Ett nätverk för alla mammabloggare

Mammabloggarna är både många och populära. Till helgen har de sin egen blogg-gala och om bara några timmar lanseras ett nytt nätverk för dem. Kvinnan bakom detta nya nätverk är Duracellmamman, som tyvärr (av förståelig tidsbrist) kommer att lägga sin gamla blogg i malpåse i och med denna nya lansering.

Den 1 juli kl 00.01 öppnas den nya siten - http://www.mammabloggarna.se/ - och vi önskar Duracellmamman lycka till med satsningen.

Gå och fiska

Enligt SCB så är 3,1 miljoner svenskar intresserade av fritidsfiske och 1,8 miljoner av dem utövade sitt intresse någon gång under året. (Siffror från 2005). Det är med andra ord ganska många som njuter av att dra upp gädda eller öring, och det är kanske just fiske under de ljusa sommarkvällarna som lockar de allra flesta.

Några som har fiske som sitt stora intresse och dessutom bloggar om det är killarna i Team Dalkars. De skriver om sina fisketurer, rekordfiskar, spöfiske, flugfiske, pimpelfiske - ja kort och gott allt som har med fiske att göra. Massor med fina naturbilder och fiskbilder finns det förstås också. Kolla in bloggen, bli inspirerade, och ge er ut på fisketur...

Frågestund hos Rosing

Linda Rosing svarar på frågor hon fått, men hon gör inte som andra bloggare vanligtvis gör när de svarar på sina frågor och skriver alla frågor och svar i samma inlägg. Linda svarar på en fråga per inlägg, vilket gör att det blir en hel del nytt i hennes blogg idag.

Hon berättar bland annat att barnet var planerat (hur länge kan dom ha hunnit planera undrar man ju då?), att den är beräknad i mitten av december (vilket borde betyda att hon blev gravid i slutet på mars), att de på torsdag ska ta reda på könet, men har redan bestämt namn.

Som vanligt går det i rasande fart för Rosing.

Återvinn gamla tallrikar

Bild: Leva & Bo Expressen
Hello Tiger tipsar om en artikel i Leva&Bo där man får idéer på hur man kan återanvända sina gamla tallrikar. Varför inte göra en tallriksvägg, ett kakfat eller en klocka? Sommartider är perfekt att fynda udda porslin på alla auktioner och loppisar för den som inte har sådana hemma i skåpen.

Tur att någon minns?

Linda Rosing åkte ut på båttur med snutt och alla barnen, och barnen började sjunga hennes gamla dänga "Summerlove". Det tyckte Linda var så pinsamt. Men äsch -  varför är hon inte istället glad? Glad för att någon överhuvudtaget minns den låten, och glad för att hennes barn uppenbarligen inte skäms för vare sig låten eller henne.

Svalkande sommardrink

Det är hett på många håll i landet nu. Iallafall vi har haft en riktigt varm dag idag och svalkat oss med kall vattenmelon. En annan sak som brukar smaka bra i värmen är läskande drinkar. En drink med melon som huvudingrediens borde väl alltså vara riktigt bra? Recept till en sådan finns hos Mungbönorna.

Skriv bok med Unni Drougge

Nu har Unni Drougge lagt ut halva sin nya bok "Kroppens befrielsefront" på bloggen, och nu är det fritt fram för vem som helst som gillar att skriva att fabulera ihop slutet. Hon gör det för att det är kul, men det är också en del i ett projekt hon satt igång för att visa framtidens kreativa lösningar online.

En kul idé som det blir spännande att se resultatet av.

Sommar & sol

De senaste dagarna har det dimpt ner mail med funderingar kring vår dåliga uppdatering - läsare som undrar varför det är så tyst här numera.

För tyst är det. Vi kan inte annat än hålla med. Det som har hänt är att sommaren har kommit på riktigt. Många av de bloggar vi skriver om är tystare än vanligt, vilket gör att det finns mindre att skriva om. Och främst - vi har väldigt fullt upp med att njuta av vår korta svenska sommar. Resor och annat gör att den här bloggen tyvärr kommer att gå på halvfart de närmaste veckorna. Självklart kommer vi att uppdatera - men inte lika ofta som ni är vana vid. Så fortsätt gärna kika in hos oss, men bli inte arga om det inte finns flera nya inlägg varje dag. ;)

I augusti hörs vi igen på riktigt. Fram till dess hoppas vi att både ni och vi får en riktigt bra sommar!


Goda råd till Stina-Lee

Nu har de börjat hagla in hos Stina-Lee. De obligatoriska råden, tipsen och förmaningarna som alltid dyker upp då en tjej/kvinna blir gravid. Plötsligt är hennes kropp någon sorts allmän egendom som alla ska tycka till om (och gärna känna på också).

Visst är det ju så att man som gravid kvinna faktiskt ansvarar för två liv - varav den ena är helt värnlöst. Och självklart bör man följa de rekommendationer som finns. Men dessa enorma mängder av åsikter och idéer som överöses gravida känns rätt överdrivet. Som Stina skriver, skulle man "lyssna till allas tips och goda råd finns det inget liv kvar att leva".

