Kissie och politiken

Kissie har noterat att ingen vill läsa politikernas bloggar, och menar att det är för att svenskarna vill läsa om ytligheter. Politik och blogging går inte ihop. På sätt och vis har hon rätt, den svenska bloggvärlden är mycket ytligare än exempelvis den amerikanska. I USA bloggar 8 av 10 stora bolagschefer. Så ser det inte ut i Sverige.

Kissie har i och för sig flera gånger bloggat om viktiga politiska frågor, på sitt ytliga sätt. Om Ipred och rätten att kritisera religioner och nya utseendet på Facebook. Även hälsofrågor som rökning och bröstoperationer avhandlas.

Vi tror absolut att bloggning och politik går att kombinera på ett bra sätt, politiska åsikter hittar man ganska ofta runt om i bloggarna, även i "ytlighetsbloggarna". Problemet brukar vara att de som är mest politiskt insatta inte är så duktiga på att föra fram sina budskap som de skulle kunna vara.

Det är klart att ungdomar ser politik som något tråkigt eftersom de ser att de inte har någon möjlighet att påverka. Det finns endast 3st mellan 18-24 år som sitter i riksdagen exempelvis. Det är inte särskilt enkelt att få sin vilja igenom om ingen lyssnar. Men politik är inte något som bara händer i riksdagshuset. Politiken finns överallt i vardagen även om man kanske inte använder begreppet "politik" när man diskuterar med sina kompisar.

Kommentarer
Postat av: bitte

Tävling i min blogg om du är intresserad.



Vinn en skinnjacka och presenkort på 500 kr


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0