Towas dyrbara fett

Sedan en tid tillbaka har det varit känt att Towa Lindberg snart ska åka till Polen för att fettsuga sig. Både mage, höfter och lår ska minska i omfång. Alla får ju göra som dom vill - men precis som ganska många av Towas läsare så kan vi inte riktigt förstå varför Towa vill göra detta ingrepp. Hon verkar ju inte direkt vara fet vad man kan se på bilderna i bloggen iallafall. Hon har ju istället en riktigt snygg kropp.

Extrasmal ser hon ut på de bilder som hon lägger upp som förebilder och då hon vill visa sina läsare varför hon behöver denna operation. Fiskar hon kanske efter komplimanger? Efter kommentarer som bekräftar hur smal hon är?

Hur som helst - vad som ska kunna tas bort från den kroppen för de 35 000 kr som operationen kostar förstår vi inte riktigt. Den mängd som kan tänkas gå att suga ut torde vara så liten att fettet bokstavligt talat blir värt sin vikt i guld. Liten mängd för många kronor...


Katrin dissar Alex klädstil

Igår var Katrin liksom många andra på Nöjesguidens fest. Alex Schulman var en av prisutdelarna, och Katrin gillade inte riktigt det hon såg:

"Alex har gjort en total make-over och det är ju kul! För snyggt är det då inte. Men kul är det! Det får man säga. Alex har på sig så tajta jeans så att till och med jag, på 17 bänk, kunde se konturen på hans snabel, Alex har på sig en så tajt skjorta så att hans brösthår (som han är mycket stolt över) kikar ut mellan knapparna. Till detta har han en rödvit ganska så bögig slips och pricken över i:et är de oranga strumporna i de svarta spetsiga(!) skorna. Just det. En superkrympt cardigan över skjortan har han också. Skjortan ser man knappt för den är så tajt. "

Jahaja, där ser man. Tycker ni Alex var snyggare på Katrins tid, eller har hans smak förbättrats efter skilsmässan?

Karolina Lassbo till Finest?

Häromdagen hade Alex Erwik frukostmöte med en "ny potentiell bloggare". Samma dag som Karolina Lassbo hade frukostmöte med honom. Vi får se om det blir bloggbyte för Lassbo, det känns i alla fall som att Finest skulle kunna dra nytta av att ha en sansad kvinna bland sina storbloggare. Som omväxling.

Tyskungen faller

För inte länge sedan deklarerade Tyskungen att bloggen bara varit en form av experiment och att han har för avsikt att lägga ned den 15 mars. Den sista tiden skulle ägnas bland annat åt att i sju punkter berätta hur han gjorde för att uppnå de sju mål han haft med bloggen/experimentet.

Vår första tanke när vi läst inlägget var faktiskt att det hela var en efterhandskonstruktion. Ett sätt att rädda sin heder och sitt skinn när bloggbråken sjunkit för lågt och hela bloggen på något sätt kommit att förknippas med något helt annat än det vi inledningsvis trodde var Tyskungen. En person som skrev med både känsla och intelligens.

Samtidigt kändes "experiment-tanken" absolut inte främmande. På något sätt förklarade den hur det hela kunde spåra ur så radikalt. För även om vi inte känner Klaus så var det svårt att få ihop de två väldigt skilda personligheter som allt mer utkristalliserade sig i hans inlägg. Men man vet ju aldrig - vem som helst kan ju spåra ut...

Sedan hans punktlista kom igång så tror vi nog helt på att det var ett experiment. Nu är den gamle Tyskungen tillbaka. Inläggen är inte de vemodigt vackra berättelserna från hans barndom. Men det som från början fick oss att fastna för Tyskungen finns där ändå. Svårt att sätta fingret på vad. Måhända att vi är naiva och godtrogna - men vi tror faktiskt inte att "experimentet" är en efterhandskonstruktion. Kanske någon detalj av den är det. Kanske punktlistan är något friserad för att passa in i vad han kom att uppnå? Men grundidén är nog äkta.

Och experimentet avslutas nu på ett fulländat sätt. Med intresse följer vi de punkter som Tyskungen dagligen publicerar. Delvis för att det alltid kan finnas något bra tips att snappa upp (även om vissa saker självklart redan är skåpmat för många) men även för att dessa sju punkter knyter ihop allt det som varit under de senaste månaderna. Att läsa dem ger en ytterligare dimension till den läsupplevelse som bloggen Tyskungen sedan i höstas har varit för många.

Och vi blir förvånade över det som Tyskungen skriver om sina besökssiffror. De rasar. Visst - som Tyskungen själv skriver - han har kanske varit lite övertydligt överlägsen i tonen på sistone, men ändå?

Kan det vara så att de flesta anser det hela vara en efterhandskonstruktion? För i så fall kan vi förstå att punkterna är ointressanta. Men för de som, liksom vi, i det stora hela faktiskt tror på det Tyskungen skriver om experimentet så är det ju en väldigt givande läsning. Som ger den saknade pusselbiten  - den röda tråden - pricken över i:et - en liten guldkant -  till projektet Tyskungen.

Eller är det så att många av Tyskungens forna läsare helt enkelt är förbannade och känner sig lurade? Och därför undviker hans blogg. Oavsett om de tror på detta med projektet eller inte. Kanske inte en alltför långsökt tanke...


Köpa kille på postorder

Det finns nog både en och annan som någon gång bläddrat i en postorderkatalog och i smyg önskat att det gick att beställa modellerna istället för kläderna. En som fastnat för en kille i Haléns katalog är Carmenciita. Vi tycker hennes inlägg är gulligt på något sätt. Tänk vad romantiskt om någon av killens kollegor läser det. Och de träffar varandra. Kärlek uppstår..osv. (Vi vet - vi skenar iväg lite nu). ;)

Men iallafall - är det någon som känner denna kille? Om ni berättar det för Carmenciita så kanske hon blir glad.

Hyr en mormor

Hyr en mormor som stickar din mössa, tipsar R&S - room and serve om. Designa din egen mössa, och välj sedan önskad mormor som stickar den, förser med etikett,  och skickar den hem till dig. Det är franska GoldenHook som står för tjänsten, en rolig idé tycker vi. Undrar om man kan hyra en mormor som gör andra saker också? Bakar kakor och annat trevligt.... :)

Tatueringstrend?

Vi trodde att tatueringar var lite ute, men på senare tid har fler och fler bloggare anammat den nygamla trenden. Det var inte så länge sedan Linda Rosing gjorde sin panter för att symbolisera sitt nya liv som pantertant eller hur det nu var. Kenza gjorde sitt hjärta på foten för någon månad sedan, och vi får heller inte glömma Calle Schulmans "körv". 

Häromdagen var det så dags för Alex Erwik som tatuerade in ett citat på överarmen. Nästa vecka lägger Meral sig under nålen, med än så länge okänt motiv. Gemensamt för de båda sistnämnda är att de går till Salong Betong. Kanske fler Finest-bloggare som får fina erbjudanden därifrån?

Nu väntar vi spänt vem som blir nästa att haka på trenden. Storstadspojken som tatuerar in en haj på bröstkorgen? Eller kanske Blondinbella som skriver "Staten och kapitalet" i nacken? Lägst odds blir det nog på Kissie. Hon tatuerar nog snart in ett tribalmotiv någonstans, eller kort och gott en idolbild på sig själv.

Vilken bloggare vill ni se tatuerad, och med vilket motiv?

Kissie festar...på en VARDAG!!!!!

Kissie är på skidsemester i Idre. Och i bloggen gör hon gång på gång en grej av att hon dricker alkohol på vardagar. Hon verkar tycka att det är lite så där...småhäftigt. Och något som hon orkar göra för att hon är ung.

Vi ska nu avslöja en detalj om livet som "vuxen" för Kissie. Även "vuxna" orkar festa på en vardag. Ofta väljer de bort de för att de har annat för sig (som exv att vara med familjen, eller stiga upp till jobbet). Men på en skidresa med lediga dagar så törs vi nog lova att även väldigt många äldre personer tar en öl på after-skin, även en måndag. Eller går på fest en torsdag. Varken särskilt uppseendeväckande eller häftigt.

Livet tar inte slut när man slutar vara tonåring. Även äldre personer har kul på olika sätt (bland annat går på fester). Man måste inte hinna allt redan som sjuttonåring. Vissa saker i livet är det nog dessutom bättre för hälsan att vänta med ett par år. Att vara ute och festa som sjuttonåring är väl en normal företeelse - om än egentligen inte den lämpligaste (oavsett veckodag). Men det är väl så livet funkar - även vi trodde som sjuttonåringar att den bästa tiden i livet var då (och det är väl egentligen bra om man alltid känner att man lever i "den bästa tiden"). Vi trodde att om några år blir man gammal och trött. Att festerna aldrig mer skulle bli lika roliga som dom var just då.

Gamla och visa som vi är så upplyser vi härmed landets sjuttonåringar om att det blir ännu bättre sen! Och orken finns kvar några år till. (Även om den antagligen minskar förr eller senare - eller så är det prioriteringarna i livet som förändras). ;)

Skidsemester för Nilsabella

Blondinbella och Storstadspojken är på skidweekend i Branäs. Bella verkar njuta av det enkla livet: "Jag blev klar först, det går rätt fort när håret inte behövs lockas, ögonfransarna ska på och kroppen ska smörjas in i skimmrande bodylotion. Nu var det bara att slänga på en klänning, kofta och fläta håret. Vilken härligt och enkelt liv! Tänk om man alltid kunde få gå ut så här."

Klart du kan gå ut sådär i "vanliga fall" också! Vem stoppar dig? Skimrande bodylotion, lockat hår och lösögonfransar kan ju knappast vara ett måste när man "bara" går ut och äter middag. Var inte så seriös jämt. Var lite mer.... Tabita

Flest besökare är bäst?

Nej så är det nog inte. Och inte har den bloggare som har flest besökare heller automatiskt mest glädje själv av sitt  skrivande heller.

En som har insett detta är Göran som driver bloggen Agilitydream. Han har tidigare ökat snabbt på topplistorna - antagligen för att han satt i system att bygga hela bloggen på länkar till Aftonbladet, SvD och DN. En blogg som bara handlar om en jakt på länkar från dagstidningarnas artiklar riskerar att ganska snabbt bli ointressant. Den kan förvisso ha en bra besöksstatstik, men övervägande delen av besökarna har sannolikt klickat sig in via en tidning och ganska snabbt klickat sig vidare. En sådan blogg är nog inte heller särskilt rolig att skriva.

Göran har nu gjort det kloka valet att ändra inriktning på bloggen. Att fortsättningsvis skriva om det som intresserar honom. Vi tror det är ett klokt val. Inledningsvis rasar nog besökarantalet, men vem vet - sakta men säkert kanske nya människor hittar dit? Människor som följer bloggen för att de gillar den. Som kanske vill prenumerera på den, som vill återkomma. Engagera sig och kommentera inläggen. Föra en dialog. På så sätt blir bloggen levande.

Vi egentligen inget att invända mot Görans tidigare bloggande. Var och en får ju blogga om vad de vill och på vilket sätt de vill. Men när det varit så tydligt att glöden och blogglusten försvunnit - då är det nog klokt att backa några steg. Sluta jaga besökare och istället blogga för att det är kul.

Vi hoppas det går bra för Göran framöver - både med bloggen (som vi gissar blir mer agilityinriktad (vilket för övrigt passar bra med tanke på bloggens namn) och med livet vid sidan om.

Klänning till sommarens fester

Denna snygga klänning tipsar "Fashion By You" om. Vi håller med henne om att ryggens urringning verkligen är snygg. Klänningen gör sig nog riktigt bra till sommarens solbränna. Den finns att beställa hos nelly.com och finns även ien gråaktig färg.

Bingo får vänta på sin tur

Bingo Rimér bjuder på sig själv i sin blogg. Igår berättade han ett gammalt reseminne från tiden md Angelica. Ett minne från ett gemensamt besök på Playboy Mansion. Där Bingo fick stå ut med att hans dejt tillbringade en stund i "grottan" med en välbyggd kille: Bingo skriver "När jag gick fram för att tala henne till rätta trodde hon att jag var en "butler" som jobbade på stället."

Efter det övervägde Bingo om han skulle slå en skalle i huvudet på muskelberget men bestämde sig istället för att vänta som en lydig hund.  Lappen med ett telefonnummer som Angelica hade med sig när hon lite senare kom försvann oförklarligt när paret sov.

Vi blir ganska förvånade? Är detta sant? Hur klarar han av att låta bli att bli väldigt arg? Och varför?

Ebba? Linda? Tabita!

Belinda Olsson ger sin syn på Linda Skugge / Ebba von Sydow bråket i sin krönika. Det stora "stresskriget" om vem som egentligen är mest stressad och har störst rätt att beklaga sig, prestationsprinsessan eller supermorsan.

Belinda konstaterar:

"Prestationsprinsessor finns i tusental och dom ska inte behöva ha avlat ett gäng ungar för att få uttrycka sig. Dom finns i varje samhällsskikt fast med lite olika förutsättningar bara.

Att Ebba blir en ickerepresentativ talesperson för dom yngre är inte konstigare än att Sveriges mammor får finna sig i att representeras av ett gäng högavlönade hemmajobbande författare/krönikörer."

Belinda tycker att det världen behöver är egentligen fler Tabitor. Ni som sett Mia & Klara vet vem Tabita är. Trashmorsan som vid första anblick är allt annat än ett gott exempel. Som man ryser lite inför. Men, hon har något som fler borde anamma i sina liv. Förmågan att slappna av och ha roligt. Inte ta allt på så stort allvar. Som Belinda säger: "Hon skulle nog egentligen bara säga till alla inblandade: Sluta håll på, gôtta er lite mer."  


Smurffeber

Det är mycket smurfar just nu... Kort efter vårt förra inlägg dök det upp ännu en "smurfblogg"...typ.


En smurfblogg

Det verkar som att det finns bloggar om precis allt. Den senaste "smala" bloggen som vi klickat oss in på är smurflandet.se. En blogg som bara handlar om smurfar.

Bloggen drivs av två kollegor som uppenbarligen båda två både brinner för smurfar och kan mycket om smurfar. De bjuder på fakta om smurfar, tips på var man kan köpa smurfar, bilder på sina egna senaste fynd och en del kuriosa om smurfar.

En ganska rolig blogg att surfa runt en stund på - även för den som inte är smurfentusiast

Inget Öland

Andrés Esteche kommer aldrig att få uppträda på Victoriadagen på Öland..... ;-)

Pappas flicka blir delägare i pappas företag

Blondinbella blir delägare i Spotlife, ett företag som, om man ska tro skriverierna i samband med tvistigheterna mellan Spotlife och blogg.se, dras med vissa likviditetsproblem. Styrelsens ordförande, Per Rydberg, (tillika Blondinbellas pappa) har noga klargjort att problemen inte är allvarliga - men man kan ju ändå gissa att skälet till att hon blir delägare just nu kanske är för att akut tillföra nya pengar till företaget?

Det blir spännande att se hur detta delägarskap och hennes nyfunna engagemang mot ätstörningar går ihop med DennisM:s bloggande under samma tak? Är det något som Blondinbella kommer att försöka påverka?

Inte den rätte för Rosing

Igår gjorde vi som säkert en stor del av svenska folket, kollade på freakshow Den rätte för Rosing. Det gör vi inte om nästa vecka.

