Romantik för Blondinbella

Blondinbella har haft en romantisk söndag. Först styrelsemöte med MUF och sen promenad med Nils. Det framgår inte vilket som var det romantiska. Man kan aldrig veta med Blondinbella.

Fräscht Katrin

Katrin och Bingo delar med sig av sin utekväll på sina bloggar. En full Katrin som poserar avklädd på toaletten och ligger på gatan. Undrar hur dom tänkte där inatt? "Haha vad kul det här blir på bloggen, gud vad folk kommer att garva och störa sig." Eller nåt ditåt. Men undrar om bilderna känns lika roliga så här dagen efter?

Det som är lite konstigt är att det bara är den "starka, självständiga" Katrin som är den som fläker ut sig på ett tacky sätt och Bingo står bredvid (eller bakom kameran) och flinar...

Grattis Ellenor

Ellenor Pierre tog hem vinsten i årets Robinson, och i tidningarna ställs frågan om hon var en värdig vinnare. En sån konstig fråga, klart att hon är en värdig vinnare om hon klarat sig genom hela tävlingen och hennes medtävlare röstar fram henne. Men vår personliga favorit var hon inte, vi hade hellre sett Jarmo som vinnare.


Gör en snygg lampa


Den här snygga kristallkroneliknande lampan kan du enkelt (nåja) göra själv. Det är Skönt Hemma som tipsar om lampan som hon hittat hos Chez Fifi. Det verkar ju inte så svårt att göra när man tittar på alla bilderna, eller hur? Ännu enklare om man använder en färdig trådställning till en lampa istället för att bygga ihop en lampställning utifrån gallerkorg och lampsladd. Kanske något att pyssla med en regnig sommardag?

Balsam för läpparna

På "Sminkbloggen" läser vi att Accessora säljer klassikern Smith´s Rosebud i varianten Mocha Rose. Smak av kaffe, vanilj och choklad. Det låter väl ljuvligt?

Burken kostar 89 kr och förutom god doft och smak innehåller den även Rosebuds klassiska hemliga blandning av välgörande eteriska oljor.

Från vrak till pärla?

I december 2008 köpte Matias sin första bil. En Citroên DS injection electronique. En modell som funnits i hans drömmar sedan barnsben. Bilen var inte direkt i "bättre bruksskick" - utan ett rent renoveringsobjekt.

Med "ytterst begränsad erfarenhet av veteranbilsrenovering och obefintlig kunskap om just Citroën" har han nu påbörjat renoveringen med en förhoppning om att få bilen på vägen igen. Resan dit dokumenteras noggrant i Matias blogg - "Déesse".

Trots att vi inte är särskilt bilintresserade tycker vi bloggen har en tjusning. Det är härligt med människor som brinner för något.

Vi hoppas projektet går bra för Matias!


Fotpesten sprider sig

Det är inte bara Storstadspojken som tycker om att fläka ut sina egna och sin flickväns tår. Även på Magdalena Graafs blogg visas det upp ett par nakna fötter - fötter som inte är av denna världen.

Fast det är inte Maggans egna. Det är Daniel da Silva som knappat sig in på hennes blogg och busat lite. Är det hans egna små fossingar så förstår vi varför han är singel.

Vi varnar känsliga läsare, klicka inte på några av dessa länkar samtidigt som ni sitter och äter.

Rabarbergrädde i marängkrans

Det kanske märks att vi är lite smått sugna på rabarber så här i början på säsongen?

Här kommer ännu ett tips på ett recept med rabarber som en av ingredienserna. Det är "Mimmis Mat" som tipsar om denna dessert som verkar helt ljuvlig - särskilt tillsammans med några söta jordgubbar.

Sofi Fahrman skriver bok

Sofi Fahrman håller på och skriver färdigt sin bok som släpps till hösten. Den kommer att handla om en - håll i er - modebloggerska. Så otippat. Det är en skönlitterär bok men verkliga personer och händelser finns med. Det kanske kan bli underhållande läsning.

Den sympatiske Robinson-Christian

Den sympatiske Robinson-Christian har börjat blogga på finest. Stackarn blev ju så fel porträtterad i tv, säger han. Vi fick inte alls se hans rätta jag. En sådan tur då att han bloggar. Så han får visa upp sin rätta sida. Den sympatiske och trevlige Christian.

Dessies nya blogg

För ett tag sedan blev Dessie som bekant portad från blogg.se men nu är hon på gång med en ny blogg.

Eftersom många efterfrågar adressen så kommer den här.


Mannen med superspermier

I morse berättade Katrin om PMS-besvär i radio och nu tycks ryktet att hon är gravid vara igång.

Katrin äter visserligen minipiller - men sånt verkar ju inte alltid hjälpa mot Bingos "superspermier"...

Om hon är gravid eller inte lär ju framtiden utvisa - men faktiskt är det ju så att det är rätt vanligt att kvinnor har PMS-liknande symptom under en period i månaden. Utan att vara det minsta lilla gravida.

Enkel rabarbersaft

En grön gräsmatta och en strålande sol. Rabarbersaft i somriga glas...

Just rabarbersaft väcker nostalgiska barndomsminnen hos oss. En saft man drack ofta som barn men mycket mer sällan numera (som all saft i och för sig). Ingen av oss har försökt oss på att göra egen rabarbersaft men nu tipsar Lata mammans receptblogg om en rårörd rabarbersaft som verkar både enkel att göra och god at dricka - så just i sommar sker kanske vår premiär?


Ultraljud för Rosing

Linda Rosing visar en bild på sin mage idag, och det är en riktigt rund mage hon visar upp. Den har vart med ett tag om man säger så. Sisådär en halv graviditet tror vi.

Vad tror ni? Blir det i september eller oktober som mini-snutt-rosing tittar ut? Knappast senare än så.

Marie Plosjö om Bingo

Marie Plosjö har i några inlägg berättat om hur det var när hon träffade Bingo Rimér första gången. Idag skriver hon om sin första plåtning med honom, och det är ingen rolig läsning.

"Jag litade på Bingo till 100 %. Han var ju en av Sveriges mest respekterade fotografer tyckte jag då. De skrattade och jag skrattade med. När jag nu tänker tillbaka på hur det var så uppfattar jag dessa skratt på två helt olika sätt. Då tyckte jag att de skrattade med mig men när jag upprepar allt med alla små signaler och med en hel del erfarenhet så var det snarare ett föraktfullt skratt. Som de visste att jag var så full av beundran så de hade kunnat få mig till att göra nästan vad som helst bara rätt ord yttrades. "Lilla naiva tjej"."

Det är ganska intressant hur det kan bli när man ser tillbaka på olika händelser när några år har passerat. När man blivit både äldre, klokare och fått mer erfarenhet. Vi har nog alla varit med om liknande situationer - inte just nakenfotograferingar - men andra sammanhang där man känt sig liten och osäker och utlämnad, men inte haft förmåga att säga ifrån eller ens kunnat sätta fingret på vad som är fel. Men eftersom tiden går och man tittar bakåt så kan man känna att det där var verkligen inte okej. Synd att man inte har den där erfarenheten när man som bäst behöver den.

En talangfull tecknare

Victoria Boysen illustration - boysenillustration.blogg.seOm det är något vi är avundsjuka på, så är det på folk som är duktiga på att teckna. Vi är båda gamla estetelever men tyvärr med begränsade talanger och tålamod när det gäller den här typen av teckning.

Men önskan om att bli lika duktig som Victoria Boysen har vi kvar, och nån gång när vi blir stora/vuxna/gamla/pensionärer så kommer vi att kanalisera våra kreativiteter i den riktningen. Tills vidare njuter vi bara av att bläddra runt i hennes blogg och bli inspirerade.

I bloggen finns massor av fina teckningar, som den till vänster. Det är så skickligt gjort, tröjan, mönstret, allting.

Dessutom bjuder Victoria på en del tips och trix, berättar om vilka verktyg och tekniker hon använder och har ofta en liten historia i anknytning till varje bild som gör att den kommer till liv på ett annat sätt.

Det här är en alldeles underbar blogg av en mycket skicklig illustratör, så missa inte den!

Dagens roligaste

Da Silva går ut hårt. Med detta roliga inlägg har han lagt standarden rätt högt i sin nystartade blogg.

Vi ser fram emot mer  från honom.

Eftersökt blogg

Många letar efter adressen till Felicia Book's blogg - här är den, varsågoda!

Paow som idol? Någon?

Nu har det börjat ramla in så kallade "idolbilder" hos Paow också. Vi frågar oss som tidigare ang. detta fenomen - finns det en massa människor som har Paow som idol? Eller är det så att många har mycket tid över? Eller finns det rent av en hel del personer som uppmärksammat Paows placering på blogglistorna och drömmer om en länk?

Underbara förvaringslådor


Janina tipsar idag om bland annat några riktigt snygga förvaringslådor i härlig retrostil. De tre klädlådorna kostar 1 159 kr och skolådan kostar 199 kr. Allt finns att köpa hos Favoritsaker.

Vad har han med det att göra??

Det är ruter i Marie Picasso och hon ger svar på tal. Ett bra sådant dessutom.

Daniel da Silva - en i familjen

Kul! Vi gissade rättDaniel da Silva är en av de två nya utlovade bloggarna på Bloggfamiljen. Han varnar för att han är lite sjuk i huvudet ibland och lovar att vi slipper inlägg om träning. Skönt!

Stackars Magdalena

Att man tycker synd om någon kanske låter lite nedlåtande, men vi menar det inte alls så. Vi tycker uppriktigt synd om Magdalena Graaf och alla stora löpsedlar som handlar om henne och hennes skilsmässa. Magdalena verkar inte vara den som vill att någon tycker synd om henne, men vi är uppriktigt ledsna för hennes skull.

