Börja ett nytt liv?

Efter en fredagskväll hemma i soffan tillsammans med bland annat en stor skål godis har kroppen ett visst sug efter något lite nyttigare. Det är efter sådana här kvällar (och för den delen även efter kvällar ute på stan med godiset utbytt mot drinkar) som en blogg som Mollys hälsoblogg lockar och drar. Hur många gånger har man inte bestämt sig för att NU ska det börjas ett nytt liv? Viljan att skapa det nya livet är ju alltid som störst precis efter det att man stoppat i sig de där tre godisarna eller drinkarna för mycket. Ikväll är ett sådant tillfälle.

På Mollys blogg hittar vi ett recept på lax och bulgurpytt som verkar både nyttigt och väldigt gott. Bulgur med vitlök, champinioner, paprika, avocado och chilisås - en perfekt kombination tror vi.

Så alla ni som ska börja ett nytt liv imorgon - surfa in till Mollys hälsoblogg!

Kenza är upptagen

Altid söta Kenza har uppdaterat sin blogg väldigt sporadiskt under den senaste veckan. Vi har full förståelse för det. Hon verkar ha annat att göra.

Vi som provat på att ha distansförhållanden lider med henne...

Kissies julfest

Kissie skall ordna en julfest. Ingen liten tillställning för närmaste vännerna i en gårdslokal eller en föräldrafri lägenhet. Nej, när Kissie ordnar julfest blir det på riktigt. Två olika grader av vip, nånting som ges till gästerna och som är bättre än goodiebags, en riktig lokal (antar vi) osv.

Är det möjligen Blondinbellas 18-årsfest som hon planerat att bräcka med sin julfest? Kanske sur över den indragna inbjudningen?

Cirkelns omkrets = pi * d = 2pi * r

Den nystartade bloggen Formlertabeller är säkert enormt användbar för de som studerar.

Vi som inte gör det, och inte heller behöver använda så väldigt många formler i vårt vardagliga liv eller i vårt arbete, drar en djup suck av lättnad. Vi känner oss tacksamma över att vi inte kommer att tvingas traggla formler inför ett prov - någonsin mer.

För er som önskar kunskap om hur en cirkels area och omkrets beräknas presenterar bloggen mycket matnyttig information idag.


Läckraste skorna

Det brukar ju sägas att kvinnor är särskilt förtjusta i choklad. Och i skor.

Dessa chokladskor som vi hittat tips om hos Linneas skafferi måste alltså vara varje kvinnas dröm. Så läckra!!

Kan köpas hos Gayle´s Chocolates.

Tänk på döden

Marcus Birro, en mycket klok man, har tyvärr slutat blogga. Man kan alltid hoppas att hans blogguppehåll inte varar för evigt, men tillsvidare får man hålla till godo med hans gamla inlägg som ligger kvar på bloggen.

Så här vid Alla Helgons Dag passar det bra med en favorit i repris, När tanken på döden blir tröst, från januari i år.

Jag var över trettio innan jag insåg att det verklig livet, ni vet det som levs av sådana som er, så kallat vanligt folk, inte alls var en fuktig våt vante över munnen, utan istället en fridfull plats, en parkekringsficka från mörket, en plats värd att kämpa för. Jag har fått slita för att bli vanlig. Det andra tar för givet har jag varit nära att dö för. Och så tror jag det är för alla. Det finns ingen som får något gratis. Man vågar inte riktigt. Man är rädd för att misslyckas. Man är rädd för att ta steget ut i det där okända. Men det okända har inget vasst längs kanterna. Det är mjukt, lockande och varsamt att vistas där.

Någon som vill ha en radiostyrd skunk?


På bloggen Smidigt presenteras en av de konstigaste radiostyrda leksakerna vi sett, nämligen en radiostyrd skunk. Det framgår dock inte om den kommer med tillhörande lukt?

Vi hoppas på en mäktig IDOL-upplevelse

I bloggen Just like candy kan man läsa blogginnehavarens tankar om kvällens Idol. Vi håller med henne om att Sepidehs låtval (Främling) inte var så smart. Alla kommer att jämföra med det så välkända och srka originalet. Känns som att Sepideh inte kommer att sitta särskilt säkert ikväll.

