

Det verkar som att Blondinbella är den som fått flest sympatier i det stora viktbråket - i viss mån bidragande till detta är nog hennes "Let´s Dance-tårar". Dessutom har hon skrivit ett klokt och moget inlägg som snabbt fick över 1000 kommentarer - mestadels hyllningar (men självklart även kritik). Katrin å andra sidan har även hon skrivit ett till inlägg i debatten - ett av den mer omogna sorten. Även det har självklart fått sin beskärda del av hyllningar bland de just nu 40 kommentarerna. Men övervägande kritik - bland annat denna kommentaren:
"föresten, tyckte du var lite fräsig som vågade stå för dina åsikter och skita i vad alla andra har att säga. Men nu har du droppat totalt i mina ögon, du har blivit genomskinlig.. man kan numera se vad som döljer sig inombords hos dig. Du är olycklig, osäker och har ångest för din ålder. förneka inte. kom inte och säg annat för du vet att det är sant, alla vet."

Om hon är olycklig eller inte vet inte vi - inte heller hur hon känner inför sin ålder. Det är ju bara Katrin själv som vet - och om det är sant så är det ju tråkigt. Men en sak är iallafall tydlig även för oss andra och det är att i just den här debatten är det snart Katrin som är tonåringen och Blondinbella som är den "mogna kvinnan"...

Malin Roos på Expressen dömer:
Blondinbella - Carolina Gynning 1-0
Blondinbella - Katrin Zytomierska 18-0

Ganska rättvisa och bra domslut känns det som. Även om vi nog skulle ha dömt poäng även till Gynning (typ en halv iallafall).


Rolig mjölkkanna

Den här roliga mjölk (eller grädd-)kannan skriver Jellon om. Helt oemotståndlig! Den är tillverkad med en teknik som åstadkommer den dubbla formen där mjölken så fiffigt får plats i spenarna. Den finns att köpa hos The Spoon Sisters.

Hon som räddade världen

Det här är en alldeles underbar blogg med ett alldeles undebart namn - Hon som räddade världen. Här får man en massa tips och tänkvärda inlägg serverade, både fakta och funderingar. Hon visar på att alla faktiskt kan dra sitt strå till stacken och göra nånting för att rädda vår värld. Hoppas att ni blir inspirerade av den, det blir i alla fall vi!

Äntligen har vi fått ett bloggpris!

Vi har blivit utsedda till "Bästa tipsblogg" på Petra med A och E:s blogg-gala som gick av stapeln igår.

Vilken ära! Vi tackar och bockar.

Och vi är så glada för motiveringen till priset - för den visar att vi iallafall litegrann verkar ha lyckats med det vi tänkt oss - att lyfta fram alla typer av bloggar - med tyngdpunkt på det positiva. Vårt huvudsyfte är inte i första hand att vara taskiga eller gnälliga (även om vi ju ironiserar och är lite bitska ibland) - utan att lyfta fram bra saker, visa på hur många tänkvärda, roliga, kloka bloggar det finns där ute. Därför är vi extraglada för orden "humor, skicklighet, ärlighet och massor av godhet".

Med motiveringen: "För att på ett proffisionellt sätt tipsa om bloggar, stora som små, och ge alla en chans att synas. De lyckas med det omöjliga, att ha koll på det mesta som händer i bloggvärlden, och det skriver sina inlägg med en blandning av humor, skicklighet, ärlighet och massor av godhet. Hela bloggen består av det jag tycker bloggvärlden bör anamma som mest: massor utav LÄNKAR!" 


Stort tack för det fina priset!

Veckans guldstjärna v 3

Denna vecka går guldstjärnan till en blogg som förtjänat den för sin snygga design och sitt väluppdaterade och inspirerande innehåll.

Den vinnande bloggen är "Rocketqueen"  - skönhetsbloggen som inspirerar och ifrågasätter, recenserar och rekommenderar.

Rocketqueen tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Få skönhetsbloggar är lika heltäckande som Rocketqueens. Här finns allt - snygga sminkningar, tips på nya produkter, fotvård, hårvård, hudvård, fakta, köptips... Allt man rimligen kan önska sig av en skönhetsblogg. Bloggen är dessutom snygg och lättöverskådlig med bra kategorisystem. Och allt detta är kryddat med fina bilder till inläggen. Rocketqueens är en blogg där man kan fastna hur länge som helst - och den väcker en längtan efter skönhet och hudvård. Ett sug efter att testa de lockande produkterna och de snygga sminkningarna. Ett ha-begär väcks - och man inser att bloggen har ännu fler positiva sidor - som till exempel tips om hur man kan veta att MAC-produkter som man beställer på nätet är äkta.

Linda Rosings Pragweekend

I torsdags åkte Linda Rosing som bekant på weekend till Prag tillsammans med filmteamet, "dejtingkillarna" och hennes fina vänner Alex och Bobby. Senast hon bloggade skulle hon strax sätta sig i taxin till Centralstationen - efter det har det varit tyst. (Det har ju varit lite mager uppdateringsfrekvens i bloggen på sistone - men det här är ju magrare än vanligt. Kanske datorproblem?)

Men "som vanligt" kan den som vill veta vad som händer på resan kolla in Alex blogg istället. Där finns mängder med inlägg från resan. Där kan man läsa om allt från att Linda varit på en lyxig utflykt med några av killarna till att "Fadde är det mest patetiska som går i ett par skor just nu. Sök hjälp snälla lilla människa." I Alex blogg finns dessutom många fina bilder. Prag är ju känt för att vara vackert och det verkar stämma.

Man kanske kan hoppas för Lindas skull att hennes bloggtystnad beror på att hon är upptagen - att hon funnit någon som är rätt för henne. Och därför hellre njuter av sällskapet i en vacker stad som Prag än att sitta framför datorn...

Kenzas hårtips

Många skulle nog göra mycket för att ha sånt hår/frisyr som Kenza har till vardags - och när hon fixar till det är det såklart(?) till och med ännu snyggare. Idag beskriver Kenza utförligt hur hon gjorde igår när hon förvandlade sitt "platta och tunna" hår till detta vågsvall. Fabulous hair!

"Bloggfotografen nr 1"

Emelie Ohlsson har fotograferat många av de stora bloggerskorna - men väldigt lyckat resultat. Nu har hon sammanställt sin egen "topp 20-lista" - som innehåller mängder med fina fotografier. Här finns kända bloggansikten som Blondinbella, Lisaplace och Mini, och även självaste Carola.

Många vackra bilder. En av våra favoriter är nog nr 3. Den har något speciellt. Den mest kända av bilderna är sannolikt nr 17 - bilden som Blondinbella har i sin header. Den har ju uppemot 800 000 "tittar" i veckan. En väldigt fin bild det också.

Emelies blogg är väl värd ett besök då och då. Man kan fastna i evigheter bland alla fina fotografier. På både kända och okända ansikten.

Det stora viktbråket

Blondinbella har retat upp både Katrin Zytomierska och Carolina Gynning med ett blogginlägg där hon anklagar dem för att vikthetsa, och att de borde vara bättre förebilder åt sina unga läsare.

Detta får framförallt Katrin att gå i taket. Hon kallar Blondinbella skitgris och skitunge och tycker att hon gett sig ut på djupt vatten när hon uttalat sig negativt om att folk bantar för att bli smala, och dessutom hycklar hon för att hon själv gått ner i vikt under året. Vi håller med Katrin om att Blondinbella själv har förändrats utseendemässigt under senaste året - men diskvalificerar det henne från att försöka avråda från ett beteende som kan leda till ätstörningar? Blondinbella var smal redan förut - och nu är hon pinnsmal, men diskvalificerar det henne från att avråda från att spy upp mat?

Blondinbellas inlägg handlar väl om när viljan att gå ner i vikt överskuggar allt annat - och det blir sjukligt? Det handlar om det tragiska med DennisM:s diet, det handlar om att spy upp maten, det handlar om stark ångest inför att äta. Om att många förebilder hetsar kring maten. Vi tycker inte Katrin vikthetsar i sin blogg,  även om det handlar mycket om vikten och maten. Däremot tycker vi nog att Katrin reagerar onödigt starkt. 

"Men du ska fan passa dig innan du ger dig in i en match med en 31 årig bitch. Du ligger 13 år efter..."  säger Katrin i sin blogg. Lite konstigt att hon sen säger till Expressen att ålder inte har något med saken att göra...

Gladiator med klack

Denna underbara sko hittade vi hos "Samra". Vi säger som henne "give me, give me"!

Finns att köpa hos Forever 21.

Annorlunda pepparkvarn

Kix Koll bloggar om den här annorlunda pepparkvarnen som ingår i IKEA:s nya PS-kollektion. Visst påminner den nästan om en ljusstake? Inte så mycket traditionell pepparkvarn över den i alla fall. Det ska bli spännande att få se hur den ser ut i verkligheten.

Ge barnen styrkan att hjälpa andra

Mobbing är hemskt. Det håller nog de allra flesta med om. Och alla kan vi göra något för att stoppa mobbningen. En som försöker på olika sätt är Åsa med bloggen "Wojtans blogg". Dels skänker hon en slant till Friends.se varje månad - men det är inte främst på grund av det som vi skriver om henne idag, utan för hennes kloka ord om föräldraskap. Att det är föräldrarna av idag som kan stoppa morgondagens mobbing.

Åsa skriver om hur viktigt det är att lära sina barn att det är insidan som räknas, att alla har ett värde, förtjänar att bli älskade och förtjänar respekt. Och att man måste lära sina barn sitt eget värde, ge dem en bra grund och självkänsla - så att de förmår sprida det vidare. En människa som är stark, lycklig och mår bra med sig själv sprider detta vidare. En människa som mår bra inombords får även andra att må bra.
Kloka ord!

I inlägget kan man även läsa om hur Åsa själv gör för att försöka ge sina barn självkänsla.

Snart dags för Let´s Dance igen

Blondinbella var kanske inte riktigt en av de starkast lysande dansstjärnorna förra veckan - men ikväll måste hon iallafall vara en av de vackraste deltagarna. Hon är verkligen en av dem som passar så där riktigt bra i uppsatt hår.

Men nu är ju Let´s Dance en danstävling - så vi hoppas att även dansen lyser starkare än sist.


Blogg-gala hos Petra

Fick du ingen inbjudan till BlogAwards? Eller blev din blogg inte nominerad till Stora Bloggpriset? Misströsta inte, för Petra med A och E har bjudit in till gala i sin blogg imorgon. Dit är alla välkomna.

Petra delar ut sju utmärkelser:
1. Bästa Fighter
2. Bästa Kändisblogg
3. Bästa Släkt och/eller vännerblogg
4. Bästa Tävlingsblogg
5. Bästa Vardagshumorblogg
6. Bästa Överlevare
7. Bästa Tipsblogg

Galan håller på hela dagen och kommer utöver utmärkelserna bestå av musik, förhoppningsvis en och annan vinnarintervju, efterfest och mycket annat. Huvudtemat för galan är kärlek. 

Karolina Lassbo planerar bröllop

Karolina Lassbo planerar sitt bröllop för fullt, trots att hon inte hittat någon man hon vill gifta sig med än. (Det är ju dock bara en detalj.)

Tänk att det är så fascinerande det där med bröllop, vilken tjej eller kvinna har inte fantiserat om det? Själva har vårt bröllopsintresse pendlat mellan maniskt besatt och milt ointresserad genom åren, och planerna har också förändrats och haft flera olika scenarion.

Men hur är det egentligen för killar? Finns det män som bröllopsfrossar och fantiserar eller till och med blir manliga bridezillas? Har ni stött på någon?


Tipsa oss

Vi har skrivit det förr - men det är värt att nämna igen: Tipsa oss gärna om ni vet om någon blogg som ni tycker förtjänar att uppmärksammas.  

Det är många som vill att vi ska skriva ännu oftare än vi redan gör om mindre, mer okända bloggar. Vi skriver gärna om fler sådana - problemet är att hitta dem.

Så vet ni av någon riktigt bra blogg, eller kanske något enskilt blogginlägg som är tänkvärt, roligt, klokt eller sorgligt - meddela oss!

Tyvärr kan vi inte skriva om alla tips vi får in. Det behöver dock inte betyda att vi inte gillar bloggen. Ibland kan det dessutom vara så att vi tänker skriva om ett tips, men att det inte görs på en gång - så även om du inte ser ditt tips samma dag så behöver det inte betyda att det inte kommer med.