Castingen var rent ut sagt pinsam. Tänk er om scenariot varit det omvända - en kille söker en partner och hans polare frågar henne hur hon ser ut mellan benen och ber henne ta av tröjan och visa upp sig. Det programmet hade inte ens fått sändas. Vi förstår varför Rosing inte lyckats hitta kärleken än om det är sådana kriterier hon går efter när hon väljer partner.

Karolina Lassbo skriver klokt om programmet: "Jag är övertygad om att Linda är en bra mycket bättre människa i verkligheten än den bild som förmedlats via media, men att dejta okända män som i grund och botten vill kunna skryta för sina polare om att de haft sex med Linda Rosing - hur tragiskt är inte det? Jag tycker Linda förtjänar bättre."

Kulturnissen tycker att programmet handlar om lyteskomik.

Någon som är lite mer kluven är iolin som skriver:
"Så dåligt.
Så dåligt att det blir bra.
Så dåligt att det blir bra så att det går tillbaka till att vara dåligt.
Så dåligt att det blir bra så att det går tillbaka till att vara dåligt och ännu än gång blir bra.

Linda Rosing skriver svensk tv-historia när det kommer till skräpproduktioner."

Det kan vi hålla med om. Fasen Linda... du förtjänar bättre än det här förnedrande tv-programmet. Hoppas du kan inse det.


Sylvass och rolig

Ni har väl inte missat Bloggbimbos? Humoristiska och sylvassa iakttagelser om både bloggvärlden, nöjesvärlden och livet i allmänhet. Många saker är så bra så vi önskar vi hade skrivit dom själva. MQ, Jysk, mellandagsrean, Jina Tricåt, män i scarf - allt sågas, brutalt men härligt.

Här finns också insiktsfulla inlägg, som detta:

"Saker man önskar att man visste som 18-åring: Att de där lite äldre snubbarna som raggade på en omöjligen kunde ha ett välfungerande socialt nätverk. Hur presenterar man annars gymnasieungdom med idominsmorda läppar för sina polare? För mamma? För kollegorna? Ur ett respektabelt perspektiv naturligtvis. "

Så sant, så sant....

Alex kallar Natacha dum-i-huvet-bimbo

Alex Schulman sågar Natacha Peyres blogg i en artikel på nyheter24.se:

"- Jag tycker inte att det är så stor skillnad på Natachas blogg i jämförelse med övriga dum-i-huvet-bimbos som bloggar felstavat och jävligt om nya implantat och middagar med sina spåniga pojkvänner. Men den här bloggen är ändå speciell, för möjligen har Natacha skrivit historiens mest korkade inlägg. I ett inlägg diskuterar hon möjligheten att USA:s månlandning på 60-talet aldrig ägt rum. Detta helt utan att veta att dessa diskussioner förts av konspiratoriker i över 50 år. "

Inte för att vi någonstans kan se att Natacha hävdar att hon kommit på den månlandningsteorin själv? Var står det nånstans?

Natacha kontrar - "Jag förstår inte varför han ska vara en sådan översittare. Antingen är han bitter över att ha varit mobbad i skolan och försöker hävda sig på senare år genom att mobba små  stackars dumma flickor som mig själv. Eller så har han en jävligt liten penis. Jag tror mer på det sist nämna...eller kanske båda två ;)"

Vi tror inte att folk läser Natachas blogg för hennes enorma intelligens skull. Men det är nog knappast någon som läser Alex Schulman för att stimulera sitt intellekt heller. Vi tror inte Natacha är dummare än andra, men om man nu måste välja så föredrar vi dum framför elak.

Nu är det bekräftat och klart

Expressen var först ut idag med skriverierna om att saker var på gång att hända med Victorias och Daniels förlovning och kommande bröllop - vilket de stolt berättar om i "Expressenbloggen". Sedan följde snabbt resten av tidningarna och bloggvärlden översvämmades även den snabbt av mängder med inlägg om det eventuella bröllopet.

Och nu är det bekräftat och självklart huvudnyhet i alla tidningar. Victoria och Daniel ska förlova sig (har förlovat sig?) och sommaren 2010 har de ett bröllop att se fram emot. De har ju fått vänta ett tag och under tiden se par efter par i bekantskapskretsen både gifta sig och få barn. Skönt för dem att det äntligen blir deras tur nu.

Stort grattis!


Äntligen bröllop... eller?

Både dagstidningar och kvällstidningar verkar säkra på saken. Victoria och Daniel gifter sig nästa sommar. Kul för dom, om det nu stämmer. Det verkar som ganska säkra - men obekräftade - uppgifter när rubrikerna är så stora som de är och specialsajterna redan kommit upp.

Men vi - vi väntar på den första Victoria + Daniel bloggen, som följer bröllopsplaneringen in i minsta detalj. Det är väl uteslutet att någon kunglighet ska börja blogga på riktigt så det ids vi inte ens hoppas på, men nu efterlyser vi någon vanlig dödlig som bevakar hela evenemanget. Vem blir först?

En rolig kommentar

Apropå att många vill tycka till om det där med barn och resor.

Bland alla kommentarer angående Englas resa/ickeresa så hittar vi denna:
Postat av: Sofia

Du pratar bara om Jolie hela tiden, har inte du 2 barn till? Tycker synd om dom, dom kan inte få allt för mycket uppmärksamhet. Även fast dom är äldre behöver alla barn en förälders uppmärksamhet. Jag är 18 och ja behöver fortfarande mina föräldrars uppmärksamhet.

Uppenbarligen läser Sofia inte Englas blogg särskilt ofta? :)
Eller är ironisk.

Englas svar ser ut som följer:
Postat av: Engla

Sofia: Fast kissepojkarna vill nog inte åka utomlands :-) Annars får de massa kärlek och uppmärksamhet


Resa utan barn?

Engla skrev nyligen ett inlägg om att hon och R hade planer på en vckas solsemester tillsammans - utan dotter. Genast belamrades kommentarsfältet med åsikter om det hela.

Nu har Engla ändrat sig. Det blir ingen vecka i solen. Kanske istället en weekendresa någonstans.

Vad tycker ni?

Är det ok att lämna ett litet barn hemma med mormor (eller någon annan) i en vecka? Eller är det skadligt för barnet?

Är det en normal och sund reaktion att som förälder inte vilja lämna bort sitt barn? Eller är man en hönsmamma som borde släppa taget om man inte vill göra det? Är "egentid" i form av exv resor något som alla föräldrar borde se till att få? Är det rent av så att de som inte tar sig den tiden inte vet sitt eget bästa och att det därför är befogat att andra säger åt dem hur de borde leva sitt liv (vilket ju är rätt vanligt förekommande)?

Huslige Tobias

Grymt rolige Tobias berättar om sin spännande dag. Han har sorterat tvätt. Strukit. Tittat på såpoperor under tiden. Ätit sallad till lunch. Precis som en - hemmafru!

Förstå vilka möjligheter Tobias har efter det där inlägget. Om han är singel så lär tjejerna stå på kö. De unga, lata och bortskämda som behöver en huslig man för att de inte klarar av hushållsarbetet. Och så de trötta, medelålders kvinnorna med sina lata och bortskämda män som drömmer om någon som räddar dem från sina tvättberg.
 
Om vägen till mannens hjärta går via magen, så går vägen till kvinnans hjärta genom städskrubben.


Lust att gå på galapremiär tillsammans med Blondinbella?

Snart har en av hennes läsare chansen.

Undrar hur hon tänker utse den lycklige? En ren lottning där hon inte alls kan påverka utgången låter ju lite "riskabelt". Det kanske inte bara är de som gillar henne som är med då - utan även sådana som bara vill driva med henne och förstöra. Och det vore ju knappast en så lyckad kväll om en sån vann...?

Hur det hela slutar lär vi få läsa om framöver.

Snyggt från Gina


Colorelle har spanat in den här söta toppen från Gina Tricot. Enkel men snygg när man vill vara vardagsfin. Visst längtar man till sommaren när man ser den?

Mammablogg Galan 2009

Tre duktiga bloggare har tillsammans planerat för ett arrangemang benämnt "Mammablogg Galan 2009". Galan går av stapeln den 4 juli 2009 på Sjöbacken Hotell & Konferens utanför Göteborg. På programmet står allt från föredrag till galamiddag. Arrangemanget avslutas med brunch den 5 juli, men det är fritt fram att boka in sig på bara utvalda delar av programmet.

Självklart ska även årets mammabloggare utses under galan:
"Efter middagen är det dags att utse årets Mammabloggare inom olika kategorier, såklart med fina priser! Alla Mammabloggare som deltar blir per automatik nominerade. Sedan får alla som vill, rösta inne på Mammablogg Galans egen hemsida, mer information om det här kommer senare."

Mer om detta trevliga arrangemang kan man läsa hos de tre initiativtagarna- Wojtans blogg, Duracellmamman och Sessanochprinsessan.

Vi hoppas att detta blir en riktigt lyckad gala med stor uppslutning.

GI-Klara har börjat blogga

Klara Desser som bland annat har skrivit de fantastiska böckerna "Klaras goda GI-dagar" och "Klaras GI-mat för familjen" har börjat blogga.

Kolla in den! Den blir nog en riktigt populär blogg med tiden.


Solskydd borde inte vara knapsu

Vi gillar vanligen Storstadspojken och hans humor. Men detta var inte riktigt kul faktiskt. (Speciellt inte om det är "den riktiga Peo" som i en kommentar bett om att få bort bilden - men inte hörsammats)

För många är säkert bröllopet en av de största händelserna i livet. Att någon då driver med ens bröllopsfotografi i sin blogg är antagligen inte så roligt.

Och förresten? Är verkligen solskydd knapsu? I dagens upplysta samhälle? I så fall - vad är det för fel på män??  Vi tror dock inte att det är så. Inte i de yngre generationerna iallafall?


Katrin ger bantningsråd

Katrin svarar på frågor om hur man gör för att gå ner i vikt, och vi hoppas att folk inte tar henne på allvar. Hon ger råd som att man ska "jojo-banta", det vill säga köra stenhård diet några veckor, för att sedan kunna frossa, och så köra diet igen. Varför inte istället äta normalt hela tiden?

Hon sågar även Michel Montignac och hans metod med orden:

"Vet du vem Montingnac var? Vet du hur han såg ut när han dog? Ta och kolla upp det. Sen kan du återkomma med din fett-diet. Jävla pucko. Hur tror du att dina inre organ mår av en massa fett? Bozo."

Men Katrin, vet DU vem Montignac var? Han är väl inte ens död? Bozo på dig själv.


20 dagar kvar med Tyskungen

Tyskungen var ett experiment. Ett experiment med 20 dagar kvar.

Det kan man läsa i Tyskungens blogg idag. Inte en helt chockerand nyhet.

Enligt inlägg nr 20 i nedräkningen (det ska komma ett om dagen fram til slutet) så var målen med bloggen följande:

1) ... vinna minst en stor bloggtävling.
2) ... synas i branschpress, höras i radio eller TV samt vara med i minst en morgontidning.
3) ... komma in på topp 50-listan på Bloggportalen för mest besökta bloggar och vara ett av deras 10 mest sökta ord.
4) ... få minst en topp-tio-bloggare att länka till bloggen.
5) ... vara Sveriges mest länkade blogg.
6) ... generera pengar till någon form av välgörenhet på bloggen.
7) ... vara en plattform för att lära känna och bli vän med någon av mina läsare. I verkligheten alltså. För att se om det gick.

Om 20 dagar upphör iallafall Tyskungen att existera. Istället föds theCritic.se - en blogg som recensserar svenska bloggar. En blogg där man kan få tips om vad man bör läsa och inte.

Kul! Vi blir ju nästan litegrann som kollegor/konkurrenter då. Inte för att vi recensserar bloggar - men tips på läsvärdheter brukar vi försöka lämna, även om Tyskungen anser oss vara enbart kommentatorer. ;)

Det må vara hur det vill med "projektet Tyskungen".  Kanske det hela gick lite överstyr. Kanske "bråkstake" blev ett ord alltför sammankopplat med bloggen. Nu är det iallafall nystart på gång och det blir spännande att se vad han gör av det.

En matblogg med känsla av lyx

I Aftonbladet kan man läsa om att det inte längre finns tid till att laga mat. Att industriellt tillverkad mat är att föredra. För några kokersor eller hemmafruar har vi ju inte längre.

Som en skön kontrast finns bloggen "Om jag var din hemmafru". Där går det att hitta mängder med vällagade recept - utan halvfabrikat. Vissa tidskrävande - men även många som går ganska fort att tillaga. Men det allra bästa med bloggen är bilderna. De är underbara. Som att bläddra i en sån där härlig kokbok med endast ett recept per uppslag och en stor fin bild på varannat blad.

Polisbrist? Nejdå!

Monia Plosjö väcktes mitt i natten av att någon kastade en sten som krossade deras fönsterruta. Otäckt! Hon ringde polisen som var på plats inom några minuter. Och det var inte bara en polis som kom, utan en hel piketbuss. OCH en personbil. Och så säger folk att det inte finns några poliser när man behöver dom.....?

Natacha vill vara man

Ibland önskar hon det i alla fall.

"Jag tror att det är så mycket lättare att vara kille än att vara tjej, tjejer ska vara "fina" bete sig på ett vist sätt och det ligger så mycket jobb bakom att se bra ut ibland. Killar tror att vi tjejer vaknar upp med det snyggaste håret att vi inte har hår på kroppen att vi alltid luktar gott. Jag slår vad om att alla tjejer har varit med om att ens kille säger, vi ska ut om 30min. Där sitter man oduschad, osminkad osv, osv. Det kanske bara är jag men ska man duscha föna håret raka sig locka håret sminka sig och allt annat jobbigt så tar det inte 30min."

Vad är det för spånkillar som Natacha är van vid? Killar som tror att den retuscherade glamourbilden är verkligheten? Vi tror nog att den största pressen kommer från Natacha själv. Hon - och många med henne - TROR att det är så. Att man måste se ut och bete sig på ett visst sätt bara för att man är tjej. Det sorgligaste är att en sån söt och vacker tjej som Natacha spär på den föreställningen. Vi är övertygade om att hon ser lika fin ut ofixad, hon skulle verkligen inte behöva lägga ner så mycket tid på sitt utseende som hon gör.

Om en så snygg och framgångsrik tjej som Natacha känner sig för osäker på sig själv, hur ska då vanliga tjejer kunna känna att dom duger? Men det är en sjuk värld när tjejer inte ens vågar låta sin egen kille se dem osminkade, när de smyger upp ur sängen tidigt på morgonen för att hinna fixa sig innan han vaknar. Nu vet vi inte om Natacha hör till den kategorin, men tyvärr finns det såna.

Man behöver inte vara en "fin flicka" för att duga. Fina flickor kommer till himlen. Andra kommer hur långt som helst.

Bloggbråk nummer femtioelva

Det känns som att det nästan varje dag dyker upp nya stora "bloggbråk". Ett "bråk" som legat och pyrt ett bra tag är det mellan DennisM och Tyskungen.

Nu har konflikten fördjupats - DennisM har i sin blogg publicerat ett antal inlägg från personer som kallat sig Tyskungen.  Personer som i en kommentar har frågat om DennisM "tar den i tvåan" för att sedan i en annan kommentar skriva att man aldrig skrivit sådana saker, och att DennisM borde inse att även andra personer än Tyskungen själv kan skriva i hans namn. Problemet är bara - kommentarerna kommer från samma IP-nummer.

Tyskungen ger snabbt svar på tal och försöker rädda situationen.

