Myrrah har växt ifrån bloggandet

Myrrah har nu själv insett det alla andra insåg redan för ett tag sen - hennes inlägg är inte längre vad de har varit.

Idag skriver hon i sin blogg: "Kändes som jag svek er läsare om jag inte skrev och tvingade då fram inlägg som i slutändan inte blev bra. En blogg är aldrig bra om det är på tvång för det lyser igenom utan de bästa bloggarna är dem som skriver ifrån hjärtat och brinner för det. Ni alla vet att jag gjorde det förut men man växer ifrån allt. Bloggen får stanna kvar men kommer mer bli som min dagbok."

Smart av Myrrah att inte fortsätta just nu. Men vem vet hur det ser ut längre fram i tiden?

Mogi och monsterkaninerna

Mogi har köpt en snygg jacka med kaninpäls, med ganska mycket kaninpäls - stor härlig krage/huva, hela vägen ner längs med jackans öppning, och i ärmsluten.

Mogi hoppas att just de två kaniner som fått sätta livet till för att hennes jacka skulle bli till levde ett lyckligt liv i Norrland och dog genom att bli överkörda av bilar.

Hur stora är egentligen kaninerna i Mogis världsbild?? Om det inte handlar om muterade jättekaniner så räcker hennes två lyckliga norrländska exemplar till - en krage! Så Mogi får nog hoppas på att det skuttade omkring i allafall en 5-10 st glada kaniner som sen hade den goda smaken att bli överkörda.

Frågan är bara om det blir så fina pälsar av djur som dör på det sättet?

Att pynta med tomtar är som att dyrka Satan

Det säger norske danske pastorn Jon Knudsen i Aftonbladet. Tomtenissar är djävulens påfund. Och de som pyntar sina hem med nissar är inget annat än djävulsdyrkare. Hur hänger det då ihop med att vår jultomte fått en del av sin inspiration från Sankt Nicholas? Ett helgon utsänt av djävulen själv? Eller hur förklarar han det?

Vi är många djävulsdyrkare i det här landet. Vi håller med Bitten som tycker att pastorn i fråga har tomtar på loftet.

På bloggen Apg29 skriver Christer Åberg att vuxna bedrar sina barn när de lurar på dem att Tomten finns. Där tycker vi att Christer har FEL. Är det mer fel att låta barnen tro på en tomte än tro på Jesus eller på tandfén eller påskharen eller att Pippi Långstrump är starkast i världen? Låt barnen få höra alla sagor i hela världen och låt dem sedan själva ta ställning till om de är sanna eller inte.

Det skadar inte barnen utan ger dem en rik uppväxt och ett kreativt sinne. Vad som däremot skadar barn, tror vi, är om vi bestämmer vad dom ska tro på. Om vi hela tiden ger dem alla svar. Om vi inte själva låter dem fantisera och fundera och komma underfund med om det finns en tomte, en tandfé, Jesus eller vad det nu kan vara. Det är inte att bedra sina barn. Det är att visa dem respekt.

Julen är en tid för kärlek och värme, en tid som de flesta av oss ser fram emot med glädje. Vi har alla våra egna traditioner som gör julen till JUL, och vi är övertygade om att det finns plats för både Jesus och tomtar eller vad man nu kan tänkas vilja stoppa in i sitt julfirande. Det ena behöver inte utesluta det andra.

Husmor Katrin

Katrin Zytomierska har pysslat och stökat i köket inför sin glöggfest, det har bakats och pyntats så till den grad att hennes vänner nu kallar henne Bree Van de Kamp. Till och med ett pepparkakshus har hon gjort, och det är ju inte det allra enklaste. Dessvärre satte hon värmeljus i det, vilket ju inte var det allra smartaste kanske...

Stina-Lee lämnar landet

Stina-Lee skriver att hon sitter på X2000 - och är på väg till Stockholm och Arlanda flygplats.
Hon har inte velat berätta om resan för den har varit lite osäker, men nu på väg till flyget är det säkert nog för att skriva om det på bloggen verkar det som.

Vart hon ska? Det håller hon hemligt än så länge.

Vart tror ni att hon är på väg? Och är det en partyresa med tjejerna? Eller en "återföreningsresa" med exet? Eller något annat.

Skönt för henne att få lämna ruskvädret i Sverige i allafall! :)

Pyssla en flugsvamp


Julhusets blogg hittar vi en söt liten flugsvamp som passar fint i julgranen. Med hjälp av en styrolitkula, paljetter och en del tålamod kan man nog lyckas få till det. Det ser inte så svårt ut när man läser beskrivningen i alla fall.

Rosig tubtopp

De här söta tubtopparna med roskantad halsringning tipsar Petras egokick om. De kommer från Lindex och kostar 199 kr styck. Snyggt för figuren med draperingarna!

Den som sa det hon var det

Tidigare i veckan skrev Kissie ett inlägg om mobbingen hon och andra bloggare råkar ut för i sina kommentarer, elaka personangrepp och rent hat. Kissie själv har väl knappast varit en förebild i det avseendet då hon allt som oftast skriver elaka saker om folk i sina inlägg.

Efter detta har hon hunnit med att dissa blåsta blondiner, speciellt en sådan, och så dissar hon Johan Palm och kallar honom ful, finnig och hormonell.

Den som sa det hon var det, Kissie.


Sandra Tijero stolt över att vara Faddes ex?

Eller inte?
 
Hon verkar rätt less på att förknippas med Fadde.

Vad konstigt? Det måste väl vara en merit och stor ära att ha varit med honom??

Glöggtips

Bloggen "Linas sida om mat" tipsar om Dufvenkrooks Hjortronglögg. En av Linas favoriter.

Vi kan inte annat än hålla med. Av egen erfarenhet vet vi att den är riktigt god! I Dufvenkrooks sortiment finns även flera andra smacker som lockar - vad sägs om "Blåbär & Lingon" och "Amore Vanilj"? Eller "Xmas Delight", smaksatt med kakao.

Det känns som at det blir många glöggkvällar i år. :)

Tacos med mindre tillsatser

Här om dagen basunerade Aftonbladet ut svarta rubriker om de enoma mängderna tillsatser i just tacos.

För den som vill fortsätta äta tacos - och försöka få ner tillsatsantalet finns det bra recept i Jessika & Jonas blogg.
Där kan man nämligen hitta recept på både hemgjort tacosås och guacamole.

Svenska folkets fredagstradition är räddad! ;)


Veckans guldstjärna v 48

Veckans guldstjärna går till en blogg som förtjänar den för att den sprider kunskap om hållbar konsumtion - och hur en sådan kan förenas med mode.

Den vinnande bloggen är - RecycleFashion - Dagens trend - Hållbar utveckling.

"Recycle Fashion" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Recycle Fashion är i och för sig en ny blogg, och antalet inlägg är än så länge inte särskilt många. Men vi tror på bloggidén. Bloggen har ambitionen att bland annat sprida kunskap om medvetna klädinköp, tipsa om hur gamla kläder kan göras om till dagens mode och om var den bästa secondhandshoppingen finns. Av det vi sett hittills på bloggen så drar vi slutsatsen att den kommer att lyckas bra  med detta. Modebloggar finns det många av - bloggar om hur man kan vara modernt klädd och samtidigt göra något för sin omvärld är inte lika vanliga. Och även sådana behövs tycker vi. Keep up the good work!

Michaela Forni surar till

Tidningen Pause har kartlagt "Bloggmaffian Glamourama" med, enligt dem, Anna Hibbs i spetsen och Petra Tungården, Micaela Moreno, Michaela Forni och Hanna Fridén i släptåg. Dessutom omnämns Michaela Forni som "Petras rumskompis" med 35.000 besökare i veckan, Petra med 65.000.

Detta stämmer inte alls grymtar Michaela, hon är större än så. Mer än bara en rumskompis. Större än både Petra och Hanna. Sådetså!

Vi känner igen oss, Storstadspojken

Och det är inte ofta. Som man kan känna igen sig i det han skriver alltså...

Men nu har det hänt. Knepet att dölja skrynklig skjorta under kavajen har vi också använt oss av många gånger. Vi hoppas att han gör som vi - och stryker i alla fall kragen och partiet strax därunder.

Många långa förhandlingar har vi svettat oss igenom utan att kunna ta av kavajen (inte ens de gånger etiketten så tillåtit) - för att skjortan därunder varit skrynklig. Och trott att vi varit ensamma i mötessällskapet om detta. Tänk om vi har helt fel Tänk om det är så att majoriteten av de som sitter i varma kavajer gör det för att dölja skjortan - och inte av exv ettikettsskäl??
Tänk om etikettreglerna tillkommit för att en stor andel av kavajbärarna inte har hunnit/orkat stryka skjortan?? Nä, så kan det nog ändå inte vara. :)

Men vi är bevisligen några skrynkelskjortor som smyger runt bland er andra - och hoppas på att ni också behåller kavajen på...

Tips: Ny spännande blogg!

Hos Natacha Peyre läser vi att Göran Ingman (chefredaktör på BortaBra.se) ska åka jorden runt för endast 12 000 kr. Under resans gång kan man följa honom via hans blogg. Vi tror att den bloggen kan bli bra läsning.

Resan kommer bara att pågå i 19 dagar och påbörjades igår - så det gäller att skynda sig in på bloggen.

Fadde fortsätter jaga rubriker

Den där Fadde lyckas ganska bra i sina försök att få fler rubriker än Linda Rosing. Nu är han kär igen och talar ut om detta i Expressen.

- Jag är en riktig drömman, en sån som kvinnorna vill ha. Jag har allt. Och vet hur en kvinna ska behandlas.

Blygsam och ödmjuk verkar i alla fall vara två egenskaper som han inte besitter. (Dessutom glömde han nämna bitter, fast det är förstås ingen positiv egenskap att framhålla).

Undrar om kärleken är på riktigt eller om det bara är Faddes kropp som kliar för mycket. Vi tippar att det kommer ytterligare rubriker om detta par nästa vecka. Antingen är det slut eller så planerar dom bröllop gissar vi.

itsrocky - ett riktigt guldkorn

Bloggvärlden är full av ytliga, tråkiga, ointressanta bloggar, dåligt språk och särskrivningar. Outfittor och näthat. Och framförallt är det tjejer som bloggar. Därför är det extra roligt när man hittar en bra, välskriven blogg som dessutom är skriven av en kille.

En ung kille, som bloggar om känslor, om kärlek, om drömmar, om rädslor, om livet, på ett så ärligt och vackert och moget sätt så man blir alldeles glad och varm i hjärtat. Det här är en blogg som berör, inte upprör. Vi gillar speciellt alla hans videoinlägg.

"Jag funderar på alla drömmar och mål vi har, hur lång tid vi spenderar på vägen mot mål som kanske bara varar några sekunder.

När du tänker på något du ser fram emot, visst fylls du av en upprymdhet precis innan?
Det kanske är stunden före målet som är det härliga.

Kanske är det de trevande sekunderna precis innan första kyssen, kanske är det de nervösa minuterna innan fallskärmshoppet och kanske är det den lilla stunden precis före paret säger ja till varann i kyrkan.

För vad vore en första kyss utan spänningen innan, vad vore ett fallskärmshopp utan nervositeten och vad vore ett ja i kyrkan utan de tårfyllda ögonen i mannens ansikte när bruden går fram emot honom.
Det är kanske där livets små magiska stunder finns.

Det kanske de som är det sötaste i kakan?"

Det är så sant, så vackert och så klokt skrivet. Det är så bra så man ryser. Du, Rocky, är det sötaste i kakan som är bloggvärlden. Vi vill äta upp dig.

Tyskungen är svensk mästare

Nu är det avgjort. Vinnaren i Rix FM:s Blogg SM är utsedd.

Det blev vår favorit - Tyskungen.

Stort grattis till en välförtjänt seger!
När Tyskungen får till ett riktigt bra inlägg - då levererar han en oförglömlig läsupplevelse.

Mustaschtävling Storstadspojken?

Storstadspojken skriver om affärsjurister på någon byrå som har en mustaschtävling för att samla in pengar till välgörenhet. De odlar sina mustascher och bidrar på det sättet med pengar till cancerforskningen.

Storstadspojken och hans flickvän Blondinbella kanske skulle kunna ta efter? Juridikintresserade som dom är båda två. Odla varsin mustasch och se vem som har bästa skäggväxten? Skägg kommer först efter puberteten, och det är ju känt att mustaschen ofta är lite fjunig på killarna i moppegängen, samtidigt som kvinnor över en viss ålder kan få börja ta fram pincetten. Utgången känns oviss.

Linda Rosing, vill du bli vår nästa drottning?

Tänk vad härligt det vore om Linda Rosing kunde bli nästa drottning här i landet? Om hon kunde få ha som yrke att representera Sverige. Att marknadsföra oss. Visa vilka vi är.

Hon skulle passa så bra. Har ju en naturlig fallenhet för att dra till sig medias intresse, det passar ju bra när lilleputtlandet ska marknadföras. Och dessutom - ganska otippat - har det visat sig att hon är ett språkgeni. Också en bra egenskap för den som ska resa runt i världen. (Hon har varit väldigt bra på att smyghålla på denna egenskap, i hennes blogginlägg har den ju faktiskt exakt aldrig visat sig hittills...)

Och skulle mot förmodan världens media glömma bort oss svenskar - så kan vår drottning alltid ta till det "unika" fjortistricket - kyssas lite med väninnan. Med Linda Rosing som drottning kan det bara inte gå fel - Sverige kan aldrig bli bortglömt.

Bloggknarkaren Magnus Ugglas bok - ett hett julklappstips?

Magnus Uggla släpper idag sin bok "Jag hade en gång en blogg". Helt klart ett bra köp tycker vi som gillar hans blogg, boken är nämligen en sammanställning av hans bloggande från augusti 2007 och några månader framåt. 

Magnus Uggla "hoppas" på ett nobelpris. Vi tror oddsen för det är väldigt höga. Men det hade väl varit lite coolt?

Aftonbladet intervjuade för övrigt herr Uggla (bland annat om nya boken) häromdagen. Han sa då att han började blogga för att lansera sin kommande skiva. Men snabbt blev beroende. "Det är som ett gift. Som att vara narkoman på jakt efter knark. Man måste få ut ett inlägg för att få lugn, få tidsfrist tills nästa inlägg måste skickas."


Räck upp en hand den bloggare som ärligt kan säga att du aldrig, aldrig någonsin har känt på det sättet?


Årets kanske största lansering i inredningssammanhang?

Vi håller med Husmusen. H&M Home är stort. I går hölls pressvisning i Berlin och hos Husmusen finns det hur mycket som helst att titta på från den. Så skynda till hennes blogg och låt er inspireras!

Vi tror i alla fall att H&M Home kommer att bli en av våra favoritwebbutiker.

Sibel börjar blogga

Sångfågeln Sibel har nu börjat blogga på nightlife.se. Just nu har hon åkt iväg till Kina för att sjunga men kommer att blogga därifrån. Det blir spännade att se om detta blir en intressant blogg att följa eller inte.

Kloka ord på kvällskvisten

Tyskungen, angående den nu pågående debatten om äldrevården:

För så länge vi män inte tar ett större ansvar så finns det två kategorier av medmänniskor som far illa.

Nämligen de gamla.

Och ännu värre. Barnen.Läs hela inlägget hos författaren himself

Plosjö med stringbody

Marie Plosjö bloggar om de (hemska) kläder hon hade på skolgympan.


"Jag hade tights med body ovanpå. Helst skulle de vara stringmodell. Ibland glömde jag tightsen (lite väl ofta) men inte skämdes jag över att springa omkring på skolgympan i bara stringbodyn. Lite kallt om rumpan var det men jag gympade på dessto mer."

Åh hu säger vi. Eller ha ha kanske. Kanske skolgympan hade varit roligare om alla klätt sig som Plosjö?


Fjortisen Linda Rosing

Linda bloggar om en efterhängsen argentinsk beundrare som inte ville lämna henne ifred, så hon och en annan tjej låtsas vara lesbiska och kysser varandra - på hans uppmaning.

"och sa springer vi skrattande dar ifran,hahahah.. "

För det första, hur gammal är du Linda? Och för det andra, tror du verkligen att den där metoden är lyckad för att bli av med en beundrare? Snarare tvärtom.


Blondinbella har hakat på trenden att ha en yngre kille

Blondinbella är ju i och för sig nyss fyllda 18 år, och Storstadspojken runt 26 år  runt 25 år. Men vi förstår att Blondinbella ibland undrar varför det känns som att hon är hans mamma och att han är 14 år gammal (och då menar vi inte just den situationen som hon tar upp med snuset).

Blondinbella är ju på något sätt mer som en 35 årig affärskvinna än en tonårstjej på gymnasiet.

Och Storstadspojken. Ja vad ska man säga. Han verkar ju ha humor. Den typen av humor som gör att han skulle kunna smälta in i vilket småstadsmoppegäng som helst.

Vinstregn hos Kenza

Kenzas blogg är ju inte precis känd för att var den mest händelserika men nu under december månad kommer det hända en del där. Det är inte så att Kenza genomgått en förändring i sitt skrivande, det lär nog fortsätta som förut. Snällt och gulligt - och uppenbarligen uppskattat trots att innehållet är rätt tomt.

Men, från 1 december fram till julafton kommer hon att ha en tävling i bloggen - varje dag. Så ni som är tävlingssugna bör passa på att hänga i Kenzas blogg närmaste tiden.

Och, inte att förglömma, några lyckliga företag kan fortfarande få den stora äran att få sponsra med vinster - det finns lediga dagar kvar!! :)


Claudia och abort

Claudia förklarar i sin blogg att hon är för abort, och det är ju upp till henne om hon är för eller emot. Men vi kan inte låta bli att höja på ögonbrynen till hennes argument - "Ni vet väl att det är ett foster som inte lever förän DET är 12 veckor gammalt? Det innebär att den inte känner något då aborten utförs."

Om foster känner något eller inte har knappast Claudia eller någon annan någon aning om, men att säga att ett foster inte lever förrän det är 12 veckor är väl ändå lite magstarkt? Hjärtat börjar slå efter 3-4 veckor. Efter 10 veckor är alla organ färdigbildade och fostret ska bara växa till sig. Att säga att det då inte lever är fel. Sen kan man ju diskutera medvetandegraden men det är en helt annan sak. Lever gör det ju definitivt.

