Coachteamet Blondinbella och Storstadspojken

Blondinbella och Storstadspojken är numera bloggcoacher och bloggansvariga på Spotlife. En dag i veckan ska de bloggare som har sin blogg i nätverket kunna nyttja någon av dem som coach. Åtminstone Blondinbella ska dessutom även syssla med att headhunta bloggar till Spotlife.

Ett annan nytt drag från Spotlifes sida är att ordna mer fester - så att deras bloggare ska umgås mer med varandra. Man får väl hoppas att det inte blir samma förvirring som sist de hade fest, dvs. att delar av festdeltagarna ansåg festen vara en ganska strikt affärsmiddag medan andra tyckte att det rörde sig om ett riktigt partaj. Det är ju trist om varje fest ska grumlas av tråkiga konflikter, smutskastningar och skriverier efteråt. Blondinbella får helt enkelt se till att det blir en blandning av bloggare som kommer bra överens - och som dessutom får veta vilken typ av fest de ska på.

Sedan den senaste festen har det ju skett en del förändringar när det gäller vilka bloggare som är med i nätverket - kanske ett steg i rätt riktning om Spotlife vill undvika efterspel i form av bloggsmutskastning vid kommande fester.

Hugo ny på Finest

Jahaja, Hugo bloggar nu på Finest. Alla byter bloggar och har sig, man kan nästan tro att transferfönstret stänger sista mars med tanke på alla övergångar som skett de senaste veckorna.

Grattis till Finest som lär få ett uppsving i besöksstatistiken tack vare alla tjejer som tycks dras till honom som flugor till en komocka.

Plötsligt händer det

Fadde skrapade hem 250.000 på en trisslott i går. Det var inte dåligt! Firar vinsten ordenligt gör han också, han går ner i tvättstugan och tvättar kläder. Och viker dom också. Han måste vara i chock.

Ljuvlig retroradio


Ljuvahus tipsar om den här ljuvliga radion från Roberts Radio. Hur snygg är inte den? Härlig 50-tals design och just den här i så karamelligt fin rosa. Den finns i flera olika modeller och färger, även specialvarianter i begränsad upplaga (och högre pris) som är blingade med Swarowski-kristaller. Hur cool som helst!

Elita har kärlekstrubbel

Elita har skrivit ett öppet inlägg om probemen i hennes förhållande med Daniel i sin blogg. Även en snygg tjej som Elita kan råka ut för att killen väljer andra aktiviteter när man rest bort för att få tid tillsammans. Och dessutom kommer hem full och dryg. Tråkigt för Elita tycker vi, men vi hoppas att det löser sig för paret i framtiden.

Kampen är över

Sabina med bloggen "Sabinas Kamp" har somnat in.

Sabina var en riktig kämpe och genom sin blogg har hon nog fått många att inse att varje dag är värd att ta tillvara på och att man aldrig ska ge upp utan kamp. Hon har stridit mot cancern under en ganska lång tid och av bloggen har vi förstått att hon den senaste tiden har plågats av i det närmaste omänskliga smärtor. Nu slipper hon iallafall smärtan och ångesten. 

Våra tankar finns idag hos de anhöriga.

April april Dennis

Plötsligt förstår vi. Dennis är ett skämt. Ett stort aprilskämt. Han fyller nämligen år den 1 april. Grattis i förskott på 19-års dagen, hoppas du firar med en bit prinsesstårta!

19 dagar kvar

Sen blir Kissie 18 år. Idag presenterar hon sin önskelista - nya bröst (som hon i och för sig även säger sig ha tänkt betala själv), klackar,  väskor, smycken. Och en symaskin. Den sistnämnda presenten vill hon ha för att kunna sy om "massa i sin garderob".

Vi förstår att behovet av symaskin finns - och att det kan förväntas öka i framtiden. Kissie har ju redan stora bröst till sin smala kropp (oavsett vad DennisM tycker så är hon väl att beteckna som smal?). Efter en eventuell operation, och ännu större bröst, kan man ju anta att det kan uppstå åtminstone vissa problem med att hitta passande kläder. XS runt magen och XL över bysten.

Gör din egen müsli

GlamChic tipsar om Saltå Kvarns sida där man kan beställa sin egen müsliblandning, Min müsli. Man plockar ihop sin egen blandning från ett stort antal ingredienser, alla biodynamiska eller ekologiska. Flingor, frukter, bär, nötter och godsaker, blanda fritt. Till och med gummibjörnar finns det... :)

En blogg om arbetslöshet?

Charlotte Bödén (formely known as Karolina Lassbo) blir arbetslös i övermorgon. Hon har varit klok och i god tid börjat göra nedskärningar i sin konsumtion. Idag bloggar hon om ytterligare saker som framöver kommer att vara bannlysta, bland annat "all fom av ost, cashewnötter, ruccola, grapefrukt, avokado, dyr vegetarisk mat som t.ex. quorn och alla former av godis, inklusive choklad, och juice". Kanske Charlotte kan göra "en grej" av sin arbetslöshet i bloggen? Det lyckades ju väldigt bra för "Fattigbloggen" att skriva om hur det är att leva på socialbidrag - så Charlotte kan kanske bli den som bloggar just om hur det är att leva på a-kassa.

Vi håller tummarna för att det i så fall blir en kortvarig blogg om arbetslöshet. Att Charlotte snart hittar ett nytt arbete.

Egoinas mamma

Egoina verkar ha en mamma med glimten i ögat. Sedan några dagar tillbaka kan man i mammans blogg läsa om Egoina och även se barndomsbilder på henne.

Om det nu är Egoinas mamma? Egoina själv länkar ju i och för sig dit. Men att man ska ta Egoina med en stor nypa salt är ju ett känt faktum.


Kunskap ökar smaken

Fatimas blogg heter Gustibus mens dat incrementum - Kunskap ökar smaken. Hon är en ganska vanlig tjej som bloggar om mode, går på fester, äter våfflor, shoppar, kollar på Desperate Housewives och planerar sitt bröllop. Dessutom bär hon slöja.

Hon har fått en del frågor om varför hon bär slöja, och besvarar dem i ett långt men läsvärt inlägg. Det är intressant läsning och lärorikt att få ta del av hennes syn på saken - oavsett om man håller med eller inte.

Håkan vill hitta kärleken

Ikväll drar andra säsongen av Färjan igång, med både gamla och nya ansikten. Såväl båtpastorn Ruth, bartendern Håkan och kryssningsvärden Per är tillbaka i rutan.

Håkan vill hitta kärleken läser vi i Aftonbladet, och vi skulle väl inte bli allt för förvånade om kanal 5 vill köra en dejtingsåpa med den tv-mässige bartendern framöver. Den rätte för Håkan. Typ.


Kämpen Sabina

Vi har ju tidigare skrivit om Sabina som lider av en svår cancer men som hoppades mycket på en ny  behandling som hon snart skulle få ta del av.

Sedan vi skrev senast har Sabinas tillstånd försämrats och den senaste tiden har hon varit inlagd på sjukhus. Vi har med sorg i hjärtat (trots att vi egentligen inte alls känner Sabina) följt utvecklingen i bloggen - där flera av hennes nära och kära har bloggat när hon själv inte har kunnat.

Idag ger Sabinas syster glädjande besked i bloggen - Sabina mår återigen bättre.
 
Vi hoppas att Sabinas kropp lyckas återhämta sig igen och komma i nog bra form för att hon skall kunna få den behandling  ("Uppsalaprojektet") som var planerad - och som kanske skulle kunna göra stor skillnad för henne.

Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig drömma
Under kan ju ske.

Miljötips

Igår var det "Earth hour" - en symbolhandling som nog är bra men som knappast räddar jorden. Men sen då? Hur kan man förändra sin vardag så att man varje dag lever en "Earth day"?

Nattis (med bloggen "Nattportiererns liv") har samlat ihop en hel del tips på saker som vi alla kan försöka tänka på. För vår planets skull.

Ett bra initiativ av Nattis tycker vi.

Många bäckar små...

Gör ditt eget blomsterarrangemang

Blomsterpassion.se finns det massor av inspiration och steg-för-steg anvisningar för att göra sina egna blomsterarrangemang. Just nu är påsken i fokus, och bland annat det fina arrangemanget på bilden kan du lära dig göra.

Det finns också flera tips för hur man binder sina egna buketter, och gott om bilder som illustrerar. Det här är en mycket bra blogg för den som vill låta sin kreativitet blomma.

En försvunnen bror

Kyshtomat bloggar om sökandet efter sin bror Dennis som är försvunnen sen några veckor tillbaka. Ni kanske läst om det i tidningarna eller sett på Efterlyst om en 24-årig kille som försvann under en jobbresa i Amsterdam. Ingen har sett honom sedan kvällen den 9 mars.

Det måste förstås vara fruktansvärt för familjen och vännerna att leva i ovisshet om vad som hänt med Dennis, och vi hoppas att han kommer tillrätta.

En kunglig blogg

Jenny Alexandersson har jobbat som hovreporter på Svensk Damtidning i många år, och följt kungafamiljen på nära håll. Hennes blogg heter Jennys kungliga blogg, och där kan alla rojalister få sitt lystmäte tillgodosett. Här finns senaste nytt inte bara från svenska kungafamiljen, utan även från kungahusen runt om i Europa.

Gynnings kille - Maddes leftovers

Aftonbladet skriver att det är prinsessan Madeleines och tillika Nina Philipssons ex Mattias Trotzig som är Carolina Gynnings nya kärlek. De har det säkert trevligt i Thailand, det är i alla fall härliga bilder som Gynning visat upp på bloggen. Dock är de flesta på henne själv, som det brukar vara.

Linda Rosing förändrar sitt liv

Det finns nog ingen människa som pratat så mycket om att förändra sitt liv som Linda Rosing, och ändå har hon fortsatt i samma hjulspår. Nu pratar hon igen om förändring.

"Att springa ute på nattklubbar känns så himla långt borta för mig. Det ger mig verkligen ingenting längre. Jag har fått nog av det. Jag har funderat väldigt mycket på allt. Och kommit framtill att det kommer bli en heldel förändringar när det gäller mig och mitt liv."

Det vore väl skönt om hon den här gången menade allvar och verkligen tog tag i saker och ting. Hitta sig själv, som det så klyschigt heter. Hon har inte verkat må så bra på sista tiden, deprimerad och utbränd och ständigt trött, hon har inte ens sett glad ut i sitt tv-program eller på sin födelsedagsfest. Det var länge sedan vi såg en bild på en glad Linda, där leendet når ända ut i ögonen. Det vore nog klokt att ta ett steg tillbaka, hålla sig borta från rampljuset och bara "vara" ett tag.

Snygg studentklänning

Engla tipsar om en helt underbar klänning i vitt. Kanske något til studenten? Sjukt söt tycker vi. Finns hos Gina Tricot för 349 kr. Synd att det var några år sedan vi själva tog studenten - annars hade vi skyndat oss til Gina Tricot för att hinna få tag i den.

Det rör sig i bloggvärlden

Det är många bloggare som bytt adress den senaste tiden och nu hör även Johanna Trenck till den skaran. Igår gjorde hon sin sista dag som bloggare hos finest.se. Hon har bestämt sig för att hon har "viktigare saker för sig än att skriva en blogg". När det händer något spännande kommer hon dock att skriva om det i sin "egen blogg" på adressen trenck.blogg.se.

Rattar som rattar?

Kissie längtar till hon ska operera sig och hintar friskt om vilken typ av operation hon tänkt göra innan sommaren. Kissies mamma tycker att det vore bättre att först satsa pengar på ett körkort. Det tycker inte Kissie.

Vissa föredrar att ta sig fram med bil - andra försöker hitta andra sätt att ta sig fram i livet på.

Spännande grejer för Katrin i höst

Katrin berättar att hon ska få göra nåt riktigt kul till hösten. "Det börjar i oktober och håller på till jul."  Vad tror ni det är?

Vi gissar att antingen ska hon vara en levande dekoration i NK:s julskyltning, eller så kommer hon att bli den nya programledaren i Idol. Undrar vilket jobb hon skulle klara bäst?

We love CP

Det har nog inte undgått någon hur mycket vi gillar både cpmamman och cp-bloggen - om det fanns en fanclub så skulle vi vara ordförande i var sin. Så det är klart att vi gillar CP. Det är inget skällsord för oss, och vi medverkar gärna till att få bort den negativa stämpeln på alla sätt vi kan. CP står för Cerebral Pares och CP-skada är något man har, inte något man är.

Jonas med cp-bloggen skriver förresten idag att Alla är någons förebild. Det är hur sant som helst. Och det är värt att tänka på.

Läs mer om kampanjen I Love CP hos cpmamman Towe och hos cp-pappan Jon, där också loggan finns för nedladdning i flera olika storlekar.

Sandra Dahlbergs framstjärt

Sandra Dahlberg fick ett mail med uppmaningen "det vore fett nice om du kunde lägga upp ett par bilder på din fitta på din blogg". Sandra är inte den som vill göra sina läsare besvikna, så hon bjuder på ett par avskalade bilder. Håll till godo!

Charlotte Perrelli har flyttat

Dags för ännu en bloggare att byta adress, nu är det Charlotte Perrelli som börjar blogga på Chic. Inga större förändringar utlovas utan hon kommer att blogga på samma sätt som hon gjorde innan.


Mathias Holmgren - ny i bloggvärlden

Mathias Holmgren har börjat blogga på hanky, om nu någon kommer ihåg honom. Han var med i Fame Factory och blev därefter ny sångare i Barbados innan de blev osams och han fick sluta.


Final i Let's Dance

Ikväll är det Let's Dance final, kommer ni att kolla och vem hejar ni på?

Själva slutade vi titta när Blondinbella åkte ut, är man bloggskadad eller vad? Ikväll kommer hon att vara med och dansa, liksom de andra deltagarna som röstats ut. Vi håller nog en liten tumme för Magnus om vi måste välja, det är ju lite kul att en så pass stor man kan röra sig så smidigt som han gör.

Rosing till Karlstad - eller?

Igår kunde man läsa på Bobbys blogg att han och Linda ska till Karlstad och vara kvällens värdar på Arena. Linda dementerade det på sin blogg och sa att hon INTE skulle dit:

"Vill bara upplysa alla er som hade tänkt besöka Club Arena i Karlstad för min skull att jag INTE kommer närvara!!

Jag befinner mig i Sthlm, och det har aldrig varit sagt att jag skulle åka ner dit och göra det här jobbet. Det stämmer allså inte.

Vill också tillägga att jag aldrig tar sådana updrag,
those days are over long time ago.

Jag kommer inte att vara där..."

Men nu har Linda tagit bort det inlägget från sin blogg. Och Bobby pratar fortfarande om att han och Linda ska till Karlstad på fest i kväll och fotografering imorgon.

Har Linda dåligt minne? Har hon i så fall dåligt minne och glömt att hon tackat ja, eller har hon dåligt minne och glömt att hon aldrig tar sådana uppdrag?

Storstadspojken och diskhelvetet

Blondinbella lagar maten, Nils diskar. Nu vill han återta sitt monopol på matlagningen eftersom hon slabbar ner hela köket och lämnar kvar så mycket disk för honom att ta hand om.

Ett alternativ är ju annars att skaffa en diskmaskin, det sparar en hel del tid och då gör det inte så mycket om man grisar ner många kastruller och slevar heller. Då kan man blogga samtidigt som man diskar också, det är fantastiskt bra.

Vilket föredrar ni, matlagningen eller disken?

Det gäller att hålla koll på telefonen...

...så det inte går som hos Sagolikt by Perla. Hennes lilla dotter ringde nämligen SOS alarm så polisen ryckte ut. Vi kan tänka oss att det var pinsamt när poliserna dök upp! Hoppas de inte får en räkning på utryckningen också.... ;)

Hemlös med egen blogg

Situation Stockholm har sedan i februari en blogg där hemlösa får möjlighet att göra sin röst hörd, Hemlös med egen blogg.


Det spelar ingen roll om du bor, var du bor eller hur du bor - även om du är hemlös kan du ha en blogg. För alla bär sin historia, vill göra sin röst hörd. Det handlar om demokrati, om människors lika värde, om att möjligheter ska vara öppna för alla.


Här får vi möta 8 personer som bloggar, både män och kvinnor, och får ta del av deras tankar och känslor. Alla har sin egen historia att berätta. Vi fastnar speciellt för Patte Öhrn som skriver öppenhjärtligt om sitt liv, sitt drogproblem och relationen till sin dotter. Det är texter som berör.


Vi förstår inte Kissie

Det är i och för sig inte första gången det händer, men ofta brukar man kunna uttyda vad människan menar trots att hon uttrycker sig konstigt ibland. Igår kväll skrev hon ett argt inlägg om... ja om vaddå egentligen? Om barnporr och porr och våldtäkter och Tele2 och Helena Karlén och... hon är för och emot och... ja vad försöker hon säga egentligen?

"Våldtäkter är något hemskt, också att anklaga männsikor för det.. Kvinnor får ärr som följer med hela livet, män också som i fängelset tex. Att bli straffad för våldätckt är ett självklarhet enligt mig, ett hårt staff! MEN - att bli anmäld eller utpekad när man inte är skyldig är inte lika farligt som att ha blivit utsatt men jobbigt nog. Våltaktsmän ser alla ner på, hela deras liv.."

