Protestäta kyckling?

Nattis går till motangrepp mot de som placerat glas i olika köttråvaror. Hon kommer framöver att äta mycket kyckling, hon tänker "strimla den fint och känna efter med fingrarna innan hon tillagar och äter den, äta långsamt och tugga riktigt noga" - men äta. 

I sin blogg uppmanar hon andra att följa hennes exempel: "låt oss äta kyckling tills det sprutar ur öronen, låt oss mumsa i oss falukorv istället för chips på fedagskvällen och visa att det här jävla terroristtramset inte funkar längre!  Jag ska vara extra försiktig men jag ska äta."

Vi kan inte annat än känna att hon har rätt. Om vi alla nu undviker kyckling av rädsla för glasbitar så låter vi våldsverkare vinna. Vad blir nästa matvara som de då ger sig på? Köttfärs? Fläskfilé?

Alla har rätt till sin egen åsikt. Och även rätt att försöka sprida denna eller försöka få andra att anamma ens livsstil. Men inte medelst sabotage och våld. De som vill förändra livet för kycklingar eller ändra människors matvanor bör väl istälet söka sig andra - kanske mer civiliserade - kanaler för att uppnå sitt mål?

Kommentarer
Postat av: Fredrik

De har redan gett sig på korv, pyttitpanna och köttfärs!

2009-04-03 @ 12:42:52
URL: http://worldoffredrik.blogspot.com
Postat av: Sofia



Det är exakt det här jag, som vegetarian och djurvän, är rädd för. Att folk äter mer kött och kyckling i protest. Jag vill gråta när jag tänker på att det finns idioter som placerar GLAS i andras mat!

Jag vill också att folk ska äta mindre kyckling, men av eget val förfan!

2009-04-03 @ 13:47:39
Postat av: jojo

bra skrivet, ja e skit trött på detta nu ja tänker verkligen inte sluta äta nått kött för denna sakens skull,,,!!! Idioter som gör detta

2009-04-03 @ 13:53:40
URL: http://www.metrobloggen.se/jojo83
Postat av: Madde

Kan inte tänka mej någe annat än att det kan vara djuraktivister eller vegetarianer som skulle ha kunnat gjort detta...För hadde man hittat gas i sallader eller pasta så skulle man inte kunna ha nån aning om vilka som gör detta. Så polisen borde kolla upp alla djuraktivister (som finns med i geristret) åh se om dom kan komma nån vart me de hela. Men ja tänker då absolut inte sluta äta kött bara för detta barnsleriet....Vi köttätare kanske ska hålla på å bestämma va alla vegetarianer ska äta, så får dom ju se hur roligt de e...nu ska man ju inte utesluta nån, men man vet ju aldrig

2009-04-03 @ 15:00:09
Postat av: Anki

Det är fuktansvärt tragiskt att veganer och djurrättsaktivister per automatik pekas ut som bovarna i den här härvan. Kan jag som vegetarian och djurvän nu se fram emot lynchmobbar, spöstraff och offentlig hängning på torget, för syndabockarna ska ju givetvis straffas? Jag börjar få obehagliga assocciationer till Tyskland under den första halvan av 1900-talet...



Hela historien är fruktansvärd, och oavsett vilka som ligger bakom så är det sjuka människor som borde spärras in på livstid! Men att piska upp ett hat mot folk som inte äter kött och lägga skulden på dem är bara befängt.



Oavsett vad dessa sjuka personer själva har för matvanor så är betyder ju inte det att den resterande befolkningen med samma matvanor är lika sjuka. Tänk om det uppdagas att psykopaterna inte är veganer, utan bara just psykopater (som är köttätare)...?



Så vänligen, trappa inte upp detta till ett krig mellan vegetarianer/carnivorer. Inget blir bättre av det.

