Heja Tuva!

Linus på Resumé skriver ett mycket bra inlägg om Tuva Novotny och den intervju hon gjort i senaste numret av Filter. Hon har satt ner foten och vägrar bidra till den utseendefixering som finns i samhället. Varje gång hon ska plåtas i något sammanhang så skickar hon ut ett brev till redaktören och fotografen och talar om vad som gäller.

"Efter tretton år som skådespelare har jag tagit ställning mot att medverka till att unga flickor strävar efter film- och modebranschens glamouriserande och ytliga utseendeideal. Konkret innebär det att jag aldrig gör förstasidor, att jag vid fotograferingar inte använder mer smink än normalt och bara använder kläder som jag skulle kunna ha på mig privat. Jag ville att ni skulle veta det, så att er stylist inte blir frustrerad över att jag vägrar ta på mig den superfunky pinke galla-kjolen och för att sminkösen ska slippa bära med sig den stora väskan. Det kan verka naivt att tro att man kan göra skillnad, men detta är något jag uppriktigt ser som mitt ansvar. Kära hälsningar Tuva"

Det här är det bästa vi läst på länge. Vilken förebild Tuva är! Tänk om fler skulle anamma Tuvas tänkande och våga vägra vara så utseendefixerade. Ge plats för den vanliga kvinnan, inte bara den där stylade, glamourösa kvinnan med sug i blicken. Det tror vi skulle bidra till att många unga tjejer skulle må mycket bättre. Tuvas blogg hittar ni på Djungeltrumman.se, men tyvärr är hon inte särskilt flitig på att uppdatera.

Kommentarer
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi - största Odd Molly-bloggen på nätet! ♥ ♥ ♥

Passar in bra på inlägget som jag skrev om Britneys photoshoppade bilder:



http://bambi.blogg.se/2009/april/britney-forvandlad-till-en-docka.html

2009-04-02 @ 22:24:13
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Nattis

Dagens hjätinna helt klart! :)

2009-04-03 @ 00:41:01
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter
Postat av: Vronkan

Åååh.. Jag tycker redan bra om Tuva. Detta gjorde att hon blev ännu större i mina ögon!

2009-04-03 @ 15:17:32
URL: http://jvil.blogg.se/
Postat av: Alice

Fantastiskt!

2009-04-05 @ 17:55:55
URL: http://rosamysk.blogg.se/
Postat av: ullisar

jag säger som Vronkan. fast när det gäller Filter är jag besviken. inte alls så bra som jag hade hoppats. Offside är ju grymmaste grymma. eller iaf, var.

tack för tips!

2009-04-06 @ 01:24:31
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: Izza

Tuwa visar med detta att hon är en tänkande varelse.

Och en VERKLIG förebild för unga tjejer. Till skillnad från BB mfl som förefaller så otroligt stenålders med sin sjuka uteeendefixering med hjälp av plast, puder, restylane och glassiga fjantmärkesprylar.

2009-04-06 @ 09:36:32
Postat av: Anonym

BRA TUVA!!!

2009-04-07 @ 22:16:13
URL: http://eva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0