Josefin Craaford till Finest

Hos Alex Erwik kan man läsa att Josefin Craaford börjar blogga på Finest.se i morgon. Hon bloggade tidigare på Veckorevyn men slutade med det för några veckor sedan. Vi följde inte hennes blogg särskilt noga förut, utan läste den endast sporadiskt. (Det är lätt att glömma bort Veckorevyns bloggar av någon anledning - trots att två mycket bra bloggar, En äkta man och Dejta eller dumpa huserar där).

Det verkar i alla fall vara många som gillar Josefins bloggande, så det är nog en del som blir glada att hon gör en nystart. Det ska bli spännande att se om hon "levererar".


En mammas dag x 2

Säkert har ni full koll på dessa bloggar, då dom är rätt "gamla i gemet", men om det nu råkar vara någon som missat dem så tycker vi ni ska klicka er in och kolla runt.

Helena och Weronica bloggar under samma tak, på enmammasdag.com, och det är omöjligt att tipsa om bara den ena. De är båda två ljusa, luftiga och lättlästa bloggar, och fullproppade med vackra och arbetade bilder. Riktiga "feel-good"-bloggar!

Hemma hos Lisa Bengtsson

Lisa Bengtsson är en av våra absoluta favoriter när det gäller formgivning. Hon gör mönster och illustrationer som hamnar på tyger, tapeter, porslin, kläder etc. Nu har hon börjat blogga på Elle Interiör - Hemma hos Lisa. Där får man följa hennes vardag som formgivare.

Frågor och svar

Nu har vi stängt frågelådan och här kommer alla svaren!

Hur gamla är ni? Vad jobbar ni med?
Gamla som gatan, dvs runt 30. Den ena lite äldre, den andra lite yngre. En av oss jobbar med grafisk design och marknadskommunikation på en webbyrå. Den andra är en jurist som efter några år på domstol valt privat sektor (en anställning som hon just nu är delvis ledig från för andra projekt).

hur många är ni som bloggar? vad heter ni?
Vi är 2 st. Lotta och Mari.

Har ni någon annan, egen blogg? Hur ser ni ut? Vart bor ni?
Vi har varsin egen blogg, ser väl ut som folk gör mest, och bor norr om Stockholm.

Har ni kids?
Ja sammanlagt fem.

Visst är ni jurister?
Javisst, en av oss.

Varför denna ständiga piffighet omkring små inredningsdetaljer i hemmet? Är det ett specialintresse hos er?
Varför inte intressera sig för kaffe istället? Jag kräver fler kaffeinlägg av er!

Är det så mycket inredningsdetaljer här? Det är i alla fall inte ett specialintresse hos oss. Vem vet, kanske det dyker upp kaffeinlägg också.

Hur väljer ni vilka bloggar ni ska kommentera? Letar ni efter nya intressanta bloggar eller kör ni på de populäraste? Titta gärna in hos mig =)
Vi har en hel radda favoritbloggar som vi ofta kollar igenom, dessutom letar vi ständigt efter nya guldkorn. Tipsa oss gärna. Vi kollar in hos dig sen.

Vad tycker ni om bloggkommentatorerna?
 Vi läser deras blogg och tycker den är bra.

Är ni Odd Molly fans? Har ni mycket Odd Molly kläder? Jag vet att ni har bloggat om Odd Molly två gånger... så jag misstänker att ni är det...
Lotta gillar Odd Molly, men har långt ifrån så många plagg som du har tyvärr :(

Jobbar ni?
Ja, hårt.

vilken/vilka är era favorit bloggar?
Jättesvårt att bara nämna några, för det finns så många bra. Men Lottas favoriter är Hannah Graaf, Trettioplus, cpmamman, En äkta man, Fyra nyanser av rosa och Enkel men komplicerad. Mari gillar bland annat Vimmelmamman, Storstadspojken, Sabinas kamp, Tyskungen (innan den spårade ur på slutet), Fotbollsfrun, Kryddburken  och det allra senaste favoriten cp-bloggen

Hur hinner ni uppdatera så mkt, är det inte svårt att få ihop med ett "riktigt" jobb?
Jo det är skitsvårt faktiskt, men det går. Oftast.. :) Som tur är har vi väldigt fria arbetstider.

Är ni två stycken som skriver? Kvinnor?
Ja, sist vi kollade.. :)

Vad skiljer er och bloggkommentatorerna åt? Är ni direkt konkurrenter?
Det finns många bloggare som vi båda skriver om, men medans dom skriver mer om Alex Schulman och Engla, så skriver vi mer om okända bloggar. I viss mån är vi väl konkurrenter, men vi ser det främst som att vi kompletterar varandra.

Tjänar ni några pengar på bloggen? Hur många är ni som håller i bloggen?

Nej inte en krona. men visst hade det varit trevligt om någon ville ge oss åtminstone någon liten gratispryl ;) Men vi har ju inte den typen av blogg som företag skickar saker till.

Hur kommer det sig att ni skriver om Kissie så ofta? Är det för att hon är "stor" bloggare eller är det för att.. tja.. ni gillar att skratta åt henne osv? :P
För att hon är stor och för att hon är rolig.


Gynnings nya tatuering

Carolina Gynning visar upp sin nya tatuering idag. En fjäril i äkta Gynning-stil. Lite udda placering, och vi ser inte riktigt vad det står - Nobody can change me kanske? Den är väl snygg när hon ligger och poserar på det sättet i alla fall, även om den kanske är lite för "spretig" för vår smak.

Hannah Graaf under ny flagg

Hannah Graaf som just nu bloggar på mama kommer från och med 1 april att blogga under eget tak, på bloggfamiljen.se. En sajt hon startar tillsammans med sin man. Vi önskar lycka till och ser fram emot premiären! Vi vet inte riktigt vad sajten kommer att innehålla mer än Hannahs blogg, men det vore väl kul om även syrran Magdalena började blogga där?

Apropå Blondinbellas taxiåkande

Apropå Blondinbellas taxiåkande så hittade vi en poster hos Flex inredning som är passande i sammanhanget. Superläcker formgivning! Den finns att köpa på Quality Goods Inc. och är en av flera posters på samma tema. Varje poster finns i en begränsad upplaga på 50 st, och de är signerade.

En bebis till Towa

Towa Lindgren skämtar återigen i sin blogg om att "skaffa" barn. Inlägget är ju givetvis ironiskt skrivet. Men det börjar bli lite ofta nu. Vi tror nog att hon nog är lite bebissugen trots allt? :)

Kanske vi inom en ganska snar framtid får läsa ämnen som "Så behåller man ett bra sexliv under graviditeten" i hennes sexspalt.


Frågestund

Det är en del som är nyfikna på oss har vi förstått, både i kommentarer vi får och på mailen. Vi tycker väl kanske inte att det är vi som ska vara i fokus på den här bloggen, då den ju inte handlar om oss utan om om alla andra bloggare, men uppenbarligen finns det ett visst intresse och en nyfikenhet kring våra personer.

Så därför kör vi en frågestund - frågan är fri under dagen så svarar vi på frågorna ikväll.

Stina-Lee har ny design

Nu har Stina-Lee fått sin nya bloggdesign.

Vi tycker att den är helt ok (liksom även den förra var), men någon särskilt stor förändring är det ju inte.

Vad tycker ni?

Miljöomedvetna Blondinbella

Blondinbella berättade igår om hur hon åkte taxi några hundra meter till en radiointervju. Förra veckan när hon skulle på biopremiär åkte hon också taxi en lika kort sträcka. Varför då kan man ju undra? Några hundra meter orkar hon väl gå? Det kan knappast gå snabbare med taxi än att promenera heller, inte i storstadstrafik, och inräknat den tid det tar att ringa taxi om man märker att man är sen samt betala innan man kliver ur, så kan inte tidsvinsten vara särskilt stor - om ens någon.

Och att hon ens nämner det i sin blogg, som att hon tycker det är något coolt med det? Lite mer miljöupplyst borde man väl vara än så.

Kakor, secondhand och gammaldags glamour

Miriam är en 18-årig tjej med en inneboende tant som drömmer om gamla tider och couture. Kafferepet heter hennes blogg, och den är väl värd ett besök om ni är sugna på lite 40-tals nostalgi. Här finns massvis med inspirationsbilder både på Miriam själv och klipp från gamla tidningar och annonser. Tjusig filmstjärnefrisyr har hon också.


Dagens roligaste

Magda bloggar om sitt liv som trebarnsmamma - och hon bjuder verkligen på sig själv. Idag ger hon ett "ansikte" (eller snarare två bröst) åt det förvirrade tillstånd som det är omtalat att ammande kvinnor ibland kan befinna sig i. :)

Vi tycker hon är modig och cool som bjuder på det hela och ger läsarna en möjlighet att skratta med henne och kanske känna igen sig i hur livet ibland kan vara.

Kolla in vad vi menar.

Rätte-för-Rosing Ejjan

Egill Arnljots, eller Ejjan som han kallas, har också en blogg. Utan att egentligen veta särskilt mycket om någon av killarna i programmet så är i alla fall han den som verkar vettigast av dom alla. Men till skillnad från Hugos blogg, som översvämmas av kommentarer från (unga?) beundrarinnor, är det inte alls lika mycket fart hos Ejjan. Kanske för att dom inte hittat till hans blogg?

Vem skrattar åt Helen?

Helen Lindgren, med bloggen Life of Helen, har klättrat på listorna senaste tiden. Det roligaste med den här bloggen är att den är listad under kategorin humor på Bloggtoppen och Bloggportalen, men vi förstår inte vad det är som är roligt med den?

Inte vill väl Helen att vi ska skratta åt henne när hon lägger upp fina bilder på sig själv, eller skriver om sin vardag, sin "baby" och de filmer hon kollar på? Det här är väl snarare en klassisk mode/vardags/livsstils-blogg á la glamourmodell.

Visst, det finns många andra under humor-kategorin som inte heller borde klassas som humor, men många av dem är i alla fall sådana som man skrattar lite åt... eller med...

Tro på det "omöjliga"

 
"Tills jag var 5 år kunde jag bara få fram fåtaliga ord.
Tills jag var 13 använde jag rullstol.
Idag arbetar jag som föreläsare och planerar att bestiga kebnekaise.
Ibland blir det inte som man har tänkt - ibland blir det bättre!"

En upplyftande och positiv blogg av en härlig person. Så skulle man kunna sammanfatta "Cp-bloggen", Jonas Helgessons blogg.

Jonas fick navelsträngen runt halsen när han föddes. Ett "ögonblicksverk" med stora konsekvenser. Navelsträngen runt halsen resulterade i 40 min utan syre - och en cp-skada.

Men Jonas är noga med att poängtera att han inte enbart är sin cp-skada, han är även make, vän, golfare, kaffeälskare, basist och livsnjutare. Mycket mer än cp dessutom. Hans livsmotto är: "Vem du än är och vilka förutsättningar du än har - lev livet fullt ut!"

Och detta genomsyrar hans blogg. Hans livsglädje, entusiasm och drivkraft är enorm. Han är en sån som de flesta av oss har mycket att lära av. Ingen (oavsett funktionshinder eller ej) kan allt - men alla kan något. Och ofta så mycket mer än vi själva tror. Det gäller att ta tillvara det man kan och göra det allra bästa ev det liv man har. Och att njuta.

Kissie på behandling

Okej. Det blir mycket Kissie nu, men det kan inte hjälpas. I alla fall Falkman uppskattar alla våra Kissie-inlägg har vi märkt... ;)

Idag påbörjar hon sin behandling, som hon försöker hålla lite hemlig så att folk ska gissa vad det är. De flesta gissar på hudbehandling mot acne. Ett annat alternativ är samtalsterapi.

Men, nu har vi en ny teori. Tarmsköljning.

Ledtråd 1. Maten ska innan en tarmsköljning bestå till 50% av frukt, grönsaker, frön och nötter. Och Kissies frukost-lunch består idag av All-bran flingor och fruktyoghurt.

Ledtråd 2. Jag måste först och främst få hem lite produkter som "förbereder" innan vi börjar med dom riktiga stora maskinerna.. Lavemang heter det. Det kan nämligen underlätta att ta ett lavemang dagen innan tarmsköljningen. Innan "de stora maskinerna" sätter igång sitt arbete så att säga...

Lycka till Kissie!

Kissie och paljettpumpsen

Kissie designade sina egna skor igår genom att klistra fast paljetter på klacken, med nagellim. Men det räckte tydligen inte med en remsa mitt bak, utan nu har hon dekorerat hela klacken med paljetter.

Sådär va? Inte för att vi är några modebloggare men särskilt snyggt tyckte vi inte att det var. Vi undrar mest hur snygga dom kommer att vara efter en promenad utomhus... eller för den delen inomhus. Det lossnar nog en hel del paljetter när man trampat runt i dem ett tag... Men tanken var god i alla fall. Eller nåt.


Galen i tv

Det finns flera bra tv-bloggar där ute, men en som är rätt ny i sammanhanget och som vi fastnade för direkt vi tittade in är TV-galen. Det är två tjejer som håller koll på tv-världen och tipsar om sevärda program och serier som är på gång. Dessutom är bloggen både snygg och stilren, sånt gillar vi!

Smartaste pastasleven

Det här var en riktigt smart pastaslev, varför har ingen kommit på det tidigare? Inte nog med att man kan riva sin parmesan på baksidan, det finns också ett spaghettimått i handtaget. Det är Jellon som tipsar om den här sleven, som finns att köpa på Designtorget. För en hundring blir den din!

Vi har nog inget liv

En av de bloggar som vi gillar och därför brukar läsa är "Bloggkommentatorerna". Något vi har märkt är att de då och då, när de har skrivit om något som någon annan inte håller med om eller ogillar av någon anledning, får höra saker i stil med att "de inte verkar ha något liv". Lite trist med sådana "påhopp" har vi tänkt...

Vi har haft tur och varit förskonade. Kan faktiskt inte minnas att vi någonsin fått höra just de orden - förrän idag.

Och gissa från vem?
Bloggkommentatorerna.

Det ligger någon sorts ironi över det hela kan man tycka...


Inte så oväntat Johanna

I sin blogg berättar Johanna Trenck om olika bitar ur sitt liv, nu senast om tiden från hösten 2007 fram till idag. En tid av främst många modelljobb, något som Johanna inte gillade alls då hon är en sån som "tänker för mycket" och inte gillar att bli behandlad som man ser ut (konversationerna sjönk till en låg nivå). Men hon sysselsatte sig självklart även med annat under denna perioden i livet "Varje morgon gick jag en timme innan frukost. Jag drack mitt kaffe på Starbucks och såg till att operera mig på den kända Beverly Hills kliniken som opererat alla deltagarna i skönhets plastikdokumentären." För Johannas del blev det operationer av bröst och underliv och dessutom "fillers" i ansiktet.

Att Johanna inte alls gillar modellyrket är kanske något som förvånar vissa. Något som däremot inte lär var så oväntat (inte för någon som sett Johannas medverkan i "Sanningens ögonblick" i allafall) är att hon älskade det liv hon tidigare hade i Cannes. "Från Cannes flyttade jag hösten 2007, då hade jag spenderat min tid där med kändisar, miljonärer och framgångsrika jet-setters. Jag älskade det livet och dagarna som bestod av båtturer, champagne bord, Formula 1 i Monaco, resor, god mat och vin och härliga upplevelser på Rivieran."  Det måste verkligen ha varit himmelriket för Johanna.

Många skulle säkert tycka att delar av det livet vore roligt - men få är nog lika besatta av just den livsstilen som Johanna gett intryck av att vara. "Inget offer är för stort" är en fras som osökt dyker upp i huvudet...

Inget twitter för Kissie

Kissie har upptäckt twitter. "Dom (Facebook) har tydligen fått en ny konkurent, "twitter". Jag har aldrig gått in på deras hemsida men jag vet att det är ett nytt sätt att blogga, dvs microblogga. Skriva några rader sen är man klar, utan bilder eller någonting! Tycker det verkar supertråkigt.."

Det förstår vi att hon tycker. Vissa tror ju att twittrandet kommer att konkurrera ut bloggandet. Ett inte särskilt roligt scenario för de bloggare som, liksom Kissie, gillar att lägga ut många bilder (inkl. idolbilder) på sig själv.

Men även vi hör till gruppen av "bakåtsträvare(?)" som föredrar blogg framför twitter. Men vi får se vad som händer i framtiden - även bloggandet dömdes ju ut av många i början och numera har nästan "alla" en blogg.

Vad föredrar ni, twitter eller blogg? Eller är det så att de kompletterar varandra och det bästa är att ha både och?

Blondinbella får smaka på verkligheten

Det är ju sedan länge känt att Blondinbella har siktet inställt på att läsa juristutbildningen vid Stockholms universitet. Nyligen berättade hon även i en intervju för Aftonbladet om hur det kom sig att just jurist blev hennes drömyrke. "Det faller sig naturligt för mig att börja plugga juridik. Ända sedan jag såg filmen Legally Blonde så har jag vetat att det är mitt mål, säger Isabella Löwengrip".

Blondinbellas förebild är dessutom filmens huvudrollsinnehavare - den blonda, rosaklädda juriststudenten Elle Woods. Det är som Elle Woods Blondinbella vill bli.

