Vad tror folk om juristutbidningen?

Man upphör aldrig att förvånas. 

Häromdagen visade Storstadspojken upp en bild från en föreläsning. Bilden föreställde hur olika utseenden kan indikera att man är en viss sorts förbrytare. Gamla kvarlevor från en tid då man ansåg att rasgenetik var ett viktigt forskningsområde (vi menar med detta inte Hitlertiden- rasgenetik förekom långt före att Hitler började lägga enorm vikt vid just den kunskapen. Lombroso själv levde på 1800-talet).

I allafall, här visar Storstadspojken upp denna bild. Och får sedan kommentarer som:

"Sjukt att de lär ut så förlegade åsikter. Känns väldigt likt nazisternas åsikter om skallmått etc, som tillräckliga bevis för utrensning. Det är inte intressant och det är jävligt dumt av dig att säga att man kan se på folk att de är brottslingar. Man blir ju mörkrädd. sjukt att du så lätt blir duperad av föreläsningar, skaffa dig en egen - vettig - åsikt!"

Tror någon på riktigt att man på en svensk juristutbildning år 2008 lär ut Lombrosos rasgenetiska teorier som en sorts kunskap som gäller? Så är nämligen inte fallet. Vilket väl borde vara självklart för alla.

Men, liksom andra dicipliner så har även juridiken en historia. Och det är genom historien man förstår sin samtid. Att lära sig lite bakgrund till vad som gäller idag är nästan lika viktigt som att lära sig aktuell rätt. Bara för att man visar bilder på hur slavar fraktades förr och hur fartygen då konstruerades för sitt ändamål för exv. en person som utbildar sig till fartygskonstruktör, så betyder det ju knappast att den personen senare kommer att konstruera fartyg med utrymmen för slavar??

Suck

Sen kan man ju tycka vad man vill om Storstadspojkens humor - men det är ju en annan fråga...

Kommentarer
Postat av: fanny

haha han är ju så rolig, fattar inte att folk tror han menar allvar och tror på det på riktigt?

2008-12-02 @ 16:32:15
Postat av: Agilitydream

Tolka inte allt så bokstavligt. Nils (Storstadspojken) är en underhållande bloggare som vet vart gränsen går. Han är genial på sätt och vis.

2008-12-02 @ 23:41:53
URL: http://agilitydream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0