Tipsen kan ni lämna i en kommentar eller maila till: bloggtipsarna@gmail.com

Vem blir först?


Cykelbyxan är tillbaka! Nu i guld dessutom. Charlotta Flinkenberg tror inte att detta blir vårens hit. Vi hoppas VERKLIGEN att det inte blir det. Speciellt inte den här guldvarianten från Topshop. Usch.

Ett barn med funktionshinder

Towe har en blogg som heter cpmamman, och hon är världens stoltaste mamma till fina lilla Tekla som föddes akut under alltför tuffa förhållanden, redan i vecka 33, då moderkakan lossade. Syrebristen som först var farligt nära att ta hennes liv har troligtvis gett henne en CP-skada.

Att ha ett funktionshindrat barn är en tredubbel kamp, det vet alla som själv är förälder till ett sådant barn, eller om man har någon i sin närhet som är det. Det är inte bara en kamp mot själva funktionshindret, utan man får också kämpa för sina rättigheter hos myndigheter, kommunen och skolan, och dessutom ständigt föra en kamp mot omgivningens fördomar, okunskaper och rädslor.

"Ibland känns livet som CP-mamma otroligt orättvist. Inte för själva funktionshindret i sig, det är inget hinder för att leva livet. Vi lever ett vanligt svenssonliv - naggat med mustig krydda i kanten. Det orättvisa ligger i hur osynliga vi är då vi kämpar. Våra barn tvingas ofta utöva tuff sjukgymnastik, och för vissa är det en enorm kamp att bara öppna munnen. Jag har ännu inte fått uppleva då min dotter kryper, sitter eller går själv. Dagligen får jag se henne kämpa enormt utan att tappa tålamodet då det inte lyckas. Det finns inga misslyckanden för henne, bara ytterligare ett försök. Jag skulle vilja se att våra barn hyllades någon gång för just det. Att dom skulle tilldelas guld för världsmästerskap i kämparglöd."

Towe kan mycket väl ha en av landets viktigaste bloggar. Missa inte den!

Rosings pantertatuering

Linda Rosing tatuerade över Faddes namnteckning med en panter i förrgår. Men han finns fortfarande kvar på Lindas kropp. På Faddes blogg får vi lära oss att hans namn betyder "panter" på arabiska.

Det kan man ju kalla ett lustigt sammanträffande. Den stora frågan är... är Linda medveten om detta? Och i så fall, blev hon medveten om det före eller efter tatueringen blev klar?


Storstadspojken, lyckad förebild

När vi surfade runt på den underhållande bloggen "BaraJohan" (som för övrigt kan rekommenderas) så uppdagades något som ställer Storstadspojkens senaste små "misslyckanden" i en ny dager. Först var det ju ett okänt skämt och sen en misslyckad "anti brunutansol"-kampanj, men ny tycks Storstadspojken kanske ha hittat en lyckad grej. Att agera förebild.

För fyra dagar sedan fick han på ett finkänsligt sätt veta vad hans flickvän, Blondinbella, hade för tankar om hans mun- och tandstatus. Av detta tråkiga besked gjorde han en kul grej.

Två dagar senare valde en annan lika subtil flickvän, Anna, att använda samma metod på sin pojkvän, Johan.

Har Anna läst Storstadspojkens blogg och inspirerats av honom (eller av Blondinbella om man nu ska vara korrekt)? Eller har kanske Johan läst Storstadspojken och inspiretats? (Kanske hade varit smartare att välja en mindre känd blogg som inspirationskälla i såfall?)

Eller är det helt enkelt så att det är vanligt bland flickvänner att påpeka saker på just detta sättet? Och vanligt bland pojkvänner att sedan skämta om det i sin blogg?

Eller är det hela ett "okänt skämt" från Johans sida, en parodi på Storstadspojken - utan att någon förstår det?

Vad säger ni? Har ni varit med om detta?

Horoskop & blogg om livet i Florida

I bloggen "Blonde ambition" skriver den 24åriga svenska tjejen Elina om sitt liv i Florida. Bloggen, som dessutom innehåller en hel del skönhetstips och liknande, kan säkerligen vara inspirerande läsning för den som kanske planerar en flytt till USA för att plugga eller jobba.

Just idag har Elina bloggat om så kallade "elaka horoskop" - gå in och läs om ni vill få "veta" vilka negativa sidor ni har.
Horoskopen hade hon förresten hittat på en blogg med ett så speciellt namn som "Brunettbellas Bellokratiblogg". :)

Sådana här är vi enligt horoskopen:

Fiskarna (19/2-20/3)
Du är en pionjär och tycker att de flesta människor är skithuvud.
Du är snabb att ge igen, otålig och full av goda råd. Det enda du
gör är folk du möter förbannade. Du är snarstucken.

Skorpionen (24/10-22/11)
Du är värst av dem alla. Du är slipad i affärer och helt opålitlig. Du
kommer att klättra till toppen av karriärstegen på grund av din totala
brist på etik och moral. Du är den perfekta skitstöveln. De flesta
skorpioner blir mördade.

Visst verkar vi vara sympatiska? :)

Designat av Vimmelmamman

Vi antar att det inte finns någon som missat Vimmelmammans blogg? Om ni mot förmodan har det så skynda in och läs - den är bra. Vimmelmamman (Lotta Gray) bloggar om sitt liv, om kändisfester, vimmel, småbarnsliv - och cancer. Vi, liksom många, många andra håller våra tummar för att det ska gå bra för henne och att sjukdomen försvinner.

Idag bloggar Vimmelmamman om det armband som hon har designat och som nu finns att köpa här. Hur snyggt som helst - ett "måste ha". Och den perfekta presenten till syrran, mamma eller kompisen.

Ju fler som köper desto bättre - armbandet säljs nämnligen till förmån för Barncancerfonden.

Flugsvamp till barnen


Hos Inredningskaos på 45 m2 hittade vi de här underbart söta flugsvamparna som kommer från Hanke Design. Pallens stomme är av trä, tyget är av polyester och har en mockaliknande känsla. Tyget håller hög kvalitet och är lätt att hålla rent, torka bara av med fuktig trasa, och det är dessutom flamsäkert. Pallarna finns att köpa på inreda.com för 1.125 kr styck.

Prag nästa för Rosing

Linda Rosing åker till Prag för tv-inspelning, med sina "friare", och förstås med hennes underbara vänner.

Det verkar inte som att Linda hittat kärleken under tv-inspelningarna, eller ens någon som får det att pirra, för det hon alltid ser fram emot i sina inlägg är att få resa bort med sina underbara vänner Alex och Bobby. Dom är säkert jättegoa killar, men nog borde hon väl längta efter att få umgås med någon av de andra också, om det fanns något potentiellt pojkvänsmaterial ibland dem. Uppenbarligen är det dåligt med såna kandidater.

Äta bör man annars dör man

DennisM skriver idag om hur viktigt det är att tänka på sin kropp. Hur man behandlar den och vad man stoppar i sig.


Vi tycker nog faktiskt inte att det sätt DennisM lever på just nu är att ta hand om kroppen. Det gäller liksom inte bara att tänka på VAD man stoppar i sig - utan även ATT man faktiskt stoppar i sig något. Annars går det illa. Kanske inte redan nu "när som helst" som "Dennissuger" skriver. Men förr eller senare. Och det är sorgligt.


Storstadspojkens misslyckade kampanj

Storstadspojkens kampanj verkar inte lyckas. Det ser ut att bli ännu en vecka med solariedoft, smutsiga sängkläder och brunfläckade handdukar hos honom och Blondinbella.

Vi får hoppas att det inte bara är kläder som det finns gott om i det hushållet. Även lakan och handdukar lär ju ha en viss åtgång. Om Blondinbella har tvättid en gång i månaden, och måste använda Storstadspojkens tröjor för att hon inte har något rent att sätta på sig, så antar vi att han är mer huslig och i alla fall tvättar oftare än henne. (För vi tvivlar på att han har mer kläder än sin flickvän.)

Det verkar ju som att Blondinbella tänker fortsätta sola, och för Storstadspojken att gilla läget. Men vi har några tips till honom som kanske kan underlätta hans vardag:

Engångslakan, 5-pack för 40 kronor. De funkar även som handduk efter duschen.

Luktätaren YocoAir. Finns som spray - spraya i rummet eller direkt på stället som luktar. Finns även som dyna. Dynan hänger du upp där det finns viss luftcirkulation. Dynan tar bort lukter som t.ex. blöt hund i bilen och döda råttor som fastnat i väggarna. Den måste  ju även rå på solduschdoften. Den finns också som pulver. Strö pulvret där det luktar, vänta ett dygn och dammsug sedan upp pulvret. Den kan nog bli svår att använda i praktiken, då vi inte tror att Blondinbella håller sig i stillhet ett helt dygn.

Det bästa av allt. YocoAir innehåller inga kända cancerogena ämnen.

En ny pappablogg

Det har dykt upp en ny pappablogg - "Singelpappan". Bloggen, som tycks växa med raketfart, skrivs av Björn och handlar om honom och hans dotter Ellen. Björn har gått igenom varje förälders mörkaste mardröm - han har förlorat ett barn. Björn förlorade samtidigt sin livskamrat. I april 2008 såg han dem brinna upp i ett bilvrak efter en bilolycka. Dottern Ellen, som Björn lyckades slita ur bilen, låg samtidigt svårt brännskadad. I 40 minuter inväntade han på detta sätt ambulansen.
Vi saknar ord.

Body Double Mist

I bloggen "Linda H - Hår och make-up artist" hittar vi dessa härliga flaskor. Innehållet i flaskorna är "Body Double Mist" från Beauty Rush och vi håller med Linda - de ser somriga och supergoda ut. Och det här: "Two layers of skin conditioners and fragrance mix things up for soft, scented skin", låter ju inte helt fel heller. 

Finns i dofterna:
Candy baby
Juiced rush
Coconut craze
Strawberry fizz
Slice of heaven
Appletini

Just nu kan man beställa tre stycken för 25 dollar från Victorias Secrets.

Personliga tränaren Oksana

Oksana har ett projekt på gång som vi kommer kunna följa via bloggen.

"Så himla trött på alla som pratar om bantning osv så jag tänkte faktiskt visa att det går förändras om man bara tränar och äter rätt och verkligen äter MAT...Man ska fan mej äta normalt och leva helt vanligt. Livet är för kort för att lägga ner tid på konstiga saker som banta!!!!"

Helt rätt!

Oksana använder sig av Carolin, en helt vanlig, söt tjej, som vill gå ner lite i vikt och bli sundare, men det handlar inte om att banta ned till en size zero. Nu tycker vi inte att Carolin behöver gå ned något alls i vikt, men en sundare livsstil leder ju ofta till just det. Om tre veckor får vi se resultatet.

Att uppskatta det man har

En gång i tiden skrev vi om en blogg vid namn "Snigelbebis" - och jämförde den med Kenza. En söt tjej som skrev om ungefär samma saker som Kenza och dessutom var lite lik Kenza (tyckte vi - det var delade meningar om allt detta) :)

Efter det har vi till och från följt bloggen, som numera heter "Charlottes dagbok". Och det är ingen Kenzablogg - inte den senaste tiden iallafall. För där Kenza egentligen inte alls skriver personligt om djupa saker i livet (vi vet - ibland gör hon det, men inte ofta) så är Charlotte motsatsen (blandat med allt möjligt annat). Det är lätt att gripas av mycket av det hon skriver. Charlotte har trots att hon "bara" är 18 år varit med om en del. Maskrosbarn är ett ord som kommer upp i tankarna.

Charlotte har nu skrivit ett väldigt tänkvärt inlägg om att man bör uppskatta det man har. Många kloka ord. Läs dom. Även Charlottes blogg i övrigt är värd en läsning - och även lyssning. Hon sjunger en del i bloggen och även om resultatet är blandat så finns ett par guldkorn där hon sjunger riktigt bra.