Jag är så jävla förbannat trött på dessa löp i tidningarna!! Kvällstidningar och skvaller. Jag är så jävla ledsen och trött på alla sketans påhopp! Jag är trött på att hängas ut, målas ut som den onde, girige och bittra. Jag är trött på vidriga ursäkter där man man kan bete sig som ett svin och "skydda sig bakom BARNEN?? Försöker man göra livet surt för den andre partnern i DOLDO är det rätt mot barn? Är det snällt mot barnen att försöka krossa deras mamma och sedan sitta som ett jävla frågetecken och spela Jesus i tidningarna??( Jag lever inte genom media????Sen när då!?)

Jag är trött på inlindade påhopp, jag är trött på utomstående människor som lägger sig i! Jag är ledsen!  ÄR NI UTE EFTER ATT DÖDA MIG!? Så har ni snart lyckats på riktigt!!  Grattis! Och -"till er det berör" -Sitt inte bakom era skärmar som falska små kräk och spela klämkäcka, godhjärtade och oskyldiga! Ta aldrig MINA barn som en ursäkt, för är det NÅGON som krigar och försöker skydda dom så är det JAG!!

Magdalena är både ledsen och uppgiven i sin blogg idag, är det inte löpsedlar i Hänt Extra som talar om att hon är bitter över Magnus nya sambo Denise Lopez så skriker Aftonbladet ut det. Anna Book skriver på sin blogg om sina vänner och hur hon hjälper dem att rensa ur gamla saker från sitt hus och kasta i container. Saker som tillhör Magdalena lika mycket som Magnus. Bilen som Magdalena fick av Magnus tog han tillbaka, är det sant att Anna Book nu kör omkring i den? Varför då?

Skilsmässor är jobbiga, även om man skiljs som vänner, men vi kan inte föreställa oss hur jobbigt det måste vara när man dessutom tvingas skiljas under all den mediabevakning som Hedman-Graaf måste utstå. Vi får hoppas att tidningarna snart hittar något annat att snaska i och att det löser sig till det bästa för alla inblandade.


Blondinbella vann

Minns ni att Blondinbella nyligen blev nominerad i kategorin "Årets chicaste karriärista" av tidningen Chic? Nu har hon vunnit. Idag är det plåtning till tidningen för Blondinbella, Charlotte Perelli och Elin Kling. Till plåtningen får de styla sig själv - vilket säkert kan väcka viss "prestationsångest", som vinnare har man ju lite att leva upp till. 

Men som tur var för "Årets chicaste karriärista" så har hon ju sin egen stylist, Angelica, som hjälpt henne att välja kläder och smycken så hon slipper kanske den ångesten.

Blondinbella har höga mål

Vi håller med Blondinbella om att det är bra att ha mål i livet. Och just Blondinbella har minst sagt höga mål. Idag listar hon saker hon ska ha klarat av innan hon fyller 30 år (dvs. om 12 år). Många av sakerna kommer hon säkert att fixa. Men bland annat: "Köpa upp halva Övik och konkurrera med Foppa", känns kanske liiite oöverstigligt även för Sveriges största bloggare. Foppa har ju haft några år med minst sagt höga inkomster.

Men man ska sikta högt: Lyckas man nå sina mål så är det ju bra. Lyckas man inte har man iallfall försökt. Och det är också bra.

En blogg att drömma till

Bloggen "Paus i skärgården" väcker många tankar och en starkt längtan. Blogginnehavaren med familj har gjort precis en sådan grej som många drömmer om men få förverkligar - de har tagit paus från sina vanliga liv och istället levt på en ö i skärgården under ett års tid.

Vi hittade bloggen idag - då familjens tid på ön snart är till ände men bloggen är så inspirerande att den är värd ett omnämnande ändå. Iallafall vi kommer att läsa gamla inlägg och fantisera om egna framtida pauser - långa som korta.

Familjen som vågade ta steget består av föräldrar, tre barn (5, 3 och 1 år), en fågelhund och två lantraskaniner. De tröttnade på den stressiga vardagen och ville uppleva något annat. Förväntningarna var många; de ville ha mer tid för barnen, tid för kreativitet, för jakt och fiske, och för lek. Det mesta verkar ha införlivats med råge.


Pippi på nypor

Fixa&Dona tipsar om de här ursöta klädnyporna med små fåglar på. Vill man inte använda dem för att pigga upp tvättlinan så kan man klämma fast foton eller teckningar med dem eller dekorera kvistar. De finns att köpa hos likasom.com.

Vi gratulerar också Hildur med Fixa&Dona-bloggen som snart flyttar till kanal 5, då hon vann tävlingen om Sveriges härligaste inredningsblogg.

En annan Fridén

Hanna Fridéns bror Johan har börjat blogga. Han är en ung (snart 20-årig) man som pluggar, bor på Söder och kallar sig själv för nörd och stolt H&M-hora. Kolla in den, det verkar som att det kan bli rätt rolig läsning.

En blek Gynning

Såg ni Carolina Gynning i Söndagsparty med Filip & Fredrik igår? Hon var sig inte riktigt lik utan såg ut som en helt annan människa. Vi kunde inte riktigt ta in vad hon sa eftersom vi var fullt upptagna med att studera henne. Hennes ögonbryn var försvunna och vi försökte leta rätt på dem, och på henne, om det var hon där bakom den annorlunda sminkningen.

Bloggen Obekväm humor ställer sig frågan om hennes ögonbryn fastnade i tullen. Det kanske var där dom var.

Vass väska


Charlotta på Chic tipsar om den här coola resväskan. Tänk att trippa fram med den på weekendresan. Fast checka in en sån här skönhet skulle vi nog knappast våga göra... det är en väska man inte vill släppa ur sikte.

Väskan är designad av Viktor & Rolf i samarbete med Samsonite, kallad Black Label. Finns att köpa hos Browns Fashion, och då även i en rödmönstrad variant.

Kan en liten insats förändra världen?

Vi lever just nu i en tid då saker som medveten konsumtion, miljö och resurshushållning förespråkas av många. Man ska köpa KRAV-odlat och närproducerat. Elen ska vara miljövänlig. När man handlar kläder ska man välja sådana som man vet har pruducerats under bra förhållanden. Bilarna ska vara miljövänliga och dessutom helst inte användas.

Men många väljer att ta avstånd från allt detta. Ofta med argument som att "det är inte lönt att sortera sopor/handla kravmärkt/ställa bilen till förmån för kollektivtrafiken/osv, för det finns ändå massvis med andra som inte gör det" .

Lady Dahmer har idag skrivit ett inlägg om detta. Om den ilska som de sistnämnda väcker hos henne. "Om alla människor tänkte så, hur skulle världen egentligen se ut? Och varför undervärdera vår makt? Massvis förändringar har skett (mot det bättre) genom att tillräckligt många har engagerat sig. Förändring sker varje dag. Och förändring börjar alltid med dig själv. Genom din egen transformation och sträven mot ett bättre samvete och bättre leverne inspirerar du även andra till förändring. Och de inspirerar och påverkar i sin tur andra. Det blir en spiral av good will. Glädje föder glädje, omtänksamhet föder omtänksamhet. Ta ditt ansvar!" 

Vad tycker ni? Är det allas vårat ansvar att sortera våra sopor och handla KRAV-märkt? Eller är det bara onödigt att lägga tid och pengar på sådant?

Vi är benägna att hålla med Lady Dahmer. Alla kan göra något och även små bäckar kan ha betydelse. Även om den direkta betydelsen kanske inte alla gånger är så stor så kan de val man gör i livet, om inte annat, spridas som en "spiral av good will".

Metoderna för återvinning av de sorterade soporna är inte fulländade. Likaså finns det vissa KRAV-odlade grönsaker som på grund av tillfälliga dispenser inte alltid riktigt uppnår "kraven". Likväl som man kan ha tur då man köper icke-KRAV-odlat och ibland få lika giftfritt som om det hade varit KRAV. Det finns biståndsorganisationer som försnillar insamlade pengar och använder dom till att bygga privata förmögenheter. Och det finns många andra saker som inte är fulländade och perfekta. Men ska detta få bli ett skäl till att helt låta bli? Det tycker inte vi. Inte heller faller vi för argumentet att insatserna saknar betydelse då så många andra ändå struntar i att göra så.

Däremot är det självklart inte ok att pengar hamnar i fel ficka eller att sorterade sopor blandas i en enda stor hög. Men lösningen på dessa problem är ju knappast att helt sluta upp med att ge bistånd eller att strunta i sopsortering?

Vi själva försöker att dra vårt lilla strå till stacken - utifrån de förutsättningar vi har. Vi kan inte köpa kravodlade paprikor istället för vanliga då de kravodlade kostar 25 kr styck, men däremot fixar vi att betala 2 kr extra per kilot för att få kravodlade bananer. För att inte tala om alla de livsmedel som faktiskt kostar lika mycket oavsett om de är kravodlade eller ej. Vi försöker välja närproducerat då det går och vi sorterar de flesta soporna. Vi är lyckliga och tacksamma för våra barn - som dessutom är friska. Vi sänder då och då en tanke - och en slant - till andra barn som inte har mat på bordet så som våra har. Eller till forskning som kan hjälpa de som har drabbats av det värsta - allvarligt sjuka barn. Vi köper däremot kläder utan att veta så mycket om varifrån de kommer eller vem som gjort dem. Vi åker ofta bil istället för kollektivt. Vi skulle kunna göra mycket mer än vad vi gör - men gör iallfall något (och försöker hela tiden öka det vi gör). Och det är bättre än ingenting. Oavsett hur liten och obetydlig man anser sin insats vara så är den alltid bättre än ingenting. Så gör någonting - utifrån just era egna förutsättningar.

