Snäll hårfärg

Hon som räddade världen tipsar om ett snällare sätt att färga håret. Tints of Nature som säljs bl.a på Bodystore är en hårfärgsprodukt som framställs av ekologiska ingredienser. De innehåller inte parabener eller ammoniak, och är heller inte testade på djur. Är man allergisk mot vanlig hårfärg kanske detta kan vara ett alternativ. Eller förstås om man vill färga håret utan onödiga gifter.

Kommentarer
Postat av: Eliyana

SUPERBRA!

jag som letade efter icke djurtestade hårfärger. allt annat är ett så stort plus i kanten!

2009-03-03 @ 22:31:25
URL: http://eliyana.blogg.se/
Postat av: barbro

Skickade efter Tints of Nature. Tyvärr fick jag en allergisk reaktion... Tog inte så mycket eftersom jag testade. Däremot så doftade det väldigt gott, verkade inte vara kemikalier, men det är väl något i det som jag inte tål. Känner du till något annat?

Hälsningar

2009-09-11 @ 09:20:55
Postat av: elin brodin

tack för detta! är skit sugen på att bli brunet men är väldigt allergisk mot färgämnet ppd. Stod att det var låg halt av det i denna färg så det är väl bara att hålla tummarna.



Tack!!

2010-02-23 @ 18:24:10
Postat av: Linda

Hej! Har fått flera allvarliga allergiska reaktioner av hårfärg, så nu varken vågar jag inte eller vill prova färga nåt mer.. men vill ju så gjärna bli mörk igen.. Vet du om den här färgen är allergi vänlig? framställs den som allergi vänlig?.. har letat och letat ÖVERALLT men det verkar inte finnas hårfärg med "naturliga" färgämnen.. vet att det funnits för några år sen nån hårfärg som hette nåt med nature eller nåt sånt, färgade med den då, och reagerade INGENTING, men den verkar ha försvunnit, nån som vet vilken jag menar och vart man kan få tag på den? har letat och letat.. men man kanske ska våga sig på att testa den här då..

2010-06-28 @ 19:17:16
Postat av: Anonym

Verkar jättebra, hur mycket kostar en förpackning?

2010-07-05 @ 23:13:04
Postat av: kitty

var någonstans har du sett att det inte e djurtestat?

2010-10-05 @ 11:36:02
URL: http://kitilicious.blogg.se/
Postat av: Joachim Palvig

Det finns bara 2 kemiska hårfärgningsmedel, som inte innehåller skadliga ämnen (allergiframkallende, cancerframkallende, endokrinstörande och föroreningar). Den finns bara i speciella frisörer. Färgerna heter ’Elumen’ och ’CHI high lift cream color’. Det finns också växtfärger, t.ex. Logona, som inte innehåller några skadliga ämnen. Test av alla ämnena i dessa färger och ämnen i många andra produkter är baserad på oberoende vetenskapliga forskningen i EU. Slutsatser görs av kommunen i Köpenhamn (kemister). Se produktlistor på www.gronfrisor.se eller www.erikak.se -> Undvik allergi



ALLA andra hårfärger innehålæler de mest skadliga ämnena. Tint of Nature innehåller det mest skadliga ämne: PPD: ’P-phenylenediamine’ eller ’papa-phenylenediamine’ i namnet. Dessa ämnen (familj namn: PPD) är inte lagligt att använda i EU om det kommer på huden på grund av kraftig allergirisk! Hur ska man kunna färga håret utan att få det på huden? :)



Tint of nature är lika allergiframkallande som de andre traditionella oxidativa hårfärer. Tint of nature flyttar fokus väk från de mycket problematiska ämnena i produktet och fokuserar istället på at ca. 1 % är ekologisk osv.



Om du vill undvika allergi från kosmetik (make-up, hudvård eller hårvård) kan jag rekommendera at undvika ämnena på Grön Salongs forbuds-Ämne-lista (www.gronfrisor.se) och produkter på Grön Salong Positiva produkt lista (www.gronfrisor.se).



Om du är allergisk mot ett ämne i en traditionel oxidativ hårfärg. Kan du färga håret med ELUMEN viser oberoende vetenskablig forskning på Gentofte Hospital i Danmark.



Det finns ca. 100 omfattande miljöcertifierade gröna salonger i scandinavien. En lista med de svenska finns på www.gronfrisor.se.



Företagen som tillverkar hårfärgningsmedel vet att dett finns allergiframkallande ämnen i deras produkter. De skriver detta på paketen.



På många hårfärgningsmedel står det ett råd i instruktionerna om att man först ska testa en liten klick av medlet på huden, för att se om det orsakar en allergisk reaktion eller inte. Men det rådet kritiseras av EU:s vetenskapliga kommitté för konsumentprodukter. Ämnena är inte lagliga i EU om de kommer på huden. Det är inte säkert att man upptäcker sin allergi vid en sådant test. Att sätta ett koncentrat av färgen direkt på huden kan också leda till allergi. Det där är bara ett sätt för industrin att lägga över ansvaret på konsumenterna. Det enda säkra idag med tanke på vad de innehåller är att inte ha hudkontakt med dessa traditionella kemiska hårfärgprodukter", säger Carola Lidén, forskar på Karoliska Institutet.



Det är ingen garanti i en ekologisk frisörsalong eller med såkallade ekologiska hårfärger.

2011-02-22 @ 15:35:06
URL: http://www.gronfrisor.se
Postat av: Yr på alla färgmedel

Detta är en hel djungel.Jag har suttit i timmar och forskat om olika ämnen i hårfärger.Jag fick en allaergichock av Joanna,från affären.Sen blev jag rädd.Ännu värre efter kalla fakta.Har hittat hårsalonger med färg nu utan ammoniak och ppd.Men hur är då med TDA 2,5 då,som togs upp på kalla fakta,när tjejen fick åka akut till sjukhuset,helt uppsvälld i ansiktet av TDA.Jag har färgat håret i flera år och inte vetat att det var så farligt.1997 blev giftet tillåtet i EU,som var förbjudet före i Sverige.Och inte förrän NU får man den informationen på kalla fakta.Massa gift i skallen i flera år som går in i kroppen och hjärnan.Hur som helst,jag tålde loreal,garnier.Sen köpte jag Joanna och då brast det!Gick på hälsokost och blev lurad! Dom sa,köp tints of nature,utan ammoniak och ppd.Och nu får jag läsa här att det innehåller ppd,SUCK....Har läst nu på förpackningen och det stämmer.Helt otroligt!

2011-07-24 @ 17:59:18
Postat av: Emilia

Hej!

För 4 år sedan när jag färgade mitt hår rött var jag 12 år och fick munsår pga hårfärgen, jag är jätte nöjd med min blonda nu för har lite rött pigment så det är inte blont blont. Men jag vill jätte gärna testa färga igen bara för att se om jag tål det och det var ju 4 år sen sist, så ska jag våga prova? Och vilken sorts av hårfärg ska jag köpa och vart?

Tacksam för svar!

Vill jätte gärna ha hjälp med hur jag ska göra, för vågar inte bestämma själv. :/

2011-12-20 @ 18:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0