Vi tycker självklart att varje tjej/kvinna själv ska få bestämma angående en abort eller inte, men att man tänker igenom sitt beslut noga och baserar det på fakta.


Schack uppåt väggarna


Prylfeber hittar vi detta annorlunda schackbräde som samtidigt är en tavla. Man spelar alltså samtidigt som spelet hänger där på väggen. Kul idé! Spelat finns på straightupchess.com, i flera olika varianter både av träslag och schackpjäser.

Julkortslåda


Vardagen med Camilla är en hemtrevlig blogg där man kan hitta tips på lite av varje - julklappstips, recept och annat smått och gott. Dessutom uppdateras den flitigt, sånt gillar vi!

Idag bloggar Camilla om denna lilla postlåda som man kan förvara julkorten i. Den kommer från Bruka Design.

Stina-Lee drömmer om silikonbröst

Stina-Lee har drömt om silikonbröst i natt. Att hon själv opererades - med inte helt lyckat resultat.Och att hon fick känna på Natashas - som var stenhårda och knöliga.

Stina-Lee tycker att det nu får räcka med skönhetsingrepp för henne - att gränsen är nådd. Hon hoppas att hon aldrig ska gå så långt som till att operera sig - för i så fall har hon förlorat allt förnuft och även respekten för sig själv.

Hon kunde nog för att år sedan knappt tänka sig att ha Juvederm i läpparna. Men gränser tänjs så lätt. Vi tror att raden: "Man ska aldrig säga aldrig" kan komma att visa sig vara en klok "gardering" av henne. Men vi hoppas att det inte blir så - vore ju trist om hon helt förlorar respekten för sig själv.


Kakburk med trosor


Har ni sett en sån söt liten kakburk, men fylld med trosor från HankyPanky istället för kakor. Vi hittade dem på Shoppingbloggen och de finns att beställa på accessora.se. Tre trosor i varje burk, till priset av 499 kr. Vi hoppas att jultomten läser denna blogg...

Mesiga Meral

En bekant till Meral Tasbas har kallat henne för mesig. Han tycker att hon ska släppa loss och vara sig själv.

Vi vet ju inte hur Meral är när hon "är sig själv". Men det är ju onekligen så att den Meral som bloggar nu inte är riktigt samma Meral som tidigare var drottningen över löpsedlar. På gott och ont. Kanske mest  på ont, om det är så att hon vill ha rubriker och på ett snabbt och enkelt sätt bli "en storbloggerska"?


Att inte må bra

Sanna Brådiing är en tjej som nog vet en del om hur just det känns. Vi, och säkert många andra som följer hennes öppenhjärtliga blogg om "vägen tillbaka", önskar att hon ska få må bättre än hon gör just nu. 

Hata inte dig själv, Sanna! Du är värd mycket mer än så! 
Efter regn kommer sol. Och vi hoppas att solen kommer till dig redan idag.

Rösta eller dö

Nja riktigt så långt går inte Tyskungen i sin röstfiskekampanj för att vinna Rix FM:s Blogg-SM tävling. Han låter Paris Hilton föra fram budskapet istället. Vi gillar Heja Abbe. Men vi gillar nog Tyskungen mer. Klaus - du får vår röst!

Här kan du rösta på din favorit.

Årets julklapp 2008

Aftonbladet skriver att årets julklapp är en mini-PC. Det råder delade meningar om detta. Hos Mymlan kan man läsa att andra säger att året julklapp är - en länk.

Sedan det började dyka upp mini-PC i svenska butiker i somras så har de sålt som smör i solsken. Och det kommer nog att ligga en sådan under många granar i Sverige om sisådär en månad.

Men det ligger något i det där med länkar oxå. Det är viktigt vem som länker till vem, och att man länkar. De bloggare som inte länkar  till andra nog ofta blir kallade för att vara "snåla med länkar".  Och precis som Mymlan skriver, ju färre länkar det är i ett inlägg, desto mer betydelsefull är varje länk.

Mymlan avslutar med att länka till en blogg som hon anser är kärleken bloggifierad. Vi avslutar detta inlägg på liknande sätt, genom att länka till en blogg som vi tycker personifierar kärlek. En mammas kärlek till livet och till sin familj. Denna länk är en tidig julklapp till Vimmelmamman, som vi håller alla våra tummar för.

Vem vill ni ge en länk i julklapp?

Heja H&M!


Sofi Fahrman skriver idag att det är klart att Matthew Williamson släpper en kollektion för H&M till våren. Tänk om vi får se nåt sånt här läckert ute i butikerna. Den här klänningen är ju så otroligt söt! Det blir både dam och herrkläder i kollektionerna. Spännande!

Grattis Jessica!

Nu har vi dragit en vinnare till Vintermyspaketet. Vinnaren blev Jessica med bloggen Allt o lite till. När vi läser på hennes blogg ser vi att hon är höggravid och sjukskriven, och då kommer nog paketet väl till pass som en liten "uppmuntran".

Stort grattis från oss!

Tillverka egna chokladpraliner

Ett set för tillverkning av egna praliner tipsar "Design & Inredningsblogen" om. Setet finns att köpa  hos "Bagaren & Kocken", som även säljer dessa fina formar som är bra att använda vid pralintillverkningen.

Pepparkaksmuffins

Forsnet´s blogg finns ett recept på pepparkaksmuffins. En nyhet för oss.

Muffinsarna har en glasyr med smak av apelsin och ju mer vi tänker på dom desto godare verkar dom vara. :)

De passar ju dessutom alldeles utmärkt nu när det snart är jul.


Skilsmässa i Nilsabella-land

Nej knappast. Men Blondinbella har dristat sig till att vara lite humoristisk i sin blogg.

Storstadspojken har gått med i Greenpeace. Och Blondinbella skriver att hon funderar på att ta ut skilsmässa (om det nu hade varit möjligt - de är ju inte gifta). Att vara tillsammans med en storstadspojke iklädd palestinasjal, en som försöker rädda världen medelst våld, och som tar hennes pälsar. Det går ju nämnligen inte.

Någon fler än vi som tror att hon nog var liiiiite ironisk kanske?
Inte alla uppenbarligen. I bloggen haglar det nu in upprörda kommentarer om att palestinasjalar inte har något med Greenpeace att göra, undringar över om hon verkligen skall lämna Storstadspojken, rena utskällningar  och  långa  upplysningar om vad Greenpeace är för typ av fredlig organisation.

Fröken Blondinbella, som nog bara driver lite med "myten om sig själv", har lyckats röra upp en del känslor...

Kissie tycker att Thailändska tjejer är lösaktiga?

Kissie var ju på semester i Thailand föut. Hon verkar ha tyckt att tjejerna där var lösaktiga, till och med lösaktigare än svenskor verkar hon konstatera. "Man såg i deras små ögon hur depserata dom var efter män. "Dom kunde göra vad som helst för pengar".

Kissie missade kanske en liten detalj eller två där tycker vi. Till exempel att många av de Thailändska tjejer som jobbar på ställen som det Kissie fotograferat gör det för att överleva, eller för att de tvingas till det. Många jobbar inte ens, utan de är ägodelar som någon annan säljer.

Att tjejernas ögon är desperata efter män och pengar kan ju kanske bero på något annat än den typ av lösaktighet som någon svensk tjej som Kissie kanske har träffat på har haft?

Sista chansen att tävla!I kväll kl 18 går chansen att vinna Vintermyspaketet ut. Passa på att tävla fram till dess!

Lycka till!


Stor och snygg väska

Den här snygga väskan kommer från Nystil.se, och vi hittade den på Kellys blogg. Stor och rymlig och jättesnygg!

Mogistar?

Mogi vill bli filmstjärna och har sökt en roll i Snabba Cash som börjar spelas in nästa år.

"jag pratar inte om en mega roll, men typ jag kan gå förbi med en varmchoklad när de spelar in en scen på ett cafe eller något"

Gå förbi med en varmchoklad? Äsch vad tråkigt. Skulle vara mycket intressantare att se Mogi göra nåt annat, nåt oväntat. Kanske hon kan spela.. JW:s mamma.... eller nån statistroll som uteliggare. Det vore mycket roligare.

Hello Kitty sminkkollektion

I Therése Andersons sminkblogg på veckorevyn.com läser vi att ryktena om att MAC och Hello Kitty skall släppa en gemensam sminkkollektion är sanna.

Kollektionen släpps i februari och den innehåller bland annat läppstift, läppbalsam och ögonskuggor.

Produkterna kommer att säljas under en begränsad period så för den som vill ha gäller det att vara snabb.

Julfint från ASOS


DonnaSandra tipsar om denna snygga klänning från ASOS. Den finns även i blått och svart, men den här röda är väl extra läcker nu till julen. 

Tyst från Linda Rosing, men Sofia Wistam bloggar

På Linda Rosings blogg är det tyst, trots att det är hela 2,5 dygn sen hon skrev sitt sista inlägg innan skräckresan till Argentina. 273 kommentarer har hon hunnit få. TVÅHUNDRASJUTTIOTRE. Hittills. Och många, väldigt många, undrar varför hon inte bloggat  -"hon lovade ju att göra det direkt hon kom fram till sitt hotell". Folk blir upprörda. På riktigt? Människan kanske haft fullt upp, kanske hon inte ens fått igång sin dator. Vem vet?

Sofia Wistam däremot rapporterar från inspelningarna på sin blogg. Det tycker folk också är konstigt. Eftersom Sofia bloggar borde Linda också bloggat. Men människor har olika förutsättningar. Så är det bara.

Vi törs nog nästan lova och garantera att Linda bloggar så fort hon bara kan. Hon är ju inte känd för att hålla sig undan frivilligt.

Snälla Fadde

Vi antar att detta handlar om din humor eller nåt?

Men nu börjar det ju kanske räcka? Snart är det inte hon som är den som är känd för att vara mest patetisk av er två om du fortsätter på detta vis...


Men i och för sig, det ger ju dig viss uppmärksamhet, så ett delsyfte kanske uppnås ändå?
Vi själva har ju skrivit om dina utspel några gånger till exempel. :)


Meral och Mr. Gucci

Likt Carrie Bradshaw har sin Mr.Big så har Meral Tasbas sin Mr.Gucci. En snuskigt rik affärsman med ett hem inrett med Gucci-prylar. Dessutom hal som Mr. Big. Vore det inte mycket roligare och mindre förutsägbart om Meral hittade en Aidan istället? En trygg och stabil snickartyp med flanellskjorta.

Bokstav i betong

Hur snygg som helst är den stora betongbokstav som Helena på bloggen R & S har köpt. Bokstaven finns att beställa hos "Många rum" och kostar 320 kr. För 30 kr extra kan man dessutom få egen text på den.

På R & S blogg finns bild på Helenas snygga &-tecken med egen text på.

Fotbollsfrun tar en timeout

Fotbollsfrun har beslutat sig för att ta en paus från bloggandet.
Att amma en bebis som "sover mindre än en pensionär" och samtidigt jobba blev för mycket till slut.

Fotbollsfrun, vi ser fram emot din återkomst, oavsett om den är om några dagar eller några månader. Men passa nu på att njuta av ledigheten. Skit i bloggläsarna ett tag och snusa in bebisdoft hela dagarna istället. Vi unnar dig det. :)

Storstadspojken - med näsa för fynd

Storstadspojken visar upp ett av helgens inköp - en vintagekavaj.

Bra fyndat. Snygg kavaj. Bara att gratulera till inköpet! :)

Man kan se i Storstadspojkens kommentarer till inlägget där han visar upp kavajen att många har ungefär samma funderingar om hans ekonomi som vi hade tidigare idag. Vi tror nog att det går att utgå från att han i allafall inte lever på enbart studielån. Kul för honom tycker vi.

Hoppas det är bloggen han drar in pengar på. Och att det åtminstone inte är flickvännens pengar som han lever på. Skilsmässorna är fler bland par med det levnadssättet än par där mannen tjänar mest (otidsenligt men så är det). Bara så du vet Storstadspojken.

Och vi håller ju på Nilsabella som par!

Fadde - Sveriges bittraste man

Vi kan inte låta bli att tycka att den där Fadde är underlig

Idag skriver han om Hatlistan, trots att det bär honom emot att länka den och trots att han tycker den är väldigt osmaklig. Dessutom blaffar han upp en stor logga så att man inte ska kunna missa den och klicka sig in där. Han uppmanar folk att hellre gå in på Cancerfondens sida och skänka pengar, men särskilt stort utrymme har inte den länken fått. 

På Hatlistan ligger fröken Rosing på andra plats. Det kan väl aldrig vara därför han uppmanar folk att gå in och rösta? Fadde själv ligger på sextonde plats. Det är bara att konstatera att Fadde aldrig kommer att vinna över Linda Rosing vare sig det gäller topplistor, bottenlistor, sålda böcker eller tidningsrubriker. Stackars Fadde. Så ensam och så bitter. Om vi nu var såna så vi hade hatlistor och ogillade folk, då skulle vi i alla fall låta Fadde komma högre upp än Linda på den. Så han fick vinna nån gång.

Lugnt på bloggfronten idag och Storstadspojken shoppar loss

Det verkar vara en lugn söndag hos många bloggare.

Kenza käkade frukost efter kl 12 och skulle ha en pluggdag sen. Stina-Lee är ute på stan för att käka. Kissie har bjudits på god frukust hos sin mamma och verkar ha haft en lugn dag hittills.

Någon som inte legat på latsidan är däremot Storstadspojken som (som vanligt) varit och tränat på Sats. Helgen verkar annars även han och Blondinbella ha tilbringar i lugnets tecken. Storstadspojken har fått en ny mössa av sin flickvän. Klädd i det nya plagget shoppade han loss med flickvännen igår. Shoppingen avslutades med sushi på Akki.

Med tanke på att Storstadspojken verkar ha anammat en del av Blondinbellas livvstil när det gäller restaurangbesök och shopping så hoppas vi att även hans blogg är riktigt lönsam. Att ha ett litet studielån är nog inte så kul om man vill leva det liv som paret lever? (Att leva på studielån förutsätter ju som bekamt att man inte har en förkärlek för att äta på restaurang överhuvudtaget, eller för att shoppa särskilt mycket alls.) Annars gäller det att pappa är frikostig med kortet, eller att flickvännen ger hög veckopeng...


Veckans guldstjärna v 47

Veckans guldstjärna går till en blogg som förtjänar den för att den är en stor inspirationskälla för den som vill leva ett nyttigt liv.

Den vinnande bloggen är - Min lilla gröna - en koststuderandes syn på mat och hälsa. 

"Min lilla gröna" tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
På bloggen "Min lilla gröna" samsas hälsosamma recept med fakta om mat, tips och annat. Namnet antyder att bloggen enbart handlar om vegetarisk mat, men så är inte fallet. Här finns både grön mat och mat som innehåller fisk och kött. Det mesta känns väldigt nyttigt, men det blir aldrig tråkigt eller "för präktigt" - recepten är väldigt lockande. Texten varvas med fina bilder och bloggens layout som sådan är väldigt snygg. Den som inte blir inspirerad till hälsosamma val av "Min lilla gröna", blir det nog aldrig.

Chokladfudge

Hos "Ett öppet fönster" finns det ett recept på något som passar utmärkt att göra en söndag som idag - chokladfudge (som att det inte passar att göra choklad varje dag).

I allafall - chokladfudge med pistagenötter i, det låter ju ganska lockande?

Bygg en sockerborg


Camilla med bloggen MerJul kommer med en bra idé. Att bygga en sockerborg av sockerbitar. Limma ihop dem med kristyr och använd dem sedan som ljuslykta. Toppenbra idé tycker vi! Alla som försökt bygga pepparkakshus vet hur svårt det kan vara att få ihop alla sidorna - dålig passform på bitarna, en gavel som spricker, det blir vint och skevt, eller någon av ungarna sätter i sig halva huset innan det är klart. Då är detta ett betydligt enklare pyssel.

Let the music play


Karolini tipsar om detta snygga armband från Accesories & Beoynd. Tips till tomten kanske?

Sockerkaka med curry

Kan det vara nåt? Curry i sockerkakan? Låter ju helt crazy men spännande. Hos Hemma på Landet hittar du receptet. Måste ju testas!

Linda Rosings skräckresa

Alex Schulman bloggar om dagens, veckans, ja nästan årets roligaste artikel som finns att läsa i dagens Expressen. Linda Rosings skräckresa till Buenos Aires för att vara med i femmans nya lekprogram. Linda är livrädd. Rädd för att skada sig. Rädd för att bli rånad, våldtagen eller mördad.

- Hur fan ska jag kunna sova på nätterna när mördare och våldtäktsmän härjar utanför, säger Linda Rosing

Hur låter det när våldtäktsmän och mördare härjar? frågar sig Alex. Har Linda Rosing en pistol riktad mot sitt huvud eftersom hon åker trots att hon är vettskrämd?

Linda har dock en plan. Linda Rosing planerar nu att göra sig så ful som möjligt för att inte bli extra utsatt för rånförsök eller andra överfall. Hon har packat de fulaste kläder hon har, inget smink, och inga fina klänningar.  Jag får vara så neutral det går helt enkelt, säger hon.

Jahapp Linda. Lycka till med det. Det blir säkert bra.

Skarvsladd kanske?

Katrin Zytomierska har problem med julpyntet. Sladden är för kort. Den första, omedelbara tanken för dom allra flesta människor borde vara "jag behöver en skarvsladd". Men inte för Katrin. Hon har ingen aning vad man ska göra. Hon ropar efter hantverkare.

Towa Lindberg - öppensinnad?

Towa framstår allt mindre som den tuffa, fritänkande, stolta, kaxiga person som hon försöker ge sken av att vara.

Och allt mer som en osäker flicka som behöver bekräftelse så mycket att hon är beredd att vara destruktiv mot sig själv för att få den.

Varför detta agg mot tjejer som Blondinbella? Som har valt att leva annorlunda än Towa, men ju faktiskt lyckats rätt bra.