Vi tycker det är starkt av Charlotte, som själv inte verkar ha ett liv där hon glidit fram på en räkmacka, att ändå reflektera över hur bra vi har det här i Sverige. Hur bra även hon har det. Många hade nog i Charlottes sits valt att enbart tycka synd om sig själv och bli ett offer. Men trots allt dystert som ändå finns i bloggen känns inte Charlotte som ett offer. Hon har ju ännu inte "blivit hel" eller gått ur det som varit, men vi tror att hon en vacker dag gör det - som en ganska stark person. Hon kommer säkert att i framtiden bli en som "gör gott". Kanske i liten skala till sina egna barn - eller kanske som något större.

Vi önskar Charlotte all lycka med sitt nya liv och tar med oss hennes uppmaning - att försöka tänka lite extramycket på att uppskatta det vi har, och att även tänka på andra.

Väskor i mängder


Cheeky tipsar oss om läckra väskor från Bags and Fashion. "Black Marita" heter kuvertväskan på bilden, och den kostar 395 kr. Det finns massor av mer modeller och även andra accessoarer att klicka sig runt bland.

En himmelsk pastasås

Hos "En Smak Av Karin" hittar vi ett recept som hon improviserat fram - hon kallar själv rätten för "gudomlig" och vi tror henne. Kyckling, ädelost, spenat... Det vattnas i munnen. Vi kommer säkerligen att ha Karins pastasås på middagsbordet någon av de närmaste dagarna.

Pantertanten Linda

Nu har Linda visat upp sin tatuering. Den som hoppades på något andligt eller djupsinnigt för att markera hennes nya jag kan sluta hoppas. En svart panter med Gucci halsband valde hon, för att symbolisera henne. Stark,självständig och smidig. Jaha ja.

Vete tusan om inte Faddes kråka var lite snyggare. Den var i alla fall originell. Det kan man inte säga om svarta pantern.


Blondinbellas förortsfantasier

Blondinbella listar 4 framtidsscenarion, det ena fantasifullare än det andra, och folk går igång som galna i kommentarerna. De blir så provocerade och tar åt sig av hennes sista rader:

Blondinbella glöms bort och Nils och jag får barn innan jag är 20 år. Jag skippar studierna och vi flyttar ut till en lägenhet i Fittja, det knastrar mellan oss för att Nils går arbetslös månad efter månad så vi bestämmer oss för att skaffa ett till barn "för att hitta kärleken igen mellan oss". Dagarna går i stort sätt till att gå till ICA (jag jobbar även där ibland) och handla, men även röka har blivit ett stort intresse. Ibland när vi har det lite festligt hemma, då tar Nils hem några kompisar för en riktig röjjarkväll med öl, tacos och Körslaget på tv. Alla röker, dricker Sofiero, äter euroshopperchips ur chipspåsen och släpper sig sådär helt fritt i vår fina skinnsoffa. Ett liv utan beskymmer helt enkelt.

Med de raderna har hon nedvärderat halva Sveriges befolkning, alla som bor i Fittja, alla som jobbar på ICA, alla som äter billig mat, alla som fiser. Etc.

Men vad är det som gör just de där raderna så otroligt provocerande för folk? Varför tar folk ens ÅT sig? Det är ju en karikatyr av ett "Svensson"-liv, en väldigt tillskruvad och överdriven sådan. Snarare ett "WT"-liv. Ingen upprörs över de andra tragiska scenarion hon utmålar (endast det första är väl en seriös och "klanderfri" tillvaro, därmed inte sagt att man vill ha just det livet). Att hon skriver om tänkbara liv som överårig partybrud eller patetisk föredetting är det ingen alls som retar sig på. Blondinbella var ju faktiskt lite rolig, för ovanlighetens skull, med det här inlägget.

Vi skrev om ett annat scenario tidigare. Hur det än blir så blir det nog bra. Oftast brukar det bli det till slut.

Elita klöser till

Elita fick en sur kommentar om ett par stövlar hon köpt, att det var fula budgetskor och inte alls från Acne. Men Elita är inte den som är svarslös. Hon ger igen genom att visa några bilder på tjejen som kommenterade och konstaterar att "Alla kan ju inte ha så exklusiv smak som du..."

1-0 till Elita.

Odd Molly goes clown?

I Bambis blogg "Mot gummi, glas och metall betyder ett mirakel inget alls..." kan man ofta få tips på kläder ur Odd Mollys kollektioner. Igår visade hon upp flera olika plagg - bland annat dessa - "Full emb blouse" och "Full emb Dress".

Vi håller nog med Bambi om att just de här plaggen inte var helt lyckade - lite clownkänsla faktiskt. Eller vad tycker ni?

Snygg sladdgömma


Den här fiffiga mojängen tipsar Johanna.B om. Det är en sladdgömma så man lätt kan mata in och gömma upp till 1,5 m sladd. "Great Balls of Wire" heter den, är formgiven av Søren Refsgaard för Bald & Bang, och finns att köpa på inreda.com för 185 kr.

Tatuering för Rosing

Linda utlovade en förändring idag. Förändringen blev en tatuering.

"Och vart och vad jag gjort kommer ni senare ikväll få se här på bloggen. Och den här tatueringen symboliserar MIG. Mitt nya jag."

Vi avstår från att spekulera i vad tatueringen föreställer, det ska bli intressant att se vilket motiv som ska symbolisera henne.

Stackars DennisM´s mamma

Om inte hela den senaste veckans diet-turbulensen kring DennisM bara är ett PR-trick, utan han faktiskt på riktigt är så sjuk alternativt dumdristig att han medvetet håller på att svälta sig - så är det ju som vi skrivit tidigare väldigt synd om både hans anhöriga och honom själv.

Igår kom hans mamma till och med med "Ben & Jerry", som DennisM tycker är världens godaste glass, och ändå lät han bli att äta. Stackars mamman. Och stackars DennisM - vilken livskalité han verkar ha - "Fattar ni att jag blev sur när jag inte kunde sitta och käka godaste glassen till min favoritserie? Det var lite jobbigt, men jag klarade det!"

Vadå inte kunde? Han, liksom alla andra, kan njuta av det som sätter guldkant på livet. Varför lever man om man ska ta bort allt det man tycker om? DennisM är ju en smal kille och någon sked glass skulle nog inte vara skadligt för honom så att säga... Och var det inte dessutom så att han, även under dårskaps-dieten, skulle få¨äta hur mycket som helst" under "ätdagarna"? (fast det där med "hur mycket som helst" ersattes ju i och för sig av orden "ett mål"  när han gjorde modifieringen från Hilton till Beckham och det betyder väl antagligen exakt ett mål - inte en smakbit mer).

Tragiskt är det hela och killen behöver uppenbarligen vård (om det nu inte handlar om "PR").

Natacha got mail

Nu har killkompisen som övergav Natacha (för att hans flickvän förbjöd kontakt) mailat henne,  "ett långt mail där han berättade om varför att han varit som han har varit. Han skrev jätte gulligt och sa att jag betyder jätte mycket för honom. Söt va!!"

Hoppas det inte var ett mail som han skickat "i smyg". För isåfall lär den redan svartsjuka flickvännen nog freaka ur totalt när hon läser Natachas blogg. Och faktiskt är det ju så att oavsett om flickvännens krav var orimliga och obefogade så blir ju inget bättre av att smyga.

Nu är det ju inget som säger att det är så (paret kan ju lika väl ha gjort slut, eller så kanske flickvännen har accepterat vänskapen). Men, liksom det inte är första gången den ena i ett förhållande kommer med konstiga krav, så skulle det inte heller vara första gången som de hårda kraven resulterar just i att saker sker i smyg istället. Saker som från början egentligen var oskyldiga blir till lögner och svek i förhållandet.

Oavsett hur det förhåller sig med just Natachas kompis - men visst är det väl ändå så att ärlighet oftast varar längst?

Storstadspojkens okända skämt

Ni har väl sett Storstadspojkens projekt "De 100 största djurögonblicken på Youtube"? Att projektet var mer lyckat än "Blondinbellas dagbok" (Blondinbella som oftast lyckas bra med det mesta måste ju själv tycka att det inte blev riktigt bra?) har vi redan konstaterat. Men nu uppenbaras en ny dimension - i sann Schulman-anda verkar hela projektet vara en parodi - en drift med något som någon annan redan gör. Kolla in denna lista - och jämför med Storstadspojkens. Ser ni några likheter kanske?

Ett väldigt ambitiöst projekt av Storstadspojken - men kanske lite missriktat? Vad är vitsen med en skämtteckning som ingen ser? Eller en rolig historia som ingen hör? Eller som man bara ser/hör halva av? Vi tror inte att det är så många som läser både Storstadspojkens lista och Fredrik Strages lista - så helheten har nog gått de flesta förbi. Kanske en inledande målgruppsundersökning skulle varit på sin plats?  :)

Men oavsett om det gått fram eller inte - viljan finns där. 
Vi har ju tidigare skrivit om Grundbergarnas Schulmanpotential? Bloggande Grundbergare finns det ju som bekant flera av - men någon fler än Storstadspojken borde kanske inrikta sig på detta med humor om de ska försöka bli de "nya Schulmans" på riktigt? Så nu väntar vi på att ett eller flera av syskonen ska hänga på. En parodi på någon slösaktig person kanske skulle passa hos systern med bloggen "Billigt och bra"? Annars kanske det räcker med att "Ukulelebrorsan" fortsätter vara en parodi - för det är han väl? Höjdarbloggen "Bättre Begagnat" hoppas vi fortsätter att vara en av de seriösa i gänget - kanske den till och med kan ta på sig titeln "Sveriges bästa Grundbergblogg"? Konkurrensen är hård i toppen.  

Ett tips till Storstadspojken gällande framtida parodier är att det en fördel att parodiera något dagsaktuellt och inte sådant som troligen redan fallit i glömska hos de flesta. Om man väljer ett sånt parodiobjekt hjälper varken ambitiöst upplägg eller att man är en person med känsla för humor. Ingen lägger märke till det ändå. Och det kan ju vara synd - för Storstadspojkens humor är faktiskt, mycket oftare än vi först trodde när han började blogga, värd att lägga märke till.

Rafael Edholms blogg

Här kommer så den hett efterfrågade länken till Rafael Edholms blogg. Tack för det Katrin! Vi tippar att han snart får många, många (kvinnliga) läsare som följer bloggen. Han behöver nog inte ens skriva utan det räcker med bilder. Många, många bilder.

Har ni hört den förut?

Linda Rosing har vaknat till liv och levererat sitt inlägg för dagen. Det innehåller de nästintill obligatoriska raderna om hennes sömn, hennes underbara vänner, och förstås att hon ska resa bort. Men hon kan inte avslöja vart.

Som sagt, har ni hört den förut?

Halleluja! Dennis har ätit!

Äntligen har Dennis fått mat! En kycklingsallad blev det. Vad roligt för honom att festa till ordentligt!

"Jag har aldrig varit mättare och nu kan jag se fram emot två matfria dagar till."

Verkligen något att se fram emot! Det är ju äckligt med folk som äter hela tiden. Vissa äter flera gånger om dan. Flera mål mat om dan - kan ni tänka er? Dessutom mellanmål och kvällsfika och sånt. Och såser. Smör på smörgåsen. Usch. Folk har verkligen ingen karaktär. Tur att det finns såna som Dennis som har karaktär nog att följa Paris Hilton-dieten.

Eller riktig karaktär har han förstås inte. Han är inte tillräckligt stark för att gå fem dagar utan mat utan anpassar den till tre dagar, som Victoria Beckham. Fuskar snarare. Ska man göra ska man väl göra rejält. Prova med trehundrasextiofem dagar utan mat. Så kommer du riktigt nära Gud, Dennis.

Det går utför för Rosing

Linda Rosing har nu kommit hem från Åre, och medans hon inte klarat av att blogga mer än ett inlägg per dag, och hittills idag noll, så har Alex Erwik varit desto flitigare med sina inlägg och man har kunnat följa resan via hans blogg om man varit intresserad.

Rosing verkar i alla fall ha gjort "bra tv", något som brukar betyda att man måste sitta beredd med en "skäms-kudde" att sätta framför ansiktet för att kunna titta på programmet.

Rosings uppdateringsfrekvens har varit ovanligt låg på sista tiden, ett inlägg om dagen har varit max för henne, och nu syns det att bloggen tappar i popularitet. Tidningsrubrikerna i början av månaden drog tillfälligt upp antalet besökare, men nu tappar den igen, både på Bloggtoppen och Bloggportalen. Kanske läge för Kanal 5 att be kvällstidningarna göra en grej om Linda så trafiken ökar.

