Bloggriset viner - Bloggvärlden bävar

Vi läser hos Tyskungen att han instiftat ett nytt årligen återkommande pris - Stora Bloggriset. Och vi vet inte riktigt vad vi ska tycka om det hela.

I grund och botten försöker vi satsa på att lyfta fram det positiva - att leta upp de bra bloggarna - och inte främst driva med de dåliga. Men även vi ironiserar över andra. En "grundregel" för oss är dock att vi ironiserar bara över dem som själva "öppnat upp" för det. Vi skulle exempelvis aldrig driva med "okända Anna från Malmö" som skriver om sitt liv - oavsett hur dåligt hon än skriver - istället skulle vi låta bli att nämna hennes blogg.

Men sedan finns det ju de stora "kommersiella" bloggarna - som i viss mån "lever" på publicitet, även negativ sådan. Som säkerligen skriver vissa konstigheter fullt medvetna om att de kommer att få höra negativa saker efteråt. Bloggar som i mångas ögon är "dåliga" - men som har enormt många läsare just för att de är vad de är. Bloggar som i flera fall säkerligen drivs av personer som är fullt medvetna om hur de uppfattas - och som skulle klar av att skriva annorlunda om de ville - men har gjort valet att istället underhålla på det sätt de gör. Att  ironisera över denna typ av bloggar (och i viss mån över de stora kommersiella bloggarna överlag) kan enligt oss vara ok - det är på något sätt en del av spelets regler. Men inte ens då är det ok med vad som helst... Towes ord känns i dessa sammanhang både aktuella och kloka.

Vi gissar dock att flera av de som slutligen hamnar bland Tyskungens tio nominerade bloggar är personer som gärna vill ha den recension som utlovas till topp tre. Som struntar i att orden kommer att vara hårda - som tacksamt tar emot chansen att synas.

Så länge topp tio blir befriad från "okända Anna från Malmö" som skriver om sitt liv och gör sitt bästa men ändå är "dålig", så tycker vi nog att Tyskungens idé är riktigt rolig.

Den som vill nominera bloggar kan göra det i Tyskungens blogg.

Kommentarer
Postat av: Sill-Britt

Ja, risken är dock att det blir mobbing på just "Anna", i alla fall i kommentatörsfältet. Då blir det liksom inte lika roligt, alls.

Jag passade på att nominera Tyskungen själv, så han vet hur det känns.

2009-01-26 @ 10:03:36
URL: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar
Postat av: Towe

Jag tror (och hoppas) att iaf Tyskungen han själv har samma tanke som ni. Han kommer nog radera eventuella mobbingförsök. Tycker idén är rolig och om man ser till tex. Katrin Z som själv kan vara riktigt elak i sin blogg gör det ingen skada.

2009-01-26 @ 10:31:29
URL: http://cpmamman.blogspot.com
Postat av: Bloggtipsarna

Ja tyvärr verkar iallafall kommentarsfältet få en del "Annor". Det är trist.



Men vi tror, liksom Towe, att Tyskungen sållar bort "Annorna" när han utser de tio finalisterna.



/Bloggtipsarna



2009-01-26 @ 11:42:37
URL: http://bloggtipsarna.blogg.se/
Postat av: Tyskungen

Det kommer inte bli några Annor. Det lovar jag.



/Klaus

2009-01-26 @ 12:30:14
URL: http://www.tyskungen.se
Postat av: BaraJohan

Idén är ju hur klockren som helst. Lustigt att ingen kläckt den tidigare bara. Men övertygad om att det kommer bli hur skoj som helst med en massa glimten i ögat från Klaus sida.

2009-01-26 @ 12:56:04
URL: http://barajohan.wordpress.com
Postat av: Bloggtipsarna

BaraJohan och Tyskungen - Ja vi tror på just den här arrangörens förmåga att göra det bra och roligt. :)



/Bloggtipsarna

2009-01-26 @ 13:11:15
URL: http://bloggtipsarna.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vill tipsa dig om den nya gratis supersidan FREESTREET helt ny jättelätt att värva.



Du får presentkort från NELLY eller et SUPERPRESENTKORT där du själv kan välja butik.



Ta chansen helt gratis och jättelätt



http://www.freestreet.se/?r=135

2009-01-26 @ 13:35:13
Postat av: Cec

Rösta på Dennis för fasen!

2009-01-26 @ 14:50:26
URL: http://dennissuger.blogg.se/
Postat av: Katinka

Vill faktiskt ge en eloge till er Bloggtipsarna!

Bra skrivet ju. Att ni inte är elaka mot just Anna i Malmö är en av anledningarna till att jag tycker om er. Visst kan man driva lite med andra, men bara för att man är elak och skapar publicitet via skitsnack betyder inte det att man har en bättre blogg eller är en bättre skribent. Ibland kanske man också bör visa sina framfötter utan att gömma sig bakom elaka kommentarer och offentlig pajkastning i sin blogg.

Hurra för er och detta inlägg idag alltså!

2009-01-26 @ 14:53:40
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Sill-Britt

Jag tror inte just Klaus går på "Anna" (eller mig, det är ju det man är rädd för, JAG vill inte bli sågad och kräkt på) men det vore trist nog att hitta sig själv bland kommentarerna.

2009-01-26 @ 15:50:36
URL: http://www.metrobloggen.se/babiantuttar
Postat av: Kontorsråttan

Tyskungen är ute på djupt vatten nu. Även om han säger sig ha fingertoppskänsla, tycker jag inte att flera av de som nominerar har det.

2009-01-26 @ 20:01:07
URL: http://kommunhuset.blogg.se/
Postat av: Rimbloggen

Man kan vara elak på ett snällt sätt. Rimbloggen, exempelvis, där jag analyserar landets sämsta låttexter. Just nu kan du läsa om när Ingmar Nordströms tolkade Irene Caras Flashdance. Missa inte det.

2009-01-28 @ 20:52:43
URL: http://rimbloggen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0