Tyskungen ger sig in i världspolitiken

Tyskungen har idag skrivit ett långt inlägg om Gazakonflikten. Ett inlägg om att FN sviker palestinierna. En annan "känd" bloggare som har framfört liknande tankar är Fadde. Vi själva låter bli att ge oss in i politiken i denna blogg - men hoppas iallafall på att den (bräckliga) "freden" håller i sig.

Det som gör att vi nämner Tyskungens inlägg (förutom att det som vanligt är välskrivet) är hans inledande ord om sin farfar - krigshjälten. Och den kollektiva nedärvda skuld som hans landsmän (och även adra europeer) lever med - och hur den kanske påverkar än idag. Läsvärda och viktiga ord - som får en plats även i denna i huvudsak icke-politiska blogg.


Kommentarer
Postat av: @nn@

Ja det där är viktigt. Den "skulden" kommer nog att leva med oss alla länge och påverkar nog ganska mycket också.



Jag tycker hela Gaza-historien är en enorm tragedi. Hoppas det löser sig nu, hur många ska hinna dö?

2009-01-19 @ 10:00:57
Postat av: Nattis

Det viktigaste är att han, trots allt, vågar prata om vad som händer i Gaza. Skriver man NÅGOT negativt om Israel blir mankallad allt möjligt, om man då dessutom har släkt som var med under andra världskriget kan jag tänka mig att det kommer att bli fruktansvärt. Tyvärr är Israelälskarna fanatiska och fulla av hat för alla som inte älskar Israel som de gör :(

2009-01-19 @ 12:12:06
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0