Cancerspöket håller sig borta

Nu har Vimmelmamman fått svar från senaste undersökningarna, och både tarmen och levern ser fina ut. Inga nya tumörer och den lilla prick som finns i levern som läkarna inte vetat riktigt vad den är har minskat något. Vilket skönt besked!

Vi önskar Lotta och hennes familj en skön sommar med mycket sol och värme. Regna kan det göra någon annanstans, de har haft sin beskärda del av gråtunga dagar.

Kitschiga disktrasor

Josefin Staaf tipsar om de här kitschiga disktrasorna som finns att köpa på Kitsch.se (en guldgruva för den som gillar just kitschiga prylar!).

Disktrasorna kostar 29-35 kr och finns med flera olika motiv. Går förstås att tvätta i maskin på 90 grader och är även biologiskt nedbrytbara. Varför inte slå till med en Vickan och Daniel trasa, det kanske gör städningen lite roligare?

Kommentarer hos Rosing

Nu finns åter möjligheten att kommentera hos Linda Rosing. Än så länge är det bara snälla människor som skrivit, så antingen har alla "haters" dragit någon annanstans eller så raderar hon - eller nån - de otrevliga kommentarerna. Hoppas att hon slipper de elaka påhoppen nu i alla fall. Det visar sig väl.

Ljuva 50-tal

Libby som driver bloggen 50-talsjakten har just 50-talet som sin stora passion. Även om man inte delar den passionen så är det här ändå en härlig blogg att klicka sig runt i. Här finns mängder med bilder från loppisar och antikaffärer med alla sorters tidstypiska föremål. Hon visar också upp en hel del gamla reklamskyltar och annonser, och de är helsköna att kolla in. Det är en ambitiös blogg som säkert kan få många fler intresserade av 50-talet, när solen alltid sken bakom nystrukna gardiner...


Jordgubbsparfait med fläder och honung

Mimmi bjöd sina gäster på jordgubbsparfait med smak av fläder och honung på midsommar. Nu är ju i och för sig midsommar förbi, men vist finns det väl fler tillfällen isommar för en sån dessert?


Sorkpäls till Blondinbella

Storstadspojkens föräldrars katt kom in med en fet sork i huset imorse, vilket inte uppskattades ens av pälsförespråkaren och entreprenören Blondinbella. Att hon inte tar till vara på kattens jaktinstinkter och uppmuntrar dem istället. En åtta-tio sorkar till så har hon en pälsmössa.

Stackars katten förresten. Den har väl hört att den åker ut när sommaren är slut. Nu försöker den jobba hårt och fjäska in sig för att få stanna kvar.. och så blir det så fel... Om du läser det här katten - satsa på färdigbehandlade pälsverk istället för råvaran. Det funkar nog bättre.

Stina-Lee ökar

Det är inte bara Stina-Lees magomfång som ökat den senaste tiden - detsamma har skett med hennes bloggs besöksantal. Ökningen började för två veckor sedan och under förra veckan hade hon, enligt Bloggtoppens statistik, ungefär dubbelt så många unika besökare som tididigare.  Hennes graviditet är uppenbarligen intressant. Och än intressantare lär det bli till hösten när Stina-Lee visar upp bilder på den lilla och läsarna får följa hennes liv som nybliven mamma.

Kenza designar för Bracy


Kenza
har designat månadens armband på Bracy, till förmån för Rädda Barnen.


Armbanden är en lätt kedja med tre berlocker, en pusselbit, ett hjärta och Kenzas specialdesignade hope berlock med texten: Hope, Hope, Hope. Bracy by Kenza.

 

Blygsamme Fadde

"Spaghetti och köttfärs hos Annika". Köttfärsen är i grytan, det ser vi. Men nog är han väl ändå lite i biffigaste laget för att vara spaghetti? 


Semestertips

Foki tipsar om tre väldigt udda restauranger. Ingen av oss känner överhuvudtaget något sug efter "det flygande bordet" men undervattensrestaurangen skulle vi gärna testa. Riktigt häftig.

Vi gissar att priserna på dessa restauranger (iallafall vissa av dem) också är ganska häftiga tyvärr. Men drömma kan man ju alltid.


Jimmy Choo + H&M

Dolce Delinda bloggar om höstens H&M-nyhet, samarbetskollektionen med Jimmy Choo. Den 14 november lanseras kollektionen, och för första gången gör Jimmy Choo även en kollektion med damkläder att matcha till skor och väskor. Det blir spännande att se resultatet!

Skönt, eller?

Nu läggs "humorsajten" 1000apor ner. Lågkonjunkturen uppges vara orsaken. Men den största anledningen är antagligen att besökarna sviker eftersom sajten helt enkelt inte är tillräckligt bra. Det har nog inte så mycket med lågkonjunktur att göra.

Alex Schulman funderar över framtiden, om han kommer att forsätta blogga eller inte. Vi är ganska övertygade om att han kommer fortsätta, frågan är bara om det blir under eget tak eller någon annans. Hans inlägg har fått över 1000 kommentarer, där de allra flesta tigger och ber om att han ska fortsätta. Rätt många gråter och blir förtvivlade att han ens tänker tanken på att sluta. Håhåjaja.