Varför måste just de mest trasiga personerna vara de bästa förebilderna? Alla som läst Sanna Brådings blogg vet ju om hur dåligt hon mår periodvis. Och visst är hon beundransvärd, bland annat för hur hon försöker kämpa sig tillbaka. Och visst önskar vi henne allt gott. Men kan inte även människor som valt att leva på ett annat, i Towas ögon trist, sätt (exempelvis för att i framtiden ha alla karriärval öppna) också vara beundransvärda? Om inte just för det valet så åtminstone för andra saker?

Towa själv verkar ha det lite halvtrist på jobbfronten just nu. Vi hoppas för hennes skull att pratet om sparken och liknande bara är skämt eller hennes egna önsketänk för att hon vill satsa på något nytt. Och att det inte är så att Towas medverkan i TV och hennes "sexbloggande" gjort det svårt för henne på jobbet?

En som verkar ha stort flyt på arbetsmarknaden är i allafall "skitbella". Får hon inte vara stolt över det?
Är det bara coolt och tufft att vara sig själv och vara stolt över sig själv om man väljer att leva på ett sätt som Towa tycker är ok? Om man är som henne själv eller som Sanna Bråding?


Läcker fågellampa

Den här läckra fågeln hittade vi på Jellons blogg. Det är en lampform i tunn metall som man trär på en vanlig lampa. Sedan kastar den rogivande skuggor i taket och på väggarna. Den är designad av Hung-Ming Chen, Konstfackstudent, och den är inspirerad av Stockholms flygande fåglar. Den finns på Designtorget ,i mässing och silverfärgad metall, och kostar 350 kr. Snygg och annorlunda tycker vi!

Petter har fått en dotter

Tidigare skrev vi om Petter som väntar bebis, och ni som följt hans blogg har de senaste dagarna kunnat följa hans bloggande i väntan på bebisen, hur han jagat på Michaela uppför trappor och sånt. Vi har också sett film på hur han provat lustgas under förlossningen. Han har verkligen delat med sig. Nu är bebisen här, och det blev en tjej.

"Jag har alltid drömt om att någon gång få en dotter. Vi är extremt lyckliga och sjukt trötta."

Grattis till en lillasyster säger vi!

En flicka för Hannah

Hannah Graaf har varit på ultraljud, och bebisen som väntas komma i april är en flicka. Kanske extra kul med två grabbar sedan tidigare. Grattis säger vi!

Bilder säger ofta mer än tusen ord

Och helst skulle vi bara vilja säga ett ord om detta. Suck.

Men det går inte. Stackars Linda. Vilket enormt bekräftelsebehov hon verkar ha. Vi hoppas hon någon gång inser att hon är värt något även om kamerorna slocknar och rubrikerna försvinner. Och även om hon inte vänder ut och in på sig själv för att se sexig ut.

Och en liten stilla undran...vad är det som är sportigt? Förutom möjligen tröjan?

Merals första bloggdygn

Första dygnet som bloggare är till ände för Meral.

Resultatet?
Svårt att uttala sig redan nu.

Men en sak (förutom Merals egen löpsedelsattraherande person) talar för att bloggen kan komma att bli omskriven - hon verkar känna fröken Rosing.

Ett rött vin för rödvinsöverkänsliga

Det finns många som får huvudvärk/allergiska reaktioner av just rödvin. På bloggen linalikesmat hittar vi ett tips på ett  rött vin som passar extra bra för de som är överkänsliga. Vinet heter Ken Creek och är det första röda vinet i Sverige som har ett reducerat innehåll av tanniner och histaminer (de ämnen som ofta orsakar den allergiska reaktionen).

Lina skriver om vinet att, "Ken Creek ett gott, fruktigt & lättdrucket vin, som jag tycker passar bra till både kycklingrätter, kötträtter & ost."

Låter ju värt att testa? Speciellt för er som är överkänsliga mot rött vin.

Träffsäkert Kissie!

Kissie visar prov på både humor och självironi idag. Hon har gjort en egen liten seriestrip - om något som ligger henne nära hjärtat - sig själv.

Rätt träffsäker. Men någon höjdar-illustratör är hon kanske inte. :)

Luren för den som vill synas

Hos Sollis hittar vi ett tips om denna coola lur (som passar till Iphone). Storleken och modellen osar nostalgi och den finns att beställa hos Yubs från den 28 november.

Luren kommer att finnas i flera olika färger, och är väl nästan ett måste för de Iphoneägar som vill synas? En nackdel kan ju kanske vara att det är svårt att få ner den i lilla väskan eller i fickan.

Blir det mera Rikard Palm i rutan?

Igår blev det stora rubriker i Aftonbladet när Rapports nyhetsankare Rikard Palm blivit petad och flyttad till nattsändningarna. Orsaken sägs vara de många YouTube klipp som figurerar med hans felsägningar. Vi gillar Rikard Palm, han är bra på sitt jobb, har en varm och trygg utstrålning i rutan, och vi håller med Eric Laakso som säger att SVT borde skämmas. Ge Rikard Palm en egen talkshow, skriver han också, och det tror vi vore en lysande idé.

Det är många som gillar Rikard och stöttar honom. På Facebook har det startas en "Rädda Rikard grupp". Spelbolaget Betsson verkar också tro på Rikard Palm. Han är snart tillbaka i rutan på bästa sändningstid tror dom. 

Okeeeej lite stora proportioner har väl denna händelse ändå fått, karln har ju inte dött. Men Rikard Palm själv är bedrövad och sjukskriven i två veckor. Vi ses nog i rutan efter det tippar vi!

Rosing kan inte släppa taget

Idag, återigen, måste Linda Rosing dra upp "triangeldramat" Rosing / Gynning / Kleerup, med ytterligare ett inlägg där hon visar upp tidningsrubriker. Samtidigt lovar hon "Okej, det här är det sista jag visar om det här nu!"

Sure, säger vi. Är det i tidningen imorgon igen lär det även dyka upp på Lindas blogg.

Tugga på en tjurpenis

Egoina har blivit lurad av sin mamma. Eller hon har inte blivit lurad, men hon trodde att hon hade blivit det.

Vad handlar då detta om? Jo, en tjurpenis. Som man uppenbarligen kan köpa på djuraffärer som gnagleksak till sina små husdjur. Äckligt! På den tiden då vi hade varsin hund så fanns det torkade grisöron att ge dem, redan det var äckligt. Men...en halvt uppblottnad, söndertuggad tjurpenis vid soffbordet. Uäck! Och nästa steg, en hund med tjurpenisandedräkt, vem vill ha det?

Vi förstår att Egoina trodde att hennes mamma skämtade.

(För att få en ännu starkare bild av hur äckligt detta verkar lukta - läs kommentarerna som Egoina fått)

Tips för håret


Julia Krischels blogg hittar vi ett tips på en hårinpackning för färgat hår. Håret blir ju matt och glanslöst ett tag efter färgning, och då kan man använda denna inpackning som innehåller en lätt toning. Den kallas för färgbomben, kommer från Revlon Professional och finns för nästan alla färger. Den måste vi testa!

Meral börjar blogga

Ni minns väl Meral Tasbas, mesta dokusåpadrottningen av alla. Hon var med i Baren hundraelva säsonger och skapade löpsedlar och tidningsrubriker under flera års tid. Sen har det varit tyst några år. Nu har hon börjat blogga på finest.se, och det känns som ett oväntat och roligt tillskott i bloggosfären. Hon säger själv att hon är "starkare, vassare och klokare" och det låter ju spännande. En vassare och samtidigt klokare Meral kan ju bli hur bra som helst. Så ett hett tips, håll koll på hennes blogg!

Vem vill åka limousin med Kissie?

Nu har Kissie funderat färdigt - limousinerna till hennes julfest är valda. I dessa ska hon åka till festen tillsammans med de som hjälpt till att ordna den och de storbloggare som får en inbjudan av Kissie.

Vi vet ju inte exakt var hon drar gränsen för att vara storbloggare, men finns det inte risk att det blir tomt i hennes limousiner?

Kissie verkar ju göra sig ovän med den ena bloggaren efter den andra. Hon kallar Blondinbella för fet gris, så Blondinbella står nog inte på gästlistan. Lily kallar hon (enligt Lily) för kanin och hora. Lily står nog inte heller på gästlistan. Och uppenbarligen gillar inte Myrrah Kissie särskilt mycket. Så Myrrah vill nog inte komma även om hon blir bjuden.

En som Kissie i allafall verkar komma överens med är Messi. Men Messi har ju slutat blogga. Och räknas han hur som helst ens som stor?

Fast det finns ju fler bloggare än dessa förstås. Kanske någon av dem vill åka med Kissie i limousinerna?

Pineapple Cream Pie

På bloggen Godare mat hittar vi ett recept på en ananaspaj som låter ljuvligt god. Ananas, vit choklad, grädde...
Vi tror att detta är en av de pajer som bara måste testas.

Vad är det med den där Fadde?

Faddes blogg är en av de märkligare. Vissa av hans inlägg kanske är influerade av hans så kallade Fadde-humor som vi uppenbarligen inte förstår oss på. Som hans tavlor igår. Eller vinterkräksjukan innan det. (Okej det var faktiskt lite roligt).

Så skriver han lite Wikipedia-fakta om kokain. Där han förstås även där lyckas peta in något om Linda Rosing. Lite om sina boksigneringar. Mer kokain. Lite spänniga bilder på sig själv. Några tidningsurklipp. Om sig själv förstås.

Och så ibland kommer det något seriöst, och ibland också intressant inlägg. Inlägg som undertecknas med "Fadde Darwich, säkerhetskonsult". Vad menar han? Blir det liksom mer seriöst och proffsigt om man undertecknar med sitt namn? Som en kvalitetsstämpel? Sitter han vid sin dator och tänker "Fy fan vad bra det här blev, jag tror jag plitar dit mitt namn längst ned så folk fattar att jag skrivit det själv"? Det fattar väl folk ändå att det är han. Det är ju hans blogg.

Då börjar man ju undra... vem har skrivit alla dom andra inläggen i hans blogg? Som inte är undertecknade?

Petters bebis på G

Snart blir Petter pappa igen. Han bloggade igår om att slemproppen gått och idag fortsätter funderingarna allt närmare bebis och ett liv trebarnsfar. Han ska testa lustgasen den här gången. Han ska inte plocka upp datorn efter en timme för att maila, utan ha lite mer respekt för mor och barn och vänta i två. Han funderar på namn. Bounty Killa ligger i topp just nu. Inget vanligt Svensson-namn där inte.

Världens mäktigaste tvååring


Jennie Hammar
skriver idag om tidningen Forbes som utsett "World's Most Powerful Tot Under Age Five". Toppar listan gör Suri Cruise, tätt följd av Shiloh, Zahara och Pax Jolie-Pitt på platserna två, tre och fyra. Femma hittar vi Sam Alexis Woods, dotter till Tiger Woods och Elin Nordegren Woods. Listan är baserad på hur ofta de har figurerat i media.

Man kan ju fråga sig om det är särskilt hälsosamt att toppa denna lista?

Blogg om vardagen som småbarnsmamma

Ibland får man känslan att 8 av 10 bloggar är sådana som handlar om vardagen som småbarnsmamma. Antagligen för att just småbarnsmammorna gärna bloggar och vill berätta om sina älsklingar. Och säkert är det så att många av de som läser bloggar är sådana som är föräldralediga.

Som inom alla andra kategorier finns det mer eller mindre bra bloggar även inom denna.

En blogg som hör till de bättre i genren tycker vi är Beckahbitch. Den har en fin layout och uppdateras ofta. Dessutom är innehållet en bra blandning av rena "barninlägg" och annat, ganska ofta rätt tänkvärda saker dessutom.

Bloggen är ju än så länge rätt ny, men det blir roligt att se hur den utvecklas.


Klok reflektion av Towa

Oavsett om Towa är stor och kaxig eller liten och rädd, så skriver hon ibland en del väldigt kloka saker. Som idag.

Det är ju sant som Towa skriver- inte konstigt att fobier lever kvar när vi vuxna för över dom till barnen på detta sätt. Att det ofta görs utan onda avsikter spelar ju egentligen en mindre roll...


Storstadspojken goes knapsu

Det är inte alltid lätt att vara en storstadspojke från en norrländsk småstad. Inte om man vill vara tillsammans med Blondinbella i allafall.

Ni minns väl halloweenkryssningen? Då "tvingades" Storstadspojken att byta ut sin rutig skjorta mot - ABBA-outfit. Vilket hån mot den "norrländska ur-manligheten".

Sen kom nästa attack -  Blondinbella retar Storstadspojken för hans "norrländska smala ögon".

Och idag framkommer det att hon inte gillar när han pratar norrländska.

Men det allra värsta av allt - Blondinbella outar i TV att Storstadspojken regelbundet lägger ansiktsmask. Storstadspojken har ju givetvis gått ut med en kraftig dementi... men, förstår hon inte vad detta ändå kan innebära för hans manlighet?

Det är ju iofs ca 50 mil från Örnsköldsvik  till "knapsu-land", men som alla vet.; För en norrlänning är det "bara ett stenkast".

Hur ska Storstadspojken klara av att gå vidare i livet efter detta? Vi tror han kan hantera sin flickvän, han verkar ju fixa det rätt bra med lite humor. Men kan han någonsin återvända till sina hemtrakter?

Kenza skulle säkert kunna tjäna ganska stora kulor på sitt kända namn...

Som väntat går det bra med Kenzas smyckeförsäljning.

Fina armband och tillverkning av just Kenza är en bra kombination för lyckat UF-projekt.

Högkonjunktur för svenska skönhetskliniker?

Natacha Peyre är nu åter i Sverige (på besök). Hon landade igår och har idag besökt Adam & Eva-kliniken, som enligt Natacha utför "massvis med behandlingar". Det är ju bra för Natacha, som tänkt göra en liten "makeover" under sitt Sverigebesök.

Stapelbar adventskalender

 
Perlans blogg hittar vi denna annorlunda adventskalender. Den heter Tower, är formgiven av Christina von Ahn och finns att köpa på PID.se. Otroligt läcker, men vi ser ett problem om man är småbarnsförälder. Det är nog väldigt frestande att välta omkull den där stapeln för småttingarna.

Kissies trista festinbjudan

Kissie har lagt ut festinbjudan på sin blogg, och allvarligt talat är det inte den tristaste och fulaste inbjudan man skådat på den här sidan 2000-talet? Det ser mer ut som en inbjudan till gårdsfest i bostadsrättföreningen från 1999. Här har man gått loss med lite inner bevel och drop shadow och outer glow på svart eller röd text på en babyblå bakgrund. Har röd text på blå bakgrund någonsin varit snyggt?

Kissie verkar ju vara en kaxig tjej med attityd, varför nöjer hon sig då med en mesig halvmessyr till festinbjudan? Får verkligen hoppas att själva festen håller högre klass.

Stina-Lee är frusen

Kallt i lägenheten. Hon har fått köldskador under natten, säger hon. Att hon inte gick in i bastun och värmde sig. För övrigt den minsta walk-in-closet vi sett.

Kenzas ögonfransteori

Kenza har en teori om att mascaran på det öga man målar sist alltid blir sämre. Vi vet inte, stämmer det? Det är inget vi tänkt på tidigare i allafall. Däremot att det är svårt att lyckas lika bra med ögonskuggan på båda ögonen. När partyskuggan äntligen är perfekt på ena ögat - så är det alltid något som är annorlunda på det andra. :)

Kenza lämnar i allafall ett "bildbevis" på hur olika mascaran är på hennes ögon idag. Ena ögat ser enligt henne själv ut som Bagdad. Vi tycker båda hennes ögon ser snygga ut.

Vad tycker ni? Blir mascaran olika för er? Eller ögonskuggan? Eller lyckas ni få till det perfekt på båda ögonen varje gång?

Messi slutar blogga

Eller betyder detta bara att han tänker börja om med en ny blogg?

"Vem bryr sig?" vore det lätt att säga...
Men något sorts underhållningsvärde har ju uppenbarligen hans blogg trots allt haft. Vi har ju till exempel skrivit om hans inlägg ett par gånger :)

Ahlgrens jultillbehör

I Godisbloggen läser vi att årets julupplaga av Ahlgrens bilar i år är granar.

De smakar säkert inte så annorlunda jämfört med bilarna, men är lite juliga och blir nog fina i en skål på bordet under julhelgen.

Kärlekselixir


Emelie med Dejta-eller-Dumpa bloggen skriver om ett kärlekselixir, "Passion Pheromone Attractant" som innehåller feromoner, ett doftämne som ska locka till sig sexuella partners. Kanske något att testa inför helgen? En flaska kostar 299 kr på kärleksbutiken.se och räcker i ca 4-5 månader vid daglig användning. Finns för både män och kvinnor.

Dejta-eller-Dumpa bloggen är för övrigt en ny favorit hos oss, den är alltid  underhållande och läsvärd. Man får följa Emelie på jakt efter Mr. Right. Just nu letar hon på match.com.

Tyskungen - en lyxhora

The real mymlan skriver idag ett långt och träffsäkert inlägg om Tyskungens blogghoreri. De allra flesta som någorlunda frekvent läser bloggar har nog stött på Tyskungen. Mymlan frågar sig varför han kommer undan med något som oftast inte fungerar - och kommer fram till att det är för att han är en ärlig hora och att man återvänder till honom för att han är en lyxhora. "Han är vass. Han är intelligent. Han har en underbar humor. Och ett stort hjärta."

Mymlan fortsätter:
"Man återvänder till Tyskungen för att man väntar på de stora stunderna. De där läsögonblicken som får ens ögon att tåras."

Vi kan inte annat än hålla med. Vår första Tyskungen-erfarenhet var detta undebara inlägg. Sedan dess har han producerat många gripande, bitska, humoristiska, tänkvärda läsvärdheter...blandat med en hel del "utfyllnadsmaterial".


Samla på julinspiration

Jag blommar skriver att hon förra året klippte ut alla de jultips och idéer som hon tyckte var mest inspirerande och sparade dessa i en julpärm. På så sätt har hon nu inspiration i koncentrerad form inför julen.

Jättebra idé tycker vi! Dessutom kan ju pärmen fortsätta att fyllas på år efter år med ny inspiration.


Eh hallå Anna Hibbs?