Vi tycker att det är bra med ambitioner och Blondinbella verkar vara en både driftig och målmedveten tjej. En tjej med planer för sin framtid. Men - inte trodde vi att det är "Legally Blonde" som väckte hennes intresse för juridik. Med all respekt - att arbeta som jurist i Sverige har nog ganska få likheter med filmen "Legally Blonde". Detta oavsett vilken juristbana man väljer. Och om man som Blondinbella vill arbeta som brottmålsadvokat, och alltså visa upp sig i en rättssal, så bör man nog åtminstone i viss mån anpassa sig efter den tradition som råder där. Inte Elle Woods-stuket kanske... Eller kanske det är så att det är just en rosa färgklick som saknas där bland kritstrecken? Kanske Blondinbella kan bli den som bryter nya vägar?
 
Blondinbella berättar även att "Min juridikutbildning kommer att leda mig till drömjobbet som försvarsadvokat. Jag vill arbeta med kvinnors rättigheter och kvinnofridsbrott". Vi förstår ingenting. Hon vill jobba med kvinnors rättigheter och kvinnofridsbrott. Det är ju en fin tanke. Men sen kommer det - hon vill göra det som försvarsadvokat. Vi kan inte få det till annat än att hennes framtidsmål är att inrikta sig speciellt mot att jobba med kvinnofridsbrott, som försvarare för de män som begår de brotten. Men det är väl inte att arbeta med kvinnors rättigheter? Eller är det bara så att hon blandar hop termerna lite och egentligen inte alls tänker arbeta som försvarare i denna typ av mål utan som målsägandebiträde?

Vi vet ju om att Blondinbella anser Sverige vara ett helt jämställt land och därför vill vi även informera lite om den verklighet som hon kommer att möta som jurist. Vi vill ju inte att den kommer som en altför obehaglig överraskning för henne. Det är nämligen så att det fortfarande finns löneskillnader i de flesta branscher - så även för jurister. Blondinbella får alltså räkna med att varje månad tjäna ett par tusenlappar mindre än Storstadspojken när de båda kommer ut i yrkeslivet. Dessutom bör hon vara medveten om att juristbranschen på många sätt är traditionell och i viss mån gammeldags. Vilket i och för sig kanske är något som skulle må bra av att ändras på litegrann (kanske av en rosaklädd blondin med skinn på näsan?)...men att ändra på cementerade traditioner är inget som är gjort i en handvändning,

Hos Carina Lundberg Markow hittar vi denna sammanställning över vissa fakta gällande kvinnliga jurister:

 • 64 % av Sveriges juridikstuderande är kvinnor
 • 50 % kvinnor anställs på advokatbyrå som biträdande jurister
 • 20 % av advokaterna i Sverige är kvinnor
 • 8,5 % kvinnliga delägare på de tio största affärsjuridiska byråerna
 • av 23 dispiterade kvinnliga jurister fick 1 en lektorstjänst
 • 35 % av de kvinnliga forskarstudenterna på juridikum har upplevt könsdiskriminering
 • 5 % har blivit sexuellt trakasserade av sina lärare

 • Ni ser tendensen. Flest kvinnor på utbildningen. Lika många män som kvinnor anställs på advokatbyråerna. Men när det väl ska bli advokater av de anställda händer något - kvinnorna försvinner. Och när det ska bli delägare av dem - då är kvinnorna nästan borta. Varför? Till viss del kan fördelningen nog förklaras med att det finns fler män än kvinnor som varit yrkesverksamma länge - att det förr var fler män än kvinnor på utbildningen. Men det kan aldrig förklara hela detta stora tapp. En annan förklaring kan vara att fler kvinnor än män "frivilligt" hoppar av karriären innan de når delägarskapet. Frågan är bara om det verkligen är frivilligt - eller medelst milt tvång av en organisation som inte möjliggör en fungerande karriär och samtidigt ett fungerande familjeliv. Vi vet inte. Det vore intressant att höra vad Blondinbella har för synpunkter på dessa punkter. Om hon kan förklara hur detta kan vara jämställt...

  Slutligen, all heder åt Blondinbella som har planer och ambitioner. Friskt vågat hälften vunnet. Men tro bara inte för mycket på den rosa hollywoodsagan...för det är naivt. 


  Felicia Book försvarar mamma

  Felicia Book gästbloggar i mamma Annas blogg, och gör det med ett bitande svar på tal till Josefin Craaford som sa några mindre snälla saker om Anna i morgonradion. Vi lyssnade inte själva, men tydligen haglade kommentarerna om att hon frossade i sig wraps, handlade skor och att hon borde köpa sig en tajt minikjol istället.

  "Till Josefine, nu blir jag lite smått elak. Du är patetisk, pinsam, osmaklig, barnslig, och riktigt riktigt riktigt blåst. ytteligare en gång vill jag understryka att jag inte säger det för att vara elak men du bevisar dessa kvaliteter hos dig själv gång på gång. och du Josefine, var du inte rädd för clowner? hur går det ihop egentligen? ja.. med tanke på att du själv är en riktig pajas?"

  Bra skrivet och bra att säga ifrån. Anna Book är väl en av de kändisar som fått ta emot mest glåpord "för ingenting" genom åren.

  Olika sidor av Rosing

  Om man läser Lindas blogg så får man intrycket att hon är ganska krasslig, hon har legat med feber hela helgen och lyckades imorse kravla sig iväg till apoteket för att köpa alvedon och nässpray innan hon däckade på soffan igen.

  Men om man läser Bobbys blogg så låter det annorlunda. Där fixar Linda sallad innan de ska iväg på långpromenad och power-walka sig i form till sommaren.


  Fast det förstås - Linda verkar vara den som tillfrisknar snabbt. Det tog ju mindre än en dag att gå från utbränd till toppform.


  Även Natacha skaffar strippstång

  Medan Towa pryder vardagsrummet med sin strippstång, så väljer Natacha att installera sin i sovrummet. Det tyder väl kanske på en något mer exhibitionistisk sida hos Towa.

  Månntro om detta är början på en trend - strippstängernas intåg i folkhemmet? Kanske de verkligen kommer att finnas till försäljning på IKEA från och med nästa år, strippstången Göran - i krom eller den förgyllda varianten Berta?

  Rätte för Rosing-Hugo bloggar

  Hugo Rosas, 19-åringen med hundögonen som är Linda Rosings favorit i dejtingsåpan, har också börjat blogga. Han verkar vara en favorit hos många tjejer, så det är säkert många som vill spana in den bloggen. Killar med gissar vi.

  Blondinbella och feminismen

  Blondinbella är ute och cyklar med sitt feministprat igen, ute och cyklar och kör rakt ner i diket.

  "Feminismen har gjort stora framsteg genom tiderna men jag tycker att feminism har blivit något omodern idag, något som inte längre behövs. Vi har jämställdhet i Sverige. Det enda hindret vi kvinnor har är varandra."

  Det är så dumt, så dumt så man tappar hakan helt. Visst har vi kommit långt i Sverige jämfört med många andra länder, men att säga att Sverige är jämställt är långt ifrån sanningen. Sverige är inte ens bäst i världen på jämställdhet, utan har tappat i placering till nummer 3. (Enligt World Economic Forum).

  I Sverige har kvinnor i snitt 17% lägre lön än männen. Om man räknar bort skillnader som beror på sektor, ålder, yrke osv, skulle kvinnors löner uppgå till 93% av mäns löner. Resterande 7% går inte att förklara.  
  72% av alla chefer i Sverige är män. 97% av alla sekreterare är kvinnor. Sverige är ett av de länder i världen som har högst andel kvinnor i arbetslivet. Men Sverige har också en av de mest könssegregerade arbetsmarknaderna i världen.  (Källa: SCB:s statistik över jämställdheten i Sverige presenterad av JämO)

  Det är hårda fakta och siffror det inte går att blunda för. Listan kan göras betydligt längre, men det skippar vi. Dessutom finns alla dessa sociala normer och traditionellt könsrollstänkande som faktiskt lever kvar i ganska hög grad i samhället. Visst finns det ännu kvar saker att jobba för. Inte är vi väl nöjda?


  Alex har ännu inte blivit pappa

  Under några timmar i natt trodde många (inklusive någon på Aftonbladets webbredaktion) att Alex Schulman blivit pappa efter ett akut kejsarsnitt. Så är inte fallet. Det hela var ett skämt från Alex sida.

  Men under den stund som Alex inlägg ännu inte hade dementerats av honom själv hann bloggvärlden producera både ett och annat inlägg där den glada nyheten basunerades ut. Även media hakade på och Aftonbladet lade upp en artkel på nätet. Självklart är den numera nedplockad men finns att läsa här.

  Även bland blogginläggen lär det komma nedplockningar, tillägg och liknande under dagen. Och en och annan tycker nog, så här i efterhand, att det kanske var lite förhastat att gå på Alex "skämt". Redan efter en snabb blick på bebisen i Alex famn kan man ju konstatera att den inte precis ser ut som en alldeles nyfödd, dessutom kraftigt (för nog är det väl mer än fem veckor kvar?) prematur bebis? Åtminstone Aftonbladet borde kanske ha tänkt till en sekund eller två innan de publicerade.

  Nu handlade det om en bebis - vad dras vi med i och tror på nästa gång? Och av vem?

  Top notch Johanna

  Johanna Trenck fortsätter att göra ett osympatiskt intryck i Sanningens ögonblick. Ikväll fick hennes kille sen flera år tillbaka veta att hon inte älskar honom. Men hon älskar nog hans pengar i alla fall, hon förväntar sig att bli försörjd av sina killar. Hon verkar dessutom lida av en osund besatthet av sitt kriminella ex.

  Tråkigt för henne att hon fick gå hem utan pengar, alla dessa avslöjanden utan en krona för besväret. Johanna verkar inte vara den typen av person som gör saker gratis heller. Hon hade gott kunnat få vinna pengarna om hon lagt dem på terapi, hon verkar behöva lära sig att älska sig själv och andra.

  Kissie och pedofilen

  Stackars Kissie har träffat en "pedofil" i tunnelbanan! En man i 35-årsåldern som hade med sig en 20-årig tjej och som dessutom tyckte att Kissie var söt. 

  Mannen i fråga ville även fotografera Kissie och det kan vi ju förstå känns obehagligt och påträngande. Men pedofil?? Menar Kissie att hon är ett barn? Att hon har en "prepubertal" kropp? Eller har hon helt missat vad ordet pedofil betyder? Kanske hon tror att det innefattar alla över en viss ålder som visar intresse och ger komplimanger till tjejer under 18 år (hon själv är ju 17 år några veckor till)? 

  Eller kanske hon helt enkel bara vill berätta att hon är så attraktiv att folk kommer fram på stan för att fotografera...

  Sveriges största blogg - Godisbella

  Blondinbella har frågestund idag och en sak som kommer fram, och som är en nyhet iallafall för oss, är att hennes blogg egentligen skulle ha hetat "Godisbella".

  Det namnet var dock upptaget, och även om namnet kanske är sött på sitt vis, så är säkert "Blondinbella" ganska glad för det idag.

  Dominika har bestämt sig

  Nu är titeln på hennes bok spikad, och det blev varken Bättre än karlar eller Bättre än sex. Njutning till varje pris - en bok för kvinnor kommer den att heta, och det tycker vi är klart bättre än de två tidigare förslagen.  

  Italiensk smörgåstårta

  I den alltid lika inspirerande matbloggen "Kryddburken" hittar vi ett recept på en smörgåstårta med italiensk touch.

  Mozarella, parmaskinka, pepparsalami, soltorkade tomater, creme bonjour... det vattnas i munnen. Kryddburkens tårta känns som något som bara måste provas.

  Bloggen med koll på kändisbebisar

  Det är kul att läsa om kändisar, och minst lika roligt är det att läsa om kändisar som fått barn. Vi har hittat en blogg som heter Kändisbebisar.se som handlar om just kändisbebisar. Här blir man uppdaterad om det senaste som är på gång i bebisväg.

  Li är fortfarande fascinerad av sina bröst

  Li har lagt ut bild nr 24153 (en ungefärlig siffra, vi orkade inte räkna alla) på sina nya bröst i bloggen. En väldigt naken bild. Hon konstaterar samtidigt att "Med ett par nya tuttar skulle ni oxå spegla er i duschen".

  Vi säger som den klarsynte kommentatören "Ja kanske det, men inte i helvete skulle jag lägga ut det till allmän beskådan".

  Skaffa ditt alldeles egna typsnitt

  I bloggen "En bulle ur ugnen" hittar vi en länk till en sajt där man kan göra ett typsnitt baserat på sin egen handstil. Helt gratis dessutom. Helt klart en kul grej att testa.

  Ägna även en stund åt bloggen "En bulle i ugnen". En härlig "mammablogg" (inte renodlad - men blogginnehavaren har en liten son som figurerar en hel del i inläggen) som egentligen förtjänar ett helt eget omnämnande. Det som främst utmärker bloggen är de underbara fotografierna - kolla särskilt in siluettbilderna från blogginnehavarens graviditet. Vackra är bara förnamnet.


  Somrigt från Gina


  Modemogulen tipsar om den här blommiga kjolen från Gina Tricot. Supersnygg till bruna ben i sommar!

  Vägen tillbaka efter en våldtäkt

  Long way back handlar om vägen tillbaka efter en våldtäkt. Tjejen som skriver blev våldtagen på en fest av två killar, och bloggen är hennes sätt att bearbeta händelsen. Det är förstås många starka och jobbiga känslor i omlopp efter en sådan händelse, och det är en snårig väg att hitta tillbaka till sig själv. Här får man följa med på vägen.

  Robinson-deltagare med blogg

  Ikväll börjar Robinson - det tycker vi ska bli superkul. Trots att dom skövlar regnskogen. Det är ju inte kul förstås, men vi hoppas att TV4 gjort rätt för sig.

  Som vanligt verkar det vara en färgstark skara deltagare som är med i programmet, och några av dem är särskilt intressanta för oss då de även bloggar. 

  Anna Lundh har två bloggar, dels sin egna och så bloggar hon även på Dalarnas Tidningar.

  Angela Monroe har även hon blogg, och hon satsar rejält på att marknadsföra den nu när programmet börjar. Hon söker nämligen en "hungrig säljare".

  Ellenor Pierre bloggar, med 6 prenumeranter på Bloglovin. Inte en allför vild chansning att den siffran kommer att skjuta i höjden, i alla fall om hon inte blir den första att åka ut ur programmet.

  Christian Ternstedt har också en blogg, om man nu kan kalla det för blogg när han endast skrivit två inlägg. Men han kanske kommer igen nu efter Robinson-äventyret.

  Finns det fler deltagare som bloggar? 

  Kissie söker livvakt

  Kissie blev verbalt attackerad av några "fjortisar" när hon var på H&M, vilket slutade med att hon fick vakteskort ut ur butiken. Kissie reagerar på Kissie-vis. Hon ska ringa ett vaktbolag och skaffa en vakt så att hon vågar röra sig på stan. (Men varför inte ringa Fadde istället? Han gillar både blondiner och att vakta och få vara med på bilder och sånt. Han är säkert billig.)

  Här i landet är det väl bara kungafamiljen som har vakter med sig på stan. Kungafamiljen, och så snart Kissie då. Men är man bloggdrottning (nåja, nästan i alla fall) så är man....

  Bloggtips: Kurbits

  Kurbits - din slöjdkompis i inredningsvärlden
  är en härligt inspirerande blogg! Den tar dig förbi syslöjdsångesten och in i en värld av hemslöjd, broderier, stickning och konsthantverk - och det är en helt fantastisk värld. Den är inte alls tråkig, mossig eller tantig - utan det här är färgstarkt och kreativt. En underbar blogg!

  Supersnygg logga också - eller hur?

  Vad säljer bäst - sex eller karlar?

  Dominika skriver just nu på sin nya bok, och hon vill att den ska heta "Bättre än sex - Boken om vad kvinnor egentligen vill ha". Det tycker inte hennes förläggare Björn som säger att den måste heta: "Bättre än karlar - Boken om vad kvinnor egentligen vill ha"

  Han tror att färre personer kommer köpa boken om man har med ordet sex. Men Björn, vem SJUTTON kommer att köpa en bok som heter "Bättre än karlar"? Vem använder ordet karlar? Och medans sex trots allt är en njutning för de flesta, så är kanske inte "karlar" en njutning för lika många... Eller ens en njutning överhuvudtaget.

  Kopplingen till sex i titeln känns mer självklar eftersom det trots allt är ett av människans grundläggande behov och en naturlig drift hos oss. Liksom sömn och mat. Men karlar????? Karlar är inte ett grundläggande behov för kvinnan. Trots att ni kan vara bra att ha ibland... ;-)

  Annika Sörenstam väntar barn

  Annika Sörenstam lade ju nyligen ner golfkarriären och alla kunde lätt räkna ut att nu skulle det bli försök att bilda familj för hennes del. Tyvärr är det ju inte alltid självklart att det går helt lätt  - speciellt inte när man, som Annika, inte direkt är i 20-årsåldern.

  För Annika har det dock lyckats. I hennes blogg meddelar hon nu den glada nyheten att paret väntar barn.