Gynnings natt med Martini

Nu har Carolina Gynning haft premiärfest för sin drinkbok "Carolina min natt med Martini". Vill ni kolla in bilder från boken och få några drinkrecept så kan ni göra det här.

Rosing öppnar kommentarerna

Linda Rosing har haft möte med kanal5 och de pratade om att öppna hennes kommentarer. "Inom kort", säger hon. Vi får hoppas att det är lite mer uppstyrda möjligheter att kommentera så det inte fövandlas till ett hatforum igen.

Midsommarångest

Midsommar är nog den mest ångestframkallande helgen på året, som Anna Hibbs skriver: "Jag personligen tycker nästan den är värre än nyår. Särskilt när man inte är ett "par". Folk bjuder "par". Är man inte ett "par", så hamnar man inskuffad i ett litet hörn med "HON SOM KOM ENSAM" tatuerat i pannan."

Man "måste" ha några planer för midsommar, helst åka bort från stan, ut i skärgården och fira tillsammans med sina vänner. Det går inte att sitta hemma på midsommar. Det är nog mer socialt accepterat att ha en lugn nyårsafton framför teven, men att tillbringa midsommarafton inomhus med en chipspåse utan att ens tända grillen är nästan provocerande i andras ögon, även om man frivilligt avstår firandet. 

Väldigt många får nästan ångest av att inte ha några planer inför midsommar, och man kan se hur blicken börjar flacka när midsommar kommer på tal. Frågan "Hur kommer du att fira midsommar?" är det sista dom vill höra. En lite mer kravlös och avslappnad inställning till midsommar skulle nog inte skada.

Så - hur kommer ni att fira midsommar?

Kändisar på Mallis

Martin "Miss Inga" Johansson och Lulu Carter har åkt på semester till Mallorca, närmare bestämt till byn Diea som sägs vara ett ställe dit kändisar från hela världen vallfärdar. Vilken tur att det finns en sådan oas där berömdheter som Martin och Lulu kan slippa paparazzis.

Lulu visar glatt upp sina gymnastiska färdigheter genom yoga-övningar på takterassen, medan Martin tycker att han är en värdelös bantare. Vi tycker han ser ganska slank och fin ut och förstår inte var dom 10 kilona finns som han vill tappa.

Jorden runt med Katrin och Bingo

Den som inte kan få nog av Katrin och Bingo kan nu följa deras gemensamma reseblogg på Aftonbladet - Katrin & Bingo reser jorden runt. De kommer även att fortsätta blogga på sina vanliga bloggar. Skönt att några håller stilen - när de flesta andra bloggare trappar ner under sommaren så trappar de istället upp.

Fast i high-school håret?

Beauty by Julia berättar om en skönhetstes som lyder att man förr eller senare återvänder till den look som man hade under high school-tiden. Samma hår, makeup och klädstil som man hade då eftersom det var den period i livet man kände sig som mest attraktiv.

Men kan det inte lika gärna bero på att allt går i cykler? Mode och stilar går ju igen hela tiden. Nu är det axelvaddar, cykelbyxor och upptuperat hår som gäller. Flanellskjorta, sick-sack bena och spaghettibandsklänning utanpå t-shirt står och knackar på dörren.

Livet på Island

Den ekonomiska situationen i Island känner nog de flesta till, men de flesta kanske inte känner till hur bankkrisen faktiskt påverkar människorna som lever där. Hur deras lånekostnader ökat med upp till 100%. Hur de förlorar sina jobb. Hur många, särskilt unga, flyr landet. Hur matkostnaderna blivit 25% dyrare, och barn får gå hungriga i skolan för att föräldrarna inte har råd att skicka med ordentlig matsäck.

"Staten behöver spara 170 miljarder kronor de närmaste tre åren. Det är pengar det med.. Slaktkniven är slipad och skriken från vårdsektorn, grundskolor, högskolor som ska läggas ned o.sv. hörs högt och tydligt. Jag bekymrar mig naturligtvis för mina barns framtid: vilken kvalitet kommer utbildningen att hålla? Kan vi hålla oss lika friska som nu är det väl ok men om inte? Och de som inte har sån tur att vara friska, vad med dem? Hur många kommer att dö och få ett sämre liv för att De Rika Männen sög blodet ur Island och vi blir sittande med skalet?


Vi som familj sjunker sakta i skuldträsket och inget kommer att göras för att underlätta. Regeringen säger bara "betala så länge ni kan och så får vi se om vi kan hjälpa när ni drunknar i era skulder". Det enda befolkningen erbjuds är att skaffa ett längre rep att hänga sig i."


Om det, om livet på Island, berättar Islandsmamman om i sin blogg Livet på en isbit. Läsvärt och lärorikt! 

Stina-Lee blir mamma

Nu har Stina-Lee bekräftat att den runda magen är en bebismage. Magen hon visade upp för några dagar sen var misstänkt stor och rund, men då förnekade hon graviditet i kommentarerna. Visst har man märkt att hon förändrats, att något i hennes liv är annorlunda, och att det var något positivt som en bebis är förstås jättekul.

I september kommer den lilla, som är en flicka. Grattis från oss!