Det här inlägget ger väl en lite sur eftersmak? "Blondinbella-historia"? Är det ens roligt på Stureplan?

Fadde...

...är verkligen inte bitter. Nu är det även sagt i en kvällstidning.

Fadde har bara blivit lite intresserad av vinterkräksjuka. Väldigt intresserad.


Glöggfest

Aftonbladet har idag ett recept på egen hemgjord glögg, med stänk av Calvados. Det låter inte så dumt. Petras egokick har också gjort sin egen glögg med hjälp av en påse glöggkryddor från Aromboden.

Är man lat och inte orkar koka sin egen variant, så finns det en massa spännande nyheter på Systembolaget och i mataffärerna. Tidigare har vi tipsat om Blossas årgångsglögg, blåbär med en ton av kryddnejlika. Har man kommit över en sådan flaska får man gärna maila och bjuda in oss på glöggfest. Den finns fortfarande kvar i vissa av Systembolagets butiker.

Erika tipsar om två godbitar från Dufvenkrooks. Amore Hjortron (förstås smaksatt med hjortron) och X-mas Delight som är Dufvenkrooks jubileumsglögg, smaksatt med kakao. De finns på Systembolaget.

Ekologisk glögg finns också, Tindra heter den och vi hittade den på bloggen Köpstopp. Den har visst inte fått så vidare värst bra betyg, men den kanske faller någon i smaken.

Towa Lindberg, stor och kaxig...eller liten och rädd?

Häromdagen skrev Blondinbella ett inlägg om bland annat "Sanningens ögonblick". Hon tyckte att deltagarna i programmet var tragiska och att programledaren var än värre. Blondinbella berättade att hon själv fått erbjudanden om att vara med i olika sexprogram, lekprogram och liknande - men alltid tackat nej. "Stämpeln kommer alltid att vara kvar om man är med och jag vill inte bli ihågkommen som en tjej som svarade på sexfrågor i tv när jag är 40 år och jobbar som advokat."

Blondinbellas inlägg har fått Towa (med bloggen "Allt om sex och kärlek") att ilskna till. Under rubriken "Skitbella varnar" skriver hon om "jävla präktiga Skitbella", och att man ska göra det man känner för utan att bry sig om vad andra tycker. Towa har dessutom skrivit två checklistor för hur man ska bete sig. En "för det riktiga livet" och en annan, som den som läser inlägget hastigt, nog tror är Blondinbellas verk (flera av de som kommenterat Towas inlägg verkar i allafall tro det). Någon sån lista finns däremot inte alls i det Blondinbellainlägg som Towa retat upp sig på...

Towa, har ju under senare tid fått en del kritik från olika håll, dels för sin blogg, där hon ganska öppet beskriver sitt sexliv och dessutom visar upp avklädda bilder på sig själv, dels för sin medverkan i "Sanningens ögonblick". Hon har hela tiden försvarat sig med prat om att man får göra som man vill och gett sken av att hon minsann är en stark, fritänkande och modig tjej. En tjej som vågar göra som hon vill och är stolt över det. Och inte ångrar något.

Vi har väl ingen riktig förståelse för hur man kan vilja blotta sig på detta sätt och antagligen bli ett känt "sexansikte" i hela den stad där man bor. Men vi har samtidigt tyckt att det ju på ett sätt är positivt att hon visar att det inte bara är personer som antingen är vackra modeller eller silikonspäckade blondiner som "får" visa upp sin kropp. Dessutom har Towa en hel del inlägg som vi tycker är bra.

Men efter utspel som bland annat detta med Blondinbella börjar vi undra om hon verkligen är så stark och trygg i sitt val som hon vill ge sken av? Det brukar ju ofta vara så att de som känner störst behov av att gå i försvarsställning på ett så här hätskt sätt - är de som innerst inne känner sig mest osäkra, utsatta och underlägsna...

Vi hoppas vi har fel. För Towas skull.

Glöggmugg av Lisa Bengtsson


Hemmariket tipsar om denna otroligt läckra glöggmugg, designad av Lisa Bengtsson. Den finns att köpa på Designgalleriets julmarknad, skynda och fynda!

Bästa kvinnliga förebilderna

Lilja listar världens bästa förebilder för tjejer på sin blogg. Har du någon förebild? Läs hennes förslag och lista dina egna.

Blomma på burk

Det här måste ju vara den perfekta "gå-bort-presenten". LillaGumman.se tipsar om denna konservblomma som är ett smidigt alternativ till den traditionella blomsterkvasten. Fördelen med blomma på burk är att de är lätta att ta med sig i fickan, och man bestämmer själv när den ska börja växa.

Konservväxterna finns att köpa på coolstuff.se och kostar från 49:-.

Kuber från Cult Design


Cult Design har en egen blogg där man får en massa inspiration och tips på deras snygga och stilrena prylar. Det här är två set för badrummet och köket med plats för flytande tvål eller diskmedel. Perfekt med en snygg pumpflaska så kan man köpa refillförpackningar, det är både billigare och mer miljövänligt. Sånt gillar vi!

Kenza blir smyckesdesigner

Kenza har ett UF-projekt tillsammans med två kompisar på skolan, de tillverkar armband som de ska sälja på ett öppet hus på onsdag. Och kanske på en ännu större marknad också? Vi tippar att de kommer gå åt som smör i solsken. De skulle säkert kunna fläta ihop två garntestar och hänga kapsyler i dem, och ändå få sålt dem. Design by Kenza lär sälja.

Fadde...

...är inte bitter

Nyårsklänning från Style by Stars

Sophy
tipsar i sin blogg om klänningar som passar till nyår. Bland annat tipsar hon om denna ursnygga "lilla svarta" sak. Finns att beställa för 479 kr hos Style by Stars, som, som vanligt, dessutom har många andra snygga saker också.

Två veckor kvar för Kissie

Två veckor kvar för Kissie med normala läppar. Nu har hon bokat tiden för sin läppförstoring. Vi hoppades att hon skulle lagt ner den idén, men uppenbarligen inte.

"Dom flesta har ju varnat mig för att förstora mina läppar då folk redan tycker dom är stora och att jag kommer få en clown effekt men icke, jag kommer inte spruta in så mycket som det går som vissa andra bloggerskor (no names..)"

Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken eller Man ska inte kasta sten i glashus kan kanske vara på sin plats...

Rosing och Blondinbella ställer in, Schulman ställer upp

Ja, i alla fall om man får tro Katrin Schulman som berättar om Mikaela från Falkenberg som åkt till Stockholm för att intervjua henne till ett skolprojekt.

Hon skulle även träffat Blondinbella och Linda Rosing, men det blir inte av. Blondinbellas assistent meddelar att Blondinbella inte har tid för en intervju. Är väl dansk tv som går före kanhända.

Linda Rosing ställde däremot gärna upp på intervju. Hon ställer alltid upp för skolungdomar sa hon, och "Du behöver inte ens oroa dig för betalning". Men så igår avbokade hon mötet.

"Summa summarum: 18-åriga flickor har assistenter och glamormodeller är nonchalanta. Tur att vi vettiga 30 plusare fortfarande går att lita på." avslutar Katrin.

Skön jul med The Hives och Cyndi Lauper

I Carins nöjesblogg på Veckorevyn läser vi idag att The Hives och Cyndi Lauper håller på att spela in en jullåt tillsammans. A Christmas Duel heter den, och den ser vi verkligen fram emot att få höra! Kan bli hur galet eller hur rätt som helst.


Rosings blondindröm raseras bit för bit(?)

I går kväll sändes "Sanningens ögonblick" med deltagaren Linda Rosing. I Blondinbellas blogg kan man läsa att hon slog på TV´n när programmet pågick men snabbt slog av;

"Slog på tv:n och märkte att Sanningens ögonblick gick igen. Fick rysningar och stängde av. Visst är deltagarna tragiska men Pontus Gårdinger är värre! Hur kan man ställa upp och representera ett sådant program? Kan man sjunka lägre som programledare? Hellre sitter jag och spyr i tv än tar hans plats... Under min tid som bloggare har jag fått alla möjliga tv-erbjudanden som jag har tackat nej till. Allt ifrån sexprogram, hål i väggen, kasta mat, åka utomlands och medverka i ett "lekprogram etc"."

Hur går då detta ihop med den av kvällstidningar omskrivna vänskapen mellan Linda Rosing och Blondinbella? Blondinbella tycker ju uppenbarligen att Rosing är tragisk (hon dissar ju dessutom "Hål i väggen" som Rosing stolt berättat om sitt deltagande i). Har de blivit ovänner?

Knappast, skulle vi säga. Som det nog hela tiden stått klart för de flesta läsarna av de två damernas bloggar så är sannolikt detta en vänskap som aldrig har existerat. Annat än möjligen i Linda Rosings drömmar(?).

De har ju visserligen setts på bild tillsammans ibland, men som Blondinbella själv tidigare sagt, "Linda Rosing kör sitt race och jag kör mitt. Att vi möts och då och då ute i vimmlet är inte så konstigt eftersom vi har många gemensamma bekanta. Jag har aldrig varit speciellt kändisintresserad eller statusstressad själv."

Blondinbella har ju, när "vänskapen" kommit på tal, lite diplomatiskt förklarat för tidningarna att hon pratat med Linda Rosing om hur man ska tackla kändisskap och liknande (i och för sig ett lustigt val av rådgivare kan man ju tycka). Rosing å andra sidan verkar ju ha varit desto villigare att hinta till tidningarna om hur nära vänner de är, och berätta att de till och med nästan är som systrar.

Blondinbellas konstaterande att Rosing är tragisk är alltså sannolikt inget tecken på plötslig ovänskap, utan bara hennes sätt att försöka visa att de inte alls är "bästisar". Tråkigt för Rosing - som säkert hade en del imagepoäng att ta på att synas med Bondinbella.

Vi kan inte låta bli att sucka lite åt Rosings (t)roliga försök att framstå som närmare vän än hon är med Blondinbella...

Är det synd om Linda Rosing?

Vi trodde att detta ämne kanske var uttömt, men Aftonbladet tar nu återigen upp Gynning vs. Rosing fighten. Kleerup verkar ta det hela med ro.

Man ska inte driva med Linda, eftersom man inte ska sparka på den som ligger. Den åsikten verkar många ha, men är inte det också att trycka ner Linda? Om man ser henne som ett offer som man måste tycka synd om?

Och Carolina? Om hennes stora fel i denna historien är att hon springer med skvaller? Vad gjorde Linda Rosing då i fredags när hon skvallrade om vad Helena Seger sagt till sin frisör?

Är det skillnad på skvaller och skvaller? Måste man tycka synd om Linda Rosing?

Nilsabella - opposites attract?

Vi känner ju varken Storstadspojken eller Blondinbella. Men för oss utomstående betrakare sett - så verkar paret Nilsabella vara ganska olika varandra.

Blondinbella känns exv. inte som den typen av person som roas så där fruktansvärt mycket av pruttskämt. Men vi kan ju ha fel?

Och hur som helst, det är ju olikheterna som skapar lite liv i ett förhållande.

Kurbibs till bebisen

Barnshoppingbloggen är en helt underbar blogg för alla shoppingglada mammor och pappor. Massor med tips på coola prylar, snygga kläder och annat till bebisar och småbarn.

Idag kan man hitta ett tips om en fin haklapp, Kurbibs, med läckert dala-inspirerat tryck.

Blondinbella - upp som en sol

Att bloggvärlden är föränderlig är ingen hemlighet. Hur otroligt mycket som händer på ett år blir vi påminda om på belladuger.se.

Blondinbella, som idag har Sveriges största blogg, hade på den tiden en fjärdeplats med sina ca 57 000 besökare. Värt att notera - hon har idag ca 548 000 besökare. Vi gissar att det finns många fler som är sugna på att göra en likadan "raketresa". 

För ett år sedan var det Engla som hade störst blogg, med ca 91 000 besökare i veckan.  

Erwik kallar Gynning för jävla skata

Ni har väl inte undgått den lilla catfighten som utspelats mellan Rosing och Gynning, där Gynning surar till för att Rosing gått hem hand i hand med hennes ex Kleerup. Rosing svarar med att kalla Gynning för Kleerups left-overs snarare än tvärtom.

Alexander Erwik skriver en replik i sin blogg och han skräder inte orden. Man tappar hakan när man läser hans inlägg, för det är inga snälla saker han säger. Vi undrar vad mer som ligger bakom, för det kan ju inte enbart vara Gynnings egentligen ganska harmlösa inlägg?

"'Kastar sig över' dina leftovers. Det är så nedlåtande att jag blir äcklad. Ditt översitteri äcklar mig." skriver Erwik bland annat. Särskilt nedlåtande är det väl inte mot Rosing? Snarare något en svartsjuk kvinna kan slänga ur sig. Vi misstänker att forsättning följer...


Dagens Kissie

Kissie är bakis idag. Trist för henne. Trist även för hennes pappa. I Kissies blogg kan man läsa om hur hon vaknade i morse och möttes av en glad pappa. När det sen visade sig att den stackars pappan hade glömt köpa Cola så "börjar jag skrika som något pms-monster "VAFAN COLA ÄR ALLT!!" och rusar in på toaleten tills jag hör pappa säga "jag går upp och köper cola då..".

Vilken liten primadonna! :)
Egen betjänt...

Eller ska man säga vilken liten treåring?
Egen curlingpappa...

Tål att funderas på. Vi kan inte låta bli att tycka lite synd om pappan iaf - inte roligt med ett skrikande pms-monster inne på sin toalett.

Gör en snygg tavla av tapet

I Perlans blogg läser vi att hon gjort en tavla av en tapetbit och en överbliven ram. Tapeten heter Nagoya (från Mimou) och hon har helt enkelt satt in den i en 50 x 70 ram (svart) med bit passepartout. Ursnyggt! (Bild finns hos Perlan)

Veckans guldstjärna v 46

Veckans guldstjärna går till en tjej som förtjänar den för hennes blogg om sin kamp mot ätstörningar. 

Den vinnande bloggen är - AnnaCornelia mode, stil och en del av mitt liv

AnnaCornelia tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
AnnaCornelia berättar på ett självutlämnade sätt om sin kamp mot ätstörningar, och sin väg mot ett friskare liv där mat, kropp och träning ses på ett positivt sätt. Det krävs mod för att be om hjälp och mod att lämna ut sig själv. Det modet har AnnaCornelia. Genom sin blogg bidrar hon till ökad förståelse och insikt om vad ätstörningar innebär. Kanske kan detta hjälpa någon annan. Det tycker vi är värt en guldstjärna.

Blondinbella glömde bort lördagsledigheten

Detta har fått sin lösning. Det var glömska som låg bakom. :)
Nu blir det - som tidigare "utlovat" - tyst på hennes blogg till imorgon.

Näringskedjan som kudde

Den här roliga kudden tipsar Homey.se om. Den heter Food Chain Friends, och dom små djuren äter passande nog upp varandra. Finns att beställa hos F.A.O Schwarz

Så länge lyckades Blondinbella hålla sig...

Skulle inte Blondinbella börja ha "bloggledigt" på lördagar? Eller har vi missförstått något?

Det varade i så fall inte länge. Så vitt vi vet är det lördag idag, och trots det bloggar Blondinbella. Vi hoppas hon inte rusar in i samma snabba och späckade tempo som tidigare igen. I så fall lär hon ju vara utbränd på riktigt innan hon fyllt 20 år.

Däremot verkar hon försöka göra bloggen lite "djupare", precis som hon sagt att den ska bli. Exempelvis så handlar dagens inlägg om folkomröstning gällande Lissabonfördraget. Ett ämne som säkert en del av Blondinbellas läsare aldrig hade brytt sig om ifall hon inte hade skrivit om det. Det är ju bra om hon verkligen kan nyttja sitt "kändisskap" till annat än att sälja prylar.

Har bloggare skyldigheter mot sina läsare?

Stina-Lee har fått ett argt mail från en av sina läsare. Mailskrivaren tycker att "kändisskapet" stigit Stina-Lee åt huvudet. Att Stina-Lee borde visa lite tacksamhet mot läsarna och att hon dessutom har en skyldighet att berätta mer om sitt privatliv.

Stina-Lee ger svar på tal. Och vi håller med henne. Hon har ingen skyldighet att skriva om sitt privatliv. Eller för den delen att skriva alls. Det är helt frivilligt. Liksom det är frivilligt att läsa hennes blogg. Blir den för "tunn" försvinner säkert läsarna efter ett tag. 

Annat vore det om det var frågan om någon sorts betalblogg, som man kan abonnera på. Då måste man fullfölja och fortsätta skriva den tid man tagit emot pengar för. Men nu är det ju inte så i Stina-Lees fall.  

Silikon förgiftar världen

Natacha Peyre skrev ett inlägg mot rökning igår. Att rökning är äckligt och ifrågasatte hur man frivilligt ville stoppa gift i sin kropp. Naturligtvis dundrade kommentarerna in och debatten var i full gång. Rökare som försvarade sin rökning och kontrade med att Natacha ju själv har kroppen full med gift, i brösten och läpparna.

Natacha försvarar sig och vi kan ju inte annat än hålla med henne. Rökning och silkon går ju inte att jämföra. Oss veterligt har ännu ingen dött av passiva silikonbröst. Det är väl bra om en sån som Natacha, förebild för många unga tjejer, tycker det är äckligt att röka och skriver det på sin blogg. Bara för att man har silkonbröst är man ju inte automatiskt diskvalificerad från att tycka saker.

Härligt härligt eller tragiskt tragiskt?

Okej, ett sista inlägg om den där halloweenkryssningen.

Blondinbella är lyrisk och kallar kryssningen oförglömlig. Storstadspojken använder ordet tragisk när han beskriver samma resa. Man kan ju undra om han hamnade på Cinderella trots allt?

Rapport från Blondinbellas halloweenkryssning

Nilsabella har ju ännu inte rapporterat något alls från nattens kryssning (frånsett Storstadspojkens lilla rapport från början på kvällen (bilder på "riksdagsman i batwomankostym" och två bilder som Blondinbella lagt upp idag).

En som däremot har rapporterat flitigt är Alex Erwik. Direkt vid avgång insåg Alex att han var lastgammal i jämförelse med de flesta andra på båten. Vi kan alltså gissa att det, inte så oväntat, var en rätt låg medelålder på tillställningen.