  Stort grattis! Vi är glada för hennes skull. En oförmåga att få barn nu skulle nog för all framtid ha gett hennes enormt framgångsrika golfkarriär en aning av en bitter bismak. Det hade nog varit svårt för henne att blunda för frågorna - Borde jag ha lagt av några år tidigare? Skulle jag ha kunnat bli mamma då? Är pokalerna värda ett liv utan barn?

  En som säkerligen också har skjutit upp barnalstrandet på grund av "yttre omständigheter" är prinsessan Victoria. Vi hoppas hon och Daniel har lika mycket tur som Annika och snabbt lyckas bli gravida efter bröllopet (om de nu vill det).

  Just dessa frågor är ju aktuella för alla tjejer/kvinnor. Hur länge "vågar" man vänta? Hur mycket annat i livet bör man ha hunnit med innan barnen kommer? Vad är viktigt och vad är det inte?

  Vad tycker ni?


  Familjen Annorlunda

  Någon fler än vi som är fascineras av tiobarnsfamiljen som Tv4 följer i serien om "annorlunda" familjer? Det går ju inte att låta bli att förundras. Vilket projekt att driva runt en sådan familj!

  Den som vill läsa mer om livet som tiobarnsmamma kan göra det på den hemsida som mamman i familjen driver. Sidan innehåller bland annat en blogg som uppdateras ganska flitigt.

  Även på Dramaten bloggar man

  Har ni sett att Dramaten har en egen blogg, Ta sceningången? Där bloggar Örjan Ramberg, Frida Hyvönen och Marie-Louise Ekman.

  Sådär, nu har vi tipsat om lite finkultur också. Nu ska vi se vad Kissie har för sig.


  Bostadsrätten som gick upp i rök

  Under tiden som Blondinbella roar sig i Åre med sin pojkvän, pappa och bror granskas hennes ekonomi på hemmaplan. Det är Realtid som skriver om, det tidigare omskrivna, bostadsrättsköpet som Blondinbella skulle genomföra för sin aktieutdelning från bolaget Blondinbella AB. Som Realtid antyder är det nog många som fått uppfattningen att den lägenhet som Blondinbella och Storstadspojken nyligen flyttade till är denna bostadsrätten. Men så är inte fallet - paret bor i själva verket i en andrahandshyresrätt. En uppgift som inte precis har skrikits ut i Blondinbellas blogg.

  Och inte lär det bli någon bostadsrätt när första aktieutdelningen kommer heller. Vinsten i bolaget väntas uppgå till ca 100 000 kr så om Blondinbella inte har tänkt flytta en bra bit från Stockholm är det nog kört att få pengarna att räcka till något alls.

  Realtid skriver även om de löner som bloggare erhåller från Spotlife. De har varit i kontakt med en f.d. Spotlifebloggare som berättat om hur stora intäkter han tror att Blondinbella har från Spotlife. "Bloggaren tror att Löwengrips intäkter, beräknat på hur mycket han själv tjänar och med ungefär samma intäkt per läsare (själv hade hans blogg avsevärt färre läsare än Blondinbella.se) ungefär går att jämföra med "en genomsnittlig McDonald's-lön"."

  Så nu vet ni - Blondinbella lever på en Mc Donaldslön, gratis mingelbufféer, kläder hon lyckas tigga till sig, ca 100 000 kr i aktieutdelning och på Storstadspojkens studielån. För det kan ju inte alls vara så att hon har ett bättre avtal med Spotlife än denne f.d. Spotlifebloggare hade...


  Vad är en blogg?

  Det kan man ju fråga sig när man ser Bloggportalens lista över mest besökta proffsbloggar.

  Nu har Bloglovin' seglat upp på första plats och petat ner Blondinbella från tronen.

  Men varför då? Bloglovin' kan väl  inte räknas som en blogg? Det är ju en bloggsamling.  Föröker Meral provocera?

  Eller?

  Utan att vara några experter på områden såsom djurs nervbanor, smärtcenter och liknande så vågar vi nog påstå att grisar visst känner smärta när de kokas levande. Meral verkar däremot anse att djur inte har känslor och att det kvittar om de blir kokta levande. Det kan väl inte finnas många som på riktigt tycker på det viset? Är detta kanske bara ett försök att provocera?

  Meral skriver dessutom att människan är överlägsen alla andra varelser - borde inte människan då ha förmåga att känna med andra varelser? Det är iallafall klarlagt att människan sannolikt är den enda art som kan känna empati. Empati, som alltså betyder "medkänsla eller inlevelse, det betecknar i allmänhet en förmåga att föreställa sig själv i en annan människas eller annan levande varelses situation". Det finns dock även bland människan vissa som saknar förmågan att känna empati. De benämns psykopater.

  Linnéa bloggar om vintage

  Linnéa, med Il est mon cheri, har nu börjat blogga om vintage på Glamour.se. Här finns mängder av bilder, tips och inspiration. Det är 40- och 50-tal som är favoritperioderna, och är ni intresserade av glamour från svunna tider bör ni ta en titt här.

  Comeback för Fyra nyanser av rosa

  Tia med Fyra nyanser av rosa har börjat smygblogga igen. I höstas huserade hon på Mama, men blev trött på bloggandet och slutade. Till mångas besvikelse, då detta var en av de bättre "mamma-vardags-bloggarna". Nu är hon tillbaka igen, på sin gamla adress.

  En efterlängtad comeback tycker vi och många med oss. Nu hoppas vi blogglusten håller i sig!

  Linda Rosing stoppas från tv4

  Linda Rosing skulle medverka i "Kvällsöppet" ikväll, men stoppas av kanal 5. Tanken var att hon skulle diskutera singellivet.

  - De förvägrar henne yttrandefrihet, säger "Kvällsöppets" programledare Lennart Ekdal.

  Skönt att någon gör det kan man ju tycka.


  Blondinbella och DennisM tycker till om skolan

  Blondinbella tycker till om gymnasiet - igen - och listar en del punkter som hon vill att ska förändras. Lektionerna ska vara mer som på högskolan, allt är inte obligatoriskt, och mer i form av föreläsningar. (Lite märkligt förresten att hon vär säker på att högskolan är just rätt form för henne då hon inte ens börjat där än.) Idrott ska inte vara obligatoriskt. Närvaro ska inte vara ett krav för höga betyg, utan enbart prestation. Det ska finnas mer information om entreprenörskap och företagande. Praktik i arbetslivet för alla - etc etc.

  En del av punkterna skulle Blondinbella lätt kunna förändra själv genom att byta gymnasium. Det finns ju så otroligt många gymnasium runt om i landet med olika inriktningar - hade hon valt ett entreprenörsgymnasium misstänker vi att det handlar en hel del om företagande och entreprenörskap?

  Vi kan hålla med Blondinbella i en del, det finns en hel del som skulle kunna se bättre ut i gymnasievärlden, men vi tror inte att tanken med eget ansvar och större valfrihet passar alla. Vi tror inte att majoriteten av dagens ungdomar som slutar nian och gör sina gymnasieval har ett mål och en klar plan för sina liv. Vi hade defintivt inte den mognaden själva och tillbringade våra tre år på gymnasiet med att terrorisera syo-konsulten med allehanda frågor om yrkesval - ena veckan var det florist som gällde, nästa vecka kock och tredje veckan journalist eller arkitekt. Sådär höll det på hela gymnasietiden innan vi till slut landade i yrkesval som låg långt ifrån vår ursprungliga tanke när vi en gång började där. Hade vi dessutom haft en frihet att inte behöva gå på lektioner utan komma och gå lite som vi ville så hade vi knappast haft den disciplinen att klara av skolarbetet på egen hand med gott resultat. 

  De punkter som Blondinbella tar upp är jättebra. För Blondinbella. Även om vi själva tycker att "högskolemodellen" är bra, så tycker vi den är bra just för eftergymnasiala studier. Vi tror inte den är bra för den genomsnittlige 15-16-åringen.

  DennisM håller inte heller med Blondinbella.   "Jag ser dock hellre en reform av betygssystemet än att man reformerar gymnasiet till en cirkus där man kommer och går som man vill, där man kan välja hur många år man vill gå och där man förväntas ta lika mycket ansvar som man bör göra på högskolan."

  Är detta första gången DennisM skrivit något klokt?


  Livet är farligt och fullt av risker

  Som alla som läser kvällstidningar "känner till" är livet väldigt farligt. Nya larmrapporter kommer dagligen. Ena dagen är friskvård en hälsorisk, nästa dag är det en simpel förkylning som kan vara cancer...och så fortsätter det. I en aldrig sinande ström kommer rapporterna om alla de risker vi utsätter oss för genom att leva.

  En blogg där man tagit fasta på detta är "Riskbloggen". Där skriver blogginnehavarna om världen ur ett riskperspektiv och de erbjuder läsning om bland annat riskerna med facebook, risken för anfallande träd och risken för främlingar.

  Visste ni till exempel att:

  "Bara ett av fyra mord begås av någon som inte kände mordoffret. Nästan två av tre våldtäktsoffer känner sin förövare. Endast någon procent av bortrövade barn kidnappas av någon annan än familjemedlemmar.

  Folk man känner verkar alltså rent generellt vara farligare för en än folk man inte känner. Men den som vill riskminimera hamnar i ett lite prekärt läge: om man ser till att umgås med säkra främlingar istället för osäkra vänner så kommer man till slut att känna främlingarna, och då upphör de ju att vara främlingar. Återstår då bara att inte umgås med någon. Men det visar sig vara extremt riskabelt, särskilt om du är man."


  men å andra sidan...

  "Främlingars farlighet kan vara en produkt av hur stor andel av alla man stöter på under en dag som är främlingar. Främlingar kan fortfarande vara starkt överrepresenterade bland förövare (det gäller i varje fall vissa av brotten, men inte andra - småbarn rör sig i väldigt hög grad bland bekanta)".


  Sex för nyblivna föräldrar

  Aftonbladet kom för ett tag sedan med några tips på hur nyblivna föräldrar lämpligen kan göra för att hålla liv i sexlivet. Hela fem stycken tips - vackert illustrerade med bilder.

  Ketchupmamman har skrivit ett humoristisk och underhållande inlägg om de fem tipsen. Inlägget är en vecka gammalt - men det är så roligt så nu tipsar vi om det ändå. Så vill ni ha er ett morgonskratt så klicka er in till en icke bitter Ketchupmamma.

  Fascinerande Rosing-TV

  Den rätte för Rosing är minst sagt fascinerande. Mest fascinerande i kvällens program var kanske Bobbys urringning som var djupare än Lindas. Fascinerande är också killarna. Men inte fascinerande på ett positivt sätt. De nya (inhyrda?) killarna var i alla fall ett välbehövligt tillskott till flocken.

  Det är i alla fall ett program som folk antingen älskar eller hatar. Alex får i sin blogg kommentarer att han ser tjock ut. Märkligt att folk inte har andra saker att störa sig på i programmet. Samtidigt får Hugo en massa uppskattning i chatten på kanal 5 av tjejer som vill ha honom. Märkligt.


  Bloggtips: Livet i byn

  Om man ska beskriva bloggen Livet i byn med ett ord så är det mysig. Här finns lite av varje, det handlar om inredning, hästar och hundar, blommor, pyssel, vardagsbetraktelser, recept - kort sagt mysiga och trevliga saker.

  Det vi gillar allra mest är alla fina cupcakes blogginnehavaren bakar, otroligt fina! Här ska bakas till helgen...


  Lång behandlingstid för Kissie

  Idag har Kissie varit på en klinik för konsultation. Hon skall nu genomgå en behandling som tar ca ett år och uppmanar läsarna att gissa vilken typ av behandling det är.

  Många har tidigare gissat att Kissie planerar att operera brösten, men den här behandlingen måste väl gälla något annat (för så lång tid ska det väl inte behöva ta?)?

  Vi vet ju inte vad det är för klinik hon besökt - men kanske det kan vara frågan om någon sorts ansiktsbehandling liknande den Blondinella genomgått? Eller någon typ av hårborttagning kanske? Eller är det en helt annan typ av klinik och den planerade behandlingen istället är någon sorts samtalsterapi? Vad finns det mer för behandlingar som tar ett helt år att genomföra?

  Varning för Fadde

  Fadde har tvättstuga. Det är så tråkigt, men måste göras när man lever som singel.

  Menar han att man inte behöver tvätta alls när man har en partner då? Antingen går han alltid omkring i smutsiga kläder eller så ser han till att ha en flickvän som sköter tvätten verkar det som. Vi tycker väl inte att något av alternativen låter särskilt attraktivt. Men det är klart, Fadde kanske har andra kvalitéer. Dammsugning? Disken?

  T-shirt till förmån för Barncancerfonden

  GlamChic tipsar om denna t-shirt som finns att köpa på Nelly.com.Den är designad av Louise Mehl och trycket är tecknat av barnen på rikssjukhusets barncanceravdelning. Allt överskott går oavkortat till Barncancerfonden. Det låter ju bra om Barncancerfonden kan få någon extra krona samtidigt som man shoppar. (Rikssjukhuset förresten, vad är det för sjukhus?)


  Bloggande hemmafru - framtidens yrke?

  Nyligen skrev Blondinbella om hur inne hon själv är - eftersom hon är sambo. Hon konstaterade dessutom att äppelpajer, perfekta hem och parmiddagar i 20 årsåldern har blivit coolt igen - vilket hon är glad för. Nu är det Mogi som hyllar hemmafrulivet. Hon planerar själv att bli en hemmafru. Iallafall en variant av det - hon kommer även att satsa på en liten boutique eller något annat "kreativt". Egentligen verkar det inte främst vara just hemmafrulivet som Mogi hyllar utan snarare livet som icke-singel. "Men det är just det här singel livet som jag tycker är härligt suddas bort, trenden att tjejer ska ligga runt och leva rövare mer eller mindre, dricka som män och skräna och brötas."  Om det fortfarande är inne för män att dricka och skräna förtäljer inte inlägget...men det verkar nästan så? Mogi avslutar med att konstatera att hemmafruarna kommer starkt och att hon "välkomnar i alla fall den här nya eran och hoppas den ankrar sina rötter djupt ner i samhället och stannar länge. Amen."

  Det verkar alltså som att media åtminstone till viss del har rätt när det under senare tid har skrivits om att hemmafrun är på väg tillbaka.

  Frågan är bara hur spridd/långvarig trenden blir. Om inte annat så lär ju ekonomin sätta stop för många hugade hemmafruar - det är ju inte alla om har råd att leva på en inkomst. En inkomstbringande blogg vid sidan om hemmafrulivet är kanske det optimala - pengar och sysselsättning på samma gång. Så det kanske är bland just storbloggarna som vi ser framtidens hemmafruar - en ny typ av "hemmafruar" som driver en bloggbusiness med ena handen och projektet "Familjen" med den andra?

  Brutna tår för Anna Book

  Det gick vilt tillSandra Dahlbergs 30-års fest i lördags. Under en shot-stafett råkade Fredrick Federleys skoförsedda fot träffa Anna Books nakna fot, och det slutade med två brutna tår för Anna. Men, Anna vann trots det stafetten, så det får man väl kalla starkt jobbat. Hon är en jävel på att både löpa och shotta enligt Federley. Bilder från festen finns hos MissInga.

  Kenza skär ner på det privata

  För ett tag sedan beslutade sig Hannah Graaf för att stänga av kommentarsfunktionen i sin blogg, kort därefter stängdes även kommentarsfunktionen i Linda Rosings blogg. Och häromdagen var det kommentarerna hos Natacha Peyre som var på tur att stängas.

  Nu är det Kenzas tur att "begränsa" bloggen. Hos henne kommer kommentarena att finnas kvar men däremot har hon bestämt sig för att "skära ner på det privata i bloggen. Rätt rejält" Kenza är medveten om att denna förändring kanske kan göra att hon tappar vissa läsare men gör medvetet valet att hellre ha ett privatliv än läsare.

  Trist att det ska vara så många bloggare som uppenbarligen känner sig så pass trakasserade och utsatta för negativitet att de måste ta till olika sådana här åtgärder för att kunna fortsätta blogga.

  Fågelholk med webbkamera


  Hos Fröken Kumlin läser vi om årets trädgårdsprodukt 2009 - en fågelholk med webbkamera. Det är Weibulls som ligger bakom holken som knyter samman livet inomhus och utomhus på ett spännande sätt.

  Många tv-tittare följde Mitt i Naturens "dokusåpa" Holken förra året, där man ju fick följa livet i en fågelholk med äggläggning, ruvning och matning, så vi gissar att det är många - både entusiaster och barnfamiljer - som skulle vilja ha en egen holk i trädgården.

  Bloggtips: Ikea hacker

  "Ikea hacker" är en blogg för alla oss som har prylar och möbler från Ikea i våra hem. Eller kanske för dem som inte har det men skulle kunna tänka sig det om det dök upp några nya smarta användningsområden för grejerna.

  I bloggen finns mängder med tips på hur Ikeas produkter kan modifieras eller användas på sätt de kanske inte från början är tänkta för. Man kan bland annat hitta en "byråinbyggd" katt-toalett, snygga belysningslösningar och smarta användningsområden för kändisbokhyllan "Billy".

  Helt klart värd att kolla in!