Läckra ben


Hos What Not To Wear hittar vi en riktigt läskig bild på en tunn och mager Paris Hilton. Titta på hennes ben? Det där ser ju helt sjukt ut. Ge henne mat, någon!

What Not To Wear är för övrigt en kul blogg att kolla in, den slår de flesta modebloggar med hästlängder.

Fotografera maten innan man börjar äta

En sak som Blondinbellas inlägg med relationstips visar på är hur viktigt det där med bilder kan vara. Kolla in sushin, den ser ju gudomligt god ut. Det kan man inte säga om den här sushin - Storstadspojkens från samma tillfälle.

Ett hett tips när man ska fotografera sin mat är väl att göra det innan man börjar äta kanske? Det gör ju inget åt bildkvaliten - men ser oftast fräschast ut. (Just i det här fallet är ju det största problemet inte att den färglösa maten är rörd - men hur ofta har man inte sett matfotografier som ser helt vidriga ut för att fotografen ätit och rört runt i maten så man knappt kan se vad som är på tallriken?).

Blondinbellas relationstips

Blondinbella ger några goda råd angående att få tid för sin pojkvän. Det är råd som "hitta kvalitéts tid med varandra, mycket kroppskontakt, prata och ge uppmärksamhet,tänk nykär"

Det är ju jättebra råd och inget fel på dom. Om man är 40+ och varit gifta i 15 år och börjar glida ifrån varandra kanske. Man ska väl inte behöva sådana råd om man är 18 år och varit ihop med sin kille knappt ett år, och dessutom haft fullt schema hela tiden så man inte har hunnit träffas nog mycket för att ens komma i närheten av att tröttna på varandra.

Blondinbella kanske behöver se över sin kalender och sina åtaganden, och lära sig säga nej till saker, om det svåraste för henne är att få tid med dem hon älskar. Framgång är ingenting värt om man inte har någon att dela den med.

En mamma i fängelse

Någons mamma - någons dotter är en blogg som funnits i snart tre år. En dotter bloggar om sin mamma som dömts till 7 års fängelse och sitter på Hinseberg. Även mamman skriver inlägg i bloggen ibland.

Den tar upp ett ämne som är tabubelagt i samhället, att vara kriminell och sitta i fängelse, och kanske framför allt att vara mamma och sitta i fängelse. Den här bloggen är säkert ett stort stöd för dem som är i samma situation, men även om man inte är det så är bloggen läsvärd och kan kanske lära folk att inte vara så snabba att döma.

Veckans guldstjärna v 2

Denna vecka går guldstjärnan till en blogg som förtjänat den för ett inlägg om rätten att få se ut hur man vill - och ändå visa upp sig om man själv vill det.

Det vinnande inlägget är "Våga utvecklas" från bloggen "Janina - modellen som skiter i alla måsten"

Janina tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Janina är en snygg tjej med skinn på näsan. Hon är varken blond eller storbystad - men har ändå valt att ta en underklädesbild, just för att visa att även tjejer utan dessa attribut faktiskt också kan ta en sådan bild om de vill det. Hon har efteråt fått höra att hon borde redigera bilden - förstora brösten och göra håret blont. Janina tar inte åt sig av sådan skit och låter det röda håret och de små brösten vara som de är. En seger för mångfalden - vem har bestämt att bara blondiner med stora bröst får fotografera underklädesbilder/glamourbilder? Man kan tycka vad man vill om just denna typ av bilder men alla de som vill fotografera sig på det viset borde kunna få göra det utan att få höra att de borde redigera om sig till "standardutseendet". Vi säger som Janina, alla ni tjejer som varken är blonda eller storbystade men ändå vill ta sådana bilder - "skit i de trångsynta mäniskorna och ta bilderna bäst ni vill".  För övrigt så tycker vi att Janinas bild är otroligt vacker.

Djuriskt från H&M

Om man har en dragning åt det djuriska så hittade vi en snygg blus hos "Att ha det gott". Den kostar 198 kr och kommer från H&M Divided.

Bra med stor rumpa

Hos Beauty by Julia går det att läsa att stora rumpor är bättre för hälsan och minskar risken för diabetes. Det visar forskning från The Harvard Medical School.

Det kan man ju tänka på om man nu tycker rumpan är för stor, att det i alla fall är bra för hälsan!


Natacha Peyre - Hotet från det förflutna

Natacha har råkat ut för något som nog inte är helt ovanligt - en av hennes killkompisar får inte vara kompis med henne för sin nya flickvän.

Varför förbjuder man sin kille att ha vissa kompisar - bara för att de är snygga? Är det brist på tilliten eller låg självkänsla som det handlar om? I vissa fall har säkert tjejkompisen betett sig på ett taskigt sätt, eller kanske varit mer "KK" än vanlig vän - och då kanske det kan vara förståeligt. Men ofta blir det nog så här helt utan anledning.

Vad tycker ni? Är det ok att "lämna" en vän för kärlekens skull?


Tuffe Fadde eller?

Fadde berättar om en otrevlig händelse på stan, en man och en kvinna som grälar på varandra med deras lille son som håller för öronen  och ber dem sluta.

"Jag ville göra något men vågade inte. Tänk om de skulle börja vända sig mot mig om jag la mig i? Det har faktiskt hänt mig tidigare när jag lagt mig i en liknande situation. "

Vad är Fadde rädd för? Om en vanlig Svensson inte vågar lägga sig i kan vi förstå, man drar sig kanske för att gå mellan i personliga bråk, man är rädd och väljer att hellre titta bort. Men Fadde? Livvakt, dörrvakt, säkerhetskonsult etc. Han om någon borde väl våga ta konflikter?

Kenzas kompis attackerad

Kenzas kompis blev påhoppad på ett uteställe igår, enbart för att hon är Kenzas kompis. Två tjejer i 20-års åldern tog strypgrepp på henne och skrek diverse saker om Kenza.

Det var inte så många dagar sedan Kenza själv blev väckt mitt i natten av några fulla tjejer som bankade på hennes fönster och kallade henne för "jävla hora" och liknande. Nu händer alltså detta mot hennes kompis, men av äldre tjejer som borde ha mer vett i skallen.

Vad är det för fel på folk?

Fruktig dessert

Hanna med bloggen Hannas kokvrå tipsar om en efterrätt som verkar både nyttig och god - en fruktsallad med vaniljyogurt. Ett blanda ner vaniljstång (och i och för sig även vaniljsocker) i turkisk yoghurt låter ju som ett lite hälsosammare alternativ till grädde eller vaniljvisp.

Bo i flygplan

Prylfeber skriver om Arlanda Jumbo Hostel som nu står klart för att ta emot övernattningsgäster. Den som åkt till eller från Arlanda har väl knappast missat den Boeing 747 som står uppställd  en bit ifrån flygplatsen. Den är nu färdigt ombyggd till flygplans-hostel, världens första, med 20 stycken trebäddsrum, två tvåbäddsrum, två sovsalar samt en svit i cockpit.

Även folk som inte övernattar på vandrarhemmet är välkomna dit för att ta en fika i caféet, titta på planet eller njuta av utsikten från planets vänstra vinge. Här finns en gångväg där man kan gå ut och uppleva den hisnande känslan av att stå mitt ute på en jumbojetvinge. Läs mer på Jumbohostel.se

Meral sågar Blondinbella

Meral sågar Blondinbella efter hennes insats i Let's Dance.

"Blondinbellas "Jag ska vinna"-attityd skakas om rejält när hennes poäng räknas upp. Hon ser gråtfärdig ut i blicken och påminner om en liten rikemans-horunge som just blivit nekad den senaste Canada Goose-jackan och nu hotar att skära sig i handlederna. "

Men det räckte inte med det, Meral skrev också andra elaka saker som hon tog bort sedan Alex Erwik tvingade henne att radera dem. Tänk först - skriv sen kan vara nog ett gott råd att följa i framtiden, istället för tvärtom.

Kissies andra läppförstoring

Nu har Kissie förstorat sina läppar igen. Med mer märkbart resultat än förra gången. Vi tycker nog att det inte är särskilt jättevackert när överläppen är större än underläppen - men av Kissies kommentarer att döma verkar de flesta tycka att det blev snyggt. Dessutom blir det väl reslutatet mindre när svullnaden har gått ner kanske. .

Det verkar förresten som att Kissie kanske skulle ha nytta av en liten kurs i bildredigering. Eller annars kanske låta bli att försöka göra om sin hud.

Så här mår DennisM just nu

Hanna Fridén skriver om vad som händer med kroppen om man följer DennisM´s diet. Självupplevt och välbeskrivet.

Inte för att hans "fantastiska" diet kändes särskilt lockande tidigare (inte alls faktiskt), men efter att ha läst det Hanna skriver känns den än värre,

Modebloggarna till Stora Bloggpriset klara

Vi är lika förvånade som Hanna Fridén själv tycks vara - men hon har uppenbarligen en "modeblogg". En av landets fem bästa dessutom.

De övriga fyra nominerade i kategorin är Hotspot, Manolo, Stockholm StreetStyle och Style by Kling.

Vi gratulerar alla fem till sina Bloggpriset-nomineringar!

Danskväll eller filmkväll?

En del av er kommer säkert att sitta bänkade framför teveapparaterna och kolla in Let'sDance, men, det passar inte för alla. En del är mer På Spåret-typer. Andra kanske väljer bort teven helt, eller kollar film.

Hos Ting [en annan sorts fe] hittar vi ett bortglömt guldkorn. Hon tipsar om Karate Kid-filmerna, gammal god 80-tals nostalgi. De ska få förgylla någon helgkväll här framöver. Bara man inte blir besviken om man ser dem igen? Vad säger ni som sett om dem i "modern tid"? Håller de måttet?

Fågelägg som gästtvålar


De här fina gästtvålarna - Robin's Eggs - hittade vi hos Jellon. Titta vilken snygg förpackning de kommer i också, inpackade i varsitt rede med halm i en vacker papplåda. Perfekt att ge bort i present!

Tvålarna är vegetabiliska och innehåller mjukgörande kamomill och älggräs samt exfolierande havremjöl. Lådan med 6 stycken små fågeläggstvålar finns att köpa hos Cox and Cox och kostar ca 220 kr.

Antikrundan

Fler än vi som kollade in Antikrundan på TV igår?
Programet har som bekant en enorm dragningskraft. Skyhöga tittarsiffror. Man skulle kunna tro att svenskarna är ett ovanligt antikvitetsälskande folk (det kanske vi är förresten?).

Hursomhelst, nu har Sara som har bloggen "Bättre begagnat" tagit Antikrundan-tittandet till en ny dimension. Under gårdagens program genomförde hon en "liveblogg". Tänk vad perfekt om man sitter ensam framför TV´n och saknar det där "kommenterandet" som på något sätt nästan är obligatoriskt när man kollar på Antikrundan. Eller om sällskapet i TV-soffan inte är så engagerat som man önskat. Eller om man inte har tillgång till en TV (i och för sig missar man synintrycken då livebloggen av ganska naturliga skäl inte innehåller bilder - men vadå, folk "lyssnar ju på hockey" på radio).

Ett kul initiativ som vi hoppas återkommer. Vi missade tyvärr gårdagens liveblogg. Upptäckte den direkt programmet hade slutat, vilket ju är ett bra betyg till "Bättre begagnat" som helhet - efter Antikrundan väcktes upenbarligen ett omedvetet sug att besöka just den bloggen. :)

Rapport från Linda Rosings Åre-resa

Linda Rosing har tillbringat natten på tåget till Åre. I bloggen ber hon nu om ursäkt för att hon inte skrivit något under kvällen/natten, men det har "varit full fart" och hon "har sovit hela natten på åretåget". Hytten delade hon med Alex och Bobby.

Den som vill läsa mer om resan kan göra det hos Alex - han verkar inte haft riktigt lika fullt upp som Linda. I hans blogg finns flera inlägg med bilder, både från Centralstationen och från tågresan.

"Man ska ha husvagn..."

Det var inte många dagar som Storstadspojken fick vara ensam i hushållet om sin snygga Fjällrävenjacka. Nu har även Blondinbella köpt en. Dessutom en i en snyggare färg än Storstadspojkens - tycker vi.