Redan vid 22-tiden gav Alex svaret på frågan vem riksdagsmannen i batwomankostym var - Federley. (vilket ju numera även Blondinbella skrivit). Efter det inlägget blev det tyst från Alex (liksom det även blev från Storstadspojken vid ungefär samma tid.)

Alex har dock, till skillnad från Storstadspojken) fortsatt sin rapportering från färjan idag, och av dessa inlägg kan man dra slutsatsen att i allafall han själv hade fått i sig stora mängder alkohol under natten. Och att Federley verkar ha sovit länge.

Så intressant var det...


Fadde och Sandra kör med klassiska trick

Som bekant är det ju slut mellan dörrvakts-Fadde och modell-Sandra, det tog slut kort efter det att Fadde deklarerade sin kärlek till exet Linda Rosing i Aftonbladet. 

Vem som gjorde slut är oklart. Klart är i allafall att de båda verkar köra det gamla klassiska tricket - "visa ex:et hur eftertraktad du är".  Fadde passade igår på att skryta lite i sin blogg om hur het och eftertraktad han är bland alla tjejer. Idag kontrar Sandra med att hon hört att det är flera som vill skriva till henne

Suck

Bokstavstvålar

Att ha bokstäver på väggen har ju varit hett ett tag. Och nu verkar bokstavstrenden breda ut sig, i Husmusens fina inredningsblogg hittar vi idag ett tips på  - bokstavstvålar. Sådana tvålar finns att beställa hos Thira och hos Johnny´s sister. 

Kanske inte så funktionella, men jättesnygga som inredningsdetalj.

Pyssla adventsstjärna

Kolla in vilken fin adventsstjärna Roomdesign.se har pysslat ihop. Hela beskrivningen finns länkad från hennes blogg, kanske något att sysselsätta sig med i helgen?

Fröken Sverige fredag

På tidningen Chic har man inte "casual friday" utan temafredag. Man klär ut sig enligt ett förbestämt tema, och sen ser man ut så hela dan på jobbet. Idag var det Fröken Sverige-fredag. Det här var en sjukt rolig ide som vi tycker fler arbetsplatser borde införa.

Femårig bunny?

Vi antar att Bingo Rimer bara försöker vara lite rolig och samtidigt provocera (såna som oss?).

Men...det här känns inte så jätteroligt faktiskt. Fast, han lyckas provocera i alafall litegrann, så vi gissar att han är nöjd och glad. :)

Inte för att vi tycker att Bingos blogg vanligtvis är någon "höjden av mognad" (han måste väl oavsett om han är sådan eller inte, upprätthålla "rätt" image?), men detta var lägre än vanligt.

Visst, dottern tar väl självklart inte skada av att hon används/omnämns i bloggen. Och privatpersonen Bingo verkar ju vara den mer engagerade och närvarande typen av pappa. Men inlägget lämnar en lite trist bismak ändå.

Suck

Kissie följer strömmen

Kissie följer strömmen och gör som så många andra bloggare, och berättar att hon ska förstora läpparna. Lagom till julfesten. Varför är vi inte förvånade? (Allt hon gör verkar förresten vara med julfesten i fokus.)

Vad roligt det vore att se henne gå MOT strömmen och göra något helt eget, och oväntat.

Känner Blondinbella till Storstadspojkens identitet? Och vet han det ens själv?

Som bekant skall Nilsabella föreställa ABBA-paret Agneta och Björn på kvällens halloweenkryssning. I alla fall är det vad Blondinbella har tänkt sig.

Storstadspojken å sin sida verkar ha andra planer. Han är lite lurig och klär ut sig till Benny istället.

Gör han en liten smygrevolt mot sin flickvän?
Eller vill han sända ut hemliga signaler till en Annifrid?
Eller är han en av dem som tror att Björn är Benny och Benny är Björn?

Eller är han helt enkelt en typiskt vanlig pojkvän som inte riktigt har koll på de detaljer som flickvännen ägnat dagar åt att regissera och planera?

Verklighetens Agneta och Björn separerade. Vi hoppas att kvällens Agneta och Benny-Björn inte gör det. De är söta ihop och verkar komplettera varandra.

Blondinbellas lilla chihuahua

2007 var året då alla söta tjejer med självaktning självklart hade en liten vovve i handväskan. Den lilla accessoaren hade oftast på sig kläder i en stil som matchade matte.

Även år 2008 ser man på vissa håll att trenden fortfarande lever kvar.

Blondinbella, till exempel, har inför kvällens kryssning klätt ut sin lilla sötnos till Björn från ABBA. Ett perfekt val, med tanke på att hon själv har klätt ut sig till Agneta.


Magnus Uggla är glad att han slapp föräldraledighet

I dag är herr Uggla "kontroversiell" i sin blogg. I dagar av jämnställdhetshets, kvoteringar och minuträttvisa när det gäller fördelning av föräldraledighet sticker han ut näsan. Han konstaterar att pappaledighet blivit stort, men tycker sig se att papporna inte är helt nöjda med situationen. Om sin egen tid som småbarnsfar säger han: "Annat var det på min tid. Lolo hade förmodligen tagit till nävarna om någon feministkärring tvingat henne att lämna ifrån sig en endaste mammadag. Tack och lov."

Vad ska man säga? Vad ska man tycka?

Har kanske Magnus Uggla rätt? Är vi genetiskt förprogramerade på ett sånt sätt att männen vill "ut och jaga familjens försörjning" och kvinnorna vill vara hemma och sköta sin avkomma? Är dagens moderna samhälle och dess uppluckring av dessa roller något vi alla innerst inne mår lite dåligt över att "tvingas" in i? Skulle papporna vara lyckligare på jobbet och mammorna lyckligare om de fick vara hemma alla föräldradagar?

Eller sysslar han med kvalificerat skitsnack? Är det självklart att båda föräldrarna har lika stor glädje av tid med barnet när det är litet? Och att båda njuter lika mycket av att få komma ut i arbetslivet också? Är pappornas ringa uttag av föräldraledighet något som bör fås bort, med lagstiftning om så krävs, då det bevisligen innebär ett karriärhinder för kvinnorna?  

Och var finns barnen i debatten?

Vad tycker ni?

Blondinbellas "halloweenoutfit"

Eller rättare sagt "halloweenkryssningsoutfit" finns nu på bild i hennes blogg.

Det blev som hon tidigare sagt, en ABBA-Agneta.

Vi tycker att det blev riktigt likt. Fin kostym, och dessutom liknar ju Blondinbella Agneta litegrann. Som Blondinbella själv påpekade borde byxorna i kostymen varit lite tightare, men det funkar så här med.

Ikväll lämnar fartyget land...

Det skrämda folket kan nu köpa sig frid

Sid Knutsson, personlig tränare, kostrådgivare och tävlnde bodybuider, har bloggen Fitnessguru. I den tipsar han idag om boken "Den hemlige kocken", skriven av Mats-Eric Nilsson. Sid skriver att han "tror att denna bok kan beröra de flesta. Alla stoppar vi i oss mängder med saker vi inte vet vad de är eller vad de egentligen gör med vår kropp. Denna bok belyser detta problem väl och jag rekomenderar den starkt."

Vi håller med. Det skadar nog inte att lära sig lite mer om vad vi egentligen stoppar i oss. Nyligen skrev Aftonbladet om just "bluffmaten", som de kallar den. Fiskpinnar med bara 50% fisk, oliver som färgats för att bli svarta...listan kan göras lång. Det är naturligt att man blir i allafall lite betänksam...

Dagen efter kom nästa stora rubrik i Aftonbladet. "Varorna som är äkta". Den artikeln bygger på Mats-Eric Nilssons uppföljarbok "Äkta vara". Till vår förvåning visar det sig vid en jämförelse att det inte är särskilt mycket dyrare att köpa exv. kravmärkta och ekologiska varor. Det skiljer bara 70 kr på en varukorg som kostar ca 700 kr.
Det kan det ju vara värt för att få i sig färre tillsatser. (Sen är det ju skillnad på tillsats och tillsats också, upplyser Karin Ahlborg idag, och det är säkert sant.) 

Vi tycker i alla fall att det är ett bra initiativ av Mats-Eric Nilsson att sammanställa det stora virvarret av E:n. Vi är nog många som inte riktigt hittar rätt i djungeln. Och smart upplägg - först släpper han en bok som skrämmer massan, när alla är uppskrämda och vill ha förändring - då ligger han på lur med nästa bok. Och passande nog, den boken ger svar på massornas fråga: "Vilka varor är ok då?"

Vi gissar att Mats-Eric Nilsson förutom en kemikaliefri kropp även har en välfylld plånbok. ;)

Mogi är vacker, alla är vackra

Mogi har ett långt inlägg idag med rubriken Är man med i leken får man leken tåla där hon skriver om de kommentarer hon får från okända människor i bloggen. Oftast hatkommentarer ritkade mot hennes utseende.

"Jag skulle aldrig kunna skriva en elak kommentar till någon angående deras utseende, det enda jag kan reagera på är vissa människors beteende.

Jag är vacker, du är vacker, alla är vackra. Så sluta upp med nedklankandet tjejer, mår ni bra över att försöka få andra att må dåligt? om det är fallet så är det något som inte står helt rätt till."

Kloka ord från Mogi, och det tål att funderas på. Varför är framförallt tjejer ofta så hatiska mot andra tjejer? Och klankar ner på varandras utseende. Däremot kan man - och bör man - kunna ha åsikter om folk i allmänhet, reagera på vad de säger och gör. Ge kritik. Det är en helt annan sak än att slänga ur sig saker som "fan vad ful du är", för att man inte har något bättre att komma med. Har man en öppen blogg så ger man sig ju in i leken och får däremed tåla åsikter från andra. Vill man inte ha åsikter går det ju att stänga av kommentarsfunktionen, men vi tror att en sån blogg skulle dö ut rätt fort.

Tjock italiensk drickchoklad

Hos Aglio e olio hittar vi ett recept på tjock italiensk drickchoklad. Den ser vid första anblick nästan otäckt tjock ut för att vara en dryck. Men choklad är ju choklad - ju mer dessto bättre...

Och blogginnehavaren, som själv är bosatt i Italien, skriver om drycken: Första gången jag drack sån här tjock choklad som man dricker här i Italien bara dog jag, det var ungefär det godaste jag någonsin druckit och jag skrapade nästan bort glansen på koppen den blev serverad i. Jag hade nog kunnat slicka den med om det inte varit för att vi satt på en bar i Brescia.

Vi tror att den är en höjdare och kommer garanterat att prova göra den någon kylig vinterkväll.

Löpsedelsföljetong a la Fadde och Linda undanbedes

För några dagar sedan var lyckan stor och paret Fadde och Sandra poserade tillsammans i tidningar. Det enda smolket i glädjebägaren var möjligen att den ene av dem älskade sitt ex. Men vad gör väl en sån liten detalj tyckte den andra...

Nu är sagan trots allt slut. I går kväll meddelade Sandra Tijero på sin blogg att förhållandet med Fadde är över. Någon timme senare instämmde Fadde i sin blogg.

Vi hoppas faktiskt att det verkligen är slut och så förblir, om inte annat för deras barns skull. Tråkigt för alla inblandade (utom tidningarna som får sälja lösnummer - och Fadde som får önskade rubriker(?)) om denna relation blir en "av och på"-följetong på löpsedlarna. Sverige fick nog av sånt när Fadde och Linda Rosing var ett par, inte var ett par, skulle gifta sig, skulle flytta isär, var ett par, skulle ha barn, skulle göra abort, skulle gifta sig osv.

Europas rikaste kvinna

Isabel bloggar om tidningen Forbes lista över de rikaste kvinnorna i Europa. Toppar listan gör Liliane Bettencourt, en 88-årig dam som är dotter till grundaren av L'Oréal. Hon är god för 146 miljarder kronor. Tvåa på listan är faktiskt en svenska, Birgit Rausing med 89 miljarder kronor i förmögenhet. Hon har varit gift med Gad Rausing som var arvinge till Tetra Paks grundare Ruben.

Värt att notera är att de flesta av kvinnorna på listan ärvt sina förmögenheter från avlidna män eller fäder. Ett av undantagen på listan är JK Rowlings.

Vi hoppas att det inte dröjer så värst många år innan vi ser fler kvinnor som skapat sina egna förmögenheter. Linda Rosing... Blondinbella... Kissie.... vem har störst förutsättningar tror ni?

Lite tjatigt Fotbollsfrun

Fotbollsfrun är väldigt glad över sambons SM-guld. Så glad att det inte skrivs om så mycket annat än guldet i hennes blogg just nu. Det tycker vi är trist - för vi gillar det andra hon brukar skriva.

Men, hon tycker ju just nu att SM-guld är meningen med livet, så man får ju ha förståelse för det här, och det här, och det här, och det här, och det här, och det här. Och några till, men vi orkar inte sitta och klicka mer...

Vi ser fram emot när guldyran har lagt sig och det återigen kommer annat på hennes blogg. Som det är just nu kan vi inte låta bli att sucka lite besviket varje gång vi klickar oss in och bara ser ordet GULD.

Grattis till guldet förresten!


Armband från Petra Nygren


De här färgglada armbanden är designade av Petra Nygren och vi hittade dem hos Dress Like a Princess. Dessa skulle verkligen piffa upp i höstmörkret.

Tyskungen och Janina - två tidiga jultomtar

Hos Mammabecka (17-åringen med tre barn) finns det en bild på massor med godsaker, användbara prylar för barnfamiljer m.m. Allt från petskydd till kontakter, biopresentkort och chips till...en kondom.
Och allt detta har Tyskungen skickat till henne som tröstpris för att hon kom tvåa i hans bloggtävlig.

En annan bloggare som gjort en god gärning är Janina. Hon upptäckta att det fanns väldigt få leksaker till barnen som vårdas på Sundsvalls sjukhus. Vad gjorde då Janina åt det? Gick hem och klagade på att skattepengarna prioriterades fel? Nix. Janina letade upp sina gamla leksaker och skänkte dom till sjukhuset!

Roligt med ett par riktiga jultomtar i en bloggvärld där det ju sedan tidigare är känt att det åtminstone finns en del tomtar...

Kissie förstår inte sambanden?

Kissie skriver idag om det "stora" intresset kring hennes person. Hon konstaterar att de som skriver om henne och pratar om henne gör henne rik. Hon vill bli ännu rikare och köpa fler fina saker och: "you are paying for it looser".

Kissie, nu ska du få lära dig något nytt:
Svamparna lever ofta i symbios med växterna. Med symbios menar man ett samlevnadssätt, där båda parter har nytta av varandra. På samma sätt kan det även fungera i andra sammanhang.

Kort sagt: Vissa lever på att skriva om såna som dig. Du lever på att de skriver om dig.

Alla skriver alltså inte om dig för att de tycker att du är intressant. Och att du blir kändare och rikare på köpet är nog antagligen inget som de tycker är någon big deal. Skulle vi gissa.

Suck


Dukningstips och inspiration


Har ni sett så tjusigt Blomsterverkstad dekorerar bordet till sin jaktmiddag? Med älg på tallrikarna och allt. Imponerande! Kolla in hennes blogg för en massa mer inspiration.

Messi - allas Messias??

Storstadspojken saknar killkompisar i Stockholm. Varför det? Han har ju sin sambo, Blondinbellas, polare Messi. Storstadspojken och Messi verkar ju ha blivit bra vänner.

Messi är förresten vän med många av "storbloggarna". Idag var han ute och fikade med Kissie. Andra dagar umgås han med den av Kissie så kallade feta grisen, dvs Blondinbella.

Vi börjar undra...
Ligger det något i alla konspirationsrykten? Är fienderna Blondinbella och Kissie båda två nära kompis med Messie, eller är han kanske en anställd coach åt flera olika bloggare? Eller är kanske Kissie och Blondinbella i själva verket inte alls ovänner...?

Bloggerskor med hårproblem

Dagens trend är att fråga sina läsare "Vad ska jag göra med mitt hår?"

Kissie vill inte gå ifrån sin superultrablonda look som hon kämpat hårt för, men har skissat på olika frisyrförslag. I Paint. Svårt att säga vilket hon passar bäst i.

Idol-Yazmina funderar om hon ska bli mörkare, och om lockigt eller rakt är finast.

Elin Kling velar mellan brunt med guldiga slingor eller gyllenbont a la Sienna Miller eller ultrablond.

Oksana ska till frisören på torsdag och vill veta - klippa kort eller inte? 

Själva undrar vi.... uppsatt i hästsvans eller utsläppt imorgon. Hmm... svårt beslut...


Focaccia

I Charlotte Perellis blogg hittar vi ett recept på focaccia. Enligt Charlotte är det väldigt gott.  Vi tror henne det ser väldigt bra ut på hennes bild! :)

Relationstips från Peter Wahlbeck

I Ann Söderlunds blogg bjuder Peter Wahlbeck på ett relationstips:

"Han och hans fru har skaffat tre barn på fyra år nu känner sig hans tjej helt jag-borttappad. Lösningen? Dom har hyrt en lägenhet i Halmstad centrum där hon kan dra sig undan, själv eller med ett barn och ha det skönt."

Jo tjena, det låter ju som ett realistiskt arrangemang för medel-Svenssons. Inte alla som har råd med dubbla boenden direkt. Men vi erkänner villigt att det låter ganska mysigt att kunna dra sig undan på det där sättet.


Vi bjuder istället på ett relationstips i budgetnivå - bjud på sovmorgon eller frukost på sängen.


Flirtiga ögon


Vad sägs om dessa kontaktlinser pyntade med Swarowski-kristaller? Vi hittade dem hos Catya och kontaktlinserna är designade av Anthony Mallier. Pris: okänt.

Smart Dominika

Nu har Dominika plockat bort inlägget som vi skrev om nedan. Rätt beslut tycker vi!

Åh en sån adventskalender!


Detta måste ju vara 2000-talets sötaste adventskalender! Vi hittade den på Modettes Inredningsblogg och den finns att köpa hos Etsy. Tänk om någon snäll själ kunde köpa en sådan åt oss och fylla den med fina små presenter varenda morgon!

