Att uppskatta det man har

En gång i tiden skrev vi om en blogg vid namn "Snigelbebis" - och jämförde den med Kenza. En söt tjej som skrev om ungefär samma saker som Kenza och dessutom var lite lik Kenza (tyckte vi - det var delade meningar om allt detta) :)

Efter det har vi till och från följt bloggen, som numera heter "Charlottes dagbok". Och det är ingen Kenzablogg - inte den senaste tiden iallafall. För där Kenza egentligen inte alls skriver personligt om djupa saker i livet (vi vet - ibland gör hon det, men inte ofta) så är Charlotte motsatsen (blandat med allt möjligt annat). Det är lätt att gripas av mycket av det hon skriver. Charlotte har trots att hon "bara" är 18 år varit med om en del. Maskrosbarn är ett ord som kommer upp i tankarna.

Charlotte har nu skrivit ett väldigt tänkvärt inlägg om att man bör uppskatta det man har. Många kloka ord. Läs dom. Även Charlottes blogg i övrigt är värd en läsning - och även lyssning. Hon sjunger en del i bloggen och även om resultatet är blandat så finns ett par guldkorn där hon sjunger riktigt bra.

Vi tycker det är starkt av Charlotte, som själv inte verkar ha ett liv där hon glidit fram på en räkmacka, att ändå reflektera över hur bra vi har det här i Sverige. Hur bra även hon har det. Många hade nog i Charlottes sits valt att enbart tycka synd om sig själv och bli ett offer. Men trots allt dystert som ändå finns i bloggen känns inte Charlotte som ett offer. Hon har ju ännu inte "blivit hel" eller gått ur det som varit, men vi tror att hon en vacker dag gör det - som en ganska stark person. Hon kommer säkert att i framtiden bli en som "gör gott". Kanske i liten skala till sina egna barn - eller kanske som något större.

Vi önskar Charlotte all lycka med sitt nya liv och tar med oss hennes uppmaning - att försöka tänka lite extramycket på att uppskatta det vi har, och att även tänka på andra.

Kommentarer
Postat av: SiW

Vad fint hon sjunger

2009-01-14 @ 13:20:05
Postat av: Duracellmamman

Vad kul att Ni lyfter fram henne!! Besökte henne snabbr nu, utan tvekan en underbar blogg!!!



Kul när man hittar bloggar med lite substans i!



Tack för tipset!!



Trevlig onsdag!!

2009-01-14 @ 13:39:44
URL: http://duracellmamman.se
Postat av: Charlotte

Tack så mycket :) söta ni är!

2009-01-14 @ 13:46:02
URL: http://snigelbebis.blogg.se/
Postat av: ♥ ♥ ♥ bambi ♥ ♥ ♥

Även jag försöker blogga om vardagens små mirakel och att uppskatta allt fint man har livet (därför heter bloggen "Mot gummi, glas och metall betyder ett mirakel inget alls..."). Jag tycker att det är för mycket negativt i bloggvärlden, med nätmobbing och alla som klagar och gnäller i sina bloggar. Jag tror att det blir en ond spiral, så det blir bara värre och värre..

2009-01-14 @ 13:57:06
URL: http://bambi.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jo, det var tänkvärda ord. Man ser ju allting ur sitt eget perspektiv vilket gör att "i-landsproblemen" känns minst lika stora, när vi egentligen lever i överflöd jämfört med många andra ute i världen. Värt att tänka på!

2009-01-14 @ 16:15:02
URL: http://sojaan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Den där tjejen verkar ha deträtt tungt. Hoppas hon får hjälp och att allt löser sig för henne :(



Kloka ord hade hon skrivit iaf

2009-01-14 @ 19:02:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Bloggtoppen.se
RSS 2.0