  Oksana bloggar vidare på egen hand

  Oksana har slutat blogga på Pause.se, och bloggar från och med idag på sin alldeles egna, nya sajt - oksana.se. Vi gillade hennes blogg redan tidigare, och hoppas att det kommer bli ännu bättre nu. Det är inte bara yta hos henne, utan yta med innehåll.

  Tyskungen är död

  Idag tar Klaus ett ganska osentimentalt avsked av Tyskungen. Lite trist är det att den bloggen upphör - när den varit på topp har den varit något av det bästa som producerats i bloggsverige. Men Klaus blir ju kvar bland oss andra ändå. Dels kommer han att ha en privat blogg och dels genom sitt nya projekt: "The Critics".

  Den nya bloggen har öppnat idag och som vi har skrivit tidigare så tror vi på succe. Vi tror faktiskt att det till och med skulle gå riktigt bra även om Klaus hade låtit bli att använda sig av sitt gamla knep för att komma upp på Bloggportalens lista över "mest sökta".

  Yoga och gym för bebisar

  I bloggen "Mad World" läser vi ett inlägg om den nya "trenden" med anordnade aktiviteter för bebisar. Tydligen anser vissa föräldrar att deras bebisar bör gå på gym - så att de inte riskerar att halka efter i utvecklingen.

  Bitten som driver bloggen är kritisk till företeelsen och skriver att "vem har kommit att barn blir näst intill efterblivna om de inte stimuleras hela tiden med en massa aktiviteter som de ändå inte förstår innebörden av? Jag skulle tro att dessa barn får magsår innan de ens fyllt två, för att deras föräldrar hela tiden jagar aktiviteter så barnen inte får tråkigt. Jag tror snarare att det är föräldrarna som är oroliga och hyperaktiva och blir galna om det inte händer något, hela tiden. Och vart har glädjen att bara finnas till med sina barn tagit vägen?"

  Kloka ord tycker vi. Det är i ju i och för sig inget fel på att gå på någon aktivitet eller två om man nu känner för det. Men att stressa runt på sådant och inbilla sig att man måste göra det för att ens barn inte ska halka efter...det tror vi inte på. Och risken är nog större att det stressiga livet slår tillbaka efter några år än att det främjar barnet. Som Bitten skriver:

  "Jag vet att det är många föräldrar som försvarar sitt superstressade bebisaktivetsliv med att barnen tycker att det är så roligt. Det är väl klart att de tycker det. Ett tag i alla fall. Tills de inte orkar mer och stupar när de är fem år för att deras liv är för aktivt. De barnen kommer inte heller att klara av att bara göra ingenting, de kommer att bli helt hysteriska om de får en timme "över" på dagen som inte är uppbokad. Precis som sina föräldrar. Och i tusentals år har faktiskt bebisar lärt sig allt de behöver kunna ändå, utan att ens ha tagit en enda teaterlektion."

  Vad tycker ni?

  Johanna Trenck i Sanningens ögonblick

  Igår kunde vi se Johanna Trenck i femmans Sanningens ögonblick. Särskilt tuffa frågor var det väl inte, och vi tycker nog att Pontus Gårdinger var ganska snäll med henne, han ställde inte så många följdfrågor eller pressade henne på vidare förklaringar.

  Svaren på frågorna var inte så förvånande eller chockerande i sig, men desto mer förbryllad blev man åt hennes förklaringar till svaren. Där trasslade hon in sig rejält och framstod både som skrytsam och osympatisk. Att hon tänkte på sitt ex ibland när hon hade sex med sin nuvarande kille fick hon till att det ju var för att han var som en familjemedlem. Ofta man tänker på en bror eller sin pappa vid såna tillfällen?

  Och att vara besviken på sina föräldrar för att de inte hade nog många kontakter, lärde henne fem språk och reste runt om i världen nog mycket. Och tycka att hennes mamma var en dålig förebild för att hon inte trängde sig före i köer? Eller egentligen för att hon var en snäll och godhjärtad person. Lite märkliga anledningar till besvikelse kan man ju tycka.

  Blondinbella på Ikea

  Blondinbella har varit på Ikea idag. När vi åker till Ikea brukar det bli med bil. Ett annat vanligt färdsätt är väl buss. Kanske det är särskilt vanligt bland just tonåringar?

  Men inte bland alla tonåringar förstås. När Blondinbella anlände till Ikea idag så var det med taxi. Och när hon åkte hem från Ikea så var det också med taxi. Med tanke på att hon inte direkt verkar ha storhandlat så förstår vi att taxireseorna blev en ungefär lika stor utgift som själva inköpen...

  Den snäva modebloggen

  Underbaraclara har skrivit ett insiktsfullt inlägg om modebloggarna - som hon ju själv tillhör. Det är en uppfriskande sanning hon levererar.

  "På bloggtoppens lista över de 20 största modebloggarna (där bland annat jag finns med) är bara en enda mörkhyad. Inte någon är överviktig. Faktum är att ca hälften av dessa tjugo bloggar skrivs  av modeller eller ex modeller. Nästan alla bor i Stockholm, alla ha god ekonomi och kommer från överklass eller övre medelklass.

  Ändå betraktas dessa tjejer av många som "helt vanliga tjejer". Och därigenom bättre förebilder än till exempel Kate Moss.  Och det är här det blir fel. För modebloggarna representerar på inget sätt vanliga tjejer. I så fall skulle det betyda att hälften av alla Sveriges unga kvinnor jobbar som modeller. Nästan alla skulle vara så petit att de kunde handla på barnavdelningen. Och samtliga skulle ha tusenlappar över att festa och shoppa för. De skulle inte finnas några lokalvårdare, arbetslösa eller invandrare, och nio av tio skulle bo i hufvudstaden."

  Hon berättar vidare att hon får kommentarer i stil med att hon är så härligt sund och kurvig, och kurvig är något hon inte är. Hon är en slank 38:a. Vad säger det om den kroppsbild läsarna har och den kroppsbild som exponeras? En ensidig bild. Trots att klädstilarna varierar är storlekarna detsamma.

  Alla tjejer med dålig självbild eller skev kroppsuppfattning borde läsa Claras inlägg, och förhoppningsvis må lite bättre efteråt.

  Dessie och Kissie

  En blogg som klättrat på listorna den senaste tiden är Dessies. Tack vare sina kontroverser med Kissie har Desirée lyckats få en hel del nyfikna läsare. Kissie är irriterad på kopian Dessie som hon tycker härmar hennes sätt att se ut, hennes sätt att skriva - till och med samma bakgrund på bloggen har hon.

  Som vi tidigare skrev, så är det ju knappast Kissie som uppfunnit "fjortis-looken" eller tagit patent på den, eller för den delen aldrig kopierat någon annan. Om hon nu tycker att hon blir kopierad kan hon väl istället välja att ta det som en komplimang, att yngre förmågor ser upp till hennes stil och härmar efter. Snart kommer väl Tussie och Bessie och Missie och Pissie också. Eller dom finns väl säkert redan....

  En hårfager blogg

  På bloggen letitgrow får man följa två killar, Pude och Smacks, som låter sitt hår och skägg växa och ser vilka konsekvenser det får för det sociala livet.

  Det här kvasiexperimentet som dom kallar det, har pågått sedan i november, och uppdateras löpande med filosofiska funderingar och rikligt med bilder på de yviga kalufserna och skäggen. Hur förändras deras bild på sig själva i takt med att håret växer? Hur förändras omgivningens uppfattning om dem? Helknasigt projekt, men samtidigt fascinerande.

  DennisM utkastad från Spotlife?

  DennisM är inte kvar på Spotlife istället bloggar han numera på adressen dmblogg.blogg.se.

  Det ryktas om att han blev utkastad. Säkert både en och annan som i så fall tycker att det var ett väldigt bra beslut av Spotlife. Under den senaste tiden har man ju ofta kunnat läsa sådana önskemål i olika bloggar. DennisM har ju så att säga satsat hårt på att provocera...

  Det blev "operaeländet"

  Gårdagens stora TV-händelse tittade vi på tillsammans. Och som ni vet, vi har lite delade åsikter om vissa av artisterna. Och som Aftonbladet förutspådde - det blev en riktig rysare.

  Nu gick det bra - Malena Ernman (aka "operaeländet") vann. Det var tur (enligt mig) - för usch vad tråkig Sarah Dawn Finers, i och för sig vackra, låt är. Men om man bortser från vår fejd kring just dessa två artister så var vi båda två iallafall överens om en sak - Caroline af Ugglas var riktigt bra.

  Ernman och även af Ugglas är nog glada och nöjda över kvällen - däremot gissar vi att både Måns Zelmerlöv och Sarah Dawn Finer känner sig ganska besvikna över sina placeringar, favorittippade som de ändå varit.

  Bland landets bloggare är det som vanligt delade åsikter - två som tror att Ernman kommer att leda till att Sverige blir utskämt i Moskva är Alex Erwik och Göran (som har bloggen Agilitydream). En som däremot gillar Ernman är Blondinbella - som dessutom passar på att hylla den duktige programledaren. En annan som tycker att rätt låt vann är Hiro (med bloggen "Att älska Alex Schulman), han sågar samtidigt vår gemensamma "extrafavorit" - af Ugglas. Ännu en som ogillar af Ugglas men älskar Ernmans låt är Madicken med bloggen "Love me or hate me". Hon satt till och med "framför TV-apparaten och knåpade ihop ett väldigt negativt inlägg i huvudet, som hon skulle krafsa ner i bloggen om det hade varit så att  af Ugglas skulle fått äran(?) att se till att vi hamnat sist i tävlingen!"

  Men nu blev det inte så...

  Istället kan vi avsluta med att skriva: Rätt låt vann! Eller hur? ;)

  DennisM känner sig tjock

  Stackarn. Han känner sig tjock säger han. Det verkar ju inte så roligt. Men vi har ett snabbt och enkelt bantningstips till Dennis - raka bort den fluffiga frisyren! Den kalufsen borde väga ett kilo. Snabb och enkel viktminskning och inte det minsta skadligt för hälsan.

  Löwengriparna kommer på bred front

  Blondinbellas bloggande är en smittsam företeelse - både pojkvännen och bästa kompisen är numera inbitna bloggare. Och inte nog med det nu har hennes mamma och pappa pratat om att börja blogga de med. Ett helt "Löwengrips-imperium"  som Blondinbella själv kallar det. Halleluja. Precis vad bloggvärlden saknar. Eller...? ;)

  Inom Storstadspojkens familj är ju, redan sedan en tid tillbaka, bloggandet spritt bland flera familjemedlemmar.

  Det återstår att se om det blir Blondinbellas eller Storstadspojkens anhöriga som kommer att lyckas bäst. Då vi har en av våra bloggfavoriter i bloggen "Bättre Begagnat" (skriven av Storstadspojkens syster) så har vi nog familjen Grundberg som vår personliga förhandsfavorit - iallafall när det gäller innehållet.

  Charlotte Bödén, vem?

  Karolina Lassbo har bytt namn på bloggen, till Charlotte Bödén. Med förhoppningen att det kommer att gå lättare för henne att få jobb.

  "Inte för att ni läsare inte redan vet vad jag egentligen heter, men för min framtida karriär som förhoppningsvis snart tar fart så vill jag inte att jag som privatperson, som bloggar om mitt privatliv och min fritid, ska blandas ihop med den yrkesverksamma juristen. "

  Namnbytet lurar ju knappast någon arbetsgivare. Hennes blivande kollegor och chefer och klienter kommer ändå att veta att Karolina bloggar om sitt privatliv under namnet Charlotte, det var ju inte särskilt smart att presentera sin nya identitet på Karolina Lassbo-bloggen. Det blir snarare mer konstigt att blogga på det sättet, med ett fejk-alias.

  Nu har vi svårt att tro att Karolina menar allvar med sin "byta namn"-grej, för den var så dum, men vi har två mycket smartare karriärtips åt henne:
  1) Skaffa en helt anonym blogg - utan att tala om på Karolina Lassbo-bloggen att det är din.
  2) Lägg ner bloggandet.

  Vem vinner ikväll?

  Ikväll är det final i Melodifestivalen, och det känns som ett ovanligt svårtippat startfält.

  Caroline af Ugglas är favorit hos många, lite otippad sådan, men vi gillar henne båda två och tycker hon har en skön stil. Hon får gärna vinna för del, även hon inte är vår favorit. En av oss håller som bekant på operaeländet och den andra på Sarah Dawn Finer.

  Tantti kommer att vara på plats i Globen ikväll, och hon håller på EMD eller Sarah Dawn Finer.  Snyggmama tror också på EMD. Schlagerpinglan gissar på Malena Ernman men gillar även Alcazar. Alcazar är också favorit hos Alex Erwik. Han sågar H.E.A.T.

  H.E.A.T vill inte ens vinna. Lika bra det. Sångaren med den konstiga frisyren kan vi inte skicka till Moskva. I deltävlingen såg det ut som en tantperuk. På bilden i Aftonbladet-artikeln ser det lite normalare ut, vi får hoppas han väljer den stilen ikväll också. Sjunga kan han i alla fall. Tack vare whiskeyn eller? Räknas det som doping?

  Det är inte en alltför vågad gissning att både Måns Zelmerlöw och Malena Erman hamnar på topp-3 i alla fall. De som startar först och sist brukar nästan alltid placera sig i toppen.

  (Har ni förresten kollat in Norges bidrag till Eurovision - Alexander Rybak? La Norvège douze points!)

  Katrin saknar Alex

  Katrin skriver öppet och ärligt om sin sorg över separationen och saknaden efter Alex. Den här sidan av Katrin syns inte särskilt ofta, men när hon väl blottar sig så blir det riktigt äkta och bra. Starkt! Hon visar att hon också är mänsklig, om nu någon tvivlat på det ibland.

  Kissie dissar sig själv

  På Kissies dissar-lista idag klagar hon på två saker, reklam i bloggarna och tjejer som kopierar hennes stil. Snacka om att kasta sten i glashus.

  Hon menar att det är OK med reklam, så länge man inte är desperat efter pengar och lägger in en massa reklamlänkar. Särskilt reklamfri är ju inte Kissies blogg. För inte så länge sen höll hon också på med fejklänkar för att lura sina läsare att klicka, för att hon själv skulle tjäna på det. Var inte det desperat? Eller kanske bara korkat.

  Hon klagar också på tjejer som snor hennes stil, hennes sätt att skriva och hennes stil på kläder etc. Vi kan nog inte hålla med Kissie om att hon är en sådan stor trendsättare, hon klär sig likadant som "alla andra" i hennes ålder, och sin sminkblinda skokrämsstil var det ju knappast hon som grundade. Hon själv kopierar och härmar, exempelvis Natacha Peyre har varit en stilförebild för henne, det är rätt tydligt - även om Kissie inte lärt sig att sminka sig lika snyggt ännu.

  Färjan kastar loss igen

  Färjan Ruth tipsar om att det snart är dags för säsong två av Färjan. Den 30 mars kör det igång. Kanal 5 utlovar både gamla kära återseenden och en hel del nytt.

  Vi hoppas att de båda bloggande Färjanpersonligheterna Ruth och Håkan hör till de som finns kvar.


  Uppåt för Rosing

  Igår var Linda Rosing utbränd. Men idag är hon sååååå glad och ser fram emot en fantastisk helg. Där ser man hur snabbt det kan vända. Från utbränd till toppform på mindre än ett dygn. Måste vara rekord. Ett medicinskt under.

  Men vi undrar nästan när vi ser denna bild på Lindas fina hudnyans... om hon kanske skrev fel? Hon menade nog inte utbränd utan vidbränd. Så måste det vara.

  Marschera för tillgänglighet

  Cpmamman uppmärksammar Tillgänglighetens marsch som kommer att gå av stapeln 13 juni på flera ställen runt om i landet. Marschen för tillgänglighet är en organisation som syftar till att införa en svensk lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning. Man arbetar för att få samhället tillgängligt för alla. Alla ska kunna gå över en gata eller in på restaurang eller titta på en webbsida.

  Det finns även en namninsamling du kan skriva på om du vill, och varför inte uppmärksamma din egen kommun på den här marschen, om den saknas på listan över de kommuner som deltar.

  Dagens rysligaste

  Dagens rysligaste inlägg hittar vi hos Vem i helvete. Det handlar om en kvinna som fick föras till sjukhus efter att ha skadat sig på en hemmabygd sexleksak. Hon och en partner hade använt en dildo fastsatt på en tigersåg när olyckan inträffade. Alltså eh... EH?! Hur kommer man på en sån sak? Hur tänkte dom?

  "She and her partner were trying something new", säger polismannen. Ja det vart säkert livat i sängkammaren i alla fall. Kids, don't try that at home..

  Snygga jeansleggings


  Jeansleggings är ett av de mest ombloggade plaggen just nu, och de här som vi hittade hos Modemogulen föll vi pladask för. De "vanliga" ljusa som syns överallt känns inte alls särskilt roliga, men de här var urläckra. Snygg detalj med dragkedjan längst ner också. Finns på chicy.se, i färgerna grått, navy och svart.

  Bloggpremiär

  På måndag är det premiär för Klaus ("Tyskungen") nya blogg "The Critics" och efter att ha tillbringat en del tid med att surfa runt på betaversionen kan vi konstatera att bloggen verkar bli riktigt bra.