Kanske får vi se paret i matchande vindoveraller på landets husvagnscampingar om några år? Ok, steget är långt... men enligt Storstadspojken är det ju inte bara jackan som de har likadana - så kanske de redan nu går runt i lägenheten i sina vindoveraller, i hemlighet.


Livet i kommunhuset

Kontorsråttan från Kommunhuset brukar läsa vår blogg, och det tycker vi är så roligt. För vi tycker Kontorsråttan själv har en sån bra blogg!

Om det nu är någon som missat att besöka det allt annat än gråa och trista Kommunhuset så tycker vi att ni ska göra det. Upptäck en värld av bryggkaffe istället för chai latte. Har man någon gång jobbat på ett kontor eller en myndighet så fnissar man igenkännande åt alla händelser i korridorerna.

En miljon besökare

Vi har senaste dagarna skrivit endel inlägg här i bloggen om hur man får fler läsare till sin blogg. De inläggen skulle nog Blondinbella lugnt kunna hoppa över. Hon ligger nu på över 650 000 sidvisningar per vecka. Det är helt sjukt mycket! Hur har det gått till? Hennes procentuella ökning är ju enormt stor under det senaste året.

Blondinbellas mål för 2009 är att komma upp till en miljon läsare. Med tanke på att hon numera har eget TV-program, deltar i "Let´s dance" och säkert hinner med något fler projekt också innan året är slut så känns det faktiskt som att hon kanske kan lyckas med det. Även fast många, bara för ett år sedan, nog ansåg det vara en omöjlighet för en blogg att bli så stor.


DennisM - fettfobiker

DennisM må vara motsägelsefull när det gäller vissa saker, men han verkar iallafall inte tillhöra dem som tycker att tjejer ska peta i sig en liten sallad medan killen äter en maffig pizza. För i DennisM´s värld äter nog varken tjejer eller killar pizza. Och åtminstone den ena av dem äter inte sallad heller för den delen. Förutom var sjätte dag då förstås. Fem av sex dagar äter DennisM inget alls. Han behöver nämligen gå ner de kilon han (som alla andra) lade på sig under jul. Eller förresten, det blev fel där, han gick visst ner i vikt under jul. Hursomhelst, han vill gå ner mer och kör därför denna svältmetod.

Han verkar ha lika stor avsmak för fett på tjejers kroppar som på sin egen. Bilden föreställer nämligen det ultimata utseendet på en tjej. Om man vill vara tillsammans med DennisM gäller det alltså att inte vara en som älskar pizza och feta såser (om man nu inte har en ovanligt hög ämnesomsättning kanske). Vi gissar att han föredrar size zero.

Vi hoppas att DennisM´s alla skriverier om idiotiska dieter och liknande bara är ett sätt att få publicitet (vilket i så fall lyckats - idag har han exv. omnämnts av Tyskungen, vars inlägg i sin tur omnämnts av Bloggkommentatorerna). Om så inte är fallet - och denna diet är på riktigt - så tycker vi riktigt synd om honom och om hans anhöriga, som antagligen lider rätt rejält nu när de ser honom svälta sig själv.

Enkelt och snyggt

Den här enkla men snygga klänningen hittade vi hos Petite d'Lish. Den finns att köpa på H&M i färgerna mullvad och svart för 398 kr.

Blondinbella blir spelänka?

Det verkar som att Blondinbella riskerar att bli "spelänka". Storstadspojkens polare Messi har köpt ett X-box och de planerar nu för en "grym" vår i TV-spelandets tecken.

Tur då att Blondinbella själv verkar vara minst sagt fullbokad med "Let´s dance" och alla sina andra projekt. Om det inte var för att hon hörde detta samtal så skulle hon kanske inte ens märka något när Storstadspojken snart försvinner in i Halo-världen?


Meral vill dejta, eller?

Meral fick nog många att gå igång på sitt inlägg, där ibland Bloggkommentatorerna, som trodde att hennes dejtinginlägg är på allvar. Men vi kan lugna er med att det bara är fejk. Hon har ju bara citerat en Linda Rosing-artikel men bytt ut sitt eget namn. Så spännande var det med det.

Men kanske det är en hint om att Meral är sugen på att göra tv igen? Anders Knave, slå henne en signal. Hellre Meral än Rosing i rutan.

Linda Rosing till Åre

Linda själv kan inte avslöja resmålet förrän på fredag, men det gör inget. Hennes vänner Bobby och Alex Erwik har redan gjort det. Det bär av till Åre för tv-inspelning i helgen.

Fenomenet Familjeliv

Anna Kaargaard Kristensens blogg är ett hett tips för den som vill läsa inlägg om de lite speciella diskussioner som ofta förekommer på "Familjeliv". Anna skriver nämligen en hel del om just det som sker där.

Vi blir lite förundrad över vilka lustigheter folk skriver. Vad sägs om tjejerna som ammar samtidigt som de har sex och tjejen som onanerade när hon hade livmodersammandragningar vid amning? Vi kan inte låta bli att undra om det är sant, eller om det är troll i farten?!?

Även när Anna inte skriver om specifika diskussioner på Familjeliv så tar hon ofta upp de ämnen som brukar debatteras där - har man fött barn på riktigt om det skett med kejsarsnitt, är det ok att välja bort amning, har alla mammor ett "mammahjärta" och får en mamma vilja börja jobba några veckor efter att hon fött barn?

Anna har många tankar och starka åsikter om olika frågor, detta gör bloggen både underhållande och läsvärd. Även för oss, som verkligen håller med henne på vissa punkter, men faktiskt inte alls delar många av de åsikter som hon för fram.

Dagens Fadde

Fadde skriver idag om Dagens Media som skriver om Dagens Ledare-omslaget, som vi också skrivit om tidigare. (Hängde ni med?)

Fadde tycker nu att omslaget är "Mycket olyckligt med tanke på dagens utveckling i Mellanöstern". Vi vet inte om vi missat något väsentligt här, men det omslaget borde väl ha varit lika olyckligt för en månad sedan, eller för tio år sedan, eftersom det inte är en ny konflikt vi talar om? Om det nu är palestinasjalen som är det stora felet med bilden?


Ännu ett tips på hur man får fler läsare

Det här med att få fler läsare till sin blogg är en stor fråga för många och vi har tidigare skrivit några förslag på hur man gör (eller inte gör) för att lyckas med det. Här kommer ännu en variant. Sill-Britt med bloggen Babiantuttar har problem med att kliva över 25 000 sidvisningar per månad och sätter nu sitt hopp till en länk hos Bloggkommentatorerna. Hennes metod för att få länken? Sill-Britt länkar numera till Bloggkommentatorerna i ALLA sina inlägg. Och tänker fortsätta med det tills hon får sin länk.

Vi hoppas att det går bra för Sill-Britt med projektet, men för det fall att det inte gör det - så finns det några bra "öka-besöken"-tips hos Mogi.


Hur går det för Blondinbella i Let's Dance?

Det har väl inte undgått någon att Blondinbella ska dansa i TV på fredag, men det är inte lika mycket prat i bloggvärlden om de övriga deltagarna. Med undantag för ett par - Magdalena Graaf och Daniel da Silva.

Katrin uppmanar alla att rösta på "Maggan och Silvan". Mogi håller med och tycker att "Da Silvas passion på dansgolvet OSAR! "

Tittar man hos Oddsjournalen så ser man att Ladbrokes har "Maggan och Silvan" som favoriter till segern, med Blondinbella och Jonathan som tvåa. Elisabet Höglund är högoddsaren trots (eller kanske just för att?) hon lovat visa trosorna i tv.

Agilitydream tycker att tävlingen är orättvis när Blondinbella är med, i och med att hon har så många fans och uppmanar sina läsare att ringa och rösta. Men det tror inte vi spelar någon roll. Många av Let's Dance tittare har nog inte ens en aning om vem flickan är.

Tyvärr, får vi väl säga för Blondinbellas skull, så har hon dragit nitlotten när det väljer danspartner. Av det man minns från förra året fanns det ingen så okarismatisk som Jonathan på dansgolvet. Men Blondinbella kanske skruvar på charmen så det räcker för dem båda. Dom blir nog kvar ett bra tag i tävlingen, men vinnare? Nja knappast. Vad tror ni?

Rickard Engfors har börjat blogga

Den "pensionerade dragartisten" Rickard Engfors har blivit med blogg. Han utlovar följande innehåll:

Bloggar om mitt liv i största allmänhet. Karriär och kollegor. Stjärnor och schlager. Betong och borrmaskiner. Glitter och glamour. Och självklart en hel del bögerier...


Det låter som en spännande mix, och ska bli intressant att följa.

Snygga salladsbestick

Hos Inredningskaos på 45m2 hittar vi de här snygga - och praktiska - salladsbesticken "Hula Hands". De har erhållit Diplomet "Design för Alla" i och med att de är så greppvänliga. Fördelen med att de är korta är också att de inte faller ur skålen lika lätt. De finns att köpa på PID.se och kostar 213 kr.

Duktiga Anna

Anna Ileby med bloggen Anna ritar är en talangfull och kreativ tjej. Kolla in hennes superfina teckningar! I bloggen finns också lite inredningstips och andra tankar. Tänk om man bara hade en gnutta av hennes tecknartalang...

Varför ska man köpa vintage?

Hos "Shemind" hittar vi denna lista med tio goda skäl till att göra det.

Vi gillade vintage redan innan vi läste listan - men nu har vi ytterligare några skäl till varför det är så bra. Saker som vi inte hade reflekterat över innan. För visst är det ändå lite häftigt att tänka på att just den där prylen som man precis fyndat - den fyndade någon annan en gång för decennier sedan. Någon som sedan kanske vårdade och älskade föremålet i många år innan det hamnade hos sin näste ägare.


Linda Rosing på repeat

Bojkott eller inte, det känns ändå som att man kan Lindas blogg vid det här laget. Det är samma innehåll som mals runt runt hela tiden:

Linda vaknar vid 11.30. Linda fikar med Bobby. Linda går och solar. Linda fixar håret. Linda länkar till Bobby. Linda älskar sina vänner. Linda gör ansiktsbehandling. Linda går på fest. Linda ska resa bort men kan inte berätta vart. Linda reser bort. Linda kan inte uppdatera sin blogg. Linda gör sina naglar/tandblekning/botox. Linda lunchar med Bobby. Linda fotas/filmas. Linda älskar sina underbara vänner ännu mer. Linda visar upp artikel/omslag med sig själv. Börja om från början.

Sådär håller det på. Om och om och om igen. Så om ni inte vill eller kan gå in på hennes blogg, eller om ni vill spara tid, så räcker det att ni läser ovanstående rader och repeterar önskat antal gånger tills ni känner er nöjda.

Kloka ord från Blondinbella

Blondinbella är för många människor ytligheten personifierad, vilket hon säkert fått höra mer än en gång. Idag ger hon "svar på tal" och har skrivit ett bra inlägg om just ytlighet. Om att det inte nödvändigtvis måste vara "fult" att vara ytlig. Att det viktigaste är att man även har andra sidor. Väldigt läsvärt.


Clark Kent (alias Storstadspojken) ute på naturvandring

Storstadspojken - som skriver att han numera ser ut som Clark Kent - har varit ute på skogspromenad. Som den djurintresserade person han är passade han på att studera spår på marken. Vissa spår var otydliga men Storstadspojken lyckades tyda dem (tack vare sin nya stålmannensyn?).

Men bra syn är inte det enda man behöver vid sådana här djurexpeditioner - vi har därför ett presenttips till Blondinbella. En sån här kanske skulle vara något att ge honom på alla hjärtans dag?

Det är ju smart att ge en present som man själv har glädje. Och i boken finns det säkert bilder på hur både rävars och minkars spår ser ut.

Muffins i massor

Muffinsmannen gillar muffins. I sin blogg bjuder han på dagens muffins istället för dagens outfit. Det är innovativa recept han bjuder på, till exempel Partymuffins (med vodka) och Bakismuffins (med köttfärspizza).

Det ska bli spännande att se hur mycket det går att variera muffins, hur många idéer har han på lager?

Djuriska kuddar


De här jättefina kuddarna med djurmotiv bloggar Flex inredning om. Kuddarna kommer från Pillow Pillow Pillow.

Tyskungen borde få lite pröjs av elektronikbranchen

OnOff och Elgiganten förbered er på en ökad försäljning av tangentbord och laptops under morgondagen!