Dennis hemlighet

Nu vet vi varför Dennis M ser så smal ut. Hemligheten är Miss Mary! Han listar Miss Mary som en av sina favoriter när det gäller skönhet.

"Kläder som formar din kropp och som får dig att se superslimmad ut!"

Tyvärr avslöjar han inte vilken av modellerna som han helst använder, om det är Bottomshapern eller det Figurformade linnet eller Bodykorseletten.


Hundratusen och ett år för gatubarn i Latinamerika

Patrik Appelquist ligger bakom bloggen och tillika den ideella föreningen Hundratusen och ett år, som startades för att skapa en bättre tillvaro för gatubarn i Latinamerika. När 100.000 kr är insamlade så packar han sin väska och beger sig till Latinamerika för att arbeta ett år som volontär där borta.


"Vi ska bevisa
att bloggandet kan resultera i något positivt och osjälviskt. Skänk en gåva, få din länk eller företagsnamn på föreningens sida och känn att du har gjort något bra för någon annan."

Den som vill bidra med en slant till projektet, stor eller liten, kan göra det via bankgiro, payson eller sms, och den som vill kan även bli medlem i föreningen.

Ett berömvärt initiativ som förtjänar all uppmärksamhet det kan få. Det är härligt med människor som engagerar sig och försöker göra världen lite bättre.


Armband för väskfantasten

Huldas väskor & vintage tipsar om det här snygga armbandet med massor av väskor i pastellfärger. Det finns att köpa hos Kyss Johanna. Perfekt present till den som gillar handväskor.

Mjölktänder på äventyr

Vi brukar hålla oss till svenska bloggar, men den här bloggen är heeelt oemotståndlig så vi kan inte låta bli att tipsa om den. My Milk Toof är en blogg om två mjölktänder. Blogginnehavaren Inhae har skapat de här charmiga figurerna och små bildsagor. Man får följa de små tänderna när de går på promenad, badar, vattnar blommor, cyklar trehjuling och andra saker som mjölktänder gör.

Otroligt ambitiöst och kreativt gjort!

Blondinbella njuter i Trosa

Lite avundsjuk blir man allt när man ser Blondinbellas pappas lantställe i Trosa. Det ser urmysigt ut.

Men det är så roligt att se Blondinbella, på sitt vanliga sätt så klär hon ut sig och beter sig olika beroende på vad hon ska göra och var hon är. Olika stilar för olika saker. Nu när hon är på landet så är det gummistövlar som gäller. För gummistövlar har man ju på landet. Sen spelar det ingen roll om det slutat regna, solen skiner och man kan ha shorts och bara ben, gummistövlarna ska på för det ser sådär charmigt och gulligt och lantligt ut.

Köldchock i Skara

Linda Rosing har åkt till Skara Sommarland. Men så kallt det är i Skara!

"Resan har gått bra men tyvärr är det piss väder här. Det regnar och är 10 grader kallt."

Det måste vara ovanligt med 10 grader kallt i juni. Och regn också? Borde det inte komma snö med så många kallgrader? Det måste vara den där växthuseffekten som alla pratar om.

Josefin Crafoords musikkunskaper

Josefin Crafoord gillar inte Bruce Springsteen. Eller Bryan Adams. Vem av dem är det hon inte gillar egentligen?

"Bruce Sringsteen har väl äntligen lämnat Sverige nu... eller? Men man blir inte av med åbäket i alla fall tydligen. Vid fotbollsplanen där jag bor stog en stereo mitt i gruset med tillhörande jättehögtalare och bara pumpade "Summer of 69". var kom den i från?? Blir smått galen på den där lille mannen..."


Egoina listar värsta reklamfilmerna

Egoina har listat de värsta reklamfilmerna som går på tv just nu, och vi håller med henne. Speciellt när det gäller Apotekets Apoliva reklam. Den är otäck. Däremot skulle den nog bli bra som radioreklam.

Activia är också dålig, men den reklamen är ständigt dålig så man förväntar sig inte något bättre heller. Den går i samma stil som reklamerna för Via och Vanish och Riesen kolor.

(Har folk slutat tvätta nu förresten? Är inte tvättmedelsreklamerna betydligt mer sällsynta nu mot för något år sedan?)

En sida med mat

Åsa presenterar sina läckerheter på bloggen ensidamedmat.se. Här finns många recept på vardagsrätter som verkar enkla att laga - och ser riktigt goda ut. Många är lagade på ingredienser som man oftast har hemma, och det är ett plus. Även smarriga recept på kakor och tårtor finns här- dajmkakorna och citronbiskvierna är något som måste provbakas! (Och provsmakas....)

Dominikas förakt

Dominika skriver att hon föraktar människor som är nyttighetsfanatiker. Såna som äter saker bara för att de är hälsosamma och inte för att de är goda, som proppar i sig vitaminer och alger, som pratar om träning och använder ordet nyttigt flera gånger om dagen.

Vi vill inte gå så långt som att säga att vi föraktar såna människor, för det gör vi verkligen inte, däremot kan vi tycka att människor som är alltför fixerade vid nyttigheter kan vara tröttsamma. Men så är det ju med folk som är fixerade vid andra saker också. Fixering är sällan något bra.

Vad tycker ni?