Vi fattar ingenting. Tyskungen har ju tidigare skrivit en del i sin blogg om det statistikprogram han använder. Borde det inte vara möjligt att se besökarnas IP-adresser i detta? Borde han i så fall inte kunna räkna ut att även DennisM kanske har denna möjlighet? (Dessutom syns det väl oftast redan i administrationen för bloggen vem kommentarerna kommer från).

Och varför sysselsätter sig överhuvudtaget en vuxen man med att sprida sådana här kommentarer? Kommentarer som han sen (av ganska förklarliga skäl egentligen) inte står för - förrän det står svart på vitt att de kommer från honom? Tyskungen sysslar väl en del med PR för personer? Varför gör han så här mot sitt eget varumärke? Han har ju talang. Han kan bli något bra utan att kliva ned i sandlådan. Varför??

Och DennisM. Killen som är så förargad för att Tyskungen skriver illa om honom. Varför går han till likadana, eller värre, personangrepp själv? Vi säger om DennisM´s beteeende som han själv säger om Tyskungens - "Kallas inte det för att kasta sten i ett glashus?"


Bloggvärlden kontra "riktiga världen"

Spiderchick skriver om hur svårt det är när någon som inte är insatt i bloggvärlden kommer med "standardfrågan" - Vad handlar din blogg om? För att inte tala om hur pinsamt ens annars (i bloggvärlden) helt ok namn plötsligt kan kännas när det ska sägas till en från världen utanför.

Någon som känner igen sig?

Hur ska man egentligen beskriva den vanligaste bloggtypen (den om sig själv och allt möjligt annat i en salig röra) för någon som knappt vet vad en blogg är?

Vardagsbetraktelser? Dagbok? Eller?

Nya glass-smaker

I bloggen "Nam Nam" finns bilder på flera av Sias glassnyheter. Flera av dom blir nog riktiga höjdare. Vad sägs till exempel om en ekologisk gräddglass med kardemumma- och rabarbersmak och rabarberkanelsylt?

Sias hemsida finns ännu fler nyheter att  frestas av.

Sälj genom ångest

Att pressen försöker prångla ut så många lösnummer som möjligt genom att spela på vår inneboende dödsångest är ingen nyhet. Och sker väl rätt ofta.

Ett av de mer magstarka försöken hittar vi i bloggen "Det kunde ha varit värre". Där kan man kolla in Atfonbladets högkvalitativa löp: "Ny forskning visar: Din förkylning kan vara cancer".

Ja, det kan den kanske. Men chansen att den är något annat är väl väldigt stor. Kanske den rent av bara är en vanlig...förkylning?

Tips: Hur man sätter lite extra guldkant på festen

Egoina har fest ikväll. Hon har laddat upp med godsaker. Och klätt pojkvännen i "passande outfit". Vi gissar dock att den kommer att utökas innan festdeltagarna kommer. :)


Engla öppnar sitt hjärta

Eller iallafall gläntar på det.

Vi är inte precis vana med att det förekommer särskilt mycket känslor och riktigt privata saker i Englas blogg, men idag ger hon en hint om att allt inte bara är rosa och perfekt och fint - inte ens i hennes liv. Även hon är en människa helt enkelt.

Hoppas det löser sig för henne och att saker blir så som hon önskar.Vet ni vad "mysrester" är?

Idag skriver Aftonbladet om fenomenet Familjeliv - och det speciella språk som uppkommit där. För de som inte besökt sidan kan vi berätta att Aftonbladets lilla ordlist stämmer rätt bra med sanningen:

Mysa: ha samlag

Myspinne: mannens könsorgan

Vitkissa: få utlösning

Mysrester: sperma

Trosjucie: slidsekret/flytning

Tant Röd: mens

Tjejmagen: livmoder och äggstockar

Bebisverkstad: planerar barn

På detta sätt beskrivs alltså saker och ting av vuxna kvinnor (främst). Speciellt "mysa" och "tjejmagen" är ord som verkar nästan helt ha ersatt de ursprungliga, riktiga orden.

Varför har det blivit så?

Och - som Trasdockan skriver om i sin blogg - varför samlas ofta just de tjejer som har killar vars "myspinne" överskrider 20 cm på just forum som dessa? Var är alla de som har en kille med "standardlängds-myspinne"?
Det kan man undra.. :)


Lindas "soulmeet" - en sann vän... till Fadde?

I höstas hyllade Linda Rosing sin nyfunna vänninna Jannike Nordström. Linda kallade henne till och med för sin "soulmeet". Men sedan hände något. Vänskapen avbröts uppenbarligen hastigt och Jannike hoppade av inspelningen av "Den rätte för Rosing".

Sedan visade sig Jannike vara allt annat än den underbara vän som Linda beskrivit. Hon gick ut i kvällspressen och talade om vilken bluff Lindas TV-program är.

Och inte nog med det. Är det inte den underbara "soulmeeten" som numera har långa samtal med Lindas ex Fadde? Tjejen på den här bilden i Faddes blogg är onekligen lik Jannike.

Stackars Linda. Vi hoppas verkligen hon har andra, bättre vänner (och soulmates) än Jannike. Och att hon i fortsttningen kanske tänker sig för lite innan hon rusar in i relationer och ger allt. Så ofta som Linda beskriver alla nya bekantskaper som helt fantastiska, underbara personer så misstänker vi att detta inte är första gången hon gått på en nit.

Man kan ju även undra varför Fadde väljer att umgås med just Jannike? Är det en slump - eller kanske just för att det är Lindas forna "soulmeet"?

Jannike och Fadde har ju en del gemensamt, de verkar exv. båda två tycka om att prata om Linda, så vi förstår att de har mycket att diskutera. Kanske ett blivande par?


Vi håller tummarna för Stina

Stina med Stina's world of everything har öppet delat med sig av sin IVF-behandling. I måndags plockades hennes ägg ut, i onsdags skedde befruktning, och sedan stoppades ett embryo tillbaka in i hennes mage. Hon skriver att det är 30% chans till en graviditet.

Vi håller tummarna och hoppas att det går vägen!

En man och två bröllop

Vi har hittat en ny, underhållande blogg på Veckorevyn, "En äkta man". Det är en kille som heter Fredrik som bloggar om sitt stundande bröllop. Han ska gifta sig två gånger, med samma brud, ett persiskt och ett svenskt bröllop. Den är kul att följa även om man inte själv går i giftastankar, så kolla in den!


Söta smycken

Dessa söta smycken tipsar Victoria om idag. De finns att köpa hos Cocoo (som dessutom har mycket annat fint också). Värt att kolla in.

Vilken inredningsstil har du?

Hos "Retrolover Budgetdesign" hittade vi en länk till ett test där man genom att klicka på de bilder man gillar bäst får "veta" vilken inredninsstil man har. Det blev en del klickande - men bilden var så vackra och inspirerande så det var ren njutning.

Vi blev "Country´n´modern" och "Earth mother"

Testet kan ni göra här.


Blondinbella för ung för Storstadspojken?

Hos Blondinbella och Storstadspojken ser det ut som "ett jävla helvete". Enligt Storstadspojken. Blondinbella verkar inte bekymra sig nämnvärt utan är enligt honom en ung tjej som tror att disken försvinner av sig själv bara man väntar tillräckligt länge. Det går till och med så långt som att Storstadspojken, när han kommer hem till kaoset efter en lång dags plugg, en kort stund ångrar att han är tillsammans med någon så ung.

Men sen vänder allt då han får se den lilla söta lapp som hon lämnat till honom.

Storstadspojken verkar verkligen få dra ett tungt lass. Blondinbella skriver själv att hon inte kan handla. Detsamma verkar gälla för matlagningen. Och nu även städningen.

Var det inte Blondinbella som har Bree i "Desperate Housewifes" som någon sorts förebild? Vill hon nå upp till Brees nivå (med det inte sagt att den är det optimala) så måste hon nog ändra sig rätt mycket.

Gulliga lappar kanske hjälper ett tag. Och just nu verkar de fungera utomordentligt bra. Men i längden är det nog risk att vardagssysslor som städning och matlagning blir ett av de största problemen i parets paradis. Storstadspojken verkar väldigt kär. Men hur kär man än är så vill man oftast inte tvingas agera extramamma/pappa åt sin partner. Fler än ett förhållande har nog rasat delvis på grund av så "banala" saker som strumpor på golvet och glömda toalettringar.

Vi tycker Blondinbella och Storstadspojken är fina ihop och hoppas det går bra för dem.

Vi gläds med Sabina

Sabina som vi nyligen skrev om har fått positiva besked - hon ska få vara med i ett nytt projekt osm kanske kan ge henne mer tid att leva. Behandlingen hon ska få är ännu på forskningsstadiet men tester i USA, på personer med samma omfattande spridning som Sabina har, har fallit ut väldigt bra.

Vi håller alla våra tummar för att Sabinas kropp fortsätter vara i det skick den är idag i några veckor till så att behandlingen verkligen kan påbörjas. Och att hon är en av dem som det ger bra resultat på. Med hennes grundfysik och kämpaglöd så bara "måste" det gå bra.

Och tänk på att varje krona som skänks till forskningen kan vara den som bekostar ett nytt banbrytande genombrott. Genombrott som kan rädda liv. Och ge människor i Sabinas situation förnyat hopp. Det finns många sätt att bidra på - ett är att prenumera på Cancerfondens lotter. Det kan man göra här.

Ola börjar blogga

Söta Ola har börjat blogga på Glife, och det gör säkert många tjejer (och grabbar) glada. Han verkar i alla fall laddad inför utmaningen, än så länge har han bara hunnit med ett inlägg, men vi antar att det följs av fler.

Välkommen in i bloggvärlden Ola, vi kommer att hålla ögonen på dig..... :)

Premiär för H&M Home

  
Idag kan man kolla in H&M Home på nätet och shoppa loss. Många bloggar om den stora händelsen i inredningsvärlden, däribland Inspiration & Design, Mitt Vita Hus och Ellas inspiration.

Själva tyckte vi nog "sådär" om utbudet, en del fina saker till bra priser, men inte direkt något som vi jublar högt över.

Pengar till Natacha Peyres lyxliv

Många har undrat över vad Natacha egentligen jobbar med i USA. Hon verkar ju tjäna rätt ok med pengar om om man säger så...Och ofta har det insuerats att hon skulle jobba med escort.

Nu finns det uppenbarligen en sida där någon använder sig av bilder på Natacha för att sälja tjänster under ett svenskt namn. Är det Natacha själv? Eller är det någon idiot som utnyttjar hennes fina utseende för att sälja sig själv? (Vad säger i så fall kunderna när tjejen som dyker upp inte är samma som på bilden?)

Vem det än är som "driver" sidan så har den god chans att göra stora pengar. Så här ser prislistan nämligen ut:

"Donations...

I'm available to select intelligent, respectful and considerate gentlemen
who understand the proper way to treat a lady.

1 hour intro-1,500$

2 hours intro & coctails-2,500$

3-4 hours dinner date- 3,500$

Full day up to 12 hours-6,000$

Overnight pajama party-7,000$

Full day of pure ecstasy-10,000$

Weekend getaway 3 days-20,000$


For longer engagements please call me and I would love to make it happen"


Eller är sidan helt enkelt bara ett försök att vara elak med Natacha och inget som någonsin använts "på riktigt"? Riktigt dåligt gjort av den som hittat på det "skämtet". Men avundsjuka tjejer finns det ofta gott om så det känns ju inte helt osannolikt att det är så.

Natacha själv skriver i sin blogg om att någon gjort en sida på henne och att hon ska polisanmäla dem. Vi vet inte hur det fungerar i USA med sånt här. Men vi hoppas verkligen att det finns möjlighet för henne att få bort sidan. För vi tror inte att det är hennes egen sida. En sak som talar för att det inte är via escort (iallafall inte medelst denna sidan) som Natacha får in sina pengar är att kunderna uppmanas ringa - men något telefonnummer finns inte.

Sätt dit idioter som gör sånt här!

Bloggbråk igen

I ena hörnet av hönsgården står Tyskungen - och i det andra Hanna Fridén. Och det kacklas så mycket så vi knappt orkar läsa allt.

Ironisk eller inte inte ironisk - det är frågan. Och ungefär det debatterar dom båda i inlägg efter inlägg efter inlägg.

Tyvärr har Tyskungen ändrat i ett av inläggen så det är svårt att få en helhetsbild. Men så mycket kan vi iallafall konstatera som att Tyskungen vanligtvis (även om det verkar ha blivit lite fel den här gången) brukar ha en god portion ironi. Synd för Hanna att hon gått miste om den. Vidare kan vi konstatera att Tyskungen kanske borde kunna tåla att Hanna sågar honom och hans blogg - vi antar att hon dessutom till viss del är ironisk på sitt sätt när hon gör det.

Med de orden lämnar vi hönsgården och hoppas för omvärldens (läs: era läsares) skull att en god natts sömn gör morgondagen fri från kackel.

OBS! Vi vill varna känsliga läsare för att delar av innehållet i detta inlägg kan ha drag av s.k. ironi.
(Kanske en slutkläm i stil med denna, som vi för sökerhets skull utrustat detta inlägg med, vore något för er också?)

Stina-Lee och Bobby

Det många har anat den senaste tiden har nog visat sig vara sant - Stina-Lee och Bobby håller fortfarande ihop. Och söta tillsammans är dom.

I Stina-Lees blogg finns filmbeviset (för visst ser filmen rätt ny ut?). Inlägget svämmas nu över av glada utrop. Alla Stina-Lees läsare verkar ha hoppats på just detta.

Poppisar

Design & Inredningsbloggen tipsar om de här fantasifulla fair-trade dockorna, Shwe shwe Poppisar. De är handsydda efter sydafrikanska barnteckningar, och är ett projekt till förmån för barnen på Zola förskola i Soweto. Poppisarna sys av barnets föräldrar eller mor- och farföräldrar.

De stora dockorna är ca 40 cm höga, och de små 10-12 cm. De finns att köpa hos Wilma & friends.

Samtidsbetraktelser från medelklassen

En av bloggvärldens bästa och roligaste bloggar innehas av en vit, akademisk, svensk medelklassman som närmar sig 40, jobbar på kontor, har fru och två barn och bor i bostadsrätt i en Stockholmsförort. Med andra ord en del av det patriarkala förtryckets köttberg, för att citera honom själv. 

Av beskrivningen låter det kanske inte som att det är en särskilt intressant eller underhållande blogg, men låt er inte avskräckas. Få bloggare är lika träffsäkra och läsvärda som Trettioplus. Vissa inlägg får en att småle, andra får en att gapskratta högt. Magsurt, intelligent och briljant - han är en av dom bästa.

Storstadspojkens goda smak

Storstadspojken låter frälst när han pratar om Flyga drake som han precis läst, och vi förstår honom, det är en riktigt, riktigt bra bok. Tusen strålande solar är till och med ännu bättre, så ni som ännu inte läst dem har två stora läsupplevelser kvar.

Det blir tufft för Blondinbella att nå samma litterära höjder i sitt författarskap. Vi hoppas hon siktar lite lägre.


Hannah shoppar vagn

Hannah Graaf har shoppat vagn, en Mutsyvagn, och är så där löjligt lycklig som bara en blivande förälder kan vara. Sen skriver hon om hur hon och Magdalena fött sina barn på samma dag, två gånger dessutom. 