Dominika outar sitt bloggtroll

Dominika outar en man på sin blogg idag, en man som trakasserat henne via kommentarer i bloggen och på andra ställen, kallat henne diverse fula saker och spridit lögner. Hon hänger ut honom med namn, telefon och personnummer. Killen ifråga är arbetslös, har psykiska besvär och bor hemma hos sin mamma i förorten.

Vi förstår att Dominika är arg, SKITFÖRBANNAD, men vi tycker inte att det är särskilt klokt att publicera uppgifterna på sin blogg. Mannen i fråga är sjuk, och vem vet vad han själv kan ta sig till, eller vad någon annan kan göra mot honom. Dessutom kan Dominika själv åka på att betala ett fett skadestånd till honom, och det vore ju verkligen onödigt!

Alexander Erwik har även han förföljts av samm snubbe, men han väljer att inte publicera några personuppgifter då mannen ifråga ej är dömd. Klokt tycker vi!

Kenza tillbaka i de vanliga hjulspåren

Kenza är tillbaka från avstickarna till pojkvännen och till MTV-galan. Det märks. Blogginläggen har återigen det innehåll som de är kända för - dvs. ingenting.

Elita flyttar - igen

Nu flyttar Elita Löfblad sin blogg - IGEN! Vad är det med kvinnan? Om varje bloggflytt även innebär en inkomstökning så lär hon ha rätt många guldtior i madrassen vid det här läget. Numera återfinns hon på Nattstad.se.

Härliga doftljus


Hos Proforma hittar vi ett tips om fina doftljus. Ljusen finns i olika storlekar, dofter och färger och går att köpa hos Yankee Candle.

Kissie - feminist och inte rasist

Kissie fortsätter att svara på frågor i sin blogg. Vi får bland annat höra om den rasism Kissie utsattes för när hon gick Engelska skolan, för att hon var blond och blåögd.

"Vi elever som tex hade ljust hår och ljus hy var konstiga för att vi ville gå där - det är vad dom andra eleverna tycker och jag som många andra såg det som rassistiskt, något jag är väldigt starkt emot!"

Skadar nog inte att vara extra tydlig på den punkten.

Kisse berättar också att hon är feminist, att hon inte röker, och att hon gjort ett bröstingrepp av något slag. Intresseklubben noterar.

Låt våra barn få växa upp utan fylleri

I Korvasbloggen skriver pappan Daniel om sitt liv som pappa. I hans blogg hittar vi idag en del kloka ord gällande debatten om amning och alkohol är en ok kombination eller inte.

Han skriver: "Vad det handlar om är att man inte ska vara packad med sina barn, och det måste ju gälla såväl pappor som mammor. MEN DET HAR INTE ETT SKIT MED AMNING ATT GÖRA!"

Huvudet på spiken. Man ska inte vara packad, eller för den delen berusad, med sina barn.

En som inte delar Daniels åsikter är Fotbollsfrun. Den annars så vettiga och bra kvinnan skriver idag en del lustigheter i Aftonbladet. "Barnmorskor ska stå på ofödda och nyfödda medborgares sida i alla lägen och "vin till middagen" som det så oskyldigt heter är inte barnets bästa". Tillåt oss småle. På vilket sätt är det dåligt för barnet?

Alltommat.se kan man läsa en annan lustighet. En barnmorska som när hon fick tycka till om livsmedelsverkets rekommendationer sa: "Det är nog bra för alla att ta en vit period ibland". Tillåt oss dra ordentligt på smilbanden. Visst är det sant att vita perioder säkert är bra, Men det är väl knappast ett vettigt argument i den frågan som det nu gällde...

Nästa lustighet hittar vi  i Aftonbladet. Barnmorskan Lisbeth i Luleå har valt att på sin mottagning inte tillhandahålla de brochyrer om alkohol och amning som livsmedelsverket ger ut. "Sådant beställer jag inte. Jag har brochyrer som är vettiga", säger Lisbeth. Tillåt oss brista ut i skratt. Vem är hon att sålla vilka fakta nyblivna föräldrar ska få ta del av och vilka som ska hemlighållas? Kinas president??

Inget barn borde tvingas torka spyor efter sina föräldrar. Eller sköta småsyskonen när föräldrarna slocknat. Eller gömma sig i garderober när föräldrarna har fyllegräl. Varje barn som tvingas uppleva sådant är ett stort misslyckande. Ett misslyckande för hela vårt samhälle. Och ett svek från de grannar, vänner, lärare som ser och anar, men inte vill störa och gripa in.

Men att undanhålla sanningar för föräldrarna är inte rätt väg att gå. Att föräldrarna äter middag och dricker ett glas vin skadar inte barnet. Inte ens om det är mamman som dricker vinglaset. För det gör faktiskt ingen skillnad för barnet vem som druckit det. Men den sanningen vill Lisbeth från Luleå undanhålla sina patienter. I sann Kinesisk censur-anda.

Barnmorskornas motiv till sitt handlande må vara ädelt (de vill väl se till att barnen i alla fall får sex månader med en nykter förälder). Men det har nog inte så mycket effekt. De som mest skulle behöva följa nollrekommendationen skiter antagligen fullständigt i barnmorskornas råd hur som helst...

Likväl som de flesta föräldrar gör allt som står i deras makt för att ge sina barn det bästa. Om de dricker ett glas vin betyder det nog inte att de inte kan klara sig utan, eller inte klarar av att avstå "ens en så kort tid som amningen pågår". Det beror nog snarare på att de känner sig förvissade om att det inte skadar barnet. Skulle det däremot vara skadligt för barnet skulle nog de flesta avstå. Likväl som de gladeligen skulle avstå att äta både godis, fika, goda middagar och färska frukter under den tid som de ammar - om något av detta hade varit skadligt för barnet.  

Vårt förslag:

Låt livsmedelsverket fortsätta ge ut rekommendationer som bygger på fakta. Och låt den som vill ta del av dessa få göra det. Låt barnmorskorna istället ge ut egna rekommendationer som bygger på andra typer av fakta. Kanske det självklara: "Både mammor och pappor bör låta bli att vara fulla med sina barn."? 

För inget barn borde behöva se mamma eller pappa packad, eller för den delen berusad...


Vem vill träffa Hitler?

Olle Hallberg är en favoritbloggare, han skriver både roliga och läsvärda inlägg. Idag handlar det om en av människosläktets mest ställda hypotetiska fråga: "Om du fick träffa en person, död eller levande, vem skulle det vara?"
Och hur det alltid är nån sjuk jävel som svarar Hitler.

Och det brukar motiveras i stil med:


"Näe men jag skulle tycka att var intressant att se hur han var som person, och se hur han tänkte och så..."


Men hallå i blåbärsskogen eller?
"Se hur han var som person"...


Läs fortsättningen här

Vi ställer samma fråga här - vem skulle DU helst vilja träffa?
Vi skulle nog välja Jesus, vore spännande att få se vem mannen bakom Boken var.


Snyggt från Culture

Hos Petite d'Lish kan vi läsa att Sid and Sally, som enda svenska webbutik, börjar sälja det danska märket Culture. Den här ursnygga koftan kostar 699:- .

Egoina + Kjell Bergqvist?

Vi drar till med en rubrik i bästa Hänt Extra stil, men man kan ju inte låta bli att undra varför Egoina har tre bilder av Kjelle i sin partyväska? En bild, okej, men tre? Tre!


Kissies porrtomte

Det duger inte med en gammal hederlig tomtefar till Kissies julfest, utan en livs levande porrtomte kommer hon att ha. Hon frestar med en bild på Fredrik Ljungberg, men vi tvivlar på att han ställer upp.

Linda Rosing stolt över tittarsiffrorna

Linda Rosing meddelar stolt att 560.000 tittade på hennes medverkan i Sanningens ögonblick igår. Men programmet bestod ju nu inte bara av henne utan av en annan [insert valfritt substantiv här] också.

Det är ju himla bra siffror med tanke på att Skansen Akvariet med aphuset endast kommer upp i 250.000 besök. På ett helt år.

Fadde tillhör de 33% av Sveriges män som drömmer om Linda Rosing

I bloggen "I Cattas lilla värld" grubblar Catta på hur det ska gå för Fadde med hans nya förhållande. Enligt Aftonbladet har Fadde (som är tillsammans med en Sandra) sagt att han inte har kommit över Linda Rosing. Att han fortfarande älskar henne. Vi tror som Catta, att det uttalandet knappast kan kännas bra för Sandra...vad hon än säger om att det är ok.

Det vi annars reagerade på i Aftonbladets artikel är att de patetiska bilderna (föreställande Fadde som smyger upp och spänner sig vid sin glamourmodell, samtidigt som hon fotograferas till sitt  CV) verkar ha skickats till tidningen av paret själva? (Rätta oss om vi har fel.) VARFÖR skickar man in sån skit till en tidning? Och varför säger man samtidigt om sitt förhållande: "Vi tar det lugnt, avvaktar och ser om det ska hålla. Vi har ju barn båda två. När man har ett förhållande som uppmärksammas i tidningarna så får det inte gå för fort."?
 
Och vi som trott att det var Linda som låg bakom den enorma exponeringen av hennes och Faddes liv tillsammans.

SUCK


Blondinbella väljer och vrakar i Elloskatalogen...eller inte

Eftermiddag i radhusområdet. Karln i huset steker älgköttet (från 12-taggaren som han sköt förra månaden). Hustrun bläddrar i Ellos senaste katalog. Hon har lite svårt att bestämma sig för om det ska bli en "moderiktig tunika" för 149 kr eller en "trendig klänning" för 199 kr. På köksbänken står påsen med snabbkaffe som de handlat på Coop tidigare på dagen. De tänker njuta av en kopp efter middagen och...

Oj. Blev lite fel där. Det var visst Storstadspojken som tillagar älgfärsbiffar medans hans sambo Blondinbella har problem med att välja fadderbarn. Och drycken var Rooibos Champagne. Inhandlad på NK.

Förr eller senare?

Kissies - Festplaneringsbloggen

Kissie fortsätter att planera inför den stora julfesten. Nu är det klänningsval som är på tapeten.

Vi röstar på den lila.

Utställning för kreativa bloggare

På den fina bloggen juniform kan alla bloggande fotografer, sömmerskor, illustratörer, grafiska designers och andra som gillar att tillverka saker för hand anmäla sig till en utställning. Alla deltagare får ge in ett fotografi föreställande det föremål de vill deltaga med. Av dessa görs ett collage som deltagarna kan visa upp på sina bloggar. Och roligast av allt -alla är "vinnare" och får varsitt av de deltagande bidragen som en tidig julklapp. Det kommer att göras en lottdragning om vem som skall skicka till vem.

Men det gäller att skynda sig, anmälningstiden går ut den 11 november.

Jättekul initiativ tycker vi!


Kenza snäste av Jared Leto

Kenza verkar ha haft det roligt på EMA-galan, men på efterfesten gjorde hon en missbedömning och snäste av Jared Leto. Hon trodde han var ännu en i raden av sliskiga killar/män som så många andra där på galan, men när hon blev uppmärksammad på vem han var, var han inte alls sliskig. Så hon bad om ursäkt.

Där ser man vilken skillnad kändisstatus kan göra.


Dominika och Miss Inga skaffar barn ihop

Dominika berättar i dag att Miss Inga flyttat in hos henne, och att de planerar att skaffa barn ihop. Med insemination då. Undrar vad hennes Christian, som inte vill ha barn med henne, egentligen tycker om detta? Dominika kallar honom fortfarande för sin "karl" så han verkar ju inte vara ute ur bilden i alla fall.

Tävling- Vinn vintermyspaket!

Snart är julen här. Men innan tomten kommer så har vi några mörka och rätt trista veckor framför oss. Vad passar då bättre än lite mys inne i värmen?

Vinsten i vår tävling innehåller allt ni behöver för en riktig myskväll under en filt i soffan:

Mörk choklad från Anthon Berg
Lövtunna hjärtan från Marabous limited edition av Noblesse
En frukt- och chokladblandning från Fazer
Smultronte från Forsman tea
Ett vackert stearinljus
Två snygga prydnadshjärtan (tovade?)

För att vara med och tävla lägger ni in bilden (ovan) i ett inlägg på er blogg och länkar till tävlingen. Sen gör ni en kommentar till vårt inlägg så vi vet att ni är med. I kommentarer ska det finnas en länk till inlägget i er blogg.

Tävlingen pågår till den 25 november kl 18.00. Vinnaren kan altså få paketet lagom till första advent. :)

Lycka till!

Läckra retroskålar

Hos Design & Inredningsbloggen kan man ofta hitta snygga prylar. I dag tipsar bloggen om de snygga Robex-skålarna. Finns att köpa i "House of Jammis" webshop. Skålen på bilden ("klöver") kostar 169 kr och finns i flera olika färger.

Natacha svarar på frågor

Natacha svarar på bloggläsarnas frågor och vi får bland annat veta att hon inte röker och att hon vet vad teckenspråk är.

Linda Rosings stora kändisskap

Idag skriver Linda Rosing att hon är trea på Stureplans innelista.

Motiveringen till att hon fått den placeringen är i korthet att 88% av svenska folket vet vem hon är och att "Utöver Kungafamiljen måste hon där med vara den absoluta mest kända person som det facto inte åstadkommit något konkret."

Linda Rosing är smickrad. Smickrad över att inte ha åstadkommit något?

Dessutom så har vi en upplysning till dig Linda. Att 88% av befolkningen vet vem du är behöver sorgligt nog inte innebära att 88% av befolkningen gillar dig/ser upp dig eller liknande. Det kan faktiskt vara så att 87% av  Sveriges befolkning vet vem du är enbart på grund av att ditt liv under senare år varit en sorglig löpsedelsföljetong. Och dessa 87% kanske känner medömkan eller förakt, snarare än beundran.

Kanske inte så mycket att bli smickrad över?

Stackars Linda

Kissies nystart

Igår funderade Kissie på att börja äta nyttigare. Det ser man tydligt på dagens middag. Hon har ju lämnat de onyttiga bitarna kvar. Resten var säkert nyttigt.

Emma Hambergs tv-experiment

Emma Hambergs tv gick sönder i flytten, och nu har familjen varit utan tv en hel vecka. Klättrar dom på väggarna? Nej, de tycker faktiskt att det är skönt. Nu har dom köpt ett gäng spel och experimentet fortsätter. Hur länge klarar dom sig?

Hur länge skulle ni själva klara er?
Vi tror att så länge man har dator och tillgång till internet så klarar man sig nog ganska länge....

Håller Pernillas stjärnstatus på att falna?

Pernilla Wahlgren berättar i sin blogg om ett misslyckat försök att boka julbord på East. Trots att hon presenterade sig som Pernilla Wahlgren fanns det inget ledigt bord den önskade kvällen. När hennes väninna ringde upp gick det dock alldeles utmärkt att boka.

Pernilla spekulerar själv i om hennes namn tappat sin dragningskraft eller om någon på East hatar henne. Så illa ska det väl ändå inte behöva vara.

Veckans guldstjärna v 45

Veckans guldstjärna går till en blogg som förtjänar den för sitt bidrag till att öka självförtroendet hos dess läsare. 

Den vinnande bloggen är - Tyra Sjöstedt, fotomodellen som bloggar om mode, shopping, resor, inredning, fest, vardag och sitt liv som modell.

Tyra Sjöstedt tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Tyra Sjöstedt är en vacker fotomodell som inte drar sig för att visa sidor av skönhetsindustrin som många av oss annars aldrig får se. Gång på gång visar hon upp verkligheten bakom den retuscherade fasaden. Och hon visar inte bara andra personer - utan även sig själv. Vad som ligger bakom hennes val att engagera sig i vad skönhetsindustrin gör med människors självförtroende, istället för att låta sin blogg bli en i mängen av mode/skönhetsbloggar, vet vi inte. Kanske det är detta som brukar kallas att både ha ett vackert yttre och ett vackert inre?

Dagens bloggtema

Idag verkar det stora bloggtemat vara - frågestund!

Flera är de bloggare som just idag ger sina läsare den stora äran att få ta del av bloggarens innersta hemligheter(?).

Natachas begäran om frågor har hittills resulterat i saker som: Det skulle vara roligt om du la ut bilder på dig du vet som för och efter bilder på saker du förändrat på dig själv, och hur beslöt du vad du vill fixa och hur mådde du för och efter?

Kissie har bland annat fått frågan: Vad tjänar du på din blogg?

Hos Bloggkommentatorerna finns frågor som: Har ni gett upp tanken på att jobba som lärare helt och hållet?

Vi konstaterar snabbt att vissa svar kommer att bli mer intressanta att läsa än andra...

Tvål + glass = Soapsicle


Lacoccinelles fina blogg hittar vi helt underbara tvålar som ser ut som glassar. Undrar om de doftar lika härligt som de ser ut att göra! Dessa får gärna ligga som paket under julgranen. Du kan beställa dem via kimandjason.com

Desmond Child flyttar till Sverige?!?

Efter gårdagens Idol börjar vi på allvar fundera över om inte Desmond Child inom en mycket snar framtid kommer att vara bosatt i Sverige. Karln jobbar ju med musik. Och för en som jobbar med musik måste ju detta land vara paradiset. Några hopplockade Idoler uppvisade igår på 90 minuter mer talang än vad Desmond hittills sett bland alla Idoler världen över. Och han var inte sparsam med lovorden. Rimligen borde han snarast flytta till vårt underbara land fyllt av talanger.

Fast...vi tror nog ändå att han överdrev sin entusiam lite grann. Eller ganska mycket. Visst var Idolerna duktiga igår, men...

På Kulturbloggen kan man läsa att Idolerna "överträffade sig själva" igår. Det håller vi med om. Däremot tror vi blogginnehavaren har fel när hon skriver att det "inte så förvånande att det var dags för Lars att lämna Idol, han är nog rätt trött på serien." Att Lars fick lämna Idol beror nog snarare på att tittarna var trötta på att ha honom i serien. Knappast någon "storskräll", som Aftonbladet kallar det.

Den som vill läsa allt om gårdagens program kan gå in på Aftonbladet.

Messi på fest

Att Messi var på fest igår kan man läsa på hans blogg.