Fiffig tekopp

Den här fiffiga tekoppen med plats för tepåsen tipsar Inspiration & Design om. En riktigt smart konstruktion tycker vi.

Koppen finns i flera olika färger och kan beställas hos Bouf.

Kissie vill bli Blondinbella

Kissie tycker ju det är så jobbigt med alla wanna-be-fjortisar som vill vara som henne, men vi har nog inte förstått hur jobbigt hon tycker att det är. Det är så jobbigt så hon själv inte ens verkar vilja vara Kissie längre. Hon vill vara någon annan. Hon vill vara Blondinbella.

Det blir tydligt när man läser alla  hennes senaste inlägg -  hon kan inte laga mat, hon gillar inte folk från Söder, men hon gillar Moderaterna, och är alltid positiv och blir hon nån gång deppig så hjälper det med en dusch och en mysig kroppslotion.

Vad blir nästa steg? Att svara i telefon som Blondinbella när det ringer? Visst ja. Det har hon redan gjort.

Ingenting är omöjligt...

...det omöjliga tar bara lite längre tid.

Kloka ord från kvinnan bakom "En vanlig blogg". En helt vanlig människa med ett vanligt liv - men kanske en lite annorlunda syn på livet...eller kanske inte (som hon själv beskriver det).

Den som gett henne ett nytt perspektiv på livet är hennes son Neo, en charmig kille med bus i blick som dessutom har ett livslångt funktionshinder. I bloggen samsas glädje och sorg sida vid sida. Det är lätt att föreställa sig den vanmakt hon kände då lilla Neo (som varken kan stå eller gå) sade "Mamma, jag behöver nya ben tror jag". Lika påtagligt som den sorgen - lika starkt lever man sig som läsare in i den glädje som Neo och resten av hans familj kände då Neo häromdagen för första gången kunde "hoppa" i vattenpölar. Helt själv med hjälp av sin Wall-E. Stor är lyckan att få uppleva världen på egna hjul!

Är du bloggberoende?

Ninni Schulman skriver en rolig krönika i Expressen idag om ett liv som "bloggist".

"Att blogga ger ett rus som jag tror kan jämföras med vilket narkotikaklassat preparat som helst. Under de två år jag hållit på har jag utvecklat ett svårt beroende. När jag rannsakar mig själv upptäcker jag flera klassiska missbrukarbeteenden.
Jag har ingen som helst kontroll. Trots att jag verkligen lovat mig själv - på heder och samvete - att inte slå på datorn förrän efter ett visst klockslag hittar jag alltid en ursäkt för att få slå på den mycket tidigare.
Ofta läser jag nya kommentarer innan jag duschar på morgonen."


Känner ni igen beteendet? Ni fnissar kanske lite igenkännande, precis som vi gör.

Men beroendet gäller inte bara bloggskrivare, utan även bloggläsare. Psykolog och psykoterapeut Owe Sandberg berättar om vuxna kvinnor som söker hjälp hos honom för sitt beroende, de är jättebesvikna när folk har slutat blogga eller inte har uppdaterat på länge. Han säger:

"- En riktigt nätberoende människa går att känna igen, precis som en knarkare. Antingen är de överviktiga eller undernärda och kutryggiga. De har slutat tillföra kroppen det den behöver."

Känner ni igen i det också? Njae... inte lika roligt att känna igen sig i den bilden kanske.... SÅ långt har det väl inte gått än... eller..... ?

En farfarledig blogg

Jens Peterson är till vardags nöjesjournalist på Aftonbladet, men i sommar är han "farfar-ledig" med sitt barnbarn. För drygt 30 år sen var han föräldraledig med sin äldste son, och nu ska han tillbringa dagarna med sondottern istället. Hur annorlunda det är nu jämfört med då, och hur hans 55-åriga rygg kommer att orka med, kan man följa på bloggen Farfardagis.

Yrke: Operationssköterska

Att många är intresserade av sjukvården och den ofta varierande vardag som dess personal har vittnar det stora utbudet av sjukhusserier på TV om. Speciellt de mer dokumentära skildringarna av vardagen på exempelvis akutmottagningar eller förlossningsavdelningar har väl vuxit allt mer i populariet de senaste åren?

Ni som gillar serier som dessa - eller kanske är nyfikna på yrket operationssköterska som eget karriärval - har säkerligen en del att hämta i bloggen "Opsyrran i Falun". I bloggen bjuder några operationssköterskor på episoder från sin sin vardag - och det märks att de har rätt när de skriver att ingen dag är den andre lik, att man aldrig vet vad som kommer att hända under ett arbetspass...

Viktigt att rösta

Den 7 juni är det val till EU-parlamentet, ett val som väldigt många inte vet så mycket om. Man vet inte vad det går ut på, och man känner inte till vilka kandidater man kan rösta på.

Blondinbella har förtidsröstat idag, hon röstade på Moderaternas ChristofferJärkeborn. Hon vill att fler unga ska få upp ögonen för valet och att de röstar. "De som inte röstar låter andra bestämma åt dom och då kan man inte klaga,  Jag vill i alla fall bestämma vilket parti som ska föra min talan!"

"Alla måste rösta" säger Karolina Lassbo, som erkänner att hon inte har särskilt stor koll eller ens hinner sätta in sig så mycket som hon borde. Men hennes röst går till kristdemokraternas Ella Bohlin. "Hon är snyggast och har använt de sociala medierna på helt rätt sätt för att marknadsföra sig själv."

Linda Skugge skriver på E24 att hennes röst går till Marit Paulsen. För Marit har 10 barn. "Jag kommer att rösta på Marit Paulsen eftersom hon har tio barn. TIO barn! Smaka på det. Tio små ädelstenar. Hon har alla kvinnors erfarenheter gånger tio. Hon vet hur vanligt liv fungerar."

Vi kommer också att rösta, men vi väljer inte utifrån hur snygg man är eller hur många barn man fött, och våra åsikter går en del isär. En av oss kommer att lägga sin röst på Miljöpartiets Isabella Lövin, hon är en klok kvinna som kommer göra stor nytta i Bryssel. Den andra av oss har ännu inte bestämt vem som får hennes röst, men funderar  närmast på Moderaterna eller Kristdemokraterna. Även hon överväger Miljöpartet som dock, trots riktigt bra politik inom vissa områden, sannolikt inte får hennes röst då de även har väldigt många åsikter som hon inte delar med dem.

Är du osäker vilket parti du ska rösta på så finns det webbtest både på DN och Aftonbladet.

Faddes hemlighet avslöjad

Fadde skriver att hans hemlighet blivit avslöjad av Hänt Extra. Hans hemlighet att han älskar att synas har nu avslöjats.

Fast det har väl knappast varit en hemlighet för någon, inte de senaste tio åren i alla fall.

Marie Serneholt bloggar på Elle

Marie Serneholt har börjat blogga på Elle, hittills verkar det vara en blandning av mode, skönhet, mat och shopping. I samma veva kan vi passa på att nämna Måns Zelmerlövs blogg för er som missat den.

Fina kylskåpsmagneter

Idag tipsar Foki (ni vet den "Hello Kittysöta" Umeåtjejen med en blogg som sista tiden har vuxit väldigt fort och mycket) om kylskåpsmagneter. Magneterna ser ut som en chokladkaka och går att bryta i mindre bitar. Vi håller med Foki om att de är gulliga.

Magneterna finns att beställa hos MollaSpace.

Något för kaffeälskaren

Bilden kommer från Göran Ingmans blogg på bortabra.se
Göran
på Bortabra.se bloggar om en lite annorlunda produkt, en bag-in-box från Starbucks fylld med 2,8 liter varmt kaffe. Coffee traveler kallas den. Vad kaffesugen man blev plötsligt...

Snyggt hos Beyond Retro

Om ni, liksom vi, gillar vintage så har ni antagligen slunkit in på Beyond Retro ett antal gånger. De har också en blogg som inte uppdateras så flitigt men när den uppdateras så är det nästan alltid med snygga bilder på outfits man vill ha (men aldrig lyckas hitta på riktigt). Bloggen (och hemsidan) i sig är också snygg, så den är väl värd att kolla in bara för den skull.

Natachas jordbävningsskola

Natacha går och väntar på den stora jordbävningen i L.A och har letat upp information om vad man ska göra när en jordbävning inträffar. Hon citerar Doug Copp, som är en kontroversiell figur i sammanhanget eftersom han lär ut saker som går tvärtemot alla tidigare råd. Enligt honom ska man inte ställa sig i en dörröppning eller gömma sig under ett bord, för då kommer man att bli krossad. Istället ska man krypa ihop i fosterställning bredvid ett stabilt föremål, för bredvid föremålet kommer det att uppstå ett litet tomrum som gör att man kan överleva.

Kort sagt, uppsök ett tomrum och göm dig där. Om vi vore elaka så skulle vi säga att det är goda nyheter både för Dhani och Natacha. Om dom bara kryper ihop bredvid varandras huvuden så klarar dom sig. Men nu gillar vi faktiskt Natacha så vi säger inte det.

Förhandstitt på Classified

Blondinbella bjuder på ett smakprov ur sin klädkollektion Classified. "Ungt, preppy, klassiskt med med edge" beskriver hon själv plaggen, och vi kan nog hålla med. Minus edge, det var inte så mycket edge i kläderna hon visade upp i alla fall. De ser ut som - Blondinbella. Så gillar man hennes klädstil så gillar man nog kollektionen också. Blaffiga loggan på kavajerna säger hon att ska bli mindre, och det låter klokt.