2009-04-03 @ 16:05:24
Postat av: Cathrine

De festa av oss veganer och de som kämpar för att förändra dagens djurindustri skulle inte ens i fantasin tänka oss att göra något sådant här. Och vi vet ju inte ännu vem som ligger bakom. De flesta som kämpar för djuren gör det genom att t ex att vi skriver till politiker, demonstrerar. Det är ett långsiktigt arbete och tyvärr det ger inga snabba resultat. Den 11 mars fick vi t ex ett förbud mot testning av kosmetika på djur. Jag lovar, det tog lång tid att få igenom ett sådant förbud. Djurindustrin idag är fruktansvärt grym och cynisk. Djur behandlas som varor. På YouTube visas en film som visar hur kycklingindustrin ser ut och heter "Kyckling på fredag?". Se gärna den och betänk att 8 hönor kläms in i en bur som har måtten 1,20x52x50 cm. 8 hönor! Så har hönorna som ger oss ägg. Jag tar starkt avstånd från glas i kyckling. Det är att bära sig lika illa åt som de vi kritiserar. Rikta gärna din "ilska" mot den eller dem som lägger glas i kyckling, plus djurindustrin i sig,men vi som kämpar för en förändrad situation för djuren, vi tar starkt avstånd från sådant här.

mvh

Cathrine

2009-04-03 @ 17:32:04
Postat av: mimmi

Jag tror det är nåt psycho som ligger bakom

2009-04-03 @ 17:37:28
Postat av: Mr T

Jag tror inte folk har så stor koll. I alla fall inte de som tror att veganer har gjort det hela. Veganism är en matvana ungefär som att vara köttätare, glutenintolerant eller inte gilla bananer.

Att veganer skulle gjort detta är lika troligt som om glutenintolerantas riksförbund skulle sabotera bröd i matvarubutikerna.



Sen har vi djurrättsaktivister som är emot förtryck av djur. Men man behöver inte vara vegan för att vara djurrättsaktivist eller tvärt om. I Sverige har vi fyra rikstäckande djurrättsorganisationer. Den största Förbundet Djurens rätt har cirka 40-50 000 medlemmar. Alltså fler än Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Folkpartiet har tillsammans. Djurens rätt tar helt avstånd från olagligheter och det är bara två grupper Räddningstjänsten och den väldigt i fråga satta (även från andra djurrättsaktivister) Djurens befrielsefront som förespråkar civil olydnad. Båda dessa har dock tydliga regler om att ingen får komma till skada vid aktionerna.



Det finns ingen djurrätts organisation som skulle kunna genomföra detta. Sen hur troligt är det att en djurrättsaktivist som äcklas av kött skulle söka jobb och infiltrera ett slakteri och stycka kycklingar i flera månader för att sedan plantera ut en millimeter stora glasbitar i kycklingfilerna.



Det är helt enkelt inte troligt att det skulle vara djurrättsaktivister eller någon annan aktivist för den delen. Vi har ju även vänster, höger eller religösa fundamentalister som är redo att ta till våld och skada människor (till skillnad mot djurrättsaktivisterna). Men det är inte troligt att det är någon av dessa grupper heller. skulle det vara en aktivistgrupp likt de idioter som brände ner en massa butiker i Södertälje så hade någon tagit på sej dåden vid det här laget.



Tror inte heller att det är en konkurrent då de skulle ha väldigt mycket att förlora om det kom fram.



Nej troligast om det nu är ett sabotage, är nog snarare att en missnöjd anställd har gjort det hela. Men troligast av allt är nog att det antingen är rätt vanligt förekommande men att folk är mer uppmärksamma nu pga all uppmärksamhet eller att de första glasbitarna hamnade i kycklingen av en olyckshändelse och de senare fallen är från folk som söker uppmärksamhet.



Det kan också vara så att de som köpt kyckling har haft dålig hygien och glaset har hamnat i kycklingen vid till lagning. Bitarna är ju så små som en millimeter det är ganska lätt att missa när man städar upp efter ett glas som gått sönder.



Men som sagt det är inte särskilt troligt att någon utomstående aktivist som konkurrent skulle ha infiltrerat flera slakterier under en längre tid för att sedan sporadiskt placera ut små små glasbitar.

2009-04-03 @ 22:07:25
Postat av: Nattis

Haha ni är för härliga! :)

Käkade för övrigt currykyckling idag med ris. Mums! :)

Ha en skön helg!

2009-04-04 @ 00:01:55
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0