"Maggan fick Lance den 21 juli -00, ett år senare på DAGEN fick jag William i samma sjukhussal och samma klockslag som hon fem år tidigare födde Isak. Inte nog med det så födde jag Mio den 5 november -03, ett år senare på DAGEN födde hon Tristan. Våra förlossningar var helt naturliga. Jag gick dock nästan tre veckor över tiden med båda och hon födde lite tidigare än beräknat. Hur man än skulle försöka så är det ju omöjligt, eller hur!?"

Är det bara slumpen eller finns det något annat som styr kan man ju undra. Ganska häftigt i alla fall!

Fadde - bakom en buske på just din gata?

Akta er noga om ni ser Fadde smyga omkring i era trakter. Iallafall om ni sysslar med något som ni bill hålla hemligt för någon.

Det kan nämligen vara så att Fadde är ute på hemligt spaningsuppdrag.

Kissie och invandrarpolitiken

Kissie tycker att grundläggande kunskaper i svenska är ett rimligt krav för medborgarskap i Sverige.

"Folk som inte håller med om detta borde fundera en extra gång vad man är för medborgare. Jag tycker männsikor som inte vill lära sig språket som talas i det landet man bor i är recepektlösa och därför skall inte ha någon rätt att bo eller kräva ekonomiskt stöd från staten.."

Räcker det att man kan prata svenska eller måste man även kunna skriva svenska? Och hur bra måste man då kunna skriva undrar vi? Och riskerar i så fall Kissie att bli av med sitt medborgarskap?

Tyskungen har startat eget

Eller inte eget, men ett företag har han startat - tillsammans med sin hustru. Han söker nu via sin blogg  en "duktig skribent" så vi gissar att den inledande tiden som företagare kommer att ägnas åt att läsa högvis med ansökningar.

Den han söker ska vara:
"1) En tjej. Gärna student. Det går även bra om du är nyutexad. Gärna med inriktning på skrivande.
2) Du ska helst ha egen firma, dvs. kunna fakturera.
3) Du ska vara lagom skev i huvudet och ha roliga idéer.
4) Du ska kunna visa upp arbetsprover av ngt slag. Behöver inte vara så flådigt. Har du skrivit för en studenttidning, bloggar du, skicka vad du har. Det viktiga är att du har något.
5) Du ska kunna hålla deadline och vara stresstålig. Som fan."

Vi har ett förslag til Tyskungen - Egoina. Tjej. Lagom skev i huvudet. Tyskungen gillar hennes blogg. Dessutom har hon ju nyss blivit arbetslös. Hon borde väl passa? (Fast hon har kanske redan har fått nytt jobb?)

Företaget, som heter Be United, har redan en tillfällig webbsida. Där framgår att han  och hustrun "inte ägnar sig åt lågkonjunktur". Var har vi hört den meningen förut? Precis - Blondinbella brukar säga liknande saker lite då och då. Det kanske finns en del likheter ändå, Klaus? ;)

Skämt åsido - det är ju en bra inställning. Som delas av många fler än dessa två personerna. Vi önskar iallafall de nya företagarna lycka till och hoppas att de slipper ägna sig åt just lågkonjuktur.

Per-Robin parodierar Blondinbella

Meral har lagt upp ett filmklipp med Per-Robin som imiterar Blondinbella och talar ut om livet efter Let's Dance. Vi trodde själva syftet med en parodi är att det ska vara roligt? Den komiska effekten uteblir dessvärre.....

Män som hatar kvinnor

Vi hör till dem som i rask takt plöjde triologin när den kom ut och med vetskap om att en stor del av Sveriges befolkning gjorde som oss så funderade vi lite när vi hörde att den skulle filmatiseras. En historia där väldigt mycket bygger på spänning och ovetskap om slutet - hur många vill se den när typ halva sveriges befolkning läst böckerna?

Ganska många gissningsvis (däribland vi själva). De flesta som läste böckerna gillade ju verkligen dem. Dessutom har filmatiseringen en rätt imponerande rollista. Och filmerna lär bli väldigt omskrivna. Så folk går nog till biograferna trots att de redan vet hur det slutar.

Några som igår var på galapremiär för filmen är Blondinbella och Storstadspojken. Båda två kallar den för den bästa svenska filmen. Och ändå hade iallafall Storstadspojken läst första boken. En annan bloggare som var på gårdagens premiär är Katrin. Även hon hyllar filmen och kallar den "fantastisk". Att även Alex och Calle Schulman var på premiären framgår av Alex blogg - vad de tyckte om filmen har däremot ännu inte gått att läsa i deras bloggar.

Vi ser fram emot att se den.

Storstadspojken - Blondinbella 1-0

Storstadspojken har en ryggsäck som han gärna bär med sig överallt - en "Kånken" från Fjällräven. Igår var det dags för galapremiär för paret Nilsabella och självklart ville han ha med den även dit. Vilket inte hans flickvän var särskilt positiv till. Det hela slutade iallafall med att Storstadspojken poserar på vimmelbilder - iklädd ett stolt leende och en ryggsäck.

1-0 till honom. Om hon inte bra helt enkelt lät honom tro att han vann... Sånt händer ju ibland.

En blogg för antikälskaren

Antikvitetsbloggen är en blogg för den som är intresserad av antikviteter. Här får man lite koll på vad som händer i auktionsvärlden, vilka saker som säljs på de olika auktionshusen, vad som går dyrt och vad som är fynd. En bra blogg att börja med för den som vill lära sig mer om antikviteter.

Chokladkryddigt te

Petra tipsar om detta Chocolate Spice te från Four O'Clock. Det innehåller äkta kakao och även johannesbröd, rostad cikoriarot, kanelbark, lakritsrot och kryddnejlika. Det låter riktigt gott! Dessutom är teet 85% ekologiskt och även rättvisemärkt. Finns hos Tekompaniet.

Tyskungen liknar Blondinbella

Tyskungen har testat sitt skrivsätt på blogmap.se. Och fått resultatet att hans sätt att skriva påminner om Blondinbellas. Tyskungen verkar inte så väldigt nöjd med detta och skriver att han numera accepterar "okvädesord" som "Fattigmans-Schulman", bara han slipper bli kallad "Fattigmans-Blondinbella".

Vi kunde självklart inte låta bli att också testa denna (antagligen högst vetenskapliga) bedömning av vårt skrivsätt. Och fick svaret att vi skriver som "Vimmelmamman". Helt ok tycker vi.

Hon är väl en av Tyskungens favoriter rent av? Det är ju som bekant inte Blondinbella.

Den väl underbyggda testen talar allså för att vi skriver bättre än Tyskungen. Iallafall enligt Tyskungen själv.
Vilken ära! Synd bara att det kanske inte riktigt överensstämmer med sanningen... ;)


Det blir aldrig rätt för Linda Rosing

Linda har under senare tid fått en hel del kritik för att hon bloggar för sällan, för att hon lever för utsvävande liv och aldrig är vanlig hemma-mamma, för att hon inte lagar mat, för att hon "sunkat" ner sig och slutat träna...

Nu har ju Lindas blogg som bekant bytt skepnad. I bloggen skriver hon numera nästan bara om "husligheter". Hon lagar rotfrukter, hon är hemma och ser melodifestivalen med sin son och ser till att han äter spenat istället för pannkakor till middag, hon läser serier med sonen, hon städar, hon börjar powerwalka igen, hon lagar ännu mer mat, hon tvättar - och dessutom, hon har redan bloggat fyra gånger idag.

Inget av detta är ju några konstigheter - men det är trots allt saker som Linda kritiserats för att inte göra så nu kan man ju tänka sig att hennes kommentarer nu är överfyllda med beröm över att hon "bättrat" sig. Men inte det... Glåporden och klagomålen haglar som tidigare.

Stackars Linda. Det verkar aldrig bli rätt för henne.

Bloppis

Missade ni den stora bloppisen som Blondinbella & co hade förra helgen? Nu finns det chans att gå på bloppis igen - om än i mindre skala och via nätet.

Det är Alexandra med Shopaholicbloggen som nu startat en ny kategori i sin blogg. En "bloppiskategori". Kan ju vara värt att kolla in den då och då. Just nu finns bland annat en Louis Vuitton-väska till salu.

Odd Mollys butik

I helgen har Odd Mollys nya butik på Humlegårdsgatan i Stockholm haft invigning. Till glädje för alla som inte är bosatta i Stockholm har bloggvärldens egen "Odd Molly-specialist" dokumenterat butiken med sin kamera.

Klicka er in hos Bambi och låt er inspireras och drömma om alla de fina plaggen som finns på hennes bilder.

Katrins försvarstal

Medans Blondinbella hyllar sambolivet så verkar Katrin känna ett behov av att rättfärdiga sig själv för att hon är singel. Hon skriver ett långt inlägg om hur underbart det är att vara singel och hur folk som bildar familj bara slösar bort sitt liv.

"Jag undrar varför alla skaffar barn (jo det är nåt man skaffar i min värld), när det innebär att man offrar hela sitt liv. Jag hör aldrig folk som säger att det är kul med barn! Det enda jag hör är folks missnöje över att de inte får sova, friheten förlorar man helt, spontaniteten ska vi inte prata om, man kan aldrig vara ute på fest om man inte roddar med barnvakt där barnen sover borta för annars ska de upp klockan sex och leka... Och så går de på. Ytterst sällan hör jag någon säga något positivt."

Vilka skumma vänner Katrin har som verkar så missnöjda med sina liv? Eller så är det Katrin som hör det hon vill höra kanske. Men vi förstår inte detta behov att rättfärdiga sitt singelliv? Om hon haft förhållanden sen hon var 12 år är det väl inte mer än rätt att hon njuter av lite singelliv utan att för den skull helt förkasta det andra alternativet. Om inte annat kan hon behöva vidga ögonen lite och se att det kan vara pestigt att vara singel likväl som det kan vara underbart att vara sambo. Nya vänner kanske vore något istället för de gnälliga typer som mest verkar klaga på sina liv.


En kreativ blogg

Pink Friday är en härligt inspirerande blogg som är fylld med massor av bilder på kreativa och spännande miljöer. Hon som ligger bakom bloggen är även en duktig tecknare, som ni ser på bilden ovan. Illustrationerna lottar hon nu ut i en tävling, och man kan även köpa dem av henne om man inte har turen att vinna.

Det här är en blogg man blir glad av!

Kissie dissar Storstadspojken

Kissie sågar "blogghoror" - bloggvärldens motsvarighet till golddiggers som bara vill vara vän/ihop med en storbloggare för att själva bli kända bloggare. Hon skriver ödmjukt VIsst, det är ju få på toppen men vi som är det vet om detta..

Se bara Nils, blondinbellas pojkvän som tror han är känd för hans pyjamasklänning, nej så är inte fallet.. När ska han få en fet smäll så han fattar vart han är? Suck..


Det verkar som om Kissie tar saker på lite för stort allvar. Tror hon att allt i hela världen fokuserar på blogg? När Storstadspojken spanade in Blondinbella förra året så hade han en tanke i huvudet - att bli ihop med henne för att själv kunna starta en blogg och göra den till en av Sveriges största. Det låter ju troligt.

Hur som helst så har han en läsvärd och rolig blogg, och det kan man inte säga om alla storbloggare. Visst har han fått många läsare tack vare sin flickvän, men han har också fått många läsare TROTS sin flickvän. Det är inte automatiskt placeringen på Bloggportalens topplista som avgör om en blogg är bra eller inte. Det hoppas vi att du inser Kissie....

Bygg och måla ett sagoslott

Petra med A och E tipsar om detta sagoslott i kartong som man kan köpa hos Loppan & Piraten. Perfekt pyssel för en tråkig söndag, man bygger ihop och målar det själv. Det finns även andra modeller som piratslott, dinosaurier, bilar och mycket annat. Sagoslottet kostar 149 kr och då ingår 12 färgpennor.

Blondinbella blir författare

Nu vill Blondinbella lägga ännu en titel till sitt visitkort, författare. Hon skriver redan på sin självbiografi, men hon gör nog klokt i att ta en paus med det projektet, hon är ju trots allt inte så gammal. Så istället har hon bestämt sig för att skriva en chic-lit bok.

Blondinbella har som vanligt höga ambitioner, men vi blir nästan lite bekymrade å hennes vägnar. Måste allting bli så stort och seriöst alltid? Varför inte bara börja skriva, skriva för sin egen skull och sen så småningom se vart det leder. Istället för att slå på stora trumman och säga att man ska skriva en bok utan att ens ha skrivit en rad? Risken är stor att Blondinbellas felstavning står in - det blir chit lit (det vill säga shit lit) istället för chick lit.

Vi tror säkert att hon har förmåga att skriva en bok, men vi tror också hon har nog många järn i elden som det är, och för hennes egen skull är det nog inte särskilt lyckat att dra igång ännu ett stort projekt. Då hamnar hon snart i samma sits där hon var i höstas när allt bara blev för mycket. Man MÅSTE inte göra allting, och man KAN inte göra allting. Inte ens om man tycker att allt är roligt.

Fräscht från H&M

Den här snygga klänningen från H&M tipsar littlepinksecrets om. 249:- kostar den. Fräsch och fin vår- och sommarkänsla!

Kinky Rosing

Linda Rosing försöker göra som Carolina Gynning, och visar upp några "arty" foton. Men det blir bara så fel... Det blir inte arty alls utan bara kinky. Hon sitter nämligen på toaletten och poserar. Inte de fräschaste bilder man sett direkt. Snarare något av det ofräschaste. Vi vet inte om hon siktade på "vardagsrealism" eller "heroin chic" men något konstnärligt finns det överhuvudtaget inte alls i bilderna.

Pimpa dina underkläder

Kissie kommer med ett tips inför Alla hjärtans dag - pimpa dina underkläder. Om du inte har råd att köpa nya så kan du pimpa dina gamla.

"Alla bloggare säger ju att man ska köpa snygga underkläder för att krydda till det där hemma, men tänk om man inte har råd då? Då har jag ett superbra tips! PImpa dina underkläder med hjälp av rosetter - glitter - silkesband osv osv. Ta fram symaskinen/nål och tråd och sy på små söta saker!"

Vi - som i och för sig knappt fick godkänt i syslöjden - skrattar rått åt detta förslag och undrar vilken sorts man som skulle uppskatta en hemsydd modell med glitter. Jultomten?

Förrätt till kvällens kärlekssmiddag?

Som bekant är det alla hjärtans dag idag och en del av er kanske har planer på att laga något extra gott till en speciell person ikväll.

"En smak av Karin" tipsar om en förrätt som passar bra just idag och som iallafall vi blir sugna på att testa, "Laxhjärta med örtcreamcheese". (Eller "just idag" är ju fel - självklart är det egentligen vardagsromantiken som är viktigast. Men nu är det ju faktiskt alla hjärtans dag ändå så vi säger väl att rätten passar "just idag") ;)

Förrätten ser vacker ut på tallriken och smakar säkerligen väldigt gott tror vi.

Blondinbella - trendig sambo?

"Hellre bak-Bree än slamp-Samantha" skriver Blondinbella, och menar att det är ute att vara singel och inne att vara sambo. Tack vare Desperate Housewives.

"Desperate housewives har gjort äppelpajer, perfekta hem och parmiddagar i 20 årsåldern coolt igen och det är jag glad för. För jag tror inte att en livsstil som handlar om krogen, sex och bakfylla gör en lycklig. Det är inte hållbart."