"In i dimman"!

Vi tycker detta är en Sveriges svåraste bloggare att åldersbestämma.

Är karln en 35 åring som umgås med tonåringar? Eller är det en tonårskille som ser ut som 30+?

Obamabats

Min Inspiration tipsar om denna presidentnyhet. Som nyvald president måste man förstås ha ett eget typsnitt också. Obamabats heter det och är en dingbats-font. Det finns att ladda ner (gratis) hos Jeffdomke.com

Nilsabella kämpar vidare mot "Sveriges Brangelina"

Storstadspojken och Blondinbella kämpar vidare mot den ärofyllda titeln "Sveriges Brangelina".

Hos Blondinbella kan man idag läsa att den tidigare bristen på engagemang för världens fattiga (barn) numera är avhjälpt. Ett fint initiativ för barnen skull. Vi kan dessutom tänka oss att Storstadspojken gläds åt framstegen.

Nu väntar vi bara på hollywoodfilmerna och adoptivbarnen.

Alex Schulman är rolig på riktigt

Alex Schulman har för ovanlighetens skull lyckats vara rolig på riktigt. När Aftonbladet frågade honom om han äter torsk svarade han:

"Självklart äter jag torsk. Det gäller att passa på innan den blir utrotad."

Hahahahaha


Katrin Zytomierska in på djupet

Katrin visar upp en sida av sig som vi inte sett förut, en sida man inte ser av så många. Tack och lov.

Storstadspojken/Robinsonrobban

Storstadspojken är förkyld. Han stoppar pappersbitar i näsan. Stora pappersbitar. Han lägger ut bild på sig själv pyntad med dessa bitar till världens beskådan.

Man får tycka vad man vill om Storstadspojken, men han bjuder i allafall på sig själv.

Eller är han en stackars småstadspojke som har en sån hunger efter att få stanna kvar i rampljuset så att han gör vad som helst för detta? Döljer det sig inom honom en "Robinsonrobban-light" som världen ännu inte riktigt få se, men som bara väntar på att få blomma ut?

Någon som tänkt njuta av god ost i helgen?

"Tre tjejer i köket" tipsar om Morfars gästspel, ost smaksatt med päroncognac. Osten kommer från Falbygdens Ost och låter alldeles förträffligt god.


Kissies viktproblem

Kissie tycker hon är fet och vill gå ner några kilon. Skärp dig tjejen, tjock är väl något du inte är. Äta nyttigare är väl en bra idé, men inte för att du måste gå ner i vikt. Sorgligt om hon verkligen tycker att hon är fet. Hur ska inte hundratals andra unga tjejer som läser hennes blogg då känna sig?

Dessutom bjuder hon på ett leende. Det är ju verkligen leendet som är i fokus på den bilden.

Avklädd bloggdesigner/brandman

Få bloggar är så användbara för nybörjaren som vill piffa upp sin blogg som "Designadinblogg".
Här finns tips om hur man gör nästan allt man kan tänkas vilja göra.

Under senare tid har det även gått att se bilder på blogginnehavaren lättklädd i brandmannautstyrsel.

Gensvaret verkar ha varit stort för idag har han publicerat ännu fler bilder.

Numera är sidan alltså inte bara ett hett tips för den som behöver hjälp med sin blogg, utan även för den som gillar bilder på lättklädda brandmän. Som motvikt till det stora utbudet av "Barbies"...så att säga.


Barbie designar Barbie?

Natacha ska få designa en helt egna Barbie.

Ändamålet är behjärtansvärt. Så självklart hyllar vi projektet och hoppas att de får in många slantar!


Stilren julgransmatta


Den här snygga julgransmattan kommer från Rusta och den hittade vi i Marias Modeblogg. Stilren och snygg tycker vi, och en skön omväxling till jutevävsmattor med små tomtar på. Prisvärd också, endast 79:- och den finns i flera färger.

Snygg barntröja

På bloggen "Blomma åker vagn" finns inspiration till en barntröja med dekorsömmar och applikation.

Jättefin tycker vi.

Tjusiga halsband


Lilija tipsar om webbutiken Mihi.se som säljer smycken, väskor och accessoarer. Tycker man om rosetter och Hello Kitty är butiken väl värd ett besök!

Kärleken till sitt barn

Vimmelmamman skriver i sin blogg om sitt liv, innefattande den allvarliga sjukdom hon drabbats av och vad den gör med hennes vardag. Och om ångesten för att inte få finnas kvar. En stundtals gastkramande läsning.

Vimmelmamman skriver vackert och känslofullt. När hon om 20 år överlämnar utskrifter av bloggen till sin son kommer han att bli tårögd. Och förstå hur mycket en förälder älskar sina barn - även om han själv inte hunnit få egna (vilket nog oftast är en förutsättning för att kunna förstå kärlekens vidd).

Läs den fina kärleksförklaring till sonen som hon skrivit idag

Egoina är ute och cyklar

Egoina kör ett gammalt klassiskt cykelskämt.

Scar kommenterar:
HAHAHA, jag tröttnar aldrig på cykelskämten

Det är ju bra. Att det finns någon som inte tröttnat alltså. För det har vi gjort.

Cyklar i träd är ju faktiskt inte helt ovanligt dessutom...

Birro gör en Blondinbella

Marcus Birro som slutade blogga för en tid sen har nu börjat igen. Två veckor ledigt hade han. Ungefär lika länge som Blondinbellas uppehåll varade. 

Några övriga likheter finns knappast. Välkommen tillbaka Marcus!

En skäggig Madonna. Jaha?


Stoppa pressarna! Madonna har skägg! Eller nja kanske inte skägg. Men i alla fall några hårstrån. Eller är det ens hårstrån? Notsonice tycker i sin blogg att det ser ut som rynkor. Det kan vi nog hålla med om. Hur mycket vi än tittar och tittar på bilden så ser vi inget häpnadsväckande sensationellt.

Men Aftonbladet om ni läser det här så har vi ett avslöjande för er. Jättemånga kvinnor har hår i ansiktet. Särskilt kvinnor över 50. Ni skulle bara veta hur mycket det plockas och rakas och rycks i badrum runt om i landet. Hos era egna mammor och fruar, utan att ni kanske ens vet om det.

Skrämmande, eller hur?!

Mogi goes Gandhi

Mogi har blivit kontaktad av en läsare som har en sjuk lillasyster. Mogi blev väldigt berörd av detta och har nu inhandlat en present som hon ska skicka till lillasystern.

Vi tycker att det var en fin tanke. Och vi hoppas att lillasystern tillfrisknar snart.

Linda Rosing - om männen själv får välja

Linda Rosing har börjat blogga på Kanal5, med anledning av sitt nya tv-program på samma kanal. Idag berättar hon stolt att  var tredje man drömmer om henne.

I Expressen går att läsa: "Var tredje svensk man vill ha någon slags relation med tv-stjärnan. Var femte vill att det ska vara en kärleksrelation."

Vi undrar: Vad ingår i "någon slags relation " ? Vill man ha henne som bror, granne, chef eller vad? Och räknas mardrömmar också som drömmar?

Sanningen om Mia?

Monica Antonsson har idag lagt ut ett brev på sin blogg. Brevet uppges vara skrivet av den man som förföljer "Mia" i Liza Marklunds böcker ("Gömda" m.fl).

Monica Antonsson sysselsätter sig just nu med att leta "sanningen" om "Mia" genom att följa i hennes spår och intervjua människor längs vägen. Detta kommer sedan att utmynna i en bok, "Sanningen om de gömda".

Den som vill bilda sig en egen uppfattning om projektet kan gå in och läsa på Monica Antonssons blogg

En smal äppelpaj

Hos "Min lilla gröna"  hittar vi ett recept på en lätt äppelpaj som varken innehåller socker eller smör. Och ändå ser ut hur god som helst!

Måste testas!

Romeo och Julia möbler


De här annorlunda borden hittade vi hos Proforma. De är formgivna av Anna James och de är inspirerade av de fullklottrade murarna runt Julias hus i Verona. Hon har fotograferat klottret och sedan överfört det till möblerna.

Verkligen udda möbler som sticker ut! Hos Proforma finns fler av Anna James möbler till beskådan.

Nilsabella = Brangelina?

Storstadspojken skriver stolt att han debuterat på Stureplan i flickvännens fotspår och att de omnämns som "Sveriges svar på Brangelina" (enligt stureplan.se).

Vi tycker nog att det krävs en del till innan man kan börja jämföra de två paren, några Hollywodfilmer var, några adoptivbarn, och ett ökat engagemang för världens fattiga. Till att börja med.

Krig i bloggvärlden

Ett tredje världskrig har startat. Eller kanske inte ett världskrig men åtminstone en fight i sandlådan.

Kriget började med att en intet ont anande Fotbollsfru bloggade om den stora bonus som hennes sambo får för att han sparkar på en boll. Av de 180 000 kronorna tänkte sig Fotbollsfrun (som alltså är sambo) att 170 000 kronor skulle in på ett fasträntekonto. Säkert ett klokt investeringsval om man frågar någon kunnig. Tryggt och bra.

MEN, detta sågs inte med blida ögon av bland annat  Bloggkommentatorerna, som tyckte att Fotbollsfrun har för mycket pengar och antagligen inte vet hur det är att vara fattig. De skrev ett inlägg om detta. Ett inlägg (som hade en bismak av avundsjuka) och blev startskottet för kriget.

Fotbollsfrun blev minst sagt förargad av bloggkommentatorernas inlägg (med rätta kan man som utomstående betraktare tycka). Kriget var nu i full gång! Fotbollsfrun har minsann arbetat både på förskola och McDonalds, och bara för att hon just nu har pengar tänker hon inte bränna dem på att åka till Thailand och kolla in hålögda ormar. Och hon är "SÅ JÄVLA FÖRBANNAD".


Bloggkommentatorerna replikerar. Avundsjukan blir allt tydligare. "Om man kan spara 170000kr så har man uppenbarligen inga hål att stoppa pengarna i. Det var det folk irriterade sig på och det kan jag förstå. " 
Ja men då förstår vi...såklart man blir irriterad på folk som inte har hål att stoppa pengar i, det är ju en hemsk synd att inte ha det,...alla blir väl irriterade på sånt...eller? Inte.

Och nu tränger sig ännu en krigare in i sandlådan. Blogganalysen stormar in med näven full av sand och ropar att "avundsjuka gör en ful!".

Bloggkommentatorerna verkar lite irriterade och skriver att "nu kommer det en ny kommentator och lägger sig i det hela". (Varför fick dom inte slåss färdigt för sig själva?) Sen fortsätter dom skriva och det visar sig att det nog inte var just det här med Fotbollsfruns pengar som var hela problemet. Själva fotbollsfrun har ju gått och förändrat sig på ett sätt som Bloggkommentatorerna inte gillar. Hon har blivit för präktig. Hon vill inte ha barnen på dagis. Hon har rent av blivit Linda Skugge.

Fler Fotbollsfruar och Linda Skugge åt folket tycker vi!! Och må de leva lyckliga trots att de har mer pengar än oss.

 


Maxtid på dagis

Samtalsämnet hos många föräldrar har idag varit Inger Kochs förslag om att lagstifta om 5 veckors semester för alla barn samt max 40 timmars veckor på dagis. Vi tycker att detta är ett bra förslag, kanske inte tanken på att lagstifta om det, men vi tycker det är bra att det blir en debatt.

Visst finns det ensamstående föräldar som inte har något val än att jobba heltid, och vi ser inte att det här förslaget skulle kunna fungera för dem. MEN det finns många föräldrar som väljer att jobba heltid för att istället kunna konsumera och göra karriär. På bekostnad av sina barn.

Det finns lagar som reglerar arbetslivet, med avtal och regler för arbetstider som arbetsgivarna måste följa. Men för barnen finns inte något sådant regelverk. Det vore kanske inte så dumt att ha en maxtid på 40-45 timmars vecka eftersom många föräldrar inte verkar kunna tänka själva.

Veronica skriver ett klokt inlägg i sin blogg, där hon till stora delar håller med om förslaget. "Så lyssna lite då och då på er förskolepersonal som har ont i magen av att se de små vara där så mycket som de är."

Vi skulle hellre se att man införde stämpelur - Nuddis - på förskolorna - något som fanns på många håll för några år sedan, men nu verkar avskaffats i de flesta kommuner. Finns det fortfarande kommuner som använder sig av det? Då stämplade man in och ut sitt barn, man betalade en fast grundavgift och sedan en rörlig del som man själv kunde påverka.

Då skyndade sig minsann föräldrarna till dagis för att hämta sina barn så snabbt som möjligt och därigenom få en lägre avgift. Då valde man att hämta sina barn innan man gick och handlade, istället för som nu att man kanske hellre lämnar kvar barnet tjugo minuter extra för att få uträtta sina ärenden i fred. Bättre med morot än piska tycker vi!

Läs Fotbollsfruns krönika om ämnet! Som vanligt har hon kloka åsikter.

Kissie planerar framåt

Idag skriver Kissie en lista med saker hon ska göra när hon fyller 18.

Vi fastnade särskilt för punkt 2: "Hemlig kropps-ändrig (inget drastiskt)"
Då lär det ju inte vara hjärntransplantation i alla fall..... :)

Smycke till förmån för bröstcancerforskningen


JennyK
(som för övrigt har en mkt fin blogg med massor av bra tips!) skriver om detta vackra hängsmycke i silver - DEX.

Det är formgivet av Myrica Bergqvist och säljs till förmån för bröstcancerfonden. Det finns att köpa bl.a hos Designonline.se. För varje sålt smycke går förtjänsten oavkortat till bröstcancerforskningen.

Kenza byter blogg

Nu är Kenza i Liverpool för att jobba med MTV Europe Music Awards. Under de närmaste dagarna kommer hennes blogg inte att uppdateras, istället skriver hon i en speciell EMA-blogg.

Vi gissar att det kommer att stå mycket om Tokio Hotel i den bloggen...

Smart verktyg

Room and serve hittar vi ett tips om Speedheater - ett smart verktyg för hemmafixare. Den kan bland annat användas till att ta bort färg och till att torka ur fukt ur trä. Perfekt vid möbelrenovering, fasadmålning, renovering av fönster m.m.

Blondinbella - partypingla?

Blondinbella har ju noggrant berättat att hon inte är någon party-tjej (hon gjorde ju bort festarlivet då hon var 14 år) och att hon inte kommer att börja hänga ute mycket bara för att hon fyller 18 år.
Vi får se hur det blir med det. Just idag verkar i allafall suget finnas...

(Om nu inte inlägget tillkom i reklamsyfte?)

Spännande kokboksserie

I bloggen Salt & peppar läser vi att Expressen kommer att ge ut en kokboksserie på temat "Smaker från hela världen".
Varje vecka (i 20 veckor) kommer det att gå att köpa en bok i serien tillsammans med tidningen.

Roligt tycker vi som gillar kokböcker! :)


Glädjeyra i bloggvärlden

Barack Obama, med rötter i Afika och Asien, är vald till USA:s näste president. Detta är något som möts av glädje på många bloggar.

På många unga tjejers "kändisbloggar" finns valet omnämnt. Blondinbella är så lycklig att hon t.o.m grät under Obamas tal. Natacha utropar "Jejejejeje!!" och är glad över att USA "äntligen fått en riktig president." Hon hade till och med skrivit Obama på sina händer. Den "nya" uppstickarbloggaren "Tyskungen" firar i sin blogg med ett litet musikstycke som belyser ett och annat om oss svenskar...

Självklart diskuteras valet flitigt även på andra typer av bloggar.  Många bloggare skriver om hur valutgången kommer att påverka världen runt omkring USA. Att det är en seger över rasism är de flesta eniga om. Obamas enda egenskap är ju dock inte "att vara svart". Han har ju en karismatisk person och förhoppningsvis en duktig politiker och ledare. Peter Soilander skriver i sin blogg: "Världen kommer helt enkelt bli mer spännande att leva i med en modern, karismatisk och svart president i världens enda supermakt."

Om man går över till en "tyngre" bloggare så har Carl Bildt självklart kommenterat valutgången. Han konstaterar att USA återigen visat sig vara "möjligheternas land", att Obama, "med ordet i sin makt har kommit att ge den amerikanska drömmen ny kraft."


I bloggen "PromeMorian" hyllar Jonas Morian Obama och skriver "För jag ser det verkligen som en seger. En seger för Barack Obamas budskap om hopp och förändring. En seger för människor som länge känt sig utanför den amerikanska politiken och hela det amerikanska systemet. En seger för alla som känt att det nu får vara slut på Bush-eran och dags för något nytt."

En blogg där de stora glädjeyttringarna uteblir är apg29. Blogginnehavaren tycker dock inte att det självklart skulle ha varit bättre om Mc Cain vunnit. Han anser att människor ofta inte går att lita på och skriver att "Därför har jag gjort mitt val för länge sedan: Jag har valt Jesus och har honom vid rodret för då blir man aldrig besviken!".

Åsikterna om valet är många, men de flesta bloggare verkar vara glada över att Obama vann. Någon riktigt negativ bloggare har vi ännu inte hittat. De flesta som är skeptiska anser ändå att Obama åtminstone var ett bättre val än Mc Cain.

Det är inte bara sveriges bloggare som firar idag. Det är många människor världen över som känner glädje över valutgången, och lägger sitt hopp om en bättre framtid till Obama. Som Carl Bildt skriver, "Obama möts - i sitt eget land liksom i världen i övrigt - av förväntningar som kanske ingen annan amerikansk president i modern tid. Han har skaffat sig ett mycket starkt förändringsmandat - vars styrka i sig kan komma att innebära en utmaning när verkligheten mer konkret skall hanteras."

Vi hoppas att han klarar av att leva upp till de stora förväntningar som nu finns på honom, Gissningsvis känner han sig i allafall lite pirrig och nervös nu när det är svart på vitt. Han kommer att bli världens mäktigaste man. En lång period av hektiskt "röst-raggande" är över. Han vann. Och kanske får han idag en stund eller två till att i lugn och ro reflektera över vad detta kommer att innebära för honom (vilket han för övrigt säkerligen gjort både en och flera gånger tidigare).