Vi håller även med om att det blir spännande att höra Anna sjunga "Stad i ljus". Om hon lyckas få till det så blir det nog en mäktig upplevelse. Om man får tro Aftonbladet så finns det goda chanser att det blir så.

Anna kan nog göra det värt att se programmet ikväll!

Roligare bak med mönster


Amanda med Shoppingbloggen tipsar om bullformar som gör bakningen lite roligare. Visst blir man lite sugen att baka inför helgen?

Godispåsar till HalloweenHos Designtjejen hittar vi ett tips på fina godispåsar. Allt som behövs är orange papper och grönt snöre!

Gör några stycken och dela ut som "treat" till monster och häxor...så ni slipper "trick".
Eller varför inte ge barnen lördagsgodiset i en halloweenförpackning i morgon?

Love lettuce - ansiktsmask och peeling i ett

Vi gillar produkterna från Lush och fastnade direkt för Sollis tips på en produkt därifrån som är ansiktsmask och peeling i ett - Love lettuce. Ett plus för att den hör till deras sortiment med färska ingredienser. Måste i och för sig förvaras i kylskåp - men man slipper en massa konserveringsmedel.

Enligt Solli fungerar den verkligen bra. Värd att testa tycker vi!

Veckans guldstjärna

Den som är observant har ju säkerligen sett att vi har en ännu så länge tom kategori - veckans guldstjärna - här på sidan.

Där kommer vi varje vecka att ge en bloggare som förtjänar det en guldstjärna. Guldstjärnan kan man få för ett enda inlägg om det är väldigt bra. Man kan få den för en snygg blogg, För en meningsfull blogg. Eller kanske för att man skriver bra. Eller roligt. Eller för något annat som vi tycker är värt att premiera.

Vi är enväldiga domare när det gäller vem som utses. Men den som vill får gärna tipsa oss om bloggare som förtjänar en guldstjärna.

Nu är det nedräkning för första stjärnan. Redan under helgen kommer någon lycklig bloggare att få denna ärofyllda plakett. Sedan följer en ny varje veckoslut. Lycka till!

Bloggtipsarnas egen 18-års fest

Blondinbellas 18-års fest väckte förstås nostalgiska tankar från ens egen 18-års födelsedag. Den var inte riktigt lika glamorös som Blondinbellas, men likväl en stor händelse.

Bloggtipsaren A som var födelsedagsbarnet bjöd till fest, det var förstås FF hemma i köket med 70-tals furuinredning och brunmönstrad korkmatta. Observera att köksinredningen var omodern även för oss på den tiden.

Det bjöds inte på någon förtäring, däremot en hel del dryck. Hembränt med Fanta Citron var nog den populäraste drinken, men även en och annan Heineken slank nog ned.

Bloggtipsaren A:s outfit för dagen var en svart glesvirkad tröja med stentvättade jeans till. Bloggtipsaren B som var gäst hade en vit, långärmad bomullstop med små diskreta rosa blommor, med snyggt matchande stentvättade jeans. Båda hade vackert blonderade och permanentade hår med endast en liten utväxtrand.

Vissa rökte under fläkten. Ingen dansade. Vännen C testade en snus för att impa på killen hon var kär i. Det lyckades för dom har två barn och är ihop än idag. Hennes outfit var en beige stickad tröja med orangea blommor i nederkant och ett par vinröda byxor. Kort, brun permanent med hårt sprayad spretlugg.

Presenterna har tyvärr fallit i glömska, men säkert var de minst lika exklusiva och påkostade som Blondinbellas. Dock ingen platt-tv. Det fanns ju inga platt-tv på den tiden.

Vilken ovanlig kille!

Bloggvärlden är som bekant översvämmad av bloggar om små barn. Man kan läsa om hur lille Kevin sagt sitt första ord, se bilder på dagens inköp av barnkläder från Lindex, ta del av den enorma kärlek föräldrarna känner för sina barn, läsa om sömnlösa nätter och bajsfrekvens. En sak har nästan alla dessa bloggar gemensamt - de är skrivna av mammor.

