Vi kan alla vara med och göra skillnad

Hos Jonas Helgesson kan man ofta läsa kloka ord och tänkvärdheter. Vi gillar Jonas, som verkar vara en av dem som verkligen tar tillvara livet.

Jonas har en cp-skada. Men självklart är han inte enbart denna skada, utan som alla andra har han olika roller - han är make, komiker, föreläsare osv. Även hans blogg har många sidor, den handlar inte enbart om cp även om den gör det ibland. Idag är ett sådant tilfälle. Jonas skriver om olika sidor av att leva med ett handikapp och menar att det sociala handikappet ofta är större än det fysiska.

"Jag skulle vilja säga att det sociala handikappet man ibland har som en cp-skadad är större än det fysiska. Jag kan bli mer ledsen av ogenomtänkta kommentarer än att det tar lite extra tid med att knyta skorna...  Vi i Sverige har kommit en bit i fysisk integration i av handikappanpassning - nu är den sociala integrationen nästa steg! "


Alla kan vi göra något för att öka takten på den sociala integrationen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja så är det. Det är viktigt att vi alla hjälps åt. Viktigast är nästan att vi försöker uppfostra barnen till personer utan fördomar.



2009-06-01 @ 23:30:31
Postat av: Honungspojkens mamma

Tänkvärda ord.



Man kan ju önska att ingen behövde gå på svensexa för att för en gång skull få uppleva att folk tittar mer på andra än en själv...

2009-06-02 @ 00:53:05
URL: http://www.honungspojken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0