Hur tänkte DU där?

Hur tänkte du där? frågar EllenF och tycker att det är bisarrt att Sverige fått en biskop som är kvinna och lesbisk.

"Jag har absolut inget emot homosexuella, en av mina närmsta vänner i Växjö är lesbisk. Men bibeln och homosexualitet är helt oförenligt. Det finns många saker i bibeln som kan tolkas bokstavligt eller symboliskt men när det homosexualitet finns det inget tvivel, då det förekommer i samma mening som människor som ligger med djur.

Därför bli en lesbisk biskop lite samma sak som en en ledare för Nykterhetsförbundet som tar sig en whiskey varje kväll. Varför vill Eva ens vara biskop undrar jag. Varför vill hon försöka få människor att läsa en bok som så tydligt fördömer hennes egen livsstil?"


Det är så typiskt att inleda sina åsikter med "jag har inget emot homosexuella, MEN..." eller "jag är inte alls rasist, MEN.....", för att sedan fortsätta med något som med all tydlighet visar hur fördomsfull och korkad man är.

Fast Ellen kanske har åsikter om kvinnliga biskopar och kvinnliga präster överhuvudtaget? Om kvinnor? Om alla människor? Det står även i bibeln att kvinnan ska underordna sig, hon får inte bestämma över mannen utan ska hålla sig tyst och stilla. Man ska straffas med döden om man är otrogen och man får inte heller tatuera sig eller äta blodigt kött eller hålla på med spådomar. Är man fundamentalist så varför inte "go all the way"?

Vad hände med kärleksbudskapet? Ska man tro på något budskap i bibeln, varför väljer man inte att fokusera på det istället för något som fördömer och förminskar andra människor?

Kommentarer
Postat av: mana

tack! det där är så jävla klockrent skrivet!

2009-06-01 @ 09:37:27
URL: http://iwokeupdeadtoday.wordpress.com
Postat av: ★ Lisen

Nä? Vilken subba.. Hon har ju inte alla hästar hemma!

2009-06-01 @ 10:42:32
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

Bra skrivet. Haha är det inte klassiskt att det alltid är så att de som skriver MEN... är rasister eller emot homosexuella eller vad det än är det MEN;ar åt.

2009-06-01 @ 11:02:44
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: Maria

Kärleksbudskapet är faktiskt det vi ska anamma från Bibeln. Jag tror inte att denne person förstår innebörden av "älska din nästa som dig själv".

Ellen F är dagens mest korkade person.

2009-06-01 @ 11:15:37
URL: http://princessjinx.blogg.se/
Postat av: Cilla

Men vilken j-la tönt hon är!!!

2009-06-01 @ 13:00:04
Postat av: Sofia

Det är ju inte det hon gör! Det ni skriver handlar ju om folk som läser Bibeln bokstavligt.

Ellen försökte ju bara fundera över varför en lesbisk kvinna VILL bli biskop, det har ingenting med att Ellen är superhomofobisk att göra.Ska man kritisera folk man tycker har människofientliga åsikter så kan man ju åtminstone gå på dem som HAR människofientliga åsikter.

2009-06-01 @ 13:06:25
Postat av: Ann-Katrin

Ja, det står mycket i bibeln. Och väldigt mycket, ord för ord, följer vi inte. Det är intressant med människor som blir bokstavstroende fast bara för de bokstäver som de själva tycker passar. Då går det bra att luta sig mot bibeln. Och sedan i nästa menings så gör de det inte. Tröttsamt! Och oavsett vad man anser och tror är Bibeln nedskriven av människor. Det är endast budorden som sägs ha levererats direkt, färdigprintade, så att säga. Jaja...

2009-06-01 @ 14:57:59
URL: http://annkatrinsdiskussion.blogspot.com/
Postat av: Lady Dahmer ...::Confessions of a Neurotic Attentionwhore::...

ska vi följa hennes logik så kan ju ingen vara präst med tanke på att ALLA är syndare. (och ingen synd är större än en annan enligt bibeln)dessutom -- med jesus kom nya bud och nya tankegångar. Som kristen är det jesus man lyssnar till.Men hon har nog inte ens läst bibeln.

2009-06-01 @ 16:12:47
URL: http://ladydahmer.blogg.se/
Postat av: Bloggtipsarna

Sofia - Ellen gör väl mer än funderar, hon tycker inte att det är något positivt med en lesbisk, kvinnlig biskop. Hon tycker att bibeln och homosexualitet är helt oförenligt. Ellen uttrycker sig korkat.

2009-06-01 @ 18:55:54
URL: http://bloggtipsarna.blogg.se/
Postat av: Nattis

Grymt bra skrivet! :)

2009-06-02 @ 09:06:15
URL: http://www.metrobloggen.se/Natthemligheter
Postat av: Goran van Den Buske

Bi, bög eller lesbisk. Spelar roll? "Kärleksbudskapet i bibeln" är inte bra för någon..Det är hyckleri!

2009-06-05 @ 17:32:58
URL: http://blogg.passagen.se/goranvandenbuske/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0