Det är inte ofta man ser en blogg av den typ skriven av en pappa. Men undantagen finns. Ett av dess undantag är den kille som skriver bloggen älskade Isabella & Minna. Roligt att även män ger sig in på detta bloggområde.

Hör du till dem som gillar att läsa den typ av bloggar så ta en titt på denna pappas fylliga och rikt illustrerade blogg om familjens vardag. Den är läsvärd.


Presenttips till tjejen som fyller 18 år

Blondinbellas stora 18-årsfest är över och idag har hon åkt till Cafe Opera för att hämta alla sina presenter. Utan att överdriva kan man säga att hon fick många presenter.

Har hon ovanligt många vänner? Eller ovanligt rika vänner? Eller kanska bara många som vill vara med och rida på "Blondinbellas popularitet? Troligen en blandning av allt detta.

I vilket fall fick hon massor med fina saker. Hon är nog nöjd. Vi tycker att hon var strålande vacker på sin fest och hoppas att hon hade en trevlig kväll. Man fyller ju bara 18 år en gång i livet.

Tjusiga Jan-Inges


En av dom roligaste bloggarna är Katastrofala omslag. Vi skrattar rått åt alla fula skivomslag Herr Dryck lägger ut. Jan-Inges 2 är en riktig höjdare. Kolla in de vackra gardinerna med sina små tofsar, mustascherna som svänger ned lite onödigt långt och näbbstövlarna på killen till höger. Hur tänkte dom?

Hur många Kenza finns det i Sverige?

Charlottes blogg snigelbebis får oss att tänka på Kenza. En söt tjej (lite lik Kenza till och med) som lägger upp många bilder på sig själv (gärna med samma sorts läpp-plut som Kenza kör med) och på sitt lilla husdjur. Och på sig själv gosande med husdjuret.

På kvällarna har hon myskväll med kompisarna eller går på fest...och passar på att bli fotograferad sittandes på lokaltrafiken.

Inget ont om denna tjej. Vi tror på henne. Hon är snygg och har bra smak (kolla in de "önskeoutfits" som hon komponerar med bilder på olika butikers kläder).

Men kan inte låta bli att sucka lite uttråkat. Det räcker med en Kenza. Charlotte (och många andra unga tjejer med likadana bloggar) skulle däremot säkerligen göra hur bra bloggar som helst om de inte var så upptagna med att försöka likna det som ligger i topp.

Stor härlig halsduk


Vem vill inte ha en stor härlig halsduk att svepa runt halsen nu när kylan kommer?

Vi vill i allafall!

Hos lindbergfrida hittar vi ett tips på en billig och snygg halsduk. Bara 149 kr hos Gina Tricot

Rimfrost Jul


Charlotte Perrelli bloggar om sitt julalbum "Rimfrost Jul", och på hemsidan kan man även få lyssna på smakprov och förhandsboka skivan. Både nyskrivna julsånger och gamla klassiker finns med och Charlotte sjunger ju fantastiskt bra. Dessutom är hon riktigt snygg på omslaget!

Vi undrar vem som vinner "julkriget", nu när Charlotte ger sig in på Carolas revir. Vi hejar på Charlotte förstås!

Diet Finger Cream


På bloggen From Tokyo With Love hittar vi en riktigt knasig skönhetsprodukt. Det är en slimmingkräm för fingrarna. Krämen detoxar fingrarna och förvandar dom till långa graciösa pianofingrar. Hmmm.....

Frö- och äppelbröd

Levande ljus, en kopp te och nybakat bröd. Vad kan vara bättre så här i höstrusket?

Vi har hittat ett brödrecept som verkar ge ett riktigt gott bröd till alla de där myskvällarna. Det presenteras av Rebecca på hennes blogg "Rebecca bakar bröd". Fröer är ju alltid gott och vi tror helhjärtat på detta bröd, som därutöver innehåller både äpple och ost. Spännande!


Byta plats på måltiderna?

Storstadspojken har i sin blogg ett litet tips till alla studenter. Tipset är att dom ska äta lunch till frukost. På så sätt slipper dom köpa lunch på skolan och sparar alltså pengar, helt utan att behöva ta med lunchlåda.