Det verkar som att Blondinbella missat något viktigt i de båda serierna. Medans SATC (som inte existerade större delen av 90-talet) handlar om fyra karriärkvinnor som står på egna ben - så handlar DHW om en perfekt hemmafru, en lyxhustru, en flerbarnsmamma som försöker vara superkvinna och både jobba och samtidigt ha en karriär, men inte får det att funka på grund av familjen, och så en ensamstående mamma som visserligen har ett jobb men inte verkar jobba särskilt mycket utan lever ett ganska avslappnat liv utan ekonomiska bekymmer, tack vare sin exman. Alla kvinnorna i DHW lever på sina män. SATC-kvinnorna klarar sig själva.

Man behöver inte dra saker till sin spets. Både kvinnorna i SATC och DHW lever i en fantasivärld som är långt ifrån verkligheten. Det kan vara alldeles superhärligt att vara sambo, och det kan vara precis lika underbart att leva ett singelliv. Sambo betyder inte att man blir en äppelpajsbakande hemmafru, och bara för att man är singel är man inte på krogen och dricker sig full hela tiden.

Sen är kvinnorna i båda serierna närmare 40 och till och med över 40 år. Kan man inte som 18-åring hitta förebilder i serier som Gossip Girl eller O.C eller One Tree Hill? ;-)


Dålig i sängen?

Unni Drougge undrar varför ingen någonsin erkänner att den är ett taskigt ligg. Folk erkänner alla andra brister hos sig själva - att de är konflikträdda, överviktiga, oekonomiska, tondöva, dålig kondis etc, men aldrig någonsin har hon hört någon erkänna att den är dålig i sängen. Det har inte vi heller hört någon säga.

Varför är det då så? Kanske för att personen ifråga inte fattar att den är dålig, för ingen har informerat honom/henne om det? Alla partners tiger och lider och tror att det beror på dom själva.

Eller kanske personen ifråga är dålig beroende på sällskapet? Den kanske är en stjärna i sänghalmen tillsammans med någon annan.

Vad tror ni?

Minns ni Olivier de Paris?

Det gör ni säkert. Han är lite svår att förtränga. Katrin minns honom också och tänkte ha honom som gäst i sitt program, men han avbokade i sista stund. Då skriver hon om honom istället.

"OLIVIER DE FUCKING PARIS". Hahahahahaha.


Blogg + kärlek = SANT

Imorgon är det alla hjärtans dag och frågan är - inverkar bloggning negativt på kärlekslivet? Är det så att de som bloggar väljer datorn före partnern så ofta att förhållandet havererar? Är bloggen en kärleksdödare?

Eller är det kanske så att en blogg rent utav kan vara vägen till kärlek? Att man kan hitta sin livspartner just genom sin blogg?

Dessa frågor och många andra finns det svar på i bloggen på mjukvara.se. De har gjort en undersökning om bloggande och kärlek och publicerar resultatet i ett inlägg.

Positivt för de bloggare som redan lever i ett förhållande är att 95 % av de som svarade på frågorna svarade "nej" på frågan om din partner bloggar för mycket. Och hela 98 % svarade "nej" på frågan "Är du svartsjuk på din partners blogg?". Dessutom verkar det av svaren att döma som att bloggare är något mer trogna än gemene man.

Är bloggare mer otrogna eller trogna?
Mer trogna: 8%
Mer otrogna: 6%
Vet ej: 86%

Många tror även att bloggen kan vara vägen till kärlek. 84% av de som svarade på frågorna tror att det är möjligt att träffa sin partner via bloggande.

Vi förstår dock inte riktigt hur det går till? Är första steget en kommentar? Som sen växer till en flirt i varandras kommentarsfält? Vi har aldrig sett något sådant. Har ni?
Eller sker flirten i det fördolda, via mail? Eller träffas man på bloggfester?

Uppenbarligen finns det personer som lyckats. 4 % av de som svarat på frågorna uppger att de träffat sin partner via sin blogg. Hur just de har gjort framgår tyvärr inte.

Har någon av er träffat er kärlek via bloggen?


Stina-Lee förändrar världen

I höstas gick Blondinbella ut med att hennes blogg skulle förändras och få ett ett djupare innehåll. Nu är det nästa storbloggares tur att ta samma steg. Stina-Lee skriver i sin blogg om att hon vill passa på att utnyttjad den tid hon har som bloggare med över 20 000 läsare per dag till att skriva även om annat än nya jeans och ögonskuggor. I framtiden kommer hon att skriva om saker som missbruk, rasism, mobbing och självmordstankar. Om positiva saker som inspirerar - personer som tagit sig upp ur depressioner, ungdomar som stått emot sina mobbare och liknande.

Ett bra initiativ. De (ganska få) gånger som Stina-Lee tidigare har skrivit om riktigt djupa saker har hon visat sig vara bra på det.

Det finns dessutom två saker i Stina-Lees inlägg som vi tycker är särskilt kloka - dels att hon skriver att hon varken är "gud eller någon utbildad professor" och därför kommer att vara försiktig med vad hon skriver och dels att hon har tänkt sig att blanda dessa djupare inlägg med "lättsamma ytligheter". Det är nog ett smart drag - om hon plötsligt bara skulle skriva om tunga frågor i bloggen är nog risken att de hon vill nå försvinner därifrån - de valde ju en gång i tiden att läsa just Stina-Lees blogg för att den var på det sätt som den hittills varit.

Blogg för brädspelaren

Brädspelsbloggen är som namnet antyder en blogg för den som gillar att spela brädspel. Den innehåller recensioner och presentationer av spel samt nyheter om vad som händer i brädspelsvärlden. Den uppdateras inte så flitigt, men det är kul med en blogg som handlar om ett lite annorlunda ämne.

500 Internal Server Error

Stina-Lee har haft problem med att sidan inte kan visas idag.

Vi kan inte annat än hålla med henne.

Erwiks telefonterror

Alex Erwik blir telefonterroriserad av en kvinna som jobbar på Vattenfall. Hon har ringt ett antal gånger och spytt galla över olika finest-bloggare, inklusive Alex själv.


Nu har Alex tröttnat och på bloggen lagt ut det Vattenfall-nummer hon ringt ifrån, och vilka tidpunkter hon ringt idag. Han avslutar med en uppmaning till Vattenfall:


Om jag var ni skulle jag ta ut nån samtalslista så ni kan ringa in den här slöfocken. Såna där människor kan ni ju inte ha anställda. Hon kanske har för lite arbetsuppgifter. Sätt henne då för guds skull i arbete. Eller i bälte om nödvändigt.


Politiker Kissie

Kissie har haft prov i skolan och jämfört Socialdemokraterna med Moderaterna: "det står i pannan på Socialdemokraterna att dom välkommnar in alla i landet trots att dom verken har jobb eller pengar och ger som som faktiskt jobbar högre skatter medans Moderaterna fokuserar på att alla ska ha jobb."


Sen illustrerar hon det hela med en fejkad sossereklam, och det roligaste av allt (eller kanske sorgligaste förresten) är att det finns folk i kommentarerna som tror att det är en riktig reklamaffisch.


Förresten..... undrar om det gick bra på provet?


Perrelli designar för Hjärt-Lungfonden


Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel. Hjärt-Lungfonden har utsett februari till Alla barnhjärtans månad och samlar då in pengar som ska hjälpa hjärtebarnen till ett bättre och längre liv. Målet för 2009 är att samla in 15 miljoner kronor.


Charlotte Perrelli har designat en hjärtepin till förmån för barn med hjärtfel. Eftersom Pinocchio är Disneys storfilm 2009 och Hjärt-Lungfonden samarbetar med dem så ville de att hon skulle skissa en egen Pinocchio, med tydlig anknytning till henne. Så det blev en Pinocchio med bling-mikrofon och högklackade skor.

Den andra varianten av pin är designad av Sven Nordqvist, mannen bakom Pettson och Findus bland annat.

Hjärt-Lungfonden vill att så många som möjligt ska visa sitt engagemang och stöd genom att bära ett hjärtepin. En symbol för forskning, hopp och engagemang men framför allt för alla hjärtsjuka barn. Pinsen kostar 25 kronor, och säljs på flera olika ställen.


Skulle du amma ett okänt barn som svälter?

En som gjort det är Salma Hayek. I Buzz-bloggen kan man läsa (och även se på film) att hon ammat ett svältande barn i Sierra Leone. Ett barn vars mamma inte kunde amma på grund av torkade mjölkgångar.

Det är en stor gärning. Beundransvärt tycker vi.

Risken är ju dock att en amning inte blir mer än en kortsiktig "nödlösning". Utan fortsatt tillgång till mat och ren vätska är ju pojkens chanser i förlängningen små ändå. Men det kan vara så att Salma har räddat ett liv.

Guldfisk i salladsskål?

Hos Petra Tungården (Shecity) och Michaela Forni (Flest skor vinner) är det fest idag. Petra fyller år och det firas med vin och mingel hemma och efter det "TOKFEST" på Village.

Michaela skriver i sin blogg att första presenten har anlänt - och visat sig var guldfiskar. I inlägget förevisade på bild - i en skål misstänkt lik denna som kan inhandlas på IKEA för 25 kr.

Skålen i fråga är självklart inte alls en trygg miljö för gudfiskar (även om den (o)passande nog heter just "TRYGG"), så vi  hoppas på att damerna nu tänkt inhandla ett akvarium (om nu inte även ett sådant dimper in som present).

Kissie och DennisM - med maten gemensamt?

Kissie avslöjar att hon bara äter en gång om dagen...och helt osökt kommer vi såklart att tänka på DennisM som haft för vana att periodvis äta på de mest udda (sällsynta) sätt.

De kanske borde ge ut en bok med mattips tillsammans?

Eller förresten inte. Det finns nog en överhängande risk att DennisM inte sympatiserar alls med Kissies övriga "födointag" - smoothies och cola. Och dessutom blir det nog svårt för dem att komma överens om bokens röda tråd då de antagligen har helt olika skäl till varför de äter som de gör.

Och främst av allt - Kissie inser att det inte är sunt. DennisM verkar tro att han gör omvärlden en stor tjänst om han sprider sin "lära" till fler.

Så det blir nog inga gemensamma bokprojekt...


Budgetdesign


Titta vad man kan åstadkomma, om man bara är lite händig och kreativ. Byrån kommer från projektet Tossed and found - Time Out New York. Den gamla möbeln i lönnfanér förvandlades till en designmöbel. Orden är utsågade, målade och sedan fastskruvade på den ommålade byrån.

Byråtipset hittade vi hos Retrolover budgetdesign, som är en ganska nystartad blogg - men den har potential. Vi ser fram emot fler inrednings och designtips - i bästa budgetstil!


Bloggtips: The devil wears

De som lyckas få till riktigt bra bloggar utan att blogga om "något speciellt" gör det ganska bra tycker vi. Det är svårt att fortsätta vara rolig och intressant dag efter dag.

En som lyckas bra är tjejen bakom "The devil wears". Hennes blogg är en sådan som man gärna går in och läser då man har en stund över att fördriva. Hon skriver både kaxigt och humoristiskt. Hon reflekterar över händelser utanför hennes eget liv men skriver även om sin egen vardag. Dessutom innehåller bloggen ett djupare inslag - hennes försök att få barn efter att två gånger förlorat ett barn i magen.

Det är svårt att mer än så här sätta fingret på varför "The devil wears" är en läsvärd blogg - men den är helt klart värd ett besök. Testa.


Linda Rosings vardagsstöd

Igår skrev vi om att Linda Rosing bytt ut sin introtext om vardagsstök till att handla om hur man fångar hennes hjärta istället. Vi mindes inte vad det stod mer än "vardagsstök" i den rutan tidigare, och för att försöka ta reda på det gjorde vi en google-sökning. Älskade, smarta google. Titta!
När man söker på Linda Rosing vardagsstök så frågar Google om man menar Linda Rosing vardagsstöd. Det är ju helt fantastiskt hur smart Google är! För när man läser Lindas blogg så förstår man att det är nog precis det Linda har fått. Ett vardagsstöd! 

På sista tiden har nämligen bloggen förändrats, hon lägger ut massor av foton, hon lagar mat och skriver recept, hon har till och med lovat att läsa och svara på kommentarer idag. Plus att stavningen och språket på sina håll är mycket bättre. Har hon månntro någon form av vardagsstöd till hands, någon som hjälper henne att skriva om de "rätta" sakerna, och förändra sin image till en trevligare och mysigare Linda lagom till tv-programmet får premiär?

Om man vill undvika misstankar om smygreklam...

är väl detta en bra rubrik?

Kanske något fler borde ta efter...


En blogg med vardagsmat

Just vardagsmaten är ju ofta svår att få inspiration till. Hur vanligt är det inte att man i panik gräver runt i kylar och frysar grubblandes på "VAD ska vi äta till middag idag då?".

För att förebygga detta är bloggar som "Vardagsmat" bra. Där finns massor med recept på just vardagsmat - och även förslag på veckomatsedlar. Ett extraplus enligt många är det nog dessutom att de flesta av recepten är sådana där man försökt skära ner på kolhydraterna. Men bloggen är blandad - i den finns även ett minst sagt frestande recept på "Semeltårta" - trots kolhydratinnehållet. :)


USB-minneshalsband

Ännu ett "Alla hjärtans dag"-tips, den här gången från "Snusans inredningsblogg". Snygga halsband med ett USB-minne dolt i hänget - som har formen av ett hjärta. Det på bilden är på 1 GB och finns att köpa från Swarowski.com för 1 450 kr men i Snusans blogg finns även billigare alternativ.

Blondinbella svarar på allt

Blondinbella kommer två kvällar i veckan att svara på frågor på 118 1800 numret. Hon svarar både på frågor om sig själv och på annat. Endast 6 kr per sms. Ka-ching!

Hoppas att alla frågar henne om minkattacken och fruktkorgen och allt det där som hon inte verkar vilja prata om gratis.

Billigaste alla hjärtans dag-tipset

Det billigaste, enklaste och samtidigt kanske det gulligaste alla hjärtans dag-tipset bjuder Proforma på. Klipp ut ett litet rött hjärta, fäst på tepåsen och bjud din älskling på en kopp te!

Tidskrävande pyttipanna?

Blondinbella har så stressigt liv så hon hinner inte ens laga egen pyttipanna utan måste köpa färdiggjord. Vem idag hinner egentligen det? frågar hon i bloggen. Eh, alla som lever i verkligheten skulle vi tro. Pyttipanna hör väl knappast till de mest tidskrävande middagarna man kan laga.

Men Blondinbella har det nog extra stressigt just nu, med tanke på all negativ publicitet som varit på sistone. Klart man inte kan koncentrera sig på matlagning då.

Rosing uppdaterar

Vi skrev förut att det vore nog läge att byta ut sidotexten på Rosings blogg, där hon skulle blogga om vardagsstök med barnen, sorg och glädje och "Sist men inte minst så kommer jag att blogga om mitt nya tv-program som ska spelas in snart här på Kanal 5. Det är här ni kommer att få se allt först och jag kommer att var generös med bilder". Det har ju som bekant inte överensstämt med bloggens innehåll.

Bättre sent än aldrig, men nu har i alla fall kanal 5 bytt ut den missvisande texten mot tre punkter, hur man fångar hennes hjärta. (Lite konstig tajming att lägga in en sån text nu när tv-programmet redan är färdiginspelat kan man ju tycka.) I alla fall, vill du fånga Lindas hjärta är det följande som gäller:

1) Håll en låg profil
2) Imponera på mig på ett mysigt sätt
3) Var charmigt blyg med glimten i ögat

Kort sagt, hon söker någon som är sin raka motsats.