Nej Amir

Amir påstår att "Dom som jobbar på rädda barnen får hälten av allt som folk skänker"

Det stämmer förstås inte, och vi hoppas att inte Amir eller hans läsare tror på det heller. Visst finns det massor av oseriösa organisationer som samlar in pengar, men Rädda Barnen är inte en av dem. Stiftelsen för Insamlingskontroll granskar och godkänner organisationer innan de får sina 90-konton och ser till att inte oskäliga kostnader för administration tas ut. Högst 25% av de totala kostnaderna får användas för insamling och administration, och för Rädda Barnens del uppgår den siffran till 14,6% räknat på de tre senaste åren.

Kånken är på G?

Storstadspojken var tidigt inne på det här med Kånken. Till Blondinbellas förtret.

Nu är Blondinbellas bästa kompis, Bloodymari, sugen på en. (Hon poängterar dock noga att den i så fall inte är tänkt att användas på exv. biopremiärer - utan på skärgårdsutflykter och liknande).

Hur länge ska Blondinbella klara att stå emot den nya trenden(?) nu när även Bloodymari kanske snart är Kånkenägare?

Chokladsmakande te

Bambi tipsar idag om ett te med smak av choklad. Bambi går just nu på diet och då kan detta te, som enligt henne faktiskt verkligen smakar choklad, säkert vara ett bra substitut för en chokladbit.

Men även vi som inte går på diet känner oss lockade och det är mycket möjligt att vi besöker en hälsokostbutik och köper ett paket. En kopp te en regnig, och kanske lite kylig, sommarkväll är ju aldrig fel. Och choklad är ju alltid gott.

Linda Rosing är gravid

Nu är det officiellt. Det känns inte som någon stor överaskning precis - ryktena har ju gått ett bra tag...

Dessutom stämmer vår tidigare gissning - bebisen beräknas födas i slutet på detta år. Vi kan bara konstatera att barnet alltså blivit till i slutet på mars - som allra senast...

Hur som helst - det är ju roligt för paret att de väntar barn. Vi gratulerar och önskar att allt kommer att gå bra!


Smoothieinspiration

Vi brukar göra smoothies ibland. Oftast blir det ungefär samma variant gång på gång så vi kan behöva lite ny inspiration.
Därför passar "Smoothiebloggen" oss ganska bra - kanske den kan inspirera till en ny favoritvariant rent av?

MILF Kissie

Kissies kompis tycker att hon ser ut som en "MILF" idag, och Kissie verkar ta det som en komplimang. Kanske inte en komplimang om man är en barnlös 18-åring, utan mer något att bli glad över om man är en mamma i 40-års åldern.

Men det roligaste med inlägget är nog ändå Kissies (retuscherade) ben på översta bilden. Att hon fortfarande inte lärt sig photoshoppa bättre med tanke på alla bilder hon tränat på hittills är konstigt.

Storstadspojken rättar Blondinbella

Nyligen skrev Blondinbella i sin blogg om hur det gick till när hon och Storstadspojken träffades. Och nu replikerar Storstadspojken i sin blogg. Där kan man läsa det som enligt honom är den sanna versionen.

Kim Kärnfalk på Bloggfamiljen

Kim Kärnfalk börjar blogga på Bloggfamiljen i veckan. Nu fattas bara Daniel da Silva och Rickard Sjöberg så är hela Postkodlotteriet på plats.

Storstadspojken...eller Modepojken kanske?

För ett tag sedan var Storstadspojken på galapremiär med sin flickvän Blondinbella - och med sin Kånken. Den senast nämnda var icke-önskvärd i flickvännens ögon.

Om man ska tro tidningen Expressen var det dock Storstadspojken som var den mest modemedvetne av dem - han var kanske rent av en av stilbildarna för den nya trenden. Kånken är nämligen den senaste "it-väskan".

Undrar när även Blondinbella dyker upp med en Kånken på galapremiär? Den dagen kan man nog konstatera att smeknamnet "kommunistpuckeln" har försvunnit för gott...

Dagens reflektion

"Bara man reflekterar över vad man läser så kan man läsa vad som helst och bara bli klokare."

Vad som helst, men inte Läckberg då.

Rabarbermuffins

Muffins med smak av rabarber, vanilj, citron, kanel och kola. Det låter ju rent ut sagt sjukligt gott!

Receptet finns hos Kalasgott - och åtminstone vi kommer garanterat att testa det.


Bjud på en klänning och rädda mammorna

Johanna Toftby auktionerar ut en av bröllopsklänningarna hon hade på sig i Aftonbladets fotoreportage. Alla pengar går oavkortat till Rädda mammorna kampanjen, så passa på att buda om ni går i giftastankar eller bara vill vara extra snygg på sommarens grillfester.

Mat-kloning

Vill du göra din hamburgare mer lik en äkta Big Mac? Eller kanske pizzas mer lik en från Pizza Hut? Eller varför inte försöka sig på någon av Starbucks kakor?

Ungamorsan tipsar om en sajt (topsecretrecipes.com) som gör allt detta (och mycket mer) enkelt, där finns nämligen mängder av recept skapade av Todd Wilbur - matklonaren. Samtliga är försök att återskapa kända produkter - för hemmabruk.


Blondinbella och den norrländska dialekten

Blondinbella berättar idag hela historien om hur hon och Storstadspojken träffades. Det verkar inte ha sagt klick på en gång - även om åtminstone hon blev intresserad under kvällen.

Blondinbella verkar riktigt kär när hon berättar om sin sambo - och det låter som att de har ett bra förhållande. Men vi kan inte låta bli att lägga märke till att hon lider av samma "göra om"-sjuka som både en och annan tjej (och kille) lidit av före henne.

Det Blondinbella blev kär i den där första kvällen var nämligen Storstadspojkens norrländska dialekt. Och det vet vi ju hur det sen gick med gillandet av norrländsk dialekt - eller för den delen norrländska attriibut överhuvudtaget...

Är det inte konstigt att det blir så? Att det man från början älskar mest hos en annan person efter ett tag blir det man ogillar mest?

Varför mår unga så dåligt?

Stina-Lee har återigen haft en biktstund och fått över 400 kommentarer från unga som mår dåligt över olika saker. De tycker inte om sig själva, de har ingen att tycka om, problem med vänner och ätstörningar är de tankar som dominerar. Det är ledsamt och tragiskt att läsa.

Stina-Lee spekulerar i vad det beror på att unga mår så dåligt idag, när vi bor i ett land med så hög levnadsstandard. Vi har för många valmöjligheter, för mycket lyxprylar, är för materiellt inriktade och glömmer bort att prata med varandra.

"Man skulle kunna säga att vi har det för bra i Sverige. För bra för vårt eget bästa. Så bra att det i perioder blir svårt för många av oss att tackla och hantera - därav ett högt antal ångestfyllda och deprimerade i vårt avlånga land. Både bland unga och äldre. Sedan spelar oändligt många faktorer in, det är jag medveten om."

Vi tycker Stina-Lee skriver bra, och att hon tar upp viktiga saker. Vi tror att till viss del har hon rätt, men hon har lika mycket fel som hon har rätt. Vi tror inte att folk mår dåligt för att de har det så bra. Vi tror att de mår dåligt för att de faktiskt har det sämre än förut. Vi lever i ett land som är på tillbakagång, allt blir sämre runt omkring oss hela tiden.

2007 gjorde MTV en undersökning om hur lyckliga ungdomar var i olika länder. 27% av svenska ungdomar uppgav att de var lyckliga. 75% av ungdomarna i Argentina uppgav att de var det, följt av 71% i Mexico. Två av tio svenska ungdomar känner förtroende för samhället. Hur kan det vara så låga siffror i välfärdslandet Sverige? Argentina och Mexico som ju är länder med hög brottslighet, våldsamheter och korruption.

Det beror nog på att i de länderna känner de unga trots allt en framtidstro, de har hopp om att bli något, de tror att de kan få ett bättre liv än sina föräldrar, de får möjligheter att exempelvis studera som deras föräldrar kanske inte hade, och de ser att deras länder utvecklas till det bättre. Studenter demonstrerar och engagerar sig i samhällsutvecklingen i större utsträckning än svenska ungdomar gör. Vad ser de unga i Sverige? De ser nedskärningar hela tiden, de ser en mörk och dyster framtid, och ett tuffare och hårdare klimat. Att saker blir sämre istället för bättre.

Fördomar eller?

Bloggkommentatorerna generaliserar och raljerar över de som läser Camilla Läckbergs böcker.

"De som tycker att Camilla Läckbergs böcker är bra har inte läst mycket. Inte för att man måste det. Men jag blir så frustrerad över att de som tycker Camillas böcker är bra har missat så mycket god litteratur. "

Det är en ganska underlig åsikt att ha? Det är samma sak som att man skulle säga att den som tittar på Robinson och tycker att det är bra har inte sett särskilt mycket på teve och missat många bra tv-program. Eller den som beställer in en lövbit med pommes har inte ätit särskilt mycket god mat och missat många andra bra maträtter. Hallå?

Vi är båda två ganska stora boknördar och läser otroligt mycket - jag som skriver har exempelvis redan i år plöjt igenom 50 böcker. Och JA vi gillar Läckberg. Vi läser Läckberg, Marklund, Rudberg och annan lättviktig litteratur. Och vi läser Ranelid, Marianne Fredriksson, Thunström. Vi läser Grisham, Dan Brown, Mankell och Guillou. Brontë och Austen. Moberg, le Clézio, Joyce Carol Oates. Och massvis med debuterande, okända eller bortglömda författare. Kort sagt - vi läser massvis av olika genrer och författare.

