De perfekta kvinnorna på familjeliv.se

Notsonice skriver i sin blogg om fördelningen av hemmaarbetet då en förälder jobbar och en är hemma med barnen. (Detta apropå vad Terri Herrera Eriksson skrivit i Aftonbladet idag angåendeatt hon vill skicka sin man på kurs.)

Notsonice skriver flera kloka saker.

Det vi reagerade på är att hon märkt vad som försigår på familjeliv.se. Alla som någon gång besökt den siten har nog sett det enorma utbud av perfekta hemmafruar som finns där. Som Notsonice skriver: "På familjeliv.se läser man ofta om dom såkallade hemmafruarna. Dom städar kliniskt varje dag, lagar mat till mannen och tar hand om ungar."

En stor tävling pågår dygnet runt på den siten - vem är bäst på att hinna städa, göra massor med pyssliga scrapbookalbum, sy snygga retrokläder tillbarnen, shoppa snygga retrokläder till barnen, dricka chailatte med andra föräldralediga, koka pure till bebisen och helst också ha ett fint hem inrett med bara vita föremål. (OBS! De ska vara vita trots att det finns tre barn under fyra år i huset) (OBS igen! Det får inte ligga leksaker på golvet när den snygga inredningen fotograferas).

Det är ju ganska konstigt att tävla i denna grenen tycker vi och utdelar en liten suck över de kvinnor som satsar så mycket energi på att visa upp vilken underbar städerska/inredare/sömmerska/kock - allt på en gång - de är.


Kommentarer
Postat av: Agnieszka

Ja visst är det konstigt... men vill man hålal på så så är det ju upp till var och en tycker jag.

2008-11-05 @ 08:18:02
URL: http://agnieszka.blogg.se/
Postat av: Linda

Nickar och stämmer in

2008-11-05 @ 16:12:49
URL: http://www.blogg.mustica.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0