Blondinbella attackerad med flådd mink

Under Blondinbellas bloppis attackerades hon av några djurrättsaktivister som levererade en flådd mink till henne. Attacken filmades också, och finns ute på YouTube.

Även om man tycker att budskapet är rätt så blir det fel när det framförs på det här sättet. Man behöver inte tränga sig på enskilda personer och skrämmas. Det finns smartare sätt att göra sig hörda på, sätt som vinner i längden. En sådan här attack får visserligen uppmärksamhet, men kortsiktig sådan, och vi misstänker att det inte enbart är av det positiva slaget.

Undrar hur Blondinbella själv ser på händelsen, då hon inte nämnt den på sin blogg?

Stackars Natacha

Det blev ingen "bal på slottet" för henne. Eller åtminstone ingen Grammy-gala. Natacha fick inte följa med för sina "vänner". Om vi har förstått det hela rätt så berodde det på att de blev ovänner med varandra på grund av att Natacha inte villle följa med ut dagen före då hon var sjuk. Det låter ju helt sjukt?

Stackars Natacha med sådana vänner (hon har ju haft otur med sina vänner förut också). Tur att hon iallafall även verkar ha andra.

Falskt alarm

Som de flesta nog anade - Towa är inte gravid. Det var bara något Towa hade drömt. Trist om det är som Towa skriver - att vissa njöt av hennes "olycka".

Skönt då att det hela inte var sant. Vi tycker dock en viss bebislängtan skina igenom både lite nu och då i Towas blogg - så inom de närmaste åren kommer det kanske en liten efterlängtad bebis med "små, små fingrar och tår"? Förhoppnings då under trevligare omständigheter än i (mar)drömmen.

Veckans Guldstjärna v 6

Denna vecka går guldstjärnan till en blogg som förtjänat den för att den innehåller mängder av tips som kan hjälpa andra att uppnå det som många bloggare önskar sig - fler besökare.

Den vinnande bloggen är "The Daily Mess" - Daniel Kjellsson om att skapa en framgångsrik blogg. Om att tjäna pengar på att blogga. Och mer..

"The Daily Mess" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
"The Daily mess" är en guldgruva för den som vill ha tips på hur man kan förbättra sin blogg och få den mer framgångsrik. Bloggen bjuder på utförliga guider för hur framgång ska nås och hur man kan öka besökarantalet, för den som inte har tid eller lust att läsa så mycket finns dessutom snabbtips. Härutöver berör bloggen frågor som exempelvis hur man bäst hanterar att andra människor säger att de hatar en, hur man får ut mer av sina videobloggar och hur man skapar materialet som andra vill ha. Den här bloggen ger verkligen något extra om man jämför med de vanliga listorna med några förslag på hur man kan förbättra sin blogg. "The Daily Mess" är genomtänkt. Den är strukturerad. Och den är utförlig. Och främst av allt - när man läser i bloggen blir man sprickfylld av inspiration och lust att förändra och förbättra.

Vägen till ett smalare liv

I bloggen Början till mitt nya liv - Gastric får vi följa en 22-årig tjejs kamp mot sin övervikt. Hennes BMI ligger på 42 och hennes förhoppning är att få genomgå en gastrisk bypass, en magsäcksoperation där man förminskar magsäcken och på det sättet går ner i vikt.

Hon har haft det tufft med mobbning och självmordsförsök till följd, och gav helt enkelt upp ett tag. Men nu har hon bestämt sig för att ta tag i situationen och kämpar för att få sitt liv tillbaka. I bloggen får vi följa hennes vandring "mot ett friskare liv , en smalhet som jag bara kunnat drömt om , ett självförtroende som jag aldrig haft." 

Vi håller tummarna för att hon ska beviljas operationen - på fredag får hon besked!


Baka baka liten kaka

  
Bellas väg tillbaka tipsar om fina baktillbehör som hon hittat på Kakburken. Det här fina muffinsträdet kostar 239 kr och lär göra succé på vuxenkalasen. Piratformen som kostar 375 kr lär göra samma succé för de små. På Kakburken finns massor med annan inspiration för den baksugne.

Towa Lindberg är gravid??

Vi blir lite förvirrade när vi läser Towas senaste inlägg. Är det på riktigt eller skämtar hon med oss? Har vi missat något viktigt tidigare? Vi vet inte? Och om det verkligen är sant - varför väljer hon i så fall att gå ut i bloggen med det??

Hur som helst, det senaste inlägget handlar alltså om att Towa säger sig vara gravid och dessutom, att hennes kille varit otrogen med Towas syster.

Towa avslutar inlägget med att skriva att: "jag kan tänka mig att glömma det och funderar på att behålla barnet. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli så glad och barn föds inte alltid under perfekta förhållanden eller hur? Världen är rätt skruvad."

Om hon verkligen är gravid så tycker vi synd om henne som får den lyckan grusad av killens otrohet och syterns svek. För även om hon förlåter så måste det väl vara ett smolk i glädjebägaren? Vi önskar henne iallafall i så fall all lycka i framtiden oavsett vilket beslut hon fattar.

Och om inlägget bara är någon typ av skämt...då måste vi nog erkänna att vi inte riktigt förstår poängen. Eller är det så att någon tyckt att Towas syster och Towas kille har för roligt ihop och ansett att Towa borde vara svartsjuk? Har Towa fått höra rykten om att hon skulle vara gravid? Är detta i så fall Towas sätt att driva med ryktesspridare och de som inte tycker det är ok att Towas syster och Towas kille har kul ihop?

Vi får nog veta svaret snart i Towas blogg gissar vi.

Härligt till alla hjärtans dag

Zandra
tipsar om en riktigt lockande sak till ett romantiskt "Alla hjärtans dag-bad". Hjärtformade badkulor som doftar choklad när dom löses upp i varmt vatten. De är dessutom lugnande och återfuktande. Låter härligt tycker vi.

De finns just nu att beställa för specialpriset 79 kr från Eleven.se

Läckert i rött


Den här snygga skon från Hush Puppies tipsar Helljokkers om. Den finns även i svart och du hittar den på Brandos.se

Vad var det som hände?

Nu sitter vi här förvirrade och lite tomma. Vad var det som hände egentligen? Första delfinalen i melodifestivalen är över, och det var minst sagt en förvirrande tillställning. Vi håller med Tyskungen i hans analys av kvällen.

"Efter att ha sett den första deltävlingen så måste jag säga att Melodifestivalen aldrig känts så iskall som den gör 2009"

Vi gissar att detta röstningsförfarandet inte finns kvar nästa år - om ens de fyra delfinalerna kommer att vara kvar då.
Delfinalerna vore ju kul att ha kvar, men det utdragna röstningsförfarandet klarar vi oss bra utan.


Tiggar-Emelie?

En sak till angående tiggarbreven som Blondinbellas assistent Emelie skickade ut... får hon någon lön egentligen? Eller består hennes lön enbart i sponsrade gåvor? Då förstår vi att hon sliter hårt och skickar ut massvis med mail till alla möjliga företag. Det lär förmodligen finnas betydligt fler mail än de om skidkläder och Ekolådan som blivit kända. Har några företag ens nappat?

Vi kan förstå att folk vill skänka kläder och saker till Blondinbella, det har ju ett stort reklamvärde, men vi tycker det är lite märkligt att företag skulle vilja sponsra även Emelie som "bara" är hennes assistent. Och ännu märkligare att sponsra assistentens pojkvän, som i fallet med skidkläderna. Finns det verkligen företag som gör så? Det låter ju helt skruvat.

De begjorde två prenumerationer av Ekolådan enligt mailet - vi antar att en var till Blondinbella, och en till Emelie själv. En liten låda innehåller runt 4kg grönsaker och frukt, och det blir nog rätt mycket att smälla i sig 8 kg på två stycken, om nu båda prenumerationerna var avsedda till Blondinbellas eget hushåll. Varför skulle Ekolådan vilja sponsra någons assistent, vilket reklamvärde har det?

Nej Blondinbella, höj Emelies lön istället så hon kan köpa sina egna kålrötter och slipper gå med tiggarhåven.


Kissie höginkomsttagare och festfixare

Kissie vill inte att någon ska missa att E24 skriver om henne. För att vara säker länkar hon till deras artikel. Artikeln handlar om att det är ett antal unga tjejer som sitter med bloggmakten och i den berättar Kissie om sina inkomster och säger att "Det är väldigt olika. På de annonser jag har nu tjänar jag kanske 15 000-20 000, sedan har jag olika uppdrag. Dessutom får jag mycket prylar och kläder. Det blir kanske 50 000 kronor per månad totalt."

Inkomster på motsvarande 50 000 i månaden - det är bara att gratulera ännu en "höginkomsttagar-tonåring" i bloggvärlden (sedan tidigare vet vi ju att även Kenza och Blondinbella har det bra ställt med sina inkomster). Hoppas bara trion kommer ihåg att se till att allt beskattas på rätt sätt. ;)

Dessutom kan man i artikeln läsa att Kissie tillsammans med några kompisar anordnar fester. Och att de bland annat har ett evengemang i Globen nästa år. Det förvånar oss lite faktiskt. Vi trodde nog att hon hade tappat lusten för festfixandet för en tid framöver efter julfest-fiaskot. Men inte det. Kissie satsar friskt på något så stort som Globen. Vi hoppas att hon lyckas bättre den här gången - och att hon inte ger sig på att försöka ordna hemgjorda chokladdoppade jordgubbar till alla gästerna. 

Före? Efter?

Grymt rolige Tobias visar (som vanligt) upp sig på bilder i bloggen, nu är det en före och efter bild han lagt upp. Men före vaddå? Efter vaddå? Vi ser ingen större skillnad på bilderna.

Antagligen är den första bilden tagen på morgonen, och den andra tagen efter diverse fixande. Men undrar hur mycket han egentligen fixar sig? Pratar vi om två timmar framför spegeln, eller innebär fixandet bara att han tar på sig en tröja? Och varför håller han på och fixar när han ser lika sömnig ut och rufsig i håret efteråt? Tänk vad mycket andra vettiga saker han skulle hinna göra på den tiden istället.

Bara inte Tobias blir ledsen för att vi inte ser någon skillnad på honom. Han kanske ansträngt sig jättemycket. Det är ju faktiskt en bra sak att kunna se nystajlad ut är man är nyvaken.

Smygreklam och beskattning av gratisprylar

Den stora grejen i bloggvärlden just nu är onekligen frågan om Blondinbellas produktplacering. Nästan alla större tidningar skriver om det och Konsumentverket har inlett en granskning av henne.

Blondinbellas assistent har uppenbarligen mailat till "Ekolådan" och föreslagit ett samarbete innebärande att Blondinbella får hem mat mot marknadsföring och länkar i bloggen. Mailet lyder:

"Isabella Löwengrip driver Sveriges största blogg "Blondinbella" som nu är uppe i 800 000 unika besökare i veckan. De flesta av hennes läsare är unga människor som ser Isabella som sin stora förebild. Det här sätter Isabella en position där hon har en väldigt stark marknadsföringsförmåga.

I slutet på januari flyttar Isabella till sin första egna lägenhet och vill i sitt egna hushåll börja med Ekolådan. Finns det möjlighet till ett samarbete? Vi tänker oss två prenumerationer på Ekolådan mot marknadsföring i bloggen och länk till er hemsida.

Vi tror absolut att det här kan bli en win-win-situation!"


Dessutom har Blondinbella enligt DN försökt tigga till sig vinterkläder inför sin skidresa - i utbyte mot länkar och liknande. I Dagens Media redovisas dessutom utdrag ur de mail angående skidkläder som påstås ha gått från Blondinbellas assistent "I slutet av februari ska Isabella iväg på en skidresa tillsammans med tre andra. Finns det någon möjlighet till sponsring av skidkläder från något av era märken?" Enligt mejlet får sponsorerna "mängder av bilder från backarna samt länkningar från Blondinbella.se och om så önskas också från Storstadspojken.se" i utbyte mot gratiskläderna."

Nu blev det ju inget av något av dessa samarbeten - så egentligen, vem vet om Blondinbella faktiskt hade tänkt skriva om produkterna på ett sånt sätt att det skulle märkas att det var frågan om köpt reklam?

Oavsett vilket. Dålig PR är bara förnamnet på situationen som nu uppkommit. Och det känns så onödigt - Blondinbella har väl bra med pengar? Varför försöka tigga till sig några gratis-grönsaker? Vi undrar, är det Blondinbella själv som står bakom mailen? Eller är de ett eget "friskt" initiativ från assistentens sida? Eller från någon annan i Blondinbellas "stab"? Kanske hon borde se över vad hon har för folk kring sig isåfall...

Blondinbella själv har inte skrivit något om det hela i sin blogg, det har däremot Storstadspojken som (inte oväntat) försvarar sin flickvän. Han gör jämförelsen med filmvärlden - där produktplacering förekommer flitigt. Och det är väl sant. Och kanske det dessutom är så att produktplacering mer och mer är en naturlig del i vår vardag? Något som i framtiden kommer att vara helt accepterat? Men just nu är inte reklam - som det inte tydligt framgår att det är just reklam -  inte det enligt de bestämmelser som finns. Och då är det ju bara att rätta sig efter det - oavsett om man tycker att reglerna är konstiga (eller engagera sig politiskt för att förändra). I skenet av detta ter sig Storstadspojkens avslutande ord "varför får de stora men inte de små?" något mindre genomtänkta. Ett felaktigt beteende blir ju inte mera rätt bara för att någon annan också gör likadant. Dessutom - är det inte numera så att den mesta av produktplaceringen i filmerna i viss mån redovisas i eftertexterna, såsom "finansiärer" eller liknande? (I viss mån gråzon det med kanske?)

Det är självklart fel att ha "smygreklam" i sina blogg men vi tycker nog ändå att behandlingen av Blondinbella är något...orättvis. Hur många andra bloggare finns det inte som gör på precis samma sätt? Som åtminstone sysslar med smygreklam (även om de inte har en assistent som skickar ut samma typ av tiggarmail). Eller sådana som kanske inte gör det (för att de har för få läsare) - men omedelbart skulle tacka ja till lite gratisprylar mot att skriva om dem i bloggen? Ganska många gissar vi. Det finns säkert både en och annan bloggare som sysslat med denna typ av reklam och just nu kan var tacksamma att allt ljus faller på just Blondinbella - att de själva hamnar i skymundan. 

Den som själv är utan skuld kastar första stenen...

Nästa stora grej för bloggarna att oroa sig för blir nog beskattning - har alla gratisprylar redovisats korrekt? Skatteverket har nämligen en speciell grupp som övervakar just bloggare. Enligt Expressen kan några vänta sig besök under år 2009: "- Under 2009 är vi på väg att starta upp några fler revisioner, säger Karin Andersson.
Under 2009 tar skatteverket ett nytt steg i bloggsatsningen. Då skall man börja titta på de gratisprodukterna vissa bloggare får, men Karin Andersson vill inte avslöja exakt vad de kommer att leta efter.
- Vi är laddade, men eftersom vi inte har börjat vill jag inte berätta för mycket, säger Karin Andersson."

Äntligen melodifestival

Ikväll drar Melodifestivalcirkusen igång, och många lär vi väl vara som sitter bänkade framför teveapparaterna med chipsskålen i högsta hugg. 

För att ladda upp inför kvällen kan vi rekommendera ett besök hos Schlagerprinsessan, en rosa, glittrig blogg med tonartshöjning. En annan bra blogg är Schlagerprofilerna, där kan man bland annat se en massa bilder och kommenterar från genrepen. Sen är förstås inte Gyllene skor att förglömma, en portal med både bloggar och massor av senaste nytt inom schlagervärlden.