Idag har varit en av de dagar då det har snyftats framför skärmarna i de svenska blogghemmen. Mascara har runnit. Tangenter har fuktats av salta tårar. Allt på grund av ett blogginlägg. Ett ovanligt bra blogginlägg förvisso. Den ofrivillige(?) pappabloggaren Tyskungen har lämnat nappavvänjning och matlagning därhän - och levererat ett av sina mästerverk.

Det är för inlägg som dessa som han fick den åtråvärda(?) guldstjärnan. Och hyllningarna har inte uteblivit - i kommentar efter kommentar öser hans läsare beröm över honom. Beskriver hur tårarna faller. Och berättar att det är för denna typ av inlägg som de en gång valt att börja läsa just Tyskungens blogg.

Vi tycker lite synd om Tyskungen. Vilken press det måste vara. Att han skriver helt ok även till vardags glöms nästan bort. För alla går och väntar på dessa höjdpunkter. Och vilken svår avvägning - även om han skulle kunna skriva sådana här saker varje dag (vilket vi betvivlar att han kan - ämnena måste ju rimligen tryta då) - så skulle det nog ta udden av allt det vackra. Det skulle bli vardag. Och för sällan...inte bra ur besökssynpunkt.

Tyskungens inlägg som sådant tänker vi inte skriva desto mer om - det förtjänar att läsas. Men faktiskt - så skulle det kunna falla in under "pappabloggandet". Inte i första hand för att det handlar om Tyskungen som pappa, utan om Tyskungens egen pappa. En man med sitt ankare bland vågorna. Poetiskt är bara förnamnet.

Nu har Tyskungen iallafall levererat. Hans pappa fäller nog stolt en liten tår uppe i himlen. Och Tyskungen själv kan känna en period av lugn och frid när de gäller bloggandet. (Vi förutsätter att även han, liksom säkert de flesta bloggare, är en bloggknarkare.)

Och elektronikbranchen, den kan invänta en säkerligen välkommen försäljningstopp. För en sak vet vi - elektronik och saltvatten är ingen bra kombination.


Skillnaden mellan svenska och internationella män

Johanna Trenck har gjort en jämförelse mellan å ena sidan svenska och norska affärsmän och utländska affärsmän från stora städer som Paris, Cannes, Bryssel, Miami, N.Y etc.

Hon menar att de världsvana männen håller uppe dörrar, drar ut stolar, bär alla väskor, betalar för middag och tar för givet att det är dom som betalar större delen eller hela av huset, bilen, resorna, maten etc.

De svenska männen gör inte detta, de håller inte upp dörrar eller drar ut stolar, de bär sina egna väskor, betalar för sin egen mat och tar för givet att flickvännen/frun ska betala hälften av huset, bilen, resorna, maten etc.

Fast de världsvana svenska och norska männen som spenderat tid utomlands och bott i andra länder beter sig inte så, utan de beter sig som de internationella männen.

I Johannas värld kanske det är fel eftersom hon uppenbarligen vill (behöver?) att någon betalar för henne, men det finns otroligt många tjejer som hellre är med och bidrar. Sverige och Norge är länder där jämställdheten kommit långt, och det visar sig genom att kvinnor själva tjänar sina egna pengar, vill bidra till hushållet, och männen förväntar sig också att man delar på inkomster och utgifter. Det är väl inget dåligt med det?

Pratar vi om snuskigt rika utländska affärsmän har dom större betalningsförmåga än en vanlig svensk affärsman, men vad är det som säger att dom ska betala allt för det? Om dom träffar en tjej utan pengar är ju en sak, men om den snuskigt rika affärsmannen träffar en snuskigt rik affärskvinna? Ska han fortfarande betala mest bara för att han är man?

Sen vad gäller biten med att bära väskor så har vi nog inte stött på särskilt många svenska män som låter sina fruar kånka det tyngsta? Hålla upp dörrar känns väl lite förlegat att mannen ska springa före och hålla på med sånt? Den som kommer först till dörren håller väl upp den för den som kommer efter? Eller är det kanske meningen att kvinnan ska gå två steg bakom mannen? Är kvinnan ett barn som behöver tas om hand och försörjas?

Nya jobb 2009

Lotten ger förslag på några nya yrken som ligger i tiden, och det är helt genialiskt. Detta kan vara vad som behövs för att ta Sverige ur krisen. Om nu sådana som Blondinbella, Kissie och Kenza tar sitt ansvar och börjar anställa så kanske det börjar rulla på.

Kommentarssvarare, tävlingskontrollant, bloggetymolog och så vidare lyder listan. Personal blogselector finns redan. Här. ;-)

Hetast på Östersjön?

Ni som sett Färjan vet vem jag menar. Det är inte Håkan i baren. Det är förstås Ruth. Hon har en egen blogg, Båtpastorns blogg, och den är väl värd ett besök om man gillar livet på Finlandsfärjorna. Här finns massor av bilder från hennes resor och även tankar och visdomsord.

Gaybloggarna bråkar

Mattias - Ingen jävla schlager har skrivit ett surt inlägg om Amir och Ted (som nu också börjat blogga).

"Nu har
Gaybloggen-Amirs tjejkompis Ted skaffat en blogg. Fan, de där otäcka förortsfjollorna sprider sig som en aidsepidemi under 80-talet, fast värre. Nu är jag dock osäker på om Ted verkligen är en kille. Ja, han verkar ju själv lite osäker. Eller?"

Inlägget fortsätter sedan i samma anda.

Amir ger igen med att kalla Mattias för Den bortglömde bloggaren.
"Vad lider människan av? Hans ansikte är så grovt avlågnt så att han ser ut som en missbildad dinosaurie som undrar vart sina släktingar tagit vägen."

Det är argument på hög nivå, som mest handlar om hur fula och dumma den andre är. Mattias avslutar(?) bråket med:

"Men ni kan väl i alla fall ha den goda smaken att inte ta er själv på så stort allvar? Det kallas att bli vuxen. Jag skulle smälta av beundran om någon kunde förolämpa mig på ett underhållande sätt, så se min blogg som en hyllning istället"

Det var en väldigt väl dold hyllning får man väl ändå säga?

Åh vilka skor!

 

De här skorna hittade vi på Snusans inredningsblogg. Skor som är så vackra så det blir konst av dem. De är designade av Maï Lamore. Klacken på rosskon är 18K guld, (vi förmodar att det inte är guld rakt igenom, då kommer nog inte klacken hålla), och rosenbladen är färgade för hand. Biet längst fram är gjort av guld, onyx och agat. Priset är förstås därefter.... $27.945.


Misslyckad(?) bojkott av Rosings blogg

Vid årsskiftet var det någon eller några som bestämde sig för att bojkotta Linda Rosings blogg. De uppmanade alla att sluta gå in på den och inledningsvis verkade bojkotten ge resultat - åtminstone när det gäller antalet kommentarer.

Resultatet verkar dock inte ha blivit särskilt bestående. Redan nu ser kommentarerna ut att vara ungefär lika många som före årsskiftet. Vi tror dock att det finns ganska många som faktiskt har hållit fast vid bojkotten - men (tyvärr för dessa personer) så har kanske tidningarnas skriverier om bojkotten lockat dit nya nyfikna läsare?

Initiativtagarna till bojkotten har dock inte gett upp. Bland kommentarerna kommer med jämna mellanrum saker som "Glöm inte bojkotten" och "KAN NI ALLA SLUUUUTA GÅ IN HÄR!!!!! IDIOTER".

Vi får se var det slutar. En gissning är att detta försök misslyckas men att det kanske kommer fler?. De som förespråkar en bojkott verkar väldigt målinriktade och ger nog inte upp i första taget.

Fakta om krämer och sånt

"Make up junkie" har tänkt börja skriva lite fakta om vad olika skönhetsprodukter innehåller - vilka ingredienser som kanske inte är så bra för huden och kroppen.

Först ut är lite fakta om de så vanligt förekommande mineraloljorna.

För den som vill ha koll på vad som egentligen hamnar på huden är "Make up junkie" ett hett tips.

Vi inväntar med spänning kommande faktainlägg.

Smink- och modeguru Kissie

Kissie frågar sina läsare vad dom vill ha mer av i bloggen, och förvånansvärt många svarar i kommentarerna att dom vill ha sminktips och modetips. Av Kissie?? Menar dom kanske att dom vill ge henne sminktips och modetips?

Efter att ha sett bilder som dessa och dessa ställer vi oss ganska frågande till att Kissie ska vara den rätta att ge råd i såna frågor...

Natacha - extra mycket socker

Natacha verkar vara en söt och gullig tjej, och när man läser hennes blogg blir man minst sagt översköljd av "gullegull". 

Bloggen är fylld av "Min lilla korv....... boooooooooo!!!!!!.... mami....  korvusar.... min Pupi Dhani........ Weeeee.... jejejejjejej...." och förstås massor av "puss".

Är det bara när hon skriver eller låter hon så även när hon pratar? Hur låter ett vanligt samtal med henne? Hur låter hon när hon blir arg?


Kenza visar upp sin tatuering

Kenza fick som bekant en tatuering i julkapp av Teo, och nu visar hon upp motivet. Det blev ett diskret litet hjärta på foten, ett bra val, det kan hon ju leva med även om kärleken tar slut.

Kolla in Coolbettan

Vi fick tips om en blogg som vi kollade in, och fastnade för den direkt - Coolbettan. Hon skriver fasligt roligt om sig själv, sin make, sina olika försök till att hotta upp kärlekslivet och olika små vardagsbetraktelser och funderingar. Dagens fundering är något vi själva ofta funderat på, varför alla unga putar så med munnen på foton?

Annars finns det hemskt mycket roligt att läsa i bloggen, risken är att ni blir fast där inne ett tag! Dessutom har hon en egen fan-club, bara en sån sak...

Rambo eller skogsmulle?

Hannah Graaf och maken Peter har skilda åsikter när det gäller barnens lekar. Han vill gärna köpa pistoler och vapen som ser ut som riktiga, och låta barnen leka krig i skogen. Det gjorde han när han var liten och tyckte det var jätteroligt. Det är inte alls samma sak att leka med låtsasvapen som grenar och pinnar, tycker han.

Hannah däremot tycker inte man ska låta barnen leka med vapen som ser autentiska ut, däremot går det bra om man gör vapnen själv eller har riddarsvärd eller Star Wars svärd.

Det tycker vi låter som en bra medelväg, man kan ju kanske inte förbjuda barn att leka krig. Det har ju barn gjort sedan urminnes tider. Men det kan man ju göra lika bra med låtsasvapen, det är bara nyttigt för fantasin. I alla fall när barnen är så små som hennes så finns det ju ingen anledning att stoppa verklighetstrogna vapen i händerna på dem, speciellt inte som det mest verkar vara Peter som tycker dom ska ha det och inte pojkarna själva som efterfrågar dem?

Motsägelsefullt DennisM

DennisM
har tröttnat på de listor som finns över vilken kvinna som är snyggast i världen. Kvinnorna på dessa listor är ju oftast "blonda, plastikopererade och botox-beroende".

För att råda bot på detta gör DennisM en egen lista där han radar upp mörkhåriga damer. Sådana som absolut inte verkar ha plastikopererat sig. Bland annat kan man på tredje plats hitta denna dam.

Just Victoria Beckham intar förresten både första, andra och tredje plats på listan. Hon "har verkligen allt; kroppen, ansiktet, håret. Allt!"

Någon kanske borde upplysa DennisM om hur en kvinnokropp ser ut. Sannolikheten att ha en sådan byst som Victoria har är inte särskilt stor om man samtidigt har en kropp som i övrigt helt saknar allt vad hälsosamt underhudsfett är. Om man inte är plastikopererad förstås.

Och sen var det ju det där med blont hår också som han verkar ha något emot...ibland.

Suck

Faddes omdiskuterade header

Det har varit en del diskussioner i bloggvärlden om Faddes "nya" header (helt dagsfärsk är den ju inte). Storstadspojken har funderat kring vad bildvalet symboliserar och Bloggkommentatorerna frågar sig om bloggen kanske rent utav är hackad.

