Testat på djur eller inte?

Debatten om djurtestade skönhetsprodukter har varit ganska tyst på senaste tiden. Kanske har vi konsumenter trott att de stora företagen nu lagt ner det där med djurtester eftersom det varit så tyst om det. Men så är det inte. Fortfarande finns det många stora företag som testar någon av deras produkter på djur.

Emma says style love & rock'n'roll påminner om detta:

"Jag har noga gått igenom listan på företag som i detta nu faktiskt testar någon av deras produkter på djur. Det är stora företag såsom Johnson & Johnson, L'oreal och Protect & Gambler, som tillverkar produkter vi nog alla äger en eller flera av i våra badrumsskåp, exempelvis; Max Factor, Palmolive, Gilette & co, Helena Rubenstein, Weet, Pampers, Lancome, Lux, Neutrogena, Axe, Colgate, Redken, Aussie, Sunsilk, Vaseline, Vichy, Garnier, Dove med flera.

Märken som däremot inte testar på djur och som vi med gott samvete ska använda mer av (& byta ut skiten mot) är exempelvis; Bare Essenscuals (som gör ID.mineralsmink), Bobbi Brown, The Body Shop, Clarins, Dermalogica, Dr Hauschka skincare, smashbox, & e.l.f cosmetics (som har allt i sminkväg till sjukt låga priser.)"

Även vi har tyvärr flera "dåliga" produkter i våra badrumsskåp. Vi har nog trott att storföretagen bättrat sig och slutat vara så medvetna som vi förut var. Det finns ju gott om alternativ som är minst lika bra, så nu blir det att tänka till lite extra nästa gång vi handlar nytt.

Kommentarer
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Åh, kul att ni uppmärksammar detta också - av feedbacken att döma var det fler än ni och jag som trodde att tystnaden & avsaknandet av debatt kring detta betydde att problemet var löst - men tydligen inte, hemskt nog!

2009-05-11 @ 19:54:19
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: Sandra

Man tänker igentligen inte på hur många som testar på djur... man borde tänka mera.

2009-05-11 @ 19:54:19
Postat av: Eliyana

Tycker dom pillar in massa animaliska saker i allt annat också utom att djurtesta på sminkprodukter. I Mildas mjölkfria smör är det animaliskt D-vitamin och milda är en Unilever produkt som djurtestar sina skönhetsprodukter.

2009-05-11 @ 20:18:13
URL: http://eliyana.blogg.se/
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

http://emmasays.blogg.se/2009/may/pa-tal-om-djurtestat-eller-inte.html



(mera! samt länkning tillbaka till er)

2009-05-11 @ 20:29:58
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: Kia

Body Shop testar inte slutprodukten... Men alla delprodukter i slutprodukten i Body shops sortiment är djurtestade. Tyvärr.

2009-05-11 @ 20:31:55
URL: http://kiaomlivet.blogg.se/
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi bantar med cambridge just nu ♥ ♥ ♥

Det var bra att ni påminde oss alla om detta!

2009-05-11 @ 20:37:34
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Randy

Usch, så hemskt att dom testar på djur, finns ju andra metoder!

2009-05-11 @ 21:36:50
URL: http://randys.se
Postat av: De är hemst att anvenda produkter på djur!!!!

jag har startat en forening mot djurplågeri!!!

de är hemskt!.....

min förening ska bilda en arg mob!!!!!

2009-10-09 @ 16:25:48
URL: http://???????????
Postat av: susanne

hejsan såg flera av de märken som du skrev som inte testar på djur. Men när man går in på deras sidor står inget om detta vissa av dem. Det bästa är att gå in på djurens rätt sida www.djurensratt.se där kan ni läsa om kosmetik djurtesting mm, en annan sida som är värt att nämna är www.buav.org, www.eceae.org, www.gocrueltyfree.org där finns alla världens märken läs och bli häpna över vilka som står där och inte står där.. När ni köper smink titta extra mycket på de olika märkena som finns på flaskorna och slå upp på internet. Många märken utgör sig vara så miljö och djur vänliga men nej det är de ej. Har bytt mina dyra smink produkter till dr hanuschka och weleda och I LOVE IT: Gör världen bättre och dig själv och din hud bättre köp ekologisk och ikke djurtestat se skillnaden det gjorde jag...

Kram susanne

2009-10-21 @ 20:21:35
Postat av: marbie

Bra att ni tog upp det! Jag tipsar hela tiden på min blogg om märken som inte testas på djur och försöker få folk att sluta använda djurtestade produkter!



blogg: marbie.se

2011-11-03 @ 22:21:33
URL: http://marbie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0