Lunchen är ju uppäten på morgonen, så när klasskompisarna sen äter lunch, då kan de som följer Storstadspojkens råd köpa en billig yoghurt och äta frukost.

Det var ju oxå en tanke...
Vet inte vad man ska säga om det hela. Men ord som "knasigt" ligger ganska nära till hands. Men på något sätt är det hela lite sött...så vi kan inte låta bli att småle lite "storasysterligt" åt hans funderingar.

Papier maché pumpor

De här fina pumporna är en favorit från bloggen Odlingspyssel. Dom fixar du lätt med ballonger, tapetklister och silkespapper. Kolla in hur man gör här.

Gamla musikvideor

På bloggen "Kampen tillbaka till ett fungerande liv" läser vi att MTV nu har lanserat en sajt där de lägger ut sitt gamla arkiv.

Att klicka runt lite ger den ena nostalgikicken efter den andra. Kul tycker vi.


Pimpa upp barnvagnen

Vi gillar fotbollsfrun Malin Wollins slagkraftiga och träffande krönikor. Idag behandlar hon ämnet osäkra nyblivna föräldrar och mängden av dyrt, onödigt krimskrams som dessa köper. Ett av de senaste påhitten verkar vara att pimpa barnvagen.

Vi undrar:
- vilka är de föräldrar som köper senaste lyxvagnsmodellerna för åttatusen kronor, för att dom måste ha en ny cool trendig vagn som alla andra nya coola trendiga föräldrar har, för att sedan pimpa upp den med färgglada tygblommor och glittrande pärlor för att dom vill ha något eget och personligt?

Det svenska bloggreceptet

Lolita är en klok en. Idag bloggar hon om det svenska bloggreceptet. Hur missunnsamma svenska bloggare är som inte länkar till varandra och bevakar sina positioner. Men vi är osvenska och unnar dig framgång Lolita. Vi tycker du skriver kloka och bra saker och vi länkar gärna till dig. Igen och igen och igen, så länge du skriver smarta grejer!


Läckert Lindex!


Therez
visar upp två läckerbitar från Lindex kommande partykollektion på sin blogg. Omöjligt att välja en favorit, dom var ju lika läckra båda två! Eller hur?

Nyttigt och gott? Gott och nyttigt?


Är det möjligt? Gott och nyttigt på samma gång? Havregrynsgröt låter väl inte särskilt upphetsande, men kolla bilden på denna rostade havregrynsgröt med kardemumma och hallon. Inte utan att man blir sugen på en grötfrukost i morgon bitti! Receptet hittade vi på bloggen Min fruktsallad.

Fadde hur känns det?

Från stureplans maktfaktor nr 1. Till...gästvakt i Norrköping.

Och vad är överhuvudtaget poängen med gästvakter? Är det som de gästbartendrar (bestående av dokusåpastjärnor på väg att bli icke eftertraktade fjolårsmodeller) som varje vinter kuskar runt i sveriges alla småstäder?

Suck!

Tyskungen recenserar Linda Rosing

Vi gillar Tyskungen. Han skriver intelligent och bra. Han skriver bitskt och han skriver vackert.

Tyskungen har nu gett sig i kast med att recensera olika bloggar. Vi fastnade för denna recension av Linda Rosings blogg.

Vi tycker om Linda. Hon verkar snäll. Godhjärtad och godtrogen, men snäll. Tyskungen ger Linda Rosing 0 poäng av 10 möjliga. Vi kan inte annat än hålla med om det mesta han skriver  - och du Tyskungen, vi tor att sanningen är så tragisk som att det inte finns någon spökskrivare. Orden i bloggen har nog parats ihop av en tvåbarnsmor på 30+. Det gör ont, som Lena Ph skulle säga.