"Bara" för att man tycker om att läsa Läckberg utesluter inte det att man även läser annat. Vi känner ganska många som läser Läckberg, men inte en enda som enbart läser henne och ingen annan. Camilla Läckberg är dessutom en författare som inte bara säljer enorma upplagor av sina böcker, hon får också ta emot olika priser för sitt deckarförfattande, och har en publik även utanför Sverige, så visst är hon bra på det hon gör. Sen är det ju förstås upp till var och en att gilla eller ogilla det hon skriver, men att dra hennes läsare (över 2 miljoner sålda ex plus alla bibliotekslån och kompislån och fildelning) över en kam och kalla dem för obelästa och att de inte vet bättre...tja... den som sa det hon var det?

Rösten som sprack

Nej det gick inte så bra för Malena Ernman i Moskva, en 21:a plats blev det. Inte så mycket att orda om, även om Malena gjorde en bra insats. Bättre gick det för Norge som fick 181 poäng mer än tvåan, och det tyder ju på att rätt låt vann den här gången. Får man poäng från alla länder och även från  Kissie, så måste det ju vara så.


Bloggtips: Majasofia

Så här inför Norges nationaldag 17 maj tipsar vi om en alldeles underbar svensknorskfinlandssvensk blogg - majasofia. Maja skriver på svenska, är uppväxt i Österbotten och bor för tillfället i Tromsö. Så här beskriver hon själv sin blogg:

"Om att leva med empati och gott samvete för miljön, naturen, människorna. Om att försöka undvika att slösa med resurser. Och om att samtidigt ha roligt, om min vardag och om mitt liv som plattlandsättling långt uppe bland fjällen i Nordnorge. Bitskt när det behövs, ibland kärleksfullt, och då och då mer personligt än jag tänkt det."

Det här är en ganska ny blogg för oss, så vi har inte läst igenom allt (hon har bloggat sen 2007) men det vi har läst är både roligt, intressant och tankeväckande. Funderingar kring kulturskillnader och språklikheter eller olikheter de nordiska länderna emellan varvas med inlägg om klimathot, att leva hållbart och bilder från underskön nordnorsk natur. En riktigt bra blandning och en blogg vi kommer att återvända till ofta!


Är Rosing gravid?

Linda Rosing går fort fram i sin relation, flyttar ihop med sin kille efter några dagar och blev gravid innan de ens var ihop. Om nu ryktena stämmer förstås, hon ska tydligen vara i fjärde månaden.

Vi skrev tidigare om hennes turbofart när det gäller förhållandet och anade en liten bebis innan årets slut, hon har ju både slutat röka, slutat träna sina magrutor inför sommaren och någon festkväll var det länge sen hon bloggade om. Så tecknen finns ju där. Undrar hur hon ska förklara graviditeten om hon faktiskt är i fjärde månaden och blev tillsammans med Peter i april?

Tack Mogi!

Snart vänder det. Vi anar ett slut på den här lågkonjunkturen, det finns nämligen någon som jobbar och ligger i för att shoppa Sverige ur krisen. Tack för det Mogi!

Idag blev det en tunika och igår två klänningar och halsband och klocka och i förrgår bikini och 30 körsbär från Californien för 175(!) kr. Hon har bränt över tio tusen på shopping hittills den här månaden skriver hon. Men 15 dar återstår. Jobba på!

Stryk på

Csilla tipsar om detta härliga häfte med illustrationer av begåvade illustratören/konstnären
Mike Perry. Det innehåller 30 ark fyllda med små "stryk-på-motiv" som man klipper ut och fäster på sina egna t-shirts eller vilka plagg man nu vill. Finns hos Urban Outfitters.

Änglar finns

Vi kan inte annat än hålla med Vimmelmamman - änglar finns.

Sedan en tid tillbaka har Vimmelmamman haft svåra smärtor i arm/axel. Självklart inte kul. Men än värre för en människa med hennes historik, dvs. cancer i bagaget. Utöver den fysiska smärtan har hon lidit av stor oro för att smärtan kanske beror på metastaser.

Vimmelmamman har försökt få till stånd en riktig undersökning men det har inte varit helt lätt - och det har dragit ut på tiden. Då händer det - en ängel hörde av sig till henne via mail. En ängel utbildad till läkare. "Du behöver röntga din nacke/arm. Kräv det. Om de inte hjälper dig på Huddinge så gör jag det. Ring mig på xxxxxxxx".

Vimmelmamman försökte efter det återigen få till stånd en undersökning via den allmänna sjukvården och när det visade sig alltjämt ta tid kontaktade hon den mailande läkaren. Samma dag fick hon komma in och röntgas. "Du behöver bli lugnad, inte oroa dig över att du har spridning. Har man en cancerdiagnos måste man som läkare röntga, man bara måste göra dessa undesökningar." 

Och samma eftermiddag fick hon det positiva beskedet att det inte syntes någon spridning. Vi gissar att den smärta som armen orsakar kändes några ton lättare efter det beskedet.

Visst är det tragiskt att så många andra får lida och vänta. Oroas och grubbla. Rent ut sagt fördjävligt. Men ett "nej tack" till denna räkmacka från Vimmelmamman hade inte hjälpt någon. Nu kan iallafall Vimmelmamman njuta av helgen utan den "akuta spridningsoron" som armfunderingarna innebar. Underbart. Vi unnar henne denna specialbehandling. Liksom vi önskar att det fanns änglar som mailade alla andra behövande också...

Smulmarängpaj med rabarber och jordgubbar

Jellon har idag ett recept på ljuvliga små smulmarängpajer. De tar dessutom bara 35 minuter att göra. Perfekt avslutning på sommarens middagstillställningar.

The one and only

Dessie är upprörd - igen. För att någon härmar henne - igen.

"Det är så synd att folk måste ta andras egenskaper, andras fantasi och andras idéer för att kunna komma långt. Det är så fantasi löst att sno mina idéer, varför kan folk inte komma på sitt egna? Som mitt läppstift jag hittade, nu ska folk köpa det innan mig, och folk går runt och säger " Jag är the one & only " LIKSOM HALLÅ?!?! VEM FAN KOM PÅ "THE ONE & ONLY ?!"

Det finns andra blondiner som använde frasen "The one and only" långt innan Dessie. Men vi antar att hon är för ung för att ha hört den här.
En släng av klamydia har ju ingen dött av

"En släng av klamydia har ju ingen dött av och blir jag steril är ju inte det heller hela världen", tycker Katrin och berättar att hon aldrig använder kondomer. Hon är ju en vuxen kvinna och får förstås göra som hon vill - att hon har en nonchalant inställning till sin kropp är en sak, men att bagatellisera klamydia är rent ut sagt korkat. Även om man behandlar en eventuell klamydia finns fortfarande risk för följdsjukdomar, inte "bara" sterilitet. Sen är det ju inte bara klamydia hon riskerar heller, men en släng av hiv kanske hon inte heller tycker låter så farligt.

Kontrasternas par

Vad söker man egentligen hos en partner, någon som liknar en eller är ens totala motsats? Och vilka kombinationer funkar egentligen bäst ihop? Såna som är varandras spegelbilder, avslutar varandras meningar och har en massa gemensamma intressen? Eller de som är till synes helt olika, karriärist + slacker, träningsfreak + soffpotatis, vänsterpartist + moderat?

Ett par som ibland tycks leva i skilda världar är Storstadspojken och Blondinbella. Idag känns det extra tydligt när man läser deras lunchinlägg. Storstadspojken äter en medhavd lunchlåda köttfärsbiffar(som han inte ens lagat utan fått) och äter direkt från den oranga plastburken... Medan Blondinbella lunchar på Creperiet - crepes med parma och chevré med honung tjusigt upplagt på fat.


Premiär för Gravidlooken

Idag lanseras Gravidlooken.se som är en modesajt för gravida. Bakom sajten står Sigge Eklund (grundare av bloggportalen.se och Vulkan.se), Anna Blomberg (som tidigare jobbat med mode och inredning på Bonnier Tidskrifter), Mats Setreus (redaktionschef för humorsajten 1000apor.se), Malin Eklund (delägare i Vulkan.se samt redaktör för mama debatt), samt privata investerare.

Modetips, gravidbilder, kändisskvaller, forum och bloggar utlovas. Bland bloggarna hittar vi Josefine Sundström och MiaShopping.

Ebba går vidare

Enligt journalisten.se ska Ebba von Sydow sluta på Veckorevyn och istället börja med ett nytt projekt för Bonnier Tidskrifter.

En ny tidning kanske?

Antagligen får vi veta strax...

Värre än vanligt

Igår kväll gick Malena Ernman vidare till finalen i Eurovision, och även om vi båda har delade meningar om låten så hade det varit konstigt om hon inte gått vidare med tanke på den dåliga kvalitet det var på skrämmande många av de övriga bidragen. Var det inte till och med värre än vanligt? Hoppas bara att teknikerna lyckas fixa ljudet till på lördag så att låten blir så mäktig som den kan vara.

Rickard Engfors skriver om "nackskott", och tycker att programledarna sög så hårt att han inte ens vill skriva vad dom sög. "Skämskudden var framme redan i det första bidraget från Montenegro. Vem var dansarmuppen som trodde han var Travolta?"  Det var i alla fall kvällens komiska höjdpunkt tycker vi.