Bilden kommer från det "Dagens Ledare"- omslag som Fadde nyligen prydde. Varför tidningen valde en sådan bild kan man ju undra. Men att bilden numera pryder Faddes blogg beror nog knappast på att den är hackad . Vi tror att anledningen snarare är att Fadde själv tycker att Dagens Ledare fixat en väldigt cool bild på honom. En bild han gärna vill visa upp ännu mer nu när tidningen inte längre är dagsfärsk?

Svaret på varför headern ser ut som den gör är alltså sannolikt: Fadde är helt enkelt stolt över bilden. Eller så är det ett utslag av den så kallade "Fadde-humorn". (Headern har dessutom sett ut så här så pass många dagar att han borde ha hunnit ändra den om den nu är hackad).

Dessutom - att Fadde har bilden i sin header må ju vara underligt, men det är ju ändå inte första gången som han försökt visa sig macho (om än på ett konstigt sätt). Än mera underligt är det att en redaktion för en tidning som vill(?) framstå som att den skriver seriöst om ledarskap har en sådan bild som illustration till sina personporträtt. Machotöntar var ordet.

Varför pojken med bollen finns i headern har inte ens vi svar på. ;)

(Den som vill läsa Dagens Ledare-artikeln (vars innehåll inte har någon särskilt självklar anknytning till bilden) hittar den här.)

High heels


Alexandra med Shopaholicbloggen tipsar om denna snygging. Finns att köpa i två olika färger hos Urban outfitters.

Läckra! Synd bara att nyårsfestandet är förbi... Ett hett tips är ju dessutom att tillsammans med skorna även köpa ett paket av dessa "trampdyneräddare".

Veckans guldstjärna v 1

Denna vecka går guldstjärnan till en blogg som förtjänat den för att den är så mysig och läsvärd - i sin vardagliga enkelhet.

Den vinnande bloggen är - Hemmabloggaren - en blogg om inredning, design och krass vardag

Hemmabloggaren tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Hemmabloggaren är en mysig blogg. Hemmabloggaren är även en allsidig blogg. I bloggen samsas roliga inredningstips med små anekdoter om blogginnehavarens barn. Där finns funderingar och tankar - allvarliga och humoristiska. Hemmabloggaren är ingen vanlig inredningsblogg och inte heller en vanlig "mammablogg" - den har har däremot drag av både inredningsbloggar och "mammabloggar" - sådana dessa är då de är som bäst. Dessutom är den till stor del en "fotoblogg", både inredning och vardag dokumenteras nämligen med väldigt vackra fotografier. Vad bloggen egentligen ska kategorieras som är svårt - men klart är att den har något som gör att man vill komma tillbaka.

Sexparty med svärmor

Egoina verkar ha en bra relation till sin svärmor, imorgon ska dom gå på samma sexparty. Undrar vad hennes Jimmy tycker om det egentligen? Vi är särskilt nyfikna på vad han tycker efteråt, då hon levererat sina utlovade kommentarer...? :)

Dominika är singel

Dominika berättar nu att hon och Christian har gjort slut. Efter två och ett halvt år går paret skilda vägar. Det är alltid tråkigt när förhållanden tar slut, och Dominika verkar ha det lite jobbigt nu, även om brytningen skett i samförstånd och utan bitterhet. Vi hoppas hon snart är "tillbaka på banan" igen.

Snygg väska till våren


Väskor kan man aldrig få för många av, och den här väskan från Friis & Company som vi hittade på Härligheter enligt Erika vore ett välkommet tillskott i vårgarderoben. En riktigt läcker väska! Den kostar 390 kr på Frozza.se.

Kissies festråd

Kissie ger några goda råd inför gårdagkvällens festande:

"Så drick med måtte, flera helger kommer och det är trots allt början på året bara!

Drick varranan vatten
Drick inte för att göra det roligare, då är det dags att gå hem!"


Vi antar att hon kommit fram till de slutsatserna genom empiriska fältstudier. Hoppas hon följer sina egna råd. Man brukar vara mest trovärdig då.

"Tygomanens" bästa vän

SyMirre (fd SyMamsell) har ett bra tips för den som är intresserad av sömnad och därför har samlat på sig massor med tyger. Hon klipper ut en liten bit av varje tyg som hon har och sätter fast bitarna i ett block. I blocket skriver hon upp hur lång varje tygbit är och var den förvaras.

På så sätt slipper hon slösa bort tid på att leta - och får istället mer tid över till sömnad. Och det låter ju bra!

Bloggen som sådan är ny, men verkar bli en bra källa för tips och inspiration inom ämnet sömnad. Bland annat finns där en beskrivning på hur man fållar upp jeans med snyggt resultat.

För den som vill ha något att göra

Ni har väl inte missat den nya bloggen "365 saker du kan göra"?

Bloggen startade nu vid årsskiftet och under hela 2009 kommer där dagligen att ges förslag på en sak man kan göra.

"Varje dag under hela det kommande året kommer du få ett tips på en sak du kan göra. Det kommer att vara saker som räddar världen, räddar dig, gör andra människor förbannade eller glada. Dina händer kommer bli mjöliga, dina grannar lär bli förundrade och dina föräldrar stolta. De som bor i samma stad som dig kommer känna skillnad, de som arbetar med dig kommer att upptäcka lappar de inte sett förut och de som åker samma buss som dig kommer att märka det.

Du kommer att hitta på egna saker som inte är tagna från bloggen. Du kommer att fotografera när du gör dina saker och du kommer börja skriva egna texter. Du kommer att starta en egen blogg på en egen adress. Du kommer inte behöva några nyårslöften. Bara en webadress."

Vi tror att det blir en kul blogg att följa.


Shoppingförbud eller?

Grymt rolige Tobias har shoppingförbud, men han gör uppenbarligen vissa undantag. Dock verkar det ju inte vara några livsnödvändiga saker han inhandlar, ett par reabyxor på MQ som han redan hade ett par av hemma i garderoben räknas väl inte som ett måste kanske?

Men kanske Tobias har skapat en alldeles egen variant av shoppingförbud, han har shoppingförbud hela tiden han är hemma, men så fort han går ut på stan så är förbudet upphävt? Eller?

Faddes mångsidiga blogg

Vi har tidigare skrivit om hur blandat innehållet i Faddes blogg ofta är- där finns säkerhetstips, humoristiska inlägg, inlägg om olika vapentyper, inlägg om Faddes konstnärskap osv.

Nu har bloggen breddats ytterligare. Faddes senaste gästkrönikör är en undersköterska som jobbar på en förlossningsavdelning. Och vi fattar ingenting. Gästkrönikören har ju självklart ett väldigt viktigt och säkert även intressant yrke - och inlägget innehåller dessutom en bedårande bild på en nyfödd bebis.

Men varför är hon i Faddes blogg? Det verkar ju inte ens som att de känner varandra ("Känner inte Fadde mer än att jag lyckades lura honom att komma in på nattklubben Patricia som han jobbade på som dörrvakt när jag var 17 år gammal.") Och hur fick Fadde kontakt med henne om de nu inte känner varandra mer än så? Skrev hon till honom och föreslog att få gästblogga eller? Och nu när hon ändå finns på plats i bloggen, varför skriva en av de tunnaste krönikor som skådats, nog borde väl hennes yrke (för det är väl det krönikan handlar om) kunna beskrivas livfullare och intressantare än så här?


Kissies brorsa

Det är många som efterfrågar länk till Kissies bror Peter, så då bjuder vi på en länk till honom. Han verkar tycka mycket om sin syster då han skriver om henne i stort sett varje dag. Eller vad tror ni?

Stina-Lee vill inte ha Storstadspojkens läsare(?)

Stina-Lee konstaterade igår att hon hade en stor ökning av besökare på bloggen det senaste dygnet. Hon grubblade en hel del på vad ökningen beror på - en länk från Kissie eller Blondinbella var det ju nämligen inte...vad kunde det då vara?

Bland kommentarerna har flera personer skrivit att det antagligen beror på att Storstadspojken länkat till henne, men Stina-Lee tror inte på den teorin eftersom "Storstadspojken har färre läsare än henne". Vi förstår inte riktigt hur hon menar? Även om Storstadspojken har färre läsare så kan han ju ha helt andra läsare än vad Stina-Lee har? Och de som kommer från honom blir en massa nybesök hos henne - besökare som annars inte skulle ha hittat dit? Det låter väl både rimligt och troligt att det faktiskt är tack vare Storstadspojken som hon fått denna topp? Men det tror inte Stina-Lee, hon menar att hon, trots att de kan ha olika läsare, är ganska säker på att hennes ökning inte kommer från Storstadspojken. 

En sak gör oss dock lite fundersamma. Även fast det syns en topp när Storstadspojken har länkat oss - så inte blir det någon så enorm topp som det tycks vara frågan om för Stina-Lee. Beror detta på att Storstadspojkens läsare är mer benägna att klicka sig vidare från honom till Stina-Lee än till oss? Det är ju troligt - rent allmänt så är ju många, många fler intresserade av att läsa hennes blogg än våran... Eller kan det kanske även bero på att våra läsare - men inte Stina-Lees - även läser Storstadspojken? Att flera av de som ser hans länk till oss (och som hade kunnat tänka sig att faktiskt klicka på den) redan hör till dem skulle ha besökt oss iallafall? Vad tror ni?

Om Stina-Lee inte vill ha besök från Storstadspojken så anmäler vi oss iallafall som frivilliga att ta emot dem istället. ;)

"Bakom en framgångsrik kvinna står alltid en man"

"Bakom en framgångsrik kvinna står alltid en man" skriver Blondinbella och illustrerar det med en bild på henne och Storstadspojken. Borde det inte ha varit en bild på henne och hennes pappa istället? 

En blogg med färger och mönster

 

En riktig explosion av färger, former och mönster är Makiatos blogg. Man blir glad och inspirerad av att titta på bilderna, för det är nästan bara bilder i bloggen. Hon har en förmåga att se detaljer, att matcha färger, och att få de mest vardagliga föremål att bli intressanta och vackra.

Gynning har bytt hårfärg

Carolina Gynning har tröttnat på sitt bruna hårsvall och är numera blondin igen. Blonderingen blev hennes ritual för att fira in det nya året. Den som vill kan även se henne i Nyhetsmorgon på tv4 kl 10.15.

Vad tycker ni? Passar hon bäst som brunett eller blondin?

Upphetsad av rostbiff eller av gurka?

Män tänder på dofter av pizza, rostbiff eller apelsin medans kvinnor går igång på doften av gurka, lavendel, lakrits eller babypuder. Det kan vi läsa hos Beauty by Julia som i sin tur läst det på Expressen.

Men allvarligt alltså? Vi kan förstås inte tala för alla kvinnor men vi har svårt att tro att det är särskilt många kvinnor som tänder på lukten av babypuder (som kanske luktar gott men inte på ett upphetsande sätt) eller på lavendel (som det luktar i mormors linneskåp). Eller doften av gurka? Vad sjutton luktar gurka? Det luktar ju ingenting.

Men den som är på jakt kan ju alltid testa någon av ovanstående "parfymer" vid nästa krogsväng. Tjejer stryk lite rostbiff bakom öronen och killar dutta på er lite babypuder och lycka till..... :)

Dräktjacka på rea


Den här tantiga - och snygga - dräktjackan tipsar Käthe om. Det är just nu 50% rabatt på den hos Mango, och den kostar då 499 kr. I webbutiken finns många andra fynd till halva priset, så ta en titt!

Tyskungens kontoutdragstrick

Eller detta trick är ju egentligen inte Tyskungens, utan någon av hans kompisars. Men med tanke på förra rubriken så tog vi oss friheten att i sann "skvallertidningsanda"  vara en aning vidlyftiga i rubriksättningen - det blev så enhetligt på det viset. :)

Iallafall, Tyskungen har en kompis som efter en separation körde ett osedvanligt framgångsrikt raggningstrick. Han hade en kort period en större summa pengar på sitt lönekonto (efter försäljningen av den gemensamma fastigheten) och lyckades på ett finurligt sätt nyttja detta i syfte att få ett (flera) ligg. Exakt hur han gick till väga kan ni läsa om hos Tyskungen.

Tyskungen ställer frågan om tilltaget var:
A) Väldigt finurligt?
B) Otroligt patetiskt?

Vi tycker nog det hamnar någonstans mittemellan. Eller kanske det ändå blir ett "A" om vi ska vara ärliga. Ett stort A med ett litet stänk av B kanske?