Avslutningsvis undrar vi när vårt "fina demokratiska lagom-land" kommer att var öppet nog för en svart statsminister? Öppet på riktigt alltså, inte bara i tanken och teorin. Tankar och teorier har en förmåga att kunna fortleva länge som fina och vackra murar runt den bistra sanningen -att verkligheten kanske ser annorlunda ut?

(För den som vill läsa mer om valet rapporterar media självklart flitigt. Ett stort antal artiklar finns hos Aftonbladet (+ om det redan kända talet), DN och SvD.)


De perfekta kvinnorna på familjeliv.se

Notsonice skriver i sin blogg om fördelningen av hemmaarbetet då en förälder jobbar och en är hemma med barnen. (Detta apropå vad Terri Herrera Eriksson skrivit i Aftonbladet idag angåendeatt hon vill skicka sin man på kurs.)

Notsonice skriver flera kloka saker.

Det vi reagerade på är att hon märkt vad som försigår på familjeliv.se. Alla som någon gång besökt den siten har nog sett det enorma utbud av perfekta hemmafruar som finns där. Som Notsonice skriver: "På familjeliv.se läser man ofta om dom såkallade hemmafruarna. Dom städar kliniskt varje dag, lagar mat till mannen och tar hand om ungar."

En stor tävling pågår dygnet runt på den siten - vem är bäst på att hinna städa, göra massor med pyssliga scrapbookalbum, sy snygga retrokläder tillbarnen, shoppa snygga retrokläder till barnen, dricka chailatte med andra föräldralediga, koka pure till bebisen och helst också ha ett fint hem inrett med bara vita föremål. (OBS! De ska vara vita trots att det finns tre barn under fyra år i huset) (OBS igen! Det får inte ligga leksaker på golvet när den snygga inredningen fotograferas).

Det är ju ganska konstigt att tävla i denna grenen tycker vi och utdelar en liten suck över de kvinnor som satsar så mycket energi på att visa upp vilken underbar städerska/inredare/sömmerska/kock - allt på en gång - de är.


Koppar med klass


Har ni sett så ljuvliga tekoppar! De kommer från Zara Home och vi hittade dem i Modettes inredningsblogg. De här åker direkt upp på julklappsönskelistan. Tänk att få dricka sitt kvällste från någon av dessa skönheter!

Discokula

Detta läckra läppglans i discokula-förpackning hittar vi på Petras Egokick. Finns på H&M för en billig peng!

Dominikas originella skönhetstips

Dominika Peczynski har gått på skönhetsklinik idag. Lite Restylane. Lite kemisk peel. Och som grädde på moset lite spermakräm. Det verkar som att naturligt vacker är ett minne blott nuförtiden.

Vit månad för Uggla

Magnus Uggla satsar på en vit månad. Efter två dagar är han euforisk och känner sig pigg och stark. Som en ny man. Ska bli spännande att se om han klarar hela månaden eller om fredagsdrinken frestar.

Söta trosor

       

Kelly tipsar i sin blogg om dessa söta trosor som chique.se säljer. Trosorna går i färgerna ljusgrön, ljusgul och ljusrosa. De är dekorerade med volanger, små bollar och strasstenar och kommer i en söt ask med tre stycken lådor.
Kostar 219 kr.

Mogi goes hindu

Mogi har räddat liv, och inte vilket liv som helst utan en stackars mygga som höll på att dö inne i hennes badrum. Som den rådiga kvinna och djurvän hon är såg hon raskt till att återuppliva den genom att blåsa på den och torka den med tops och lambi toalettpapper.

Tio minuter tog det, sen kunde myggan flyga iväg av sig själv. Det är stort. Mogi berättar själv om den känsla av värme och glädje som fyllde henne: tror knappt en förlossning kan toppa den.

Åh vilken strumpa!!

Sporty spice (inte en av Spicegirls dock) blogg kan man läsa om en strumpa som ser alldeles underbart mjuk och skön ut. Tänk att ha såna nu när kylan kommer.

Företaget som säljer strumpan heter Nononsense.

För den som gillar dofter så säljer dom även "Aromatherapy socks". :)

Kloka ord från Blondinbella

Blondinbella har sett på Halal-TV och tycker till.

"Gör ett program istället där man visar talanger i vårt land! Gör en dokumentär om invandrare som har nått sina drömmar, visa på nyheterna när det händer något bra i invandrartäta kommuner. Visa inte bara skiten!"

I och med detta finns det något som vi håller med henne om. Vi tycker det är kloka ord som förjänar en plats som dagens inlägg hos oss.

Det finns så många duktiga människor i invandrartäta områden. Människor med talang och människor som lyckats. Lyckats trots att de har så mycket svårare att ta sig fram än de som föds i andra områden, med  andra förutsättningar och möjligheter. Men, så länge det inte innebär att man blundar för de problem som finns, så är nog bra att faktiskt även visa upp allt det positiva också, och inte bara fokusera på det negativa.

Att laga mat som en glamourmodell

I dag kan man ta del av Natacha Peyres eget recept på köttfärssås i hennes blogg.

Natacha skriver att alla brukar gilla den. Ja det var ju en skräll så fullproppad med glutamat som den är. Förutom massor med buljong så kastar hon i den gamla "70-talskryddan" aromat. Vi som nästan trodde att Aromat inte finns längre...det var så länge sedan man såg den i dessa "anti-glutamat-tider".

Natacha själv brukar göra ett storkok så att hon har att värma upp köttfärs de dagar då hon inte hinner laga mat. Det är ju förståndigt.

Hjärta och smärta hos Kenza

Nu har Kenza kommit tillbaka till Sverige. Som väntat så är det inget hon trivs med. Stackarn.

Lip Cushion från Jelly Pong Pong

Bjooti
tipsar om ett läppbalsam från Jelly Pong Pong som verkar vara en höjdare. Doftar gott, ger mjuka läppar - och har dessutom en supersöt förpackning.

Finns att beställa hos asseccora.se.

Blondinbellas kickerliknande pojkvän

Storstadspojken må ge sken av att vara en snäll norrlänning.

En småstadskille som vill smälta in i flickvännens umgängeskrets. Som vill vara en "riktig stureplanskille".Som kämpar, men oftast med humor och med glimten i ögat. Lite av en mammas pojke... Helt harmlös.

Men nu börjar en annan bild tona fram. När Storstadspojken var 19 år köpt han en jacka som han anser vara en "kickerjacka". Och han döper sina bilder till sådant som "fitthora".

Vad säger fina flickvännen Blondinbella om detta? Uppskattar hon att gå i sin päls bredvid en kille i "kickerjacka" när paret promenerar runt på djurgården? Uppskattar hon hans språk? Vi undrar...

Piffig scarf


Denna schyssta scarf tipsar Käthe om. Den är i siden och kommer från Asos.

Kissie - bara 17 och inte åldersförvirrad

Skönt att hon har koll på siffrorna. Nu förklarar hon på bloggen hur det ligger till. Åldersgränsen gäller bara för alla ANDRA. Inte för henne. Skönt. Då vet vi.


Kissie - bara 17 och åldersförvirrad

Idag meddelar Kissie att det tyvärr blir åldersgräns på 18 år på hennes julfest, p.g.a att det kommer serveras alkohol.

Undrar hur hon tänker då, hon blir ju själv inte 18 förrän i april? Gäller förbudet även henne så hon kommer stå utanför i kylan, med näsan tryckt mot fönstret och titta på medans alla som har åldern inne festar och har kul? Eller har Kissie helt enkelt glömt bort att hon bara är 17?

Salt & Peppar

De här roliga salt- och pepparströarna hittade vi på Isas blogg. De finns att köpa på Juniform där de kostar 375:- st. Grymt coola!

Rolig tävling

Hos Design & Inredningsbloggen hittar vi ett tips om en rolig tävling.

Tävlingen går ut på att hitta Sveriges fulaste kontor.  Vinnaren får en makover av kontoret. Kul idé tycker vi, det finns ju så många fula och trista kontor här i landet.

Sophies smycken

Trendbloggen på Hus&Hem tipsar om dessa snygga armband från Sophie by Sophie. Snygga och lättburna, men vi gissar att prislappen är rätt hög, med tanke på vad Sophies smycken brukar kosta.

Mardröm eller dröm?

Det verkar som att Blondinbella har drömt i samma banor som det vi skrev om igår.

Än så länge har hon och vi inte samma syn på vad som är postitivt och negativt...

Eller är det kanske så att hon själv börjat drömma om en annan typ av liv? Utan att ens våga erkänna det för sig själv?

En ny Idol?

Vi ser att bloggerskan Charlotte, som vi tidigare skrivit ett inlägg om och suckat åt, numera lägger upp sånger på sin blogg (Snigelbebis).
 
Oavsett om detta är något hon tänkt göra länge, eller om hon lyssnat på vårt förslag att göra bloggen lite mer personlig, så tycker vi att förändringen har gett bloggen ett lyft. Från dussinblogg till något lite mer eget i allafall.

Hon sjunger bra och vi önskar henne lycka till med det!

After eight & kladdkaka - en oslagbar kombination?

Malin Nestors blogg hittar vi ett recept på en kladdkaka med After eight i. Det receptet måste ju givetvis tipsas om. Det låter ju helt gudomligt gott!

Pizzadansen

Blondinbella skrev ju idag i sin blogg att hon ska bli sambo med sin pojkvän på riktigt. Ett skäl till det beslutet var att de har så roligt tillsammans.

Vi förstår ungefär vad hon menar.

Blondinbella blir sambo

Idag skriver Blondinbella att hon och Storstadspojken ska bli sambos på riktigt. Hon har ju tidigare tänkt bo ensam men har alltså ändrat sig. Hon vill leva sitt liv med honom.

Vi väntar nu bara på den totala omvändningen i Blondinbellas liv. Då hon blir allt det hon själv har föraktat. Blondinbella, ung tvåbarnsmor. Bosatt i ett radhusområde en bra bit från stureplan (typ i norrland). Helt lämnat "kändis- och glamourlivet". Hoppat av storstadshetsen.

Och lyckligare än någonsin :)
 
Hon verkar ju trots sina endast 18 år ha stressat runt nog mycket för en livstid. Så nu unnar vi henne radhusliv i Ö-vik.

Dagens ingrepp

Stina-Lee har sprutat in juvederm i sina läppar. Vi är lite förvånade över att just hon valde att göra en sån sak. Än så länge är hon ju dessutom snyggare på förebilderna än på efterbilderna, men svullnaden kanske går ner så att det blir bra?

Men tyvärr...vi tycker att den typ av likadana läppar som många tjejer nu skaffar sig...på något sätt ofta ger ett lite korkat uttryck i ansiktet.


Radio med stil

Hem och Lycka tipsar idag om denna lilla skönhet som heter Tivoli Audio Pal. En behändig, bärbar, liten radio som passar perfekt i köket. Det uppladdningsbara batteriet räcker i 20 timmar. Den finns att köpa hos Bagaren och Kocken, och finns i flera olika färgvarianter.

Farbröder med åsikter om kvinnors kroppar finns det många av

I bloggen apg29 skrivs det ofta och mycket. Och med starka åsikter om både det ena och det andra. Säkert både kloka saker och saker som är mindre kloka, som på de flesta bloggar.

Saken är den att blogginnehavaren skriver långa inlägg utan att ha gåvan att trollbinda eller ens skapa intresse. Vi har faktiskt inte orkat läsa ett enda av hans inlägg till slutet, utom detta - som handlar om aborträtten (angående Aftonbladets artikel om abortmotståndare i USA).

Blogginnehavaren är emot fri abort. Mycket mer än så orkar vi inte ta till oss av texten, men det handlar i alla fall om de gamla vanliga standardargumeneten. Vi håller inte med honom, även om vi tycker att det är en väldigt svår gränsdragningsfråga när aborträtten faktiskt tangerar den tidpunkt då liv går att rädda om barnet föds för tidigt. Men att helt förbjuda tidiga aborter, aborter som det i vissa fall ligger en exempelvis en våldtäkt eller sjukdom bakom, det är inte rätt. Och ingen gammal farbror ska få ta det beslutet åt alla de kvinnor som berörs.

Vi drar en lättnadens suck över att denne blogginnehavare inte är en lika bra skribent som exempelvis Tyskungen är. För om han hade varit det skulle han kanske ha fått med sig någon på sina dumheter...

Vedkorg med stil

Den här snygga vedkorgen, Woodbag, presenterar Kix Koll på sin blogg. Den kommer från Maze Int och är ett läckert alternativ till de mer traditionella spån- eller kopparkorgarna som vi är ordenligt trötta på.

Kissie planerar för fullt

Kissie verkar planera för fullt inför sin lilla julfest. Det är många svåra beslut som skall fattas. En viktig fråga är om hon ska åka Hummer limousine, eller kanske en Lincoln? Eller någon annan modell? Och ska limousinen vara vit eller ska den vara svart?

Eftersom Hummer är sååå 2007 så kanske en Nissan Micra vore ett originellt och bra val?

Coola prylar

Hos Stylissimo hittar vi ett tips på ett företag som säljer coola, ganska udda, lampor och andra saker. Kyouei Design heter stället, och de har försäljning via internet.

En av deras coola produkter är denna rislampa i skepnad av en glödlampa. Helt rätt på "rätt plats" tror vi.

Mer hud än kläder är en underdrift

Det är inte bara Engla som valt en vågad utsyrsel till helgens halloweenfestligheter. En av de mer vågade är nog Natacha Peyres. Hon skriver själv att "jag skulle vara 1800-tals kvinna men blev snarare en från bordellerna på den tiden, haha".

Våra historiekunskaper kanske inte är de bästa...men vi betvivlar att man ens på bordellerna hade på sig enbart en "underkläder" på 1800-talet?

Brokadklänning till nyårsfesten


Donnasandra
tipsar om denna snygga klänning som kommer från - Haléns! Ovanligt lyckat för att vara Haléns tycker vi.

En porrig Engla

Englas Halloweenutstyrsel är en klassisk vågad "sjuksköterske outfit". 

Fashion fades. Style is eternal.

Smarta Ponytailmössan

LissFit bloggar om denna vintermössa "Ponytail Hat". Himla smart och funktionell mössa, som vore toppen att ha på vinterpromenaderna!

Blondinbella sjunger Singstar

Blondinbella tar ju numera "helgledigt" från sin blogg. Den som vill följa hennes liv 24-7 behöver dock inte misströsta. Hennes pojkvän "Storstadspojken" redogör på sin blogg för vad hon gör under de bloggfria dygnen. I dag har han bland annat lagt upp en film föreställande när Blondinbella sjunger "Singstar".

Vi får hoppas att de bloggfria helgerna bara handlar om vila - och inte om att få ha lite privatliv.

Dagens ord: teorist

En av Sveriges bästa humorbloggare, Kissie, har en hissa och dissa lista idag. Hon dissar bl.a raggningsrepliker. Hon ger exempel på en riktig dålig en: "Oj vilka bomber, inte visste jag du var teorist!"

Undrar vad en teorist är? Eller menar hon terrorist? Eller menar hon teorist och hittar på en egen betydelse av skämtet i sitt huvud? Eller finns det ord som heter teorist, bara att det är vi som inte begriper det? Eller stavar hon bara fel? Hur som helst blev det två skämt i ett, Kissie - dubbelt så rolig!

Linda Rosing - alla tonåringars stora förebild??

I Linda Rosings blogg kan man idag återigen (det har varit en del sådana) läsa ett "beundrarmail" från en ung tonårstjej. Eller kanske snarare "dyrkarmail". Denna gång från Emma 14 år.

Emma skriver att hon ser upp till Linda. Att Linda är hennes förebild. Att hon faktiskt aldrig har haft en bättre förebild, Emma till och med älskar Linda.

Vi undrar om det är någon som driver med Linda? Eller driver Linda med oss? (det sista tror vi inte själva på då hon verkar för snäll för det).

Suck...

Björnbärsglass


Annika med Smaskens-bloggen bjuder på ett recept på björnbärsglass som låter både gott och spännande. Björnbär är en favorit som används alldeles för sällan tycker vi.

Budskapsarmband


Bloggen "Att ha det gott" tipsar om detta läckra armband med budskapen Inspiration, Joy och Hope ingraverade. Supersnyggt - och dessutom billigt. Endast 129 kr inkl frakt hos Betties Galleria!

Gynning siar om framtiden

Carolina Gynning har både självinsikt och humor, här visar hon upp bilder som stjärnfotografen Terry Richardsons tagit på sin egen mamma. Gynning konstaterar att det är hon sjäv om 50 år. Klockren analys säger vi!

Veckans guldstjärna v 44

Denna vecka går guldstjärnan till en blogg som förtjänat den dels för sin vackra design och dels för sitt innehåll.

Den vinnande bloggen är - Nygammalt, som är en blogg om inredning med inslag från gångna tider.

Nygammalt tilldelas guldstjärnan med motiveringen:
Med sitt öga för fina detaljer lyckas blogginnehavaren gång på gång presentera vackra föremål och inredningsidéer på ett sådant sätt att läsaren bara vill ha mer. Den som en gång har besökt hennes sida vill återkomma fler gånger. Bloggen har dessutom en enkel och funktionabel design där alla de vackra tingen, konstnärligt fotograferade av blogginnehavaren själv, väl kommer till sin rätt.

Kycklingklubbor med potatisgratäng

För oss har "börja nytt liv"-känslan som infann sig efter gårdagens godisätande redan börjat ebba ut. Det är ju fortfarande helg! Någonting gott måste man ju äta idag oxå. :)

Som tur är hittar vi ett recept på majskycklingklubbor med en riktig potatisgratäng på kakomatens blogg. Kycklingen kryddas med citron, vitlök och örtkryddor och enligt kakomaten doftar det ljuvligt. Det tror vi på.

Kanske blir det just denna rätt som står på våra bord ikväll? (Lax och bulgurpytten från Mollys hälsoblogg kommer även den att testas för den verkar riktigt god, men det får bli en vardag)

Skön golvkudde


Denna sköna golvkudde i läckra färger hittar vi i Roomservice-bloggen. Den, och beanie bagen i bakgrunden, kommer från Graham and Green. Kolla in deras hemsida för ännu mer inspiration.Bloggtoppen.se
RSS 2.0