Men, trots det torftiga språket och den tragik som Linda och hennes blogg utstrålar, så skulle vi ha gett den ett par poäng i allafall. Några enstaka. För hennes goda vilja. Och för att bloggen på något sätt verkar ha gett henne styrkan att gå lite rakare och stoltare genom livet. Om än denna stolthet bygger på sådant som vi själva inte skulle känna samma känsla som Linda inför. Hon själv berättar för Aftonbladet att hon i alla fall upplever sig vara mer respekterad nu. Och på graderna i helvetet kan vi ändå tycka att den, om än utelämnande, bloggen är några steg upp från hennes uppvisningar i Big Brother.

Men Tyskungens klarsynta och träffande recensioner premierar inte goda viljor och "självterapi medelst blogg". Och det är väl så en objektiv recension ska se ut.

Läs Tyskungens blogg, Beiersdorfbloggen. Den är ofta bra.

Bygg ett ergonomiskt databord med en galge


homey.se hittar vi ett tips på hur man i bästa MacGyver stil kan bygga ett ergonomiskt datorbord med hjälp av en galge. Fiffigt eller knasigt? Vi har inte bestämt oss. Själva idén kommer från Instructables.

Stentvättade 80-talsjeans

Kommer detta plagg, sedan länge undangömt i förråd eller lämnat till närmste Myrorna, att få en revival?

När vi såg Emma Nygrens senaste inköp var vår första tanke. "Har hon ramlat och slagit huvudet. Ring 112!"

Men....nja....ja.....kanske....på rätt person...att de faktiskt blir coola. En som klarar att bära upp dem, och inte att förglömma - kombinera dem rätt - är nog just Emma. Vi ser fram emot en dagens outfit med dessa på.


Biffar med röd- eller gulbeta

Unga morsan är ung, men mat verkar hon vara en fena på. På hennes blogg finns massor med  tips på god mat.

Just nu finns det billiga färska betor i var och varannan butik så vad passar bättre än att prova göra dessa biffar med röd- eller gulbeta som vi hittat på hennes blogg. Vi tror att de är riktigt goda och de kommer säkerligen att serveras till middag hos någon av oss snart.

Följ min blogg med bloggkoll


Höstens snyggaste tofflor


Det måste helt klart vara dessa tofflor som vi hittade i Angelicas Closet. Tofflorna kommer från Accessorize och finns i olika modeller och färger. Vill ha!

Päls nej men skinn ja?

Visst är det konstigt den dubbelmoral som finns, att det är mycket värre och "fulare" att köpa äkta päls än det är att köpa äkta skinn? Och att fuskpälsar skulle vara sämre än fuskskinn. Om det skriver Erika / Morgondimma i ett klokt inlägg!

"När jag har haft på mig min skinnjacka i bloggen är det aldrig någon som sagt något negativt. Inte heller har jag hört något negativt om mina stövlar och skor. Så läder är mer accepterat trots att det är gjorda av samma sak som päls, nämligen ett djurs hud."


Belinda är Gud

Eller nja inte riktigt, men nästan kanske. I alla fall är hon en mycket klok kvinna som skriver så träffande och smarta inlägg i sin blogg. Som det här inlägget från tidigare i höstas, om mama-hetsen att visa upp sina perfekta barn och att det är på ungarnas villkor och att ungarna tycker det är kul och bla-bla. Men ha.

"För det är inte bara 100 procent på skoj för mamman. Det ska liksom ändå visas upp bara lite. Det ska bli rätt bild, på rätt kläder, för att visa väninnorna och alla andra så att dom blir lite, bara liiite avundsjuka på hur man själv får till det."

Försöker låta bli att sucka

Men kan ändå inte hålla tillbaka en liten uppgiven suck. Är det verkligen så illa att sånt här är nutidens "nyfärgat hår" eller "fixat naglarna"?

Zinkhus

Vi gillar trenden med de söta zinkhusen och skulle gärna ha egna hemma. Fram till dess att vi införskattat så tittar vi istället på alla de fina hus som andra har köpt. Hos "Systrarna vitt" finns bilder på ett jättesött litet hus som de köpt hos Countrystyle.

Bland mängder av fin inredning säljer Countrystyle även huset på denna bild (ett något större hus än det som Systrarna vitt har köpt). Lika fint det också.