Forever 21 till Sverige?

I Jennifer Katarinas blogg läser vi att några amerikanska klädkedjor, däribland Forever 21, letar lokaler i Sverige. Enligt Aftonbladet är de andra kedjorna som eventuellt kommer hit Abercrombie & Fitch, Hollister och tyska s.Oliver.

Efterlängtat av många!

Kissie - en vinalkis?

Kissie har inhandlat alkohol - två tetror Castillo de Gredos och en flaska Malibu. Hon erkänner själv att hon är en dålig förbild - om hon menar att hon är det för att hon dricker alkohol trots att hon bara är 17 år, eller om hon har sån insikt att hon anser sig vara en dålig förebild när det gäller smak, det vet vi inte.

Men budgetvinet Castillo de Gredos har iallafall inte rykte om sig att vara någon höjdare - utan en dryck som faktiskt helt bör undvikas. Oavsett om det är ekonomiska skäl eller att Kissie faktiskt föredrar just detta vin som ligger bakom valet så kan vi glädja henne med att detta vin, förutom de välkända röda och vita varianterna, även finns som rosé. När denna varianten lanserades beskrevs det på detta sätt av vinklubben.se: "Vinalkisarnas favorittetravin finns numera även som rosé i de flesta Systembolagsbutiker. Utan direkta fel eller för den delen förtjänster."

Eller är det kanske så att Kissie inte alls gillar vinet - men som den 17-åring hon faktiskt är fick hålla till godo med det som langaren råkades ha hemma och aldrig fick välja själv?

Läckraste barntapeten


Den här superläckra barntapeten "Laundry" bloggar Ellas Inspiration om. Illustratören heter Lena Ylisivanto och den finns att köpa på Byracka design. Tapeten finns i fyra färgställningar - ljusblått, ljusrosa, ljusbeige och olivgrönt. Om man tycker det är för mycket att ha motivet på en hel vägg kan man köpa delar av motivet som canvastavlor.

Bloggris på lika villkor

Som vi skrev om igår så hade Tyskungen lagt på 500 röster på sig själv i Bloggriset-tävlingen. De är numera borttagna.

Blondinbellas bloppisbidrag

Nu visar Blondinbella upp delar av de plagg som hon tänker sälja på helgens bloppis. Det som finns på bild är några av klänningarna. Resten av klänningarna + övriga plagg kommer upp på bild imorgon.

Vi förstår faktiskt att hon inte orkade lägga upp allt  på en gång. De "några" klänningarna som nu finns på bild är över 20 stycken. De flesta av klänningarna är iallafall riktigt snygga. Ett hett tips är alltså att besöka bloppisen - iallafall om man har Blondinbellas storlek. Och inte har något emot att visa mycket ben.


Mogi och DennisM väcker starka känslor - väldigt starka

"Sen har vi de två största airheadsen jag träffat på denna sidan millenieskiftet. Nämligen MOGI och DennisM (nej jag tänker inte länka och ge dem ännu mer trafik). Två personer som fyller mig med så mycket förakt att jag omöjligt kan klä det i ord. Att dessa två ursäkter till människor - med så uppenbar underbegåvning och total brist på intelligens - ens ligger på samma serverpark som mig fyller mig med ett större illamående än dessa två viktstörda individer sannolikt känner tillsammans efter att ha hetsätit sig genom en hel buffé på nån Spotlife-fest en helg i februari."

Den som är intresserad av fler rader i samma stil kan finna dessa hos Tyskungen. Lite hårda ord för vår smak dock - även om vi förstår att "pygméunge"-kommentarerna som gjorts hos Tyskungen väcker ilska. Befogad ilska.

Och alla ni som funderar över den stora frågan, "har storleken någon betydelse?" - nu kan ni läsa svaret i Tyskungens klockrena slutkläm.

Tyskungen i bottenskrapet - trea från slutet

Att Tyskungen har fifflat lite med rösterna i sin Bloggriset-omröstning är ju ingen hemlighet. Frågan är varför? Han verkar uppenbarligen vilja säkerställa att han själv vinner den mindre ärofyllda titeln. Hittills går det bra - han är just nu  överlägsen ledare. De två andra som ligger på pallplats (och alltså får en recension) är DennisM och Mogi.

 • Tyskungen (91%, 571 Röster)
 • DennisM (25%, 158 Röster)
 • Mogi (15%, 94 Röster)
 • Hertiginnan av Uppsala (13%, 83 Röster)
 • Kissie (13%, 79 Röster)
 • Linda Rosing (12%, 76 Röster)
 • Benny Blanco (7%, 47 Röster)
 • Natacha Peyre (4%, 23 Röster)

 • Om man räknar lite snabbt på det hela så verkar det som att det Tyskungen har gjort är att 500 extra-röster har lagts på honom. Utan dessa skulle han just nu ligga så pass långt bak som strax efter fröken Rosing - och Hertiginnan skulle ha "recensionsläge".

  Vi förstår faktiskt inte riktigt varför?


  Använd vattenkokare

  Dagens bästa tips kommer från Vicky. Koka ditt vatten i vattenkokare istället för på spisen varje gång du kokar upp mindre än 1 liter vatten.

  Skulle alla i Sverige göra det skulle ytterligare 108 100 människor på jorden kunna leva med svensk levnadsstandard. Utan att öka belastningen på miljön.

  Låt aldrig livet vänta

  Hos Vimmelmamman läser vi idag om ännu en mamma som lider av cancer. Som till skillnad från Vimmelmamman har fått väldigt tråkiga besked nyligen.

  Vi lider med Sabina, som hon heter. Och precis som Vimmelmamman så hoppas vi att mirakel ska ske. Men det känns som att vi saknar ord. Hur mycket vi än tror att vi förstår hur hon har det just nu - så är vi nog väldigt långt från sanningen. Inte ens Vimmelmamman, som har sin egen sjukdom att brottas med, kan föreställa sig vad Sabina går igenom. Så hur skulle vi kunna? Och vad kan vi skriva? Så vi väljer att sluta här - med några ord från Sabinas egen blogg: 

  Sluta aldrig hoppas
  Sluta aldrig be
  Sluta aldrig drömma
  Under kan ju ske.


  Sex enligt porrfilmsproducenterna

  Towa, med bloggen Allt om sex och kärlek", har idag ett inlägg med en kul lista över saker som "porrfilmsproducenter vill få oss att tro". Vad sägs om punkter som:
   
 • Asiatiska män existerar inte.
 • Om en främmande man kommer på en kvinna med att onanera, så skriker hon inte generat utan insisterar på att han skall ha sex med henne.
 • Kvinnor njuter av att ha sex med fula, medelålders män.
 • Kvinnor bär högklackade skor i sängen.
 • Män är aldrig impotenta.

  I just Towas blogg förkommer det då och då kommentarer om att hon skriver för lite om sex. Vi tycker nog att hon lyckats få till en blandning som är bra. Bloggen är läsvärd även för oss som inte är intresserade av att enbart läsa sexskildring efter sexskildring. Det finns ju dock andra som är det - och till er har vi ett tips på en nystartad blogg som nästan enbart handlar om sex. Bloggen, som heter "Flashpackers" skrivs av fem tjejer som är ute på en jorden runt resa "och har en hel del kul saker for oss. Den har bloggen kommer handla om sex och alla heta killar vi kommer stota pa!" . Kan säkert bli en spännande blogg att följa.

   

 • Ett efterlängtat barn

  Nu har äntligen Marcus Birro och Finnjonna fått  sin bebis, en liten son blev det som föddes imorse. SÅ underbart att allt gått bra, vi är många som hållt tummarna och räknat ner dagarna.

  Stort grattis från oss!

  Att plocka en gås eller vaxa en gås...

  Katrin skriver om de plockade fåglarna som figurerat i media senaste tiden. Skriverierna om hur plågsam denna metod är har varit många och nu ger sig alltså även Katrin in i debatten.

  Hon har en ny infallsvinkel på det hela och jämför plockningen med när hon själv vaxar hår på kroppen. "Den enda skillnaden är att gåsens fjädrar kommer till nytta. Mitt hår kommer inte till nytta. Alls."

  Hon kanske glömde en liten detalj där - det finns ju faktiskt minst en skillnad till. Katrin utsätter sig för plockningen/vaxningen frivilligt. Det gör inte gåsen.

  Är det ok att lärare bloggar? Eller jurister?

  Man hör då och då talas om personer som fått veta av sina arbetsgivare att det inte är acceptabelt att de, ens på sin fritid, driver en blogg. Detta även om bloggen inte på något sätt berör arbetet.

  Idag har Karolina Lassbo skrivit ett väldigt bra inlägg om just detta. Hon själv är jurist och har ofta fått frågan hur hon kan ha en blogg när hon har det yrket. Det verkar hos många finnas en tanke att exv. jurister inte ska blogga. För inte så länge sedan skrev Jusek om Karolina och hennes bloggar. Efter det kom en insändare till tidningen där man bland annat kunde läsa "Jag misstänker att de (Karolinas bloggar) snarare utgör ett ok som hon bör anstränga sig för att distansera sig från, särskilt om hon är intresserad av att arbeta inom mer traditionella juristyrken... ...Och nej, all uppmärksamhet är inte bra uppmärksamhet i juristvärlden."

  Det stämmer nog. Men ska det vara så?

  Vi tyckar att alla, oavsett yrkesval, ska ha rätt att blogga på sin fritid om de vill det. Men självklart inte blogga om arbetet. Eller skriva om saker som kan undergräva läsarnas förtroende för en själv som yrkesarbetare eller för ens arbetsgivare. Och i bakhuvudet bör ju vid bloggning, liksom vid andra saker som man gör på fritiden, ändå alltid finnas tanken att man "alltid" är en representant för sitt företag - ett ansikte utåt. Iallafall mer eller mindre (beroende på vilket yrke man har).

  Vad tycker ni?


  Linda Rosing - då och nu

  Bobby har ett gäng bilder från Linda Rosings födelsedagsfest, och vi hajar till när vi ser bilderna på henne. Vad har hänt? Hon ser inte ens glad ut på bilderna utan mer... tom. Det finns ingenting i blicken. Ingen gnista. Ett stelt och utmejslat ansikte. Det ser ut som en sorgsen Linda.

  Än mer tydligt blir det om man tittar på detta klipp från 2003 när Linda lämnar Big Brother huset. Det är mycket som hänt sedan dess. Alldeles för mycket kan man kanske tycka, man kan knappt tro att det är samma person. Vi vet förstås inte hur Linda mådde då, eller hur Linda egentligen mår nu, men hon såg onekligen sundare och mer välmående ut för fem-sex år sedan.


  Ett eldorado för golfaren

  Bloggen "Alltid golf" är väldigt nystartad men har potential. Där finns fakta om nya klubbor och bollar. Där finns kläder och mode. Dessutom uppdateras bloggen flitig med vad som händer i golfvärlden - både när det gäller proffs/tävlingar och när det gäller frågor som exv. återtillväxten (som ju varit ett problem de senaste åren).

  Bloggen uppdateras ofta och om blogginnehavaren fortsätter hålla samma tempo och lyfta fram både materialnyheter och andra läsvärdheter på detta sätt så blir det nog en riktigt bra blogg av det hela. 

  Känslosamt och öppet från Alex

  Blommor vissnar och dör utan näring och detsamma gäller för kärleken. En som bittert har fått erfara detta är Alex Erwik. "I jakten på 'den rätte för Rosing' lyckades jag inte hålla mitt eget förhållande vid liv. Tobias tröttnade väl på att sitta och vänta på att jag skulle bli klar med mitt och ge honom den tid han faktiskt förtjänade."  Sökandet efter kärlek för några - blev slutet på kärleken för andra. Som Alex själv skriver - det ligger en dimma av ironi över det hela.

  Alex inlägg är vackert och sorgligt. Han sätter verkligen ord på de känslorna som finns då allt är över - och man inser att man kanske tagit en annan person för mycket för given. Kloka och viktiga ord som kanske kan rädda andra förhållanden som är på väg åt samma håll.

  För det är inte roligt att skriva ord som de avslutande i Alex inlägg: "Jag älskar dig Tobias. Jag är ledsen för att jag tog dig för givet. Du förtjänar så mycket mer."

  Just nu har Alex och Tobias ett uppehåll i sitt förhållande. Vi hoppas att det löser sig för dem.


  Vilse i livet

  Bloggen Vilse i livet handlar om en helt vanlig mamma och sambo som gått in i väggen. Hur enkla vardagssaker som att gå till affären nästan blir en omöjlighet. Hur omgivningen reagerar och inte förstår att hennes hjärna glömmer bort saker hon lovat. När jobbet vill att hon ska börja på halvtid, fast hennes kropp och hjärna skriker nej.

  Det är nog många som har eller har haft någon i sin närhet som blivit utbränd, och det kan vara lätt att tro att "bara du vilar lite så blir det bra". Men oftast är vägen tillbaka längre än så. Det inser man när man läser den här bloggen.

  Kaktus?

  Vi förstår oss inte på Kissie - i och för sig är det ingen nyhet - men den här gången förstår vi oss verkligen inte på henne. Hon är förbannad för att en tjej kallar hennes kille för kaktus. Eh? Kaktus? Det är väl bättre att hon kallar honom för kaktus än fikus. Eller gulleplutt eller sötnos eller något ditåt. Eller är kaktus någon ny modern omskrivning för något som vi inte fattat?

  Sen fattar vi inte heller varför Kissie blir så sur på tjejen. Borde hon inte bli sur på pojkvännen som tillåter tjejen att kalla honom för sådana förbjudna saker istället?

  Apropå näthat och mobbning

  Sedan Tyskungen kom ut med sitt "Stora Bloggriset" så har det stått klart att det bland hans läsare finns många personer som mycket starkt tar avstånd från allt som kan komma i närheten av att definieras som nätmobbing.

  Vi undrar bara. Var är alla dessa människor nu? Inte bland de som röstar på vem som ska få årets Bloggris iallafall - Benny Blanco har nämligen än så länge fått minst röster av de åtta nominerade...

  Veckorevyn, början till kärringtidning?

  Yesim Bilgic skriver ett kul inlägg om Veckorevyn idag och kallar tidningen för grundskolan inför att byta "upp" sig till äkta kärringtidningar som Hänt och Svensk Damtidning.

  En riktigt härlig och rolig "diss" av Veckorevyn, gå in och läs den!

  Ämne: Udda toalettinredningar

  Det var inte så länge sedan Knivlisa funderade på varför de polska toaletterna är konstruerade som de är (Svaret: För att man lätt ska kunna undersöka sin egen bajs). Och idag grubblar Natacha Peyre på varför man monterar en dusch i en klubbtoalett?

  Vi har inget svar. Någon annan som vet?


  Jane Austen goes zombie

  Hyllan bloggar om årets uddaste bok, Pride and prejudice and zombies. Originaltexten från Austens Stolthet och fördom har blandats ut med nya kapitel författade av Seth Grahame-Smith som handlar om zombies. Det här är ju så galet så det kan bli riktigt bra? Eller en ren katastrof. Det kanske är omslaget som blir den största behållningen av boken. Hur som helst blir det spännande att läsa boken när den släpps senare i vår.

  Nilsabella bråkar

  Blondinbella och Storstadspojken har grälat. Om huruvida den fria viljan existerar eller inte.