Lev livet idag

Matilda har skrivit ett tänkvärt inlägg om att man ska ta livet med en klackspark, för det kan lika gärna vara över nästa dag. Visst är det så, om man själv stirrat döden i vitögat eller haft någon nära en som gått bort, att man värderar livet lite annorlunda efter en sådan händelse. Vissa saker är inte längre så viktiga, och man inser att man bara har ett liv och att man måste ta vara på det.

Ur allting kommer nåt positivt, såväl som en fruktansvärd tragedi som man allra helst skulle vilja ha ogjord.

Det är svårt att tro när man står mitt i det svartaste mörkret, men lyckas man ta sig genom en tragedi så kommer man ut som en starkare människa. Trots att man i många fall skulle kunna göra vad som helst för att få tillbaka livet som det såg ut innan.

(Tack Janina för tipset!)

Rosing får en trea

Linda Rosing får en trea i betyg av den svensklärare som betygsatt hennes blogg i tidningen Metro. Inte innehållsmässigt då utan språkligt. Men det är kanske förståeligt att en lärare ger hennes blogg godkänt, för den är skriven på samma sätt som en tredjeklassare skriver berättelser. Till exempel inlägget från hennes fisketur, det kunde lika gärna ha varit skrivet av Lisa, 10 år:

"Vi delade upp oss i fem lag och var fem i varje båt med en varsin farbror som rodde oss ut till varsin lite ö där vi skulle fiska. Vi hade två timmar på oss och den som fick den största fisken skulle vinna ett pressentkort på 50 kr. När vi kom ut till vår ö så hjälpte jag barnen med deras fiskespö. Men att sätta på masken fick dom göra själva det gillar inte jag. Killarna bara skrattade och tyckte att jag var fånig. Jag tycker ju synd om den stackars masken som ska behöva lida."

Hennes inlägg följer alltid samma mönster: "Först gjorde jag det och sen gjorde jag det och då kom den och då gjorde vi det och sen gick han hem och då gjorde jag det. Slut."

Bröllop nummer ett avklarat

Fredrik med "En äkta man"-bloggen har nu klarat av sitt första bröllop, det iranska. Han listar några snabba intryck från bröllopet, till exempel:

"Bruden och undertecknad var, i god familjetradition, försenade till vigseln. Detta vägdes dock med råge upp av det faktum att när jag ringde till svågern från bilen, 45 minuter efter utsatt tid, och sa att vi var på väg, svarade han "ni kan ta det lugnt, hälften av släkten har inte kommit än". Jag GILLAR min nya släkt!"

I augusti är det dags för bröllop nummer två.

Fräscha naglar

Simone tipsar om Scholls produkt Perfect Nails som gör naglarna snygga på bara några behandlingar. Simone testade på sin pojkvän vars tånaglar blev naturligt skära, tunnare, blanka och friska på bara två behandlingar. Går förstås lika bra att använda på händerna och kan vara en bra grej för den som röker eller fått naglarna missfärgade av andra orsaker.

Dålig i magen

Länge var DennisM de ohälsosamma bantningsmetodenas ohotade frontfigur men nu seglar Kissie upp på bantningshimlen och hotar att knipa platsen. För det här kan ju inte vara sunt. Inte om man väger 48 kg till 171 cm iallafall.

Hjälp till trötta ryggar som värker av kärlek

Vi har tidigare skrivit om den gripande bloggen Honungspojken.

Bloggen handlar till stor del om känslor men idag ger Honungspojkens mamma ett handfast tips till alla andra som befinner sig i situationer liknande hennes. Till de som har trötta ryggar av att ständigt lyfta och bära en lealös kropp. Till de som har ryggar som värker av kärlek.

Honungspojkens mammas tips är denna länk. En länk fylld med tips på hur man på bästa sätt kan bära barn och ungdomar med fuktionshinder.


Katrin IQ 25

Återigen visar Katrin hur intelligent, empatisk och fördomsfri hon är. Hon klagar på "mongon" som ringer fel och kommer till hennes telefon istället för till bilprovningen, och gör narr av hur de låter när de pratar.

Det är så tröttsamt att en 31-årig kvinna ska bete sig på det sätt som Katrin gör. Bara för att hon har svårt att förstå vad en person säger och för att hon tycker att den beter sig på ett ointelligent sätt, så är den ett "mongo"? Ett ord som ingen vuxen människa borde använda sig av som skällsord. När man vet att ett ord kan uppfattas som kränkande så låter man bli att använda det ordet. Och att skriva mongo/mongoloid trettio gånger i ett inlägg samtidigt som man hånar, blir riktigt osmakligt.

För övrigt borde Katrin låta bli att göra narr av människor som hon tycker är ointelligenta. Snacka om att kasta sten i glashus.

Vem stoppar dig?

Är det inte konstigt, eller nästan skrämmande (välj själv), att Blondinbella ser det närmast som en befrielse att få spela in en film och förvandlas till sin karaktär Amanda.

"Det är nog det som jag älskar mest med karaktären som jag spelar, inget smink som svider, inte en massa lockar i håret, eller klackar på 15 cm. Jag ska bli mer som Amanda!"

