Fina Stina-Lee

Stina-Lee skriver ett mycket läsvärt inlägg idag, om sin egen tonårstid, om att passa in, och hur även hon tänkte svarta tankar och mådde dåligt. Vi gillar Stina-Lees djupare inlägg, och till skillnad från Blondinbella som försöker med sina peppnings-inlägg och sin självkänslebok så känns Stina-Lees ord äkta och trovärdiga, de träffar rätt, medan Blondinbellas fraser känns just som inövade fraser utan så mycket hjärta och äkthet bakom.

"Jag vet att många av er där ute känner igen sig, jag vet det! Och lyssna på mig älskade ni - DET BLIR OFTAST SÅ OTROLIGT MYCKET BÄTTRE MED ÅREN! Håll ut bara och för fasen, lyssna på vad de vuxna har att säga till er för de har faktiskt rätt många gånger även om det är jäkligt svårt att tro, än mer att ta till sig just nu. I mitt fall var det "Men Stina, tänk när du blir äldre! Då är det de som ansågs så himla populära och snygga som blir osynliga och tråkiga, och du, du som kanske inte är den som gör dig mest synlig eller hörd nu, då är det du som får möjlighet att blomma ut till en vacker blomma från den mysteriska och intressanta knopp du just nu är" Fuck you, var mitt svar just då. Men fan så rätt det är!

De andra som blomstrade ut i full blom alldeles för tidigt är idag ganska vissna, och inte alls vidare färgglada eller speciella."


Vi håller helt med Stina-Lee i hennes ord, och vi har liknande erfarenheter från vår uppväxttid. Många av de som var populärast under högstadietiden är inte mycket att hänga i julgranen idag. Det är en klen tröst när man är 14 år och känner sig fulast och ensammast i världen, men kanske kan det i alla fall vara en liten tröst. Hoppas att någon som mår dåligt kan ta till sig hennes ord och inse att allra oftast så blir det bättre sen. Bara man håller ut.

Kommentarer
Postat av: - H*

- indeed !

2009-07-29 @ 19:18:08
URL: http://finest.se/hodamerei
Postat av: josefina

helt rätt

2009-07-29 @ 19:36:03
URL: http://josefinaljus.webblogg.se/
Postat av: Pernilla

annars kan man ju förhoppningsvis någongång inse att det inte alltid handlar om att vara populärast och att "ta revansch", utan att trivas med sig själv. varför måste man alltid vara "något att hänga i julgranen"? kan man inte bara vara?

2009-07-29 @ 23:35:29
URL: http://chibichibimoon.blogg.se/
Postat av: sara -en (party)prinsessas dagbok

vem är det egentligen som härmar vem av Kissie & Dessie?http://sariiii.blogg.se/2009/july/dax-att-reda-ut-fjortisarnas-krig-om-vem-som.html

2009-07-30 @ 02:20:05
URL: http://sariiii.blogg.se/
Postat av: Janina - Modellen som skiter i alla måsten

Jag tyckerr det är bra när bloggar mixas med lite mer personliga & tänvärda inlägg som det hon skrev här uppe. jag tror det visar mer av hur en människa är :) Det är kul att läsa att hon har lite bakom pannbenet så att säga :)

2009-07-30 @ 11:34:02
URL: http://janinanaslund.blogg.se/
Postat av: nTn

Heej! Dax för en liten tävling, eller? Jodu, jo, en bloggtävling ska ni ju ha! Priset behöver ju bara vara en länk, och så får man bara värva andra, inte sej själv.Dessutom tycker jag att ni borde be folk skicka in tips om bra bloggar med en femtio läsare, och göra dom läsvärda bloggarna större med hjälp av min blogg. Skriv lite om BRA OKÄNDA bloggar som folk tipsar om - det finns många sådana.

2009-07-30 @ 17:29:52
URL: http://mittimellanbarn.blogg.se/
Postat av: Ewa

Det där citatet känns ju direkt taget ur Fucking Åmål. När pappan pratar med Agnes. Eller..?

2009-07-30 @ 18:33:38
URL: http://queenofspadina.blogspot.com/
Postat av: Alexandra

nej gillar inte Stina-Lee, hon känns inte helt äkta tyvärr.

2009-07-30 @ 20:54:56
URL: http://shopaholicbloggen.se
Postat av: Nattis

Ja det där med att lyssna på vuxna... viktigt och sant men ack så vårt för en tonåring!

2009-07-31 @ 14:30:24
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0