Markus Larsson håller en tumme för isländska Yohanna i finalen, hon verkar vara en favorit för många bloggare. Men Amir tyckte Turkiet var bäst.

Kampen mot ätstörningar

Annika Marklund hade ett upprop i sin blogg för ett tag sedan, då hon bad unga tjejer att skriva till henne och berätta om sina ätstörningar. Hur de blev fast i sjukdomen och framförallt hur de klarade av att slita sig loss. Berättelserna publicerar Annika i sin blogg, och man får vara anonym om man vill. Mängder av tjejer och killar har hört av sig.

Berättelserna kanske kan hjälpa de som är fast i ätstörning med sin ångest och förtvivlan och allt vad det innebär, att få se att andra faktiskt också varit där och lyckats lämna det bakom sig. Ett mycket bra initiativ av Annika!

"Du lilla tjej.
Ta det lilla steget och förstå: det är dags att bryta ditt mönster.
Ta det i din takt.
Låt det ta tid.
Du kommer klara det!
Du är så mycket mer än så.
Snart kan du pröva att flyga med dina nya vingar

Amanda Westlander, 17"


Hur gör man för att vara ball?

I bloggen "Ball i samtiden" finns svaret (iallfall om man godtar blogginnehavarens teorier som sanning).

Bloggen är ganska ironisk och en rätt underhållande läsning. Blogginnehavaren, David, benämner sig själv "Instruktören" och skriver:

"Att vara ball är en konstform som fordrar mycket tid.
Instruktören ger instruktioner,
men saknar själv den tid och energi som krävs för att följa dem;
att följa instruktioner är de instruerades uppgift."

Instruktionerna handlar om  hur man ska förhålla sig till olika saker som till exempel inomhusväxter, kristen rock och att åka på chartersemester.

Svanenmärkt schampo

Svanenmärkt kosmetika minskar utsläpp av miljö- och hälsoskadliga ämnen, främjar ämnen som lätt bryts
ned i naturen, ger effektiva och dryga produkter samt minskar miljöbelastningen från förpackningar. Men idag är utbudet av svanenmärkta skönhetsprodukter väldigt litet. Genom att skriva på "Sminkupporet" kan man vara med och visa producenterna att det finns ett intresse för miljömärkta skönhetsprodukter.

En som skrivit på är Tezzan som har bloggen "HerbaTezzan". Hon tipsar dessutom om att Yves Rocher, som första stora internationella kosmetikaproducent, numera har ett schampo som klarar Svanens krav. Schampot innehåller enbart ingredienser med vegetabiliskt ursprung, E-vitamin och citronextrakt. Såväl tvättbas som utredande ämne är vegetabiliskt.

Vi håller med Tezzan om det är värt att prova.


Plosjö x2 flyttar till Improveme.se

Nu lämnar Marie Plosjö Finest för att istället blogga på Improveme.se. Hon känner att det stället med sin inriktning på skönhet och hälsa passar henne bättre. Syrran Monia har också flyttat till Improveme eftersom hon inte tyckte att hon fick skriva om vad hon ville på Finest.

"Varför har jag då bestämt mig för att göra denna flytten? Jooo det beror på att det är mycket mygel på finest och dessutom så verkar det vara OK för några att köra sitt race med vuxenmobbing medans andra, tex jag blivit tillsagd att jag inte får skriva något ont ord om tex Bingo även om jag inte tänkt köra någon jävla vuxen mobbning mot honom."

Där ser man...

Hemska cancer

Blondinbella berättar att en i hennes familj har cancer och att hon har det ganska jobbigt nu, men väljer att hålla det utanför bloggen och istället vara den starka och positiva tjej hon alltid är. Det är ju helt upp till henne vad hon väljer att blogga om och inte, men vi hoppas att hon gör det för sin egen skull och inte att hon försöker upprätthålla en fasad gentemot sina läsare för deras skull, för att hon tror de bara vill läsa om den starka och entusiastiska Bella. Det verkar i alla fall som att familjen stöttar varandra och pratar, och det är det viktigaste, att man inte går och bär på jobbiga och svåra tankar alldeles ensam.

Cancer är en hemsk och otäck sjukdom, och vi hoppas att det går bra för Blondinbellas sjuka familjemedlem. Om man läser i hennes kommentarer så är det nästan varenda en som har en egen historia om cancer att berätta - de har själva varit sjuka, haft en sjuk anhörig eller närstående som antingen besegrat eller gått bort i cancer. Så otroligt många är drabbade. Det handlar inte längre OM man drabbas utan NÄR man drabbas. Har ni en slant över så klicka in er till Cancerfondens sida och hjälp till att besegra cancer.

Snygga till sminket

Frida Fahrman (som förresten fräschat upp designen på bloggen) tipsar om de här fiffiga små make up korrigerarna. De är färdigindränkta i en olje- och färgfri remover, och det går lätt och enkelt att pilla bort eyeliner eller mascara som hamnat utanför. Smidigare och snabbare än att stå där i badrummet och blöta tops eller dutta med fingrarna. De här finns att köpa på H&M, Åhlens och välsorterade mataffärer.

Om en bebis med en liten hjärna

Honungspojken har liksom  den älskade barnboksfiguren Nalle Puh en mycket liten hjärna. Liksom Nalle Puh är han även högt älskad av sin omgivning. I bloggen "Honungspojken" skriver hans mamma om livet med ett mycket svårt handikappat barn - ett barn som sannolikt inte kommer att få uppleva sin 18-årsdag. Hon skriver bra. Hon skriver vackert och känslosamt och man kan inte låta bli att läsa den gripande bloggen från början.

Där kan man läsa om den första ljuva tiden. Tiden med en nyfödd liten bebis. Tiden av förväntan på det som framtiden hade att erbjuda - att få följa sitt älskade barns framsteg och utveckling. Där kan man även läsa om det som smärtar mest. Om hur det är att få ett besked som raserar ens värld. Och om att sakta ta steg för steg mot den verklighet som man därefter har att leva i. Och på något sätt hitta ett sätt att själv överleva - och finna någon form av ro

Och man kan läsa om enorm kärlek. Kärlek kantad av sorg och vanmakt. Men även lycka. Med det ständigt bakomliggande - varför?

Vi undrar liksom Honungspojkens mamma - hur kan livet få vara så grymt, så orättvist...?

Det yttersta beviset på kärlek

Katrin är lycklig. Hon har fått sin kärlek bekräftad genom sitt namn intatuerat på Bingos arm. För oss vanliga människor skulle det vara ett enormt stort steg att ta, att tatuera in ett stort och snirkligt namn på armen. Då måste det ju verkligen vara livslång och äkta kärlek.

Men det här är Bingo Rimér vi pratar om. Det här har han gjort förr. Det är bara att kryssa över och gå vidare om det skulle vara så.

Gissa vem

Gissa vem som skriver följande rad i sin blogg idag:

"Sen kan du ju försöka hitta en egen design också, och inte härma min din wannabe fjortis!"

Nix, det är inte Kissie som klagar på härmisen Dessie den här gången.
Det är Dessie som själv inte vill bli härmad av andra härmisar.

Vi förstår inte riktigt hur man kan tycka att man blir kopierad när man inte kommer med något unikt till att börja med?

Testat på djur eller inte?

Debatten om djurtestade skönhetsprodukter har varit ganska tyst på senaste tiden. Kanske har vi konsumenter trott att de stora företagen nu lagt ner det där med djurtester eftersom det varit så tyst om det. Men så är det inte. Fortfarande finns det många stora företag som testar någon av deras produkter på djur.

Emma says style love & rock'n'roll påminner om detta:

"Jag har noga gått igenom listan på företag som i detta nu faktiskt testar någon av deras produkter på djur. Det är stora företag såsom Johnson & Johnson, L'oreal och Protect & Gambler, som tillverkar produkter vi nog alla äger en eller flera av i våra badrumsskåp, exempelvis; Max Factor, Palmolive, Gilette & co, Helena Rubenstein, Weet, Pampers, Lancome, Lux, Neutrogena, Axe, Colgate, Redken, Aussie, Sunsilk, Vaseline, Vichy, Garnier, Dove med flera.

Märken som däremot inte testar på djur och som vi med gott samvete ska använda mer av (& byta ut skiten mot) är exempelvis; Bare Essenscuals (som gör ID.mineralsmink), Bobbi Brown, The Body Shop, Clarins, Dermalogica, Dr Hauschka skincare, smashbox, & e.l.f cosmetics (som har allt i sminkväg till sjukt låga priser.)"

Även vi har tyvärr flera "dåliga" produkter i våra badrumsskåp. Vi har nog trott att storföretagen bättrat sig och slutat vara så medvetna som vi förut var. Det finns ju gott om alternativ som är minst lika bra, så nu blir det att tänka till lite extra nästa gång vi handlar nytt.

En fundering

Varför röstar BlondinbellaGunnar Hökmark i EU-valet samtidigt som hon säger:

"Vi i Moderaterna vill ha in fler unga kandidater i EU. Medelåldern hos parlamentarikerna i EU är 56 år. Ska 56 åringar stifta lagar om regleringar kring internet och fildelning? Knappast! Vi i moderaterna vill få in våra unga kandidater för att få unga röst i Europa hörd och försvara friheten på internet."

Men det är klart, Gunnar Hökmark fyller 57 år först till hösten. Så han kanske räknas till de unga kandidaterna. Eller så menar hon att alla andra - utom just hon - ska rösta ungt.

Varför 72?

Fyra nyanser av rosa väcker en intressant fråga. Eller egentligen en ointressant fråga som väcker ett intresse. Varför är det alltid 72 våtservetter i förpackningarna oavsett märke? Nu kommer vi att vara helt fixerade vid detta varje gång vi ser en våtservettsförpackning. Varför?