Smink som svider? Byt märke. Eller varför inte byt stil helt och hållet, vem stoppar dig?

Vi håller med

Vi håller med Egoina och Storstadspojken i deras Piratpartiresonemang. Samtidigt är deras framgång kanske en väckarklocka för de etablerade partierna (Miljöpartiet undantaget). Och hellre Piratpartiet än Sverigedemokraterna.

Kass stavning

Stavfel hittar man lite överallt i bloggar, det är inget konstigt med det. Slarvar gör vi alla till mans. Men lite amatöraktigt är det att stava fel i sin header. Som på Casia's Secrets. Bloggadressen har blivit till cassiassecrets och på den adressen finns ingen blogg...

Fjortisar

Idag skriver Tyra om några av toppbloggerskornas utseende. Eller inte riktigt. Det hon beskriver är vad hon anser kännetecknar en fjortis.

Men det hade lika väl kunnat vara några av våra mest lästa bloggerskor som hon beskiver. Vi kommer iallafall på rak arm på tre stycken "kända" bloggtjejer som överenstämmer väldigt bra med Tyras punkter. Och säkerligen finns det fler.

Gravid?

Gravidserier
är en kul blogg, fylld med små serieteckningar om hur det är att vara gravid. Här skildras själva tillverkningen, det positiva beskedet, illamåendet, kvällströttheten, olika krämpor och hur man berättar om graviditeten till sin omgivning. Det är en relativt ny blogg så vi misstänker att man så småningom kan läsa om sånt som är aktuellt längre fram i graviditeten också.

Schulman vs. Birro

Angående Alex Schulmans fula påhopp på Marcus Birro så kan vi bara säga att det är ytterligare ett patetiskt inlägg av en sorglig och upphaussad människa. Vi förstår inte varför så många applåderar honom. Varför folk ständigt applåderar allt han gör, ju vidrigare han är, ju högre skrattar folk. Det är sällan han är rolig, det är sällan han är nyskapande, och ändå har han lyckats skapa sig ett så stort namn. Det är just där hans stora talang ligger, han har lyckats skapa sig ett namn i de rätta kretsarna och det räcker. Då hakar folk på. Det är lite som kejsarens nya kläder.

Vidare kan vi konstatera att 1000-apor sajten tappar läsare. Enligt KIA-index hade de knappt 67.000 besökare v.21, det lägsta någonsin sedan sajten började mätas v.40 förra året och drygt 3.000 färre besökare än förra veckans bottennotering. Tänk då all den gratistrafik som kommer via Aftonbladet. Hoppas att folk börjar inse att kejsaren är naken.

BlodgivarBella

Nu ska Blondinbella bli blodgivare. Hoppas att det inspirerar andra som läser hennes blogg att följa hennes exempel. Här använder hon sin blogg till något riktigt bra tycker vi. På Geblod.nu kan man läsa mer om blodgivning.

Höstvackert från Guerlain

Bjooti bloggar om Guerlains höstkollektion "Beauty Slave", som är inspirerad av Ryssland. Otroligt vackra förpackningar, men priset är tyvärr inte lika vackert. 705 kr kostar paletten. Dyrt, men ack så vackert....

Målgång i Haparanda

Nu har Aschberg och Fylking nått Haparanda och slutet på sin promenad genom Sverige. Äntligen har de rakat bort sina skägg också. Deras fruar är säkert glada.

Goodiebagen bygger ut

Katrin skriver att hon söker nya bloggare till Katrinsgoodiebag. En kvinnlig modebloggare, en manlig modebloggare, en mammabloggare, en allt-i-allobloggare och en bög. Vad de fyra förstnämnda ska ha för sexuell läggning framgår inte.

Ett liv i frihet

"Men den största gåvan av allt som jag fick igår var min frihet."

Nej det är ingen livstidsdömd brottsling som plötsligt blivit frikänd. Det är bara Mogi som tagit studenten.

Dip med smak av bearnaise

Chips med dip är kanske inte det nyttigaste man kan äta. Och inte heller bearnaisesås hör till livets största hälsokällor.

Men det spelar ingen roll för dessa onyttigheter är ju så goda ibland. Och nu kan man kombinera dem! Anki tipsar om att OLW har bearnaise som ny smak på sina dipmixar.

Vad ska man tro? Kan nog vara riktigt, riktigt gott. Eller också tvärtom. Men den nya smaken är hursomhelst något som vi självklart kommer att testa. Kanske rent av ikväll?

Robinsonbrudar i bikini

Malin Roos skrev i Expressen om att Robinsonbrudarna borde klä på sig nu istället för att posera i underkläder och bikini på sina bloggar och i alla tidningar. Något som Angela reagerar på och replikerar i sin blogg:

"Men snälla Malin, ta din stickade grå kofta och dra utomlands för att vidga dina vyer lite. Du har uppenbarligen bott fjärmad från influenser utifrån i Janelagsträsket ALLDELES för länge. Jag bjussar dig gärna på ett kom-igång-träningspass med mig, så att du också kan känna dig säker i din bikini i sommar."

