Blondinbella och feminismen

Blondinbella är ute och cyklar med sitt feministprat igen, ute och cyklar och kör rakt ner i diket.

"Feminismen har gjort stora framsteg genom tiderna men jag tycker att feminism har blivit något omodern idag, något som inte längre behövs. Vi har jämställdhet i Sverige. Det enda hindret vi kvinnor har är varandra."

Det är så dumt, så dumt så man tappar hakan helt. Visst har vi kommit långt i Sverige jämfört med många andra länder, men att säga att Sverige är jämställt är långt ifrån sanningen. Sverige är inte ens bäst i världen på jämställdhet, utan har tappat i placering till nummer 3. (Enligt World Economic Forum).

I Sverige har kvinnor i snitt 17% lägre lön än männen. Om man räknar bort skillnader som beror på sektor, ålder, yrke osv, skulle kvinnors löner uppgå till 93% av mäns löner. Resterande 7% går inte att förklara.  
72% av alla chefer i Sverige är män. 97% av alla sekreterare är kvinnor. Sverige är ett av de länder i världen som har högst andel kvinnor i arbetslivet. Men Sverige har också en av de mest könssegregerade arbetsmarknaderna i världen.  (Källa: SCB:s statistik över jämställdheten i Sverige presenterad av JämO)

Det är hårda fakta och siffror det inte går att blunda för. Listan kan göras betydligt längre, men det skippar vi. Dessutom finns alla dessa sociala normer och traditionellt könsrollstänkande som faktiskt lever kvar i ganska hög grad i samhället. Visst finns det ännu kvar saker att jobba för. Inte är vi väl nöjda?


Kommentarer
Postat av: Andie

Jag läser dagligen en massa bloggar som har feministiska toner. Så att säga att det är omodern är så långt ifrån sanningen som man kan komma anser jag.

2009-03-23 @ 18:07:19
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: Anna

Ni är sjukt bra! Skönt att det finns vettiga personer i bloggvärlden också.

2009-03-23 @ 20:17:05
Postat av: ♣ SOFUCKT - EN GALEN NORRBOTTNING♣

Bra skrivet....kan inte någon bara sätta ner den där lilla skiten på jorden så hn någon gång ser hur det faktist är där ute i landet...hon är totalt förblindad av sin egen förmögenhet...

2009-03-23 @ 20:54:26
URL: http://sofuckt.blogg.se/
Postat av: Evelina

Åh det räcker ju vara kvinna och försöka få vård, det heter bara att man är utbränd. Suck den där Blondinbella behöver komma ner på jorden och kanske läsa lite Simon de Beauvoir!

2009-04-07 @ 17:12:33
URL: http://evelinagustavsson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0