  Vi önskar Klaus och co lycka till inför den stora premiären och tror på succé.


  Blondinbella shoppar märkeskläder

  Blondinbella har numera en "personlig stylist" - Angelica, med bloggen "Angelicas Closet" (som för övrigt lär ha fått ett lyft i statistiken senaste dygnen). Idag ska de mötas upp för att "tokshoppa" , Blondinbella vill nämligen ha en helt ny garderob.

  Blondinbella var inledningsvis lite tveksam till hur mycket pengar hon kan lägga på denna shopping - men som tur är studerar ju hennes assistent till civilekonom och kunde hjälpa Blondinbella i denna trista övervägning. På en ekonoms vis förklarade hon för sin arbetsgivare att "Bella du flyttar bara på dina tillgångar". Så nu kan Blondinbella shoppa loss utan funderingar på sådana tråkigheter som ekonomi.

  Hoppas bara assistenten kom ihåg att även förklara en detalj som kan vara värd att tänka på när man flyttar/omplacerar tillgångar, nämligen hur säkra de nya investeringarna är. Typ:
  Plagg från exv. KappAhls eller HM´s vanliga kollektioner - inte så säker investering, värdeminskningen blir sannolikt stor - redan på kort sikt.
  Tidlös väska av känd designer - kan antas behålla sitt värde under lång tid även om vissa förändringa (både uppåt och nedåt) i och för sig kan förekomma.

  Tillsatsträsket

  Har ni också sett det nya fenomenet i matbutikerna? Kunderna som kisande står vid hyllorna och läser finstilta innehållsförteckningar. De har blivit allt vanligare den senaste tiden - mycket "tack vare" Mats-Eric Nilsson och hans böcker om äkta/oäkta mat.

  Men det hela är en djungel. Innehållsförteckningana är ofta längre än man hade kunnat föreställa sig att de ska vara och ingredienserna har namn som snarare låter som plockade ur en lärobok i kemi än en kokbok.

  En blogg som inriktat sig på detta med tillsatser är "Yngre MedelåldersBloggen Går Vilse i Kostdebatten". Där kan man läsa en del om olika tillsatser, bland annat kommenterar blogginnehavaren innehållsförteckningarna på olika färdigpaketerade lunchbaguetter och liknande. Intressant läsning.

  För den som gillar LCHF finns dessutom en del att läsa om det i bloggen.


  Ingen avundsjuka hos Katrin

  Till skillnad från Blondinbella så har Katrin inte samma erfarenheter av kvinnlig avundsjuka. Hon berättar om hur mycket positiv respons hon fått efter lanseringen av katrinsgoodiebag.se.

  "Alla mina tjejkompisar har nog hört av sig. Tjejer är mycket bättre på att stötta varandra än killar. Killar känner sig lite hotade. De är inte alls lika roade av att tjejer tjänar pengar. Vi tar ifrån dem deras makt. Jag älskar det. De älskar det också. Inte alla. Men de intelligenta gör det."

  En välriktad liten känga mot Blondinbella....

  St Petersburg - en stad att längta till

  Irina med bloggen "Livet sett genom rosa glasögon" är född i St Petersburg - en stad vi tyvärr aldrig har besökt. Att "tyvärr" är ett passande ord i sammanhanget står klarare än någonsin när vi läser Irinas inlägg om staden.

  Visst har vi vetat om att där finns mycket som är sevärt och vackert - men det finns mer än vi trodde. Alla ni som ska iväg på en vår-weekend och inte har bestämt vart ännu - kolla in Irinas inlägg om ni vill ha mer information om alternativet St Petersburg.

  Och för er lyckliga som redan har en resa dit inbokad kan nog inlägget vara riktigt användbart när ni ska planera in vad ni vill se och göra på resan.

  Hur står det till Towa?

  Vi har tidigare skrivit om Towas inplanerade fettsugning och konstaterat att hennes fett sannolikt har ett väldigt högt kilopris. Redan då - utan att ha sett en "riktig före-bild" undrade vi varför hon överhuvudtaget skulle operera sig. Men nu är vi ännu mer oförstående. Kolla in hennes senaste "före-bild". Var är hon "mullig"? Den enda person som vi kan tänka oss möjligen, möjligen skulle hålla med henne är den vikt och dietintresserade DennisM - om ens han.

  Det är ju fritt upp till var och en att göra vad man vill med sin kropp och Towa verkar ju väldigt sugen på detta - så vi hoppas hon blir nöjd med resultatet. Men...vad är det för läkare som går med på att utföra tre(?) operationer/fettsugningar på en så smal tjej?? Visst finns det väl nåt litet uns fett på höfterna osv - men iallafall vi föreställer oss helt andra typer av kroppar än Towas när vi tänker på ordet fettsugning.

  Gynning har barnlängtan

  "Jag vill ha barn också jag börjar grina så fort jag ser en ungen. Det får väl bli min uppgift i år att skaffa mig en man med bra gener som kan beftrukta mitt ägg. Det hade varit härligt att bli lite tjock, Godnatt Sverige."

  Lite otippat av Gynning, dels att hon längtar efter barn, det har hon visserligen pratat om ibland, men som nånting som händer långt bort i framtiden, men att hon vill bli tjock? Det har vi aldrig hört förut.  


  Kockknivar och smala bloggar

  Det brukar ju sägas att det köksredskap som man ska lägga mest krut på och verkligen välja kvalité - det är kniven. En riktig kockkniv borde enligt många finnas i varje kök.

  Om ni är lika okunniga som vi är när det gäller dessa knivar men vill lära er mer så finns det faktiskt en utomordentlig blogg om just kockknivar. Kolla in den för lite råd och tips om ni tänkt er att köpa in en egen vass sak.

  Någonting som ofta slår oss är att det verkligen verkar finnas bloggar om ALLT. Inget ämne är för litet eller smalt. Känner ni till några guldkorn bland de där riktigt smala "ämnesbloggarna"?

  Lyckliga Li

  Efter sin bröstoperation verkar Li Åwall vara minst sagt facinerad av sina bröst. Hon "kan inte sluta" röra vid dom och uppenbarligen inte heller sluta blogga om dom. Var och varannat inlägg i bloggen handlar numera om hennes nya kärlek.

  Vi förstår fortfarande inte riktigt varför man frivilligt opererar sig men det är ju roligt att Li är nöjd och glad.


  Towa och heminredning

  Towa har köpt nytt till vardagsrummet. Inte en platt-tv eller divansoffa eller något annat Svenssonaktigt, nej Towa har införskaffat en strippstång. Undrar om de finns på IKEA?

  Tävla och vinn hårvårdspaket


  Tävla och vinn ett stort hårvårdspaket från Goldwell och Infinté.  I paket ingår följande produkter:

  - Goldwell Color Definition Shampoo för fint hår
  - Goldwell Color Definition Brilliance Spray för fint hår
  - Goldwell Color Finish
  - www Professional Infinité Hairshine

  Color Shampoo - med Y-shine-komplex och Aloe vera mjölkextrakt, som ger håret hållbar färglyster och naturlig stadga. Allergistestad och dermatologiskt testad. Innehåller inga färgämnen.
   
  Color Brilliance Spray - med Y-shine-komplex och Aloe vera mjölkextrakt, som skyddar färgat hår och ger en fantastisk lyster och glans. Allergistestad och dermatologiskt testad. Innehåller inga färgämnen

  Color Finish - den ultimata hårfinishen som ger djupare färg och skimrande lyster. Återfuktar håret och motverkar färgförlust. Innehåller UV-filter. Passar även hår som inte färgbehandlats.

  Hairshine - Glansspray för alla hårtyper.

  För att vara med och tävla behöver ni ha en blogg och länka till det här inlägget. Sen gör ni en kommentar till vårt inlägg så vi vet att ni är med. Länka till ert inlägg i kommentaren.

  Tävlingen pågår till den 1 april kl 18.00. Lycka till!

  UPPDATERING 090402: Tävlingen är avslutad - vinnaren blev Lindisen. GRATTIS!!

  Livet kan inte vänta

  "Hanne 28, Sabina 34 och Ulrica 35 är tre tjejer med en sak gemensam: obotlig cancer med hot om snar död men med en nästintill obeskrivbar vilja att leva fullt ut.

  Livet är för kort för att slösas bort och varje dag och varje timme blir viktig. Det gäller att leva här och nu. Något som många av oss glömmer i vardagen."
   
  Det är viktigt. Och något som vi alla kanske bör tänka på.

  Därför gör vi idag som bland annat Marie Picasso och tipsar om att den bok som Sabina (som vi tidigare har skrivit om) varit med och skrivit nu finns att beställa.


  "Varje dag får cirka 100 människor i Sverige diagnosen cancer. Den här boken är för dem och alla de som står dem nära. Den här boken är för alla. Den här boken handlar om livet och inte bara om döden. "


  Och som vi tidigare skrev:
  Tänk på att varje krona som skänks till forskningen kan vara den som bekostar ett nytt banbrytande genombrott. Genombrott som kan rädda liv. Och ge människor i Sabinas situation förnyat hopp. Det finns många sätt att bidra på - ett är att prenumera på Cancerfondens lotter. Det kan man göra här.


  Tyskungens musiksmak - och våran

  För ett tag sedan hade Tyskungen Lasse Berghagens "En kväll i juni" som "Fredagslåt" i sin blogg. När vi läste det inlägget var det en av oss som lite glatt konstaterade att det finns fler med god smak. Fler sådana som gillar den låten. Men glädjen varade inte länge då bloggkollegan snabbt konstaterade att "Det är klart han är ironisk. Inte gillar han den på riktigt".

  Jaha, då var man återigen ensam om att älska den...

  Men nu står det klart. Tyskungen var inte ironisk. Låten är en av hans två favoritlåtar (om han nu inte är ironisk "igen"?). En av oss tycker alltså just nu att Tyskungen har mycket god smak. (Hans andra favoritlåt gillar vi nog båda två lite smått faktiskt).

  Nu vet ni lite mer (än att den ena hejade på Sarah Dawn Finer i melodifestivalen och den andra på Malena Ernman) om vår musiksmak. Ena gillar Berghagens låt (bara just den låten alltså) - den andra inte. Vad tycker ni om låten?

  Sminka dig med Smurfette

  Beauty by Julia bloggar om Smurfette Collection från Too Faced. Riktigt 80-tals nostalgiska blev vi vid anblicken av de här produkterna. Gwen Stefani lär vara en av dem som använder serien. Snart vi också.. :-)

  Kallt, Egoina

  Egoina hävdar att "vara hemlös i Sverige är bullshit. Det finns ingen som TVINGAS att bo på gatan. Verkligen inte."

  Hon fortsätter i samma hårda stil, man får skylla sig själv om man är arbetslös. Är man beroende av droger får man hjälp av staten att bli kvitt sitt beroende. Är man så sjuk att man inte kan arbeta får man också hjälp av staten.

  Visst, i en perfekt värld fungerar det på det viset. Staten hjälper till. Men tyvärr är det inte så enkelt.

  Det finns ett stort antal hemlösa som är hemlösa men inte bor på gatan. Det kan vara unga människor som blivit utslängda hemifrån, och flyttar runt hos kompisar. Kvinnor som lämnat sina våldsamma män men på grund av bostadsbrist inte får någon lägenhet utan sover på kvinnojourer. De är också hemlösa även om du inte ser dem på parkbänkar. Du har även såna som är både psykiskt sjuka och missbrukare - för sjuka för att få vård på behandlingshem, för stort missbruksproblem för psykvården. Många är också så långt nere i missbruk eller sjukdom för att klara av att söka hjälp. Ska dom få skylla sig själva?

  Zübeyde börjar blogga

  Zübeyde Simsek har börjat blogga på nightlife.se idag. Robinsondeltagaren med den bräkiga rösten som många antingen älskade eller hatade. Det ska bli kul att följa hennes blogg och se vad hon har att komma med. Vi tror det finns potential...

  En annan sida

  Alla är inte avundsjuka på Blondinbella, att man inte håller med om hennes åsikter behöver inte betyda att man är avundsjuk eller missunnar henne sin framgång. Blondinbella jobbar hårt för att uppnå sina mål, det tror jag inte någon säger emot, men man måste också förstå att hon redan från början har ett försprång mot många andra. I en kommentar hos Blondinbella skriver Choquitaa bland annat:

  Jag som är andra generationsinvandrar då mina kära föräldrar kom för ca 23 år sen till Sverige för ett bättre liv. Jag som får inget chans i verkligheten och får nöjas med småjobbet. Varje sitter jag och kollar efter jobb. Och det går inte ett dag där jag nekas till ett jobb, pga olika motiver.

  Detta kanske kommer låta fel eller elakt men jag skriver det inte för att såra någon. Men för tionde svensk person ni anställer i ett företag eller nåt liknade anställer ni "1 invandrare" alltså 10 svenskar för 1 invandrare. Och jag som ser svensk ut utgår folk inte att jag kan bra svenska eller nåt när dem märker att jag är inte svensk trots allt(mitt efternamn) men utan utgår från "Hur länge har DU bott i Sverige , har Du religiösa dagar? Hur bra talar DU svenskan"? Dumma frågor. 

  Jag ansökte en gång till ett servitris jobb och konstig nog det enda jag fick göra var att städa medans dem andra hjälpte till kunder, och det "positiva" som då chefen sa var att jag hade "verkligen städgenerna i blodet"... Alltså eftersom jag är invandrar så är det ett självklarhet att jag SKA STÄDA FINT och BRA. Jag vet inte hur du ser på andra generations invandrare. Jag ser allt du har och någonstans inuti mig skulle jag vilja ha det som du har fast inte behöva vara varken super blond eller super svensk. Så säg mig, varför lyckas jag inte? Varför blir jag alltid "andra handvals" ?

  Choquitaa fortsätter diskussionen i sin blogg, tänkvärda ord men vi vill inte dela hennes pessimistiska syn att hon kommer vara arbetslös om 5 år. Choquitaa verkar vara en ambitiös tjej, och vi tror att om man bara har viljan och drivkraften så kan man nå sina mål, oavsett förutsättningar. Vissa får tyvärr kämpa hårdare än andra, men visst går det. Det måste gå. I dagens samhälle är allt möjligt. Det måste man tro på.

  En obekväm sanning?

  Häromdagen skrev Blondinbella en debattartikel i Expressen. En artikel om feminism och om hur kvinnlig avundsjuka hämmar kvinnor. Artikeln ledde närmast till ett ramaskri. Kommentarerna haglar hos Blondinbella och likså hos Expressen. Många som hyllar henne och vissa som skriver ungefär att "Vadå? Att kvinnor är missunnsamma mot andra kvinnor är väl inget nytt? Blondinbella är ung och oerfaren om hon tror att det hon säger är en nyhet". Men kanske ännu fler från personer som tycker att hon har fel - Många, många som uppger sig snarare se ner på Blondinbella, eller känna medömkan, än avund.

  Men har hon verkligen så fel?? När hon pratar om avundsjukan alltså. Om man bortser från just henne själv och huruvida folk är avundsjuka på henne eller inte så är det väl ganska solklart att hon har rätt. Till exempel, en nybliven kvinnlig chef har inte sina värsta hinder i de manliga kollegorna utan i kvinnorna (om man generaliserar). Det är väl en sanning att kvinnor ganska ofta är missunnsamma och avundsjuka på andra kvinnor som går om dem karriärmässigt - att de inte hjälper varandra framåt, snarare försöker stjälpa? Visst - det har blivit bättre och ju yngre kvinnorna är dessto mer klarar de av att unna en annan kvinna att gå om dem själva. Men inte är väl problemet borta?

  Om inte annat talar ju de många exemplena som tas upp bland Expressens kommentarer för att Blondinbella har rätt i just denna fråga. Exempel på kvinnor som fått känna av hur ens kvinnliga medarbetare tydligt uttrycker både missunnsamhet och avund. Vi säger inte att män för den skull är några under av hjälpare åt varandra, men inbillar oss att de, åtminstone inte lika ofta som kvinnor, i praktiken försöker stjälpa de av samma kön som visar framfötterna på ett eller annat sätt.

  Att sen blanda in feminismen i det hela på det sätt som Blondinbella gör - då kan det inte annat än bli fel och konstigt. Åtminstone när hon inte ger intryck av att vara särskilt påläst när det gäller feministisk historia och teori. Men den biten av debattartikeln lämnar vi därhän - annars riskerar detta inlägg att bli alldeles för långt.

  Vi avslutar med en av de kommentarer som skrivits på Expressen.se:
  Minst 75% av de kvinnliga inläggen dryper av avundsjuka! Så utomordentligt amuserande och avslöjande! LOL

  En överdriven kommentar - som kanske inte har så mycket att göra med sanningen. Det är nog inte så att 75% av kvinnorna är avundsjuka på just Blondinebella. Men att den kvinnliga missunnsamheten och avundsjukan finns - och är större än bland männen - det är vi ganska säkra på. Alla konkurrerar med alla - såväl män som kvinnor. Men framgångsrika kvinnorna har ett litet extra hinder - och de är att de har fler av samma kön mot sig än vad männen har. Tror vi.