Om nu Angela tycker att Malins påhopp var löjligt så är väl hennes svar ännu löjligare? Så typiskt att det alltid ska handla om att man är trist, tråkig, hämmad och inskränkt och dessutom missnöjd med sin kropp, för att man inte vill visa upp den hel- eller halvnaken på sin blogg och i tidningar?

Mika säger i Expressen att hon tänker byta ut sin header-bild för att hon inte är nöjd med den. Det bara blev så att hon tog den för att den passade mediecirkusen och skulle sälja bättre. Men sälja vadå? Varför vill man bli såld på det sättet om man samtidigt inte kan stå för det och känner sig obekväm? Bättre att sälja sig på ett annat sätt då.

Design som förbättrar världen


Kurbits skriver om världens största designpris som delas ut av den danska organisation Index tillsammans med danska staten. Med mottot "Design that improves life" delar man vartannat år ut den imponerande summan av 500 000 euro till produkter som räddar liv, räddar planeten och förbättrar levnadsstandarden för människor i u-länder eller i-länder.

De nominerade bidragen är kreativa och nytänkande, och det är svårt att välja ut någon favorit. Vad sägs om en "Bambulance", en cykeldragen sjuktransport tillverkad av bambu som är tänkt att användas i svårframkomliga områden i Kenya. En "Showerminder" som installeras i duschen och varnar när vi duschar för länge. "The $700 house" som är tänkt att användas vid naturkatastrofdrabbade områden i Latinamerika. "Alzheimer 100", ett projekt som är tänkt att underlätta och förbättra för personer med Alzheimers. "Lunar-resonant streetlights" som påverkar gatubelysningens styrka efter månskenet.

Ja ni hör, vitt skilda användningsområden men med det gemensamt att göra livet och världen lite bättre. Kolla in alla de 72 final-bidragen och fascineras av idérikedomen.

En blogg om att leva i Amsterdam

Natacha är en 26-årig socionomstudent som har tagit ett uppehåll i studierna och bosatt sig i Amsterdam. I bloggen "Mitt liv i Amsterdam" skriver hon om detta nya liv. Där kan man bland annat hitta shoppingtips, information om events, utställningar, klubbar och fakta om stan. En guldgruva för den som ska flytta till Amsterdam - eller kanske semestra där i sommar? Helt underbar att surfa runt på även för oss som inte har några planer på att åka dit den närmaste tiden - den rikliga mängden fotografer ger oss nästan känslan av att faktiskt vara där.

Vardagens mysterium i bloggform

Vardagens mysterium - en deckargåta? är en underhållande blogg som ger sig i kast med att lösa små och stora vardagsmysterium. I sann Anders & Måns-anda tar sig blogginnehavaren Matilda an att undersöka fenomen som exempelvis starka rengöringsmedel, brödpåsklämmor, cigarettändare och 50-öringar. Det är inte alltid funderingarna eller problemen får några svar, men många gånger är det kanske inte svaret som är det viktigaste.

Igår skrev hon ett ambitiöst och djupgående inlägg om huruvida det är möjligt för konsumenten att få en förklaring till de mystiska ämnen som egentligen ingår i våra hårprodukter. Många ämnen blev det, svårt att tro att så många behövs för att vårda våra hår.

Istället för kaviar

Annica Sjöö tipsar om Abbas goda Laxpastej, ett bättre - och godare - alternativ till kaviaren om man inte vill få i sig så mycket socker, vanlig kaviar innehåller en hel del socker och kolhydrater. Laxpastejen innehåller mindre av den varan, och innehåller dessutom Omega-3 fett.

Vi kan intyga att den är supergod, har ni inte testat den så gör det!

Fönstershopping

Den som inte bor i Stockholm kan ändå ta del av lite fönstershopping, genom Karolina Lassbos blogg. Hon har i de senaste inläggen lagt ut bilder från sina kvällspromenader. Indiska på Odengatan, Stockhome på Kungsgatan, BoConcept på Drottninggatan... och inte bara fönstershopping utan även Olof Palmes grav, Vasaparken och annat Stockholmstypiskt finns med.

Kanske Karolina kan utöka verksamheten till att ta upp beställningar på olika saker, när hon ändå går förbi kanske hon också kan kila in och köpa den där snygga klänningen till vänster hos Indiska? Eller den lysande flugsvampen på Stockhome? Eller rapportera vilka uteserveringar det är fullt på?

Sibel till Finest

Nu börjar Sibel blogga på Finest. Brukar ni läsa hennes nuvarande blogg? Den är ofta en ganska dyster blogg med en dramatisk Sibel, eller en Sibel med blåmärken, och en massa sorglig musik och deppiga texter. Raka motsatsen till en "feel-good-Blondinbella"-blogg alltså. Själv säger hon att "it's all good baby".

Plosjö och Bingo i rätten

Idag är det sista rättegångsdagen för Marie och Monia Plosjö mot Bingo Rimér och GM Mobile AB. Plosjös har stämt Bingo för att han ska ha använt sig av och sålt vidare bilder utan deras tillstånd. På Realtid.se kan ni läsa rapporteringen från rättegångsdagarna i flera olika artiklar. Den 25 juni kommer domen.

Ett riktigt gott rosévin

Ingen har väl undgått att det tidigare ganska bespottade rosévinet har gått och blivit en "innedryck"?

