Blondinbella om generationsklyftorna

Blondinbella tycker inte oväntat att 90-talisterna är en entreprenörs-generation.

"Det är okej för oss att vilja tjäna pengar, att vilja bli framgångsrika och välja att få barn senare i livet. Vi har ett självförtroende som aldrig tidigare och mantrat lyder; allt är möjligt!"

Det låter som att hon beskriver 90-talisterna som en riktig ego-generation. Vi får hoppas att den bilden inte stämmer utan att 90-talisterna växer upp till en generös generation som sätter andras behov före sina egna.

Hon passar också på att hamra in den missvisande bilden av 80-talister som den lata generationen som får allt serverat och inte vill kämpa. Sanningen är väl istället den att 80-talisterna inte fått så mycket serverat, utan allt har snarare tagits ifrån dem. 80-talisterna växte upp under krisåren på 90-talet med nedskärningar och besparingar i skolan, för att komma ut i ett arbetsliv med en ungdomsarbetslöshet som legat runt 20% de senaste åren. (Danmark har som jämförelse haft runt 8%). Inte alldeles lätt att få ett jobb och kunna flytta hemifrån eller bilda familj. Har man haft turen att få ett jobb så har man gått med på dåliga anställningsvillkor, och hattar man runt på arbetsmarknaden och jobbar lite här och lite där så beror det kanske inte på att man vill ha omväxling utan på att man inte kan få annat än tillfälliga jobb.

En generation blir inte på ett visst sätt av sig själv heller, det handlar om generationerna före, föräldrarna och de som styr i samhället. Det vi sår idag får vi skörda senare, så det är väl egentligen upp till alla oss "äldre" att bestämma vad vi vill att våra yngre generationer ska växa upp till.

Kommentarer
Postat av: Rebeccy

Såg med det inlägget och blev lite.. hmm.. fundersam. Jag är född på 80 talet, och har verkligen fått kämpa mig fram med mina jämnåriga, däremot pratar man väl om 90-talisterna som lite curlingvarning? föräldrarna har servat dem FÖR mkt??



2009-04-29 @ 11:04:33
URL: http://rebeccy.blogg.se/
Postat av: VIKTORIA TOMIC.SE

Håller med här, dessutom kan jag känna att en större del av 90-talisterna är oseriösa och slarviga, att fler av dem fått saker och ting serverat.

2009-04-29 @ 11:27:53
URL: http://viktoriatomic.se
Postat av: Andie

80-talisterna har som ni skriver utsatts för väldigt många prövningar under sin uppväxt och början av sina yrkesammaliv och nu när finanskrisen är här så är det vi som kommer att åka i köttkvarnen först. B.B. har verkligen ingen koll på verkligheten. Och hon blir bara mer och mer pinsam.

2009-04-29 @ 16:30:22
URL: http://www.upinmytree.wordpress.com
Postat av: CeciliaLinnéa

Tack! Äntligen någon som tar upp en mer verklig bild av 80-talisterna. Var f-n har media fått sin bild av 80-talisterna ifrån??

2009-04-29 @ 20:48:58
URL: http://cecilialinnea.blogg.se/
Postat av: - Cat Powers ♥

Fan va jag hatar henne för sätta alla på en kant.

2009-04-30 @ 09:38:29
URL: http://catpowers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0