  Varför det är så är vi inte rätt personer att svara på. Men vi tror iallafall inte att det beror på någon gen som gör kvinnor elakare och svinigare än män. Men något är det som föder denna missunnsamhet. När det gäller de äldre generationerna så kanske, kanske det iallafall delvis beror på att de hela tiden ser yngre kvinnor komma in på deras arbetsplatser. Kvinnor som (tack vare den feministiska kampen) har helt andra förutsättningar och möjligheter än vad de själva hade när de för 40 år sedan klev ut  i arbetslivet? Kvinnor som med stormsteg dundrar förbi dem. Dundrar förbi dem som i praktiken, i sin karriärs begynnelse, var utestängda från många positioner, och som genom sin kamp gav dessa kvinnor av yngre generationer en bättre framtid. En framtid som de själva aldrig riktigt kom att få dela. Vi vet inte, men det är en gissning som kanske förklarar delar av fenomenet iallafall.

  Och förresten - läs Blondibellas replik. Den är bra.


  DennisM och chokladen

  Personen som skickade detta till DennisM har nog inte läst DennisM´s blogg.

  Eller så är det just det personen har gjort...


  Bailey´s Smoothie

  Visst låter det lockande?

  "Salt" tipsar om en sådan idag. Och klart vi blir sugna.


  Nevnarien på TV

  Elin med bloggen Nevnarien har blivit intervjuad av TV4 Jönköping i egenskap av populär bloggare. Hennes blogg är Jönköpings mest besökta. Kul att fler bloggare uppmärksammas än de gamla vanliga. Här finns inslaget.

  Genmanipulerad mat - nästa bloggbävning?

  Om H C Barregren får bestämma så kommer nästa bloggbävning att handla om genmanipulerad (eller genmodifierad som vissa föredrar att kalla den) mat.

  Vi är tyvärr ganska oinsatta i ämnet - men vi har minnen av att även tidigare ha hört talas om just den sjuka effekten det blir för de bönder vars grödor infekterats av de manipulerade grödorna. Bönder som  på grund av patenten som gen-företagen har får se sina grödor övegå i företagens ägo.

  Denna effekt och flera andra synpunkter på genmanipulerad mat har H C Barregren idag skrivit ett inlägg om.

  Vi är som sagt oinsatta i frågan - men instinktivt känns kanske det icke-manipulerade bättre. Och än mer gör den det efter att vi läst Barregrens inlägg. Men det vore kul att få höra fler argument - kanske även från de som är för genmanipulation.

  Aschberg och Fylking på vandring

  Robert Aschberg och Gert Fylking är på vandring mellan Ystad och Haparanda. Syftet med vandringen är att väcka uppmärksamhet kring prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerform, och samla in pengar till cancerforskningen.

  Naturligtvis hinner de även med att blogga, Aschberg bloggar på Aftonbladet och hans blogg har redan blivit en av de populäraste där. Fylking bloggar på RixFM.

  Det är premiär för Aschberg som bloggare, han har tidigare varit ganska skeptisk mot bloggande, men nu verkar han riktigt biten. Kul! :-)

  Man ska inte ha fördomar

  Jonna som har bloggen "En sån där "ung mamma"" bloggar bland annat om livet som småbarnsmamma, en nyseparerad sådan, och om inredning. 

  Idag har hon skrivit  ett tänkvärt och bra inlägg om fördomar. Om att man aldrig vet vad livet för med sig. Även med de bästa intentioner kan man plötsligt vara den som lever precis på det sätt som man tidigare föraktat och haft fördomar om. Så sant. Så sant. Och värt att tänka på innan man dömer andra.


  Premiär för Katrins Goodiebag

  Vi har ju tidigare skrivit om att Katrin ska öppna en ny sajt - Katrinsgoodiebag.se och idag är det dags för sajten att öppna. Pressrealesen finns att läsa i Katrins blogg.

  För den som gillar att tävla och vinna saker är nog den nya sajten en riktig guldgruva - tio goodiebags om dagen kommer att lottas ut.

  Vi tycker projektet är en kul och bra idé även om målgruppen för sajten är en anings spretig - dels ungdomar i åldern 14-25 år och dels kvinnor i åldern 30-45 år. Men i och för sig, det sägs ju att tonåren är en period som snart sträcker sig över halva livet så det kanske inte är så spretigt ändå...

  Hur som helst - vi önskar Katrin lycka till med nya sajten.

  Sommarsött

  Donnasandra tipsar om den här supersöta blusen med brodyr. Den finns på ASOS, och även i rosa. Verkligen supersöt!

  Enkel och god dessert

  Hos mat.såklart hittar vi ett tips på en enkel dessert som verkar riktigt smarrig. Färska frukter som man doppar i en vit chokladsås och sedan rullar i hackade pistachnötter. Perfekt plocksnacks inför den stora melodifestivalfinalen kanske? :)

  Receptet finns som sagt hos mat.såklart.


  Sanningens ögonblick

  Ikväll är det dags för Johanna Trencks medverkan i Sanningens ögonblick (iallafall om man ska tro Johannas egna uppgifter - på vissa ställen kan man läsa att det är andra personer som medverkar just denna söndag).

  En som utan tvekan skulle ställa upp i programmet om hon fick chansen är tjejen med bloggen "det är att fota din identitet miss Linde". Detta eftersom hon inte anser sig ha gjort något i sitt liv som kan skada henne själv eller andra. Som hon själv skriver - just därför lär hon aldrig få chansen heller.

  Hur skulle ni göra om ni fick chansen att vara med?

  Vi själva skulle avstå. Oavsett om de tiodubblade betalningen. Om det beslutet beror på lik i garderoben, en ovilja att vara med i TV eller något annat får ni gissa själva. ;)

  Full fart hos Erwik - dött hos Rosing

  Igår bloggade Alex Erwik runt 20 inlägg. Trots att han var på mässa. Det är bra jobbat. Det är också full fart i hans kommentarsfält, det verkar som att de som nu inte kan kommentera hos Linda Rosing gör det hos honom istället. Rosings program må ha få tittare, men uppenbarligen är de engagerade i alla fall.

  De här två dagarna som Rosings blogg varit utan kommentarer har den tappat rejält i besöksantal. Åttatusen färre, varje dag. Det är ganska mycket. Det är förstås lite tidigt att dra några slutsatser, men det är inte en alltför vågad gissning att tappet lär hålla i sig tills kommentarerna slås på igen.

  Men det är väl ett dilemma det där för kanal 5... hur ska dom göra med kommentarerna? Moderera? De vill förstås inte att saker om programmet och Lindas pågående kärleksliv ska avslöjas där, men det blir för uppenbart om de bara censurerar den sortens inlägg. Och inte blir det många kommentarer kvar då heller.

  Bloggpaus för Linda kanske blir nästa steg?

  No poo

  Lady Dahmer praktiserar "No poo" - hårvård utan schampo samt naturlig hudvård. Hon använder alltså inte schampo, och utesluter även bland annat tvål och deo.

  Varför? Kanske man kan undra... Svaret är detta. Dessutom skriver Lady Dahmer i sin blogg att hennes hud aldrig har varit finare och att håret aldrig har varit starkare.

  Men att det val Lady Dahmer gjort inte är helt och fullt accepterat står klart när man ser vilka kommentarer hon får och hur hon tvingas försvara sig.

  Vi tycker att det väl borde vara upp till var och en hur man väljer att sköta sin kroppshygien (så länge man inte går runt och luktar så "andra blir lidande" - men det verkar det ju inte som att Lady Dahmer gör) :)

  Den som vill läsa lite mer om naturlig hår- och kroppsvård kan läsa hos Lady Dahmer.

  Simon och Tomas och gardiner

  TV3:s inredarduo Simon och Tomas har också en blogg, om "vardagen och livets goda". Simon skriver här om gardiner, fula gardiner, och visar upp några riktigt gräsliga gardinuppsättningar som folk har gjort. "It makes you wonder what they sprinkle over their gröt in the morning." 

  Rosing om kommentarerna

  Linda Rosing stängde av sin kommentarsfunktion igår, och alla tidigare kommentarer har också rensats bort. Idag förklarar hon att hon gjort det på grund av de personangrepp som gjorts på hennes barn. Varför just nu kan man ju undra? Det har ju hållit på sedan bloggen startade.

  Oavsett anledning så är det i alla fall bra att kommentarerna stängts. Det borde ha gjorts för länge sedan.

  Kissie på casting

  Kissie har åkt på casting för en roll i Snabba Cash. Vi har svårt att tro att det handlar om något annat än statistroll? Med tanke på hennes tidigare insatser framför kameran tidigare känns hon inte helt naturlig i sådana sammanhang. Undrar om hon träffar Mogi på castingen också?

  Bobby ger svar på tal

  Frisör-Bobby ger svar på tal angående folks synpunkter på hans vänskap med Linda Rosing. Han menar att hon är hans vän, han gillar att blogga om henne och kommer att fortsätta göra det. Och det har han ju all rätt att göra.

  "Jag vet att många av er inte gillar eller irriteras på Linda och hennes syn på livet, men det är inte mycket jag kan säga än att jag kommer fortfarande vara vän med henne och acceptera hennes sätt att leve, lite tryck från en blogg ska inte komma mellan en vänskap.

  Håller med er i massor av det ni skriver i era kommentarer till mig och till er med inte lätt att ändra i historien det som varit har varit och det som kommer är det bara att försöka att tänka till lite extra denna gång innan man gör några felsteg.
  Att Linda är ansikitet utåt för Bobbys Hårstudio är ingen hemlighet men samtlig så är 50 andra kända profiler också det om du går in på start sidag så märker du att DANNY är ansiktet utåt och det är ju ingen som klagar på han hahahahah Han e så söt!

  För att avrunda denna text så känner jag så här, om det blir allt för Mycket Bobby + Linda är jag tacksam att ni säger till så lovar jag att tänka på det....we have a deal!"

  Vi tycker inte det är så överdrivet mycket Rosing-inlägg i hans blogg? Och även om det är det, så är det väl inte särskilt konstigt. De är ju vänner och han råkar just nu vara med i samma tv-program som henne, klart att han skriver om det. Han står också upp och reagerar på hatkommentarerna i hennes blogg, det är väl bra gjort av honom. Låt Linda ha sina vänner ifred. Hon behöver dem nog.


  Tillökning för Elita

  Vi kunde inte motstå att köra rubrik i bästa Hänt Extra-stil, men det är inte tillökning i form av bebis utan en kattunge. Elita är akuthem för kattungar som inte har något hem eller blivit illa behandlade, och nu kommer en grå liten kattunge hem till henne och Texas.

  Ett bra initiativ av Elita tycker vi!


  Nytatuerad Meral

  Nu har även Meral tatuerat sig, och visar upp sin tatuering på bloggen. Det blev en ros med texten Amor fati som betyder "älska ditt öde."

  Om ni vill se på söta, små nyfödda valpar...

  ...så besök Agilitydream där det nu har anlänt sju små sötnosar. Var och en dokumenterad i varsitt inlägg.

  Spöken, finns dom?

  De senaste dagarna har Aftonbladet visat en hel del olika spökfilmer. Nyhetstorka eller har spökena blivit extra aktiva?

  Evas spökblogg är en blogg om spöken och det övernaturliga. Konstiga saker händer i hennes lägenhet som hon inte har någon förklaring till, saker som att hon fått rivmärken på kroppen, hon drömmer märkliga drömmar, hon känner sig iakkttagen, elektronisk utrustning slås av och på, glödlampor går sönder etc. Oavsett vad det beror på så måste det ju vara obehagligt för henne.

  Tror ni att det finns spöken?

  Livspussel - världens fulaste ord

  Therese skriver ett klokt och välformulerat inlägg om vardagspusslet (eller livspusslet som det kanske oftare kallas). Det moderna fenomenet att föräldrar stressar ihjäl sig för att få vardagen att fungera.

  "Jag fattar inte vilka slags liv alla dessa stressade familjer har. Barnen har tusen fritidsaktiviteter var som det ska skjutsas och hämtas till och från? Men låt dem inte ha det då om det blir så jobbigt för hela familjen, det räcker väl med nåt och man klarar sig garanterat helt utan ibland, det finns väl sjukt mycket bra saker man kan göra med sin fritid som inte är oganiserad aktivitet. Allt behöver väl inte vara så himla uppstyrt hela tiden, man kan väl gå ut lite i naturen eller baka muffins eller pyssla lite tillsammans, utan att det måste heta kvalitetstid och scrapbooing och cupcakeing och fuck vad det heter och vara organiserat och förberett och perfekt, det verkar ju som att varenda svensk familj måste schemalägga sin vardag minutiöst för annars brakar allt ihop och det blir kaos och man bryter ihop för att vardagen är ett helvete och skriver en bitter roman om det."

  Vi känner inte heller igen oss i den stressade bilden av familjen som är så populär i media. Kanske majoriteten av svenskarna inte heller gör det, utan det är en bild som skapats av alla dessa mediemammor som skriver om sina hektiska dagar med tonvis med aktiviteter. Vi hoppas att verkligheten är mer soft och avslappnad för de flesta svenska familjer. Tyvärr så får de som lever i "verkligheten" sällan komma till tals, utan det är en viss klick av föräldrar - eller egentligen mammor, för det verkar vara mammorna - som är de mest stressade och har den största prestationshetsen för deras projekt Familjen.

  De verkar som att de som har mest problem med "livspusslet" är familjer med relativt god inkomst, med två föräldrar som har ganska bra jobb, och bor i villa. Det är ofta dom som gnäller mest, men det är också dom som har de största möjligheterna att förändra sin situation. Kanske genom att gå ner i tid på jobbet. Kanske genom att inte boka upp alla kvällar för aktiviteter. Det är klart att det funkar att jobba heltid och ha barn, om man ser till att hålla kvällar och helger lediga för annat och inte boka in en massa måsten. Att bara vara. Det blir stressigt och svårt först om man försöker få in flera olika kvällsaktiviteter per barn i veckan, och dessutom egna aktiviteter för de vuxna, och samtidigt hålla hemmet skinande rent, och kanske renovera badrummet, hänga med alla inredningstrender, hinna blogga-surfa-facebooka, hinna träna, och alltid vara den tipp-topp perfekta och snygga och välklädda och beundransvärda Familjen.

  Men, man skapar inte en lycklig familj genom att hålla den sysselsatt in absurdum. Det är först när man slappnar av och bara tar det lugnt som man kommer nära varandra.


  En mardröm

  Som den värsta av mardrömmar måste den väntan Vimmelmamman har tvingats genomlida de senaste 24 dagarna vara. (Hela den tid som förflutit sedan maj ifjol har väl i och för sig varit kantad av mardrömsdagar för henne. Men just den här sista tiden känns som en onödig väntans tid.)

  Idag är förhoppningsvis väntan över. Vi håller våra tummar för att hon just nu delar en flaska champagne med sin make. Och firar ett positivt besked.


  Linda Skugge skiljer sig


  Enligt tidningen Expressen har Linda Skugge och hennes man nu gett in en ansäkan om äktenskapsskillnad till tingsrätten. Lindas f.d. man verkar dessutom redan ha hunnit med att hitta en ny kärlek i form av en av Sahara Hotnightstjejerna.

  Många magar

  Nattis har startat en blogg som heter Riktiga Magar, där vem som vill får visa upp sin mage på bild. Hon blev förbannad på en artikel som handlade om att återställa magar efter en graviditet.

  "Men Varför? Jag menar, det är ju en av de sakerna som hör till, en av de sakerna som gör en kvinna vacker: hon har fått barn! Erfarenhet, visdom och insidan är det som gör en kvinna vacker, inte hur platt mage hon har eller att brösten hänger. det är ju bara en del av livets faser! Vi måste acceptera faserna! NU!!!!

  Det är dags att lägga av nu! Jag är trött på att gå omkring och inte trivas med min mage och tro att ingen vill ha mig på grund av den eller tycka att jag är fet. Jag är trött på att se mig själv som ful och fet, för det är jag egentligen inte. Jag ser bara inte ut som tidningarna och annonsörerna vill att jag ska göra!"


  Kloka ord från Nattis som har växt till en hel liten magrörelse. I bloggen finns nu stora magar, platta magar, randiga magar, barnmagar och håriga mansmagar. Kanske också DIN mage?

  Karolina Lassbo har flyttat

  Karolina lämnar nu Aftonbladet och flyttar tillbaka till sin gamla blogg på blogspot - 
  En glamourprinsessas dagbok. Skönt tycker vi då Aftonbladet-bloggarna är bland de fulaste och jobbigaste att läsa.


  Katrin skvallrar

  Katrin har fått höra skvaller om att Magnus Hedman och Denise Lopez har ihop det, och medans vissa kanske hade kunnat begränsa sig till att ringa en kompis och skvallra vidare, så skvallrar Katrin om det på bloggen. Vi kan tycka det är lite taskigt att skvallra om Magnus när Katrin är så god vän med Magdalena och tycker så mycket om henne som person.

  Vi tror nu inte att Magdalena bryr sig särskilt mycket om vem Magnus dejtar, men vi tror att hon bryr sig när det skvallras saker och rykten förs vidare, det gäller ju hennes barns pappa. Att veckotidningar skvallrar är väl en sak, men när ens kompisar gör det?

  Vårens nya favoritläppstift?

  Nej, alla har inte gjort det. Vi har missat The Body Shops läppstift Soft Pink från kollektionen Roseflower. 