Supersnygga hyllan Panorama


Design & Inredningsbloggen presenterar denna snygga hylla från Team Home - Panorama. En både snygg och praktisk hylla som man kan bygga på både i sidled och uppåt. Designern heter Inês Martinho.

Catfight - Kissie vs. Blondinbella

Först skriver Kissie att hon ska gå på Blondinbellas 18-årsfest och visar stolt(?) upp inbjudningen.

Några dagar efter det kan man läsa hos Blondinbella att Kissie fick sin inbjudan av misstag - och inte kommer att vara på festen. Bara någon timme senare skriver Kissie ett antagligen ironiskt, men ändå löjligt, inlägg om den uteblivna inbjudningen. Kissie själv fyller minsann 18 år snart och då ska hon ha ett kalas som Blondinbella inte får komma på.

Det finns bara ett ord - barnsligt!
Särskilt Kissies beteende. Det var i och för sig klantigt av Blondinbella (folket bakom henne?) att en inbjudan gick ut till en 17-åring. Men när nu felet var gjort måste det ju rättas till (även om det ju kanske kunde ha gjorts på ett annat sätt - vad vet vi som inte känner till bakgrunden).

Mi lajki

I sin blogg tipsar Sanna Bråding om att Mi lajki har släppt en ny smyckeskollektion, "Wicked Divine" (som för övrigt Sanna själv är ansiktet utåt för).

Mycket nytt att välja på för den som gillar smycken som syns. Detta armband är typiskt för kollektionens coola stil.

Skor igen

Som så måna andra har även vi en dragning till skor. Man kan inte ha för många! Speciellt inte om de är så billiga och snygga som dessa som Fashiongirl tipsar om

Blondinbella på väg in i väggen

Nu berättar Blondinbella att hon var sjukskriven under sitt blogguppehåll. Hon höll på att gå in i den berämda väggen. En nära på utbränd 17 åring. (Ok, vi vet att hon är 18 år nu, men då var hon det inte.) Aftonbladet skriver om "kvartlivskris", men för Blondinbella är det ju en "sjättedelslivskris".

För den som sett hur hennes kalender brukar se ut är detta däremot ingen större överaskning. Tjejen har levt i ett hisnande tempo.

Vi önskar henne lycka till med att få ordning på livsglädjen. Hon skriver "Man är inte stark för att man lever livet i ett snabbare tempo än alla andra. Man är stark när man vågar misslyckas och därefter ställa sig upp igen och kan lära sig något utav det. Och det är precis det jag har gjort." Så förhoppningsvis är hon på rätt väg.

Vi hoppas även att de vuxna som finns i "Blondinbella-kulisserna" låter henne få vara den tonåring hon är.

Uggs

Många vill ha ett par Uggs. Inte lika många har råd med originalet.

Myrrahs blogg hittar vi ett tips på ett bra alternativ. 249 kr från Ellos.

Dagens äckligaste

Blondinbellas polare Messi har halkat på något. Säg att vi ser fel. Säg att det där som han har geggat runt i inte är vad det ser ut som - en spya??

Vit kladdkaka med lime och bär


Bagarstugan har dagens smarrigaste recept, på vit kladdkaka med lime och bär. Den är inte provbakad eller provsmakad, men är kladdkaka någonsin något annat än gott? Och här lite annorlunda med vit choklad. Den måste testas!

Smart almanacka

På bloggen "sextiotalsvillan" visar "M" upp en smart och snygg almanacka som hon tillverkat.

Vi blir sugna på att göra en likadan. Lite lättöverskådlig ordning och reda underlättar ju alltid när man ska få vardagen att gå ihop.

Stackars rika flickor

stjärnmammor-blogg kan man idag läsa om mor och dotter Versace. Och än värre, se bild på mor och dotter Versace.

Vi konstaterar med en uppgiven suck att pengar inte är en självklar väg till lycka.

Ont om tid? Brist på fantasi?

Vi har upptäckt att det nu finns en lösning på vardagsproblemen, "vad ska vi äta till middag idag" och "hur ska vi hinna handla och laga mat?". Johanbitar tipsar i sin blogg om matkomfort.se, som han och hans familj nyttjar.