Towas hattrick

Towa Lindberg och hennes kompisar har kommit på ett sätt att hålla koll på att just de hör ihop med varandra när de är på fest och "alkoholen tar över" - de har på sig varsin hemmagjord, glittrig partyhatt.

När Towa under festens gång ser någon ramla omkull kan hon genast känna igen om det är någon av "de egna" och när taxin kommer efter att festen avlutats så räknar kompisgänget bara in hattarna för att se att alla är med.

Det kanske kan vara ett bra trick att ta efter om man vill hitta igen varandra snabbt på en stor fest? Om inte annat så gav Towas gäng säkerligen festen en liten extra touch av "nyårsfirande" med sina glittriga huvudbonader.

Mogi i tv-rutan

Mogi vill gärna se ett tv-program om bloggar, där man får sammanfattningar och reportage om vad som händer i bloggvärlden, mode och inredning, intressanta ämnen, ja allt aktuellt som händer i bloggvärlden. Ett program där 5-10 bloggare medverkar varje gång, tillsammans med bloggläsare. (Vi misstänker att hon gärna ser sig själv som programledare i den satsningen.)

Vi tror att en hel del av storbloggarna har en släng av hybris, och automatiskt tror att bara för att man är en stjärna i bloggvärlden och lockar många läsare, så är man automatiskt en stjärna i "vanliga världen" också. Man förväntar sig framgång i alla sina projekt eller om man kastar sig in i ett nytt media - tv, tidningar, webb-tvvideodagbok. Så är ju inte fallet.

Naturligtvis är inte bloggare sämre än "gemene man" när det gäller att stå framför en kamera och vara tv-mässiga, men de är ju automatiskt inte bra på det bara för att de har en blogg. Det har vi har ju sett bevis på i videoblogg efter videoblogg efter videoblogg. Ofta är videobloggar kul och underhållande, och lyfter bloggen även om de är dåliga. Men att gå från videoinlägg på sin blogg till att medverka i (eller leda) ett tv-program inför hela svenska folket är ett stort steg.

Idén i sig är inte dålig, men den kan blir riktigt usel om den inte görs på rätt sätt - av proffs.

Spara och slösa

Mycket Nilsabella idag...men vi kunde inte låta bli att nämna detta.

Idag gör nämligen Storstadspojken "reklam" för sin andra systers blogg (han har tidigare tipsat om den systern som har en "loppisblogg", Bättre begagnat). Bloggen som han tipsar om idag heter "Billigt & bra" och Storstadspojken beskriver den; "min ena syster är fruktansvärt snål och hon har en blogg där hon skriver om hur snålt och billigt hon lever." I bloggen kan man bland annat läsa om hur Storstadspojkens syster grämer sig över att ha betalat 130 kr för linsvätska, "dagens slösa" kallar hon det. Man får även levererat spartips, ett av dessa är att dricka "Cinzano Asti" på nyårsafton.

Vilka roliga familjemiddagar! Den systern och Blondinbella - tjejen som gett lyxkonsumtion ett ansikte. Käkar dom filé eller blodpudding? Dricker dom billigt mousserande eller fin champagne? Vad pratar dom om? Priset på senaste festblåsan i lilla designbutiken, eller kanske senaste reklamutskickat från ICA där det medföljde en kupong så man kunde spara 5 kr om man köper fyra paket pasta?

Och var finns Storstadspojken i detta? Ena syrran förespråkar gammat före nytt. Den andra syrran förespråkar sparsamhet rent allmänt...och flickvännen förespråkar något helt annat. Vad förespråkar han själv? Och vad förespråkade han innan han träffade Blondinbella?

Oavsett vilket, liksom Storstadspojkens andra systers blogg så verkar även den här vara läsvärd - och blir dagens bloggtips. Är "Grundberg" månne det nya "Schulman" inom bloggvärlden? Iallafall till antalet är de ju snart det...

Många nyårslöften för Nilsabella

Både Storstadspojken och Blondinbella har avgett nyårslöften, fyra stycken för Storstadspojken och hela tio stycken för Blondinbella.

Båda ska bli mer ekonomiska och äta mer hemma, och det låter ju bra. Frågan är om "äta hemma" innebär att äta hemlagad mat eller bara att beställa hem mat istället för att äta på restaurang? De ska båda två också bli bättre på att städa.

Om Blondinbella har för avsikt att hålla alla sina löften så kan vi redan nu tala om för henne att det är omöjligt, ett av hennes löften är nämligen att hon ska stressa mindre. Ska hon lyckas uppfylla alla sina mål kommer det knappast att innebära ett liv med minskad stress. Vi skulle rekommendera att hon satsar all sin energi på att hålla just det löftet - att inte stressa lika mycket - för då faller nog en hel del andra bitar på plats av sig själv.

Vi ser också en klar konflikt mellan hennes ena löfte att köpa en BMW Z4 och att bli mer ekonomisk. Det låter inte helt genomtänkt..

Bakispizza och brutna löften

Storstadspojken har som nyårslöfte att äta nyttigare. Då han redan idag avnjuter en flottig pizza så får man kanske anta att han inte kommer att tillhöra de 20% som lyckas hålla sina nyårslöften.

Det är ganska lätt att förstå honom - är det någon gång som en pizza är extragod så är det väl just "dagen efter"?

Vi önskar honom iallafall lycka till med att från och med imorgon hålla sitt nyårslöfte. :)

Natacha Peyre hade rätt

Det var sant som Natacha skrev när hon varnade Linda Rosing - en av männen i Lindas dejting-program är inte riktigt den han hade utgett sig för att vara.

Den numera bojkottade Linda verkar dock inte ta så hårt på det hela. Hon säger till Expressen att hon inte dömer någon, utan alla får visa vem de är idag, vilket ju är klokt. Inte för att just Linda hade något egentligt val, även hon har ju ett förflutet så att säga...

Vi önskar iallafall Linda lycka till och hoppas att programet ger henne möjligheten att träffa någon hon tycker om. Om inte ryktena att hon redan är upptagen är sanna...

Linda Rosing bojkottad

Linda Rosing har i de senaste inläggen skrivit mycket om sin "nyårsresa" och sista inlägget år 2008 handlade just om att när nästa inlägg skrivs så kommer hon att vara i ett annat land. För 1,5 timme sedan har hon "äntligen" avslöjat att hon är i Polen. Frågan är hur många som har läst det...?

Igår genomförde någon/några en omfattande "kampanj" bland Lindas kommentarer. Målet - att det från om med idag ska vara slut på läsare hos henne.

"Bojkott inatt från 00.00. Alla som stör sig på Rosing, varför inte starta en bojkott av hennes blogg. Klockan 00.00 den 1/1 så slutar alla att läsa den så får hon inga läsare och då bojkottas hon av kanal 5 och då får hon inte den uppmärksamhet som alla stör sig på. Det är alla klickarna på hennes blogg som gör att hon får utrymme, var lite smarta nu....
---------------------------------------
Häng med nu så får vi ett stopp på den här patetiska bloggen full av bekräftelsebehov, utseendefanatism och egofixering...
----------------------------------------
Gör slag i saken. Ta bort från favoriter, avanmäl prenumeration på denna blogg etc. och gör allt som står i er makt för att inte ens glutta in här efter 00.00 inatt."

De som försöker driva igenom denna bojkott verkar iallafall ha lyckats till viss del. De inlägg som Linda har skrivit idag har hittills ovanligt få kommentarer, på 1,5 timme brukar det bli 10-20 st, och just nu ligger dagens inlägg på ca 25% av detta. Frågan är hur långvarig denna effekt kommer att vara?

Linda Rosing må ju vara en person som är lätt att störa sig på. Men vi kan ändå inte förstå det hat(?) som vissa verkar känna mot denna person som de aldrig ens har träffat?

Annorlunda vinkaraffer

 
De här udda vinkarafferna bloggar Design & Inredningsbloggen om. De har fått sin inspiration av hjärta och blodomlopp, och designern heter Etienne Meneau. Fler modeller finns att beskåda på Strange-Carafes. Priset är också vackert, 1300€ plus frakt för det lilla hjärtat till exempel...
Otroligt läckra och effektfulla, men praktikern i oss funderar på hur man diskar dem?

Kändistätt i Thailand

Vad är det med dessa kändisar och detta Thailand? Vi trodde att man som kändis gärna vill vara lite annorlunda, nyskapande och sticka ut från mängden, men det visar sig ju med deras resmål att de inte är något annat än vanliga Svenssons.

Såväl Alex Schulman som Filip o Jennie Hammar befinner sig just nu i Thailand. Alexandra Pascalidou åker idag och ska vara borta nästan tre månader. Charlotte Perrelli åker på lördag. Även Sanna Nielsen åker till Thailand nu efter nyår.

Stina-Lee kom hem från Thailand för ett tag sedan, liksom Andreas Wilson.

Men det finns undantag. Ebba von Sydow går emot strömmen och är just nu på Bahamas. Även Kenza som hänger på Kreta. .


Nyårslöften

Så här på årets första dag är det många som passat på att lova olika saker. "Sluta röka" och "börja träna" är nog två av de vanligaste löftena. Men det finns många varianter...

Vi har kollat upp vad bloggarna - både kända och okända - har lovat inför det nya året.

Fadde är inte riktigt nöjd med sitt 2008, men lovar att 2009 ska bli desto bättre. Han verkar inse att det blir en hel del jobb, "Det behövs en hel del ändringar för att nå bästa möjliga resultat. Jag kommer lägga ner all energi på att lyckas med det jag får kalla för ''operation återhämtning.'' Det är inga höga odds jag har att tampas med, men jag ska lyckas. Det skall jag bevisa för alla."  Vi önskar honom lycka till och hoppas att han lyckas med sina föresatser.

En som redan tvivlar på att hon ska kunna hålla sina löften är Kissie. Hon har fyra löften varav ett är att ta det lugnt med festandet - och just det verkar hon se som en utmaning. Att hon ska åka upp en placering på bloggtoppen verkar hon däremot inte känna sig tveksam inför.

Dominika lovar att tjäna mer pengar nästa år, och att alltid ha städat hemma. Hon ska dessutom (eventuellt) börja träna och så har hon bestämt sig för att vara glad. Vi ser nog en svårighet i att uppfylla alla löften... att tjäna mer pengar lär innebära att hon jobbar mer... och då blir det kanske svårare att vara glad.... svårare att hinna träna och hinna städa... men kanske lättare att anlita städhjälp om hon tjänar mer förstås...

En som däremot lovar att städa mindre är Alexandra Pascalidou.

Innehavaren av bloggen "Liten Frö" skrev redan för några dagar sedan att hon aldrig har vgett ett nyårslöfte. OM hon skulle bryta traditionen och ge ett i år skulle det kanske bli "att försöka vara lite snällare mot mig själv, och inse att jag inte måste vara "Fröken Duktig" hela tiden."

Om "Lisa Bouviers" löften införlivas så är hon någon vi kommer att höra talas om under år 2009. Hon önskar nämligen bland annat att hon ska "ta över världen som popstjärna, bloggare och stilikon." Så lägg det namnet på minnet - om ett år är det kanske väldens mest omtalade...vem vet egentligen? :)

Floweret har ett lite udda nyårslöfte, hon ska försöka att undvika alla program på tv som önskar att hon ska ringa in och rösta. (Med undantag för sista deltävlingen av melodifestivalen som hon tänker kolla på och rösta på BWO.) Annars tänker hon låta bli att kolla, och läsa böcker istället . Vi säger som hennes sambo, det blir ensamt för honom i tv-soffan..... :)

Ett annat nyårslöfte med tv-anknytning står Sanna för. Hon lovar att söka till Ensam mamma söker, om det kommer tillbaka i rutan. Då får vi väl hoppas att hon inte hinner träffa någon innan dess, då blir det svårt att hålla det löftet...

Wirre har som nyårslöfte att skaffa ett husdjur.

Tidningen Metro har sammanställt några bloggares nyårslöften. Där kan man bland annat läsa att Hanna Fridén har en förhoppning om att hon ska sluta vara en "pessimistisk surmört.

Hur stor är då chansen att alla dessa löften ska hållas? Inte så stor verkar det som...ska vi tro statistiken kommer endast ungefär en av fem att hålla sina nyårslöften.Bloggtoppen.se
RSS 2.0