Tillsatsträsket

Har ni också sett det nya fenomenet i matbutikerna? Kunderna som kisande står vid hyllorna och läser finstilta innehållsförteckningar. De har blivit allt vanligare den senaste tiden - mycket "tack vare" Mats-Eric Nilsson och hans böcker om äkta/oäkta mat.

Men det hela är en djungel. Innehållsförteckningana är ofta längre än man hade kunnat föreställa sig att de ska vara och ingredienserna har namn som snarare låter som plockade ur en lärobok i kemi än en kokbok.

En blogg som inriktat sig på detta med tillsatser är "Yngre MedelåldersBloggen Går Vilse i Kostdebatten". Där kan man läsa en del om olika tillsatser, bland annat kommenterar blogginnehavaren innehållsförteckningarna på olika färdigpaketerade lunchbaguetter och liknande. Intressant läsning.

För den som gillar LCHF finns dessutom en del att läsa om det i bloggen.


Kommentarer
Postat av: Irina

Underbart att det skrivs mer om det här ämnet. För det är skrämmande att se folk tokhandla light och "sockerfria" livsmedel i hopp om en snygg kropp och god hälsa. De som införde denna sjuka matkultur borde dömas för "brott mot mänskligheten", i samma anda som krigsförbrytare.

2009-03-12 @ 21:59:54
URL: http://rosaglasogon.se/
Postat av: Anna

Jättebra tips! Det är sjukt med alla konstigheter i maten.

2009-03-12 @ 22:02:19
Postat av: cattis

nämen så trevligt :)

att bli omnämnd här alltså ~ inte guckan i "maten";-)

2009-03-12 @ 23:24:33
URL: http://livetsomar.blogspot.com
Postat av: Mikaela

Jepp, Livetsomär är en toppenbra LCHF-blogg. Finns flera bra nu, där man verkligen kan förkovra sig och lära sig mer! Ett annat tips är Fat Lies: http://fatlies.wordpress.com/

2009-03-14 @ 10:13:37
URL: http://www.njutmaten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0