Glassdrinkar

Hos Veganvrak hittar vi flera recept på smarriga glassdrinkar - många varianter så alla kan nog hitta något de gillar. Det enda som möjligen saknas är något alkoholfritt alternativ.

Det är svårt att välja en favorit, men bacardi, malibu, banan och vaniljglass låter ju inte helt fel. Eller kanske malibu, melonlikör och vaniljglass?

Rädda mammorna

Just nu pågår krig och väpnade konflikter på ett trettiotal olika platser i världen. Varje dag våldtas, stympas och dödas kvinnor i krigs- och konfliktområden. I dagens krig och konflikter används sexualiserat våld medvetet som vapen. De våldtagna kvinnorna och flickorna riskerar förutom skador, oönskade graviditeter och förnedring även att förskjutas från sin familj och sin by.  Under maj månad driver Röda Korset kampanjen "Rädda mammorna", en kampanj som kommer att inbringa pengar till arbetet för att skydda kvinnor och deras familjer. 

 I Aftonbladet kan man idag läsa en debattartikel skriven av några av våra främsta bloggare. De vill visa vilken maktfaktor bloggosfären är och nyttja sina ställningar till ett bra ändamål. Därför gör de nu gemensam sak och startar ett blogguppror för att stödja Röda korsets kampanj.

I artikeln kan man läsa att "Via våra bloggar går det att donera pengar till förmån för mammor världen över. Vi gör det för att vi själva är mammor. För att visa att vi kan göra skillnad. För att vi bryr oss om långt fler saker än de som syns via våra bloggar. Vi uppmanar alla våra läsare att starta sina egna insamlingar för att rädda mammor i som befinner sig i en utsatt situation. De svenska bloggarna är en folkrörelse att räkna med. Och om vårt sätt att dela med oss av vår vardag kan hjälpa en våldtagen kvinna i krigets Kongo, så delar vi gärna med oss. Hjälp oss att rädda mammorna!"

Ett viktigt upprop som vi gärna vill stödja, och vi hoppas att fler vill vara med att sprida budskapet.

De bloggare som undertecknat debattartikeln är Vimmelmamman, Hannah Graaf Karyd, Engla, Sanna Lundell, HannaSthlm, Fotbollsfrun, Johanna Toftby och Tonårsmorsa. I samtliga deras bloggar går det att skänka pengar till kampanjen.

Den som vill starta en egen insamling och lägga upp på sin blogg kan enkelt göra det på kampanjsajten.

Blondinbella i stumfilm?

Blondinbella ska bli filmstjärna, i en ungdomsfilm som handlar om droger, kvinnomisshandel och olycklig kärlek. Inspelningarna startar i juni och premiären är beräknad till i höst.

Det var en ovanligt kort period från det inspelningen startar till premiären? Brukar man inte hålla på med efterbehandlingar och klippningar och redigeringar och allt sånt ett bra tag efter att inspelningarna slutar? Det låter alltså inte som en storfilm. Vi misstänker att det kanske inte är en sån stor budget i filmen eller ens några kända skådisar eller etablerad regissör inblandad. Men oavsett om Blondinbellas prestation blir flipp eller flopp så har filmteamet dragit en vinstlott som fått henne att vara med. Den uppmärksamhet och intresse som filmen redan genererat lär ju vara positivt. Folk vill se Blondinbella göra bort sig, eller folk vill se filmen för att de gillar henne.

Vi som såg Blondinbellas tv-dagbok är nog en aning skeptiska till hennes medverkan. Hennes talang att agera framför kameran, och att läsa repliker naturligt och flytande fanns helt enkelt inte med där. Men det här kanske handlar om en stumfilm. Det vore nog det bästa.

Bloggtips: Enkel men komplicerad

Det här är en av våra favoritbloggar, som vi nämnt någon gång i en uppräkning av favoritbloggar, men den har konstigt nog aldrig förärats med ett eget inlägg. Så det är verkligen på tiden.

Enkel men komplicerad är en ganska vanlig blogg om en vanlig tjej som berättar om sitt vanliga liv, men det är något med den som gör att man fastnar. Minna skriver bra, hon skriver roligt, och hon skriver personligt utan att för den skull vara allt för utelämnande. Vi går här och hoppas på henne och systembolagskillen. När ska det bli nåt? Undrar om han läser hennes blogg? Det vore ju så roligt. Hade vi varit systemetkillen hade vi då slagit till direkt.

Ensam mammas bröllop med bonden

Ensam mamma söker-Johanna och Bonde söker-Peter visar upp sig i värsta bröllopsstassen i Johannas blogg. Fast det är förstås inte bröllop på riktigt utan bara ett fotoreportage i Aftonbladet. Snygga bilder var det i alla fall under de blommande träden - vilken härlig årstid att gifta sig just nu!


Smycken till mamma


Snart är det Mors Dag och Kyss Johanna bjuder på några tjusiga presentförslag, i tre olika prisklasser - 1.595:-, 699:- och 245:-.
Läckra alla tre, eller hur?
Vilken tror ni är den dyraste och billigaste? Tjuvkika inte på rätta svaren innan ni gissar...

Linda Rosing och älsklingen på SPA

Linda och hennes älskling (aka Peter) har varit på SPA. De verkar ha haft ett toppendygn och det är ju roligt.

De fick "sviten såklart" (varför var det såklart att de skulle få(?) just den egentligen?) och där fanns en egen varm källa att bada i. Med tanke på hur Linda i inlägg efter inlägg skriver om hur hon och älsklingen knappt verkar göra annat än ligga i sängen och gosa och hur de inte verkar klara att hålla sig ifrån varandra överhuvudtaget så var det nog tur  för resten av gästerna på SPA:t att det kärleksfulla paret inte var i de offentliga baden. De flesta SPA-gäster uppskatta nog inte att tvingas närstudera andra halvnakna par som grovhånglar i badet...

Kanske var det i och för sig därför de fick just sviten?

Brunetten Peyre

Natacha Peyre visar upp bilder på sig själv i mörkbrunt hår och rejäl lugg. Vi tror att hon luras och att håret är en peruk - men visst skulle hon passa rätt bra som brunett?

Men på något sätt så känns det som att förändringen blir för stor för att hon ska ta steget. Hela hennes image blir ju helt annorlunda om hon inte har det blonda håret. Och det kan kanske vara en nackdel ur karriärhänseende för Natacha?

En ny skobutik


I Shopaholicbloggen kan man ofta hitta tips på snygga skor och så även idag då Alexandra skriver om en ny skobutik - "Skonamig.se". Bland annat skönheterna på bilderna kan beställas därifrån - men skynda att fynda för de flesta skorna finns bara i ett fåtal ex i varje storlek..
 
Butiken har dessutom en egen blogg för den som vill hålla sig uppdaterad.


Marimekkoklädd Ikea-soffa?

Snart är det lätt att ordna. Hos "Fixa&Dona" läser vi att Bemz från och med den 27 maj kommer att sälja några av Marimekkos mest välkända och älskade mönster som överdrag till Ikeas fåtöljer och soffor.

Det är alltid lika roligt när man kan förnya sina gamla möbler på ett enkelt sätt - och Marimekko har ju en del riktigt fina tyger så detta konceptet kan säkert bli riktigt lyckat.

Mycket om självkänsla nu

Ingen har väl undgått Blondinbellas "Bättre självkänsla på 30 dagar"-skola? Idag skriver även Mogi om självkänsla. Har hon fått det som tips från coachen månntro? Mogi skriver dock bättre och mer äkta än vad Blondinbella gör.

Hur som helst är det bra initiativ - från båda två - och kanske en del av deras läsare känner sig peppade. Men råd om självkänsla är inte Blondinbella den rätta att ge. Hennes självkänsla verkar mest vara en prestationsbaserad självkänsla. Hon söker självkänsla genom arbete, prestation och att ständigt vara engagerad och på topp. Gör man inget så är man ingen. Duktig flicka på ytan, men osäkerheten lyser igenom. 

Katrins (o)hälsomånad

Allt Katrins blogg handlat om på senaste tiden är hennes hälsomånad, det är träning och dricka vatten och inga kolhydrater och laserbehandling och sluta röka och pedikyr och slinga håret och träna ännu mer. Det känns som att hälsomånaden snarare är en ohälsomånad (i alla fall rent mentalt) då strävan efter det hälsosamma livet och vackra utsidan tycks gå till lite överdrift.

Inte för att hon inte unnar sig saker ibland. Till exempel tre läkerol när hon gick på bio. Tre tabletter alltså, inte tre askar. Nån måtta får det ju vara.

Men vi har förstått att det ligger i Katrins natur, lite allt eller inget, men man kan ju undra hur stor effekt den här hälsomånaden har om någon månad när hon åter satt igång att festa och frossa. Kanske lite onödigt arbete hon lägger ned den här månaden? Men det är klart... slingorna håller säkert hela sommaren.

Anna Hibbs har nytt jobb

Anna Hibbs ska bli ny nattklubbschef på Whiteroom. Hon kommer alltså att få betalt för att vistas i sitt andra hem - det måste kännas härligt. Hoppas hon dessutom får ordentligt betalt så hon slipper uppsöka "Lyxfällan" igen.

Anna säger att hon är trött på ställen som "vimlar av småtjejer med tuttarna under hakan (naturligt också, dom jävlarna) och ett frågetecken stämplat i pannan. Nu är det dags för killarna att komma in för att dom är ett hot pice of ass. Så tjejer, ni vet vart ni hittar raggen framöver!" Hon kommer allså enbart att släppa in "toksnygga" killar.

