Håller ni med Towe?

Towe, cpmamman, har skrivit ett tänkvärt inlägg om humorn av idag där så mycket går ut på att håna andra, och då speciellt att håna de som är svagare.

"Jag anser att man får skämta om mycket och även om det värsta så länge det finns ett budskap eller en värme i stunden. Humor är ett perfekt redskap att använda för sina åsikter. Men komiken har mer blivit ett forum för att håna till höger och vänster nuförtiden och jag blir äcklad. Folk sväljer detta och skrattar rått medan någon annan gråter."

Vi håller helt med Towe, visst kan man skämta om nästan vad som helst, men man måste göra det på rätt sätt. Med värme och hjärta. Annars fastnar skrattet i halsen. Men vi tror också att många inte tänker sig för, många skämt uppkommer inte av elakhet utan av tanklöshet. Därför är det så viktigt att såna som Towe står upp och säger ifrån när något inte är okej. Att vi andra lyssnar på henne och för hennes budskap vidare. Vi ställer oss på hennes sida, och hoppas att alla andra också gör det.

Vi har sagt det förut, och vi säger det igen, Towe kan mycket väl ha en av landets viktigaste bloggar, läs den!

Kommentarer
Postat av: Emms

Vad bra att ni ger tid i rampljuset till såna bloggar som Towas! Visst är det roligt att läsa om "kändisarna", men de små men bra är det nästan bara ni som skriver om.

Kram

2009-01-25 @ 10:45:02
Postat av: Cec

Toppar det här Paris Hilton-dieten?



http://www.dennism.se/2009/january/en-manad-med-frukt.aspx#Comment

2009-01-25 @ 11:43:50
URL: http://dennissuger.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag tror att man kan skämta om nästan allt, men det måste finnas ett hjärta i botten.



För många döljer sin egen brist på något att säga bakom råa påhopp, taskiga kommentarer vars syfte är att förringa. Bra komiker har ofta kunnat peka på överheten, dåliga sparkar nedåt.

2009-01-25 @ 13:47:52
Postat av: Bloggtipsarna

Anonym - ja helt klart är det så, det är ett "lätt" sätt att skämta på.



/ Bloggtipsarna

2009-01-25 @ 20:33:14
URL: http://bloggtipsarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0