Storstadspojkens inköpsplan

Storstadspojken gillar kvalitetsföremål. Som student har han inte råd att bara köpa sånt så han har kommit på ett riktigt bra sätt att sköta sina inköp så att han kan unna sig iallafall vissa kvalitetsgrejer. Han köper antingen eller - vissa saker, exv skor, köper han i riktigt bra kvalite. Allt som han inte kan unna sig att köpa av bra kvalite köper han istället väldigt billigt. Saker han anser passar bra att köpa billigt är exv skjortor och t-shirtar. Han tror att detta kommer att leda till att han kommer att kunna få äga kvalitetssaker, ha råd att göra roliga saker men samtidigt vara sparsam.

Det måste kännas lite tungt för Storstadspojken att leva med så annorlunda ekonomiska förutsättningar än sin sambo. Det blir lite som i mellanstadiet då alla barn skulle äta mat från olika delar av världen. Några var rika europeer som fick en "lyxig" köttbit...andra fick titta på och peta i sig några riskorn - för de drog lappen där det stod "Sudan".

Kommentarer
Postat av: Lina

Haha..jag kommer ihåg när man fick göra det. Självklart hamnade jag i Afrika eller liknande. Våra rika vänner fick smälla i sig massa tårtor och vi fick leva på vatten och bröd.

2009-01-22 @ 18:18:01
URL: http://seabobby.blogg.se/
Postat av: Kontorsråttan

Ha! Fick ni verkligen göra det? Den värsta nitlotten måste ju ha varit Norge. Där smakar ju allt typ ----.

2009-01-22 @ 18:26:59
URL: http://kommunhuset.blogg.se/
Postat av: Kontorsråttan

Dessutom tror jag att lilla Nils överdriver och gör en grej av sin ekonomi för att hans flickvän ska framstå i bättre dager. Hon dejtar en fattig student och bryr sig därför inte om status, typ...

2009-01-22 @ 18:29:17
URL: http://kommunhuset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0