De får hem en låda varje söndag. Lådan innehåller middagsmat i lagom mängd för veckans vardagar. Bara att ställa in allting i kylen och ta fram vartefter. Man får recept, ingredienser, menyn för veckan och vintips till alla rätter. Allt som behövs finns i lådan och det är bara att koka potatis, pasta eller liknande samt värma och krydda.

Maten verkar dessutom vara god. Rätterna komponeras av Tommy Myllymäki (årets kock 2007). De som använder tjänsten äter denna vecka:
Måndag - Fiskgryta med saffransaioli och bröd
Tisdag - Kycklig som gås med rödkål, sviskon, äpple och rostad potatis
Onsdag - Fläskkarre med bbqsås, majssalsa och mezeyoggi
Torsdag - Bouef Bourguignonne

Det är ju roligt att laga maten själv. Men om tiden eller intresset inte finns så är ju detta ett utmärkt alternativ (antagligen bara för boende i Stockholm dock?).


Ett rent helvete

"Och vi som hatade innebandyn då? De killar som inte orkade med hela hö-hö-hö-mentaliteten i omklädningsrummen?
Eller de flickor som vet att de aldrig kommer publicera bilder på sig själva i "dagens outfit" på nån blogg.
Vad gör vi med dem?"


Utdrag från ett otroligt bra och tänkvärt inlägg från Silverfiskens blogg "Ett liv i exil" som handlar om att växa upp och det utanförskap man kan känna som tonåring. Läs hela inlägget för det är så mitt i prick!

Volangigt värre


Snyggaste blusen på länge hittar vi i Eleonores bloggModette.

Blusen den kommer från Acne.

Jul på flaska

"Jessicas inspiration" tipsar om ett rengöringsmedel med juldoft som finns att köpa hos Cosas. Vår första tanke var att ett sånt medel inte är så mycket att hänga i julgranen. Men när man tänker efter...så kanske?

Rengöringsmedlet doftar apelsin och kanel och är helt utan kemiska tillsatser och inte testad på djur. Dessutom är flaskan biologiskt nedbrytbar.

En lite knasig produkt, men vi ser en potential och ger den gärna en chans.  Det känns som att detta är något helt annat än de sprayflaskor med doft som man brukar se i butikshyllan. Tyvärr är flaskan just nu slut i lager, men det kommer förhoppningsvis in fler.

Blondinen gör "comeback"

Om man nu kan anse två veckors tystad vara en så pass lång period att man kan prata om comeback?

Vem vi pratar om? Blondinbella naturligtvis.

Oavsett om man tycker om henne eller inte så är hon ett fenomen inom bloggvärlden. En halv miljon läsare. Det är inte fy skam. Nu har hon kommit tillbaka från det avbrott  som hon haft för att lära sig andas. Man kan fortfarande läsa "Blondinbella" stort och tydligt på bloggen. Detta trots att det tidigare har låtit som att hon tänkt komma tillbaka "som sig själv" istället. Hon har dessutom sagt att bloggen ska förändras och få ett djupare engagemang än tidigare.

Namnet har inte ändrats. Framtiden får utvisa hur det blir med innehållet.

 

Glöggen heter Blossa

På den trevliga matbloggen "Linas sida om mat" läser vi att Blossa 08 kommer att ha en smak av blåbär med en ton av kryddnejlika.

Vi tror som Lina, att det gäller att vara snabb när glöggen lanseras den 3 november.

Designa din egen bag-in-box

I Snusans inredningsblogg hittar vi tipset att designa din egen bag-in-box hos Santa Helena.

Perfekt till festen för att göra vinet personligare!


Natacha Peyre

...verkar gilla höghöjdsträning.


Designad välgörenhet

Husmusen tipsar om att Rädda Barnen startat ett samarbete med kända formgivare som gjort produkter för hemmet. Alla som köper dessa designprodukter bidrar till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter.

Husmusen har köpt läckra tavlor. Själv skulle jag vilja ha de fina lamporna som Ingeged Råman designat. 

Ett bra ändamål och snygga saker. Kan nog inte bli bättre?


Följ min blogg med bloggkollBloggtoppen.se
RSS 2.0