En som vanligtvis inte är så förtjust i just rosévin är Alf Tumble på "Kort om Gott". "Kära rosé - jag ber om ursäkt. Jag har alltid tyckt att du är vinvärldens största kompromiss. Ett velande alternativ. Annonym, töntig i färgen och tråkigt lagom. Perfekt för svennebanan. Men efter att ha ägnat en kväll i nära samkväm med signora Castello di Ama Rosato 2008 vet jag nu bättre. Jag lovar att skärpa mig."

Det låter alltså som att Castelo di Ama Rosato kan vara en riktig höjdare (Alfs tasting note kan läsas här). Vinet hör till Systembolagets tillfälliga sortiment så den som vill smka gör klokt i att skynda sig.

Tack för det Storstadspojken

Storstadspojken uppger sig vara skaparen av en ny modetrend (av oss tidigare kallad "fotpesten").

Vi kan alla vara med och göra skillnad

Hos Jonas Helgesson kan man ofta läsa kloka ord och tänkvärdheter. Vi gillar Jonas, som verkar vara en av dem som verkligen tar tillvara livet.

Jonas har en cp-skada. Men självklart är han inte enbart denna skada, utan som alla andra har han olika roller - han är make, komiker, föreläsare osv. Även hans blogg har många sidor, den handlar inte enbart om cp även om den gör det ibland. Idag är ett sådant tilfälle. Jonas skriver om olika sidor av att leva med ett handikapp och menar att det sociala handikappet ofta är större än det fysiska.

"Jag skulle vilja säga att det sociala handikappet man ibland har som en cp-skadad är större än det fysiska. Jag kan bli mer ledsen av ogenomtänkta kommentarer än att det tar lite extra tid med att knyta skorna...  Vi i Sverige har kommit en bit i fysisk integration i av handikappanpassning - nu är den sociala integrationen nästa steg! "


Alla kan vi göra något för att öka takten på den sociala integrationen.


Syren på matbordet

Chez Sofia ger idag ett somrigt tips - kryddsmör med syrenblommor i. Gott och läckert enligt Sofia.

Vi visste faktiskt inte ens om att syrenblommor gick att äta. Men nu är vi sugna på att testa Sofias smör.

Kanske dags att åka hem?

Robinson-Christian verkar inte må allt för bra, och vi hoppas att han inser det själv också. Inatt bloggade han om att han kört onykter några mil men stannat bilen och insett vad han håller på med. Han blir hämtad av sina svärföräldrar:

"En trasig själ får skjuts hem av de som borde hata mig, de som borde spotta på mig mest..  Vad rörd jag blir när jag ser hur goda människor faktiskt  kan vara... Christian Ternstedt, superidiotien, får snart skjuts hem av de svärföräldrar jag en gång hade... Tragikomiskt som fan, men helvete, vad jag gråter när de sa att de ville hämta mig.. jag förtjänade ju att stanna i skogen själv, ändå är de på väg till mig nu, hur fan kan folk vara så jävla snälla? "

Det verkar som att Christian har fina människor runt omkring sig, som ställer upp för honom när han behöver stöd. Vi hoppas att han får sig en tankeställare, att han åker hem och ordnar upp sitt liv. Lägger av med att figurera i media. Lägger ner sin blogg. Lägger ner festandet som han inte kan hantera. Bryr sig om sig själv och de människor som är viktiga för honom. Beter sig som den 28-åring han faktiskt är och tar ansvar för sina handlingar.

Hur tänkte DU där?

Hur tänkte du där? frågar EllenF och tycker att det är bisarrt att Sverige fått en biskop som är kvinna och lesbisk.

"Jag har absolut inget emot homosexuella, en av mina närmsta vänner i Växjö är lesbisk. Men bibeln och homosexualitet är helt oförenligt. Det finns många saker i bibeln som kan tolkas bokstavligt eller symboliskt men när det homosexualitet finns det inget tvivel, då det förekommer i samma mening som människor som ligger med djur.

Därför bli en lesbisk biskop lite samma sak som en en ledare för Nykterhetsförbundet som tar sig en whiskey varje kväll. Varför vill Eva ens vara biskop undrar jag. Varför vill hon försöka få människor att läsa en bok som så tydligt fördömer hennes egen livsstil?"


Det är så typiskt att inleda sina åsikter med "jag har inget emot homosexuella, MEN..." eller "jag är inte alls rasist, MEN.....", för att sedan fortsätta med något som med all tydlighet visar hur fördomsfull och korkad man är.

Fast Ellen kanske har åsikter om kvinnliga biskopar och kvinnliga präster överhuvudtaget? Om kvinnor? Om alla människor? Det står även i bibeln att kvinnan ska underordna sig, hon får inte bestämma över mannen utan ska hålla sig tyst och stilla. Man ska straffas med döden om man är otrogen och man får inte heller tatuera sig eller äta blodigt kött eller hålla på med spådomar. Är man fundamentalist så varför inte "go all the way"?

Vad hände med kärleksbudskapet? Ska man tro på något budskap i bibeln, varför väljer man inte att fokusera på det istället för något som fördömer och förminskar andra människor?Bloggtoppen.se
RSS 2.0