Vi får se hur det går med de visionerna men oavsett så gratulerar vi till det nya jobbet.

Blondinbella - den dåliga flickvännen

Blondinbella tycker att hon är en sån dålig flickvän som inte förtvättar.

"När jag städar så skjuter jag allt under sängen, jag har aldrig fattat grejen med förtvätt innan vanlig tvätt,  jag kan inte mangla lakanen så att dom är alldeles raka och doftar gott, jag kan inte knyta hans slips, inte få blommar att leva, inte baka en krämig äppelpaj eller ha gjort nygräddade scones på morgonen till honom. Utan istället har han en sur PMS-tjej hemma med orakade ben och bara sitter framför daton och äter take away-mat. Det här funkar inte! Jag vill kunna mangla lakan och baka eget bröd!! Finns det någon himla flickvänskurs som man kan anmäla sig till?"


Är man en dålig flickvän om man inte kan mangla lakan, knyta slipsar, hålla blommor vid liv eller baka äppelpaj? (Vem manglar ens lakan eller förvättar nu för tiden?) Är en bra flickvän då en som passar upp på sin pojkvän och håller hans hem nystädat och trevligt? Om man är en bra flickvän eller inte handlar inte om hur huslig eller trevlig eller hur välrakade ben man har. (Fråga bara våra män... ;-)

Visst är det bra att lära sig sköta ett hushåll, kunna laga mat och tvätta kläder, att man kan klara sig själv. Men det är ju något man lär sig för sin egen skull, och inte för att bli någons perfekta flickvän. Vill hon lära sig städa och baka är vi överygade om att hon klarar av det, hon är ju inte korkad. Läsa ett recept klarar hon säkert av, och tips om städningen kan hon säkert få från sin pojkvän. Han instruerar henne säkert gärna.

Hopp för Kenza

Kenza visar upp sin nya tatuering på bild idag. Texten bakom örat är "hope". Vi tycker inte den är lika fin som hennes "hilf mir fliegen" tatuering, det hade varit snyggare om de hade gått lite mer i samma stil istället för att vara så totalt olika. Kenza blir ett klotterplank om hon fortsätter på samma sätt med sina kommande tatueringar. 

Tycker ni att den var fin?

Köp Carolas skor av Pernilla

Pernilla Wahlgren auktionerar ut Carolas skor i sin blogg, hon ropade in dem på Amadeus klassreseinsamling tidigare, och nu väljer hon att auktionera ut dem på sin blogg och skänka pengarna till Barncancerfonden.

Så har ni storlek 36 i skor eller är inbitna Carola-fan är det bara att sätta igång och buda.

En blogg om IVF

Det behövs inte mycket fantasi för att föreställa sig vilken pressad situation de som genomgår IVF-behandling befinner sig i. Vilken berg- och dalbana livet antagligen ter sig som.

Kvinnan bakom bloggen "Ventilation" försökte, tillsammans med sin man, att få barn i tre år innan de våren 2009 påbörjade IVF. I bloggen skriver hon om sina tankar och känslor under behandlingen. Hon skriver även om tiden före - om alla metoder de försökte sig på och om den gången mensen  var så sen att hoppet dök upp, bara för att grusas av ett ensamt streck på stickan. I bloggen kan man följa behandlingens gång och inväntandet av ett efterlängtat plus. Just nu har det gått strax över en vecka sedan återinförandet av ett embryo.

Blogginnehavaren skriver för sin egen och sina anhörigas skull, men även för alla de som "liksom jag, surfar i all oändlighet på nätet med sökordet IVF. Jag har blivit hjälpt i min egen tankeprocess av att läsa om andras tankar och jag har blivit tröstad av att läsa om andras sorg och längtan. Jag har blivit lite mättad i mitt sökande efter information om orsaker och samband, om varför vi inte har fått barn ännu, om vad vi skulle kunna göra för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för en graviditet. Allt jag tar in hjälper mig att hantera och bearbeta alla de tankar och känslor som väcks när man ställs in för det faktum att man kanske aldrig får uppleva hur det känns att höra sitt eget barns hjärtslag, att man kanske aldrig får höra ordet "mamma", att man kanske aldrig får ge livet vidare till en liten kombination av min man och mig och våra släkter och älska det lilla livet så gott man kan." 

Vi önskar henne lycka till med behandligen och hoppas samtidigt att "Ventilation" kan bli det stöd hon tänkt sig för andra som kanske just nu befinner sig i en liknande situation.

Alex Erwik har mens

Alex Erwik har mens, eller i alla fall PMS. Enligt honom själv. Det är skönt med män som tar jämställdhetsfrågan på allvar, ska det vara jämlikt så ska det.


Bobby talar ut om Linda

Bobby skriver om förhållandet mellan Linda och Peter, ett långt hyllande inlägg om hur glad han är för deras skull och hur bra de passar ihop. "Nya Beckhams" kallar han dem. (Snarare då nya Peter André & Jordan.)

Han säger också att de inte var tillsammans under programmets gång. Konstigt då att ryktena om Linda och Peter har florerat hela året. Under tiden som programmet spelades in. Ända sedan Linda och Peter åkte till Polen tillsammans under nyår och sågs hångla. Om de var ett par eller umgicks under "lösare former" har vi ingen aning om, men lite märkligt är det ju att det började skvallras om dem redan då, och nu fyra månader senare bekräftar Linda att de är ett par - fast nykära.

Hur det än är med den saken så hoppas vi att hon hittat rätt den här gången. Alla förtjänar lycka i sitt liv, och kanske Peter faktiskt är den rätte för Rosing.

Bobby avslutar sitt inlägg med "Ps är ni nöjda med detta inlägg!?!?!?"
Riktar han sig till sina läsare eller till Linda och Peter kan man ju undra...

Glöm inte fötterna

Sommartid betyder sandaler, skor med öppen tå och barfota. Då gäller det att fötterna ser någorlunda snygga ut. Det har Katrin fattat, som varit på pedikyr. Snyggt blev det. Storstadspojken däremot har inte fattat det, utan visar glatt upp sina ehh halvfräscha tår till allmän beskådan. Hoppas han fick ihop en rejäl slant vid pantningen så han har råd med en pedikyr han med.

En blogg för Colafantasten

Det finns ju bloggar om nästan allt - och självklart även om cola. Blogginnehavarna på "Fulcola" sysslar med att testa och betygsätta alla colavarianter de kommer över. Just nu är 161 sorter från 22 länder testade och de tar tacksamt emot tips på fler. I bloggen kan man dessutom köpa diverse kläder med logga på om man vill det.

Även vi som inte är riktiga inbitna colaentusiaster tycker att bloggen är rätt kul att klicka runt på. Det finns verkligen så sjukt många sortsers cola - och av så varierande kvalité.


Nöjda Spotlife-bloggare

Spotlifes startsida har ju varit ganska innehållslös och det har man nu åtgärdat. Vi håller med Spotlife-bloggerskorna Alexandra (Shopaholicbloggen) och Victoria om att det blev riktigt bra.

Numera är Spotlife.se en adress värd att lägga på minnet.


Watkins illustrerar Gynning

Liselotte Watkins kommer att illustrera Carolina Gynnings drinkbok. Det tror vi kommer att bli ett lyckat samarbete, det känns som att de passar för varandra - oavsett om Liselotte kör sin färgsprakande stil eller den "neurotiska" som hon visade upp på utställningen i vintras.

Kisses mormor på besök

Kissie skriver att hennes mormor är på besök i Sverige. Kissie har inte träffat mormodern på 4 år och senast de sågs var Kissie alltså 14 år. Enligt egen utsago var hon brunett, liten, korthårig och blek och hon funderar nu över hur mormodern ska reagera på den förändring som skett sedan sist.

Ja det kan man ju undra. För numera är då Kissie knappast korthårig eller brunett eller för den delen blek.

Kommer mormor ens att känna igen sin lilla Alexandra som nu "blivit" Kissie??

Det gick snabbt för Linda Rosing...

Nyss var hon så singel att Kanal 5 försökte hjälpa henne att leta en partner. Men när programet var färdigt gick det fort att hitta någon på egen hand. Även steg två i "relationstrappan" gick fort - paret är redan sambos. Antagligen blev dom det redan i samband med Lindas "förrådsstädning". Kanske var det rent av Lindas brorsa som hjälpte Linda att flytta och inte tvärtom? Det måste i så fall ha känts konstigt för Linda att skriva om sitt hem under de senaste veckorna, som om inget hänt och hon fortfarande bodde kvar på samma ställe...

Hur som helst - fortsätter dom att avancera i den här takten så blir det nog både bröllop och bebis innan året är slut. (Det kanske är därför hon slutat röka - vem vet?)

Skriv som Odd Molly

Bambi tipsar om att Odd Molly fonten finns att ladda ner på deras sajt, alldeles gratis och fri att använda.

Orkidéer på fönstret

Alla har väl sett den populära fönsterfilmen med pelargonmönster? Nu läser vi hos Fixa & Dona att det har kommit ut en ny variant med orkidemönster.

Mönstret lanseras av "Strössel Design" och på deras hemsida finns infomation om var detta, och deras övriga insynsskydd, kan köpas.

Julia träffar rätt

Julia - alltid mitt i prick är en modeblogg/vardagsblogg som vi gillar. Här finns massor med snygga bilder, och Julia har en skön stil. Det är inte så inriktat på nya trender och senaste köpen, här finns ingen köphets, utan det är en lugn och mysig - och inspirerande - blogg att klicka sig runt i.Bloggtoppen.se
RSS 2.0