  Men något som är tydligt när man läser Saint Bella Beautys inlägg om detta läppstift (samt även vad de hon länkar till har skrivit och fotograferat) är att det verkar vara en höjdare. En härlig diskret färg och dessutom mjukt, lent och håller läpparna återfuktade. Det blir nog så att även vi snart har "gjort det", dvs skaffar oss detta läppstift.

  Som ringar på vattnet

  Vad det är härligt med positiva människor. Eller för den delen - positiva blogginlägg. Glädjen sprider sig på nåt vis vidare till läsaren. Imorgon ska vi komma ihåg att ta tillvara de fina stunder som finns och njuta om vårsolen kommer fram.  

  Bloggtips: Lookalike

  Har ni också stunder då ni int riktigt känner för eller orkar ta er för något? Då det är skönt att fördriva tiden med lite "slösurfande"? Det har vi. Ofta blir det självklart så att vi då surfar runt på olika bloggar.

  En rätt nystartad blogg som vi säkerligen kommer att klicka oss in på ibland då vi känner för att fördriva tiden och få lite snabb underhållning är lookalike.nu. Det är en blogg där det läggs upp bilder på personer (och annat) som är väldigt lika varandra. Ofta handlar det om kändisar och ofta finns en humoristisk underton. I bloggen kan läsarna betygsätta "lookalikesen". Det är dessutom fritt fram att skicka in egna förslag på personer som liknar varandra.

  Var är alla män som vill ha Rosing?

  Var är var tredje svensk man som ville ha en relation med Linda Rosing? Kanal 5 skröt innan programstarten om nästan en miljon män som vill dejta henne. Var är dom nu? Inte framför teven på tisdagkvällarna i alla fall. "Den rätte för Rosing" floppar, drygt 220.000 tittare fick programmet igår. Väldigt dåliga siffror om man tänker på hur mycket reklam och förhandssnack det har varit.

  Man kan också jämföra detta med de 560.000 som tittade på hennes medverkan i Sanningens ögonblick. Intresset har mattats.

  Inga konstigheter

  Vi har tidigare tipsat om Färjan-Ruths blogg och kallat henne hetast på Östersjön. Nu får hon konkurrens, för Färjan-Håkan har börjat blogga på kanal 5. Det är inga konstigheter, utan Håkan i baren helt enkelt. Mannen som är rädd för humlor och sätter raklödder i håret. Inga konstigheter.

  Sminkblinda skokrämstjejer

  Catya skriver om tonårstjejslooken med platinablont hår och brunfärgad hy, skokrämstjejer som hon kallar dem. Ett mycket passande namn.

  "Varför i hela världen vill man ha denna looken: minst 5 nyanser för mörk foundation, ljusa idomin läppar, enormt med svart kajal runt ögonen ( & inte sådär sexigt sotade ögon) och sönderfärgat hår med billiga hårförlägningslängder (ni vet sånna man köper billigt och typ häftar fast i skallen på sig själv, att göra proffsextensions på salong är tydligen inte tänkbart)."

  Det har vi också frågat oss, speciellt grejen med för mörk foundation fattar vi inte alls. En mörk foundation, tjockt pålagd, som gör att ansiktet ser smutsigt och flammigt ut, och dessutom slutar vid käkbenet så halsen lyser kritvit. Det är inte snyggt nånstans.

  Ett dyrt preventivmedel med många små biverkningar

  Det finns många sätt att skydda sig mot oönskade graviditeter. Alla med sina för och nackdelar.

  Ketchupmamman skriver i sin blogg underhållande och träffsäkert om ännu en metod. Den kanske vanligaste av alla? Men uppenbarligen inte den säkraste precis... :)

  Livet på tv4 - och annat

  Camilla med LifeLy - life is lovely är en 22-årig tjej som bor i Umeå och jobbar som nyhetsredaktör på TV4. Hennes kille Morgan är freestyle motorcross proffs i Spanien, och i Camillas blogg får man följa hennes vardag med jobb och distansförhållande och annat. En vardagsblogg med lite extra tillbehör kan man säga - kolla in den!

  Snäll hårfärg

  Hon som räddade världen tipsar om ett snällare sätt att färga håret. Tints of Nature som säljs bl.a på Bodystore är en hårfärgsprodukt som framställs av ekologiska ingredienser. De innehåller inte parabener eller ammoniak, och är heller inte testade på djur. Är man allergisk mot vanlig hårfärg kanske detta kan vara ett alternativ. Eller förstås om man vill färga håret utan onödiga gifter.

  Sötsaker och ögongodis

  Är man inte sugen på något sött innan man besöker bloggen "O´Holy Sweet Confections" så törs vi nästan lova att man blir det. Bloggen är fylld av läcka bilder på cupcakes, tårtor och annat sött. En oändlg inspirationskälla för den som gillar att göra sötsaker hemma. Många av de vackra dekorationerna är kanske i svåraste laget att göra (iallafall för oss) - men man kan ju plocka lite här och där och fylla ut med egna idéer.


  Med inspiration från Ryssland

  Retrolover Budgetdesign
  tipsar om hur man enkelt kan ge lite färg åt en enfärgad sideboard. Steg för steg instruktioner finns på Nordsjö Designs hemsida.

  Underbar på rätt plats.

  Tyskungen och knäppgöken

  Tyskungen berättar om en knäppgök som roat sig med att kommentera elakheter och förlämpningar på hans blogg, inte bara riktade till honom utan även mot hans barn - då är det uppenbarligen en riktigt störd individ. Man ger sig inte på barn. Det är så dåligt så det finns inte ord för det.

  I alla fall så blockerades knäppgöken från att kommentera, och övergick då till ett minst sagt märkligt beteende - nämligen att betygsätta alla inlägg med bottenbetyget ett. Eller inte alla, än i alla fall, men av mängden att döma så verkar det vara det som är målet.

  Det är både skrämmande och fascinerade. Vilket engagemang. Tänk om drivkrafterna att göra "onda" saker skulle vara lika starka när det gäller att göra "goda" saker? Sällan hör man om någon som "lovebombar" personer i kommentarsfälten på ett lika målmedvetet sätt. Varför är det lättare att vara utåtagerande på ett negativt sätt än på ett positivt? Tänk vilken tillgång och till vilken nytta en sådan här person skulle kunna vara om den kanaliserar sina ansträngningar i en mer positiv riktning. En vilja finns ju uppenbarligen (om än felriktad), ambition (om än felriktad) och framför allt tid i massor verkar personen också ha. Det skulle kunna bli så rätt...och så blir det så fel.

  Katrin + Robin = sant

  Att Katrin haft ett gott öga till Robin från Idol är ingen hemlighet, och nu startar de ett projekt ihop. Katrin ska göra Robin B till stjärna heter det i Metro.

  Sajten Katrinsgoodiebag.se har premiär på måndag, och där kommer Robin att både blogga och videoblogga. Katrin kommer att fortsätta sin blogg på finest, men (så klart) också medverka på nya sajten. Där kommer också att lottas ut ett antal goodiebags varje vecka.

  Katrin har höga ambitioner, dels att Robin B ska bli en rockstjärna, men även en bloggstjärna som ska "krossa de där Schulmanbröderna på bloggportalen". Det blir intressant att se hur det går med det.

  Bloggpaus för Storstadspojken

  Aloha as in goodbye, säger Storstadspojken och tar en paus från bloggandet. Dock dumpar han inte sina läsare för gott, utan tar en och en halv veckas ledigt.

  Vi tycker han resonerar klokt, bättre att ta ett uppehåll än att tvinga fram inlägg och skriva dåligt för att man inte riktigt hinner med allt annat. Om han nu klarar av att hålla sig borta till nästa lördag, utlovade bloggpauser har en tendens att bli kortare än bloggaren tänkt sig...


  Vackert av Birro

  Marcus Birro har sovit borta i natt och längtat efter sin son. I sin blogg förundras han över att det finns pappor som väljer bort den tiden som Marcus själv lever i just nu. Han skriver vackert som alltid - och konstaterar att för honom är det obegripligt.


  "Visst, han skriker. Han klänger och gråter. Men han lever ju! Hans ögon rör sig. Han är varm.
  Han sprattlar sig på skötbordet.

  Han andas. Han gäspar. Hans lilla kropp klänger sig upp på min axel. Det är ett mirakel. Det är fantastiskt.

  Tänk att säga nej till sig själv, till det varmaste och innerligaste livet har att erbjuda i den här neutrala, märkliga världen."


  Som tur är är det nog många av dagens unga pappor som känner som Marcus - även om alla inte sätter lika fina ord på känslorna som han gör. Om man jämför med hur det var för bara 20-30 år sedan så har nog pappornas roll under småbarnsåren ökat rejält? De som väljer bort blir nog färre och färre... Vi hoppas att de snart är ett minne blott.

  Att Marcus själv är en engagerad och delaktig pappa är svårt att gå miste om. Den sorgen och längtan som både han och Finnjonna har gått igenom gör nog dessutom dem extra benägna att verkligen njuta av varje sekund. Att ta till vara vardagen. Något vi alla bör tänka på att göra.


  Fadde + Linda

  Inte länge sedan skrev Fadde inlägg i sin blogg om vinterkräksjukan - med tydliga Linda Rosinganspelningar. De är numera borttagna. Han länkade till "hatlistor" där Linda var en av dem som var med i toppstriden. Även det inlägget är numera borta.

  För nu är det andra tongångar när Fadde skriver "Sanningen om mig och Linda". Av den osämja som tidigare har kunnat "anas" finns ingenting kvar. Istället hyllar Fadde Linda och visar upp en sida hos sig som är väldigt mån om henne.

  Vad är det som händer? Är en återförening månne på gång? Eller drömmer Fadde om en återförening och på detta sätt försöker uppnå det? Eller har de helt enkelt bara försonats och gått vidare?

  I Faddes blogg har det senaste tiden funnits vissa antydningar bland kommentarerna som tyder på att det är något på gång mellan det forna kärleksparet. Läsare som säger sig ha sett dem tillsammans och drar slutsatser. Men Linda själv har iallafall inte skrivit något om någon ny romans med Fadde. Men det betyder ju inte så mycket - så länge hennes TV-program pågår skulle hon nog ändå inte vara öppen med det.

  Försoning, kärlek och vänskap är ju bättre än hat och ovänkap så oavsett vad Faddes omvändning beror på så är det väl något positiv iallafall.

  Största formen av smicker

  1000-apor gänget har startat en ny blogg med namnet "Filip&Fredrik & jag" som går ut på att stalka Filip&Fredrik. Konceptet har vi sett förut med Tyskungens "Att stalka Alex Schulman"-blogg. Det är inte första gången Schulmanbröderna "apar efter" någon annans roligheter, och antagligen inte heller den sista.

  Kopiering är den största formen av smicker heter det ju, så Tyskungen får väl sträcka på sig lite extra... Eller kanske det är Riktig kille som bör sträcka på sig allra mest....? ;-)

  Mymlan tar över Bloggvärldsbloggen

  I Aftonbladet kan man idag läsa att Mymlan ska börja blogga i Aftonbladets "Bloggvärldsblogg". Vi har länge tyckt att det är konstigt att Bloggvärldsbloggen, som har en stor potential, har fått vara så död som den varit och vi tror att detta kommer att bli ett stort lyft för den. Vi gratulerar dessutom Mymlan till det nya, säkerligen roliga, jobbet.

  Swan Collection från Lindex

  Nina Johansson bloggar om Lindex nya accessoarkollektion, Swan Collection. Några av accessoarerna syns på bilden ovan, resten finns på Lindex. Kollektionen är framtagen av Maja Olsbo som är designer hos Lindex och finns till försäljning under mars månad i utvalda butiker och i begränsad upplaga.

  20% av försäljningspriset skänks till organisationen Kvinna till Kvinnas kamp mot sexslavhandel. Heja Lindex!

  Hallonrutor med kardemummacrisp

  En av våra favoritmatbloggar, Matplatsen, bjuder på ett recept på "Hallonrutor med kardemummacrisp". Hallon som är så gott. Och kardemumma! Finns det något bakverk som innehåller kardemumma oc som inte är gott? Vi tvivlar på det.

  Att receptet dessutom är ett sådant som ska bakas i långpanna är ytterligare ett plus.


  Efter bröstoperationen

  Li Åwall har förstorat brösten och har bloggat om operationen sedan hon gjorde den förra veckan. Hoppas att det är värt det i slutändan, för de här dagarna efteråt verkar hon inte vara på topp direkt.

  Själva har vi svårt att förstå hur man frivilligt kan lägga sig på ett operationsbord, men alla är vi ju olika. Li är ju en vuxen kvinna och fattar sina egna beslut, men det som är trist är att hon verkar tycka kvinnlighet sitter i brösten: "Äntligen har jag blivit en kvinna som jag har väntat på i så många år. Och det är inte en dag för tidigt."

  Tyskungen - Kissies mentor?

  För inte länge sedan tipsade Tyskungen om hur man kan göra för att komma högre upp på Bloggportalens lista över "mest sökta".  Idag testar Kissie metoden. Och det verkar gå bra - Kissie stiger. Konstigt vore det i och för sig annars, det blev ju ett ok resultat för Tyskungen och Kissie har ju aningen fler besökare än honom så hon kan ju vänta sig ännu större genomslag.

  Imorgon lär Kissie ha stigit ytterligare några platser.

  Tjäna pengar och skapa nya inkomster

  Via Billigt och bra hittade vi till Pengar och Cash-bloggen, en blogg där man bland annat får en hel del spartips. Dels vanliga spartips, men också tips på "vardagssparande" som gör att man inte ens märker att man sparar undan pengar. Här finns även andra ekonomiska funderingar - allt på en enkel nivå. Killen som driver bloggen har som mål under 2009 att spara ihop minst 50.000:- kronor, det blir intressant att följa om han lyckas. Kanske värt att haka på hans tips själv....

  Bloggbråk även hos oss

  Även vi har nu drabbats av den stora trenden - BLOGGBRÅK.

  Vårt bråk rör Melodifestivalen. Vi tittade på den på var sitt håll och när det var dags för duell mellan Sarah Dawn Finer och Malena Ernman skickades meddelanden mellan oss via MSN "Hoppas operan går vidare" åkte åt ena hållet. Samtidigt som det från andra hållet kom ett "Sjukt om operan vinner det här". Samtidigt.

  Ingen av oss tycker väl egentligen att frågan vem som går vidare eller ej är särskilt viktig. Men nu blev den plötsligt det. MSN (som faktiskt hade legat i vila under kvällen) började glöda av all kommunikation.
  "Sarahs låt är så vacker så man rörs till tårar". "Sarahs låt är väl fin - men inget speciellt alls. Tråkig faktiskt.".
  "Malena ser ut som en fräsch 50-åring fast hon inte ens fyllt 40 år". "Malena är snygg och hade fin stil".
  "Sarah är skitsnygg". "Det är Sarah som ser äldre ut än hon är. Hon har dessutom trist stil".
  "Sarah har en underbar röst". "Ok det kan väl stämma".
  "Malena kan i och för sig sjunga opera men resten av sången suger". "Ok partierna som inte är opera var väl inga höjdare - men acceptabla. Operan gör att det hela kan förlåtas."

  Och som "alla" vet - det slutade med att Malena gick vidare och för Sarah blev det andra chansen. Vi tror att även Sarah hör till dem som kommer att vara med i Globen. Ett plus till henne dessutom för att hon visar den goda smaken att inte vara en dålig förlorare.

  Idag var iallafall den "förlorande" av oss snabb med att skicka denna länk till den andre. Som snabbt skickade detta i retur.

  Som vanligt är bloggvärlden (liksom vanliga världen) delad. Det finns de som gillar Malena. Och till och med  tror att hon ska vinna allt. Och så finns det de som gillar Sarah. Och de som tror att Sarah vinner allt.

  Vad tycker ni?


  Kissies Idrebilder

  Nu börjar bilderna från Kissies skidresa till Idre att levereras. Ser ut ungefär som det brukar göra när ett gäng tonåringar åker på skidsemster. Partybilder med de traditionella timmrade väggarna i bakgrunden. Bilder från backen. Bilder på folket man festat med under resan (självklart har de smeknamn som "SnyggDaniel" och "Tvillingarna"). Närbilder på drinkar i platsmuggar.

  Vi gissar att Kissie-sällskapet nog har tillbringat mer tid hoppandes framför de typiska skidort-coverbanden än Blondinbella och hennes sällskap kommer att göra.

  Blondinbella lyssnar på "rockmusik"

  Blondinbella & co har nu testat på utelivet i Branäs. Sällskapet var på "nattklubben" Brants. Och när vi ser på bilden föreställande "rockmusik" förstår vi ungefär vad Blondinbella menar med att det inte var något för dem (eller åtminstone inte något för henne). Varken lokalen eller publiken (och uppenbarligen inte heller musiken som, enligt Brants hemsida, spelades av "Andersson & Högdal") verkar vara riktigt det hon är van med. Blondinbella som inte ens trivs på söder...

  Men de verkar ha haft en rolig kväll ändå och det är ju huvudsaken. Men det var nog snarare middagen (som låter väldigt god) än det efterföljande "nattklubbsbesöket" som gjorde deras kväll.  Bloggtoppen.se
  RSS 2.0