Det skrämda folket kan nu köpa sig frid

Sid Knutsson, personlig tränare, kostrådgivare och tävlnde bodybuider, har bloggen Fitnessguru. I den tipsar han idag om boken "Den hemlige kocken", skriven av Mats-Eric Nilsson. Sid skriver att han "tror att denna bok kan beröra de flesta. Alla stoppar vi i oss mängder med saker vi inte vet vad de är eller vad de egentligen gör med vår kropp. Denna bok belyser detta problem väl och jag rekomenderar den starkt."

Vi håller med. Det skadar nog inte att lära sig lite mer om vad vi egentligen stoppar i oss. Nyligen skrev Aftonbladet om just "bluffmaten", som de kallar den. Fiskpinnar med bara 50% fisk, oliver som färgats för att bli svarta...listan kan göras lång. Det är naturligt att man blir i allafall lite betänksam...

Dagen efter kom nästa stora rubrik i Aftonbladet. "Varorna som är äkta". Den artikeln bygger på Mats-Eric Nilssons uppföljarbok "Äkta vara". Till vår förvåning visar det sig vid en jämförelse att det inte är särskilt mycket dyrare att köpa exv. kravmärkta och ekologiska varor. Det skiljer bara 70 kr på en varukorg som kostar ca 700 kr.
Det kan det ju vara värt för att få i sig färre tillsatser. (Sen är det ju skillnad på tillsats och tillsats också, upplyser Karin Ahlborg idag, och det är säkert sant.) 

Vi tycker i alla fall att det är ett bra initiativ av Mats-Eric Nilsson att sammanställa det stora virvarret av E:n. Vi är nog många som inte riktigt hittar rätt i djungeln. Och smart upplägg - först släpper han en bok som skrämmer massan, när alla är uppskrämda och vill ha förändring - då ligger han på lur med nästa bok. Och passande nog, den boken ger svar på massornas fråga: "Vilka varor är ok då?"

Vi gissar att Mats-Eric Nilsson förutom en kemikaliefri kropp även har en välfylld plånbok. ;)

Kommentarer
Postat av: kosmopolit

så vaddå om han tjänar pengar på sin bok???



När matindustrin tjänar miljarder å åter extra miljarder på att sälja skitmat med tillsatser till oss eller när mobilindustrin sakta gör oss sjuka och tjänar hundratals miljarder så e de ingen som klagar sen när någon skriver en bok med nånting bra så e de direkt nån som blir avundsjuk.

sverige är fantastiskt

2008-11-13 @ 15:22:18
Postat av: Bloggtipsarna

Finns det folk som klagat på att han tjänar pengar?



Det har då inte vi hört. Men det är ju trist i så fall. Han har ju skrivit två riktigt bra böcker och att han dessutom lyckats (tur eller skicklighet?) komma ut i "rätt tid" med dem är ju bra. Bara 10 år tidigare så hade han säkert sålt väldigt få exemplar. Ämnet räknades nog på den tiden som smalt och udda och det aade nog inte gett honom någon fet plånbok.



Fast det är väl som du säger, den typiska svenska avundsjukan spelar in... När det enda rätta är att gratulera till framgången och hoppas den ger honom lust och möjlighet att skriva fler bra böcker



2008-11-13 @ 15:51:17
URL: http://bloggtipsarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0