  "Nils hävdar att den fria viljan inte existerar, att man inte kan göra egna val i livet eftersom vägen redan är förutbestämd. Det enda, påstår han, att man kan göra är att kämpa så hårt man kan och hoppas att valen som redan är gjorda är positiva för en själv.

  Jag håller inte alls med! Jag tror definitivt på den fria viljan, att vi människor visst föds med olika förutsättningar, men det är inget som kommer att styra restens av ens liv. Man är sin egen lyckas smed och alla vägar som man väljer att gå i livet har man själv har möjlighet att styra över."

  Vi kan inte låta bli att undra om Storstadspojken kommit fram till detta EFTER att han blev ihop med viljestarka Blondinbella....? ;-)

  Studieteknik - spara 200 kr

  Storstadspojken har börjat en 200 kronors kurs i studieteknik. Kan säkert vara användbart. Men vi har ett annat tips  - enkelt och bra, och vi delar med oss av det helt gratis.

  Även vi har periodvis studerat olika saker och upptäckt att det finns ett sätt som alltid fungerar - att gå ner en nivå!

  Knepet är att få en helhetsbild - att strunta i detaljerna innan helheten klarnat. Och hur uppnår man då detta?

  Enkelt. Exempelvis Storstadspojken läser ju juridik. Kanske en hel del tung litteratur som innehåller mängder med detaljer. Detaljer som ger gråa hår för att de i vissa fall blir oförståeliga. Då väljer man helt bort de böcker som motsvarar "nivån på kursen" - istället börjar man med att smyga in på biblioteket och låna en riktigt, riktigt basic bok inom ämnet. I Storstadspojkens fall blir det böcker från någon juridisk översiktskurs. Alltid finns det någon liten tunn lättskriven bok inom varje specialämne - ett ämne som i kursen motsvaras av 4-5 tjocka böcker kan översiktigt gås igenom på 120 sidor. 120 lättlästa sidor. Den läser man ett varv eller två så att hela innehållet sitter i ryggmärgen.

  SEN när man enkelt har fått grepp om ämnet på detta smarta sätt - DÅ sätter man igång med de tunga detaljböckerna, som på en gång känns väldigt mycket lättare. Och vars innehåll man dessutom tar till sig snabbt och enkelt när helheten blivit solklar.

  Alex blir far till en liten dotter

  Alex skriver i sin blogg att de fått veta att det väntade barnet är en flicka. (Hur 100 procentigt säkert nu just beskedet "flicka" kan vara efter ett ultraljud?)

  Ganska gullig och rolig idé att se till att få beskedet på en fin krog istället för i den sterila miljön hos barnmorskan tycker vi.

  Höjdrädd och flygrädd

  Lisa Magnusson skriver om sin höjdrädsla, som helt plötsligt utvecklats i vuxen ålder. Från att aldrig någonsin haft problem med höjder har hon vid 27 års ålder gått och blivit höjdrädd, och frågar om någon fler känner igen sig.

  Vi känner igen oss, båda två. Höjdrädslan var plötsligt bara där en dag. Turen i pariserhjulet blev en kallsvettig mardröm. Likadant med flygrädslan som vuxit sig starkare och starkare, och varje flygresa framkallar obehagskänslor som inte fanns där för några år sedan.

  Vad beror sånt på? Det verkar som att i alla fall flygrädsla - men kanske även höjdrädsla - är sådana rädslor som ofta kommer med åren. Det kan ju inte förklaras med att man rent allmänt blir räddare och fegare i takt med att åren går, då skulle man ju även bli rädd för andra saker. Vad tror ni?

  En härlig foto- och bildblogg

  Pixlarna är en av de där bloggarna där man lätt fastnar. Bloggen innehåller mängder av läckra och inspirerande fotografier. Och dessutom en hel del snygg bildbehandling. Särskilt mycket gillar vi kategorin "före och efter" där samma bild visas både obehandlad och efter olika redigeringar.

  Blondinbella vänder andra kinden till

  Nu har då tillslut även drottningen av Spotlife - Blondinbella - bloggat om lördagens fest. De sura orden lyser med sin frånvaro, om Towas beteende irriterade henne så är hon iallafall inte särskilt öppen med det i bloggen. "Men visst eftersom det var fri bar så var det bloggerskor som drack alldeles för mycket och gjorde bort sig men jag såg festen som en firmafest och då är det alltid någon som spårar ut! Eller hur?".


  De nominerade till "Stora Bloggriset" är utsedda

  Nu är det klart vilka som är nominerade till Tyskungens egen utmärkelse "Stora Bloggriset". Och som vi trodde har han haft den goda smaken att inte välja ut okända "Anna" som skriver om sitt liv på ett mindre "bra" sätt.

  En av de nominerade är Tyskungen själv - vilket vi nog hade väntat oss. Inte för att vi tycker att han är särskilt dålig - utan för att han periodvis varit i svackor då bloggen "sugit hästballe" (Tyskungens eget uttryck) och för att det väl är taktiskt bra att ta med sin egen blogg i detta sammanhang - särskilt då han i kommentarerna har fått viss kritik för hela idén med "Bloggriset".

  Vilka de andra sju nominerade är går att läsa hos Tyskungen - där det självklart dessutom är fritt fram att rösta.

  Spotlife - dagis eller "mediaföretag som hjälper bloggare att synas"?

  Efter lördagens fest börjar man ju faktiskt undra hur det står till. Visst är det väl vanligt med lite småkonflikter på exv. de årliga julfesterna som förekommer på alla arbetsplatser. Men ett sånt konfliktfyllt "hönshus" som Spotlifefesten verkar ha varit är nog svårt att uppnå.

  Visserligen har många av festdeltagarna haft den goda smaken att inte hänga ut andra efter festen. Men i många bloggar har glåporden haglat.

  Mogi kallar Tyskungen för Pygmeunge och "golvmops". Dessutom skriver hon att han är falsk. En annan festdeltagare som enligt Mogi är falsk är Towa. Towa som dessutom skämde ut sig genom att var packad på en "affärsmiddag".'
   
  Tyskungen skriver att Mogi klär sig som en 45-årig mellanstadielärarinna. Att hon saknar självdistansen. Att hon inte går som normala människor. Att hon älgar. Tyskungen konstaterar sedan att DennisM "är precis lika ofattbart dum i huvudet som jag misstänkt hela tiden." (Tyskungen skriver dessutom en hel del positiva saker om festdeltagarna - en eloge till honom för att han är man nog att ändra uppfattning och stå för att han trott fel om folk. Amir som han tidigare drivit med visade sig ju vara en trevlig kille.)

  Towa håller med Tyskungen om att Mogi är som en gammal dam och skriver "En dam, ja en gammal dam i en ung kropp vars namn börjar på M är mer patetisk än vi var fulla igår. Spotlifes lilla Mogi. Vi har haft ihop det förut, nej inte sexuellt då hon aldrig skulle kunna tänka sig att ens pilla på sin egna lilla kropp för att det är för snuskigt."

  DennisM skriver ett helt inlägg om Tyskungen där han anklagar honom för att vara falsk och dessutom skulle behöva gå på en lång diet. Han anklagar dessutom Tyskungen för att komma med otrevliga kommentarer.

  Utan att lägga någon värdering i vem som har "rätt" eller "fel" så kan vi iallafall konstatera att feststämningen verkar ha varit mindre trevlig i vissa läger. :)

  Men många är nog de Spotlife-bloggar som fått uppsving i statistiken igår. Så visst har de fått "hjälp att synas" även fast de själva i viss mån dragit ner arrangemanget till dagisnivå. Eller kanske snarare gett sig sjäv hjälp att synas.

  Nilsabellas lägenhet

  Blondinbella och Storstadspojken har flyttat i helgen, och i hennes blogg kan man man se några bilder från lägenheten och flyttröran. I Storstadspojkens blogg kan ni se hans spräckta jeansbakdel

  Man blir trött bara av att se på alla kartonger och kassar, och minns själv hur jobbigt det är att flytta. Men när man väl fått undan alla grejer och bara sitter där och myser i sitt nya hem, så är det helt klart värt det.


  Towa inte så högt i kurs hos Blondinbella?

  Det blir mycket om Spotlifes fest idag. Men vi kan ínte låta bli att undra vad Blondinbella tycker om Towa efter gårdagen?

  Hon lär inte ha tänkt de högsta av tankar om henne tidigare (ingen gillar väl att bli kallad "Skitbella"). Och efter festen så har antagligen Towa sjunkit som en sten i Blondinbellas ögon.


  Att hon "tänker ta, ja faktiskt ta, Blondinbellas lilla pojke Nisse Pisse" om hon i framtiden vill byta pojkvän är ju kanske lite provocerande sagt. Och att dessutom prata om att annars ta hennes pappa gör det snäppet värre.

  Och efter det har det fortsatt. Towa har lagt upp bilder på sig själv tillsammans med Storstadspojken. Och hon skriver att Blondinbellas pappa minsann ville  prata sex med henne (han är uppenbarligen inte likas pryd som "Skitbella"). Vilken 18-åring gillar att höra om att pappa pratar sex med tjejer som bara är några år äldre än en själv? Och vem vill sen dessutom läsa om att pappan gett sitt visitkort till den tjejen?

  Towa står nog inte högt i kurs hos Blondinbella just nu.

  För övrigt så börjar vi tro att vi hade rätt när vi skrev om Towa i höstas och ifrågasatte hennes kaxighet. Det är synd. Sedan vi skrev det inlägget har vi bara gillat henne mer och mer - och tyckt att hon nog verkar vara en tjej med mycket skinn på näsan, självkänsla och inre trygghet. Men efter den här fest-historien börjar vi tveka igen. Vi känner på något sätt igen det sätt hon idag försvarar sitt betende på - det var inte hon som gjorde fel, det var resten av festen som var tråkig...  Eller också är det bara frågan om en "vanlig" tillfällig bakfyllegrej. Alla vet väl att det som funkar "bäst" dagen efter en sådan kväll som Towa haft är - förtränga, förtränga, förtränga, glömma, glömma. glömma. ;)
  Oavsett vilket så är det ju skönt för Towa iallafall att den inledande ångesten släppt...

  Towa verkar ju vara en kul tjej. Men ett tips i all välmening är att det finns gränser för när ens eget roliga kanske kan bli för mycket för just den fest man är på.


  Mogi biter tillbaka

  En av de som var på Spotlifes fest igår är Mogi. På festen fanns som bekant även ett flertal andra större bloggare. Vissa av dem har tidigare skrivit på ett mindre smickrande sätt om Mogi.

  Och nu biter Mogi tillbaka - rejält. Mer än vi trodde om henne.

  Tyskungen recensserade ju Mogis blogg för ett tag sedan och omnämnde henne bland annat som "en gammal ondskefull dam i  80-års åldern". 

  Och idag sågar Mogi en festdeltagare (X) som med all säkerhet är just Tyskungen.  Hon kallar honom både pygmeunge och golvmops. I samma anda som hans recension av henne var. Till och med Tyskungen själv borde bli imponerad - och kanske överväga att ta in Mogi som gästrecensent i sin egen blogg? Det råder för övrigt delade meningar om hur deras möte på festen gick till - Tyskungen skriver att han sökte flyktvägar då han såg Mogi (som "såg ut som en liten tant iklädd en fållad gardin"). Mogi skriver att han alldeles frivillgt kom fram till henne - och desperat försökte kolla med henne att allt var lugnt efter hans recension.

  Det är finns ännu en bloggare som får sig en känga av Mogi efter festen. "Den andra bloggaren, Y, tyckte hon var kanon lustig när hon vinglade sig fram och skulle hälsa på mig, kännde knappt igen henne heller då även hon var nere och bekantade sig med de övriga golvmoppsarna på golvet, hon kläckte "sköna" lines som "Vi keeäänneer jeuuuuh vearandraaa, ielller hiiiuuur?" *HICK*, detta var klockan 19.30, jag tittade på henne med stora ögon och undrade om jag skulle skratta eller gråta." Det känns av någon anledning som att det är Towa hon menar.


  Veckans guldstjärna v 5

  Denna vecka går guldstjärnan till en blogg som förtjänat den för att den är så fylld av inredningsinspiration.

  Den vinnande bloggen är "Tusen idéer och en fröken".

  "Tusen idéer och en fröken" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
  "Tusen idéer och en fröken" är en härlig blogg. Den klyver våra viljor. Den får oss att vilja sitta kvar och läsa mer - och samtidigt att vilja sätta igång med att pyssla och inreda på en gång. Hela bloggen svämmar över av inspiration. Här blandas loppisfynd med tips på snygga nytillverkade inredningsföremål. Här finns tips på "gör det själv"-detaljer och här finns snygga inredningsdetaljbilder. Men det som vi fastnade för mest av allt är blogginnehavarens ord om lusten. "Det behövs mer idéer och lust att skapa något än pengar om man vill få sitt hem som man vill ha det! Jag hoppas att alla som tittar in här får lust att skapa något själva, det behöver inte vara perfekt första gången eller ens tionde gången. Det viktiga är att lusten finns där."  Att lusten finns hos henne själv är lätt att se i bloggen.

  Så full var Towa

  Spotlife hade ju bloggfest i helgen, det har man kunnat läsa om på diverse bloggar idag.

  Towa verkar ha tyckt att Nils var mumsig. Ifall hon ska byta pojkvän nån gång skulle hon ta honom. Och om inte han vill ha henne så skulle hon välja Blondinbellas pappa. Blondinbellas pappa??! Nu fattar vi hur full Towa var.


  Rosing har hemmahelg

  Linda Rosing har en myshelg med sonen, men det är inte heller bra enligt hennes bloggläsare. Den här gången var det lördagsmiddagen som fick folk att uppröra sig i kommentarerna. Linda skrev:

  Vet inte vad det blir till middag det får vi bestämma oss för när vi är i butiken, kanske ska laga hamburgare

  Och genast kommenterar folk: 
  - v sägs om hemgjord potatismos och köttkorv??  
  - Hamburgare ? koka makaroner för omväxlings skull 
  - Kan du inte laga svensk husmanskost!? Lär ditt barn näringslära

  Och så vidare... Vad är det för fel på hemlagade hamburgare? Eller färdigköpta hamburgare om det är lördagkväll? Hemgjord potatismos och köttkorv är väl knappast något man lagar om man vill mysa till det på en lördag, inte i våra hushåll i alla fall. 

  Personliga nycklar


  Hos Jellon läser vi om Couture Keys från Neiman Marcus. Supercoolt att modifiera en vanlig tråkig nyckel såhär. Undrar om de funkar med våra vanliga svenska nyckelmodeller också? Nycklarna är tillverkade av Keys to My Castle®.

  Rätt sätt att stava sett

  Det vanligaste ordet som stavas fel på alla bloggar måste ändå vara sett. Som alltså inte stavas sätt.

  Till exempel Kissie - värstingen som lyckas stava sett fel tre gånger på tre rader.
  Jag har frågat runt stort sätt alla jag känner, "har du sätt körslaget på tv?!" och alla har det tydligen! Men egentligen är det ju inte så konstigt att jag inte vet vad det är eftersom jag stort sätt aldrig tittar på tv längre!

  Kissie är långt ifrån ensam om detta felstavande, vi tycker vi stöter på det hela tiden, både hos kända och mindre kända bloggar, så nu gör vi detta inlägg i språkvårdande syfte. Sett är sett och sätt är sätt.

  / Språkpolisen  Bloggtoppen.se
  RSS 2.0